Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Pražské čtvrti i přes zákaz chystají další parkovací zóny

Parkovací zóny pro rezidenty se v Praze rozšíří. Vybrané městské části pracují na alternativním řešení k tzv. modrým zónám.
Zpět na článek
22. 7. 2013 23:32
Specifikum Prahy
Parkovaci problem Prahy neni tradicnim problemem velkomest, tedy nedostatek mist kde v centru zaparkovat auta navstevniku. To je prirozeny problem, ktery resi ruzne a jen maloktera (vetsinou nemecka) mesta ho maji dobre vyresen.
Problem Prahy je jiny a sice, ze navstevnici neparkuji v cili sve cesty, ale ze se snazi zoufale najit misto nekde kolem nejake (jakekoliv) stanice metra, aby mohli dale pokracovat MHD. Oni se tedy chovaji spravne, chteji vyuzit MHD k doprave po meste, ale dementni neschopny management mesta nebyl schopen zajistit ani tu nejzakladnejsi sluzbu a to patricne kapacitni park and ride parkoviste na vsech prijezdovych smerech do mesta. Tohle je neomluvitelna neschopnost a ostuda vedeni hl. mesta Prahy. :no:
22. 7. 2013 15:55
Re: Zony
Oni to nemusí být bonzující důchodci - ale "aktivní" poliši. Lékař s cedulkou za sklem (pohotovostní lékař) si přijel domů jen vyměnit (převléci) košili a nebylo nikde volno- protože zde parkují vozy služební, mimopražských...., tak v jednosměrných ulicích zaparkoval na tzv.T v oblouku (po směru jízdy).....zkrátka během cca 5 minut bylo jeho vozidlo naloženo a odvezeno na odtah.parkoviště na P-8! Jo a specialita polišů je kontrola vzdálenosti od značeného přechodu! Čím blíže zaparkováno-tím snáze odtaženo!
22. 7. 2013 15:47
Re: kdyby místo zón budovali nová parkovací místa. je rozhod
S bodem 1) souhlasím ; bod 2) hledat řemeslníka-který má povolenku na daný obvod ; k bodu 3) můžete mít povolenku na P-3 a stejně tam všude nezaparkujete..stejně tak na P-6! Debilita zodpovědných orgánů-rozdělení obvodu na parkovací a neparkovací zóny ...což je nyní Magistrát hl.města. Jako obyvatel Prahy 3 jsme diskriminovány tímto nesmyslným rozdělením-buď zony všude nebo nikde! Zony u nás bohužel nejsou a velmi toho využívají dojíždějící z jiných částí či mimopražští-ale hlavně vyč*ránkové, kteří si koupí parkovačku na 1 vozidlo a ostatní "šoupnou" tam-kde parkovačka není! Takových tu máme v ulici 1/3!
22. 7. 2013 15:04
Re: Praha
problém s parkovanim je spis v tom, ze se za nej musí platit, a taky v tom ze se v CR a vseobecne v této casti evropy jeste neumej stavet poradne parkovaci domy ci parkovaci mista u/v novostaveb, kupříkladu v baraku kde bydlim by klidne mohli bejt další 2-3 podzemni parkovaci patra, a i samotne to jedno parkovaci patro je tak blbe navrhnute, ze je tam spousta mista doslova nevyuzita k parkovani, no reknete kdo ma ten luxus ze si muze v garazi trénovat jizdu na kolečkových bruslích kde ma dve 70m rovinky o siri 7m a luxusni zatáčky kde by se vytocil i autobus >:D proste v centru mest bych vůbec nepovilil vystavbu, pokud by nebylo soucasti i parkovavi v patrech pro alespoň dvojnásobek vozu nez kolik je jich obytných nebo predpoklad kancelářských, stejne tak parkoviste u/v nakupnich centrech, pokud chce někdo stavet v centru nejakej obchodak, tak at vyhradi i část pro verejne parkovani zdarma, hnedle by bylo v Praze mista k parkovani dostatek :-)
Avatar - Katikakus
22. 7. 2013 13:27
Zony
Zony se z pohledu parkovani ukazaly jako nefunkcni reseni. Funguji pro par vyvolenych, jak uz tady bylo zmineno, jako zpusob jak sobe a kamaradum naplnit kapsy.

Kdyz o vikendu prijedu na P3, vetsina modrych zon je poloprazdna - presto nemuzu zaparkovat.
Navic zde bydli spousta aktivnich duchodcu, kteri "nelegalne" parkujici ochotne bonzuji mestakum. Ti se nestydi odtahovat auta a vybirat pokuty i o vikendech na temer prazdne zone.
Toto se stalo memu kamaradovi - cizinec s dlouhodobym pobytem na Zizkove, bohzuel nema narok na parkovaci kartu, protoze zde nema trvale bydliste. Ve vnitrobloku ma nastesti sve parkovaci misto. Neprozirave o vikendu zastavil na prazdne ulici pred domem aby vylozil nakup a vyzvedl manzelku - nechtelo se mu zajizdet na tech 10 minut dovnitr. Ochotna duchodkyne ho nahlasila a auto mu mestaci stacili odtahnout. Zrejme cekali nekde za rohem.
Avatar - beibej
22. 7. 2013 12:57
kdyby místo zón budovali nová parkovací místa. je rozhodně k
1.nechápu proč rezidenti nemají kartu vždy zdarma.
2.když mi přijede návštěva/řemeslník tak si mají zaparkovat kde?
3.když já z P3 pojedu na návštěvu na třeba P6 tak si mám jako zaparkovat kde?
Místa kde by bylo možné parkování jsou. Jen trochu myslet a i kamarádova fyrma by mohla přitom mít kšeft.
Avatar - 3_diamanty
22. 7. 2013 12:36
Re: Praha
problem s parkovanim je dnes uz takmer v kazdom vacsom meste.... bohuzial.... je to aj tym ze kazdy ma dnes uz dve tri auta... a bohuzial ulice ani parkoviska nie su nafukovacie... a nekonecne... vsetko ma svoje hranice...

praha je nadherne mesto.... to ano.... :yes:
22. 7. 2013 11:58
Re: Praha
Praha ma vetsi objem plochy zelene nez te zastavene plochy, jen prozajimavost, Praha ma plochu 49 tisíc hektaru, z toho 10% je zastavena plocha a 10% lesoparky, pak cca 4% chranenych uzemi, coz jsou opet lesy a zbytek je zemedelska půda, zahrady a parky :-! ano praha zasahuje dal, proto je to jen tech 10% zastavene plochy, ale i pokud budeme brat Prahu jen po poslední baraky, tak porad ma Praha dost a dost zelene, ja to mam kupříkladu z baraku asi tak 3-4 minuty chuze do Kunratického lesa, a při pohledu na Prahu zhora, je Praha krasne zelene město, to jen centrum je holt centrum :-)

s téma nesmyslnejma zonama ale nesouhlasim, kazda část si to doted sila na svém pisecku a totalne nesystematicky, Prazanum ani naplaveninam to nijak nepomaha, jen to prinasi nemale peníze tem svinim nekde tam na uradech
Avatar - 3_diamanty
22. 7. 2013 10:14
Re: Praha
byvat vo velkomeste nie je vzdy vyhoda ... u nas bratislava je s parkovanim a dopravou este horsie na tom ako praha.... nezavidim ludom vo velkomestach, skutocne nie je co... podotykam ze tiez zijem v meste ale som rad ze nie nejakom preplnenom a obrovskom ;-) les mam 100m za sidliskom... zoberiem bike a som v prirode... okolie Kosic nema konkurenciu ani na slovensku ani v cesku ...

Praha je nadherne mesto... asi najkrajsie na svete ale zit vo velkomeste by som nechcel... ale ako turista mam prahu rad ;-) pred rokom som u Vas bol ( sli sme vlakom ) a doniesol som si hlineneho ***ma na pamiatku .
22. 7. 2013 09:45
Praha
Ještě, že se s Prahy budu stěhovat. Zóny je nevětší blbost co vymysleli. Nejen,že to komplikuje život pražanůn, ale i těch kteří v Praze mají podnájem a pracují tady. Jak psal mrazik, nic se tím stejně nevyřeší. Parkovaní bude stejně na h....
22. 7. 2013 08:53
chapu
Ja je chapu, utikaji jim miliony od mistnich lidi, tak je chteji co nejdrive. Je preci uplne jedno, ze to nic nevyresi, dulezitejsi jsou ty miliony do obecni kasy a dalsi miliony pro odtahovou firmu kamarada.