Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Designový duel: Mazda 6 vs. Volkswagen Passat

Vzhledem ke svým sportovním proporcím a sebevědomému výrazu bývá Mazda 6 považována za svěží vánek v segmentu středně velkých sedanů. Nevyprchá však její vizuální přitažlivost v porovnání s osvědčeným třídním konkurentem od Volkswagenu?
Zpět na článek
30. 7. 2013 06:46
Re:
ako kedy, Niekedy sa spatne rozhodnutia a bugy v dodanych sluzbach nakoniec prezentuju ako velka "feature"... A ked chce velky zakaznik odstupit? Co spravis ako velky manager? No zoberies toho druheho velkeho managera zo zakaznickej firmy na poriadnu dovolenku ci chlastacku a vsetko je nakoniec ok.. Velke firmy to je cista politika, kto to nevidel a nepozna to prostredie tak nepochopi.
30. 7. 2013 06:43
Re:
Ty si zdruzil sukromnu sferu do jedneho vreca. Rozlisuj sukromne a sukromne firmy. Je iny sukromnik, ktory ma predajnu na chodove a potrebuje registracku ci uctovnicky soft, je ina firma, ktora uz ma aspon 20 zamestnancov a je ina firma, ktora ma zahranicny kapital, expanduje a ma nad 200-300 ludi. V poslednom pripade je tych racionalnych veci velmi a cim je expanzia vyssia, tym je tych logickych a racionalnych veci menej. A z vlastnej skusenosti ti napisem, ze niekedy by si sa cudoval, ze tie velke firmy ESTE vobec funguju a ze ESTE vobec maju zakanzikov. No to uz je vsetko vyssi manazment, kde sa kazdy stara uz len o vlastne vrecka a o to ako firmu vycucat.
30. 7. 2013 06:39
Re:
IT je velmi specificke. Su aj firmy, kde to ako tak funguje, no casto sa stava, ze o IT rozhoduju ludia, ktori maju velmi chabe vedomosti a projektaci s celym IT dept. sa mozu potom aj posrat aby to rozchodili a zpojazdnili. Pripadne ked sa do toho este zapletie nejaka outsource. firma s poradenstvom ci implementaciou tak je konec. Freelance a miestni ITckarti potom len skripe zubami. A to by si neveril, co sa dokaze schvalit vo velky zahranicmich firmach. A kde su schopni este aj setrit, hlavne aby boli odmeny a dividendy na konci roka vyplatene lebo usetrili. Su aj firmy, kde to funguje ale co som sa stretol zatial na projektoch, je to zufalstvo. O statnych zakazkach uz ani nevravim radsej. Ale never tomu nazoru, ze mimo statnych zakaziek je vsetko ruzove. Hlupaci su bohuzial vsade a povacsine dokonca na vyznamych rozhodovacich postoch.
Avatar - white label
29. 7. 2013 23:39
Re: Okurkový článek
Nepsal jsem jen o reakcích na Jakuba (Sochora). Ano, v tomto případě to nebylo ne přímo k Mazdě, ale vzhledem k tomu, že celý článek je (designovým) duelem VW vs Mazda (viz i většina diskuse), pak takové vyjádření na adresu "soupeře" vyznívá automaticky jako vyjádření jednostranně ve prospěch Mazdy.
Jinak O.K. a měj se taky.
29. 7. 2013 23:28
Re: Okurkový článek
Reagoval jsem čistě na Sochora, už asi ani nepamatuji, zda a co jsem četl z původního příspěvku nahoře. Nemáš to jedno? Vidím teď, že jsi tam sám reagoval, tak jestli se Tě to nějak dotklo, tak sorry. Nemám fakt, k tomu, co jsem psal dnes, moc co dodávat, a je fakt, že za námět na okurkovou sezónu to nepovažuji - spíše za trochu provokaci, či bulvár - dalo se čekat, co se tu asi rozvine. Jen si stále myslím, že vyčítat mi nick pod příspěvkem, kde jsem k Mazdě nic nepsal, nebylo úplně na místě. Ale pro mne za mne, je už mi to fuk. Měj se.
anonym
29. 7. 2013 23:22
Re:
Tak na druhou stranu, emoce do obchodu taky patří. Bohužel, velmi často jsou vytvořené uměle, neodpovídají skutečnosti. Ale naopak znám lidi, co jsou tak zaujati proti přímému prodeji, že raději skončí na invalidním vozíku, než by si něco na přímo koupili. Není prostě jednoduché se ve všem vyznat a mnohdy je to o štěstí, jak se člověk rozhodne. Ale stále tvrdím, prodejní statistiky a zisk hovoří v první řadě o schopnosti pr. hovoří a druhotně či ještě méně.

Pokud jde ještě o firemní nákupy v oblasti IT, právě jsem si vzpomněl na další aspekt, ještě z minulého století. Mizerný externí dodavatel, účtoval si 4x více než my místní, kvalita práce strašná, ale po večerech se jeho představitelé scházeli na večečích s místními manažery...

Finanční gramotnost - svatá pravda - zrovna včera jsem na toto téma dočetl výbornou knihu :-) .
Avatar - Ham.
29. 7. 2013 23:21
Re:
Design je silně individuální a co se jednomu líbí druhý považuje za kýč a třetí za nudu a opačně. Hádat se o design mi přijde jako hádat se o tom, zda první byla slepice nebo vejce. Rozdíl vidím v tom, jak design, který se někomu líbí na člověka působí. Jinými slovy zda design u něj vítězí nad funkcí a hezký design mu stačí, nebo i když vyhodnotí design pro něj jako velmi líbivý tak si zachová odstup a stále auto hodnotí i podle technických parametrů, nákladů, spolehlivosti a dalších hledisek. První skupina jsou totiž ti kupci předražených hrnců, druhá skupina jsou ti majitelé restaurací, kteří by o sebekrásnější hrnec za 10t ani nezakopli. Jsou lidé, kteří auto považují za umělecké dílo a formu upřednostňují nad funkcí, já zastávám názor, že auto je užitkový předmět a forma musí následovat funkci. Na umělecké zážitky mám divadlo, obrazy, literaturu nebo hudbu. Abych se kochal autem tak na to potřebuji především skvělé technické parametry, cenu kterou jsem schopen unést a design který mě alespoň neruší nebo se mi líbí, ale nehledám v něm podstatu auta.
Avatar - white label
29. 7. 2013 23:12
Re: Okurkový článek
Přečti si původní, poměrně nezaujatý příspěvek Dinara a srovnej ho s tvým opakovaným, jednoduchým a hlavně zde proflákle ohraným názorem, že VW je nudný, bez nápadu, bez odvahy...
Zrovna takový doslovný názor už je (zvlášť tady) tak nudný, bez nápadu a odvahy, že v principu "nebezpečně" připomíná např. ohrané obecné primitivní soudy Ady třeba na jeho oblíbené téma "Rendlík a syn", který má nejen v tom taky podobně rychle a obecně "jasno".
Avatar - Ham.
29. 7. 2013 23:07
Re:
Předsudky jsou všude, záleží jen na míře protitlaku, který vůči předsudkům ta či ona firma nebo soukromník vyvíjí. A to je ten můj původní příspěvek, firma se snaží alespoň udělat ekonomickou rozvahu co jak si pořídit/zafinancovat, snaží se udělat nějaké porovnání více výrobků z hlediska technických parametrů/TCO, někdy lépe, někdy hůře a tím alespoň částečně bojovat s předsudky a zaujatostí. U soukromníků platí, že finanční gramotnost se blíží nule (V ČR zcela jednoznačně) a snaha něco porovnávat je taktéž nulová. Takže výsledek rozhodování soukromníka je čistě o těch předsudcích a emocích a tedy vlastnostech, které úspěšně využívají podomní prodejci čehokoliv.
29. 7. 2013 22:47
Re:
Tak já mohu mluvit i o zakázkách pro vyloženě zahraniční firmy, co nemají s ČR prakticky nic společného. A sám bych si ani ta IT oddělení příliš neidealizoval. Je tam taky plno demagogie a předsudků, o tom mne přesvědčují léta praxe. Nejraději opravdu pracuji sám na sebe, kde mi do toho nikdo nekecá, a kde mi opravdu maximálně záleží na poměru cena/výkon. O tom většina ajťáků, řekl bych, nemá ani páru.
29. 7. 2013 22:41
Re:
:-) - tak ono aut, co by mělo hrozný design, až tak moc ve střední třídě není - jestli vůbec. Obecně asi platí, co tu psali mnozí jiní výše, a myslím, že to odpovídá i tomu, co jsi teď napsal Ty. Snad se tak plus minus můžeme shodnout, no :-) .
29. 7. 2013 22:39
Re: Okurkový článek
Občas jsem někde psal, že jsem zaujatý ne? Jenže, kdo není. Já se tím aspoň netajím a svůj postoj se snažím podložit svými myšlenkovými pochody. Jestli je někdo přijme nebo ne, či se alespoň zamyslí, je věc druhá. Obecně, jen velmi málo lidí s vyhraněným názorem na konkrétní věc snadno změní názor, ne? :-)

Trochu se divím, že jsi v výtkou o nicku přišel zrovna při mé kritice na okurkovou sezónu - prostě opravdu nemusím, když někdo nemá, co by k tématu napsal, tak spustí ohranou písničku o okurových sezónách apod. A zdaleka nejen tady. Nevím, jak Ty, ale já to opravdu nemusím. Navíc bylo celkem jasné, že takový bulvárně laděný námět rozvine, na rozdíl od řady fakt tuctových článků na vyplnění, celkem dlouhou diskuzi...

Jinak, psal jsem na podporu pana Sochora, pokud Ti to náhodou vyznělo jinak. O Mazdě v mém příspěvku nepadlo ani slovo :- ) . A že je VW nudný, tak to platí, i když ho postavím vedle čehokoliv např. z tohoto: KIA, Renault, Hyundai, Alfa Romeo, Toyota, Honda, Volvo atd.
Avatar - Ham.
29. 7. 2013 22:35
Re:
Velké soukromé zahraniční firmy, které působí v ČR mají zásadní rozhodnutí o IT dávno centralizované do centrál svých společností a lokálně v ČR jim prodáš tak maximálně podložky pod myš. A jejich centrální IT departmenty jsou asi to nejtěžší pro jakéhokoliv dodavatele (netvrdím, že i ty se někdy neseknou, seknou, ale pravděpodobnost je daleko nižší než u menších firem a téměř nulová v porovnání s pravděpodobností se kterou se sekne soukromý zákazník).
Avatar - Ham.
29. 7. 2013 22:26
Re:
Ano firma jistě upřednostní technické parametry a TCO a u dodávek to budou možná jediné parametry. Nicméně u auta střední nebo vyšší střední třídy k tomu přistupuje i design. Prostě proto, že těmi auty jezdí nějaký management a ten vedle toho aby to nebylo drahé a mělo to nějaké parametry také vyžaduje aby to nějak vypadalo a mělo to nějaký image. Samozřejmě souhlasím, že u firmy převažuje funkce/TCO nad designem u soukromé osoby je to ovšem přesně naopak, tam stačí líbivý design a je vymalováno a je jedno zda se prodává televize, auto nebo ty hrnce.
Avatar - white label
29. 7. 2013 22:22
Re: Okurkový článek
Především to nemuselo být z tvé strany, dosud jsi působil normálně/nezaujatě i se značkovým nickem, který obvykle jasně hlásá do světa cosi o "nezaujatosti" jeho majitele. Hned podle dvou tvých příspěvků tady je docela jasné, že bohužel nepatříš (v tomto směru) k poměrně vzácným výjimkám, tak jak se zprvu mohlo zdát.
29. 7. 2013 22:15
Re:
Mám na mysli i velké zahraniční firmy, soukromé. Nicméně, myslíš, že by řada IT řešení, které mají jepičí životnost, měla šanci na prosazení, kdyby právě MVP nevodili za nos manažery, co tomu nerozumí?
29. 7. 2013 22:09
Re: Okurkový článek
Ale, ale, to snad nemuselo býti :no: :no:

PS: pro trotly: na podobná osočení už jsem kdysi reagoval, aspoň 2x, takže nemám potřebu se k tomuto konkrétněji vyjadřovat.
29. 7. 2013 22:06
Re:
A máš pocit, že design tak zásadně souvisí s rozvahou o financování? Prostě většina firem, co chce auto auto střední třídy (jsou i takové, co mají starého Favorita a rozváží tim pizzu nebo pracovní oděvy :-) ), tak prostě sáhnou na jistotu, a pak třeba hledají dodavatele, co jim dá lepší podmínky. Navíc koncernové auto koupí hned, mají velký výběr, nebudou čekat měsíce na M6. V IT mohou mít špatná rozhodnutí vliv v řádech několika řádů, u aut se to bude lišit, řekl bych, do 20%.
Avatar - Ham.
29. 7. 2013 22:06
Re:
Podle mě popisuješ situaci kolem IT v nějakých státních firmách. V soukromých firmách je situace zcela jiná. A státních firem je dnes u nás hrstka.
Retailové prodeje, lhostejno zda hrnců, barevných televizí, toaletního papíru v supermarketu nebo osobních aut se dějí s použitím naprosto stejných průhledných retailových technik.
Retail je prostě retail a korporát je korporát. Je jedno jestli se zeptáš stavaře, autoproducenta nebo výrobce elektroniky. Náročnost korporátu je vždy o několik řádů vyšší než retailu.
A pokud Cloudem máš na mysli Cloud Computing tak tě ubezpečuji, že orientaci firemních klientů považuji za neskonale vyšší (tím neříkám, že každý je génius a ví wocogo) než mezi soukromými uživateli IT, tam bude Cloud Computing tak maximálně exotickým názvem o kterém tak maximálně řeknou, že je to nějaké spojení z angličtiny.
29. 7. 2013 22:02
Re:
Ono je to jak kdy. Proto jsem měl na mysli veliké firmy, a oblast IT, kde mají špatná rozhodnutí podstatně větší vliv na ztráty.
Avatar - Ham.
29. 7. 2013 21:57
Re:
Já zase odmítám ničím nepodloženou argumentaci, že soukromé nákupy jsou promyšlené a firmám je jedno co kupují. Nic není vzdálenější pravdě než takové tvrzení. Z mé zkušenosti plyne, že bez ohledu na znalost produktu, v tomto případě auta, většina soukromých kupců si ani neumí udělat základní rozvahu zda je pro ně lepší předmět nákupu financovat hotově nebo na úvěr, tedy věc, kterou zvládá i ta nejpodprůměrnější firma.
29. 7. 2013 21:53
Re:
IT jsem uvedl z několika důvodů:

1) špatné rozzhodnutí tu mají mnohem negativnější dopad než u výběru auta, kde i takový VW Passat v podstatě splní svou funkci, a i když designově i spotřebou značně zaostává, neumím si představit, že by firmě mohlo to nebo ono auto zásadně ovlivnit zisky.

2) situaci kolem IT znám dost dobře, vím, že firmy s naprosto hloupými rozhodnutími a nákupy vůbec nekrachují (tu se strašně mýlíš), a potom blbost tohoto rozhodování se kolikrát týká i mne osobně, a tak mi vadí jak giganti typu MS nebo GGle vodí většinu lidí za nos, o FB ani nemluvě - ale tam se to netýká firemního prostředí.

3) měl jsem co do činění s velkými firmami, které rozhodně nekrachují, ale vím, že kdyby se jejich rozhodnutími v oblasti IT řídil jednotlivý podnikatel, na rozdíl od nich by dávno zkrachoval - ve velké firmě se blbá rozhodnutí mnohem snáze ztratí, na druhou stranu, právě takové dělají největší tržby

4) protože je to mnohem okatěji vidět, že názor o racionalitě nakupování firem je, slušně řečeno, značně naivní až infantilní, a do tého diskuze podle mne vůbec nepatřil, zejména když se hovoří o designu - v IT by se právě iracionální rozhodnutí měla teoreticky projevit na ziscích a ztrátách podstatně razantnění než jak moc je firemní auto designově zdařilé - nebo se pletu?

Další, co bych mohl napsat, jsem stručně odpověděl u příspěvku k white label, níže.

A pokud jde o hrnce - totiž ty se prodávají naprosto průhlednými obchodními praktikami, které platí na důchodce, ale nikterak na nákupčí firem. Ale nemysli si, že jsou imunní - i je se dá krásně vodit za nos (i když sám to naprosto neuznávám, ale děje se to - viz třeba ten Cloud a SharePoint, co jsem zmínil - plno zákazníků tomu vůbec nerozumí, ale přeje si to, protože jim to nakdákal nějaký MVP z M$ - a to bych mohl jít mnohem více do hloubky, ale nemá to cenu). Proti tomu všemu je nudné koncernové auto naprosto dokonalou volbou.
Avatar - white label
29. 7. 2013 21:43
Re:
Kdo získal firmu v restituci a neměl k ní hlubší vztah (a nestihl ji zavčas prodat), ten už obvykle dávno zkrachoval, teda za předpokladu, že hospodařil tak jak jsi popisoval, myslím podobně jako stát, státní firmy/podniky.
Avatar - white label
29. 7. 2013 21:37
Re: Okurkový článek
Psát pod tímto článkem s nickem "MAZDA" takovou kritiku VW, je v principu naprosto stejně dětinské, jako psát s nickem "VW" podobně černobílou kritiku Mazdy.
Bohužel jsou tyhle "okurkové" diskuse podobně jednoduše jasných/jednostranných názorů (s obou táborů) plné, čest výjimkám...
29. 7. 2013 21:34
Re:
Musel bys být konkrétní. Samozřejmě existují výjimky, snažím se systentizovat a zobecňovat dostupné informace a vlastní praxi... Osobně myslím, že je velký rozdíl i mezi soukromou firmou, kterou někdo jen tak dostal třeba v restituci, nebo takovou, kterou si někdo vybudoval naprosto od nuly a má k ní jistý osobní vztah. Státní firmy, ale nejen ty, jsou často kapitola sama o sobě - nelogická rozhodnutí často dávají smysl, až když člověk zjistí, jaké lobování a další zájmy za pozadím různých rozhodnutí stojí.

Já prostě jen zásadně odmítám argumentaci, že když něco dělají firmy jako celek, tak je to racionální - máloco je tak vzdálené od pravdy. A podobný názor považuji buď za laickou nezkušenost, nebo účelovou manipulaci, kde už nic jiného nepomohlo.
29. 7. 2013 21:26
Re: Pašík zase dostal nakládačku v diskuzi?
Doteraz som si myslel ze kritizujem niekoho ale pokial sa teda povazujes len za nieco.. your choice >:D >:D inak ked som ti pisal tak si mal len jeden palce, zjavne si si musel pomoct viacerymi nickmi aby to lepsie vyzeralo... 8-s >:-[] inak mna to neserie, nasrane reakcie plne nadavok tu dnes predvadzas hlavne ty ;-) s tou ***ostou a nadutostou si to dnes prepalil, skludni vasne toto je internet dedulko... :-!
Avatar - white label
29. 7. 2013 21:20
Re:
Mám pocit, že mícháš státní "firmy" s těmi skutečně soukromými.
Avatar - white label
29. 7. 2013 21:17
Re:
V principu souhlas, je sice dost výjimek, ale ty "pouze" pověstně potvrzují pravidlo.
Avatar - white label
29. 7. 2013 21:08
Re: Pašík zase dostal nakládačku v diskuzi?
Jediný "blázen" o kterém celou dobu (nepřímo) píšu jsi ty, ale chápu, že to zkoušíš hodit i na jiné.
Kdekdo normální vidí, jak si mimo a pokoušíš se kritizovat něco, co tady sám předvádíš v míře podstatně vrchovatější..., proto tam máš běžně 2-3 palce, což tě strašně se.re (jinak bys o tom vůbec nepsal). Zjevně ti zase nedošlo, že ode mě bys tam mohl mít maximálně palec jeden. :*)
Avatar - Ham.
29. 7. 2013 20:10
Re:
Soukromé firmy, které dělají špatná rozhodnutí v autech, v IT nebo třeba v nemovitostech či výrobních prostředcích jsou dávno zkrachovalé. Tím netvrdím, že občas neudělá botu i dobrá firma, viz moje první odpověď. Jestli dělá špatná rozhodnutí malá firma nebo velká je úplně jedno, u 20 aut je škoda v řádu milionů, u 500 aut v řádu desítek či stovek milionů, pro oba je to vzhledem k velikosti stejný problém. OSVČ nákupy jsou započítány do firemních nákupů, takže jako soukromé nákupy zbývají pouze soukromé nákupy lidí kteří nepodnikají ani jako OSVČ, tedy zaměstnanců, tedy lidí, kteří auta nepoužívají pro žádné podnikání a u takových lidí je míra odpovědnosti za vlastní výběr a rozhodnutí zdaleka nejnižší. Protože maximálně si zanadávají v hospodě na špatnou koupi, ale nezkrachuje kvůli jejich špatnému rozhodnutí ani velká firma, ani malá, ale nezničí to ani malé podnikání instalatéra s jednou dodávkou. Bez urážky, zaměstnanec jako kategorie je člověk, který neumí vzít rozhodování do vlastních rukou (jinak by dávno podnikal) a nést za něj odpovědnost a je zvyklý, že za něj veškerá rozhodnutí dělá firma. Takže když si jde koupit soukromé auto pro sebe, tak tomu odpovídá i míra samostatnosti a kvalita rozhodovacího procesu. To neříkám paušálně, jistě existují výjimky, ale firemní rozhodnutí považuji za daleko kvalitnější než soukromá. Nakonec tomu co tvrdím odpovídá i úroveň na straně dealerů, když půjdu jako soukromá osoba do salonu tak na mě nasadí mladého truhlíka, který neví o prodávaných autech ani to, co se dočtu o těch autech na internetu. Když půjdu do stejného salónu jako jednatel malé firmy, která má 30 malých aut pro servisní techniky, 4 auta střední třídy pro vedení a jedno vyšší střední pro jednatele, tak na mě nasadí hodně zkušeného člověka a jednak nikam nemusím chodit, protože mi všechno přinese pod nos a jednak dobře vědí, že nasadit na mě neumětele co dělají běžnou klientelu tak mají po kšeftu dřív než dojde na pozdravy.
Nevím proč jsi si vybral IT jako benchmark pro firemní nákupy aut, ale protože se v této oblasti pohybuji jako dodavatel tak ti mohu říci jedinou věc, dodat šmejdy soukromým osobám je lehké a děje se to dnes a denně, soukromá osoba vybírá v zásadě (ano trochu přeháním) podle barvy rámečku na displeji a toho co jí "nakecám". Firma proti mě nasadí člověka, který má alespoň minimální přehled o IT, často velmi vysoký přehled. A když se mi podaří u jedné firmy dodat šmejd tak se to obratem dozví ostatní firmy a už si ve firemním segmentu ani neškrtnu. Soukromníky mohu podvádět sto let a pokud se nedopustím kriminálních činů tak mi to klidně projde. Nakonec udělej si pokus sám, vezmi 30 hrnců, každý v ceně 1000 Kč a zkus je prodat soukromníkům za 10 000 Kč za kus. Já tvrdím, že pokud jsi trochu obchodně zdatný tak se ti to povede. A pak vezmi stejných 30 hrnců a zkus totéž udělat třeba u majitelů restaurací. U druhého pokusu si jenom dej bacha, aby tě těmi hrnci někdo neutloukl.
Samozřejmě státní správa a její instituce jsou na tom stejně jako soukromníci, protože jsou plné lidí neschopných a neznalých, když ne rovnou úplatných.
29. 7. 2013 19:38
Re:
Pánové, jak jsem psal firmy dělají naprosto zásadně jedno stupidní rozhodnutí za druhým, hlavně pokud jde o IT, Proč si myslíte, že by to u aut mělo být podstatně jinak? Váš postoj je samozřejmě na první pohled velmi logický, ovšem realita je poněkud jiná, Nemluvím zde o firmách typu OSVČ, kde koupí člověk auto na IČO pro vlastní podnikání - to je samozřejmě o něčem jiném - jednotlivec totiž na blbé rozhodnutí doplatí mnohem dříve než velká firma, kde se to spíše ztratí (opět spíše z pohledu IT, kde jsou špatná rozhodnutí mnohdy fatální - auto, ať již M6 nebo VW svůj účel splní, a že je VW sázka, na nudu a jistotu, má na výsledky podnikání minimální vliv).
29. 7. 2013 19:29
Re: Okurkový článek
No jo, ale když někdo nemá k tématu co říci, nebo chce být mimo terč potenciální kritiky oponentů, není nic jednoduššího, než psát o okurkové sezóně. Z mého pohledu už trapný a ohraný alibismus, nechápu, proč to vůbec čtou.
Jak jsem psal již dříve, samozřejmě je tu ve hře i zvýšená návštěvnost => příjem z reklamy, související s planým dohadováním (VW je totiž tak nudný a bez nápadu i odvahy, že když jsem na něj teď znovu koukal, tak si říkám, jak více nudný design by mohl zastánce tohoto směru plně uspokojit).
Avatar - Ham.
29. 7. 2013 16:36
Re:
Ano, takových "firemních" aut je v Německu, Švýcarsku nebo Rakousku a nakonec i u nás obrovské množství, jenom OSVČ je u nás snad tři čtvrtě milionu.
29. 7. 2013 16:30
Re: Pašík zase dostal nakládačku v diskuzi?
A opat ten tvoj lietadielkovsky syndrom, vsetci sme blazni len ty si....akosi zase nahnevany >:D >:D reaguj dalej, ja si idem uzit den, som rad ze sme mohli zabit cas opat spolocnymi prekarackami... s tebou je to vzdy sranda, ako sa stavias do role mudreho >:-[]
Edit: to si sa vazne vypluskoval a mna vyminuskoval? Kolko mas rokov??? >:D >:D >:D
Avatar - white label
29. 7. 2013 16:25
Re:
Nehledě na to, že nejen já mám třeba jedno auto koupené na soukromou osobu a jedno na (vlastní) firmu. Obě (nová osobní) auta jsem svobodně vybíral a obě taky platil, takže v čem je pak v podobných případech výběr firemního vozu něco úplně jiného, než výběr soukromého?
Avatar - Ham.
29. 7. 2013 16:11
Re:
S tím lze v zásadě souhlasit. Snad bych jen nebyl tak kategorický, i firma může udělat špatné rozhodnutí, protože tak jako jej může udělat v čemkoliv jiném tak i ve výběru aut. Na druhou stranu ve velkých firmách se takovým výběrem zabývá většinou člověk který má k autům daleko blíže než běžný kupec, protože má na "hrbu" jejich provoz, odpovědnost za náklady, spokojenost uživatelů a to je trochu větší nůž na krku než zkazit výběr auta sám sobě. No a v malých firmách kde vozový park čítá 20-30 aut je to podobné, protože pak ve "šéfem autoprovozu" většinou přímo majitel a ten je zainteresovaný na dobrém výběru vlastním majetkem.
Avatar - white label
29. 7. 2013 15:54
Re: Pašík zase dostal nakládačku v diskuzi?
Jen další důkaz toho, že si nevidíš do "huby"...., když ty stále dokola reaguješ na mě (navíc megastupidně), tak je to naopak důsledek tvé "geniality"... >:D
Diskutovat s tebou na normální úrovní nelze, protože na to musí logicky být minimálně dva normální nicky. Ale nenech se rušit a směle pokračuj dál v trapném odhalování svého "intelektu". Pevně věřím, že bude i tvoje šestá! reakce na podobně nízké úrovní jako těch pět předchozích... >:-[]
29. 7. 2013 15:47
Re: vítěz duelu? pro mne 6 ;-)
Kto su vsetci? 99% beznych kupcov aut ani nemaju potrebu auto nejak studovat a vyberat,staci porovnanie vybavy a ceny...alebo v lepsom pripade firemnu skodovku a je to bez starosti :-)
29. 7. 2013 15:29
Re: Okurkový článek
Pekne napisane, musim suhlasit. Ale aj tak sa mi paci viac passat ako mazda. Bohuzial, tato generacia mi nejako nevonia, starsia generacia v GTA liftback verzii mi prisla jednoznacne krajsia a doteraz sa za nou rad obzriem. Passta ma svoje konzervativne tvary. To auto pokial nie je v sockarskej "biznis" vybave ale vo vyssej s dobrymi kolesami, vyzera naozaj dobre. Soc vybavy stredneho manazmentu bez xenonov na 16" su pre mna tazko prehltnutelne a radsej na ten pohlad rychlo zabudam.
29. 7. 2013 15:21
Re: Pašík zase dostal nakládačku v diskuzi?
nezabudaj ze tym ze na mna stale reagujes a styl akym reagujes len ukazujes svoju slaboduchost a myslienkovu nemohucnost 8-s malym rypnutim sa nevies preniest a rozviedol si to zatial na 4 ubohe reakcie ;-) Bude aj piata?
Avatar - white label
29. 7. 2013 15:05
Re: Pašík zase dostal nakládačku v diskuzi?
Opět nic, takže tam zalez zpátky..., lidé tvého formátu to mají v životě naopak velmi jednoduché, skoro tak, jako jsou jednoduší oni sami, bohužel normální lidi kolem nich to s nimi tak jednoduché nemají, důkazy o tom tu ochotně a pravidelně osobně podáváš.
29. 7. 2013 14:56
Re: Pašík zase dostal nakládačku v diskuzi?
aale klud labilko, paci sa mi ako vzdy so zeleznou presnostou hned na mna zareagujes nejakymi hustymi recami a vsetci okolo teba su primitivi, len ty si lietadielko >:D ludia tvojho kalibru to maju v zivote tazke...
Avatar - white label
29. 7. 2013 14:49
Re: Pašík zase dostal nakládačku v diskuzi?
Takže, buď konkrétně cituj kde tady v diskusi údajně haním lidi co mají rádi Mazdu, Renault, Ford..., nebo sklapni paty a zalez zpátky do antikoncernové "maštale" mezi diskusní primitivy tvého formátu ...
29. 7. 2013 14:36
Re: Pašík zase dostal nakládačku v diskuzi?
nie to ty
nie nie to ty
ale urcite nie to ty....
styl tvojej diskusie je priamo umerny tvojmu intelektu ;-)
Odpisal som ti na tu tvoju somarinu preto, aby si si uvedomil, ze tu patris do koncernovskej mastale, cize hanit tu ludi co maju radi ci uz mazdu, renault, ci ford alebo chrysler, nema u teba zmysel, lebo si tiez zadubeny do jednej znacky. No ty sa tu budes hadat o tom kto prvy zacal, ci kto je vacsi hlupak, no ako ten najvacsi hlupak, vzdy na mna rad zareagujes a urazas ma, co mi je uplne jedno, lebo ja tymto serverom nezijem tak ako ty >:D
Avatar - Dinar
29. 7. 2013 14:29
Re: Okurkový článek
Přesně tak, téma stejně dlouhodobě a výživně diskutované, jako například to, jestli Iveta přiletěla z Marsu nebo z Venuše, kdy se logicky nejvíc článků na toto téma objevuje... ano, v okurkové sezoně, v době nedostatku témat lepších. Ovšem jakkoliv je nedostatek společenských temat v době prázdnin celkem logický, tahle "passat proti čemukoliv na čtyřech kolech" nastavovaná kaše, pane Sochore, je docela cítit nedostatkem novinářské invence. V autosvětě je zcela jistě na výběr dostatek méně vyčpělých temat, než je toto. Ale chápu, že srovnání passata s čímkoliv je z hlediska diskusní účasti pro váš server sázkou na jistotu, podobně jako pro Novinky to s Ivetou. ;-)
Avatar - white label
29. 7. 2013 14:10
Re: Pašík zase dostal nakládačku v diskuzi?
Naopak ty ses našel a ochotně přihlásil k mé původní reakci na w-a, a proto jsi zahýkal i přesto, že nemáš k tématu vlákna absolutně nic, což jsi právě znovu jasně dokázal svou další potrefenou reakcí o ničem, jediné na co stačíš, jsou prázdné dětinské kecy na otřepané antikoncernové téma. Ale nevzdávej to a hrdě pokračuj, svět totiž odjakživa počítá (naštěstí pro tebe) i s hlupáky tvého kalibru...
29. 7. 2013 13:58
Re: Pašík zase dostal nakládačku v diskuzi?
no vzdy ti to zaujimavo stoji za to aby si mi odpisal, keby to bolo len obvykle tupe zahykani, tak to ani nekomentujes. No tu som malemu labilkovi stupil na otlak, tak hned zakvical nieco "vraj k teme" >:D Pome labko, este nieco daj, ty koncernisto veliky.
29. 7. 2013 13:43
Re: Okurkový článek
Design Volkswagenů a Mazd je dlouhodobě diskutované téma, duel jejich význačných modelů bych za okurkový neoznačil.
Avatar - white label
29. 7. 2013 13:42
Re: Pašík zase dostal nakládačku v diskuzi?
Díky za tvé tradiční tupé zahýkání, od tebe to pochopitelně nemůže překvapit, naopak. K tomu o čem se ve vlákně diskutuje absolutně nic (kde nic není, ani čert nebere) , prostě tvůj obvyklý diskusní standard... :*)
29. 7. 2013 13:17
Re: Za mne urcite Passat
Za to, co si napsal o ženskejch, ti musím dát :yes: . Takto si představuju správnej chlapskej názor!
Avatar - white label
29. 7. 2013 13:17
Re: Okurkový článek
Docela trefně vystiženo...
Avatar - white label
29. 7. 2013 13:15
Re: Sraz příznivců Mazdy
Pokud máš nějaké regulérní statistiky, tak sem s nimi, pokud ne, bylo by lepší omezit se spíš na subjektivní závěry typu: myslím si/nemyslím si, nebo líbí se mi/nelíbí se mi... ;-)
Avatar - becas
29. 7. 2013 12:52
6
za mě jednoznačně mazdička to je prostě nádhera
29. 7. 2013 12:26
včera z večera
jsem viděl svůj oblíbený film Království nebeské..... Pravda nebyl to Directors cut(vřele doporučuji, protože to dostane jiné vyznění) ale jedna scéna...jedna scéna pánové - to když hlavní hrdina bránící pokojné obyvatelstvo před nepřátelskou armádou a vjíždí se svými věrnými do svírajícího se sevřenízdy............. Tak tohle mne napadá, když tady čtu některé příspěvky, kdy by se někteří do krve dořezali, jen kvůli kusu plechu, zformovaného lisem do podoby, která je v závěru větším kusem plechu zvaným auto....
Jiný klasik by řekl "Neblbněte, vždyť jsou tady lidi..........."
Hele řekněte mi jak se člověk dostane k tomu, že by "vraždil" kvůli tomu, jestli to má být Passat nebo Mazda - ta hvězda garáže a plakátového snění?(GTI TM)
Je to přece na vkusu každého z nás, každému se líbí to, či ono, každý má jiné preference, ale to neznamená, že nedýchá stejný vzduch nebo jeho výtvor trávící soustavy je protkán plátky 24karátového zlata.......
Auta jsou pro mne osobně(skoro jako letadla) něčím krásným a hodným obdivu k těm, co je stvořili. Abych někomu nadával kvůli tomu, že se mu holt víc líbí jedna marka....Že by to bylo tím vedrem?
29. 7. 2013 12:19
Re: Okurkový článek
pusu na čelo ;-) :yes:
Avatar - Dinar
29. 7. 2013 12:00
Okurkový článek
ale budiž. Obě auta jsou příkladem perfektně zvládnutého designu, a rozdíl v designovém stylu je přesně v kategoriích "vkusu každého soudruha". Zatímco Mazda sází na dynamické emoce nadrženého mladíka řítící ho se svou první vedoucí funkcí, pak passat je decentně uhlazeným čtyřicátníkem, pro kterého už není nutný vizuální race, ale spíše funkční elegance. Každopádně obě auta mají skvěle zvládnutou základní linku, proporce i detaily. Z hlediska konstrukční stránky designu je na tom lépe passat, více prostoru na menším půdorysu, u mazdy je menší prostor daní za větší vizuální drama exterieru. Vnitřek jde i přes konstrukční stáří za passatem, cizelace osm let starého interieru dává výsledek, který na trochu klasickou mazdí interiérovou bezradnost stačí. Nebýt ale mírně humpolácké středové kapličky mazdy, byla by to i v interieru plichta. Celkově, držíme-li se opravdu jen v rovině designu je na tom mazda přes jmenované o něco lépe, možná i pro určitou oční únavu passatem za ty roky na silnicích, mazda 6 vypadá dynamičtěji, což více odpovídá aktuálním trendům. ;-)
29. 7. 2013 11:41
Re:
Mohl bys předložit pár takových analýz, kde byla zahrnuta i M6? Předpokládám, že ten příspěvek taky není nějaký word-of-mouth.

Já osobně naopak vůbec nepředpokládám, že by firmy kupovaly racionálně. Stačí se podívat, jak dnes letí Cloud, nebo SharePoint a podobné trapárny. Jediné, co jsem třeba já po přejmenování VPS na Cloud získal, bylo zvýšení ceny o 200-300%, v závislosti na jednotlivých položkách. Jelikož mám zkušenosti, jak blbě to ve firmách funguje v oblasti IT, dokážu si docela dobře představit, že to tak bude skoro u všeho, včetně aut. Většinou je to hlavně o reklamní masáži a ovlivňování manažerů, kteří daným oblastem zpravidla moc nerozumí...

Pokud fakt to však máš něčím podložené, tak se předveď. Nehovořím teď ale o výjimkách potvrzující pravidlo.
29. 7. 2013 11:16
Re: Sedan stredni tridy
Nejsem v pozici, že bych ve firmě sestavoval flotilu, ale myslím, že u firemních aut hrají přední role - cena, sleva na nové auto, sleva na servis, zpětná odprodejní hodnota, odprodej starších aut, politika firmy (př. firma s německým vedením - německá značka atd). Možná v tom hraje roli i leasingová společnost se svými bonusy.
Ale co vím naprosto přesně - rozhodně bych své soukormé auto nevybíral podle toho, jak je zastoupeno v nějakých firmách. Na to snad můj chabý intelekt ještě stačí.
29. 7. 2013 11:16
Re: ciste z hladiska dizajnu
Som vzdy rad ak mozem potesit nejakeho cynickeho e-hrdinu ;-)
29. 7. 2013 10:56
Sedan stredni tridy
Pro ty, kteri se tu ohaneji tim, jak se Passat prodava, protoze ho kupuji firmy:
Odhledneme ted od toho, ze na sluzebniho Passata dnes narazite zridka (porad jeste ale daleko casteji, nez na sluzebni Mazdu). I ta firma ale svoje auta kupuje na zaklade rozhodnuti KONKRETNICH LIDI (casto budouciho uzivatele vozu). Rozdil je v tom, ze firma udela daleko RACIONALNEJSI rozhodnuti nez jednotlivec, protoze auto koupi po analyze, nikoli na zaklade nepodlozeneho word-of-mouth, nebo emoci... Z toho vyplyva, ze fakt, ze je model XYZ nejcasteji porizovanym firemnim autem je argument pro to, ze prislusny model je NEJLEPSI auto v danem segmentu. Naznacuje to nejlepsi synergii faktoru jako cena/vykon, ucelnost, provozni naklady (spotreba, servis, spolehlivost...) a vzhled....
29. 7. 2013 10:41
Re: Za mne urcite Passat
Pokud jde o to, co definuju jako dulezite, tak auto i tramvaj jsou dopravni prostredky, takze logicky maji stejna kriteria...
Pokud o vzhled, ktery preferuju, tak tramvaje se mi nelibi - maji na sobe moc ruznych kudrlinek (i kdyz jsou dane spis predpisy a ucelem, nez designem).
Zenske se mi taky libi prirozene hezke zenske, ktere klidne muzou mit i par kil navic, ale hlavne se s nimi musi dat mluvit a zit. Radsi chytrou sympatickou kucharku, nez zmalovanou o(d)barvenou modelku s dokonalym silikonem a manikurou, ktera je blba jak punstok a zajima ji akorat ona sama...
Avatar - KANKUNEN
29. 7. 2013 10:26
Re: Za mne urcite Passat
Popisuješ auto jako tramvaj. Kromě toho Mazda má hlavně evropský design, japonci teď letí na hranatých tvarech. Ostré hrany na náraznících vypadají neotesaně a pouze Mazda se toho oprostila.
29. 7. 2013 10:26
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
>:D :yes:

Poslední dobou perlíš. Super :yes:
29. 7. 2013 10:19
Re: Bral bych Passata
Osobne mi pride naopak MZD6 pristrojovka prehladnejsia,ci uz budiky,ovladanie klimy,to vsetko je prirodzenejsie ako u Passatu,jedine co neviem povedat je Navigacia,resp. cely ten displej.
Naopak klima na Passate mi pride nizko a s malymi tlacitkami,radsej ovladam ventilaciu otocnym ovladacom ako malym tlacitkom,klimu takisto...o tom ze displej je takisto nizko,mimo zorneho pola...proste mi 6ka pride omnoho ergonomickejsia!
29. 7. 2013 10:13
Za mne urcite Passat
Nemam rad "linky od nikud nikam", "28. prolis na dverich, jen abychom propanajana nevypadali usedle" atd.... Pokud shanim zidli, taky se obloukem vyhybam vsem tem designovym "nadheram", na kterych se ale neda sedet...
Auto je podobne - jeho hlavnim ucelem je dopravit me, pasazery a zavazadla z A do B, a to co nejucelneji, nejekonomicteji a nejpohodlneji. K cemu je mi, ze to hezky (navic mne se libi jednoduchy, ucelny design nemecke skoly vic, nez nacancani Italove a Asiati) vypada, kdyz kvuli vzhledu jsou kompromisne resene ty hlavni funkce? Kolik asi stoji ta unikatni kapota a blatniky na M6?
A posledni otazka - pokud mate auto jako konicek, proc si proboha kupujete sedan stredni tridy a ne nejaky hothatch?
29. 7. 2013 10:10
Re: Provokace
Ádo, tady nejsi na anglickém webu, slovo "design" v naší kotlině neznačí to, cos vypsal. U nás projektant není designér, ale o vzezření auta lze mluvit jako o designu. Jinak nejsme ve při v tom, co dnes passat umí nabídnout, v tomto směru nevím o žádném jiném autě, které by mu mohlo konkurovat. A nadčasový design se hodnoti docela špatně v současnosti, i když můj tip je, že nadčasový bude opravdu spíš passat. No a k mazdě, je to decela příjemné zjevení na silnicích, pro mě.
Avatar - Ada je zase tady
29. 7. 2013 09:41
Re: Provokace
to design: naplánovat, navrhnout, zkonstruovat, projektovat, zkonstruovat
be designed: být zamýšlen, být uzpůsoben
by design: záměrně, úmyslně, schválně

:-!

Takže: až bude mít Mazda v kombíku verzi 4x4, volitelně zvýšenou světlou výšku, pozinkovanou karosérii s nadčasovým designem, rovnou ložnou plochu po sklopení zadních sedadel a takovou šířku možné individualizace vybavení, jako VW, tprve potom bude moci být Passatu konkurentem. Zatím je tenhle šuplík pouze konkurentem rendlíku Laguna.
Avatar - Uživatel_5340709
29. 7. 2013 09:29
Re: Jiný úhle pohledu:
Vím co píšou weby, seděl a jezdil jsem v obou, a přestože jsem velký fanda mazdy, WV dělá lepší interiéry, jak na oko, tak při jízdě máš z toho vnitřku lepší pocit, Uznávám, že jsem taky trochu ovlivněn A4-kou, ve které sedím dost často. Vůbec netvrdím, že mazda je špatná, což je dobře poznat, když do ní někdo vleze z aut typu Lancer, Hyundai, nebo starší francouz. Ale když máš možnost srovnání s poslední produkcí od VW, nemůžeš být nekritický.
29. 7. 2013 09:27
Re: Jedna strana mince
Ano Aston není zrovna dvakrát úspěšný
Avatar - Snooob
29. 7. 2013 09:10
Re: 6
Vidím, že nerozumieš významu slova revolúcia/revolučný! 8-s
Takže diskusia nemá zmysel...
Avatar - Snooob
29. 7. 2013 09:08
Re: zákazník nemusí u tohoto výběru vůbec dlouho přemýšlet
Nevidím v tom rozdiel! Za každým rozhodnutím firmy stojí človek/ľudia! ;-)
neregistrovaný "Me_Myself_and_I"
29. 7. 2013 09:06
Re: Sraz příznivců Mazdy
Len poznamka k slovku "image" ... Ano, Passat ma image - ale len medzi svojou cielovou skupinou - to su ludia, ktori pocuvaju to, co leti.

Ti ostatni pocuvaju to, co chcu a spravidla nejazdia na VAG autach.
Avatar - Emel
29. 7. 2013 08:56
Remis
Já to vidím na remízu... a to z jednoho důvodu - obě auta jsou taková, jaká je automobilky chtějí mít. Passat evropsky konzervativní, Mazda asijsky emotivní.

PS: za mně Mazda. V sedanu ještě o něco jednoznačněji než u kombi... záď kombíku se VW povedla.
29. 7. 2013 08:37
Re: Jiný úhle pohledu:
"...za interiér si výhru bere passat zpět..."

Len taky detail: passat je v tej DOLNEJ polovici obrazka. Okrem toho, tvrde plasty v interieri passatu boli kritizovane tu, aj na nemeckych weboch. Este stale si myslis ze ma lepsi interier?
[odkaz]
29. 7. 2013 08:27
jasné, nie !
keďže je to o dizajne, tak Mazda, ani si nemyslím, že to treba nejako zvlášť riešiť - článok pre uhorkovú sezónu.
29. 7. 2013 08:07
Antifans koncernu
Zkuste se jednou nezaujatým okem podávat na tento obrázek: [odkaz]

Připadá vám snad, že se Passat málo změnil? Že nejde s dobou? Tak se můžete jít léčit ...

Co se týče srovnání designu Mazdy 6 a Passata - myslím, že to není férové porovnávat vůz začínající svou kariéru roku 2005 s autem, jehož životní pouť teprve začala. Přesto Pašík nedopadl vůbec špatně. Zepředu díky větším světlometům, výraznější optice světel a bohatému použití chromu vypadá hodnotněji a výrazněji, při bočním pohledu vynikne krásně vyvážená silueta Pašíka (Mazda 6 tvoří dokonalý protipól - místo čisté rovné linky táhnoucí se celým bokem karoserie zde je několik zaoblených linií - nemám to rád, ale nepovažuju to za designový prohřešek). Zezadu Passat fakt moc originality nepobral - klasičtěji pojatou záď nemá žádný sedan střední třídy. Má to ale pár výhod - aspoň tolik nezestárne a máte jistotu, že za vámi jedoucího řidiče nebude urážet ani rozptylovat.

Za mě je vítězem duelu Passat - bylo by ale férové si přiznat, že do designového srovnání jste měli místo současné Mazdy 6 dát minulou generaci - která je přeci jen svým narozením bližší Passatu.

[odkaz]
vs
[odkaz]

Zde vidím jako vítěze Mazdu - krásný čistý, lehce zaoblený design bez zbytečně složitých linií. Tak to má být!

;-)
29. 7. 2013 07:54
Re: Provokace
Ádo, diskutuješ pod článkem Designový duel. Ještě jednou pro tebe: DESIGNOVÝ.
Avatar - Uživatel_5340709
29. 7. 2013 07:42
Re: Jiný úhle pohledu:
Jenomže s passatem 1,8 TSI 132 Kw sotva drží krok 2,5 sky, přestože má o pár koní papírově vic. To mě jako dlouholetého fandu zn. mazda lehce znepokojuje. ;-\ Ale dnešní doba maže rozdíly, aut. značky se silně přibližují.
Avatar - Katikakus
29. 7. 2013 07:28
Re: Festival idiotů
Organizujes nejake setkani tobe podobnych a mel si potrebu nam to oznamit?
Avatar - Katikakus
29. 7. 2013 07:26
Re: vítěz duelu? pro mne 6 ;-)
Tak zrovna tohle si myslim uvedomujes velmi dobre, jak koukam. Ale proti gustu... 8-s
29. 7. 2013 07:23
Re: Pašík zase dostal nakládačku v diskuzi?
ooo, napisal mistny vwistr, udatny to bijec koncernu svateho.. >:-[]
29. 7. 2013 07:18
Re: vítěz duelu? pro mne 6 ;-)
Bohužel to tak v reálném světě chodí. Najít člověka, kterému by se více libila Octa, když už ji zmiňuješ, nebo Passat (pominu-li pár místních fanatiků), je docela problém. Samozřejmě, že existují, ale v úplně v jiném poměru, než co pak člověk vidí na silnici. Vysvětlení bych pak hledal mj. právě v té zmíněné behaviorální ekonomii, která na rozdíl od klasické nepočítá s lidskou racionalitou ve svém rozhodování, např. o nákupu. Právě proto, hovoří-li se o něčem jiném než zisku, výší prodejů apod. vůbec nemá smysl stavět na prodejích - čehokoliv. Jak se říká, není důležité vyrobit kvalitní produkt, je důležité jej umět prodat. A v tomto, bohužel, Mazda, třeba na rozdíl od Hyundaie, poměrně zaostává...
Avatar - escorpion
29. 7. 2013 05:38
Re: vítěz duelu? pro mne 6 ;-)
Aj mne sa páči viac mazda. Na ulici to však tak vôbec nevyzerá, samé octavie.
Avatar - escorpion
29. 7. 2013 05:36
Re: vítěz duelu? pro mne 6 ;-)
Neodpustil si si rýpnuť. Ešte si mohol spomenúť ako som vymenil nové auto za proprdený vrak >:-[]
Avatar - Ada je zase tady
29. 7. 2013 01:52
Re: Provokace
Neprovokuj. Až bude mít Mazda v kombíku verzi 4x4, volitelně zvýšenou světlou výšku, pozinkovanou karosérii s nadčasovým designem, rovnou ložnou plochu po sklopení zadních sedadel a takovou šířku možné individualizace vybavení, jako VW, tprve potom bude moci být Passatu konkurentem. Zatím je tenhle šuplík pouze konkurentem rendlíku Laguna.
29. 7. 2013 00:51
Provokace
8 let zastaralý Passat je pouze faceliftem, který kulhá designově i po technické stránce. (Úlet s PD motory a konstrukční závady mnoha motorů ). Jednoznačný vítěz je M 6.
Avatar - white label
29. 7. 2013 00:45
Re: Pašík zase dostal nakládačku v diskuzi?
>:-[] :yes:
Oni ti tady jistí mistři diskusí pohotově vysvětlí, že třeba Aston toho taky moc neprodá..., AM sice stojí "trošku" víc, než Mazda, ale nebudeme tu přece řešit tak nepodstatné detaily. >:D
Avatar - Katikakus
29. 7. 2013 00:27
Re: vítěz duelu? pro mne 6 ;-)
Zřejmě ti tradičně uniká nosná myšlenka této diskuse-zde se bavíme o designu. Navíc, z tvých úst vyznívá kázání o internetovém teoretizovani nanejvýš komicky. Neznám jiného člověka kromě tebe, který by auto vybíral pouze na základě internetu, bez reálné zkušenosti.
Avatar - Katikakus
29. 7. 2013 00:19
Re: ciste z hladiska dizajnu
Koukám, že jsem se trefil a tobě to navic vůbec nedošlo. Díky za potvrzení mého tušení... >:-[]
29. 7. 2013 00:17
Re: Festival idiotů
Tak na ten festival nechoď jestli ti to nedělá dobře ;-)
29. 7. 2013 00:13
Re: Design
Nemluvil bych jinak, protože, i tak jsem si vybral spíše slabší variantu - nenašel jsem totiž důvod po silnicích, kde je člověk omezený buď neschopnými řidičmi, nebo nesmyslnými dopravními značkami sedlat něco výkonnějšího. Takže mluv laskavě za sebe.

Jestli bys se Ti líbila myšlenka poslat všechny 'majitele' do a.š., tak to propaguj. Já hovořil jen o těch, co to vyloženě 'potřebují' - ne, co to jen mají. Já bych se tomu taky nebránil, ale v žádném případě bych se podle výkonu (vyjma uvedené a podobné výjimky) neřídil. V tom je právě rozdíl mezi těmi co to mají, a co to mít musí - a ti na 95% jezdit pořádně neumí, jinak by priority hledali v rámci daných předpisů a možností poněkud jinde.
29. 7. 2013 00:01
Re: 6
Cely ten model bol revolucny,nie len dizajn...to netvrdim len ja...
28. 7. 2013 22:54
Re: Design
Kdybys ten výkon mohl mít v šestce, tak bys mluvil jinak :-) Ale jinak "zajímavá" myšlenka poslat všechny majitele aut, kteří u svého auta využijí výkon 220 koní a víc, do autoškoly...
Avatar - Ada je zase tady
28. 7. 2013 22:46
Festival idiotů
To zas bude ráno v alejích nablito... :no:
28. 7. 2013 22:45
Re: Jiný úhle pohledu:
S tím se dá vcelku souhlasit, přestože jsem skeptik při jakémkoli hodnocení designu - prostě je to na mě příliš subjektivní záležitost, takže můžu napsat čistě za sebe, že to vidím podobně :-) ...
Co se týká motorů, napsal bych to opačně:vítězství motoru 1,8 T, popř. 2,0 T při přímém srovnání na semaforech, nebo v kopci mi jen horko-těžko vyrovnává neprůstřelnou spolehlivost a bezúdržbovost motoru 2,0 SKY.
Navíc mě se osobně moc líbí 2,5 ! Přestože je v automatu, u tohoto auta by mi to ani snad nevadilo. Tento motor jsem testoval a je to naprosto skvělý motor. Dole se mi zdál docela lýný, ale v otáčkách to byla jiná liga !!! Navíc test jsem zakončil se spotřebou 7,2 l, což je podle mě vynikající hodnota (žádná ekojízda, normální standard, spotřeba ale z počítače, takže reál bude malinko jinde - přesto do 8 by to bylo super při mém stylu :-) ...)
Ta nafta - ikdyž jsme petrolheadi :-) - je nečekaně ze strany Mazdy trefou do černého. Někde jsem ale četl, že časem uvažují o výrobě levnějšího motoru jen s jedním turbem, zejména pro M3.
Avatar - Uživatel_5340709
28. 7. 2013 22:14
Jiný úhle pohledu:
Už není rok ´92, kdy benzínová 626 ukázala záda na požádání kterémukoliv passatu a verze 626 GT i tehdejšímu VR6, v té době byla spolehlivost mazd s produkty VW neměřitelná, designově to byl pro VW také prohraný boj. Karta se však obrací, aby teď skončila na pomyslné plichtě + -. ......... Jasně, designový duel vyhrává na celé čáře šestka, ale v zápětí za interiér si výhru bere passat zpět. Tím se dostáváme k motorům, naftu nepočítám /jsme petrolheadi ;-) /, tak neprůstřelná spolehlivost a bezúdržbovost /!/ motoru 2,0 sky mi jen horko-těžko vyrovnává porážku od motoru 1,8 T, popř. 2,0 T při přímém srovnání na semaforech, nebo v kopci. Nezbývá mi, než být na 2,0 sky brutálně zlý, mačkat ho neustále těsně pod červeným polem otáčkoměru, a výhru si opět vzít zpět na členité zatáčkovité trati. Howg. :-| 8-s :-!
28. 7. 2013 22:12
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
Tak Passat urcite nie je bezne auto pre Account managera ( po slovensky Obchodny zastupca / reprezentant atd.) bezne auto je Fabia 20%, Octavia 60 %, Passat 20% ( ako zastupcovia triedy/kategorie aut). Takze ano, najdu sa, ale Passaty su tak od 2k € vyssie, cize hornych 20% AM :-)
Avatar - Ham.
28. 7. 2013 21:33
Re: Pašík zase dostal nakládačku v diskuzi?
Jj, Být šéfem VW a mít takovouhle ostudu na auto.cz, tak se střelím "vostrym" Poršákem do hlavy a pro jistotu se ještě utopím v rybníku zisků z pašíka.
28. 7. 2013 21:31
Re: vítěz duelu? pro mne 6 ;-)
Postřehnul si, že se tu bavíme o vizuální stránce? Co se komu líbí.... tady nediskutujeme o tom co jdeme zítra koupit.
28. 7. 2013 21:26
Re: vítěz duelu? pro mne 6 ;-)
No, asi je to o tom, že většina, co se o auta opravdu zajímá, tak nemá na Mazdu dost peněz, ale dokáží ocenit to, jaká je.

No a kdo peníze má, nebo nemá, ale bere auto jako firma na leasing, tak se o toto prostě vůbec nezajímá, a pak bez hlubší analýzy a přemýšlení prostě koupí to, co ve statistikách vede, a co kupuje většina ostatních.

Nevím, jak Tobě, ale mně to připadá docela logické, a zároveň nechápu, proč prodejní statistiky bereš jako podpůrný argument. Asi naprostý nedostatek reálných argumentů a ignorance behaviorální ekonomie, resp. její neznalost.
Avatar - woody-alien
28. 7. 2013 21:23
Re: Pašík zase dostal nakládačku v diskuzi?
No tak něco přes 1 milión prodaných kusů za rok - to snad uznáš není žádná velká sláva. Prodávat něco výjimečného, pár kusů za rok, to je kumšt. :-! >:D
28. 7. 2013 21:20
Re: Nie je to fer...
Jenže i starší generace M6 hravě poráží VW, pokud jde o vzhled - tak co je na to nefér?
28. 7. 2013 21:15
Re: Design
Pokud nejsi závodník nebo netaháš karavan, apod., tak Ti takový výkon je (skoro) na nic - pokud ho potřebuješ a nejsou to jen silácké řeči, doporučil bych návrat do autoškoly.
28. 7. 2013 21:10
Re: 6
"Snad bych ani neřekl blbů." - no jo, ale pak jsi totéž chování popsal v celém odstavci - někdo má rád stručnost >:D
28. 7. 2013 21:10
Re: ciste z hladiska dizajnu
tlieskam tvojej dedukcii, to mas pravdu, zboznujem tu Mazdu a hlavne cervenu >:D
28. 7. 2013 21:08
Re: Bral bych Passata
Ten "pověstný krůček (který Mazdě) chybí" se nachází kde?
28. 7. 2013 21:06
Re: Nejsem fanatický
Zasmál jsem se :yes: :yes: :yes:
28. 7. 2013 21:05
Re: zákazník nemusí u tohoto výběru vůbec dlouho přemýšlet
šlo by tu myšlenku napsat ještě jednou - ale tak, aby dávala trochu smysl? Přiznávám se, nějak jsem to nepochopil.
28. 7. 2013 21:00
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
Dokonale vystihnuté :yes: :yes: :yes:
28. 7. 2013 20:58
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
nafasovat toto? buď by mi dovolili jezdit, s tím co mám, nebo bych dal výpoděď >:D
28. 7. 2013 20:54
Fantastický článek
To se vám opravdu podařilo. Neumím si představit jiný smysl článku než vyvolat flame, a následně navýšit příjem z reklamy...

Když potkám VW na silnici, tak první je zkontrolovat tachometr, co když je to ten policejní. Jinak kromě modelu z roku cca 2005 je to naprostá nuda, auto bez nápadu, pro lidi jdoucí s davem, bez ochoty riskovat - chtít toto srovnávat s M6 považuji buď za vtip nebo za nesoudnost. Vyjádřil bych to asi takto fanaticky: kdyby mi někdo v době, kdy jsem byl rozhodnut koupit novou šestku, nabídl takový Passát za třetinu cenu, hnal bych ho s ním někam a hodně daleko - prostě bych v tom jezdit nechtěl. A navíc asi můj názor asi není příliš objektivní - ale to mi nevadí, diskutovat o tom více nehodlám :-) ).
Avatar - Ada je zase tady
28. 7. 2013 20:41
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
Je to tak. Nejlepší Passat je ve verzi Alltrack a tomu nějaká trapná Mazda vůbec nemůže konkurovat. ;-)
Avatar - kaa
28. 7. 2013 20:35
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
Já mám bílou a nedám na ni dopustit.
Avatar - Ham.
28. 7. 2013 20:35
Pašík zase dostal nakládačku v diskuzi?
tak to je ta nejlepší zpráva pro jeho prodeje.
Takže rada do Vlkohradu:
Novou generaci pašíka zvažte a klidně o dva nebo tři roky odložte, je jasné, že současná generace je plně konkurenceschopná a zavádění nové generace je vyhazování peněz okny. Stejně bude nudná a neúspěšná jako ta předešlá. :-)
Avatar - escorpion
28. 7. 2013 19:52
Re: vítěz duelu? pro mne 6 ;-)
Všetci mazdu obhajujú. Pekná, lacná, spoľahlivá. Ale kde sú kupci ? Z anonymity internetu ste všetci majstri sveta jazdiaci v lepšom prípade v zánovnej fábii. Máš k dispozícii 30 tisíc eur ? OK, možno, ale hneď pobežíš do showroomu mazdy ? S takou hotovosťou sa obzeráš inde a celý slintavý chceš hneď zľavu.
Avatar - Uživatel_5340709
28. 7. 2013 19:38
Re: vítěz duelu? pro mne 6 ;-)
Tolik se neprodává z důvodu vyšší ceny. Málo kdo dnes ocení kvalitu a je ochoten za ni zaplatit. Taková je doba, stačí když to trochu vypadá, čímž narážím na značky jako jsou kia a hyundai.
Avatar - Typhoon
28. 7. 2013 19:31
Re: Sraz příznivců Mazdy
Konečně něco k věci....
Avatar - Well-being
28. 7. 2013 19:23
Re: Sraz příznivců Mazdy
Ruku na srdce, ona taková diskuze ani nemá žádný valný význam. Vzhled auta je věc individuálního vkusu. Takže tato diskuze je jen taková kratochvíle, kterou někteří berou vážně a to je úsměvné ... :-)
Avatar - Dominik.
28. 7. 2013 19:15
Re: passat je v tomto porovnani uplne mimo misu
:yes:
28. 7. 2013 18:54
Re: vítěz duelu? pro mne 6 ;-)
Prodejní čísla potvrzují pouze prodané kusy aut. Jak z toho dokážeš vydedukovat z jakého důvodu se tolik neprodává to netuším. Čísla do sportky nemáš?
Avatar - escorpion
28. 7. 2013 18:46
Re: vítěz duelu? pro mne 6 ;-)
O mazde všetci iba teoretizujú. Predaje to potvrdzujú ...
28. 7. 2013 18:31
Re: passat je v tomto porovnani uplne mimo misu
Existují dva designové styly - jeden zaoblený a druhý hranatější. Ty máš třeba rád zaoblené linie a složité tvary, bylo by ale dobré uznat, že i ten druhý styl má něco do sebe, a ne, jak to děláš ty, shazovat jej trapným porovnáním s vrakem. ;-)
Avatar - skejpa
28. 7. 2013 18:17
Re: vítěz duelu? pro mne 6 ;-)
Jo, pod to se podepisuju. I já mám řízením osudu tu Octávii a nemůžu říct, že bych byl nespokojenej (až na absenci koženého volantu, páky a tempomatu - nicméně to není chyba u Škodovky nýbrž u vedení naší firmy). Ale je to jen předražený firemní stroj, který bych si sám nikdy nekoupil. Jak ty píšeš o M6 v kombíku, tak já bych zase preferoval ten sedánek ale jinak fakt souhlas.
28. 7. 2013 18:10
Re: Heh
Však nikomu nic nenuť, prostě napiš co se líbí tobě tak jako většina... v čem je problém?
Avatar - skejpa
28. 7. 2013 18:09
Re: Sraz příznivců Mazdy
Přesně takhle si představuju ty kupce Passata. Strohost, praktičnost, image. Věci jako emoce, moderní design nebo snad radost z jízdy jdou stranou. Já to takto nemám ale můj kamarád (taky) programátor ano a asi i proto se nikdy v takovéto diskuzi k nějakému kompromisu nedostaneme. :-)
Avatar - skejpa
28. 7. 2013 18:00
Re: Jedna strana mince
Promiň ale Mazda v Americe bude stavět další továrnu a celkově nestíhá vyrábět všechny nové modely. Kdyby měla Mazda továrny všude jako VW a mohla prodávat auta bez cla, to by si teprve viděl ten kolotoč :-!
Avatar - skejpa
28. 7. 2013 17:55
Re: neporovnateľné
U nás ve firmě měli na výběr přesně mezi tímto a světe div se, víc je tam Passatů. Když ovšem po asi 4tém Passatu přijel jeden Superb v kombíku, začaly se počty srovnávat.

Takže za mě asi takto. Pokud je možno kombi, pak Superb kombi. Pokud ne, pak Passat.

Pokud bych ale mohl volit cokoliv v této třídě, pak Mazda 6...
Avatar - roox
28. 7. 2013 17:55
vítěz duelu? pro mne 6 ;-)
dost dobrá diskuze, zvlášť když se srovnávaj 2 auta úplně na protějších stranách zaměření... tak lítaj emoce, cáká se pivem, rvou se vlasy a a je to skoro na bitku >:D
VW jsou firemní káry, který člověk nafasuje a M6 jsou soukromý káry, kterou si prostě koupí člověk, co si ji koupit chce a nepropadá všeobecnému názoru (doktoři, architekti, ...), že VW je prostě nejlepší, protože jej má strejda a soused a chlapi v hospodě přece říkali, že Pašík je po Oktávce prostě jediný pořádný auto... takže já kdybych moh, tak si koupím novou M6 v kombiku s pořádně velkým motorem... mimochodem měl jsem Itala, Měl jsem M6 a teď mám (řízením osudu) tu Ochcávku (a začínám ji mít už i rád, abych nekecal :-)
Avatar - skejpa
28. 7. 2013 17:47
Re: 6
Snad bych ani neřekl blbů. Spíš je více těch, co neřeší takové detaily jako "jaký to má podvozek" nebo "jak je to elegantní". Raději sáhnou po něčem, co zná ze svého okolí, servis má blízko a daj mu slevu... Dopraví ho to z bodu A do bodu B a je to. Soused mu toho Passata s dvoulitrovým TDIčkem pochválí a je vymalováno...
Pro mě to bylo prostě děsivé zjištění ale takto to opravdu funguje. Lidi to prostě tak moc neřešej. Raději vsadí na image a jistotu Passatu (ať už je ta jistota v čemkoliv).
Pak jsou tu samozřejmě ještě lidé, kteří auto pečlivě vybírají... A ti samozřejmě dojdou k Mazdě :-) Bohužel jich je míň >:D
28. 7. 2013 17:44
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
Soused si koupil M6 kombik 2,5 s automatem Revolution SO nebo tak nejako se ta vybava jmenuje, minuly tyden me v tom svezl, na nektery veci nadaval, napriklad ze kdyz chcipne motor ze se mu pisnicky z USB prehravaji po nastartovani znovu od 1., trochu zapasi s navigaci, ale je starsi rocnik a sam rika ze je rad ze si pusti TV. Ale me to auto nadchlo. Mel sem z neho, oproti predesle M6 uplne jiny pocit, takovy jak male dite >:D proste se mi libila... V Mazde odvedli poradnej kus prace a myslim si, ze se jim to vrati.
Avatar - skejpa
28. 7. 2013 17:38
Re: zákazník nemusí u tohoto výběru vůbec dlouho přemýšlet
Realní zákazníci. Teď myslíš fyzickou osobu nebo právnickou ?
Avatar - skejpa
28. 7. 2013 17:34
Re: Co to je furt za megablábol,
Dokonalej příspěvek >:D :yes: :yes: :yes:
Avatar - skejpa
28. 7. 2013 17:32
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
Asi jste nepochopil, že autor prvního příspěvku to psal jako sarkasmus. Bylo to takové rychlé shrnutí toho, co sem pravděpodobně napíše pan "GTI".

Nicméně s tím co jsi napsal souhlasím :yes:
neregistrovaný "Me_Myself_and_I"
28. 7. 2013 17:07
Re: Jedna strana mince
Takze taky Aston je neuspesna firma lebo vyraba malo aut?
neregistrovaný "Me_Myself_and_I"
28. 7. 2013 17:03
Re: 6
Preto je pred Monou Lisou v Parizi vzdy taky naval?

Alebo chces povedat, ze Leonardo by navrhol VW Passat?
Avatar - Aladeen
28. 7. 2013 17:00
Hah
Tak toto je jednoznačne najvtipnejší duel za poslednú dobu >:D
Avatar - twistedTSD
28. 7. 2013 16:57
Heh
Místní "antikoncerfans" zase perlí ohranými výroky o antidesignu, jenže tohle je zkrátka srovnání dvou úplně odlišných přístupů (navíc se obě auta značně liší datem vzniku) a já tentokrát nebudu tvrdit, co je lepší. Nemám totiž, na rozdíl od některých expertů, potřebu nikomu nic vnucovat...Passat v sedanu mě hodně překvapil naživo - vypadá vyváženě, čistě, no zkrátka velmi elegantní sedan střední třídy. Šestka (naživo ji tedy neznám) je zase taková typicky asijsky "oblá". Nemám s ní problém, na druhou stranu nemohu říct, že bych z ní byl unesený tak, jak mnozí ostatní.
Avatar - idam.i
28. 7. 2013 16:54
Re: Nie je to fer...
Bŕŕŕ,tak z tohto uhla je ten Passat ešte horší,ako obvikle !
Avatar - idam.i
28. 7. 2013 16:48
Re: Jedna strana mince
No poznám veĺa čo kupuje jazdenky a potom robia ramená. ;-\
Avatar - idam.i
28. 7. 2013 16:45
Re: 6
Tá tunená Mazda bola trochu mimo,ale keby som hodnotil podla tvojho výberu,tak by som si musel myslieť,že máš nakúpené akcie VW. ;-)
28. 7. 2013 16:29
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
To je fakt, v drtivé většině se fasují Octávky a šéfíci Superby >:D
28. 7. 2013 16:28
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
nesrovnavej nas s nejakym balkanem nebo odkud to jses >:-[]
28. 7. 2013 16:22
Re: 6
O tvém výběru fotografií, kde srovnáváš o generaci staršího Passata ve stavu hodnému šrotišti s tehdejší novinkou Mazdou 626 v dokonalém stavu, na posledním fotu dokonce vylepšenou tunery, si mohu o tobě pomyslet jediné - mírně řečeno že preferuješ Japonskou automobliku, ale nedokážeš uznat umění těch druhých (VW).
28. 7. 2013 16:21
Nie je to fer...
...porovnavat uplnu novinku a presluhujuci model (ktory caka na facelift ako na ranu z milosti). Lenze druha vec je, ze pri pohlade na tento Passat uz na 95% vieme, ako bude vyzerat ten dalsi...

Kazdopadne to zrovnanie je brutalne, a myslim ze aj farby tomu zodpovedaju. Chces nudne, sedive auto? Ber Passika. A hned teraz, ved ten novy sa aj tak nebude velmi lisit od tohto. Chces nieco nove, svieze, moderne, s pokrokovou technikou? Potom je sestka tvoje stastne cislo...
[odkaz]
28. 7. 2013 16:17
Re: zákazník nemusí u tohoto výběru vůbec dlouho přemýšlet
Já si říkal že to bude někde ze čtvrté cenové... >:D
Avatar - idam.i
28. 7. 2013 16:14
Re: 6
Keď už chceš zrovnávať tak vyber poriadnu fotku.

[odkaz]
Avatar - Katikakus
28. 7. 2013 16:04
Re: Jedna strana mince
Co takhle prestat se navazet do evidentnich preklepu a misto toho zkusit nejaky argument?
Avatar - Katikakus
28. 7. 2013 16:01
Re: ciste z hladiska dizajnu
Jak tak ctu tve prispevky, tak tebe by musela "ohurit" uplne extremne... >:-[]
Avatar - xjara
28. 7. 2013 15:55
Re: Jedna strana mince
to samozrejme ano, ale musi se vzit v potaz kde vsude bere koncern penize. Neni to jen z toho ze proda vice passatu, ale za jakou cenu je proda pri nizsich nakladech na vyvoj, jelikoz se sdili s vozy jinych znacek v ramci koncernu. Mazda si vyviji pouze pro sebe z cehos plyne i mensi zisk. Samozrejme nemuzeme koncernu odeprit jeho uzasne hospodareni s penezi a prodeje. To je ale tak vse. Ani kupovani italskych designerskych studii ho od te nudne sedi nezachrani.
Avatar - xjara
28. 7. 2013 15:48
Re: neporovnateľné
superb.

Problem je, ze az bude "novy" passat, bude vypadat porad stejne jako ten co je ted. Mozna pridaji jeden prouzek do masky chladice nebo o radu vice diod do zadnich svetel. Ale i tak to bude to same nudne auto na dalsich nekolik let, vedle ktereho bude vypadat (v te dobe uz starsi) mazda6 porad mnohem lepe.
Avatar - xjara
28. 7. 2013 15:34
Re: 6
to ti nikdo vyvracet nebude. VW vi jak vydelat. Jen je smutne kolik je mezi nama blbcu :-(
Avatar - xjara
28. 7. 2013 15:30
Re: Nejsem fanatický
Ale dacie to alespon prizna :-)
28. 7. 2013 15:10
Re: Jenom trošku
no tak pro mne právě naopak........ :-) Já mám totižto úchylku na japonskou produkci víme ;-)
28. 7. 2013 14:58
Re: Jenom trošku
Takze v prvni pripade voli Mazdu a v druhem Passata, ze?
Avatar - Snooob
28. 7. 2013 14:55
Re: Jedna strana mince
Stavím sa, že nepoznáš ani jedného čo si kúpil Mazdu 6... :-!
Avatar - Snooob
28. 7. 2013 14:48
Re: 6
Nechcem ti búrať vzdušné zámky, čo si si vybudoval, ale na hornej mazde (Zoom-Zoom) nebolo z hľadiska dizajnu nič revolučné!
Posledné revolučné auto (z hľadiska dizajnu) bolo Avantime.
28. 7. 2013 14:46
Jenom trošku
mi to připomíná jednu drobnost - Jako v životě - ženy volí raději pány usedlejší, jaksi společensky serioznější, dobře zajištěné a s vynikající pověstí. Rády se s nimi nechávají vidět ve společnosti, žijí s nimi a tak nějak dlouhodobě se cítí zajištěny.... Pokud však touží po nečem ostřeji řezaném, s ne tak dobrou pověstí a chtějí si jen odskočit a užít si trochu vzrušení volí.............

Jako v životě.....No tak Passat kontra Mazda no........... ;-)
28. 7. 2013 14:43
Re: Jedna strana mince
Ano a ten kdo se chce extra citit dulezite a chce hlavne "perfektne argumentovat", tak zacne poukazovat na 'cestinu' popripade vykani/tykani anebo psani bez hacku a carku. Skvele. :yes:
28. 7. 2013 14:38
proboha ty fotky.....
Tak je treba rici, ze tento designovy duel ma jednu prerekvizitu a to tu, ze dana auta musi hodnotitel videt nazivo. Protoze vychazet pouze z fotek tady na auto.cz by znamenalo, ze VW Passat prohraje o 100 svetelnych let. Osobne povazuji vyber fotek za veliky krok vedle a takove ilustracni neumetelstvi auto.cz. Specialne tyto:

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

navozuji dojem, ze staci Passatu pripevnit radlici a meme slusivy tridni buldozer a pritom ze bocne-zadniho pohledu by Passat co se tyce cistoty a elegance dal Mazde nafrak.
:yes:
Avatar - Fortune Rayzor
28. 7. 2013 14:37
Sraz příznivců Mazdy
Chápu že diskuze pod článkem, který srovnává relativně novou Mazdu 6 a Passat bude vypadat přesně takhle, protože si to budou číst zejména ti, pro které designový duel jejich nového vysněného auta důležitý. Je o to smutnější, že se tu akorát hází špínou (jako ve většine diskuzí na auto.cz) a nikdo tu nemá chuť vést diskuzi v pravém slova smyslu.
Sice dostanu kartáč jako prase, ale jako evropan s hrdostí můžu prohlásit, že se mi nová Mazda 6 nelibí. A nelíbí se mi úplně stejně jako valná většina asijské produkce přesně kvůli jejich novému designovému směru, který všichni v posledních letech nasadili. Vyrůstal jsem v době, kdy jsem se mohl modlit k autům jako Toyota Supra, Nissan Skyline GT-R, Mazda S2000, Hyundai Coupé atp. Poslední takové auto, kvůli kterému bych byl schopný obětovat ledacos byla Mazda RX-8, potom to šlo velmi rychle z kopce.
Teď zpátky k věci, už jsem řekl, že jsem evropan, takže logicky budu dávat přednost evropskému designu, stejně jako dám přednost hovězímu steaku před sushi. Proto nechápu, proč se někteří tak diví, že se někomu libí Passat. Když už teda pominu design, který se lidem líbí nebo nelibí, stejně ho z 99% času jako řidič auta nevidíte. Pak člověk sedí uvnitř toho auta a zjistí, jak strašně inteligentně jsou koncernová auta vymyšlená. Nebudu tady dlouze rozepisovat, co mám zrovna na mysli, ale řídil jsem drahé Mercedesy, drahé BMW a v neposlední řadě i Porsche Cayenne a ve všech jsem se cítil, jak když mě chce ten zástup tlačítek ukamenovat. A to jsem informatik/programátor, já mám rád hejblátka a tlačítka, ale jako řidič vyžaduji, aby bylo ovládání co nejvíce prosté, protože vím, že to tak koncern umí.
Kdybych mohli lusknout prsty a vybrat si nové auto, tak běžím pro Golf, protože tak příjemný hatchback ve všech směrech jsem už dlouho neřídil a to i přes to, že jsem se svezl v eMkové jedničce, která má zas pro změnu ve všech směrech málo místa.
A pro rejpálky: Ano v Mazdě jsem zatím nejel, proto nehodnotím nic na co nemám nárok.
A teď hurá pro nanuk... :-)
Avatar - Well-being
28. 7. 2013 13:53
Re: Jedna strana mince
Chcete-li argumentovat, bylo by dobré použít češtinu.
Avatar - idam.i
28. 7. 2013 13:42
Re: Design
Tie litre by som videl tak 2 možno aj viac.Presne o tom to je.Pokial som používal auto pre rodinu a zábavu,tak o.k.No momentálne,čo pretankujem o to menej mi ostane z provízie.A náklady, nie su len benzín,ale aj mnoho iných položiek.(dań ,poistky i ceny v servise).Pokial zase budem mať auto len pre radosť,je skoro isté pár koníkov prikúpim.Zatial to bude takto a až tak zlé to nie je . >:D
Avatar - marek.g
28. 7. 2013 13:41
Re: zákazník nemusí u tohoto výběru vůbec dlouho přemýšlet
Pepan v hospodě to říkal... >:-[]
Avatar - Ja Prvni 123
28. 7. 2013 13:38
Re: Jedna strana mince
mysliš?
Já neznámani jednoho člověka, kterej si koupil Passataza svoje penize a jezdi v nem tedy dobrovolne, jako výsledk rozhodování.
Passaty kupují firmy... což se nevylučuju s tím, že někteří s takto získaným autemjezdí rádi.
Budiž jim přáno.
Ale neargumentuj jako Goebbels..
28. 7. 2013 13:24
Re: 6
je to len tvoj nazor...ti stari si nemaju co vycitat...je absurdne sa rozculovat nad 30rokov starym dizajnom...a ti novsi...u mna passat nie :-)
28. 7. 2013 13:21
Re: 6
Myslím, že je nefér srovnávat třetí generaci Pašíka, která roku 1993 už dosluhovala a měla nástupce, s tehdejší novinkou Mazdou 626.

Pokud chceš designově srovnávat třetího Passata, tak jedině se třetí generací Mazdy 626, produkovanou v letech 87-92 (Passat třetí generace se vyráběl v letech 88-93). Dejme si fotky:

[odkaz]
vs
[odkaz]

Zůstaňme ale u čtvrté generace Mazdy 626 a srovnejme ji s tehdejším Passatem.

[odkaz]
vs
[odkaz]

Za mě jednoznačně Passat!
Avatar - Ja Prvni 123
28. 7. 2013 13:15
To horko je teda vazne desny...
kdyz uz se tady urodily i takovehle clanky!
Kdyz uz pripustim, ze Passat ma nejakou svetlou stranku... coz po tech par mesicich se sluzebnim neni jednoduchy... tak design mezi ne teda FAKT nepatri!
Je to zkratky hezky asi jako krabice od bot...
:-!
28. 7. 2013 13:15
Re: ciste z hladiska dizajnu
Za 2-3 roky budu tej slavnej Mazdy plne bazary, lebo ten design, musis uznat, je prvoplanovy gyc - zamerany na ohurenie jednoduchsich ludi :-)
Avatar - GM.rja
28. 7. 2013 13:15
Re: neporovnateľné
Kdybych si musel u zaměstnavatele vybrat z těchto dvou, tak jednoznačně VÝPOVĚĎ !!!
28. 7. 2013 13:12
co mate s tym starnutim?
Starne vsetko, uplne vsetko, ale: Ked je zena pekna v 20-tke, bude pri starani sa o seba pekna aj v 40-tke. Nebude uz 20-tka, ale na svoj vek bude kocka. Aj je skareda v 20-tke, casom to bude iba horsie...

Nova mazda 6 je pekna. Chyba je porovnavat/propagovat auto v cervenej metalyze. Keby bol passat v cervenej, tak by vyzeral ako auto pre gayov... Ja viem, mazda chce hrat na sportovost, ale metalyza robi strasne vela. V cervenej provokuje, ale v ciernej/tmavomodrej/sedej, jednoducho v decentnej farbe posobi super. Passat dizajnovo starnut nemoze, narodi sa uz ako starec, ale tak asi ma byt seda mys, predaje mu davaju za pravdu...
28. 7. 2013 13:09
Re: 6
správne si si vybral pre passata moc peknu fotku,inak by to asi neslo :-)...ale trochu realnejsich obrazkov

[odkaz]
[odkaz]

a

[odkaz]
[odkaz]
Avatar - GM.rja
28. 7. 2013 13:09
Re: Co to je furt za megablábol,
No, je to prostě Kráska (M6) a ... Hnus ("Passák")
28. 7. 2013 13:09
Re: Bral bych Passata
Dokonalost Passatu spočívá v přístrojové desce, kde je všechno perfektně čitelné, dobře rozmístěné a kvalitně zpracované (není to pouze můj výmysl). O designové dokonalosti Passatu nepadlo ani slovo. ;-)

Já osobně považuji za největšího krasavce střední třídy toto:

[odkaz]
Avatar - Hittman
28. 7. 2013 13:03
Re: Design
No právě, pro mě je jízda autem koníček. Jestli mi to žere o litr více jako 4válec, ale jede 3x lépe, tak ty "vyšší" náklady dám rád. A ostatní oželím, jestli mám xenon či ne, či navigaci nebo 4zónovou klimu, je mi fuk, spojím se se základem.
28. 7. 2013 13:02
Re: 6
blábol,na svoju dobu bol VW Passat rovnako konzervativny a Mazda6 rovnako revolucna s dizajnom ako tieto modely o 10rokov...a stale je Mazda 6 2003 kukatelna! Ked je dobre navrhnuty dizajn,je jedno,ci je fluidny,ci nie...vydrzi dlho...i ked ten VW sa predava po zaruke uz ako novy :-!
Avatar - Well-being
28. 7. 2013 13:02
Re: Jedna strana mince
Rozvíjet se a růst může pouze taková firma, o jejíž výrobky je zájem ... ;-)
Kdo takový není, zůstane malou firmou.
Avatar - nielblack
28. 7. 2013 13:01
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
Naprostý souhlas, lépe to už člověk ani napsat nemůže a kdo nechce tak to stejně nepochopí. Osobně patřím do druhé skupiny, kterou jste tak vystihl a taky proto sedlám M6.
28. 7. 2013 13:00
Re: 6
[odkaz]
vs
[odkaz]

Promiň, ale na tu Mazdu se dnes vůbec nedá koukat. Takový starý Pašík na silnici dodnes neudělá ostudu a v autobazaru za něj nabídnou dvakrát víc než za podobně starou 626. Navíc se z něj brzy stane vyhledávaný youngtimer, jehož ceny jen porostou.

:yes:
Avatar - Choochoo
28. 7. 2013 12:59
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
Tohle si docela vystihl
"jsou vesměs zmanipulovaní tím,že Passat je reprezentatvní a spolehlivé auto."
28. 7. 2013 12:53
Re: Jedna strana mince
Ano,na novu Mazdu sa dnes dlho caka...VW ti nukaju aj starsie skladovky...z tohto hladiska je Mazda na tom dobre :-)
Avatar - Ozzman
28. 7. 2013 12:43
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
:D:D:D No vidiš, ted by dostalo auto o dost lepší hodnocení >:D
28. 7. 2013 12:40
Re: Jedna strana mince
Jak můžeš srovnávat světové prodeje těchto dvou výrobců ? Si tak hloupý? Mazda je malý výrobce,který nemůže prodat víc aut ,než VW.Někdy zkus myslet.
Avatar - Snooob
28. 7. 2013 12:39
Re: zákazník nemusí u tohoto výběru vůbec dlouho přemýšlet
Bohužiaľ, reálni zákazníci (na rozdiel od "Bycharov") to vidia inak. >:D
Kukni na predaje...
28. 7. 2013 12:38
Re: 6
Holt u VW udelali průzkum a zjistilo se, že na světě je víc těch jak ty říkáš blbů a podle toho upravil nabídku. A že jim to sype do kapes ;-)
28. 7. 2013 12:36
Re: 6
A zadní světla ala vyjezená bonboniéra >:D
28. 7. 2013 12:36
Re: 6
Meleš kraviny.Když se dnes podívám na Mazdu 626 z 93 roku a na hranatého Passata z téhož roku,tak je ten rozdíl designového zoufalství VW vidět ještě markantněji.
28. 7. 2013 12:34
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
Tak youngtimer je celoročně v garáži a v zimě se s ním nejezdí vůbec... no a Panda to snáší dobře... musí >:D Zatím nikde nekvete, ale i kdyby tak ne že by mě to nevadilo, ale trauma bych z toho neměl. Dnešní auta jsou už spotřební zboží. Je to holt sluha.
To horko má ale jednu výhodu! Konečn mám taky měkčený plasty >:D >:D
28. 7. 2013 12:34
Re: 6
Hloupých,co koupí se najde vždycky dost.Ale,když nic od auta neočekáváš,tak je Passat dobrou volbou.Hlavně pro autoservisy >:D
Avatar - Well-being
28. 7. 2013 12:34
Jedna strana mince
je, jaká auta se lidem líbí a druhá strana je, jaká auta si kupují. Porovnejte si světové prodeje těchto dvou aut a budete mít jasno ... ;-)
Bláboly o důchodcích, nudě, skleroticích a podobné nesmysly se v tomto případě stanou trapnými poznámkami.
28. 7. 2013 12:32
Re: Nejsem fanatický
To není design ,co předvádí VW.To je myšlenková a designová nemohoucnost srovnatelná snad jen s Dacií.
28. 7. 2013 12:31
Re: Nefer porovnanie
Pasati a oktavky jsou jen pro praci a kdyz nekdo potrebuje prostor pro rodinu. Jsou to auta pro ty co nemaj zadnej styl a bude se ohanet koncernem.
Mazdaaaaaa :yes: :yes:
28. 7. 2013 12:30
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
Mýlíš se.Mazdu chce především člověk,který nemá auto pouze na přemístňování z bodu A do bodu B.Passata si věsměs kupují lidi ,kteří chtějí splynout s davem,nechtějí vyčnívat a jsou vesměs zmanipulovaní tím,že Passat je reprezentatvní a spolehlivé auto.V podstatě řečeno kupují ho lidi nudní a fádní.Mazdu si koupí člověk,který má rád život.
Avatar - Snooob
28. 7. 2013 12:27
Re: 6
Lenže Mazda na tvojom obrázku nie je žiadna fluidná kreatúra! :-!
Vtedy ešte Mazda uplatňovala dizajnovo čistý štýl...
Avatar - idam.i
28. 7. 2013 12:25
Re: Design
Jazdil som dlhodobo s V6 benzín abolo to fajn.No v podstate som využíval možno 50% výkonu,ale náklady platil za celý.Skús prísť do servisu Mazdy s V6 a uvidíš aké sumy vytiahnu.Teda už je to minulosť ,ale pýtať sa ozaj nehanbili.Teraz mám motorický základ.V 99% mi pripadá výkon postačujúci.To jedno 1% ma občas mrzí,ale nemôžem mať všetko!Zato náklady v servise mi pripadajú skoro symbolicke.Ono to je v podstate o možnostiach a prioritách.Ja som si vybral av pohode s tým žijem. ;-)
Avatar - marek.g
28. 7. 2013 12:22
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
>:-[] :yes:
Avatar - 3_diamanty
28. 7. 2013 12:18
passat je v tomto porovnani uplne mimo misu
skor by som mazdu dizajnovo porovnaval s tymto:
[odkaz]
passat mozno tak by sa dalo este porovnat s tymto:
[odkaz] ale s mazdou v dizajne rozhodne nema sancu drzat krok ;-)
Avatar - Ozzman
28. 7. 2013 12:11
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
Jettu aspon nemá každý, ber to jako pozitivum >:D
28. 7. 2013 12:10
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
jako v Tesle by se mělo firemne fasovat kolo/bicykl a pekne na magistrálu >:-[]
Avatar - Ozzman
28. 7. 2013 12:10
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
A jak snáší zimu tihle polští italové ( Kamarádova Alfa v zimě kvetla jak kytky na jaře, ale byla to už starší 156tka :D) To já garáž nemám, takže dnem i nocí venku a v tomhle horku a v černý barvě se přes den dá na palubce grilovat >:D Bojím se, že za chvíli ta černá bude už šedá >:D
28. 7. 2013 12:00
Re: 6
ano? O 10rokov sa na Mazdu neda pozerat? Co sa okuka? Ked je dizajn dobry,neokuka sa! Ano,nuda sa tiez neokuka,ale je to nuda od zaciatku!

[odkaz]

[odkaz]
Avatar - escorpion
28. 7. 2013 11:53
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
Súhlas, ale u nás hrajú podľa profesie prím golfy a jetty, passat je fakt iba pre najvyšších.
Avatar - Katikakus
28. 7. 2013 11:44
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
Passat je bezne auto treba pro account managery. Reditele firem jezdi precejen v ponekud lepsich vozech.
Avatar - 3_diamanty
28. 7. 2013 11:42
Re: 6
banglova 5ka je dodnes najkrajsi bavorak v historii ;-) :yes:
28. 7. 2013 11:34
Nefer porovnanie
Stareho senilneho dochodcu a mladeho silneho žrebca...to neni fer porovnanie! :-)

Jasne,ze Mazda :yes: :yes: :yes: :yes:
Avatar - escorpion
28. 7. 2013 11:27
Re: neporovnateľné
Passata. Superb je jazvečík...
Avatar - escorpion
28. 7. 2013 11:25
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
Na strednej pozici ? U nás má passata riaditeľ, my plebs opel corsa aj to iba v rámci areálu a to je jeden z najvyznamnejších zamestnávateľov na SK.
Avatar - pumpkin
28. 7. 2013 11:20
neporovnateľné
Nekopte do dizajnu súčasného Passatu. Nie je fér porovnávať nový svieži dizajn Mazdy s faceliftom 8-rokov starého VW.
Dnes je pre mňa jasným víťazom v duely Mazda, no uvidíme ako bude pôsobiť o takých 5 rokov.

Inak keby ste si mali vybrať medzi Superbom a Passatom (samozrejme len ako služobné auto), čo by ste brali?
28. 7. 2013 11:19
Re: zákazník nemusí u tohoto výběru vůbec dlouho přemýšlet
Můžu tě poprosit o zdroj ze kterého máš tyto informace?
Avatar - escorpion
28. 7. 2013 11:19
Re: 6
Fluidné a podobné dizajny sa okukajú veľmi rýchlo. Na hranatý passat sa bude dať pozerať aj o 10 rokov, horšie to bude s pokusmi typu i40. Banglova E60 zreje ako víno :yes:
28. 7. 2013 11:18
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
ty by si mozna bral jakoukouli praci. passata fasujes na jakekoli stredni pozici.
Avatar - escorpion
28. 7. 2013 11:14
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
Takú prácu kde nafasuješ passata by som bral :yes:
Známa mi povedala, že musia jazdiť koncern. Dostane audi A4. BMW nie, pretože je to mafiánska značka 8-s
28. 7. 2013 11:08
Re: 6
kdepak ;) rozvážnost a prodeje schopnost
neregistrovaný "Me_Myself_and_I"
28. 7. 2013 11:06
Re: Co to je furt za megablábol,
" Kromě toho když vedle sebe stojí MZD6 a Passat, tak Pašík působí..."

...jak krabice na přepravu Mazdy 6.
28. 7. 2013 11:06
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
Já mám také Fiaty a hned tři... bohužel všechny vyrobené v Polsku takže to snáší hůř >:D
neregistrovaný "Me_Myself_and_I"
28. 7. 2013 11:04
Re: Bral bych Passata
"k dokonalosti Passatu"

No super... Passat, auto, ktoreho cielom nie je pacit sa, ale nikoho neurazit, je v tvojom svete dokonale?

Passat je synonymum dizajnoveho najnizsieho spolocneho menovatela, a teda nemoze byt dokonaly. A ani nie je.
28. 7. 2013 10:44
Re: zákazník nemusí u tohoto výběru vůbec dlouho přemýšlet
mazdu by brali proste ti, co jsou zvykli brat to co je, podobne jako když kupuji auto v bazaru s nekolikrat stocenym tachometrem a pak nadavaji ze se jim motor při 100tis na tachometru rozpadnul
obdivovatele mazdy jsou prave tito bazarovi nadsenci, kteří si ale novy auto ještě dlouho nekoupi..
Avatar - Hittman
28. 7. 2013 10:42
Re: Design
Já jsem tedy z designu už vyrostl, to možná ti, co si koupí překrásný Hyundai se základním motorem a pak dávají jeho kastlu na obdiv, ale o tom to není. Je to o tom, jak se s autem jezdí, zda je průžné při předjíždění, jestli při 160 na dálnici se cítí s autem v pohodě a v souznění, atd. Takže pro mě je přenější motor, než jak auto vypadá z venčí. Pak i samozřejmě interiér, protože to je "obývák", ve kterém trávím čas a tam musí vše sedět a být funkční a neotravné..
28. 7. 2013 10:37
Re: Design
Ja skor beriem pomer vykon/hmotnost a vsetko nad 100kW na tonu je pouzitelne a hlavne dostatocne zive a je jedno ci je to vo swifte, alebo 7 er. Priklanam sa na stranu Ma6 hlavne z pohladu nizkej hmotnosti (2.5 benal) a z toho plynucich vyhod v ovladatelnosti.
Avatar - 3_diamanty
28. 7. 2013 10:37
Re: 6
nuda je slabe slovo... skor trapas a neschopnost ;-)
28. 7. 2013 10:35
Re: zákazník nemusí u tohoto výběru vůbec dlouho přemýšlet
když sedim v aute, tak sedim v interieru, ale sou lidi, co se nechaj vozit na kapote
1.8tsi ani 2.0tsi co do pasata paterj turboefekt nemaj, nekdy se v tom projed.
netvrdim ze ty motory nejsou dokonale, ale na bezny jezdeni mnohem lepsi nez vykonove podobna atmosfera
Avatar - 3_diamanty
28. 7. 2013 10:33
ciste z hladiska dizajnu
je mazda 100 rokov pred vw.... ale je pravda ze tato generacia passatu je uz trosku pozadu voci novej 6tke a tak ak pride novy passat tak mozno skresa tu stratu na mazdu tak na 90 rokov >:D

tu nie je o com... z hladiska dizajnu je passat asi najnudnejsie a najmenej zaujimave auto na svete... konkurenciu v antidizajne moze passat hladat v sesterskej audine A4 alebo o triedu mensej octavii.. to su tiez take podobne hrudy plechu bez tvaru a napadu...
28. 7. 2013 10:25
Design
Při rozhodování mezi Passatem a šestkou jde design stranou. Jelikož do auta střední patří motor s min. výkonem cca 220 koní, tak není o čem přemýšlet >:D
Avatar - dr.biker
28. 7. 2013 10:23
Re: zákazník nemusí u tohoto výběru vůbec dlouho přemýšlet
Také si myslím, že zákazník kupující nové auto se nebude dlouho rozmýšlet, jestli koupit novou 6 ku od Mazdy nebo Passat od Vw. Vždyť tyto auta jsou naprosto odlišná! Chápu, že někteří lidé jsou konzervativní, že jim vzhled Passatu vyhovuje a že nechtějí vzbuzovat zbytečnou pozornost na silnicích a tak vyberou koncernový vůz. Tito lidé nebudou uvažovat o nové Mazdě, protože je pro ně moc extravagantní, má příliš složitý design a nejde tak nakonfigurovat, jako jejich oblíbený Pašík nebo Sup. A myslím si, že to funguje i naopak. Ten, kdo má rád nevšední a dynamický vzhled auta, se asi nebude při výběru auta zajímat o Passat. Jde o to, že Japonci mají trochu jinou představu než Němci ohledně návrhu auta.
Avatar - rimow11
28. 7. 2013 10:17
6
za mna mazda :yes: a passat ako vždy nuda ..
28. 7. 2013 10:13
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
mazdu si koupi ten kdo chce. passata proste vyfasujes v praci a nic jineho s tim nenadelas. s koncernem jezdej ti co musej.
Avatar - dr.biker
28. 7. 2013 10:11
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
To máš dobré, v naši garáži je tak 35 °C. Plechová střecha a tenké cihelné obvodové zdi dělají svoje. Plechy auta jsou vyhřáté i přes to, že na ně nesvítí sluníčko. Má to výhodu, po nastartování auta je motor rychle ohřátý. A autu to nevadí, naše Punto bylo vyrobeno na jihu Itálie u Říma, kde bývájí hodně teplá léta. :-)
28. 7. 2013 09:59
Bral bych Passata
Přestože historie této generace začíná až kdesi v polovině minulého desetiletí. V nové Mazdě 6 jsem nikdy neseděl, takže interiér moc nemohu zhodnotit, podle obrázků si ale myslím, že k dokonalosti Passatu jí ten pověstný krůček chybí. Designově mi z některých pohledů připadá výraznější Passat, z jiných zas Mazda. Třeba [odkaz] na této fotografii oko člověka více upoutá Passat s výraznější přídí, při pohledu zezadu vypadá osobitěji naopak Mazda.

:yes:
28. 7. 2013 09:57
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
No u mě doma je nejchladnější místo v garáži... člověk by tam i rád spal, ale jsi než to co tvoje auto a já se na tu ojetinu nevydržím dlouho koukat. Stačí, že s tím musím jezdit. :-)
28. 7. 2013 09:55
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
Ano my co volíme Mazdu jsme lidé se smyslem pro humor. Ten kdo chce Mazdu je jedinec, který si dokáže udělat srandu sám ze sebe... se na tu Mazdu podívej! >:D
Avatar - Well-being
28. 7. 2013 09:54
Nejsem fanatický
zastánce "skupiny VW", ale mám její design rád více než zprohýbané plechy a plasty její konkurence ...
28. 7. 2013 09:45
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
ja chodim spat rovnou do vyrivky, hader je malo, v tech je zabalene auto aby nedostalo garazovej upal
28. 7. 2013 09:43
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
koukam se tu zacina bojovat ironii >:D :yes:
28. 7. 2013 09:40
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
Sranda bude přímo úměrná venkovní teplotě... člověk se obkládá mokrým hadrem už před spaním. :-)
28. 7. 2013 09:37
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
Na to si počkáme až jak se vyjádří designový arbitr ;-) červená je na Polo nebo Golf GTI. Ale raději červenou než (proboha) bílou!!! Z té má pan doktor osypky :-)
28. 7. 2013 09:37
zákazník nemusí u tohoto výběru vůbec dlouho přemýšlet
Jasným favoritem je mazda a to jak po vzhledové stránce tak po stránce kvality.
Možná ten inteiér má passat o něco lépe provedený, ale to je tak vše. Exteriér je u mazdy jasně moderní a mladý což u passata se říci nedá.
Vznětové motory od mazdy mají krásně hladký chod a přijde mi, že turbo efekt není tak znatelný jako u konkurence.
Benzinové motory? Zkráceně TSI = Totálně Špatná Investice.
Avatar - Johny.Rico
28. 7. 2013 09:35
Za mě 1:1
Každý vůz úplně jiný, proto bych to nějak nesrovnával. Nevěřím, že z hlediska designu by tohle bylo pro každého. Buď vezmu to a nerozmýšlím, nebo tamto a a taky nerozmýšlím. Oba vozy ovšem pěkné ;-) Tečka.
Avatar - Katikakus
28. 7. 2013 09:34
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
>:D :yes:

Uz se tesim na ty diskusni tanecky...
28. 7. 2013 09:33
Re: Co to je furt za megablábol,
U hnusné, ženské víš do čeho jdeš tam tě nic nepřekvapí, ale u té hezké postupem času začneš pozorovat působení gravitace >:D Já to s tou hezkou risknu! Při nejhorším skončím u té hnusné, ale s pocitem, že dokud to šlo tak jsem si užil. Co je škaredý už hezčí nebude ani po miliónech plastik a faceliftech... viz Helenka, Cher nebo Passat >:-[]
Avatar - KANKUNEN
28. 7. 2013 09:30
Re: Tak si to ujasněme hned na začátku...
>:D :yes:
Ale někdo tu psal, že na červenou musíš mít koule.
Avatar - KANKUNEN
28. 7. 2013 09:28
Co to je furt za megablábol,
že co je hezké a výrazné se okouká. Na Mazdě nenajdeš jediný detail co by nebyl dotažený , aby časem vadil. To chce někdo říct, že třeba jedna a ta samá ženská, když chodí namalovaná tak se ti přestane líbit, ale když by se nemalovala tak by seti líbila pořád. Kromě toho když vedle sebe stojí MZD6 a Passat, tak Pašík působí jako by to byla už minulá generace.
28. 7. 2013 09:27
Tak si to ujasněme hned na začátku...
Kdo nechce Passata a veřejně přizná, že chce Mazdu tak je bychař. Jednoduše proto, že Passata chce každej a Mazdu jen zákazník teoretik.
Chtít Mazdu je prostě vzdor vůči vlastnímu já, které chce podvědomě Passata. Nebuď hipík, nebuď anarchista a přiznej si, že chceš taky Passata.
Navíc před sousedem, který už svého Passata má by si vypadal jako trouba! A o to jde především! Koupit Passata znamená být přijat do společnosti a je to projev automobilové sounáležitosti protože koupí Passatu podpoříte evropské výrobce turbodmýchadel. >:D
Už jen ta podbízivá křiklavá červená barva, jak se podbízí a vtírá.... >:-[]