Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Video: Škoda Rapid Spaceback se prohání po Chomutově

Nová verze Škody Rapid se představí až za měsíc na autosalonu ve Frankfurtu. Po českých silnicích se ale prohání už nyní.
Zpět na článek
11. 8. 2013 20:33
Re: Normální Škodovka
Pleteš se, Škoda a určitě ne fabia není můj vysněný vůz, a i když jsou mi nejbliže koncernová auta uznávám že i ostatní značky můžou vyrobit rozumné auto. Jem jsem se zde zastal nové kárky z domácí produkce, protože se ze zkušeností mých i mého okolí jsou škodárny auta které fungují, již nějakou dobu jsou za rozumné peníze, hlavně výbavenost aut šla nohuru, tak nevidím důvod proč by rapid nebyl zase v klidu, toď vše
Avatar - rohYpnol
10. 8. 2013 17:51
Re: Normální Škodovka
ale kdeže. Tedy co do kvality a trvanlivosti ano, tam se ekonomická životnost rapidně krátí. Ale že by auto bylo (v ČR) levnější než kdy dříve? No čistě fiskálně ano. Reálně ale ani zdaleka. Životní úroveň klesá, zdražují se ostatní komodity a Čech utrácí více peněz za bydlení, energie, zdarvotní péči, ... reálné mzdy a platy klesají. Nové auto tedy není nijak dramaticky dostupnější než dříve. Těžko tedy hovořit o autě jako o obyčejné spotřební věci, když tu obyčejnou spotřební věc si může dovolit stále méně lidí a její prodeje klesají.
10. 8. 2013 16:07
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
10. 8. 2013 16:03
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
10. 8. 2013 11:32
Re: Normální Škodovka
To je právě ono, poslední dobou se auta stávají konzumnímy produkty jako televize apod, a ty a tobě podobní kunzumenti všeho tomu svým uvažováním jen přispíváš. Auto by mělo vydržet mnohem déle než jen záruční dobu i když je u kie 7 let a není to taky zadarmo (servisní prohlídky apod.) Každopádně mír všem vyznavačům korejské produkce a přeju více času stráveného na silnicích a co nejméně v autorizovaném servise (i když v záruce) :-)
Avatar - rohYpnol
10. 8. 2013 11:29
Re: Normální Škodovka
Fabii bych rozhodně neodsuzoval, Ceed sice je prostornější, ale ne každý chce větší vůz. Stejně tak s výbavou. Jasně, ze začátku byla Fabia klasický žebrák a s příplatky se dostávala na absurdní ceny, ale poslední rok Fabia není nijak dramaticky předražená. Taková Combi Magic Plus s 1.2 TSI vycházela myslím na +-260 a to rozhodně nebylo špatné.
S Korejci je to těžší. Zatím jsou stále ještě v pozici, kdy musí přesvědčovat, kdy musí bojovat. Přesto už to podle mě není co bývalo. Cenová výhoda oproti konkurenci leckdy žádná a že by to byly zázraky své třídy se taky říct nedá. Výhodou je, že zatímco současná i30/Ceed jsou zřejmě na vrcholu (propracovaný interiér, neošizený podvozek...), pak koncern už jde cestou "katování kostů". Takže korejec je nejen levnější, ale ve srovnatelné podobě vlastně mnohem lepší nabídkou.
Přesto už mnozí zjišťují, že není všechno zlato co se třpytí a docela dost majitelý korejců jsou i zklamáni. Servis je dražší, 7-letá záruka reálně znamená jezdit 7 let do autorizáku, objevují se problémy s nápravmi, různé křupání, lupání, ...
Jenže vzhledem k tomu, že Škoda se rozhodla postavit proti Ceedu/i30 cenově Rapida, tak tady myslím není o čem. Ceed/i30 je lepší snad ve všech ohledech...
A kupovat vůz podle nějaké tradice automobilky? Má někdo problém s nákupem textilu značkových výrobců "made in China, Columbia, Brazil, India..."? Má někdo problém s nákupem elektroniky "made in China, Korea, Singapur"? NE! Tak na co si tu budeme hrát při nákupu vozu... ;-)
10. 8. 2013 06:02
Re: Normální Škodovka
Já jsem přešel z Fabie na ceeda v r.2011 a nemuzu si stezovat... chce to nečíst diskuse auto.cz, neposlouchat virtuální kamarády kamarádů, strýčky, tetičky, sousedy a zkusit si to na vlastní kůži...

Škodovka si na nic nehraje? Ta Korejská "nalešťěná bída", jak zatvrzele říkáš, má alespoň odpovídající cenu, což se zrovna o Škodárnách, v posledních 15cti letech, říct nedá... Škoda, že v roce 2006 (když jsem kupoval Fabku) neměli korci co nabídnout a ostatní evropani stále spali na vavřínech své bývalé slávy.

Já jsem vzal korejce, pže mi nabídl lépe vybavené, větší auto, do 300 tyček, než mohla/chtěla Škodovka. A takových lidí je spousta, koneckoncu proto tu těch korejců poměrně dost jezdí.
Proč bych měl drtit znovu malé auto se 4mi bagy, když jsem dostal z druhé strany nabídku velkého prostoru a vyšší bezpečnosti (o dalších prvcích výbavy ani nemluvě).

Nejsem virtuální vaťák, kterých je tu spousta... jsem jen realista. A pokud se Ceed nezačne do konce záruky rozpadat, tak si s radostí (v případě stejných pobídek zákazníkovi) půjdu třeba znovu pro korejce... i když dnes už jsou nabídky konkurentů také velmi zajíavé (ne, opravdu tím, zatím, nemyslím RAPID...možná až ho ještě o něco zlevní... ehm, viz naleštěná bída, že >:-[] )

Bůh ví proč si čecháčci myslí, že Škodovka je katapultuje mezi premiové drivery 8-s :-! (u majitele Fábie je to opravdu trapné... měl by sis být vědom svého sociálního statusu ;-) )
Avatar - KubikCv
9. 8. 2013 18:37
Re: Normální Škodovka
Škodofky si na nic nehrajou..to je pravda...jen ta jejich cena si hraje na prémii >:D
Avatar - KubikCv
9. 8. 2013 18:36
Re: Předpisy
neříkám že absolutně dodržuju předpisy,jen jsem si cvičně počítal přestupky >:D
9. 8. 2013 16:51
Re: Předpisy
Tak si to příště s dcerou prohoďte ;-) ti dnešní prckové ovládají elektroniku s neuvěřitelnou samozřejmostí.
Avatar - rohYpnol
9. 8. 2013 13:25
Re: Smysl pro detail
ale na to přeci stačí napsat, že Fabia byla zkrátka příliš drahá a proto raději rodiny koupili Hyundai/Kia... Nicméně Fabia II i Fabia I jsou zcela totžné svojí filozofií. Ano, doba se změnila, ale to na věci nic nemění :-!
9. 8. 2013 10:34
Re: Předpisy
Jsem velmi rád za Vaši reakci, potěšilo mne, že jsou pořád mezi námi řidiči, kteří vždy a za každé situace jezdí podle předpisů. Za to Vám dávám veliké díky. Řízení jsem se nemusel věnovat, řídila má osmyletá dcera ;-)
9. 8. 2013 10:05
Re: Normální Škodovka
Vsadím se že jseš super cool stylovej trendovej týpek co má iphone v kapse, funglovku M5ku BMW v garáži a bydlíš ve vile Tugendhat a nejdůležitější věc na světě je pro tebe to co si o tobě myslí ostatní lidi, podle tebe všichni socky co nakupujou v lídlu a jezdí škodovkou. No coment buď troubo nebo děcko
Avatar - Katikakus
9. 8. 2013 09:45
Re: Normální Škodovka
jj, strycove, kamaradi kamaradu, znami znamych, pepa z hospody - vsechno opravdu padne argumenty, ktere tady zaznely jiz nejmin tisickrat... >:-[]
9. 8. 2013 09:41
Re: Smysl pro detail
Abych pravdu řekl, nebyl problém poznat, že jde o nové auto. Mě osobně se Rapid líbí v obou provedeních. Ze začátku jsem měl problém rozeznat Rapida od Octavie III, ale v pravdě líbí se mi, že jsou auta podobná a přitom jiná. Když vezmete VW, tak zepředu skoro nepoznáte jestli jde o Polo, Golf, Passat nebo Multivan a jak se tyhle auta prodávají. Škodovku mám rád a držím jí palce. Samozřejmě je to jen můj názor.
9. 8. 2013 09:20
Dobrý
Docela dobré auto :-) Jako firemní půjde :yes:
Avatar - dal
9. 8. 2013 08:56
Re: Normální Škodovka
Vsadím se, že nosíš rifle natažené až pod prsa, nakupuješ v Kaufu, nadáváš na drahotu a češeš se na blbečka.
9. 8. 2013 08:42
Re: Smysl pro detail
Až na to, že v době první generace byla malá auta kupovaná jako rodinná. To se týkalo jak retailu, tak většiny firemních zákazníků. S poklesem cen nižší střední většina firem přešla pro obchodníky, nižší a střední management komplet na Octavie. Dřívější Octavie vyrostly hodně často na Superby a Passaty.
Zatímco ve firmách Škoda ztratila podíl poměrně málo, v retailu jí utíkali lidi nejvíc právě z Fabie do nižší střední. Na kterou najednou měli. Resp. neměli, tak si koupili Kiu nebo Hyundai.
9. 8. 2013 07:59
Re: Smysl pro detail
A přitom by stačilo udělat ji o 10 cm širší a 5 cm nižší, ale tahle móda hubených aut začala už u jedničkový Fabky. Původní návrh auta počítal s tím, že to auto bude širší. Pak z toho udělala Škodovka trochu tramvaj a dvojkovou Fabkou to dorazila. To je proporčně úplná tramvaj.
Avatar - Kuban
9. 8. 2013 07:42
střík
úžasné, simply outstanding ~o ~o ~o ~o
kalhoty sem neudržel :-D

obdivuju lidi... já bych si toho vozu ani nevšiml..
9. 8. 2013 07:36
Re: Normální Škodovka
Hare krysna hare rama, dej si mantru a uklidni se. Nemůžu si pomoct, tak na mě momentálně korea působí. Škodovky si prostě na nic nehrajou když do nich sedneš, je to prostě škododovka. Když si sedneš do korejce tak se to tváří jako nějaká premiovka ale to prostě a jednoduše není a když se něco tváří že je to víc než to je, je to pro mě naleštěná bída. Chápu, že pro klasického příslušníka našeho národa, který chce za cenu levného auta BMW jsou korejci ideální volba. Strýc má předchozí generaci ceeda a mohl by vyprávět co je to za "bombu" za pár korun >:D
9. 8. 2013 06:06
Re: Normální Škodovka
Na začátku to vypadalo, že jsi normální, průměrný disku-tér... a nakonci jsi jasně ukázal, kam patříš... klasický škodovácký Troll, bohužel :-!

Podle psaných slov jsi v životě korejce nejel, ale zařadit ho, po vzoru místních xenobojovníků, umíš perfektně... klasika... mám Škodovku, jsem king (byť je to Fabie 2 >:D )
9. 8. 2013 00:11
Re: Předpisy
Je to hrdina! Obětoval se aby zachytil něco čeho budou za chvilku plný parkoviště před Kauflandem. >:D
Avatar - Mangalica
9. 8. 2013 00:10
Re: Normální Škodovka
Tady taky není moc normálních diskutérů... :-!
9. 8. 2013 00:09
Divné,
bezpohlavní auto, takový podivný slepenec. Trochu připomíná zadkem a stylem starou Kiu Cerato:

https://lh6.googleusercontent.com/-Y_w
Avatar - KubikCv
8. 8. 2013 23:41
Re: Normální Škodovka
kdyby se je snažil "udávat" neexistovaly by pořadníky...v NDR dokonce 15let :-)
8. 8. 2013 23:38
Re: Normální Škodovka
Dokonce i Trabant se snažil své vozy udat na trhu. Asi nechápete smysl PR.
Avatar - KubikCv
8. 8. 2013 23:04
Re: Normální Škodovka
jsou to průměrná auta...ale bohužel o tom neví PR oddělení Škody >:D
8. 8. 2013 22:06
Normální Škodovka
Nějakou dobu tady čtu různé diskuze k článkům a musí se nechat, že na to jak jsou škodovky normální průměrná ničím extra neexcelující ale celkem solidní auta, vyvolávají téměř všechny modely nejhorlivější diskuze. Sám vlastním druhou normální malou škodovku 1. felicie bez výbavy, druhý majitel najeto 170tis z toho 100tis se mnou, krom údržby žádné poruchy, nic. Teď fabia2 1.4 kombi ve slušné výbavě staré 2 roky. Jsme tříčlená mladá rodina a že bychom si stěžovali? naprosto v pohodě menší auto pro čtyři lidi a haldu věcí do kufru, naprosto normální průměrné svezení a ještě voní novotou. Služební auta máme v práci uplně stejná a všichni jsou vesměs spokojení a vysoké nájezdy a taky vesměs bez vážných nečekaných poruch. Všechny Rapidy budou zase průměrné normální Škodovky za průměrné peníze. Toď vše borci a vyznavači naleštěných bíd z koree :-) :-)
8. 8. 2013 21:53
Re: Smysl pro detail
U nadčasovosti dvojkové Fábie si vždycky vzpomenu na výrok Rasťo Chvály z auto.sme.sk "... Fabie II je nadčasová, čo je škaredé teraz, bude aj po rokoch..."
8. 8. 2013 21:46
Facelift Fabie 1
sa im celkom vydaril [odkaz]
Trosku pomenili naraznik do noveho trendu a je to.
Len preco ho spravili 9rokov po funuse...
Avatar - KubikCv
8. 8. 2013 21:39
Předpisy
Super...podle toho co jsem ve videu slyšel autor veze dítě...nevěnuje se řízení a natáčí škopky z Boleslaff Motoren Werke a ještě k tomu porušuje 70ku která na tý silnici je....
Avatar - rohYpnol
8. 8. 2013 21:39
Re: Dobrý...
a já myslel, že methanol už je dávno za náma...
neregistrovaný "Me_Myself_and_I"
8. 8. 2013 20:36
Re: BMW
Ale ne, to je Veskrna....
Avatar - rohYpnol
8. 8. 2013 19:50
Re: Dobrý...
jasně, ze dvou kilometrů je vlastně každý auto hezký >:-[]
Avatar - rohYpnol
8. 8. 2013 19:49
Re: Smysl pro detail
Hloupost. Pro majitele první Fabie je tu (zcela nečekaně >:-[] ) dvojková Fabie. Až na jiný vzhled vsází na zcela stejné hodnoty jako Fabie I, tedy objem zavazadelníku, solidní prostornost kabiny a dobré jízdní vlastnosti. Přitom jestli je Fabia něčím lowendová, pak pouze chabou výbavou. Když tam zákazník doleje kanystr příplatkových položek, je z Fabie jeden z TOP malých vozů. Když do Rapidu naseká zákazník vše c ozaškrtat jde, tak stále dostane JEN vybavený lowend :-!
Avatar - rohYpnol
8. 8. 2013 19:45
Re: Smysl pro detail
Fabia 2 potřebuje provedení Monte Carlo jak prase drbání. Faktem ale je, že i hdyž je to stále ten samý úzký hurvajz, tak v Monte Carlu mu to sekne. Ale je to stejné, jako když slečna Gertruda hlásící se na matfyz fotí svoji maturitní foto, zkušený fotograf a vizážista dokáže nevídané divy ;-)
Avatar - petrumr
8. 8. 2013 19:27
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Uživatel_5340709
8. 8. 2013 19:10
Re: BMW
Pane učiteli,....... Plha se hlásí! :yes: :yes: :yes: >:D
Avatar - nielblack
8. 8. 2013 19:01
BMW
Včera jsem jel po Mnichově a předjel mě u centrály BMW tento krasavec, vypadá to na nový supersport možná následník i8. Takže myslím, že ho uvidíme na podzim ve Frankfurtu.
[odkaz]
[odkaz]
Avatar - nalimer
8. 8. 2013 18:49
Re: Smysl pro detail
ja vychádzam zo zadania tvarov tohto auta.
LB Rapid mal za cieľ osloviť majiteľov prvej generácie Octavia, jednoduché auto s cenovkou do 350k Kč
SB Rapid zas majiteľov prvej generácie Fábia.
či je dizajn pekný alebo des, môžem len vyjadriť osobný názor. pre mňa je rapid bezpohlavné auto. keby český a slovenský importér nerobil reexport, ukázala by sa pravá realita.
8. 8. 2013 18:31
Re: Smysl pro detail
Fabia 2 neni hezka s jakoukoli barvou, dokud ji nekdo neposadi strechu niz nebo nerozsiri kastli, stale bude silne nevyvazena a oskliva.
8. 8. 2013 18:30
realita
Potkal jsem je minuly tyden na D11 a bocni profil je osklivy, doslova osklivy. On tedy ani Rapid moc krasy nepobral, ale kombi je opravdu osklive.
Avatar - Uživatel_5340709
8. 8. 2013 18:01
Re: Smysl pro detail
rohYpnol: tvoje komenty mají hlavu a patu :yes: . Jedničková fábka byl velmi dobrý počit, ne nadarmo ji ještě kreslil Dirk Van Braeckel, současný vrchní designer Bentley. ;-) Proto jsem dlouhou dobu nemohl přijít na jméno Manskemu, který dělal dvojkovou fábku. Teď po letech a FC dvojkové fábky musím trochu poopravit své názory, a třeba krátká fab. monte carlo v červené, nebo zelené je taky nadčasová.
8. 8. 2013 17:31
Dobrý...
Nakonec to tak spatne nevypada :yes:
Avatar - rohYpnol
8. 8. 2013 16:25
Re: Smysl pro detail
Fabia 1 Combi byla nadčasová a naprosto excelentní co do vzhledu. Dodnes auto nijak nestrádá a nepůsobí nepatřičně. Proporčně vozu nebylo co vytknout.

Ve srovnání s tímhle? Kristovy rány >:-[] , to se jednoduše srovnat nedá! Spaceback trpí na proporce, zadní převis je prostě sražený, detaily naprosto bezpohlavní, kombinace všeho, co jsme na Škodě již jinde viděli. Zadní lampy ala Octavia II, ty odporné prolisy ve víku kufru... Spaceback není space, ale především back :-!
Avatar - nalimer
8. 8. 2013 16:10
Re: Smysl pro detail
kúpia si ho majitelia Fábia (kombi) 1. pre nich to bude najmenší kultúrny šok z dizajnu.
Avatar - Choochoo
8. 8. 2013 15:47
Re: Smysl pro detail
Taky jsem si rikal. Nejprve me napadlo, ze je to mula Spaceback se zadnima lampama s OII a ono ne. Jooo designovy pokrok Skody nezastavis >:-[]
Po tomto videu ztrati clovek chut, jit se na to nekam podivat. Tak jako na zbytek dnesni nabidky ;-)
Avatar - Misanick
8. 8. 2013 15:31
Smysl pro detail
Autor videa musí mít opravdu vyvinutý smysl pro detail, když byl schopen odlišit během jízdy tyto vozy od ostatní produkce Škody za posledních 15 let, navíc jen podle zadních partií :yes: .
8. 8. 2013 14:51
Škoda Felicia
Myslím, že tohle měla být Felicie II :-)