Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Největší kufr mezi kombi? Honda Civic uveze více než Škoda Octavia!

Honda splnila slib a její novinka Civic Tourer bude ve své třídě rekordmanem. Více místa na zavazadla nabídne už jenom Mercedes-Benz E a Škoda Superb.
Zpět na článek
16. 8. 2013 11:28
Re: Nepochopení Civica
Vysvětluješ to naprosto přesně.Souhlas.Ale právě proto se nedají tyto suchá čísla,dost dobře porovnávat,jak sám píšeš.Protože to je stále jen jeden rozměr v prostoru.
U i30 dělá rozdíl součtů 6cm,tudíž poloha těla je jiná než u Civicu,kde je rozdíl pouze 1cm.Musí tam být jiné úhly,tudíž i prostornost je pokaždé vnímána jinak.Když budu sedět na sedadle nízko položeném a spíše ležet,potřebuji delší podélný prostor,ale menší na výšku.Když budu sedět jako na židli,potřebuji ke stejnému pocitu prostoru kratší délku,ale vyšší výšku.A i toto je možná zjednodušenné.
Avatar - twistedTSD
16. 8. 2013 10:29
Re: Designovy skok
Porovnávat co nejhorší fotku Octavie s jakousi upravenou studiovou fotkou konceptu Civicu. Bravo. 8-s
Avatar - Emel
16. 8. 2013 08:36
Re: Koncernovwé plačky
Ad Impreza - tak či tak, prostě spojení obého v jednom modelu nefunguje, jedna část vždy trpí... a nejen z pohledu image.
Avatar - Ham.
15. 8. 2013 23:53
Re: Nepochopení Civica
Součet stejné číslo dát nemůže, vzdálenost vpředu se měří jako součet dvou vzájemně zalomených úseček, jedna odpovídá stehnům na sedáku, druhá směřuje šikmo dolů od kolene na pedály a sleduje tedy holeň. Zadní vzdálenost je víceméně úsečka mezi předním a zadním sedákem, která není rovnoběžná ani s jednou z těch předních dvou úseček. Z geometrie základní školy pak plyne, že pokud je sedačka úplně vpředu tak součet minimální přední vzdálenosti a maximální zadní vzdálenosti je větší než když je sedačka úplně vzadu a součet maximální přední vzdálenosti a minimální zadní vzdálenosti je menší. Zjednodušeně to plyne z toho, že s posunem sedačky dozadu se zvětšuje úhel mezi stehnem a holení.
Najeď si do "technických údajů" v testech na schématický obrázek kabiny, první údaj je "g" druhý údaj je "h" z toho je to asi jasnější než moje kostrbaté vysvětlení.
[odkaz]
Samozřejmě údaje uvedené zde v testech bych bral jako hodně, hodně orientační, protože jak je patrné z některých videí tak to redaktoři měří svinovacím metrem. To zvláště u předního sedáku znamená přesnost plus mínus pět centimetrů. Korektní měření třeba dělá AMuS kde mají ocelovou figurínu se standardní hmotností (aby se standardně zabořila do polstrování) a s vytahovacími končetinami a s kalibrovanými vzdálenostmi přímo na končetinách. To pak odpovídá realitě daleko více.
15. 8. 2013 22:53
Re: Koncernovwé plačky
docela by me zajimalo kterej trouba vymyslel termin sednout si sam za sebe. kdo si seda za jizdy sam za sebe? kdo vozi za sebou dalsiho dlouhana? proc si ten dlouhan nesedne dopredu, pripadne za spolujezdce? pet basketbalistu jezdi na sluzebku zasadne do parize v superbu.
15. 8. 2013 22:43
Re: Běžte už
No zase na druhej strane Favority vyhrávali na okruhoch prvé miesta vo svojej kategórii, takže tak :-)
15. 8. 2013 20:48
Re: Nepochopení Civica
Malý dotaz.Popravdě,nemohu teď z fleku říci,které auto je vzadu prostornější,ale kde je zdroj těchto čísel?
Minima a maxima podélného prostoru jsou ovlivněna posunem předního sedadla.Pokud tedy není posuvné i zadní,což alespoň u i30 není.Tak jak může být rozdíl 1630-1690.Při max vpředu a tím min vzadu a pak obráceně,musí vždy součet dát stejné číslo.
Jinak to ukazuje na chybu měření.Možná se mýlím,ale 6cm je dost velká chyba.To už není moc věrohodné měření.Nebo naměřím to co potřebuji,i tak pracují novináři (někteří).
15. 8. 2013 19:29
Honda
Honda robi fakt super motory a to do uplne vsetkeho na co siahne od kosacky az po motorove clny. Starucky S 2000 este dnes nema konkurenciu v atmosferach...Civic pride za chvilu s tiurbom a 300 konikmi pod kapotou. ked prisiel prvy diesel 2.2 tak u VW len nechapavo krutili hlavami ze im Honda prechcala TDi. Samozrejme Japonske designy nam Europanom tak moc nesedia boli sme dlho zvyknuty na krabice ala Lada,Moskvich, Skoda atd. a zrazu chceme auta od Ital Design okuliare Oakley,trenky Calvin Klein a hodinky Tag Heuer >:D ... Holt pochopitelne ina doba a kazdy chce byt in :-! Spomenme si na roky 80 ked som si musel pozicat od otca S 120 GLS kupenu v Tuzexe myslim 14 000 bonov stala ta skatula dat si Levis a za par drinkov cuca mi Alca zo zabavy vyprazdnila pytlik a spokojny som vratil rano otcovi S 120 aj z flakami na sedadlach >:D . Dnes to vyde draz aj ked Levis stale mozem len kvalita uz dost upadla >:D Klidek bony budou........... :-!
Avatar - King
15. 8. 2013 18:35
Re: Koncernovwé plačky
Ne, chápeš to špatně, běžná Impreza právě nebyla řidičské auto ani náhodou, právě naopak, bylo to jako řídit 308... Brutální náklony, nedotáčivé naladění šasi, nepřesné řazení (to má ostatné i STI), vágní řízení, blátivé brzdy, hlučný motor a korejská palubka. To mohl koupit jen opravdový srdcař a to ještě tak nanejvýš pro manželku.

Civic Tourer a motor 1.6 není pokus vniknout do teritorie Octavie, ale pokus začít prodávat v Evropě trochu větší objemy aut. I proto, abychom si mohli dovolit ty sportovní verze. :-) Ten motor má mimochodem hodně "benzinový" charakter s rychlými reakcemi, dá se říci, že je v rámci své kategorie hodně sportovní. A věřím tomu, že chrakter Toureru bude také sportovní, jako je tomu u 5D. ;-)

Mainstreamu se přibližují všechny značky, s tím těžko něco naděláš. Investice do hybridů byla vcelku logická a CR-Z s tím úzce souviselo. Jeho jediným problémem je, že Honda hrubě podcenila jeho motorizaci.
15. 8. 2013 18:11
Re: Nepochopení Civica
Topper nechape, ze pokud ma clovek deti dejme tomu do 12 let, tak prostor nad hlavou vzadu neni rozhodne to nejdulezitejsi. U starsich uz to muze byt problem.
15. 8. 2013 17:57
Re: KOMBINATORIKA
Honda má 1,5ku s 84-89kW (dává ji do CR-Z, případně na některých trzích do City nebo Insightu). To by byl adekvátní základní motor pro Tourera a zejména krátkého CIvica.
Avatar - Emel
15. 8. 2013 17:40
Re: Koncernovwé plačky
No to je právě to o čem mluvím - Impreza je jednoznačně orientovaná jako řidičské auto a trpí tím její ostatní vlastnosti... takže to podporuje moji teorii o tom, že nelze... dobře, že je obtížné v rámci jednoho modelu obsloužit jak ortodoxní řidiče, tak běžné konzumenty. Civic Tourer 1.6DTEC je zajímavý pokus vniknout do teritoria Octavie... ale je to opravdu správná strategie pro Hondu?

Honda utlumila svá sportovně orientovaná auta a naopak investovala do hybridů a posunula Civic víc k běžnému mainstreamu. CR-Z je příkladem toho, jak se dostala na scestí - pokud by si odpustili hybrid a za stejné peníze v tom byl normální dvoulitr, bylo by to lepší a pro Hondu jistě levnější řešení. Jsem rád že se shodneme na tom, že sportovní Honda je dnes v útlumu... a budeme ji společně přát lepší budoucnost.
15. 8. 2013 17:15
Re: Koncernovwé plačky
...s nejprudčeji rostoucími prodeji ... hmmm, ale když začínají téměř na nule
Avatar - King
15. 8. 2013 17:14
Re: Koncernovwé plačky
S tou Imprezou máš pravdu, člověk musel být opravdu najdšenec, aby si ji koupil v jiné verzi, než WRX a STI. Je vidět, žes to "nadstandardní auto pro nadšence" neřídil. :-)

Já myslím, že tu nikdo nezpochybňuje, že se momentálně nacházíme ve spodním bodu sinusoidy, co se sportovních modelů týče. Důvody jsou všeobecně známy. Poklesy a vzestupy potkávají všechny firmy a to k nim nemusí docházet ani vlivem pouze vnějších vlivů. Viz nedávná mizérie Mercedesu kvůli spolehlivosti, která málem zničila stoletou reputaci značky. Nebýt vládních zásahů, už neexistuje GM, Chrysler, PSA, bez fúzí by nepřežil Nissan atd. Některé mizérie trvaly i mnohem déle, než čtyři roky u Hondy.
15. 8. 2013 17:03
Re: spolehlivost
toppere začínám z tebe mít pocit, že jsi bačkora v bačkůrkách, to hodně vysvětluje
15. 8. 2013 16:59
Re: Nepochopení Civica
přestaň tady hysterčit s cm nad hlavou na zadních sedadlech, kolikrát v životě jsi vzadu vezl někoho s více než 185 cm výšky? Naprostá většina jízd je vzadu bez nikoho, případně s dětma ... a jestli chceš taxikařit, tak si zkrátka civica kombíka nekupuj
Avatar - King
15. 8. 2013 16:36
Re: Běžte už
Souhlasím.

To ano, ale nespecifikoval jsem výkonové varianty. :-) I teď se prodává 1.6 a 2.2.
Avatar - Emel
15. 8. 2013 16:34
Re: Koncernovwé plačky
Impreza se sofistikovaným podvozkem, výlučně ve čtyřkolce... to je jednoznačně nadstandardní auto pro nadšence. Mimochodem, nevím jestli jsi to zaznamenal, ale oficiálně už se u nás prodává pouze WRX STI.

Podívej se na dnešní Civic - má malou naftu, má kombík s 600 litry. Na druhou stranu, má tuhou zadní nápravu a nejsilnější benzín je atmosferická 1.8VTEC, která má už svá léta a špičkový motor už to úplně není. Je tohle vizitka sportovní automobilky?

Byly doby, kdy Honda měla několik sportovních modelů současně, krom tebou jmenovaných ještě třeba S2000. Dnes má jen CR-Z... a to je dost málo.
15. 8. 2013 16:29
Re: KOMBINATORIKA
o pár let? Spíš o generaci. S motory mně to přijde přesně opačně, Honda by k 1.8 měla dodávat i 1.4 (anebo 1.6 - nevím jestli má), tedy atmosferická 1.4, 1.8 a diesel 1.6, pokryje poptávku 98% kupujících. Naopak u Škodivky bych si motor nevybral, problémové, předražené, nepamatuji si, kdy měl VW motor, který by nebyl průšvih ...
neregistrovaný "SR20"
15. 8. 2013 16:29
Re: KOMBINATORIKA
To je fakt s tou eleganciou. Spoluziak preto kupil Superba kombi. Ten sedanoliftback je totalne hnusny. Povodne chcel sice Accorda sedan, ale leazingovka a zamestnavatel boli proti (nizka zlava z cennika).
Avatar - Choochoo
15. 8. 2013 15:52
Re: spolehlivost
Docela me dostal jeden zamestnanec Skody. Na otazku proc si koupil Focusa, kdyz dela u Skodovky rekl, odpovedel sis sam. Ze by tomu neveril vlastni zamestnanec? >:-[]
Avatar - King
15. 8. 2013 14:59
Re: Koncernovwé plačky
Ty už do něj cpe 15 let. ;-) Horší už to asi být nemůže, takže není divu, že je to lepší. To ovšem neznamená, že opravdu bude prodávat 650k aut ročně.
Avatar - King
15. 8. 2013 14:56
Re: Koncernovwé plačky
Emele, nebyl jsem to já, kdo začal srovnávat nesrovnatelné v případě dvou aut, které spojuje pouze obdobná velikost kufru. Co koncern Škodě dovolí nebo nedovolí je irelevantní, rozdíl mezi VW a Škodou je jen v měkkosti plastů na palubce, technika je stejná a VW odkýve takové modely. které značce zajistí prosperitu. V tomhle jsou sakra dobří.

Ten druhý odstavec - co je špatného na kombíku s velkým kufrem? Je snad velký kufr známkou low-endu? To běž vysvětlit do Mercedesu. :-) Diesel 1.6 je dnes nejlepší ve své kategorii, takže co je na něm špatné? Motor 1.8 je výkonově 40 % nad průměrem toho, co se v kompaktech prodává a přitom je nejprodávanější motorizací. Takže jediným problémem je, že stále čekáme na sportovní Type R.

O smysluplnosti nabídky motorů VW už se rozepsal Choochoo. Ne, že by se mi nelíbil ještě nějaký 160-180k mezičlánek mezi masovou produkcí a CTR, ale chápu, proč tu při tržním podílu Hondy v Evropě ca 2 % nic takového není, nejprve se na to musí vydělat.
Avatar - nalimer
15. 8. 2013 14:51
Re: a som na 4 mieste
páni, to máme 2 deti...
a keď boli kočíky, fakt sa naplnil kufor už len blbými nákupmi v obchodných centrách. teraz máme aj MB B, tak to je taký "mestský posunovač".
na dlhé trate 508SW
to, čo nezohľadňuje tento článok je, ak máte 3 deti a viac. pač, všetky kombíky sú stavané len pre 4 cestujúcich.
Avatar - Katikakus
15. 8. 2013 14:43
Re: Obrázkoví inženýři
Nechovej se jako idi*t!
15. 8. 2013 14:39
Re: Veľmi by ma zaujímal výhľad dozadu v tej Honde
Možná to bude i o výšce řidiče, mám cca 190 a záda už nejsou co bývala, a tak mám sedadlo hodně napřímo. Výhled vzad tak mám omezený minimálně. Na druhou stranu ani manželka (158cm) si nestěžuje. Taky jsem zvyklý kontrolovat dění za autem vnitřním zrcátkem. Na druhou stranu ano, u klasicky řešených aut bude výhled zadním oknem lepší
15. 8. 2013 14:34
Re: Koncernovwé plačky
Jsou na dobré cestě ;-) (a na koupi Alfy to pořád nevypadá). VW přitom značku s jižanským vřelým designem potřebuje.
15. 8. 2013 14:33
Re: Koncernovwé plačky
To by ale do něj VW v posledních dvou letech nenasypal takový prachy! :-)
Avatar - Emel
15. 8. 2013 14:32
Re: Koncernovwé plačky
Říká se, že SEAT musí prodávat minimálně 640.000 aut ročně, aby ho VW nezavřel, viz [odkaz] To je asi dvojnásobek loňských prodejů...
Avatar - King
15. 8. 2013 14:31
Re: Koncernovwé plačky
Že by kvůli 20 letům ztrátové existence? :-)
Avatar - King
15. 8. 2013 14:30
Re: Koncernovwé plačky
A na to jsi přišel jak? I BMW nebo Subaru dělá obyčejná praktická auta pro běžné lidi a současně nabušené káry pro petrolheady a to v jednom modelu.

Tys někde postřehl u Hondy posun od řidičských aut k obyčejným? Někdy mám pocit, že Honda až do roku 2000 dělala pouze CRX VTEC, Prelude type S, NSX, Civic VTi a Type R a Integru Type R. Právě tahle auta tvořila tu nabídku pro petrolheady, vyráběnou vedle aut pro masy. Aktuálním problémem Hondy je to, že jí stavba takového auta trvá trošku déle, než je zdrávo, umocněný tím, že CTR minulé generace (oficiálně) skončil o rok dříve. Svez se s Civicem a libovolným autem od konkurence - ten rozdíl v orientaci na řidiče poznáš.

Co se techniky týče, Honda nikdy nepokrývala nabídku motorických verzí konkurence. I mnohokrát opěvovaná 5. generace měla čtyři benzinové motory včetně ostré VTi. Ovšem ty motory byly, stejně jako dnes, špičkové. ;-)
15. 8. 2013 14:10
Re: Koncernovwé plačky
Poněkud jsi zasapal vývoj, Seat je v posledních měsících značka s nejprudčeji rostoucími prodeji v Evroopě (a i v Číně se její prodej pěkně rozbíhá), takže na její zavření to tedy rozhodně nevypadá! Ibiza se prodává výborně, Toledo a Mii slušně, nový Leon přímo skvěle a na cestě je dlouho postrádané SUV. Seat je v rozkvětu, v jakém ještě nebyl, tak pro by ho měl VW zavírat? >:D
15. 8. 2013 14:09
Re: Nepochopení Civica
Jdi se na to auto podívat... a pak mudruj. Dveře se otevírají o 90° a místo je vzádu úplně napohodu. Naopak alespoň děti nemají problém s nastupováním/vystupováním a neomlátí vedle stojící auta. Stejně tak se krásně vkládá dětská sedačka. Přístup na zadní "lavici" je lepší snad už jen u MPV se šoupačkama :-!
A ještě pro doplnění, u 9.g jsem to nezkoušel, ale u naší 8.g ač měřím 190cm naprosto pohodlně posedím i vzádu za sedačkou nastavenou na mě a bez tlačení se tam posadí 3 děti. na podsedácích a 1 s pultovou autosedačkou a ani nezápasí s prostorem mezi sedačkama na zapnutí pásů. To moc dnešních "jezevčíků" neumí
15. 8. 2013 14:09
Re: Veľmi by ma zaujímal výhľad dozadu v tej Honde
No vidíš, v noci jsem Civica neřídil, neobtěžující reflektory za mnou jedoucích aut, to musí být supr :yes: já ale rád počas jízdy koukám do palubního zpětného a monitoruju, co se děje za mnou. V civicu to moc dobře, díku křídlu nešlo. Problém je ale u combi vyřešen, že je okno malé, to mi nevadí, přes palubní špígl ven uvidím a couvám stejně podle bočních zrcátek (nebo v civicu podle kamery).
15. 8. 2013 14:06
Re: Koncernovwé plačky
Naprostý souhlas, ale pokud chce Honda dělat "masově prodávaná auta pro normální lidi", tak taky musí nabízet "design pro normální lidi" a to nový Civic určitě nedělá...
15. 8. 2013 14:04
Re: KOMBINATORIKA
No vidíš, mám dvě auta a už i MPV je mi malé ;-\ (2 dospělý, 4 děti a 2 chrti) V 5 osobách se v klidu přepravujem civicem 8.g, ale jak děti rostou, tak jsem teď(ač bych tomu dřív něvěřil) přišel do fáze, kdy mě u MPV nespasí ani rakev na střeše 8-s. Tak holt nezbývá, něž koupit osobní dodávku(asi to bude Space Gear). Popravdě ale nedovedu si představit, že by 90% populace nestačil hb kolem 400l
15. 8. 2013 13:56
Re: Veľmi by ma zaujímal výhľad dozadu v tej Honde
To samé všichni kritizovali už u 8.g, ale stačí se podívat na boční zrcátka a je jasno. Jsou to pořádné lopaty a naopak křídlo uprostřed zadního okna u hb 8.g parádně "stíní" světla aut, co se v noci lepí na zadek. Člověk o něm ví, ale ani při nesklopeném vnitřním zrcátku většinou neoslňují. Jako druhé auto máme "skleník" MPV a stejně jezdim na vnější zrcadla, proč si lámat krk otáčením a koukáním skrz zadní okna ? :-O
Avatar - Emel
15. 8. 2013 13:47
Re: Koncernovwé plačky
Značka si musí vybrat co chce. Buď chce dělat nabušené káry pro petrolheady nebo chce dělat obyčejná praktická auta pro běžné lidi. Oboje v jednom modelu dost dobře kombinovat nelze. Škoda má volbu jasnou - auta pro lidi.

Co ale chce Honda? Aktuálně to u Hondy vypadá na posun od řidičských aut k těm obyčejným. Pak ano, lze s klidným srdcem vypustit víceprvek, dá se žít s 1.6DTEC a 1.8VTEC, do obyčejného auta to stačí. Jen holt bude potřeba se smířit s tím, že se tím de facto Honda posouvá do lowendových vod, bez ambicí soupeřit s mainstreamem v celé jeho šíři.

Type-R nic nepřeválcuje, protože poslední se vyrobil před třemi lety a na další si nejméně další dva počkáme. Aktuálně Civic nesahá ani do poloviny motorové nabídky Octavie, což je pro kdysi špičkového výrobce motorů dost smutné.
Avatar - Ham.
15. 8. 2013 13:42
Re: Běžte už
Ano, sportovněji laděný model v každé důležité řadě je potřeba mít pokud to výrobce myslí na trhu v EU vážně.
Ano, vRS je imagemaker pro Škodovku.
Ano, Civic už dlouho postrádá model, který by roli imagemakera hrál a to je jeho velký problém.
Ano, kdyby i Civic Tourer měl rychlou verzi jak v benzínu tak v naftě, tak by to bylo dobře.
V odkazu který jsi dal uvádíš "...... počítejme s tím, že půjde de facto o výbavu a že tedy bude k dispozici se všemi zajímavými motorizacemi, tedy s 1.8 i-VTEC, 1.6 i-DTEC a 2.2 i-DTEC...." Takže skutečnost, že v jednom modelu se bude prodávat jak 1.6 tak 2.2 uvádíš ty. :-)
Avatar - Emel
15. 8. 2013 13:33
Re: Běžte už
Jenže z toho Type-R v dnešní době zbývá už akorát ta filosofie. CR-Z asi je sportovní auto... ne moc povedené, ale je.
Avatar - King
15. 8. 2013 13:30
Re: Absurdní článek, absurdní debata
Asi máš plovoucí IP, já třeba mohu hlasovat vždy jen jednou, jinak by ty ankety asi vypadaly úplně jinak. >:D ;-)

Nejde přece o prodeje, psals, že je jeho design pro Evropany nestravitelný. Jak je vidět, tak docela to neplatí. Na druhou stranu to neznamená, že co se mi líbí, to si koupím.
Avatar - Choochoo
15. 8. 2013 13:29
Re: Koncernovwé plačky
S prvnim odstavcem souhlas, Civic nabizi to same akorat v zajimavejsim designu, kazdemu dle jeho chuti. Proc nabizet to same co konkurence, auto s nudnym designem.

Druhy odstavec. Je zajimave, ale doted bylo slyset porad jen to ze Honda nenabizi maly diesel. Kdyz ho ted nabizi tak ho vlastne nikdo nechce a vsichni chtej vykonny benzin? Kolik lidi si asi koupi Type-Ra??? Hondu zivi prodej a ne to co chce plakatovy kovboj.

Posledni odstavec. Honda dela nejspolehlivejsi motory a to je jeden z hlavnich argumentu pro ni jit. Ano 1,8 je srovnatelna s 1,4TSI. 1,8 je vyhodna koupe. U konkurence ale nabidka velika a prodej nejvetsi u 1,2TSI. Type-R prevalcuje 2,0TSI a zbyva tedy 1,8TSI. Ano proti tomuto motoru Honda nic nenabizi. Vyplatilo by se ji to? Ne. Proc by to tedy mela nabizet, kdyz prodej by byl u nas v par kusech za rok? Pokud by mel silnejsi diesel byt pouze v Civicu, tak bych rekl, ze se o nem uvazovat taky nebude, protoze pocty prodanych kusu by vyvoj nezaplatily. Na zaplatovani der v nabidkach vyrobcu neni urcena Honda, ale masovi vyrobci VW nebo Toyota. Vyvoj a vyroba aut neni dobrocinnost. Co vse za motory nabizi Seat a potaci se pred zavrenim.
Avatar - King
15. 8. 2013 13:24
Re: Běžte už
Mluvil jsem o sportovních Hondách Type R obecně, v obecné rovině jejich filozofie. :-) Považuješ CR-Z za sportovní auto? To rád slyším, není to úplně běžné, bohužel. ;-)
15. 8. 2013 13:23
Re: Absurdní článek, absurdní debata
Já jen říkám, že zdejší ankety (a jím podobné), kde navíc jeden člověk může hlasovat několikrát, nemají žádnou vypovídající hodnotu a vůbec neodpovídá realitě.

Jenen příklad za všechny. Design Hyundaie je v anketách mnohem hůře hodnocen než u Kie. Skutečnost a prodeje jsou ale zcela opačný :-)
Avatar - King
15. 8. 2013 13:22
Re: Běžte už
Z jednoduchého důvodu. Poukazoval jsem na nutnost mít v nabídce sportovní model, bez ohledu na jeho ekonomický dosah. Současně je ale dle mého názoru třeba mít i verze, které umožní zábavnější svezení širšímu okruhu zákazníků.

Takže to, co říkáš, není pravda. Tedy je - za předpokladu, že považuješ Octavii RS za nějakého imagemakera. :-)

Kdo říká, že se v jednom modelu budou prodávat 1.6d/170 a 2.2d/180? Nehledě na to, že v Civicu bohužel 180k verze není a není ani v CR-V. Dva-dvojka bude v Civicu utlumována a jak tomu bude v ostatních modelech, je momentálně nejasné.
15. 8. 2013 13:17
Re: Absurdní článek, absurdní debata
Jasně, ale moc velký naděje si nedělej, protože v tipování jsem machr >:D
Avatar - King
15. 8. 2013 13:04
Re: Koncernovwé plačky
Tak ačkoli to z klávesnic novinářů slýcháme dnes a denně, 9G už rozhdoně není "UFO", mezigeneračně došlo k obrovskému posunu designérské filozofie. Z futuristického pojetí 8G se Honda přeorientovala na bionický design, což je styl, jenž budí kontroverzi i v architektuře, takže není divu, že je tomu v autech stejně. Star Wars má rád skoro každý. :-)
15. 8. 2013 12:48
Re: Koncernovwé plačky
Ten rozvor u Civicu mezigeneračně zkrátili dokonce už podruhé :-) 7G měla 2680mm, pak to kleslo na 2620 a nyní 2595 mm. Každopádně na prodejích jde vidět, že lidé mají s 9G trochu větší problém než s 8G, alespoň v ČR. Mně osobně se nový kombík dost líbí.
15. 8. 2013 12:33
Re: Nepochopení Civica
Tak jsem se mrknul, jake jsou ty rozdily mezi hatchem a kombi, zacnu od nejmensich: Golf6 0 cm, Megane 2 cm, i30 3 cm, Astra 5 cm, Focus 6 cm. To, ze je Civic vzadu stisneny, je fakt... nicmene v kombi se na tech 900 mm muze vcelku snadno dostat. A prakticnost opravdu neni jen o tom, jak velke jsou zadni dvere.
Avatar - Emel
15. 8. 2013 12:27
Re: Běžte už
Jaká sportovní auta od Hondy myslíš? CR-Z?
15. 8. 2013 12:24
Re: Koncernovwé plačky
Líp bych to neřekl Emele, pod tvůj příspěvek se rovnou podepisuji! ;-) :yes: :yes: :yes:
Avatar - Emel
15. 8. 2013 12:21
Re: Koncernovwé plačky
Kingu... Škoda dělá Octavie tak, jak jí velí koncernová strategie, tedy více plechu za méně peněz. Díky koncernové technice (a podle mě i díky nadšení a schopnostem lidí ve Škodovce) se jí občas podaří tuto čáru překročit a vznikají přesahy typu RS nebo Scout 4x4. Podívej se na Octavii, ať už tu současnou nebo minulou - a uvidíš auto pro běžného spotřebitele, dost místa pro čtyři členy rodiny a dostatek zavazadel, to vše v nekonfliktním konzervativním obalu.

Honda stavěla vždycky na sportovní image, ale teď tu máme stěhovák bez víceprvku s 1.6 naftou. Takže se logický ptáme... je to nová cesta, kterou chce Honda jít? A co na to říkají ti, co si oblíbili Hondu v jejím předchozím pojetí? Opravdu jsou fanoušci Hondy spokojení s tím, že Honda (dočasně?) rezignovala na silnější benzínové motory a raděj honí litry v kufru?

Jako kontext... podívej se na nabídku benzínových motorů. Octavia má 1.2-1.4-1.8-2.0TSI, přitom už 1.4TSI stačí na Hondí 1.8VTEC - a nic silnějšího Honda nemá. K tomu 4x4, DSG a další prvky výbavy. Není poněkud smutné, že slavná Honda prostě nemá proti budgetové značce koncernu v lepších specifikacích co postavit?
15. 8. 2013 12:16
Re: KOMBINATORIKA
presne tak, mam starsi xc70, ale zrovna tenhle prvek by si oznaceni "simply clever" zaslouzil:-) se divim, ze to nepouziva nikdo jiny, pochybuju, ze by to volvo melo nejak "patentove" chraneny...
Avatar - King
15. 8. 2013 11:59
Re: Absurdní článek, absurdní debata
No, uvidíme. ;-)
Avatar - King
15. 8. 2013 11:43
Re: Koncernovwé plačky
JInak ještě co se týče výkonu. Evropský průměr u nových aut je 84 kW, vymyká se hlavně Německo a UK, kde je to 97/91 kW, ve Franci ia Itálii 74 kW a v Rakousku 82. V kompaktech je to 75 kW. Z tohoto pohledu je Civic pěkné dělo. :-) :yes:
Avatar - King
15. 8. 2013 11:28
Re: Absurdní článek, absurdní debata
Jistě, 2600 lidí, to přece není žádný vzorek, stejně jako těch 52 %, kteří na ACZ ohodnotili mnohem kontroverznější 5D známkami 1 a 2., respektive 63 % do trojky, tedy "dobrý" [odkaz] . Deset křiklounů v diskuzích je určitě mnohem reprezentastivnější vzorek, že? :-)
Avatar - King
15. 8. 2013 11:19
Re: Koncernovwé plačky
Opravdu pro "naprostou většinu Evropanů"? Viz třeba anketu v článku [odkaz] - možná spíš jen pro pár křiklounů na ACZ. :-) Design je dost důležitá součást identity každého auta. Evropa jede v nějakém stylu, i když BMW a Mercedes
se v poslední době dost odchýlily od většinového vkusu a co by asi měla dělat neevropská značka? Buď kopírovat evropský přístup a splynout nebo se pokusit oslovit ty, kteří se chtějí odlišit. Toyota dělá to první, Honda nebo třeba Nissan to druhé, což je mi sympatičtější.

Ano, uznávám, s výškou kolem 190 cm už může být v řadě aut problém, Civic nevyjímaje. Pak asi není co řešit. ;-) Co ovšem může vadit na uspořádání přístrojů v Civicu, to nechápu.
Avatar - Ham.
15. 8. 2013 11:10
Re: Běžte už
Pochybnosti o prodejích 170hp nafty vyslovil Choochoo, já s výkonnými modely problém nemám.
Žádným autem co má 4 motorizace jsem neargumentoval, kde to čteš, pokud myslíš motorizace 3er, kterou jsem zmínil, tak jednak nemá jenom 4 motorizace a jednak označit je, že stojí za houby může jen totálně zaslepený fanda Hondy.
15. 8. 2013 11:01
Re: Designovy skok
Ta Honda nazivo vyzera inak :-)
15. 8. 2013 11:00
Re: Koncernovwé plačky
Ať se ti to jakkoliv nelíbí, že je design Civicu kombi pro většinu Evropanů naprosto nepřijatelný je jasné již teď a prodeje tohoto exota to brzy potvrdí. Že je vzadu málo místa na kolena je také fakt, sám jsem to osobně vyzkoušel. Při svých 188 cm výšky se za sebe nemám šanci pohodlně vejít, zatímco třeba v Octavii Ćombi mám ještě několik cm před koleny volného místa. Však je také Civic snad jediné auto za poslední roky, jehož rozvor se mezigeneračně zkrátil!!! Co se týká vysokého posazu za volantem - při mé výšce mi byl velmi nepříjemný. Když jsem si civic hatchback u dealera projížděl, velmi mi vadilo také uspořádání přístrojů na přístrojové desce, která mi vůbec nevyhovuje ani z designového hlediska (stejně jako karoserie). Já tady na Civic vůbec nechci plivat, jenom říkám svůj názor, že takovýto kombík je pro mě zcela nepřijatelný a že uspořádání s nádrží pod předními sedadly vůbec nepovažuji za výhru. Ale vůbec neberu jiným diskutérům zase jejich názor, že je Civic kombi úžasný - prostě záleží na úhlu pohledu. Třeba ten nový diesel 1,6 l je určitě lepší než 1.6 TDI a sklápení zadních sedaček je obdivuhodné (když odhlédnu od toho, jakými ústupky je to zaplaceno) a já vůbec nemám problém to přiznat! Každopádně jsem přesvědčen o tom, že takto designovaný kombík to bude mít v Evropě moc těžké a že jeho prodeje nebudou žádná hitparáda. To he vše, podle mého názoru příznivci koncernu VW nemají kvůli Civicu kombi vůbec důvod k nějakému pláči ;-) ;-) ;-)
Avatar - Ham.
15. 8. 2013 11:00
Re: Běžte už
Dovol mi otázku a proč o té verzi Type-S tedy básníš?
A abych ti odpověděl na tvou otázku, prostě konkurence, to je oč tu běží. Jestli se něco jmenuje RS, S, ST nebo jinak je úplně jedno, jde o věcnou stránku věci.
Jo a druhá otázka, 2.2 diesel se 180hp a 1.6 diesel se 170hp vedle sebe v jednom modelu, není to trochu úlet, auta nakonec pojedou úplně stejně protože o co je 2.2 výkonnější o to je těžší, takže co je v tom za logiku?
15. 8. 2013 10:59
Re: Obrázkoví inženýři
neposer s NO >:D
Avatar - King
15. 8. 2013 10:58
Re: Běžte už
Smysl performance modelů je zcela jasný, proč myslíš, že Honda vyvíjí NSX a Civic Type R. Ale je trochu na hlavu argumentovat tím, že když má nějaké auto v nabídce 4 mainstreamové motorizace a z toho 3 stojí za houby, že je na tom lépe. :-)
Avatar - Stefič
15. 8. 2013 10:54
Re: KOMBINATORIKA
možná jsi si toho nevšimnul, ale máš obráceně fotku. Možná je celý tvůj pohled na auta tak nějak obrácený.. 8-s
Avatar - King
15. 8. 2013 10:51
Re: Běžte už
Dovol mi otázku - proč by se měla Honda snažit nabízet nějakou alternativu pro Octavii RS? Sportovní auta od Hondy jsou na trošku jiné úrovni, ostatně ani Renault neříká rychlému kombi RS a Ford neříká rychlému kombíku RS.

Tourer pravděpodobně dostane rychlejší verzi Type S [odkaz] , ale vzhledem k tomu, že tu ještě není ani samotný kombík, je asi trošku předčasné tu řešit Type S. :-)
Avatar - Uživatel_5340709
15. 8. 2013 10:46
Re: Běžte už
To je právě to, co asi těžko chápeš, že já taky ne. Je jasné, že za tvého mládí /ani za mého/ smajly nebyly, ale nejen písmena mají vypovídající hodnotu, tak Nordschleife. :-(
15. 8. 2013 10:44
Re: Absurdní článek, absurdní debata
Musíš vystrčit hlavu i z toho vašeho fanklubu a zeptat se na názor na design Civicu i lidí mimo něj >:D

Anketa o 2 000 lidí není moc vypovídající, zvlášť když si v ní dáte dostaveníčko z klubu >:-[]
15. 8. 2013 10:37
Re: Absurdní článek, absurdní debata
Za rok nebo i dva si povíme. V roce 2012 prodala Honda v Evropě necelých 55 000 Civiců a umístila se na 16. místě ve své třídě (z konkurence na tom bylo hůř jen Bravo a Mazda3 - ale ta Civic určitě přeskočí).

Jestli se Civic v následujících letech protlací do první patnácky a prodá s přírůstkem kombi 65 000 ks, tak to bude senzace:-)
15. 8. 2013 10:35
Re: Absurdní článek, absurdní debata
Přesně s tím se setkávám i v reálu (nikoliv jenom tady virtuálně). Některým lidem stačí říci slovo Honda a už mají jasno ..... to nepojede, je to hnusný, málo prostoru, drahé náhradní díly ...... jóóó a co že jsi říkal, že máš za auto ;-) >:D
Avatar - Ham.
15. 8. 2013 10:29
Re: Běžte už
Já jsem z diskuze o kufrech nebyl nervous a nikoho jsem neposílal do pr..le. Tak si příště rozmysli o čem chceš diskutovat. :-)
Avatar - King
15. 8. 2013 10:28
Re: Absurdní článek, absurdní debata
Nemůžeš souhlasit ani se zjevnými fakty? :-| No potěš. 8-s
Avatar - King
15. 8. 2013 10:26
Re: Absurdní článek, absurdní debata
Totéž lze říci o 10 křiklounech, kteří v diskuzích na ACZ tradičně vytrubují, jak je Civic hnusný, nepraktický a vůbec. :-)
Avatar - Ham.
15. 8. 2013 10:25
Re: Běžte už
Tak ono to asi není jen o výkonu, ale o komplexnosti celého auta. 170 koňová nafta v Civicu bude jistě trumfovat větším kufrem. Proti tomu OIII přihodí dalších 10hp, 4x4, DSG, multilink a větší prostor v kabině. No a uvidíme jak se Evropané rozhodnou. Na koho by sis vsadil? :-)
To, že se silných modelů prodá málo vůbec neznamená, že jsou zbytečné. Naopak, myslíš, že by se prodaly ty statisíce 3er (v drtivé většině v 18d nebo 20d) kdyby nebylo M3? Ani náhodou. Filosofie dáme na trh dva nejprodávanější motory v Evropě nefunguje, protože jakmile není image, nejsou prodeje. Jediná možnost jak se tomuto vyhnout je jít do boje v low-costu a cenově se začít podbízet Renaultu, Dacii, Kia atd., pak samozřejmě dva motory nevadí a je šance prorazit.
Avatar - King
15. 8. 2013 10:23
Re: Absurdní článek, absurdní debata
Honda odhaduje obvyklá 1/4 čísel hatchbacku. Já odhaduju, že to bude mnohem víc. ;-)
Avatar - King
15. 8. 2013 10:21
Re: Absurdní článek, absurdní debata
+1

Nemysli si, naprostá většina těch, co Civic haní, ho viděli nanejvýš na fotkách, při troše štěstí na silnici, když čekali na autobus. :-)
Avatar - King
15. 8. 2013 10:17
Re: Designovy skok
Nojo, od Octavie se to zase tak moc neliší. 8-s
Avatar - King
15. 8. 2013 10:16
Koncernovwé plačky
To je ale legrační diskuze. :-) Škoda Octavia Combi, vlhký sen české automobilové komunity a budgetová značka koncernu VW, charakteristická unylým designem, měla málo silných stránek. Vlastně tu byl jen jeden - největší kufr na svjeťe. >:D

No a teď se objevilo auto, které tu poslední výhodu smazává a to dost dramatickým rozdílem. Takže je na čase vytahat na Civic trošku špíny. Prý je Civic ošklivý. >:D Na to se dá asi těžko něco říct, stačí se s trochou soudnosti podívat na úvodní fotku a zjistit, jak se dělá design.

Rána je to pro Škodivkáře o to větší, že se to Hondě povedlo s výrazně menším autem. Civic Tourter má 452 cm, tedy o 14 cm méně. A to už při podélném parkování poznáte. Současně má Civic o 8 cm kratší rozvor, takže opravdu vtipně vyznívají příspěvky o tom, že má Civic Tourer dlouhé převisy. >:D >:D

Malá kabina Civicu? Mám 182 cm. Když za sebou sedím, mám před koleny ještě několik cm místa a halvu nemám v kontaktu se střechou. O kolik více je potřeba? Prostor pro hlavu se navíc zlepší. A to nemluvím o příčné šířce kabiny, která je v Civicu výrazně lepší. Kdo se nevyzná v ovladačích a přístrojové desce Civicu, ten by neměl nejen vlastnit řidičák, ale patrně ani smartphone, o občance nemluvě. :-!

To jsou další nepříjemné skutečnosti, je tedy třeba si ještě plivnout - Honda, sportovní značka, teď omezuje svou invenci na litry v kufru. Jenže v Civicu je dále k dispozici momentálně nejlepší malý turbodiesel na trhu a o po silnicích bude jezdit opravdu málo benzinových kombi s výkonem přes 100 kW. A jako bonus unikátní řešení - adaptivní tlumiče pouze pro zadní nápravu - další důkaz toho, že Honda o technice zjevně přemýšlí.

Tak to zkuste zase jindy, třeba až se bude řešit kombík od Citroënu, nebo Hyundaie, tam je menší šance, že s nenatlučete ústa. :-)
Avatar - Uživatel_5340709
15. 8. 2013 10:12
Re: Běžte už
Klidně si u čláku o kombikách a kufrech žvatlej o Nordschleife dál. ..... Kolik třešní, tolik vyšní, my jsme na to zvyklí. >:D :-!
Avatar - Choochoo
15. 8. 2013 10:10
Re: Běžte už
Jsem zvedav jak moc se bude prodavat 170 konova nafta, kdaz tady porad plakatovi kovbojove volaj po sirsi nabidce naftovych motoru. Sice to nebude mit logo RS, ale technicky to bude jasne lepsi a bude to konkurovat v pohode. Osobne si mylsim, ze to zas bude trosek, ktery pak Hondu nemotivuje k tomu neco tady takoveho nabizet, pro evropu vyvijet. Pamatuji pred par lety jak se nekde uvadelo, ze prumerne vykonne auto v Evrope ma 55kw, coz ukazuje, ze se prodava prevazne auto pro nakup do Lidlu.
15. 8. 2013 10:09
Re: Běžte už
mas samozrejme pravdu, ja se jen nostalgicky podival do slavne minulosti Hondy.
Dnes je tomu presne naopak a po shlednuti spionaznich fotek noveho CTR.. No, radsi ani nezminovat :-)
Avatar - Ham.
15. 8. 2013 10:07
Re: Běžte už
to se mi ulevilo, už jsem se o tebe bál :-)
Avatar - Ham.
15. 8. 2013 10:04
Re: Běžte už
Ano, v době, kdy Honda dosahovala na Nordschleife špičkových časů s NSX, Škodovka tady montovala Favority a Formany. Dnes, v roce 2013, se po Nordschleife prohání nejlepší sporťák Hondy CR-Z a dostane do kožichu od kdejakého kombajnu. To je realita dnešních dnů. Je potřeba umět brát realitu taková jaká je. :-)
15. 8. 2013 10:04
Re: Absurdní článek, absurdní debata
Kdyby se realita držela výsledky anket, tak bysme teď měli za prezidenta Fischera, Brazilci by vyhrávali každé mistrovství světa atd. atd.

Realitou však bude, že ten Hondí skvost bude mít v Evropě kvůli svému designu minimální prodeje ;-)
15. 8. 2013 09:58
Re: Běžte už
To vis no, ted uz je to vsechno jinak, nez driv.
Ja se kvuli tomu, ze Honda v soucasnosti nenabizi nic, co by za to stalo vratil k BMW..
Hondu jsem mel vzdycky rad a rad mit budu, nicmene soucasna produkce je velice slaba a nezajimava. To je proste holy fakt.
Avatar - Ham.
15. 8. 2013 09:54
Re: Běžte už
Takže shrnuto, pod kombíky o kterých je v článku řeč zase nic od Hondy co by mohlo konkurovat OIII RS kombi.
15. 8. 2013 09:48
Re: Běžte už
Starsi Civic Type-R by oktavku na smycce totalne zdecimoval! O chystanym novym se radsi ani nezminuju.
Nechapu, co s oktavkou na Nordschleife nacvicuji. To auto patri na normalni silnice. Neni to zadnej sportak, nybrz naprosto obycejny auto s trosku silnejsim motorem. V zatackach to musi pekne nedotacet, protoze to nema ani ten nejprimitivnejsi samosvor, proboha.
V dobe, kdy Honda dosahovala na Nordschleife spickovych casu s NSX, skodovka tady montovala Favority a Formany, pro krista pana!
Ted se tady clovek dozvida, ze Skoda je okruhova konkurence pro Hondu!
Neskutecny!
>:D
Avatar - Choochoo
15. 8. 2013 09:45
Re: Běžte už
No tak pokud nabidne vyrazne lepsi motor, na coz skoro o 1/3 vykonejsi motor ukazuje, a aktivni rizeni vsech kol, mech. samosvor, ne brzdovou lacinou nahrazku a k tomu nejlepsi cas na ringu tak asi nebude o cem. Se 17 0konovym naftovym biturbem na tom bude kombi jako RS. Opozdena proverena vyladena technika je plus, nez nejaka retezova rychlokvaska, ktera zaporne proslavi znacku na celem svete. Pro Hondu je dulezite nabizet zbozi ktere nekdo koupi, byt v plusu a ne se extra nabidkou potacet pred zavrenim ;-)
Avatar - Choochoo
15. 8. 2013 09:39
Re: Absurdní článek, absurdní debata
Souhalsim, ja vyberu to, vy zas to, pac nam to vyhovuje a myslime si, ze jsme vybrali pro sebe to nej a vo tom to je, byt spokojen ;-)
Avatar - Ham.
15. 8. 2013 09:36
Re: Běžte už
Tak nejezdi do Lidlu a jeď se podívat na NS, alespoň tu nebudeš dávat rady podle fotek. :-)
15. 8. 2013 09:35
Re: Absurdní článek, absurdní debata
Jedna otázka. Měl jsi možnost se v novém Civicu svést, lépe řídit ho? (samozřejmě v 5D). Hádám, že nikoliv. Tvé teoretické úvahy jsou sice hezké, ale realita je někde jinde. O designu se nemá smysl bavit - subjektivní záležitost. Nádrž pod předními sedadly je fakt, který není nikterak negativně vnímán při jízdě samotné. Auto je příkladně ovladatelné, nádherně a přesně drží zvolenou stoupu a je radost s ním zatáčet i ve vyšších rychlostech. Nádrž má pouze pozitivum a tím jsou magické sedačky - úžasná věc, kterou zatrvzenci Hondy jaksi opomíjejí. Jóóó kdyby tyto sedačky byly v Octávce to by byly jiné chvalo-zpěvy. Ano, Honda by mohla nabízet více motorů (ono k tomu také dojde), ale ikdyž nabízí pouze dva, myslím si že svými parametry dostačují pro mnoho lidí. Civic 5D má zrychlení s 1,8 za 8,7s na 100km/h. Najdi mi srovnatelný motor (samo ve stejné třídě a atmosféru), který mu bude stačit. V kombiku to bude nejspíš o něco horší hodnota, ale to zatím ofiko nikdo neví. Zadní náprava, že není víceprvková? Proboha kdo to pozná? Měl jsem obě možnosti a při normální jízdě v 98% případů to nemáš šanci poznat. Víceprvek se projevuje až při extrémní jízdě ..... Mám 190cm a názory, že je Civic stísněný mě vyloudí úsměv na tváři. Ano uznávám, že na zadních sedadlech to není ideál, ale rozhodně ani tragédie, jak tady někdo psal...... ostatně je mi to někde, já tam pravděpodobně sedět nikdy nebudu ;-) Nikomu to auto nevnucuji, ale po devíti měsících, kdy mi Civic 5D říká pane, jsem maximálně spokojen a neměnil bych. Neodsuzujte ho dokud se v něm nesvezete, je to bohužel nedoceněný vůz s kontroverzním designem...... ikdyž, alespoň není vidět na každém rohu :-) ... což vnímám jako pozitivum.
15. 8. 2013 09:34
Re: Absurdní článek, absurdní debata
Děkuji za věcnou reakci, s vašimi názory ale nemohu ani v jednom případě souhlasit. To ovšem nic nemění na tom, že je respektuji :-) Je to prostě otázka priorit a subjektivního vkusu.
Avatar - Ham.
15. 8. 2013 09:33
Re: Běžte už
RS je na trhu stále, ve všech generacích a to i ve verzi kombi.
Ano, bychaři by dali přednost R-Type, který se vyrábí jednou za uherák, pouze jako hatch, přichází hodně opožděně proti aktuální generaci, ještě se neprodává, ale už vědí, že bude jasně lepší. Inu krásné auto z plakátu. :-)
Avatar - Uživatel_5340709
15. 8. 2013 09:27
Re: Běžte už
Bože ty budeš rozumbrada..............
Avatar - Choochoo
15. 8. 2013 09:14
Re: Běžte už
Z toho videa nemuzes byt rozruseny, to je jako kdyz nekdo jede do Lidlu pro nakup. Ta kolona na fotkach ukazuje jak to tam to RS brzdi :-)
[odkaz]
[odkaz]
Avatar - Choochoo
15. 8. 2013 09:10
Re: Běžte už
To je lacine, OIII je s RS na trhu tak mesic mozna dva, nevim, a ty nevydrzis na jaro pristiho roku, kdyz vis ze Civic bude jasne lepsi? Rozhodne bych dal prednost poradne otestovanemu, vyladenemu autu.
Avatar - Choochoo
15. 8. 2013 09:04
Re: Absurdní článek, absurdní debata
Design je subjektivni dle ankety to totalni valcovani vypada opacne [odkaz]
Prostor porovnavat, kdyz nekdo udela jezevcika je tezke. To auto vypada dosti nasilne natazene, na coz upozornuje i ploutev na dverich, ktera to maskuje. Pristupnost sedadel je zajimava, Civic nabizi otevirani dveri na cca 87°, coz je skoro pravy uhel, kdo jiny nabizio neco podobneho ve tride. Sklapeni sedadel je vynikajici, sam casto vyuzivam, spolu se skoro kolmymi dvermi muzu nalozit cokolo jako u Jazze. Nabidku vybavy nema cenu resit, Honda nabizi celkem vyhodne vybavy, tady zadny problem neni. U motoru takova nabidky neni, ale jake motory prodava konkurence soukromnikum? OIII pojede nejcasteji se 77kw benzinem a tu i 8 let stara 1,8 prekonava. K cemu by byla zakaznikum vetsi nabidka, kdyz ty vykonejsi by byly drazsi nez dnes? S presunutim palivove nadrze nemam problem, ani si toho nikdy nikdo nevsiml. Jizdni vlastnosti jsou i tak vynikajici, losi test oproti nekterym suvereni. Prilis vysoko ukotvena predni sedadla? Ja si ani nevsiml, a spousta zakazniku toto i preferuje, takze bych toto minus videl jako plus s vybornym vyhledem z auta. Ano resit kufr je o nicem, o tom zadna. Rekl bych, ze toto se tu resi hlavne proto, protoze tu Octavia srovnavani kufru zavedla. Vzdy se resilo, jak Octavia prevalcuje konkurenci kufrem. Seat Leon ST??? daba designu Cordob a spol je davno pryc, to auto vypada uz ted designove zastarale.
Avatar - Ham.
15. 8. 2013 09:04
Re: Běžte už
Soudě podle tvé první reakce o dost méně než ty. :-)
Avatar - Kuban
15. 8. 2013 09:00
Re: KOMBINATORIKA
máš to zajímavé.... Kombíka kupuješ proto, že chceš jezdit a co pak až prostor budeš potřebovat? Koupíš Tranzita???

Já pořizuji kombíka proto, protože ho potřebuji, chci využít jeho předností a tím je kufr a nakládací prostor. Pokud bude navíc i designově pěkný bonus navíc. Ale nikdy né proto, že chci jezdit...

taktéž lidi kombíky pořizují jako alternativu mezi klasickým hatchbackem a MPV. Protože kombíci ze střední nižší třídy jsou nejuniversálnější 4-kolky na trhu.... pro mě jakožto člověka co nemá problém mít dvě auta, kombíka prostě nepotřebuju a nejsem jediný.
Avatar - Choochoo
15. 8. 2013 08:42
Re: Hondo, Hondo...
mereni ukazuje, ze i pri o chlup mensim rozvoru Civic prevalcuje I30 v klidu, skoro tridnim rozdilem. Radsi I30 nebudu porovnavat s Jazzem, pac Jaz i pri mensim rozvoru o 15cm ma o 10cm vetsi vnitrni prostor. Honda nema v planu delat jezevciky, jen proste umi vyuzit protor, coz nekterym moc nejde ;-)
15. 8. 2013 08:42
Re: Absurdní článek, absurdní debata
Když tak o tom přemýšlím a srovnávám Civic kombi s Octavií kombi, ta škodárna civica válcuje naprosto totálně - v designu, v nabídce prostoru (hlavně vzadu), v přístupnosti zadních sedadel, v šíři nabídky benzinových í naftových motorů, v šíři nabídky výbavy, tím, že má i verzi 4x4... V tomto světle je pár litrů objemu kufru navíc (a kdo ví jestli) u Hondy zcela zanedbatelná přednost a to samé platí také o jejím speciálním systému sklápění zhadního sedadla. Je totiž zaplaceno přesunutím palivové nádrže pod přední sedadla, které přináší řadu nežádoucích jevů (zhoršení rozložení hmotnosti mezi nápravy, zvedající se podlaha pod chodidly zadních cestujících, příliš vysoko ukotvená přední sedadla). Prostě v mých očích je Octavia Combi o tolik lepší auto než Civic, že v tomto souboji nemá tento Japonec ani tu nejmenší šanci.
Avatar - Choochoo
15. 8. 2013 08:38
Re: Nepochopení Civica
I30
rozvor (mm): 2650
podélný prostor vpředu min/max (mm): 830 / 1060
podélný prostor vzadu min/max (mm): 570 / 860

podelny prostor celkem 1630 - 1690 mm

Civic 9G
rozvor (mm): 2595
podélný prostor vpředu min/max (mm): 860 / 1080
podélný prostor vzadu min/max (mm): 630 / 860

podelny prostor celkem 1710 - 1720 mm

Tady vidim slusny rozdil skoro tridni. U minimalniho 8cm, coz jasne ukazuje proc si Honda muze dovolit o nemeritelny chlup mensi rozvor, kdyz vnitrkem korejskou konkurenci suverene prevalcuje. To plati i o kufru. Z tohoto duvodu jsem dal v klidu i prednost hatchi pred korejskymi kombiky I.generace.
Avatar - Choochoo
15. 8. 2013 08:21
Re: Nepochopení Civica
Kolik je vyska sedaku u jednotlivych aut? Nedavno se nekde uvadelo, jak novy Golf ji ma velmi nizkou a posez je nepohodlny, pak se nekteri mohou chlubit ze maj misto nad hlavou vetsi. Pokud nemas vsechny miry je to debata o nicem, podobne jako o rozvoru , kdy Civic deklasuje I30 v podelnem prostoru i pri mensim rozvoru. Je to o umeni vyuzit prostor coz Honda umi ;-)
Avatar - sendador
15. 8. 2013 07:14
Re: Designový
Oktavka ma mozna nudny design, ale pro kazdeho bez problemu stravitelny. Tady ten Civic SW je silena obluda ;-\
Avatar - Uživatel_5340709
15. 8. 2013 06:08
Re: Běžte už
Nejsi z toho všeho moc rozrušený?
15. 8. 2013 05:58
Re: Obrázkoví inženýři
Domněnky a bychaření...ty jsi taky dáreček...a vůbec vás je takovejch čím dál víc. Vaše jistota vyčtená z pbrázků je k smíchu i pláči zároveň.
15. 8. 2013 00:40
Re: Nepochopení Civica
Si predstav, ze kombik moze byt vyssi aj o tych 7cm, uz len preto, ze sa hatch karoserii zvazuje zadna cast a kombi moze v tomto bode este pokracovat rovno. To nie je ziadny zazrak.
Len 2cm rozdiel snad nema ziadne auto, to je malo.
Avatar - Ham.
14. 8. 2013 23:13
Re: Běžte už
Tak jo, kufry uzavřeme, tam je jasný vítěz Civic, můžeme ho prohlásit za kufrkinga prvního a pojďme změnit téma.
Popiš nám třeba, jak si nový Civic dává severní smyčku. Octa nic moc, prostě nějak ji objede
[odkaz]
:-)
14. 8. 2013 23:08
heh
Teraz sa nemusime poonditit ze civic ma väčší kufor nez octavka ale stejne sa my viac paci octavka nez civic neze by som urazal fanúšikov hondy ale treba auto ktore aj vas reprezentuje nielen odvezie ja si myslim ze octavka je prktickejsia ako civic lebo urcite civic neponuka tolko vela priestoru na zadnych sedadlach ako octavia , octavia je praktické combi ktore je citit priestor aj v kabine nielen v kufri a zase civic je nafuknuté kombi s velkym kufrom a priestorom v kabine je zhodnym s verziou hatchback. Môj názor :-! :-! :-!
Avatar - Pepa_007
14. 8. 2013 23:03
Re: Asi jsem jouda,
Nejak nesouhlasim. Dnes jsem jezdil s BMW 330i a ten benzín táhl slušne od 2000ot. A nějak moc radit a radit jsem fakt nemusel.
A ten zvuk....... . Kazdej diesel by záviděl.
Avatar - rohYpnol
14. 8. 2013 22:57
Re: Nepochopení Civica
Opakuji znovu - kolik % populace má nad 185 cm???
Avatar - Ham.
14. 8. 2013 22:42
Re: ADAC
Ano, tam to přesně sedí s výrobcem.
14. 8. 2013 22:39
Absurdní článek, absurdní debata
Celý výše uvedený článek a vlastně i debata pod ním mi připadá silně přitažená za vlasy, jenže to vlastně vychází jen z toho přeorientování Hondy na úplně jiné priority než dříve. Pokud by to byl Civic kombi podle mého gusta, bavili bychom se zde o jednoznačně líbivém designu, široké nabídce skvělých benzinových motorů a prvotřídním, ve třídě špičkovém podvozku s víceprvkem vzadu. Že tomu tak není je pro mě velmi smutné a právě proto pro mne tato dříve moje velmi oblíbená značka jakoby přestává existovat - zcela se totiž vzdala zaměření, které mi tak imponovalo a pro které jsem měl Hondu rád. Vždyť dříve se Honde lichotivě přezdívalo "japonské BMW", ale teď se tu neustále řeší nestravitelný design a kufrový souboj s Octavií... ;-\ :no: :no: Snad ani není možné přinést pádnější důkaz o úpadku Hondy v očích tradičních příznivců této značky.. No co, ještě pořád je tu třeba skvostný Leon ST! :-) :-) :-) :yes: :yes: :yes:
14. 8. 2013 22:20
Re: KOMBINATORIKA
Vzhledem k tomu, že se do podobného stavu asi nikdy nedostane, je to zvláštní formulace. :-)
Avatar - Rysguf.
14. 8. 2013 22:15
Re: ADAC
Citroen C5 (Tourer) ma podla ADAC-u stale 505 litrov? Tak ako aj bezne uvadza?

:yes: :yes: :yes:
Avatar - Uživatel_5340709
14. 8. 2013 22:01
Běžte už
do pr.....e s těma čemodanama!!! >:-[] ;-\ :-) >:D
Avatar - Blue Sun
14. 8. 2013 21:43
Re: KOMBINATORIKA
Samozřejmě, ve své třídě meziauta je jediná, tedy i nejlepší.
Avatar - KANKUNEN
14. 8. 2013 21:43
Re: Nemůžu si pomoci,...
Reálně koberec z kufru MZD6 1.gen 505 l se nevleze do kufru Superba 633 l. MZD je až o 30 cm širší při stejné délce.
Avatar - Blue Sun
14. 8. 2013 21:39
Re: KOMBINATORIKA
Zkoušel jsem několikrát a svůj názor neměním.
14. 8. 2013 21:20
Re: KOMBINATORIKA
tos napsal troubo spravne. jinej lepsi z ceska neni.
14. 8. 2013 21:04
Re: spolehlivost
Naprostý souhlas !!! ..... mám už třetího Civica a ani s jedním nebyl sebemenší problém. Nedám na Hondu dopustit :yes:
14. 8. 2013 21:02
Nemůžu si pomoci,...
ale stačí se podívat na ten boční profil a rozdíl mezi oběma designy je tak zásadní, že by mne už ani velikost kufru nezajímala - nerad bych se totiž unudil, jsa přicházejíce ke svému autu... >:D

Jinak ty reálné hodnoty kufru by možná byly zajímavé. Pokud mohu porovnat M6 a Ox, tak nevidím jediný důvod, proč bych raději ten jejich údajně větší kufr. Těžko věřit, že je to o moc více než marketingový tah na zákazníka.
Avatar - 3_diamanty
14. 8. 2013 21:01
Re: spolehlivost
uz ani ta preciznost radenia nie je ako kedysi:

Zůstanu-li ještě chvíli převodovky, čímž se neodchýlím z prostoru, který jsem si pro tento test sám vymezil, musím říci, že jde z uživatelského hlediska o nesmírně povedenou skříň. Osobně mi více vyhovuje třeba precizněji vymezená kulisa benzinového Hyundai i30, tato ale velmi dobře sedí k celkově bačkůrkovitému (neplést s bačkorovitému - bačkůrky jsou příjemně mazlivá obuv, bačkora je chlap, který vaří dětem kaši, když si žena lakuje nehty u televize...) projevu auta.

cely clanok : [odkaz]
14. 8. 2013 20:53
spolehlivost
až bude konkurence civica civicovi konkurovat spolehlivostí, budu ji brát vážně.
14. 8. 2013 20:51
Re: Nepochopení Civica
Nehul. Podívej se na dveře, kde až sahají a potom piš o praktičnosti.
14. 8. 2013 20:49
Re: KOMBINATORIKA
Další, co adoruje nenápaditý zastaralý design octavie. Už se všichni probuďte. Škodí nuda navíc zmnožená na našich cestách je ubíjející pro mé vyšlechtěné estetické cítění.
14. 8. 2013 20:47
Re: Hondo, Hondo...
Haha. Má nápad a eleganci. Škodovka je nuda pro čecháčky a pro podobně zamrzlý zbytek Evropy.
14. 8. 2013 20:46
Re: Designový
??
Právěže naopak. Octavka a spol. má pořád jeden a tentýž styl, design, podstatou starý x desítek let. Civic je opravdu elegantní a dynamicky. Octavka má nudný zastaralý design. Chce se to probudit.
Avatar - 3_diamanty
14. 8. 2013 20:31
Re: Nepochopení Civica
a ty si myslis ze z 860mm v hatchi zrazu v kombiku ten priestor na hlavu vzadu narastie na 1000mm? to sotva .... mozno nejake dva tri centi to bude lepsie ako v hatchi ale nadalej to bude hlboky podpriemer .. to by musel byt kombik o 7cm vyssi ako hatch aby vo vnutri to bolo vzadu na hlavu na urovni triedy

praktickost auta je prave o tom.... o priestornosti kabiny nie o velkom kufri

ja si myslim ze realny zakaznik ma u * ze zadne sedadla moze v civicu sklapat otacat posuvat vyberat a to svsetko stlacenim jedneho zazracneho cudlika.... co ho viacej zaujima je asi priestor na hlavu pre posadku vzadu .... teda pokial je pri zmysloch a pozera na rodinne auto skutocne z rozumom a prioritou pre neho je priestor pre posadku
Avatar - Ozzman
14. 8. 2013 20:29
Re: KOMBINATORIKA
Oktávie přesně nesplňuje ty požadavky, které si popsal jen jestli sis toho vědom :-)

Nákladová hrana výše než podlaha
Utopená podlaha
Zadní sedadla po sklopení nevytvoří rovnou plochu

Jinak z duelu taky radši Oktávku :-)
Avatar - trapid
14. 8. 2013 20:28
Re: Designový
Jaký? Vytvoří ještě horší obludu? >:D
Avatar - rohYpnol
14. 8. 2013 20:28
Re: Nepochopení Civica
porovnávat s 307 je velmi nefér, 307 byla jedním z nejlépe řešených vozů své třídy co se prostornosti týká za posledních 50 let >:-[] :-!
jinak viz níž.
Avatar - rohYpnol
14. 8. 2013 20:26
Re: Nepochopení Civica
A srovnání s Golfem, třídním etalonem:
Golf 5D
h) podélný prostor vzadu min/max (mm): 610 / 860
j) výška nad sedadlem - vzadu (mm): 975

Civic 5D
h) podélný prostor vzadu min/max (mm): 630 / 860
j) výška nad sedadlem - vzadu (mm): 860

Jestli tedy Civic někde strádal, tak to bylo v prostornosti pro hlavu vzadu, což zcela přirozeně kombi odstraňuje :-! :-!
Avatar - 3_diamanty
14. 8. 2013 20:25
Re: Nepochopení Civica
celkovo je civic zle rieseny.... sedi sa vysoko... kabina je mala... razvor kratky... na hlavu vzadu je to tak este pre deti do 175cm inak suchas o strop... palubovka tiez krasy nepobrala a od praktickosti a esteticnosti ma dost daleko, ja som v civicu 8G siel... nikto ma nepresvedci o praktickosti a priestrannosti tohto auto... to uz stara 307micka od pezota je vo vnutri lepsie riesena ;-)

predaje koniec koncov vravia jasne... novy anipredoslyu civic 8G nebol ziadny predajny trhak... za svojich cias predavala almera ovela lepsie alebo terajsi auris ma nasliapnute na pekne predaje ... honda tapa... civic za dva roky v eu zapadne prachom.... pride novy megane, 308micka... leon kombik... a dalsi hraci.... honda si v eu ani nepipne
Avatar - rohYpnol
14. 8. 2013 20:20
Re: Nepochopení Civica
Právě ty by sis to měl přečíst.
"...Podle mého odhadu by přede mnou mohl sedět spolujezdec maximálně s výškou kolem 185 cm. ...".
To ti přijde jako málo místa 8-s ? Kolik % populace má nad 185 cm?
Avatar - 3_diamanty
14. 8. 2013 20:17
Re: Nepochopení Civica
precitaj si viac o priestornosti civicu tu: [odkaz] ... kombik pridava k malej kabine akurat velky kufor.... dost nezmysel ale co uz ....
Avatar - rohYpnol
14. 8. 2013 20:15
Re: KOMBINATORIKA
1.6 dýzl určitě ničím nezaostává. Benzin 1.8 rozumná volba, pružnost a síla TSI tam ale přirozeně nebude.
Avatar - rohYpnol
14. 8. 2013 20:13
Re: Nepochopení Civica
Málo místa vzadu v kombinaci s obrovským kufrem a ty pochybuješ o tom, co z toho? Přesně tahle kombinace byla zaklínadlem všech co dodnes běhají po bazarech a shánějí Octavii 1 >:-[]
Srovnávat ale Civica Tourer s Octavií 1 nemá smysl, prostornost Civicu je naprosto adekvátní své třídě a porovnávat ji v prostornosti vzadu s Octavií III smysl příliš nemá. Octavia je jednoduše jezevec který nerespektuje třídní mantinely.
Avatar - 3_diamanty
14. 8. 2013 20:04
Re: Nepochopení Civica
variabilita ti je na prd ked cez zadne dvere ani nevojdes do auta a mas malo miesta na nastupovanie ... razvorom je civic na chvoste triedy ... co z toho ze za sedakmi mas kubik vzduchu ked v aute sa budes tlacit a nastupovanie dozadu bude mucirna.... golf ceed leon octavia i30 aj auris ci megan a peugeot mozu pokojne spavat.... ;-) toto ufo ich ani zdaleka v nicom neohrozi ... naprosta pohoda pre konkurenciu hondy

tu mas nieco z ostranky vymermiauto.cz o honde civic hatch:

Nová generace Hondy Civic se prodloužila proti té předchozí o 4,5 cm na 4,3 metru, čímž mezi rodinnými hatchbacky nijak nevyčnívá. Naopak rozvor auta, tedy vzdálenost mezi nápravami, se zmenšil o 2,5 cm, což by signalizovalo zmenšení podélné prostornosti v kabině. Skutečně jsme naměřili v podélném směru o 7 cm méně než u předchůdce, což znamená posun ze špičky do průměru.

O tom, jak vysoký cestující může sedět na zadních sedadlech, ale stejně u rodinných hatchbacků rozhoduje hlavně výška nad hlavou. Tady si Civic proti předchůdci o centimetr pohoršil a je na tom ze všech pětidveřových kompaktních hatchbacků nejhůř. Se svými 174 cm výšky jsem po napřímení nemohl hlavu položit do opěrky, protože jsem se zarazil o strop. Naštěstí měkká sedadla umožňují pohodlně se sesunout. Tím pádem ale už nezbývá moc místa na nohy. Podle mého odhadu by přede mnou mohl sedět spolujezdec maximálně s výškou kolem 185 cm.

ako vidis... ziadna slava vo vnutri... a kombik na tom bude rovnako... velky kufor mu nepomoze

viac tu: [odkaz]

myslim ze v kategorii najnepraktickejsie auto triedy mam jasnu volbu... je nou civic ;-)
Avatar - Katikakus
14. 8. 2013 20:04
Re: KOMBINATORIKA
Bez mrknuti oka bych uprednostnil Civica. V nizsi stredni neni praktickejsi vuz s variabilnejsim interierem. Papirovy objem kufru je celkem nepodstatna informace.
Avatar - Katikakus
14. 8. 2013 20:00
Re: Nepochopení Civica
Presne tak, variabilitou se Civicu nemuze rovnat zadny jiny zastupce nizsi stredni. Jestli ma nekdo o dvacet litru min nebo vic je v konecnem dusledku irelevantni.
Avatar - 3_diamanty
14. 8. 2013 19:46
Re: Nepochopení Civica
mne toto az tak prakticke nepride [odkaz] ;-\

ovela praktickejsie sa mi zda toto [odkaz]

vsimni si velkost zadnych dveri golfa a c stlpik a porovnaj to s hondou a jej negativne skosenym ( dost neprakticke ) c stlpikom

mozeme spekulovat ale kratky razvor civicu tiez nenahrava.... a celkovy dizajn a aj interier a palubovka ma k praktickosti tiez akosi daleko ;-\ nastastie mame dnes moznost vyberu [odkaz] [odkaz] [odkaz] ... o krasne kombiky nie je nudza ..... takze honda to nebude mat s tym dizajnom vobec lahke...
14. 8. 2013 19:39
Re: KOMBINATORIKA
Kouzlo třídně nejlepšího vozu Česka.
14. 8. 2013 19:39
Re: KOMBINATORIKA
Souhlasím, že znám jiné majitele kombíků :-) No však znáš tu větu, že jsou jen dva druhy šoférů - jedni jezdí auta, která jezdit chtějí a druzí jezdí daná auta proto, že je jezdit musí. Nahoře píši o těch prvních...

Jinak samozřejmě, že přidaná užitková hodnota kombíku je k nezaplacení. Není to ovšem jediný důvod pro jeho nákup.
Avatar - Mrakoplas
14. 8. 2013 19:26
Re: KOMBINATORIKA
Evidentně znáš jiné majitele kombíků než já. Takhle od klávesnice si vzpomenu na tři kteří mi dlouho tvrdili, že jedině sedan nebo kupé protože kombík je hnusný. Uběhne pár let, přijde rodina a najednou sedí v kombi. Názor na jeho estetiku nezměnili, ale zkus procpat kočárek a dětské kolo přes víko kufru u sedanu.
14. 8. 2013 19:21
Re: Accord
V jejich materiálech jsem opakovaně viděl uvedeno, že jde o VDA. Může být, že věnují více pozornosti tomu, aby jejich kufr (tedy hlavně různé přihrádky a spol.) byl dobře měřitelný danými litrovými kvádry. Navíc kvádry myslím umisťují lidé, protože pro počítač je to příliš složitá úloha (= člověk to zvládne lépe). Takže mohou mít šikovnější skládače. :-)

VDA samozřejmě nezakazuje započítávat různá zákoutí zavazadlového prostoru, dvojité podlahy atp. Jediné kritérium je, že musí pojmout určený kvádr. Mám takový pocit, že někdo započítává i přihrádky v interiéru. Možná je to běžná praxe, nevím. Ani nevím, co na to VDA.

Ve skutečnosti je to hodnota jen těžko něco říkající. Buď ti auto vyhovuje, nebo ne.
Avatar - JDM
14. 8. 2013 19:07
Re: KOMBINATORIKA
když se koukám na ty fotky aut takhle pěkně po spolu řekl bych že octavie je o několik let pozadu ..ale zase výběr motorů u hondy je problém v tom oktávka má zase navrch
Avatar - rohYpnol
14. 8. 2013 18:48
Nepochopení Civica
Civic Tourer není o objemu kufru, ale především o celkové praktičnosti. Ale vím, to není tak novinářsky vhodné téma, že 8-s >:-[]
Avatar - rohYpnol
14. 8. 2013 18:46
Re: KOMBINATORIKA
Klidně bych dal přednost Civicu Tourer před Octavií Combi. A to zcela jednoznačně :-!
Avatar - Radkos
14. 8. 2013 18:39
haha
nevadí když to jede močku, hlavně že to uveze tři kubíky... :DD bežte si koupit radši Tatrovku! ;o)
14. 8. 2013 18:36
Re: KOMBINATORIKA
No, pokud by ses tu chtěl vyjadřovat jako znalec, asi bys měl spíše klást otázku, proč se začaly vyvíjet sedany... :-) Obě karosářské verze jsou jak o estetice, tak o (různorodé) praktičnosti. Možná tě to překvapí, ale většina majitelů kombi si je nekoupila pro jejich praktičnost v kufru, ale především proto, že si jim líbí více než sedany. Pokud by totiž platil tvůj naivní předpoklad, pak kombíky by jezdili lidé praktičtí a sedany lidé nepraktičtí, což je samozřejmě nesmysl.
Avatar - Kuban
14. 8. 2013 18:25
Re: KOMBINATORIKA
tak to já jsem člověče propad.... a hodně hluboko, tak hluboko, že oktávku v RS bych si i koupil, ale nevidím jediný rozumný důvod, proč by měla být v kombíku !!!!

žádné combi není o estetičnosti, a pokud ty tvrdíš že jo, pak ses úplně minul významem toho, proč se kombíky začly vyvíjet a prodávat!!!
14. 8. 2013 18:17
Re: KOMBINATORIKA
Nelži si do kapsy... ;-)
14. 8. 2013 18:16
Re: KOMBINATORIKA
Octavii si především vyzkoušej, neříkám, že každý má vkus, ale jakmile zkusíš, propadneš jejímu kouzlu ;-)
14. 8. 2013 18:15
Re: KOMBINATORIKA
No ta dělící mříž je automatická a praktická parádička v XC70, v klasickém kombíku je tuším za příplatek. Ano, dá se elegantně sklopit a své kouzlo má.
14. 8. 2013 18:09
Re: KOMBINATORIKA
no, co se tyka Volva, tak tam bych jen dodal, ze zdaleka nejpraktictejsi je delici mriz , ktera se da krasne sklopit, oddelit tim zavazadlovy prostor od kabiny a bez skrupuli vyskladat naklad az po strop. Bez jakehokoliv kompromisu ohledne bezpecnosti pro posadku.To si myslim ze je nejvetsi prinos a ne ty vsechny roletky, site, apod..:-)
14. 8. 2013 17:48
Re: KOMBINATORIKA
Dal bych přednost Civicu a nikoliv kvůli většimu kufru.
Avatar - Ham.
14. 8. 2013 17:48
Re: ADAC
Ukázat, že čísla, která jsou v článku, jsou vcelku bezcenná. :-)
14. 8. 2013 17:43
Re: ADAC
Smysl čísel je jaký? Suplovat novináře? >:D
14. 8. 2013 17:42
Re: Asi jsem jouda,
Souhlas, o chatařích a chalupářích se píše v nadpisech článečků a diskutující se toho chytají jako faktu...neznám nikoho, kdo by posuzoval auto podle schopnosti tahat krámy na chatu a pokud mezi nimi jsou chataři, jako že řada kamarádů ano, pak velikost kufru neřeší, neb jsou trénovaní z dob minulých, kdy měli auta bez kufru, jako Š100 - 120. Ono je zavádějící už nadpise slůvko "uveze". Ale mají zase dražší reklamu po dnešku :-! Pokud bych volil mezi O3-Civikem kombi, možná Civik, protože se mi líbí a kufr je mi u zád. Teď mám kombi, protože se mi líbí víc než model 5D či sedan a kufr využiji sporadicky. Jeho objem jsem zjistil až teď v článku. Je to možné, že má tolik, netuším...
Avatar - Blue Sun
14. 8. 2013 17:41
Re: KOMBINATORIKA
Já klidně... octavii nebrat.
Avatar - Blue Sun
14. 8. 2013 17:36
Re: Accord
Neřekl bych, že zrovna Škoda používá VDA, když právě do objemů kufrů škodovek jsou započteny všechny možné výstupky, přihrádky a skryté i neskryté prostůrky...
14. 8. 2013 17:22
KOMBINATORIKA
K horní hondě snad jen krátkou větičku, že kupovat si civica kvůli kufru, to je proti všem mým dosavadním znalostem o autech. Ale jak vidíš, hoši z klubu obrátili jak na obrtlíku a jediné, co je zajímá jsou kubické decimetry mezi zadními koly. Holt svět se mění...

Co se týká kombíka obecně, pak prvním tématem je výška otevřených dveří ve vztahu k výšce majitele. To je prvotní a rozhodující veličina, neboť jakmile si dáš jednou u nějakého auta do čela, upaluješ od něho jako drak. Druhou veličinou je využitelný prostor, aniž bys musel shrnovat krycí roletu. Důležitá je výška nákladové hrany a též to, aby podlaha kufru nebyla utopená. Pro ty, co vozí garnýže je též potřebné vědět, zda sklopená opěradla sedadel vytváří s kufrem rovnou ložnou plochu. Konečně je potřebné se též podívat na sklon pátých dveří. Volvovská kolmost je samozřejmě nejpraktičtější, neboť ti umožní naložit po srolování rolety opravdu i pověstnou dvouposchoďovou vanu. Tohle samozřejmě "umí" i E-Klasse.

Závěrem nejdůležitější větu - koupě kombi není prioritně o kufru, nýbrž o estetice. Zde to máš napsané podrobně - [odkaz]

P.S. Tedy ukaž mi jednoho, co by dal přednost před takřka dokonalou oktávkou hornímu civikovi... ;-\ ;-\ :-!
14. 8. 2013 17:06
Re: Papier vs. realita
Octa to má včetně prostoru pro rezervu, stačí znát metodiku misto okázalého divení se v diskusi. Kdyz se tak na ty rozmery podivas, tak ona je deklasuje podle toho jejich adac mereni jeste vic realne nez papirove (s jedinou vyjimkou, kterou sis "nahodou" vybral). To ti zvlastni nepripada?
14. 8. 2013 16:57
Re: Asi jsem jouda,
Předpokládám, že těm atmosferam nezapocitavaji cas na podřazení, coz je taky nejaka sekunda navíc. Ono tezko bude nekdo standardne drandit na 2 pri 60kmh.
S pruznosti to uz pak nema moc spolecneho, podobne vypovidajici je zrychleni 0-100.
Avatar - Choochoo
14. 8. 2013 16:53
Design - anketa
[odkaz]

Civic je volbou cca 62% z 2500 hlasujich. Takze asi prodeje nebudou otazka designu, ale penez. Kdyz na to nemam, tak je to tuze strasny ;-) To jsou prevzata slova ;-)
Avatar - Choochoo
14. 8. 2013 16:40
Re: Veľmi by ma zaujímal výhľad dozadu v tej Honde
Chce to se podivat poradne na fotky a pak uvidis ze hrana zadniho okna a bocniho nema nic spolecneho. Tohle neni proste hranata krabice se vsema oknama jak u zigula.
Taky me bavi ti jak tvrdi ze koukaj tema bocnima pri couvani. Nechapu. Nepamatuji si ze bych koukal pri couvani oknama zadnimi dvermi, natoz ze bych mel potrebu zadnimi bocnimi okenky 8-s
[odkaz]
Avatar - Ham.
14. 8. 2013 16:37
Re: ADAC
Ano, v realitě se ukazuje, že kufrový minimalista Accord není úplně osamocen, V60 naměřili stejnou hodnotu a obrovská Insignie, která z venku vypadá, že všechny odveze v kufru má jen o 5l větší kufr než Accord nebo ta V60. Takže Insignie (vzhledem k vnějším rozměrům) je doslova tragédie.
OctaIII 550
Mondeo 540
MB-E 515
C5 505
Superb 475
Passat 465
P508 460
XF 460
V70 455
P308 455
Avensis 455
Megane 430
Astra 410
Ibiza 405
A6 405
5er 400
Laguna 395
Insignia 365
Accord 360
V60 360
14. 8. 2013 16:08
Re: Asi jsem jouda,
Tj. EU řeší každou kravinu, ale aby se objem kufru auta měřil na rovnou plochu to ne. Šíře mezi blatníky, výška po víko a nejkratší vzdálenost opšradlo dveře kufru...K čemu mi je např. Fabia kombi, kam prostě pračku kvůli rozpěrám u blatníků nenacpu, aniž bych ji poškodil Rapid to má stejně, ale nikde se to v žádné recenzi nezmíní... :no: :no:
14. 8. 2013 15:51
Re: Accord
Němci typicky používají metodiku VDA (je to ostatně německá metodika/ organizace). I Škoda udává dle VDA, co jsem viděl. U ostatních je to různě. Někdo pingpongové míčky, další airsoftové kuličky, jiný pytlíky s vodou. Někdo používá mírně deformovatelné kvádry, ty VDA jsou myslím dřevěné. Ford měl takovou metodu, kdy měřili kuličkami a pak dopočítali prostor mezi nimi - nevím, jestli to použili v praxi. U Peugeotu jsem viděl udávat dvoje údaje, jedny podle jejich nespecifikované a druhé podle VDA. V neposlední řadě lze udělat výpočet na počítačovém modelu. Ne že by to číslo mělo velkou vypovídající hodnotu, ale bez uvedené metodiky tam vůbec nemusí být.
Avatar - 3_diamanty
14. 8. 2013 15:51
Re: Hondo, Hondo...
tak tak ... [odkaz] :yes: ;-)

k tej podobe prispieva aj kratky sikmy predok a maly razvor noziciek teda kolies ;-)
Avatar - woody-alien
14. 8. 2013 15:43
Re: a som na 4 mieste
To je jasné, manželka a dvě děti by dokázaly naplnit i nejdelšího Transita po střechu. >:-[] Taky ten boj narvat to do do svého kombíka občas vzdám a pokud nejedem dlouhou štreku, bez ladu a skladu, bez nervů a bez nutných zkušeností se skládáním 3D puzzle :-) to naházím do dodávky a jedem.
14. 8. 2013 15:42
Re: Accord
Naprosto vyčerpávající :yes: Díky! O způsobu měření jsem nikdy neslyšel a doposud jsem žil v omylu, že se měří "vzduch" jednoduše každá škvíra. Zvláštní, že se Honda dobrovolně ošidí o marketingové litry, ale nadruhou stranu je to férové. :-)
14. 8. 2013 15:40
Hondo, Hondo...
No uveze sice více, ale ten batoh připomínající zadeček napitého klíštěte je strašný.....
Avatar - Stefič
14. 8. 2013 15:39
Re: Asi jsem jouda,
ale to je všechno o konkrétních potřebách...Znám rodinu co mají dvě děti a mají P206. A stačí jim to páč jezdí málo. Já mám zatím jedno dítě, ale jezdíme delší trasy za příbuznými (Slovensko, Německo) a kufr Zafiry je většinou plný po střechu.
Takže tyhle kecy a honění litrů jsou k ničemu.
Když jsem vybíral auto, otevřel jsem pátý dveře a s konstatováním "velký jako kráva" jsem je zase zabouchnul a řešil naprosto jiné věci. Priorita je, k čemu to auto prostě chci a jak moc často ho budu využívat. Toť vše
Avatar - iudex
14. 8. 2013 15:37
Re: ADAC
Ano, ako som pozeral, ten ADAC má tie merania premakané, žiadne brožúry, ale všetko pekne na vlastné oči/ruky vyskúšať a premerať. Okrem merania kufra majú dobrú metodiku merania pružnosti, na rozdiel od klasického merania na jednom prevodovom stupni (60-120 na štvorke) to merajú na dvojke, príp. s preradením na trojku, čo oveľa lepšie vystihne charakter motora (napr. atmosféram umožní radiť neskôr, resp. vôbec).
Avatar - iudex
14. 8. 2013 15:34
Re: Asi jsem jouda,
ADAC pri svojich testoch v minulosti meral klasicky pružnosť 60-100 na štvorke, čo je teória, ktorá sedí viac turbám ako atmosféram. Teraz už robia meranie na 2/3ke, čo je podstatne dynamickejšie a sedí vysokootáčkovým atmosféram, ktoré často ani nemusia radiť. Ale i tak sú v tomto parametri tie turbá lepšie (napr. Focus 2 1,6 - 92 kW: 7,6s, Focus 3 1,0EB- 92 kW: 6,8s).
14. 8. 2013 15:33
Re: a som na 4 mieste
Ono stačí i akce s kamarády. Když se vemou dvě auta, 10 lidí a to druhé auto je krátká Felicie, tak i 505litrový kufr Primery byl sakra malý a kytary se vezly na okně a vzadu.
Avatar - iudex
14. 8. 2013 15:31
Re: a som na 4 mieste
Presne, a nie je to len o období, keď sú deti v kočíku; keď ten kočík odpadne, zase pribudnú haraburdy ako spomínané odrážadlá či bicykle a si tam isto. Ono tie povestné mechy cementu zaberú priestorovo najmenej miesta. >:D
14. 8. 2013 15:30
Re: Asi jsem jouda,
Ale, I ta blbá atmosféra má při 2000 rpm téměř 90% maxima točivého momentu, to těch 10-15% v nižších otáčkách je tak velký problém? Pokud se rád pohybuješ někde okolo 1500-2000 rpm, tak jo, tam moderní turbo přeci jen nabídne něco více. Nicméně je pravda, že atmosféra má prostě o trochu větší rozsah otáček, to nelze přímo porovnávat co dokáže nafta, co turbobenzin a co atmobenzin např. při 2000 rpm. U nafty to jsou otáčky téměř na polovině z maxima, u atmobenzinu ani ne třetina. A u náklaďáku by to znamenalo motor vytočený do maxima.
14. 8. 2013 15:17
Úvodní dvojfoto...
...hovoří za vše.
Litry, nelitry, tohle raději ne. :no:
Avatar - Uživatel_5340709
14. 8. 2013 15:16
Re: Designový
Neboj >:D , honda má jeden z nejpropracovanějších havarijních plánů na řešení designových průserů. :yes: >:D >:D :-!
14. 8. 2013 15:12
Re: Veľmi by ma zaujímal výhľad dozadu v tej Honde
Asi to bude lepší jak u hb, kde máš uprostřed okna křídlo, za které se úplně suše vleze za tebou jedoucí auto. Používáš-li často palubní zpětné, tak tohle dokáže otrávit život.
Avatar - Uživatel_5340709
14. 8. 2013 15:10
Re: Asi jsem jouda,
Přesně sis naběhl. Když máš čtyřčlennou rodinu, tak si prostě nekupuj HB, ale pořiď combi, nebo sedan, když chceš vozit kola, tak raději combi. Ale to že jedna značka vs. druhá mé o 50 l víc /mimo jiné nahnaných vyděláním rezervy, nebo se mnohdy jedná o prostor někde nad miskami tlumičů, kam strčíš jen něco plochého, zase přijde mě jako klišé a na finále zjistíš, že ty rozdíly se smazávají. A abych místo své oblíbené značky koupil třeba dacii /neber mě hned za slovo, dávám příklad/ a na dovolenou tam strčil o dva kopačáky a jednu nafukovačku navíc, tak to sám uznáš že je asi pí.....a. >:D
Avatar - Katikakus
14. 8. 2013 15:08
Re: Accord
Jo, zakladni objem je po plato. Honda pri mereni pouziva VDA metodiku, tudiz kolik se do kufru vejde kvadru o rozmeru 200x100x50 mm. Touto metodikou se pochopitelne nepodari zaplnit kazdou skulinku v kufru, takze u cleniteho je namereny objem nizsi.
Navic nekteri vyrobci pouzivaji k mereni objemu kufru mensi kvadry nebo kulicky, ktere vyplni i nejmensi skulinku takze namereny objem sice vyjde vyssi, ale realna vyuzitelnost bude nizsi nez u auta s nizsi namerenou VDA hodnotou.

A to nemluvim o ruznych mezipodlahach, prostorech po stranach kufru, zapocitavani vs. nezapocitavani prostoru pro rezervu atd...

Vsechny tyto papirove hodnoty je proto potreba brat s rezervou, jsou pouze orientacni a realnou velikost/vyuzitelnost kufru je potreba si overit na vlastni kuzi.
14. 8. 2013 15:05
Re: Accord
Ano, základní objem bývá po roletku/ plato. Je to podběhy (tedy zavěšením), citelně zasahují do zavazadlového prostoru.
14. 8. 2013 15:05
Re: a som na 4 mieste
presne tak, staci mit 2 deti, z toho 1 na kocarku a uz to ani s tim kufrem u oct není slavny. ja s timhle bojoval tak 2x do mesice, ted uz většinou jezdime bez kocarku a je to podstane lepsi, ale zase tam vozim maly kolo a odstrkovadlo a ty moc skladny nejsou.
anebo staci jet s plnou výbavou ve ctyrech na tyden hory (a tim nemyslim rizky) a kufr je opet narvanej ...
Avatar - iudex
14. 8. 2013 15:03
Re: Asi jsem jouda,
V zásade súhlas, ako som už písal nižšie, pri bežnom víkende s deťmi je kufor raz-dva plný; bicykle či lyže musia samozrejme na strechu (okrem detských, tie sa vojdú aj do kufra). V dnešnej dobe nejde o vozenie cementu či prepraviek s jablkami z chaty, ale o voľný čas. Ale svojho času som si zažil i povestné vrecia cementu v povestnom kufri Octavie. >:D
Avatar - iudex
14. 8. 2013 15:01
Re: a som na 4 mieste
No vidíš, ja chatu nemám, na letnej dovolenke sme boli lietadlom a predsa kufor nášho auta vyťažím aspoň raz mesačne; stačí, že sa vyberieme niekde na víkend s deťmi, kde prespíme noc a hneď je kufor zaprataný. Ale tiež nelobujem za každý liter v kufri navyše, dôležitejšia je využiteľnosť než absolútny objem.
14. 8. 2013 15:00
cokoliv je nad VW
cokoliv je velikosti kufru nad VW, nevim jak to u koncernu VW pocitaj, ale v realu maj kufry odost mensi nez konkurencni auta, staci vzit metr a premerit a hnedle jsou ty cifry z tabulek uplne jiné
Avatar - jozephko
14. 8. 2013 14:59
Veľmi by ma zaujímal výhľad dozadu v tej Honde
Na fotke z profilu je krásne vidieť prudko stúpajúci profil karosérie. Kombíky majú na rozdiel od liftbackov či sedanov oveľa lepší výhľad dozadu. Obávam sa, či to tak bude aj v tej Honde. Alebo tam bude len také "tankistické" okienko - doplnené periskopom, t.j. cúvacou kamerou :-) .
14. 8. 2013 14:59
Re: Asi jsem jouda,
nejsem rozhodne zastáncem naftaku, ale jde i o prubeh
klasickej atmo benzin je pouzitelnej pri zrychlovani az od nejakejch 4tis otáček, coz znamena radit, radit a radit. s naftaky zkušenost nemam, ale u me 1.8tsi tak castou potrebu radit jako u atmosfery rozhodne nemam. vpodstet by me stacilo jezdit na petku, coz by pokrylo rychlosti od 40 do 220+, nebo na ctyrku a rychlosti 30 - 200. ale i na sestku se da jet lehce pod 60 (aspoň to PC doporucuje) a dokonce i zrychluje, ale priznam, na to ja nemam zaludek
14. 8. 2013 14:54
Re: Accord
A ten základní objem je po plato/roletku? To snad ani není možný aby tak velký auto mělo vůči konkurenci tak tragický objem zavazadlového prostoru.
14. 8. 2013 14:52
Re: Asi jsem jouda,
Můžeš poměřovat moment na klice. Jen to musíš umět interpretovat. :-)
Avatar - Katikakus
14. 8. 2013 14:49
Re: Accord
Kliiid. Ja s tebou nepolemizuji. Pouze doplnuji, ze udaj, ktery si vybrala redakce neni srovnatelny s udaji ostatnich vyrobcu. ;-)
Avatar - nalimer
14. 8. 2013 14:48
a som na 4 mieste
njn, Honda predbehla...
ale na rovinu, úplne že naplno využívam kufor tak 2-3x do roka.
Avatar - Dinar
14. 8. 2013 14:48
Re: Asi jsem jouda,
Chatařský syndrom je klišé, u aut, u kterých se "řeší" velikost kufru je dnes podstatná schopnost pobrat výbavu pro čtyřčlennou rodinu např. na lyže, na víkend na kolech, prostor pro psa plus nějaké zavazadlo atp., a měřeno těmito schopnostmi jsou rozdíly mezi auty i v rámci třídy docela velké. Ohrnovat nos nad velkým kufrem větami o převozu pytlů s cementem na chatu je mimo. ;-)
Avatar - iudex
14. 8. 2013 14:44
Papier vs. realita
Ono je známa vec, že papier znesie všetko a pri rôznych číselných údajoch, ktoré majú ohúriť potenciálneho zákazníka to pri autách platí dvojnásobne. Realita je častokrát inde, ale to človek zistí až na vlastnej koži.
Napríklad známy kufrový etalón Octavia, ktorá udáva 610l a ktorým deklasuje väčšinu áut o triedu väčších . v teste jej namerali reálnych 550l, teda o 60l menej; pre porovnanie o triedu väčšie Mondeo kombi, ktoré udáva papierových 549l a teda teoreticky za menšou Octaviou zaostáva, má v reále 540l a ajhľa, sme na v podstate podobnej cifre; Mondeo lift dokonca má 528l papier - 525 reál. Spomínané testy tu: [odkaz]
[odkaz]
14. 8. 2013 14:44
Re: Accord
Tvrdím snad, že je po střechu? Zamlčel jsem snad, že je po hranu oken? Zpochybnil jsem snad tebou dříve uvedený objem? Ptal se, odkud ji vzali. Z prstu si ji nevycucali. A že v technických parametrech neuvádí i objem po střechu, je věc jen a jen zastoupení Hondy.
14. 8. 2013 14:44
Re: Asi jsem jouda,
Lidi taky hodně slyší na krouťák. Samozřejmě na klice. Že můžou mít na kole stejný krouťák atmobenzín 1,8 a foukaná 1,6 nafta, to už nikoho netrápí, hlavně že ta nafta má v prospektu 300 Nm při 1800 rpm a benzín jenom 180 při 4500 rpm 8-s
Avatar - Katikakus
14. 8. 2013 14:42
Re: Accord
Jenomze to je prave hodnota po hranu oken, kdezto vischni ostatni vyrobci pri sklopenych sedackach uvadeji objem az po strechu. Aby to bylo srovnatelne, je potreba uvadet tuto hodnotu a ta je 1252l.
Avatar - Uživatel_5340709
14. 8. 2013 14:38
Re: Asi jsem jouda,
Jo, jo, je jasné odkud vítr vane, spousta států z východní evropy včetně čr ještě z velké části trpí "chatařským syndromem" a údaj o objemu kufru je pro ně hodně důležitý parametr. Proto jej automobilky využívají. Pak se taky můžeme dočkat toho, že např. plně naložená thália s 500 l kufru je těžce ovladatelná a v některých situacích i nebezpečná.
14. 8. 2013 14:35
Re: Accord
V technických parametrech na Honda.cz je uvedeno 660 ("Velikost zavazadlového prostoru se sklopenými sedadly po hranu oken (l)"). Kromě toho je tam ještě 406 ("Velikost zavazadlového prostoru (l)"). Další objemy neuvádí.

[odkaz] pod Kapacita.
Avatar - iudex
14. 8. 2013 14:34
Re: Asi jsem jouda,
Presne tak, v rámci kategórií a tried sú rozdiely neveľké, aj keď papier často ukazuj opak, realita je dosť blízka. Nedávno na dovolenke sme boli 4 rodiny s kombíkmi a liftbackmi nižšej strednej a strednej triedy a hoci papierovo boli údaje od 450l do 605l, realita bola veľmi blízka, od pohľadu by nik také rozdiely nepovedal.
14. 8. 2013 14:33
Re: ???
Nejde jen o rezervu. Různé automobilky používají různé metodiky. Obecně vzato je to opruz. Minimálně v mých očích.
14. 8. 2013 14:32
Re: Accord
Díky :yes: Pak bych ale rád věděl jak se dostali k hodnotě 660l respektive 672.
14. 8. 2013 14:31
Re: ???
No koukám, že v brožuře je to zase jinak...[odkaz] Takže bordel je u frantíků... V tom případě se ale musím zeptat, proč je uvedeno 491... >:D Asi to necháme plavat.
14. 8. 2013 14:28
Re: ???
No pravda je, že problém to bude. Ale hlavně pro redakci. Zrovna ten Megane grandtour to uvádí hned na druhé straně oficiální brožury. Ale v pohodě, jsem tady na to zvyklej. ;-\
Avatar - Uživatel_5340709
14. 8. 2013 14:28
Re: ???
Na to některé automobilky dost hrají, že přičítají k objemu i prostor na rezervu, když v některých státech není povinná.
Avatar - Ham.
14. 8. 2013 14:26
ADAC
možná by bylo lepší vzít jednotně naměřené hodnoty od ADACu kde se měří skutečná velikost bez různých děr po rezervách atp.. Pořadí pak vypadá jinak a čísla jsou u všech menší. Dva příklady prvního a posledního z tabulky:
E-čko 515 litrů
Accord 360 litrů
Avatar - Uživatel_5340709
14. 8. 2013 14:26
Asi jsem jouda,
ale podle objemu kufru jsem si nikdy žádné auto nevybíral. Moje rozlišovací schopnosti jsou v měřítkách HB, sedan, combi, což je tak rozmezí od 250 - 600 l podle typu a třídy auta. A to jestli má jedna značka o 20-30l víc než druhá v dané třídě mě tedy nikdy neovlivnilo, že bych se rozhodl změnit vybranou značku auta, to raději něco nepovezu. :-!
14. 8. 2013 14:24
Re: ???
Spíš bych řekl, že to neřešili. U některých aut zjistit, jaký objem to vůbec je a případně hodnotu toho, který tě zajímá, je pomalu nadlidský výkon. Ale možná jim křivdím. Z vlastní zkušenosti si myslím, že to někdy problém je.
Avatar - Katikakus
14. 8. 2013 14:21
Re: Accord
Je to spatne, spravne ma byt 1252l.
Redakce auto.cz opet merila bulharskym metrem a stejne se neshodli. Tady [odkaz] Michal Fokt uvadi 672l...
14. 8. 2013 14:20
???
Proč mají některá auta uveden objem včetně místa pro rezervu, a některá ne? Např. Renault Megane grandtour má 524/1600 litrů... Asi jak se to zrovna hodí...
14. 8. 2013 14:06
Accord
Honda Accord Tourer má opravdu maximální objem zavazadlového prostoru pouze 660l? 8-s není to chyba?