Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: BMW i8 odhaleno! Díky modýlku

Plug-in hybridní supersport z Mnichova se bude podobat konceptu M1 Hommage víc, než jste asi doufali.
Zpět na článek
Avatar - EauRouge
18. 8. 2013 12:51
Re: Hommage??
Souhlas, s konceptem Hommage nemá i8 žádnou souvislost. Hommage byla jen hra designérů na téma M1. i8 jasně vychází z konceptu Vision Efficient Dynamics a poslední měsíce, možná i roky, se postupně krystalizuje do sériové podoby.

A co se týče modelu. Myslím, že nejde o výstavní modýlek, ale o funkční zmenšeninu pro nějaké testy, třeba aerodynamiku nebo 3D scany pro nějaké aplikace.

PS: BMW byla vždy progresivní značka, která nestála na místě a snažila se zaplnit každou mezeru na trhu. Tudíž, nechápu ten povyk vždy když příjde BMW s novým netradičním modelem. Portfolio BMW se zvětšuje nikoli zmenšuje - nikdo nebere klasické modely jen se přidávají nové. Chce se nad tím trochu zamyslet.
17. 8. 2013 14:10
Hommage??
Nič proti redakcii, ale toto má od M1 hommage pekne ďaleko. Od konceptu i8 sa to líši len minimálne a rozoberať farebnosť na modeli, ktorý očividne nie je dokončený, resp. komunikuje len čistý tvar auta (veď nemá nafarbené ani svetlá a ďalšie detaily...) je trochu mimo.
Ak pri navrhovaní zachovali rovnaký postup ako pri i3, tak sa môžme tešiť na pokrokový dizajn s krásnymi detailami veľmi podobnými tým na koncepte. To ale tiež znamená, že "hardcore" fanúšikovia asi z tohto modelu nebudú moc nadšení.

V každom prípade, u mňa spokojnosť (ale mne sa páčia aj 5GT, 3GT a ostatné "nebavoráky").
Avatar - PTS
17. 8. 2013 10:13
Konečně supersport
Není to sice to, co bych si představoval (nástupce M1), ale líbí se mi, že soudruzi z Mnichova konečně udělali něco, co jim podpoří image sportovně založené značky :yes:

Jen tedy doufám, že to nebude mít tak na fotkách uměle vypadající zadek [odkaz] ... i když na druhou stranu je to originální... chce to holt pohled na živo :-

Mimochodem, také vám přijde divný, že je ten model udělán tak jednolitě a bez detailů? Myslím tím ty černý světla a ty šedý okna... Kdo by si to koupil?