Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Subaru XV Crosstrek Hybrid: První hybrid značky jde do prodeje

První hybridní Subaru si ponechává tradiční prvek aut této značky – vyhlášený pohon všech kol.
Zpět na článek
7. 10. 2013 10:19
Re: Hybridy jsou fajn, ale
[odkaz] koukni, kolik váží hybridní Prius. A teď, kolik váží průměrný sedan střední třídy (kam se Prius řadí) s "úsporným" naftovým motorem. Proč je ten Prius o cca 200 kilo lehčí, když jsou ty hybridy tak těžké?
Avatar - romgator
4. 10. 2013 11:09
Hybridy jsou fajn, ale
auto je mnohem těžší a tím padem ta spotřeba vlastně moc úsporná není. takže ty hybridy zase až tak velká výhra nejsou. A když dojde šťáva v baterii tak auto pohání motor, který musí táhnout těžké auto. Spotřeba naroste. Fandím novým technologiím, ale hybridy musí vyřešit nedostatky s váhou baterii.
4. 10. 2013 09:01
Re: Pěkné Subaru
:yes: >:D pěkný příspěvek, ale taky mám radši analogový ukazatel. A taky mi vadí absence ukazatele teploty chladící kapaliny (popř. oleje), který dnes bývá nahrazován pouze modře svítící kontrolkou u studeného motoru.
Avatar - R32
4. 10. 2013 08:06
Re: Pěkné Subaru
Nechápem ten tvoj mindrák že digitálny ukazovateľ paliva je blbosť... Akože prečo? Nevieš z neho odčítať stav paliva? Nerozoznáš na ňom prázdnu od plnej či čo? A keď chceš podrobnejšie - presnejšie info tak sa dá na palubnom počítači zistiť dojazd. :no:
Avatar - Jaros71
4. 10. 2013 01:13
Pěkné Subaru
Tento model se mi moc líbí.. :-)
Jen vadí absence rezervy v kufru..velmi nepraktické a problematické!
A k interieru..digitální ukazatel paliva je blbost.
Na to už přišly i ostatní japonské automobilky..
Hybrid v ČR ASI NEUVIDÍME..bez finančních pobídek státu je to moc drahý špás. :-!
4. 10. 2013 00:51
Re: 7,6 na 100?
:yes: Metodika měření v EU absolutně neodráží realitu a je potřeba jí změnit (údajně se na tom pracuje, resp. je již něco vymyšleno). Já osobně ale pochybuju, že se v reálu něco změní, protože by se to ve velké míře podepsalo na deklarované spotřebě malých turbobenzínů (na ostatních také, ale né v takové míře), což je doména Evropských (domácích) výrobců a to není samozřejmě žádoucí ...
Ještě větší "blud" je ale metodika měření spotřeby hybridů (nevím tedy jak v Americe, v Evropě určitě), kde je na začátku měření baterie mabita na 100% a na konci měření prázdná .....
3. 10. 2013 22:00
Cenovečka pro Evropičku
bude trošilililičku vyšíčkovatější... Jak je dobrým zvykem v tomto EU ráji - takže pokud tu tenhle model uvedou - skromně ho tipuji na 750 v soc verzi..

Jinak oceňuji americkou metodiku měření, která nedělá z lidí trubky....
Avatar - WinDiesel
3. 10. 2013 19:45
Re: 7,6 na 100?
Hlavně zklidni hormon. Americká metodika měření je výrazně odlišná od evropské a mnohem blíže realitě. Proto ty vyšší hodnoty. A nezapomeň, že čtyřkolky v benzínu si prostě vezmou svoje.
Ano, když pojedeš jako kloboučník tak s trochou štěstí to dáš za míň, ale pokud budeš jezdit jako člověk, bude americká metodika velmi, velmi blízko. Stejnou metodikou měřený čistý benzín bude mít v USA cca 8,5 až 9 litrů na sto.
3. 10. 2013 19:19
7,6 na 100?
čo to je za kravinu? na takú hodnotu sa snáď s trochou šťastia dostaneš aj s Foresterom XT alebo BRZ...nejako sa asi začať musí no ale tu fakt postrádam zmysel a Toyota je predsa s Hybridmi dosť ďaleko...nechápem absolútne vysvetlite mi to niekto..