Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Protekční registrační značky: Drzí úředníci tvrdí, že jde jen o náhodu

Podle analýzy auditorské firmy získávají boháči prémiovou registrační značku pětkrát častěji než vlastníci ostatních aut. Prý jde o byznys. Úředníci se ale nařčením brání a tvrdí, že je to náhoda.
Zpět na článek
Avatar - white label
12. 1. 2014 21:04
Re: Prostě jsou to divné vemena
Právě, že hranice/definice se v těchto případech hledají sakra těžko, proto je každé paušalizování velmi zjednodušující. Definuj např. pouze to, co ještě "kmotrovská" je, a co už naopak není. Kolik přesně musí mít stejných čísel, kolik nul, nebo jedniček apod.? A dá se opravdu třeba RZ na titulce (2552) označit jako "kmotrovská", nebo "prémiová" a proč?
Já cítím rozdíl především v tom, proč konkrétní! lidé něco dělají, a proto nemá rád paušalizování. Rozhodně se i mezi kupci prémiových/luxusních značek (zvlášť u cenově dostupnějších ojetin) najdou takoví, jejichž motiv ke koupi byl (minimálně částečně) tzv. udělat dojem na okolí. Samozřejmě podobný motiv nemají primárně zdaleka všichni kupci takových aut, což ovšem platí i u těch, kteří řeší nějaký optický tuning, "nikdy" nemají špinavé auto, nebo řeší jaké číslo RZ by se jim líbilo na jejich voze více/méně.
12. 1. 2014 20:43
Re: Prostě jsou to divné vemena
Podstatný je najít hranici mezi tím co je namachrovaný předvádění a co ne. Pokud někdo podplatí někoho na úřadě aby mu opatřil kmotrovský SPZ, protože bez nich by ten Merced nebo Tuareg nevypadal tak důležitě, tak je namachrovanej blbeček, kterej se potřebuje předvádět před okolím jakej je děsnej king. To je prostě holej fakt. Srovnávat to s tím, že si někdo pořídí BMW nebo AUDI protože chce pořádný auto a ne nějakej costsavingovej výplod nebo, že nejezdí špinavým autem, to je trošku jinej případ. Ty v tom ten rozdíl necítíš?
Avatar - white label
12. 1. 2014 19:53
Re: Prostě jsou to divné vemena
Podobné paušalizování mě vždycky "dojímá". Znám osobně případ, kdy si někdo konkrétně nechává "pohlídat" (nevím jestli za prostislužbu, nebo peníze) RZ s číslem jeho roku narození, a měl už takových RZ (postupně) na svých vozech několik. Těžko ho ale (v tomto směru) přesto můžeš podezřívat z předvádění.
Když začnu slepě zobecňovat můžu podobně tvrdit, že se "předvádí" každý, komu nějakým způsobem záleží na tom, jak vypadá/působí (včetně detailů) jeho auto.
Od příplatku za lak, design kol až po "příplatek" za prémiovou, nebo luxusní, značku.
Dokonce by někdo mohl (touto optikou) začít tvrdit, že svá auta mnohem častěji myjí "exhibicionisté". Snad každému záleží na něčem více a na něčem zase naopak méně, každý má svůj žebříček toho, na čem a jak moc mu na tom záleží a co je pro jednoho malichernost, může být pro druhého nepoměrně podstatnější.
Že jsou lidi, kteří to nedokáží nejen pochopit, ale ani se nad to povznést, dokazují i některé příspěvky v této diskusi.
Avatar - white label
12. 1. 2014 19:13
Re: RULETA
Nic jsme nepekli, byl jsem jenom na houby a rostou zrovna lysohlávky... ;-)

P.S. Ale když jsme u numerologie, tak horší, než 22, by mělo být číslo 29.
11. 1. 2014 22:18
Re: Prostě jsou to divné vemena
Docela si mě pobavil. Tak já trpím méněcenností, protože se nemám potřebu předvádět a pořizovat si za tím účelem kmotrovskou RZ? To máš nějaký pomotaný ne? To není žádný urážení, že si takovou RZ podplacením získá jen namachrovanej blbeček co se potřebuje předvýst. To je holý konstatování faktu. To je jako kdybych černocha urazil tím, že o něm řeknu, že je černoch. A co ty sis taky zaplatil kmotrovskou RZ, že se tě to tak dotklo?
Avatar - Pekelná Micinka
11. 1. 2014 04:23
Re: RULETA
Kriste pane, že vy jste pekli nějaký koláčky? >:-[] Asi se budu muset numerologicky vzdělat. Tady je to samá A6, M5... a na takovýhle vysoký cifry člověk nenarazí.

Mně se nelíbí spíše určité kombinace čísel. A například o žádné 4x stejné číslo, jako 1111 bych nestál ani omylem, už a právě proto, že se mi nelíbí. 22 mi tedy také není příliš sympatické.
Avatar - white label
11. 1. 2014 00:08
Re: Na co si tu hrajeme?
Souhlas, jen bych dodal, že z něj neudělá ani horšího člověka, ale to zrovna ty určitě dobře víš...
Avatar - white label
11. 1. 2014 00:05
Re: RULETA
Spíš nějaká "pekelná"... možná i něco/někdo osobně velmi negativního spojeného s tímto číslem. V numerologii je 22 číslem pokory a obezřetnosti, je to varovné číslo iluze a bludu, varuje před důvěrou v ty, jenž si ji nezaslouží.
A 22 je i jedním z čísel tzv. velké karmy.
10. 1. 2014 23:33
Na co si tu hrajeme?
Drtivou většinu lidí, kritizujících ty značky sejří to, že to není jejich 911 a jejich SPZetka. To pak schovávají za spravedlivé "naštvání" nad zkorumpovatelností úřednictva, ale být v jejich pozici - možná by je i dělali doma na koleně, aby vyhověli s dostatečně ohnutým hřbetem.
To, co vadí mé maličkosti je to, že se všichni pokrytecky tváříme, že "si máme být všichni rovni", ale všichni tak nějak ten systém, tu víc, tu méně, chceme oje..t.
Ať si každý na auto dá, co mu libo - aby to bylo transparentní a když na to má - ať si to cálne -

a Vy všichni spravedliví - Značka vozu či espézetka z toho uvnitř lepšího člověka neudělá... Pochopili? Ne? - no tak buďte naštvaní dál....
Avatar - white label
10. 1. 2014 23:15
Re: Nesmyslny boj
No právě, "vnitřní dynamiku" může mít/nemít pro každého jiné číslo. Já třeba nemusím stejná čtyři čísla, nebo "Bondovky" a někteří jiní by se po nich zase mohli naopak "utlouct". :-)
Ale hlavně si nemyslím, že by mi nějaké běžné číslo na RZ mohlo "pokazit" jakékoli auto.
Pokazit ho může mnohem spíš nevhodná instalace RZ na vůz. Nejběžnější prohřeškem bývá použití "dealerských" podložek na originální podložku z výroby (zejména vpředu), za to bych někdy "vraždil". 8-s >:-[]
Avatar - Pekelná Micinka
10. 1. 2014 23:11
Re: RULETA
Mě by spíš zajímalo, co máš s tou dvaadvacítkou? Asi ji neznám, ale musí to bejt tedy pěkná micinka. ;-)
Avatar - rohYpnol
10. 1. 2014 22:40
Re: Nesmyslny boj
Hnusne je to, ktere neni hezke. A hezke jsou ty, ktere maji nejakou vnitrni dynamiku. Coz jsou jen kecy, co mi muzes hned omlatit o hlavu. Dobre vis, ze odpoved na tvoji otazku neexistuje, protoze kazdy ma tu hranici jinde. Je1231 premiova kombinace? Pro me treba ne, ale to je ryze muj nazor.
Avatar - white label
10. 1. 2014 22:22
Re: Nesmyslny boj
A teď se ještě pokus obecně! definovat nejen "hezké" číslo, ale hlavně to "hnusné" číslo, které ti (podle tebe) zkazí "krásné luxusní auto"? ;-)
10. 1. 2014 22:22
Re: RULETA
Bohužel nic jako "stát" neexistuje, takže tento nemůže tato skutečnost sr-át. Vždy se jedná o konkrétní jedince. Je to naopak - tito úředníci, v jejichž kapsách obolusy končí, "lobují" za to, aby to tak zůstalo. A to se mě, prostému občanu platícímu daně, zatraceně nelíbí. Ať to okamžitě schválí a za takové RZ ať se ihned platí.
10. 1. 2014 22:14
Re: Parlament=sebranka volů
Hřebík na hlavičku ! Líp bych to napsat nemohl. Tohle je přesně ten důvod proč to zatím není schváleno. Jsme v ČR. Tečka.
Sranda je že všichni vědí, že si mastí kapsu někteří úředníci, a nikdo s tím nic nedělá. Je to proto, že podat trestní oznámení s sebou nese jistou odpovědnost a pokud to někdo nenastraží aby byl důkaz, a není ochoten být roky vláčen po soudech kvůli liknavosti našich soudů, pak se nic neděje. Ani já toto nechci podstoupit, a to je taky ten problém.
Avatar - rohYpnol
10. 1. 2014 22:09
Re: Nesmyslny boj
Premiove RZ na premiovych vozech jsou bud vizitkou zkorumpovatelnosti uradu nebo dukazem toho, ze majitele premiovek chteji mit hezke ciso, nic vic a nic min. Teda prirozene se to nevylucuje a muze platit oboji...

Prijde mi ale logicke, ze kdyz mam krasne luxusni auto, nebudu ho chtit pokazit hnusnym cislem. Kdyz mam auto v posledni fazi plechoveho zivota, asi me nebude trapit cislo RZ a spis budu rad, ze jsem RZ na 5. dverich prekryl tu prorezlou diru...
Avatar - rohYpnol
10. 1. 2014 21:55
Re: Parlament=sebranka volů
Ja si tedy vubec nemyslim, ze by dochazely kombinace stavajicich RZ. Tech kombinaci tam je nespocet. Uz si ten klic nepamatuji, ale pismeno kraje muze byt na ruzne pozici atd.
Avatar - white label
10. 1. 2014 21:08
Re: RULETA
Zrovna tu profláklou 0007/0070 už jsem párkrát viděl i na běžných autech...
Avatar - white label
10. 1. 2014 21:06
Re: RULETA
Souhlas, ostatně jestli někomu vadí i takové číslo RZ jako je na titulce, tak už se opravdu není o čem "bavit"..., kdyby měl tohle číslo někdo třeba na Škodovce, tak si ho nikdo (k vůli podobné RZ) nevšimne.
Avatar - Stefič
10. 1. 2014 21:06
Re: RULETA
je pravdou, že v tomto případě jde spíše o nafukování nesmyslné bubliny a apeluje se zde na přirozenou lidskou vlastnost a tou je závist. Osobně je mi naprosto jedno, jakou má kdo SPZ. Osobně jsem vždy u okénka čekal a co mi podali, to mi prostě podali. Nejsem blb, abych si nezapamatoval těch pár znaků a zároveň nejsem pozér, abych něco vyjadřoval čísly v SPZ.
As není dobře vidět ve všem zlodějnu, ale skutečnost, že tyto kombinace jsou téměř výhradně na luxusních autech je podivná náhoda. Viděl jsi snad SPZ 007 na Felicii? Já ne. Na S kládě už ano.
Celé je to jen o tom, že stát prostě *** fakt, že "poplatky" končí v kapsách úředníků a ne ve státní kase.
Avatar - woody-alien
10. 1. 2014 20:47
Re: Realita a nebo ne..
Já tedy na RZ kašlu, ale při každém přihlašování (a že už jich pár bylo) vidím, jak úředník bere RZ z připraveného štůsku řekněme 20 ks. Většinou prostě vezme tu vrchní, ale už asi dvakrát se mě taky zeptali, jestli si z té hromádky chci vybrat.
10. 1. 2014 20:47
RULETA
Jak to tak pročítám, zdá se mi, že pro "číslo" si tu byli zatím tak dva tři kolegové, ostatní tu jen pokouší uplatnit scénář čtvrtého dílu kmotra...

Za celý život (a to ani za komančů) se mi nestalo, abych neměl přirozenou možnost vybrat si z několika čísel to číslo, které chci. Zdarma, vždy jen za úsměv a za verbální komunikaci z pozice slušně vychovaného člověka. Je mi jedno, zda má někdo na devětsetjedenáctce číslo 911, osobně mu to přeji a jsem vlastně potěšen, že se mu právě tohle zdařilo. Jsem současně poslední, který by za vším hledal korupci rozměrů nákladního prostoru titaniku.

Nezapomínej, že jsou nejen čísla, která lidé chtějí, ale též čísla, která... nechtějí. osobně bych například nejezdil s číslem 22. Proto také, když si fasuji nové číslo hlásím vždy dopředu - ne dvaadvacítku ne (zpívávám to na známý hit "ne, pětku ne").

Takže prosím klid. Pokud je zde někdo opravdu pohoršen nad tím, že má někdo na Range Roveru Sport za tři mega číslo tři mega, asi se měl narodit jinde. Někde úplně jinde... :-!
Avatar - white label
10. 1. 2014 20:39
Re: No a co?
Takže 352 bys dal, ale 10 už by bylo až moc málo... >:-[] ;-)
Avatar - beibej
10. 1. 2014 20:22
Re: No a co?
za 352 bych si to dal taky, ale za 10 fakt ne .
Avatar - white label
10. 1. 2014 20:06
Re: Co je komu do toho...
To se nad to neumíš povznést, tak řeknu: Jó hoši, stálo to sto litrů, což mi nepřijde nijak moc..., vám snad jo? ;-)
A buď rád, že nemáš podobných 6969, to by se tě mohli plést třeba s gi***m, nebo s "pasákem". >:-[]
Avatar - Parda71 (BMWfans)
10. 1. 2014 20:06
Re: Parlament=sebranka volů
Právě nový systém registru by na tohle měl být připraven, proto se taky zaváděl, mimo jiné! A když to můžou mít všude možně po světě, včetně Slovenska, tak nechápu, proč bychom to nemohli mít a určitě si nemyslím, že by si to na sebe muselo vydělávat. U značek se stejně musí změnit systéme, neboť u současného dochází varianty samotných značek. Stejně je to zbytečná diskuze, mělo k tomu dojít dávno, kdy se přecházelo od značek okresů na kraje a kdybys to od té doby spočítal, tak to mohlo přinést jak nějaké peníze do rozpočtu, tak i méně starostí majitelům, kdyby se schválila možnost ponechat si tu svou speciální značku a převést ji na další auto.
Avatar - white label
10. 1. 2014 19:49
Re: A co cekat za oficialni vyjadreni?
Přesně to mě taky hned (už po přečtení nadpisu) napadlo. Co jiného (bez ohledu na skutečnost) by jako měli říkat? Na danou otázku se přece jedná o zcela logickou odpověď. ;-)
Avatar - white label
10. 1. 2014 19:44
Re: 7A7 1111
Vím u nás o jedné RZ s úplně samýma jedničkama (1X1 1111), říká se k tomu:
"Je to pěkná honička, být v ... jednička!" ;-)
Já mám osobně zkušenost takovou, že na menších/malých městech se za "prémiovou" RZ obvykle neplatí, sám mám např. jednu RZ se třemi nulami a jednu se dvěmi a nestálo mě to ani korunu. Tady je to spíš o tom, jestli tam zrovna někoho znáš, tak ti dá vybrat z většího "balíku", nebo ti případně nějakou konkrétní RZ pohllídá. Tím nemyslím zrovna RZ se čtyřmi stejnými čísly (takovou RZ bych třeba osobně nechtěl ani "zadarmo"), ale nějaké číslo ke kterému má člověk nějaký "vztah" (např. datum narození), nebo číslo, které má nějakou souvislost s vozem (třeba typ, výkon, obsah motoru...).
Nemyslím profláklá čísla, jako je např. otřepaný Jé.Bé."007", ale třeba majiteli vykřičeného domu by "slušela" RZ s číslem 6969. >:-[]
Avatar - rohYpnol
10. 1. 2014 18:59
Re: Parlament=sebranka volů
To si nemyslim. O nejakem prijmu statu tezko hovorit. Ono totiz spousta stoji uprava systemu, zmena evidence, formularu, ... Za jak dlouho si na sebe system vydela?

A nehovorim jen o systemu evidence vozidel, ale i dalsich, jako policie atd. ?

To uz se tu muzeme bavit o priplatkovych premiovych ID datovych schranek atd. A je to zmena, kterou mame resit? Neni tady nahodou spousta zavaznejsich problemu k reseni??
Avatar - rohYpnol
10. 1. 2014 18:51
A co cekat za oficialni vyjadreni?
To si vazne nekdo myslel, ze prijde na urad a zepta se, jestli neberou uplatky za premiove RZ a dostane odpoved od tiskoveho mluvciho - ano, nasi zamestnanci si tak prilepsuji cernym prijmem??? Aha, tak to je mi teda prekvapive!
Avatar - rohYpnol
10. 1. 2014 18:48
Nesmyslny boj
Nevim, kde je dano, ze si clovek nemuze jiz dnes vybrat z nabizenych cisel, nechapu, proc se proti tomu broji.
Jestli je nekde problem, pak v tom, ze urednik si za to necha platit, coz je oroste korupce. Problem tedy neni v premiovych cislech, ale ve zkorumpovatelnosti urednika.
A tam je dvoji pohled. Urednik,, tedy ten bezny radovy, ma v nasi zemi nalepku plebs a tomu odpovida financni ohodnoceni. Pak se asi nikdo nemuze divit, ze se kazdy snazi o to prilepsit si kde to jde. Druhou stranou je velky urad velkych mest, kde je spousta zajemcu a kde si jsou schopni z onoho prilepseni udelat rovnou business.

Na rovinu ale vsichni citime, ze reseni pridelovani RZ neni vubec slozite a existuje spousta moznosti, jak zamezit moznosti ovlivnit vyber znacky samotnym urednikem. Ten nejjednodussi je, ze pridelene cislo proste vybere nahodne system bez zasahu lidskeho faktoru.

Ale at ma cislo jake chce, tam problem neni. Problem je ve zkorumpovatelnosti uredniku, o nicem jinem to neni. Problem neni ta hezka RZ na luxusnim aute. Problem je v tom, ze za to nekdo dostal neopravnene profit.

Ale vazne si nekdo mysli, ze nas stat, tedy i my, ohodnotime moralne i financne kvalitniho nezkorumpovatelneho urednika? Nejsem naivni, moje odpoved je NE :-!
Avatar - rohYpnol
10. 1. 2014 18:29
Re: Co je komu do toho...
Sam vidis, k cemu hezke cislo vede. Neni to tak trochu negativni vzhledem k okolnim prostackum jako jsi ty?
Avatar - rohYpnol
10. 1. 2014 18:23
Re: Prostě jsou to divné vemena
Proc by tim nekdo mel ukazovat namachrovanost? Neni to spis tak, ze trpis menecennosti ty?
Co je spatneho na tom, ze mi neni jedno, jake cislo ma moje RZ? Ze mi neni jedno, jake mam telefonni cislo ci cislo uctu?
Me nijak neurazi, ze tobe je to jedno. Proc ty urazis toho, komu to jedno neni?
Nevim co je na tom za machrovani, myslis ze mi na tom zalezi kvuli okoli? To je mi nekde... Hezke cislo hezky vypada, dobre se pamatuje. To je cele :-!
Avatar - Vranis
10. 1. 2014 18:17
TOP
top 3 značky na prianie ktore som u nas videl boli :

1. PO-LICIA
2. MA-MPICI
3. SA-NITKA

A najviac mi utkvelo v pamati ako pan zo zahoria vysvetloval ze MA-MPICI nemyslel ako nadavku ale ze to po ,,zahoracky" znaema ze Mam pitie >:D
Avatar - grifith
10. 1. 2014 18:05
Re: Realita a nebo ne..
Dva roky zpět byla na zlínském magistrátu možnost výběru značky z cca 50 kousků. Paní úřednice vytáhla list papíru se sérií čísel a "zákazník" si mohl vybrat tu nejvhodnější. :-) Osobně takový systém kvituji, aspoň nějaká možnost výběru zde je a grátis.
Avatar - Parda71 (BMWfans)
10. 1. 2014 18:02
Parlament=sebranka volů
Je mi úplně jedno, kdo má jakou značku, vadí mi ta neschopnost českého parlamentu se na takové kravině shodnout. Mluví se o tom už roky a pořád nic. Co je na tom? Schválí se, že si každý bude moct připlatit nějaký obnos za značku, kterou sám chce, případně by se při tom schválila možnost dokoupení třetí značky na nosiče. To slovo chce tam je velice důležité, neboť ty peníze, které by se z toho vybraly, by určitě nebyly zanedbatelné a bylo by to snad poprvé, kdy by se schválilo něco, kde lidé mohou platit za něco dobrovolně a státu by tak neunikaly peníze, které jinak pro sebe shrábnou úředníci. Tzn. všichni by byli spokojení, nikdo by nemohl říct ani popel, jenomže víme jak to je v ČR, firma vyrábějící značky je má beztak předražené, protože jí vlastní kámoš někoho u koryta, třetí kusy nebo se speciálními znaky se nikomu dělat nechce, úplně živě si to umím představit...
10. 1. 2014 17:40
Re: Prostě jsou to divné vemena
Asi tak, žádnou korupci bych za tím nehledal. Když jsem přihlašoval auto i motorku, dostal jsem k výběru i tuhle "prémiovou" RZ. Ona většina normálních lidí o nic takového nestojí a na registru jim kolikrát spíš překážejí..
Já osobně bych měl pocit že bych se zařadil do stáda nedospělých vemen - když někoho s takovou značkou vidím, je mi ho spíš líto...
Avatar - Pekelná Micinka
10. 1. 2014 16:43
7A7 1111
Jednoduchá čísla pro... jednoduché lidi.
Avatar - Pekelná Micinka
10. 1. 2014 16:42
Re: Kde je problém
Není to špatné, je to nemorální a co víc, je to trestné, pokud by se to podařilo prokázat.
Avatar - Emel
10. 1. 2014 16:09
Kde je problém
Nejde přece o to, jestli máme nebo nemáme závidět těm "vekslákům" (proč právě vekslákům?) jejich SPZ. Problém je primárně na straně úředníků... pokud někdo zneužívá svého úředního postavení k osobnímu obohacení, je to prostě špatně.
Avatar - Emel
10. 1. 2014 16:06
Re: Realita a nebo ne..
Přihlašoval jsem auto na jaře 2012 a úřednice mi (zdarma) vyšla vstříc... žádné 1111, ale určitě má možnost z několika značek vzít kterou chce.
10. 1. 2014 15:44
Re: Realita a nebo ne..
Jak jsem psal v poslední diskuzi. Když jsem naposledy v ČR (v Praze) řešil značky, tak paní přišla se slovy "vybrala jsem vám nějaké pěkné" - žádný požadavek jsem nevznesl. Takže to opravdu vypadá, že si vybírat můžou. Nevím, jak dnes, dříve myslím i ukazovali, co je na výběr.
Avatar - poterienko
10. 1. 2014 15:40
Realita a nebo ne..
1) Je opravdu vidět, že značky na lidi působí hodně jako červený hadr na býka. V mé recenzi na MA mám upravenou SPZ na XXX 7777 a už jsem byl nazván nějakou slovenskou urážkou.

2) Před rokem jsem potřeboval 21. prosince přihlásit narychlo auto, aby bylo před vánocema. Vzal jsem tedy lahve kvalitního vína a šel na úřad. Byl jsem odmítnut s tím, že za tři hodiny se to nestihne a tak jsem šel domů s lahví (sám úředník ji nechtěl). Po novém roce mám dopoledne hovor od úředníka, že mám značky připravené a ikdyž není doba pro veřejnost, mohu si přijet. Když jsme přijel, tak mi dal doklady a SPZ a řekl, že mi alespoň vybral nějaké hezké za čekání. Sice to neda není žádné terno, ale je vidět, že si úředník může vybrat.

3) Když se podívám na autobusy v jihočeské metropoli, tak mají většinou podobné protekční značky, možná proto, aby nezbyly na "kmotry" (domyslete si jiné divně používané názvy bohatých lidí).
10. 1. 2014 15:27
Re: Co je komu do toho...
Jak jsem říkal v prvním příspěvku... nejsi v Praze, ale v Jindřichově Hradci... tady lidi až na výjimky nemají tolik peněz aby si mohli dovolit koupit si SPZ za 50 tyček... Navíc je to malé město...Vrať se na zem.
Avatar - Bully_
10. 1. 2014 15:03
Re: A co se tím vyřeší
V zemich, kde to uz funguje, tak to ma samozrejme i svoje pravidla. Priklad- znacka musi mit formu 2 pismena + 4 cisla, navic musis dat vic navrhu v poradi dle preference, ktere ti stejne muze nekdo zamitnout a musis proste zkusit neco jineho. Tim se eliminuje jak opakovani stejnych znacek, tak kretenovin typu POL IV KA, kombinace SS, data narozeni A.H. apod. .
Znacka na prani bude znackou na prani prave legalizaci celeho systemu, do te doby to bude porad "protekcni" znacka, ktera tu porad nekomu lezi v zaludku. Prisun nejakych tech par drobnych do rozpoctu min. dopravy se taky hodi. Nehlede na to, ze by slo de facto o jedinou moznou legalni :-) upravu vozidel v CR, co se tyka jejich perzonalizace. Samozrejme krome zmeny jejich barvy, polepu apod. .
Avatar - Bully_
10. 1. 2014 14:43
Re: No a co?
Nevim, jaky zapad myslis. Po zminenem Lucembursku (v prepoctu tedy cca 1375,- Kc) jsem vygooglil napr. Nemecko a svete div se- vyjdou se vsemi poplatky na 12,80-€ (cca 352,- Kc), v Rakousku pravda draho- 200,-€ (pry zdrazovali, ale porad temer polovinu- cca 5500,- Kc), Velka Britanie 80 GBP (cca 2645,-Kc) apod. .
10. 1. 2014 14:40
Re: Co je komu do toho...
Znamej na urade vi, ze za tu znacku mohl vyinkasovat tak cca pade, takze pokud to byla jen protisluzba, musela mit velkou hodnotu. Nikdo neni blbej.
10. 1. 2014 14:23
Re: Co je komu do toho...
Stačí mít známého na úřadě... Je to na jednotkovej oktávce z druhý ruky. Myslíš že by si někdo zaplatil za značku na starej pekáč?
10. 1. 2014 14:22
Slovaci maji znacky na prani minimalne 10 let
...tak proc to tady nejde? Mluvi se o tom uz hodne dlouho, co si vzpominam, tak kolem 2005 bylo, ze "uz brzy budou". Jenze loby mestskych uredniku je tak silna, ze se to stale odsouva. Radeji mne, nez statu...
10. 1. 2014 14:19
Re: No a co?
10tKc je tak akorat. Na zapade je to casto i drazsi.
10. 1. 2014 14:15
Re: Co je komu do toho...
Kamo, znacku 4C4 4444 bez uplatku ti neverim.
Avatar - Bully_
10. 1. 2014 12:48
No a co?
Nejvetsi kritika znacek na prani je prave diky tomu, ze jsou "protekcni" (a casto ze ji ma prave nekdo jiny, jenom ne ten kritizujici :-) ). V zemich, kde tenhle system funguje legalne (nelegalne je samozrejme spatne) nejde o zadne honeni ega, lide si v takhle uz ustalenem systemu stejne davaji na znacku nejcasteji svoje inicialy a rok narozeni.
Predpokladana castka 10 tKc mne prijde silne prestrelena, v zapadni Evrope to stoji vyrazne min. Tady v L stoji znacka (sada znacek na vuz!) na prani treba 50€, pokud menite vuz a chcete ji pouzit potom i na ten druhy, je to za 25.
Avatar - Misanick
10. 1. 2014 12:37
Re: Já mám takovou kombinaci...
Já měl kdysi na šáde SPZ 4321, která byla vydaná ještě za komančů, ale jednalo se tehdy opravdu o náhodu. Ostatně taková kombinace zase moc kmotrovská není :-( .
Avatar - Cuba66
10. 1. 2014 12:22
Já mám takovou kombinaci...
...že si jí nepamatuju ani sám a když v obchoďáku vyvolávají majitele vozu, tak se koukám do techničáku >:D
Ale pravda, když jsem měl BMW 325i, měl jsem SPZ 0325 (bylo to dávno, tak to ještě byly opravdu SPZ a stálo mě to kartáč Marlborek). A to mi nějak nevadí, stejně jako to mají Porsche, když tam má někdo 0911 nebo jsem viděl Peugeota 3008 s RZ 3008.

Ale dávat si na Astona 0070 nebo 0007, to bych blil, zvlášť když z toho pak vystoupí obtloustlej blbeček z řetězama :-)
Avatar - Ozzman
10. 1. 2014 11:58
Re: A co pokuty?
To ukazují i mnohdy vyžraní řidiči těch limuzín, na kterých jsou ty SPZ, když tě ve městě předjízdějí ve stokilometrové rychlosti..... >:D Vždyť je to jedno... já to beru naopak jako velké plus... když se * tmavé SUV, nebo limuzína s touhle značkou, radši uhnu ať nedopadnu jak ta Vietnamka, co ji pan Janoušek omylem přejel 2x tam a zpět >:D
Avatar - Ozzman
10. 1. 2014 11:53
Re: Co je komu do toho...
V tomhle nelze nesouhlasit, ale je to stejné, jako kdyby tomu doktorovi řikali.. jé ty sis nahrabal, protože nemáš Oktávku, ale BMW.... nebo bazén na zahradě... >:D Pokud podstoupí tohle riziko a bude obecně na veřejnosti známo, že za tuhle SPZ nikoho nepodmázl, ale ze svých peněz koupil, bude to na stejné úrovni pro závistvce, jako to lepší auto :-)
10. 1. 2014 11:40
A co pokuty?
A co policajti - jak se k takovým značkám chovají? Stejně jako k ostatním, nebo tuší kmotra a leccos odpustí?

Já bych osobně takovou značku něchtěl a připouštím, že mě trochu vytáčejí. Ukazují, že si nejsme před zákonem rovni a že korupce, protekce a nepotismus jsou tu prolezlé všude. :-(
10. 1. 2014 11:38
spz
Mně je celkem jedno, kdo má jakou SPZ, jestli chce někdo poutat SPZ se 1111 nebo já nevím čím je to jeho problém, že si na tom honí ego. Pro mě za mě, ať si tam má každý co chce, ale pokud je to formou úplatku, tak to už mi vadí. Dobře, ať si za to legálně připlácí, ale ať se za to vybírají peníze do fondu oprav silnic a ne, že si za to pojede nějakej mamlas z magistrátu na dovolenou.
10. 1. 2014 11:25
Re: To jsou starosti
Přesně... akorát je mi líto lidí co jsou za to schopný zaplatit...
Teď jsem si vzpomněl, že jeden známý povídal, že větnamci jsou prý schopný utratit leckdy i desítky tisíc za SPZ (pro rejpaly RZ), na které bude nějaké pro ně významné datum...
Avatar - KANKUNEN
10. 1. 2014 10:45
To jsou starosti
Skutečnost je taková, že jeden zná druhého, se sponzorských akcí, lyží, tenisu a podobně. Kdo z Vás by nedal kamošovi hezkou značku, když byste tam dělali.
10. 1. 2014 10:41
A co se tím vyřeší
Takže jaký bude výsledek:

1. Kdo má peníze bude kupovat podivné reg. zn. s nápisy POL IV KA, a všem bude dávat najevo, že neví co s penězi.

2. Skupina, která do teď získala na své AM reg zn 0007 či na porsche 0911 atd. je bude získávat dále.

Nevím sice kolik stojí taková reg zn, ale jelikož mne reg.zn 35 35 na 12 let staré BMW nestála nic tak je možné že úřednici rozjedou vlastní "byznys" a oproti značkám na "míru" budou trochu levnější.

Nic se tedy nezmění a nikdo o nic nepřijde, spíše je možné že stát dostane něco mál za značky na míru, ale rozhodně to nebude nic převratného.

A řešení: Zakázat všechny registrační značky, které mohou vypadat protekčně tedy 4 stejné, dvojičky, datum narození, významné datum, bondovské či naznačující název auta třeba Peugeot 40 07, 05 08 a .... možná radši všechny :)))

že toto zrovna někomu rve žíly :))
10. 1. 2014 10:39
Re: Co je komu do toho...
Když mi chlapík na magistrátu dal SPZ 0679, taky jsem se ho zeptal, jestli nemá 0678. Řekl že nemá. Tak nic, no. Budu mít 0679, vždyť je to jedno. A už teď vím, že si RZ za 10 papírů nekoupím ;-)
Avatar - Deathstar
10. 1. 2014 09:57
Re: Co je komu do toho...
Ale jasně,že je větší podíl drahých aut s touhle značkou a určitě bude některá patřit ne zrovna hodným lidem >:-[] >:-[]

Ale jde mi o tu generalizaci,kteří mnozí předvádějí,že dávají mezi drahé auto,divnou SPZ a mafiána automaticky rovnítko..A takových lidí je hodně(třeba ty to neděláš,ale málokdy se člověk setká s někým kdo to vidí takhle...)

To mi vadí,ta automatika škatulkování tady v ČR ve všem,to se netýká jen SPZ,všechno co se tady děje,je automaticky zaškatulkováno do té nejhorší možné škatulky,patřičně zkritizováno a nadevším se pro mě vznáší taková pachuť závisti,ať už jde o cokoliv...

Tohle konkrétně pro mě smrdí spíš závistí auta,a možností,než snahou o nastolení pořádku v SPZ..

Jinak jsem samozřejmě pro dát značky na přání zcela regulérně,ovšem za poplatek,a klidně 20 000kč..Chceš srandu,tak plať.

Jenže tak nějak můžu tušit,jak to dopadne.Např.poctivý doktor si koupí značku na auto,a už to bude pro dost lidí ten co si nahrabal,ten co může dát 10k za značku,zatímco my tu žereme prošlý žrádlo ve slevách atd,atd..Však to znáš..:-D :-D

To uzákonění značek na přání sice v tom udělá pořádek,ale nevím jestli to pomůže obecnému názoru na tyhle SPZ..
Avatar - Ozzman
10. 1. 2014 09:42
Re: Co je komu do toho...
Jde o to, že je divný, proč takových Favoritů to má menší procento, než těch Bentley a jiných luxusních limuzín. Taky sem značky typu 4444 viděl na rezavym eskortu, ale je nad slunce jasné, že je někde chyba, buď se s tim šmelí, nebo tam zasahuje vyšší moc, ale statistika prostě hovoří jasně >:-[]

Jak sem psal nahoře, já bych takovou značku nechtěl ani na Favorita, ani na Bentley:D

P.S. Pamatuji si když byl pohřeb zastřeleného pana Kočky ( jistě aféru pamatuješ) a já jel okolo, kde stály limuzíny Mercedes, BMW, Audi a podobné... každé auto mělo takovou hezkou značku.... neřikej mi, že je to náhoda, že zrovna tihle lidé si správně vystáli frontu :D Ale jejich vec.. :D
10. 1. 2014 09:40
Re: Co je komu do toho...
Já teda nevím jak jinde, ale u nás v Jindřichově Hradci neznám člověka který by si připlácel za protekční značku. Osobně mám 4C4 5155, což bych řekl že je taky docela "pěkná" značka a nic mě to nestálo. Známej má dokonce 4C4 4444 a taky nic neplatil.... Mě je úplně jedno, že si člověk značku může vybrat a nevidím na tom nic špatného, tak nechápu, proč ty úřady pořád zapírají a ostatní, že to tak řeší...
Avatar - Deathstar
10. 1. 2014 09:37
Re: Co je komu do toho...
Na Favoritu...jsem kmotr z Horního Vidlákova.. >:-[]

Mimochodem,tohle je právě ono,kdybych měl Bentley bylo by něco jinak?A proč? Jen proto,že je to drahý auto??Automatický režim,vidím drahý auto= závist?
Drahý auto+divná SPZ=zloděj a kmotr????To je to co mě na tom štve,tahleta česká závistivá připosranost a soudy dopředu..
10. 1. 2014 09:35
Re: Co je komu do toho...
Značku máš pěknou, ale číst neumíš... >:D
Avatar - Ozzman
10. 1. 2014 09:28
Re: Co je komu do toho...
Záleží, na jakym to máš autě >:D
Avatar - Deathstar
10. 1. 2014 09:22
Re: Co je komu do toho...
Peníze by šly do státní kasy a kam dál?Na silnice?Na dopravu?Na infrastrukturu?Ale kdeže..na "potřebné" sociály,na nedůležité věci,na odměny do státního atd..

A mě nejde o peníze,stejně se peníze na silnice nedostanou i kdyby zkasírovali desetkrát všechny s prominentní SPZ...

Jde o to,že takovýhle kravin si lidi hned všímají,hned je pobouří,majitele SPZ odsoudí,a každý v drahém autě je hned zločinec..To je prostě česká mentalita..
Mimochodem já mám číslo v SPZ 9669..taky hezký číslo.Jsem tedy kmotr?Mafián?Je to schválně?Je to nějaká narážka?..
Dostal jsme to číslo přiděleno,ale už jsem čelil dotazům kolik to číslo stálo,a koho jsem podmázl..A ne jednou,očividně se to číslo líbí..
Avatar - Ozzman
10. 1. 2014 09:14
Re: Co je komu do toho...
Mělo by se řešit všechno naráz a proč nepřidat právě na ty silnice pár stovek tisíc za to, že si nějaký člověk připaltí za "protekční" SPZ, místo toho, aby to vyrejžoval úředník do vlastní kapsy.
10. 1. 2014 09:13
Re: Co je komu do toho...
Tak já myslím, že seš MIMOŇ...

Já myslím, že nikdo těm VEKSLÁKŮM (jsem mimochodem rád, že se ti lidé počali opět po 25 letech nazývat pravými jmény) ty značky nezávidí, on by asi nebyl problém objektivně sehnat zajímavou značku i pro neveksláka (pokud by na tom měl nějaký osobní zájem, případně chtěl do toho investovat) stejně tak platí i to, že nevekslák se může dostat k zajímavé značce skutečně i náhodou (osobně vím o pár šunkách se značkama typu 0001 a podobně), ale v prvé řadě jde o to, že pokud na magistrátu vydají měsíčně 600 registračních značek a odhadem z tohoto počtu bude třeba 50 značek veksláckých, tak těch 50 veksláckých značek ty úřednický hovada prodávají a peníze kasírují... Pokud takto prodají měsíčně 50 značek po 10 000, tak je z toho najednou půl milionu, tak už je to pro ten úřednickej zkorumpovanej plebs každý měsíc slušný nelegální příjem...

Samozřejmě, ale na to nejsou důkazy, tak se můžeme o tom aspoň jen tak bavit... Nicméně, ten článek to řeší tak, že pokud by mohl mít za peníze každý značku jakou by chtěl, tak by tyto peníze šly do státní kasy... O ničem jiném to není.

P.S. Ta cena těch značek nebude náhodná, ale myslím si, že bude stanovena podle trhu ;-)
Avatar - Deathstar
10. 1. 2014 09:12
Re: Co je komu do toho...
Místo aby se řešily kradený auta,stočený tachometry,svařovaný auta ze dvou,rozbitý silnice,špatný dopravní stavby tak místo toho se řeší divný SPZ a hledají se důvody jak tahat z řidičů prachy..

Je to stejný jak v politice.Místo aby se řešil rozpočet,zadluženost,nezaměstnatnost,mož… práce,tak místo toho je největším tématem 30kč u dokotora,což je téma na kterým politika u nás stojí a padá...Totální pokrytectví,a žabomyší spory....
10. 1. 2014 09:00
Re: Prostě jsou to divné vemena
Hele taky je mi úplně jedno jakou mám SPZ. Holt když někdo potřebuje poukázat na fakt, že je namachrovanej blbeček, tak si zaplatí kmotrovskou značku. Ať si ji klidně má já s tím nemám problém.
Avatar - Deathstar
10. 1. 2014 09:00
Co je komu do toho...
Já to nechápu..Tak má někdo na drahým autě značku ve stylu 1111...No a co?.Je to jeho věc..

On bude přitahovat policajty,protože takovou SPZ si zapamatuje i ten nejhloupější příslušník a když někoho ohrozí na silnici,i ta nejsklerotičtější babka jeho SPZ snadno práskne..

Je to jeho věc,jeho auto,jeho prachy,který dal za SPZ,ať už legálně nebo získanou protekčně.Tohle je typicky české všímání si věcí do kterých nám nic není,protože komu ublíží divná SPZ?Vám?Rozhodně ne..

Je za tím je opět česká,tentokrát opravdu nepochopitelná, závist ve stylu:No jo,on má drahý auto, a divnou SPZ=zloděj,mafián,kmotr,vyděrač nebo dokonce Pražák..
To je takové naše národní specifikum,všímat si věcí,které se nás netýkají a pak je šmahem odsoudit a nařknout z nectnosti,jen proto,že sám nemám k takové věci přístup..

Mimochodem slovo kmotr,českými medii hloupě používané pro zloděje z řad podnikatelů,je docela solidní urážkou oněch skutečných kmotrů,z mafiánských rodin 30.tých let..
Avatar - Warrual
10. 1. 2014 08:47
Nebyl
tu nedávno článek o tom, že to náhoda být statisticky nemůže?!?!? >:D
Avatar - Dylan McKay
10. 1. 2014 08:33
Jo takhle!
Ty kluci s devětsetjedenáctkama mají takovou kliku na SPZ 911, a já si celou dobu myslel, že je to protekční! Omlouvám se! >:D
10. 1. 2014 08:08
Prostě jsou to divné vemena
Řekl bych že normální člověk nemá potřebu si honit ego i na značce. Právě značka o nich vypovídá že to budou pěkní ....
Avatar - Ozzman
10. 1. 2014 08:07
K čemu
Já bych takovou značku ani nechtěl... zbytečně tim na sebe upozorním a každý si to zapamatuje :-)