Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Tata vydělává díky úspěchům Jaguaru a Land Roveru

Zisk britského výrobce Jaguar Land Rover táhnou modely F-Type a Range Rover. Těží z toho i jeho mateřská automobilka Tata.
Zpět na článek
Avatar - KANKUNEN
11. 2. 2014 12:47
Britové - matlalové
V roce 1996 ještě vyráběli XJS, to Fela byla ve zpracování výkvět. To auto bylo k posměchu.
Avatar - EauRouge
11. 2. 2014 12:15
Re: Samozřejmě...
Asi tak, Fordu se k tomu moc nechtělo ani před krizí a plácal se v tom jako Fiat s Alfou Romeo. Celá éra modelů s-type, x-type apod. byla pro Jaguár dost degradující. Důchodcovský design(to nebylo ani retro), kromě XK nijaká technika a prakticky žádný marketing...V téhle době nahnal Jaguar zpoždění, které LR nikdy neměl, nebo ne tak výrazné. Přece jenom Range Rover a Disco se prodávali pořád docela slušně. Tak bylo na čem stavět a s oblibou SUV měl LR v rukou TATA moc dobrou pozici. Takže bych to viděl, že se Jaguar začne výrazněji projevovat až v příštích generacích(hlavně XF) a s příchodem SUV.

Obecně bych řekl, že se k britským značkám chovají jejich majitelé celkem vstřícně - výroba stále probíhá v UK, pracují tam stále Brité a udržují si i stejné postupy. To platí hlavně v případě Bentley a RR. Tam stále pracují x-té generace profesionálů v daných oborech(truhláři, klempíři atd.) a pořád ručně. A i třeba takové MINI sídlí ve starém závodě...Neviděl bych to tak černě, Britům to jen prospělo.
11. 2. 2014 12:05
Re: Samozřejmě...
Jag měl loni větší nárůst prodejů než LR a žádnej novej stěžejní model. To není špatný.
Avatar - CHerokee
11. 2. 2014 11:07
Re: Samozřejmě...
Nejsou to státní podniky a nebyly. A nutně potřebovaly velkou investici a ta přišla z venčí. V Evropě do toho nikdo nechtěl jít. Nicméně Range jede, ale s Jagem to tak slavné není. F-Type je povedený, ale sám o sobě značku nespasí...
Avatar - WinDiesel
11. 2. 2014 10:41
Re: Samozřejmě...
True. That is the way our policians work.... Not just in UK.
11. 2. 2014 10:32
Samozřejmě...
My to jako Britové nepotřebujeme ty automobilky u nás se jim nedařilo přece, prodáme je někam do třetího světa, tam je vskřísí a bude jim to vydělávat. Nám tu nezbyde nic než jen spousta zavřenejch továren po zaniklejch automobilkách a tuny muslimskejch imigrantů ...