Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Lada Kalina Sport: V Togliatti připravují malý hot-hatch

Ruský OAO AvtoVAZ chystá na polovinu letošního roku dvě sportovní verze nové Kaliny. Na své si přijdou jak pouliční závodníci, tak i ti skuteční.
Zpět na článek
Avatar - KubikCv
4. 3. 2014 13:39
Re: Na Rusko slušný
jednoznačnej tahoun je Niva,ta sama o sobě reklamu nepotřebuje. Kousek od nás v Málkově byl Lada servis...od nich dala Lada ruce pryč,jaký to byli patlalové....na Sadský maj celkem slušnej showroom i servis.Ladu si holt koupí jen ten kdo ji opravdu chce.Zase na druhou stranu je to auto pro lidi který nepotřebujou výkřik techniky ale služebníka...podvozek 110/111 (předchůdce Priory) je u nás takřka nezničitelnej.A je to jeden z posledních výrobců kterej nabízí poctivý atmosféry s vyšším objemem.Pokud by dokázali zvládnout marketing a nebo stlačit ceny tak o 30 dolů,uvažovalo by o Ladě mnohem víc lidí.Když se dneska podívám na skladovky Loganů nebo Punt,tak bych o Ladu nezakopnul
Avatar - KubikCv
4. 3. 2014 13:35
Re: Na Rusko slušný
snad to půjde vidět... FB Lada Malta [odkaz]
Avatar - Barrichello
4. 3. 2014 08:28
Re: Na Rusko slušný
To seš na omylu, Lada v čr prodá nejvíc modelů Niva a ty důchodci nekupují. Spíš většinou lesníci, zeměměřiči, zemědělci, lomy atd...

Důchodci koupí maximálně tu Grantu či Prioru a to je 5-10 ks ročně...

Ladu tady živí Niva, nic dalšího.
Avatar - Otrava
3. 3. 2014 00:45
Re: Na Rusko slušný
To bych zase netvrdil. Mám pocit, že naprostou většinu prodejů tvoří Niva...a ať si říká kdo chce co chce, stále jde o v terénu velmi dobré auto.
Je tu sice duster, ale ten není v terénu tak schopný a jimny, který ale bohužel stojí skoro dvojnásobek.... a jestli někomu do teď Niva posloužila dobře, chápal bych, že do ní půjde znova.
Co se týče konkrétně Kaliny, znám jen dva majitele...jeden okolo třicítky, druhý ještě mladší. Tak si nemyslím, že to bude až tak horké. :-)
2. 3. 2014 23:08
Re: Na Rusko slušný
Máš naprostou pravdu. Těch pár aut, co Lada v Česku prodá, odeberou většinou zmatení důchodci, kteří 40 let vlastnili klasického Žigula alias Fiat 124 a myslí si, že koupí Kaliny či nedej bože Priory udělali stejně dobrý kup jako v 70. letech >:D Když ty šedivé hlavy občas vidím, jak tím svým novobodým ruským "zázrakem" hrdě brázdí většinou venkovské a maloměstské silničky, je mi jich upřímně líto. Zvláště když si uvědomím, co za tu ruskou kraksnu plnou jedovatých plastů vysolili za peníze a co za podobnou cenu mohli pořídit u konkurence... :-!
P.S. Přesto je mi ale snaha Lady nabídnou výkonnější verze s trochou sportovního šmaku velmi sympatická. Pod křídly Renaultu by se mohly parametry a kvalita produkce této ruské automobilky postupně zlepšovat. Ale do úrovně Dacie ji zatím ještě hodně schází, nehledě na podstatně vyšší ceny.
Avatar - KubikCv
2. 3. 2014 20:15
Re: Na Rusko slušný
Lada má v ČR tragickou cenovou politiku.O servisním zázemí a marketingu ani nemluvím...
Avatar - Otrava
2. 3. 2014 19:45
Re: Na Rusko slušný
Já si myslím, že půjde o fanoušky značky a lidi, kteří si rádi vše opravují sami. Trochu se obávám poměru ceny/výkon pro české zákazníky. Cena, za kterou se do ČR dala dovézt původní Kalina Sport, převyšovala i takovou Fabii 1.2 TSI, ač jízdními výkony spíš zaostávala.
2. 3. 2014 18:56
Re: Na Rusko slušný
Otázka ešte je, pre koho vlastne tá športová Kalina bude. Ladu nekupujú ľudia, ktorí sú ochotní platiť viac.
2. 3. 2014 13:41
Na Rusko slušný
Teda k té Grantě Sport, docela ujde. Je fakt, že ten look mi zapadá někam na konec 90tých let >:D Kalina Sport je bída, pořád mi připomíná základní Corsu C...