Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jak se brzdí z rychlosti 1609 km/h (+video)

Bloodhound SSC se sice připravuje na pokoření rychlostního rekordu, ale po dosažení maximální rychlosti musí nějak zpomalit a zastavit.
Zpět na článek
22. 5. 2014 11:42
Re: jakou to má uhlíkovou stopu?
Má to zápornou uhlíkovou stopu, protože dnešní britské děti, které díky tomu projektu půjdou studovat vědu a inženýrství, v budoucnu budou vyvíjet a navrhovat ekologičtější technologie a stroje.
Avatar - 3_diamanty
21. 5. 2014 23:00
Re: kedysi za davnych detskych cias
dik za info ;-) .....

:yes:

pozeram ze moja slonia pamat na blbosti funguje >:D .... ludsky mozog je skutocne zvlastny a jedinecny.... teda ten moj urcite nie je normalny >:D ....

to meno Noble mi je tiez povedome..... ale v tomto pripade uz fakt neviem kde som sa s nim stretol ;-)
Avatar - maros
21. 5. 2014 22:28
jakou to má uhlíkovou stopu?
.. a vůbec, kde je vyjádření Brusele 8-s
21. 5. 2014 22:20
Re: kedysi za davnych detskych cias
To byl zřejmě Thrust2, který držel rekord od roku 1983 za 1019 km/h. Překonal ho ThrustSSC v roce 1997 nadzvukovými 1228 km/h, a drží rekord dodnes. Za těmito dvěma vozy i za projektem Bloodhound SSC stojí více méně stejný tým, vedený (Thrust2 i pilotovaný) Richardem Noblem. Jinými slovy, pozemní rychlostní rekord už 32 let drží Velká Británie.
Avatar - 3_diamanty
21. 5. 2014 21:59
kedysi za davnych detskych cias
si pamatam na zuvacky pedro a rekord.... ako deti sme ich kupovali za par halierov.... a v tych zuvackach rekord bol vzdy zabaleny k zuvacke nejaky obrazok s nejakym rekordom... napriklad tam bol obrazok slona kde bolo popisane ze slon ze je najtazsi suchozemnsky cicavec a pamatam si na to velmi dobre ze vtedy som mal v jednej zuvke aj obrazok s takymto nejakym autom ( alebo skor lietadlom ) ktore sa volalo nejako thrust alebo trusth alebo tak nejako.. a tam bolo pri obrazku napisane ze slo o najrychlejsie auto ktore slo uz vtedy vyse 1000km za hodinu.... su to blbosti viem ale clovek si niekedy prave taketo blbosti z detstva pamata lepsie ako to co jedol vcera na veceru...... a tak som si na to spomenul ked som videl tento clanok ;-) .. este jedna podstatna vec .... jo tie zuvacky rekord boli myslim biele... a pedro zuvky boli tusim ruzove a moc sladke >:D ... boze kdeze su zlate casy lega, zuviek rekord, stavebnic merkur, igracekov, bicyklov bmx ...... pekne spomienky mam na to dnes :yes:
21. 5. 2014 20:56
Není to jen rekord.
Krásné úsilí o posunutí technologie za horizont současných limitů. Mimochodem, pokud pokoří 1000 mil/h, nepůjde jenom o nejrychlejší auto, ale dokonce o nejrychlejši pilotované vozidlo v nízké nadmořské výšce vůbec. Stíhačky u země tak rychle nelétají.
Ale projekt Bloodhound SSC není jen o rekordu. Ve skutečnosti je to primárně projekt prezentující STEM obory britským studentům od základních škol, a díky tomu má podporu státu. Všechny výkresy, všechna data (hlavně fanstastické CFD), veškerý výzkum je volně dostupný. Tým jezdí po školách, kde nejen prezentuje stavbu a fyziku auta, ale přináší a podporuje i aktivní zapojení dětí - staví se malá raketová autíčka (některá udělají 300 km/h), menší děti testují svoje výtvory v aerodynamickém tunelu. Takovou iniciativu může naše školství jenom tiše závidět. Máme stejně závažný nedostatek technicky vzdělaných lidí - mnoho schopných skončí na oborech, kde není využita jejich kapacita.