Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: V Praze přibudou parkovací zóny, zaparkují i přespolní řidiči

Praha bude benevolentnější k přespolním řidičům. V modrých zónách zaparkují i bez platné parkovací karty.
Zpět na článek
17. 6. 2014 11:07
17. 6. 2014 13:25
17. 6. 2014 20:35
Avatar - Cuba66
17. 6. 2014 09:25
Volná místa pro přespolní
No mně teď opravdu vadí současný stav, a to že na Žižkově u vysílače (a nejen tam) jsou volná místa pro přespolní, ale i o víkendu na nich parkují auta, která mají za oknem povolení k parkování v zóně.
Já přijedu a volno je jen v zóně, tam ale zaparkovat nemůžu, protože by mě odtáhli. Ale to, že na místech pro přespolní parkují auta s povolením stání v zóně, to nikdo neřeší.
Myslím, že správné by bylo, aby platilo, že tak jako já nesmím stát v zóně pro rezidenty, tak oni nesmí stát v zóně pro přespolní.
Takže nová úprava doufám pomůže.
Rozbalit vlákno
2
17. 6. 2014 10:23
Re: Volná místa pro přespolní
A proč by nesměl, zaparkuje tam, kde je volno. Přece nepojede někam dopryč, jen proto, že v modrý zóně volno není a ve VOLNĚ zóně má místo před barákem. Vždyť to co píšeš je uhozené na hlavu, taky bys neparkoval o dvě ulice vedle.
Avatar - Cuba66
17. 6. 2014 15:46
Re: Volná místa pro přespolní
Asi si nikdy ty zóny neviděl, volných míst je tam tak 5 na cca 500 v zóně a skoro nikdy nejsou u baráku, ale právě dost daleko. A uhozený podle mýho je, že tam přijedu v neděli dopoledne, volných míst v zóně, kde nesmím stát je dejme tomu v jedný ulici 20, ale na těch dvou místech pro přespolní stojí někdo s kartičkou do zóny. A tak jezdím dokola jako idiot, míjím ty volný místa (kam nesmím) a ty obsazený těma, co tam stát nemusí a říkám si, co je to za lidi, co to vymysleli. Asi u nás zavedeme víkendový placený parkování pro auta s pražskou SPZ, páč tam máme lufťáků až nad hlavu :-)
Avatar - Ozzman
17. 6. 2014 09:26
To bude zase bordel
Ať s tim jdou už doháje.... doteď spousty lidí neví kde kdy může a nemůže zastavit, značení je mnohdy špatné, poničené, pak dojde k odtahu, někdy zase ne... Zažil sem i situaci, když jsem začínal jezdit do Prahy (a neznali jsme to), že někdo nechal auto na ceduli od 6-8 volno (jenže nenapadlo ho, že je to ráno) a pak následovala mastná pokuta....

Tohle bude ještě větší bordel.

Nejlepší by bylo, kdyby některé zóny vymezily přes den na volné parkování pro všechny (budiž i zaplacené) a od cca 17:00 - 7:00 by sloužily zony pro rezidenty. Mnohdy je ani místní nevyužívají, protože rezidentni, zvláště naplaveniny (a že jich v Praze je) nemají trvalé bydliště a nemohou vlastně ani zastavit před pronajatým bytem.... To je také dost nepříjemná situace....

Za mne :no: :no: Už teď musim buď zaplatit 300 za den na automatu (kde je ještě permanentně narváno), nebo jít 10 minut pěšky, pokud najdu parkovací místo. Přitom je tu tolik volna okolo...
Rozbalit vlákno
16
17. 6. 2014 09:44
Re: To bude zase bordel
Souhlasim. Ještě by mohli zavést růžovou zónu pro buk...e a hnědou pro cik., ehm rómy... :no:

Jezdim s dětma na Karlov k Apolináři a zaparkovat tam v dopoledních hodinách bývá oříšek. Místa k placenému stání beznadějně plná a modré zóny jsou poloprázdné.

A jako bonus člověku přijde obálka z magistrátu, ať zaplatí 600 CZK, jelikož si dovolil na magistrále letět 60 km/h.

Welcome to Prague...
Avatar - Ozzman
17. 6. 2014 09:49
Re: To bude zase bordel
Haha... mě už těch pokut za rychlost přišlo... od letiště, ze strakonický.... no jo, taky už si dávám pozor. Já bydlím na okraji Prahy a v centru pracuju, bohužel někdy musím jet autem, abych něco koupil/odvezl a tohle je komplikace... pamatuju doby, kdyz jsem začínal na VŠ a tam bylo parkování zcela zdarma, to byla paráda, ale po celym kampusu parkovali manažeři z přilehlých městských částí..... dnes už jsou tam všude automaty
17. 6. 2014 10:07
Re: To bude zase bordel
Co je na 6-8 k nepochopeni?? Pouzivame preci 24h format.
Avatar - Ozzman
17. 6. 2014 10:09
Re: To bude zase bordel
Když tam jede někdo přespolní, tak mu to nedojde napoprvé.. kamarádovi to teda nedošlo a mne napoprvé taky ne... čekal sem že je to večer, aby lidi mohli zastavit a odvezt veci či tak..
17. 6. 2014 12:36
Re: To bude zase bordel
Přespolní znamená z USA? ;-) Splést se může každý, ale tohle není specifikum Prahy.
17. 6. 2014 10:31
Re: To bude zase bordel
Zase pokud tam rezident parkuje, bude muset ze zóny odjet, když je tam přes den volné parkování? A když se třeba za hodinu vrátí, tak už nezaparkuje.
I "náplava" si může prostřednictvím majitele bytu požádat o rezidentní kartičku, pokud jich v bytě bydlí víc, tak se ty "další" kartičky prodraží. Zajímavý, že tady píšou lidi, který nikdy nejezdili hodinu kolem bloků, aby našli vůbec nějaké parkovací místo. Rezidenti jsou dnes po většinou v pohodě. Já bych v bydlišti taky přivítal zóny. Bydlím u metra když ráno odvezu děti, vrátím se zpět, už nezaparkuju, je to tam samá náplava. A tak je to to až do večera. Pokud potřebuju zajet na polikliniku, nezaparkuju, je to čím dál horší. Stačí, když ještě někde něco rozkopou nebo uzavřou.
Avatar - Blue Sun
17. 6. 2014 10:50
Re: To bude zase bordel
Zóny jsou pitomost. Nedostatek parkovacích kapacit neřeší, ale ten nevyřeší nikdy nic, dokud si lidi budou vozit zadek až do obchodu.. Záchytných parkovišť je taky málo, jsou plná už v sedm ráno. Praze chybí dopravní koncepce, ne hloupé zóny.
Avatar - Ozzman
17. 6. 2014 10:51
Re: To bude zase bordel
Tak objíždět bloky musí i ta náplava. Rezidentní kartičku majitel bytu těžko vydá, protože si ji většinou nechává pro sebe, pro ostatní obyvatele je to kolikrát nesmyslně drahé. A ano, když ze zony odjede a vrátí se tam přes den, je tam riziko, že nezaparkuje, tak, jako to je na sídlištích, kde zóny nejsou a nevidim, že by si někdo strašně stěžoval. Vždy je to riziko, ať je to v Praze či na malém městě. Naplavenina jezdí na metro, tam by stačilo vybudovat odstavné parkoviště, těch je v Praze taky málo a nebo jsou dost drahá.
17. 6. 2014 12:47
Re: To bude zase bordel
Janě, jenže ta to nemusí dělat každej den... Pokud tam rezident nebydlí, kartičku nepotřebuje, proč by si ji nechával... Pokud jde o mne, když přes den odjedu z parkoviště, není tam riziko, nýbrž 100%tní jistota, že až se za 3/4hodiny vrátím nebudu mít kde zaparkovat... Pokud rezidenti nebudou mít výhodu v parkování, budou se prostě dané oblasti vybydlovat, rezident bez zajištěného parkování tam nebude chtít bydlet. Stanou se z toho komerční zóny a v noci mrtvé oblasti... Problém s parkováním mají všechna velká města a protože nejde vyřešit, snaží se ho nerezidentům "znepříjemnit" a nepřijít o rezidenty. Zóny neřeší parkování, ale toto. Jsem ve stejné situaci, když přijedu jinam, mimo svoji rezidentní zónu. Je třeba fakt, že na návštěvu jedu raději MHD, protože vím, že mimo so/ne tam prostě nezaparkuju...
Avatar - Ozzman
17. 6. 2014 13:03
Re: To bude zase bordel
Rozumím tomu, ale myslím, že nějaké volné hodiny alespoň v některých parkovacích zonách (neřikám, že ve všech) by bylo dobré zavést pro všechny. Třeba v oblastech náměstí, nebo menších center, kde jsou třeba obchody. Nemyslím, že je potřeba mít volné parkování po celém například žižkově a vinohradech přes celý den, třeba v bloku obytných budov to tak není hrozné, ale někde v oblasti různých institucí, škol a veřejných prostor, kam třeba i lidé jedou za kulturou či nákupem by se to hodilo :-)

Jistě, problém s parkováním to nevyřeší, ale myslím, že pro rezidenty se tím také moc nemění.
17. 6. 2014 17:00
Re: To bude zase bordel
ale třeba na Žižkově, Vinohradech to tak přeci je. Akorát se to platí. Chápu, že zón není dostatek, ale to nebude nikdy.
A kamarádi třeba z Vinohrad běžně řeší, že mají problém zaparkovat na rezidentní zóně, večer. Na placené zóně třeba zaparkují, ale tam musí zase ráno vypadnout, protože občas vyrazí měšťáci na pro "výpalné".
17. 6. 2014 13:05
Re: To bude zase bordel
Bohužel těžko dnes ve větším městě čekat, že bude mít člověk zadarmo nebo skoro zadarmo vyřešený parking. To by si měl každý řešit při výběru bydlení.
17. 6. 2014 17:02
Re: To bude zase bordel
To je velmi jednoduché stanovisko. Ne vždy snadno realizovatelné. A je pochopitelné, že místní samospráva to řeší, protože chce, aby rezidenti měli o bydlení zájem.
Avatar - Cuba66
17. 6. 2014 16:02
Re: To bude zase bordel
Máš pravdu, u metra se to náplavama jenom hemží. Můj první příspěvěk, na který si reagoval a kterej tě asi "nadzvednul" není o denním stání, ale o nesmyslech o víkendu. Ale na druhou stranu, to že někdo někde bydlí a je rezident mu ještě nijak nezakládá právo na přednostní parkování. Až v případě zóny. Proto se zaváděj. A měly by v nich platit jasný pravidla pro obě strany.

P.S. Jezdím do Prahy do práce, ale podotýkám, že jsem v Praze bydlel a pak se odstěhoval. Jedním z důvodů bylo parkování. Naštěstí mám parkovací místo přes den ve firmě, autem jezdím proto, že vlak prostě vyjde dráž, pokud započítám i úsporu času.
17. 6. 2014 17:05
Re: To bude zase bordel
Já tak nemám problém, mám garáž, jde spíš o to, že pro mne je u metra poliklinika, kde nezastavíš... A podzemní parkáč k ní už těžko udělaj.
Avatar - Dzakobo
17. 6. 2014 13:39
Re: To bude zase bordel
Nepochopím, proč nezavedou platbu přes SMS, já a spousta dalších lidí máme záměrně "hloupé" telefony, takže naprosto zbytečné omezování velké skupiny řidičů! Zatím mě to neštve, zaparkuji v Ládví u paneláků a dál metrem, ale magistrát už pracuje i na zpoplatněných zónách v okrajových čtvrtích. 8-s Je to banda hovad, která sice vyhazuje stamilióny za nejrůznější poradenství, ale přitom jde vše od 10 k 5. ;-\ Pak vyjde levněji jezdit Jančurovým taxíkem a budu mít Mazánky na magistrátu v paži! ;-)
17. 6. 2014 09:33
Hnědá, růžová, bílá, černá a červená
Ještě bych zavedl hnědou zónu, kde budou moci stát jen naftové vozy, růžovou pro nákupní tašky typu Fiat 500 ale jen když řídí dáma, bílou - samozřejmě pro bílá auta, černou pro sportovní vozy a červenou čistě pro auta registrovaná na firmu.

tak, a když je v tom konečně ORDNUNG, tak bude život hned hezčí ;-)
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Midlosek
17. 6. 2014 11:07
Tak nevím,
ale vypadá to, že různé zóny které pokrývají a budou následně pokrývat celou Prahu, už primárně neřeší problém s parkováním, ale problém s prázdnou kasou....
Rozbalit vlákno
1
17. 6. 2014 12:49
Re: Tak nevím,
V podstatě ano, každopádně by opatření měla zpříjemnit život rezidentům.
17. 6. 2014 20:35
Modrá zóna
Tak jsem si včera přečetl článek "Ekologické známky:Bič....", i celou diskuzi. Hlavně mně zaujala debata na téma - jak ty "šunty" z Prahy zmizí a jak "přespoláci" nebudou kazit Praze vzduch. :-(
Dnes mně zaujal tento článek a hlavně úvodní foto. Je tam dosavadní rezidentní zóna-modrá a ta "nádherná" auta pražáků, která tam stojí. To jsem se fakt zasmál >:-[]

P.s. Každej správnej Prážák nebydlí v Praze, podívej se na mně. >:D
Rozbalit vlákno
0