Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Arriva Východní Čechy má nové autobusy

Společnost Arriva Východní Čechy pokračuje v omlazování svých autobusů za pomoci evropských peněz.
Zpět na článek
Avatar - petrumr
29. 11. 2014 16:52
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - rohYpnol
29. 11. 2014 15:47
Re: Dotační mor
opět zcela mimo, ale není se čemu divit. Kde nic není, ani čert nebere... Kraj stanovuje, kolik spojů, kdy a kudy bude zajištěno. Kraj si objednává službu veřejné dopravy, kraj rozhoduje, jestli do horní dolní pojede autobus 1x za den nebo 1x za hodinu. Dotace EU s tím nemá co dělat.

Samozřejmě, že v důsledku je ta doprava do horní dolní tím krajem dotována, protože spoj si na sebe nevydělá. Ale to není dotace ve výše uvedeném smyslu.
Avatar - petrumr
29. 11. 2014 14:47
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - rohYpnol
29. 11. 2014 12:00
Dotační mor
Proč poskytujeme dotace zcela soukromé společnosti na omlazení JEHO vozového parku? Jen proto, že poskytuje službu veřejnosti?

OK, tak proč není v zadávacích podmínkách stanoveno, že bus jezdící MHD musí být Euro 6 nízkopodlažní? Ať si to Arriva nebo kdokoliv jiný zařídí sám na své náklady. Je to JEHO podnikání. Náklady pak samozřejmě zaplatí kraj, tedy my všichni.

Ale jeden zásadní rozdíl tu bude - každý pak bude vědět, kolik ta sranda stojí, a nikdo se nebude schovávat za nějaké dotace EU... Dotace EU totiž slouží k jedinému - ke kumulaci kapitálu, který je pak snazší rozkrást za bílého dne, před zraky všech. Často navíc legálně, protože papírově vše sedí do posledního halíře.

Pak se divíme, že např. nejsou peníze na lékaře... ALe na náměstích máme pro bezdomovce lavečky za 50 000 Kč/ks a všem to přijde normální. Ano, ono už to normální opravdu je. Bohužel...