Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Toyota Mirai: Výroba v závodě v Motomachi

Toyota Mirai je údajně prvním vozem, který se bude prodávat v Japonsku využívajícím energii z palivových článků. Začne se prodávat 15. prosince, do Evropy dorazí až v září příštího roku.
Zpět na článek
4. 12. 2014 19:41
Re: Toyota zklamala
Zpochybnuji smysl uvádění vodíkových aut s dnešními parametry a do dnešního prostředí. Dnes jsou lepší cesty a finance do vývoje by měly jít hlavně tam.
4. 12. 2014 09:01
Re: RYCHLODOBÍJEČKY CHADEMO v JAPONSKU
No dyť jo, produkce je zatím tak malá, že tak tak zalepí poptávku v Kralupech :-)
4. 12. 2014 08:11
Re: RYCHLODOBÍJEČKY CHADEMO v JAPONSKU
"zloto, zítra jedeme na výlet do Kralup...potřebuju natankovat...tento týden již po páté " >:D

to vypada ze jedini obyvatele CR kteri muzou pohodlne provozovat vodikove auto jsou ti z Kralup, ale jen pokud nechteji jezdit moc daleko za mesto
4. 12. 2014 07:38
Re: Fotka na hlavni...
Jestli myslis tuhle: [odkaz] tak souhlas :-)
4. 12. 2014 07:23
Re: Toyota zklamala
Ty emise máš popsané v odkazu.
To, že se na plynu vaří, asi předpokládáš, že já ani Toyota nevíme.

Jinak ke ztrátám. Teď nejde o to jestli Mirai přinese ztráty.
Jde o to, že zpochybňuješ vůbec smysl vodíkových aut.
Proč si tedy myslíš, že s tím Toyota přišla?
Myslíš si, že máš víc informací?

PS Bylo to bez smajlíků, tak zkus tak odpovědět i ty bez chytrolínů..
Avatar - JDM
4. 12. 2014 01:07
Re: Toyota zklamala
ty to pořád nechápeš , tyhle alternativy jako akumulátory a vodík jsou zatím asi jediným možným pohonem v budoucnosti , dneska je nikdo ještě nepotřebuje ale co za 100 let? myslíš že je čas čekat? CNG je moc hezký ale to je z bláta do louže , nebavíme se o palivu pro příštích 50 let , jo zásoby zemních plynů jsou na 70let ale při současné spotřebě a i tak to prostě neřeší co pak. Proč ztrácet čas a peníze vývojem něčeho co stejně nebude řešit současný problém , tzn, čím nahradit fosilní paliva. Takže CNG možná pěkný doplněk současnosti ale žádná revoluce se nekoná, ta přijde se solární energii , vodíkem a kdoví s čím ještě. Možná pro tebe je dneska auto na vodík zbytečnost ale díky společnostem co se tím zabývají , protože nemyslí jen na sebe a na zisk, ale myslí na budoucnost a vývoj kterým se dnes zabývají se bude hodit .
Avatar - Choochoo
4. 12. 2014 00:08
Re: Někdo se dokáže odlišit krásou a
Jen jsem zkusil co vy na to. Takovy ten argument zavidis, nemas na to, .... a ty, takovy chytrolin to nedas. Jojo napsat to u Sade, tak je to OK, proste pravda, ale tady uz je to jina, tady uz je to japanofilstvi >:D
Tak pro priste, ti tam hodim 3x >:D abys pochopil ironii
Kdyz to chces slyset, tak auto nehezky je, o tom zadna, jak zvenku, tak uvnitr
3. 12. 2014 21:52
Re: Toyota zklamala
Dnes se to nevyplatí, na tom se shodnem, ale časem zřejmě jo, je vždy dobré mít vývoj takových technologií ukončen a založen v šuplíčku ještě před tím, než je bude žalostně moc potřeba a nebudou dostupné.
3. 12. 2014 21:43
Re: RYCHLODOBÍJEČKY CHADEMO v JAPONSKU
Třeba jako autor článku v Kralupech.
3. 12. 2014 21:38
Re: Fotka na hlavni...
Ta Toyota vypadá prostě dobře ;-)
3. 12. 2014 21:37
Re: Toyota zklamala
V autech nemáme ani palivové články na vodík. Je to pořád drahá sranda. A v autech je k dispozici celkem málo prostoru. V jiných aplikacích se to zaplatí a nekladou takové nároky na rozměry a hmotnost. Vím, že na těhle článcích pracovalo BMW, nebo Delphi. Mimochodem, starší články, které zvládaly fosilní paliva, měly provozní teplotu k tisíci stupňů, což přispívá k vysoké ceně a neusnadňuje to zástavbu.
3. 12. 2014 21:14
Re: neviem, mozno mi niekde vypadlo jedno koliesko...
Blablabla. Koukni se třeba na design Maserati - to je to co je hezké a letí. Saaby jsou doteď nádherný a nadčasový. Ten exteriér se prostě okecá těžko a hlavně když Tesla Motors ukázala, že technologicky vyspělá auta mohou být nejen krásná, ale i rychlá. Tohle je pseudoekologická hnuska co bude hnusná i za sto let.
3. 12. 2014 21:08
Re: toyota jede
Ty by sis to koupil místo Modelu S? Chci seznam lidí co si tuhle pomalou obludu koupí místo modelu S abych neztrácel čas s blázny >:-[]
3. 12. 2014 21:03
Re: RYCHLODOBÍJEČKY CHADEMO v JAPONSKU
Prius první generace byl designový hnus, ale technologicky zajímavý a životaschopný produkt už tehdy. Další generace jsem měl ještě raději i když interiér jsem nikdy úplně neskousl. To srovnání nesedí. Prius jezdil na osvědčené palivo a i tak se celkem dlouho prokousával k dobrým prodejům. Tohleto je mnohem dražší auto na extrémně špatně dostupné palivo, které je poraženo snad úplně ve všem např. Modelem S. Na prodeje dnešního Priusu se bude prokousávat dalších 50 let - taková sedmá generace to snad už zvládne .
3. 12. 2014 20:51
Re: Toyota zklamala
Těch idiotů co vnímají CNG jako špinavé fosilní palivo je málo. Zapalovač, auto nebo sporák na plyn zažil snad každý movitější člověk na světě, a tak všichni vědí, že je to čisté a nesmrdí to. Pokud by s CNG palivovými články nebyl problém, tak už je tu dávno máme v autech. Lidi nejsou zas tak mimo a marketing není všemocný. Já osobně znám i hodně těch co moc dobře vědí, že vodík je dnes spíš „čistý" než čistý.
3. 12. 2014 20:48
Re: Někdo se dokáže odlišit krásou a
Chápu, že mi závidíš, že nejsem svázaný tvým postojem "Japonec je vždy nejlepší" a tak můžu klidně napsat o autě, že je hnusné, jako dekl od kanálu, bez ohledu na značku. Něco takového si vy - japončikofilové - dovolit nemůžete, takže většina z vás raději pod tím neuvěřitelně hnusným paskvilem na fotce nahoře, raději nepíše nic, než aby ze seb dělali mouly. U tebe jsem ale tak nějak čekal, že se ozveš, abys nám tu předvedl, že seš tak hustokrutě vyspělej, žes ten hnusný design pochopil a my ne >:D
3. 12. 2014 20:45
Re: Toyota zklamala
Tak už dost s těma vtipama. U vodíku nejde o problémy spojené s novou technologií, ale problémy spojené s technologicky náročnou technologií. CNG je ve všech směrech jednodušší cesta a přesto se proti benzínu a naftě prosazuje pomalu. Potom přijde Toyota a Honda a třeba dalších 10 automobilek s autem na vodík a svět se z toho posadí na zadek? Těžko.
Avatar - AUDIRS6
3. 12. 2014 20:39
Re: toyota jede
No hlavne ze tito umelci zrecyklovali, faceliftovali a vytunili stare Espero
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
Avatar - JDM
3. 12. 2014 20:25
Re: Toyota zklamala
a jak dostaneš energii do akumulátoru? Akumulátor snad dokáže udržet energii nekonečně dlouho? co životnost akumulátoru? Těžit zemní plyn? to zní hodně ekologicky . To co ty teď víš o výrobě a skladování vodíku už není pravda , je to technologie jako každá a poměrně nová a pokud se jí někdo zabývá znamená to že nějaká možnost tady je minimálně jako další alternativa .
Avatar - JDM
3. 12. 2014 20:15
Re: neviem, mozno mi niekde vypadlo jedno koliesko...
Právě že ti co si to koupí sakra záleží na tom jak to auto vypadá, jak psal nahoře Dylan McKay tenhle design musíš pochopit , to co vidíš dneska u převažně evropský značek je nuda recyklovaná 20ti letá nuda. Pokud si mam představit jak budou vypadat auta za 20-30 let budou dost podobný tomu co vidíš , tak to je , je jiná doba a devadesátkám pomalu odzvoní , žiješ v době ultratenkých hitech technologii. Třeba XL1 , i8 ... to je budoucnost ať se nám to libí nebo ne . Toyota nespí ale ukazuje svoji sílu do budoucna a prostě v tomhle má náskok.
3. 12. 2014 19:35
Re: Toyota zklamala
Ale prosazují. Není problém je koupit. U automobilek bude hrát svou roli marketing. Vodík je vnímaný jako čisté palivo budoucnosti. Když se někdo snaží prodat záložní generátor postavený na palivových článcích, vodík moc zájemců nepřiláká.

Tohle je pro mne skutečně zajímavá možnost. V cestovním autě bych asi neváhal. Nižší spotřeba, tichý chod, čistý provoz (žádné spalování za vysokých teplot a tlaků).
3. 12. 2014 19:10
Vdaka Toyote
ze nejde vychodenymi chodnickami europskych automobiliek, ktore chybridy ponukaju len na papieri a v sluboch. Preco amateri a spotrebitelia vopred vedia co ma perspektivu, ked to nevedia ani prognostici. Ked Toyota investuje svoje peniaze zrejme veri ze bude mat technologicky naskok.
3. 12. 2014 18:26
Re: Design
Některé jsou i odvážnější. Třeba GM s Pontiacem Aztek.
3. 12. 2014 18:18
Re: Toyota zklamala
Jsou, ale nějak se prosazují ještě méně než ty na vodík a vzhledem k tomu, že Toyota uvedla tuhle kreaturu, tak asi má nějaký důvod proč je ignoruje i když by měla rázem mnoho problémů s čerpáním a skladováním vyřešeno.
3. 12. 2014 18:16
Re: Toyota zklamala
„Zároveň by ale také mělo být jasné, že velká část emisí zůstává,
narozdíl od vodíku."

Popiš mně ty emise. Některé emise zůstávají, ale je jich mnohem méně. On někdo na plynu dokonce doma vaří ty chytrolíne, takže srovnání se škodlivinama z kapalných paliv je dost těžké, protože je o dost nižší.

„Vážně si myslíš, že máš víc znalostí než mají v Toyotě ?"

Méně smajlíků a více používání hlavy. Znám tisíce případů, kdy velká firma z oboru něco udělala a to něco ji přineslo ztráty.
3. 12. 2014 18:05
Design
Nejsem zrovna fanoušek designu Toyoty.

Ale myslím, že je třeba rozlišovat revoluční nebo nezvyklé od ošklivého.
Zajímalo by mne, kolik diskutérů si prohlédlo alespoň celou galerii k článku...

Podle mě Mirai bude v reálu vypadat každopádně zajímavě a možná i dobře :yes:
Mě by rozhodně neodradil.

Open your mind!

PS Některé automobilky udělají sotva takto odvážnou skicu, natož aby ji dotáhly do série (natož s vodíkovým pohonem).
3. 12. 2014 17:51
Re: Toyota zklamala
Já ti tedy odpovím :-)
Když nechceš slyšet argumenty..

Čistější vzduch bude tam kde budou jezdit na vodík ;-)

Tady posílám odkaz:
[odkaz]

To, že je CNG lepší než diesel je jasné.
Zároveň by ale také mělo být jasné, že velká část emisí zůstává,
narozdíl od vodíku ;-)

PS Vážně si myslíš, že máš víc znalostí než mají v Toyotě :-) ? To musíš být opravdu expert na dopravu a alternativní paliva!
3. 12. 2014 17:38
Re: RYCHLODOBÍJEČKY CHADEMO v JAPONSKU
Odvážné tvrzení :-)

Zajímalo by mě, co jsi psal o Priusu, když začínal..
3. 12. 2014 17:32
Re: Toyota zklamala
Jsou palivové články i na zemní plyn, nebo benzín. Spalování fosilních paliv není jediná cesta.
3. 12. 2014 17:30
Re: Toyota zklamala
Používají snad kapalný vodík? Problémem je spíš jeho malá energetická hustota.
3. 12. 2014 16:52
Re: Toyota zklamala
Němci taky dělají e-Gas. Skladování plynného vodíku v autě je blbost, protože má moc velký objem. Problém nevyřešen, jen odložen.

„Kdyz si predstavim, ze bude mesto kde jezdi vsichni na vodik nebo kde pali CNG, LPG, tak kde asi bude cistej vzduch?"

V tom CNG městě (o LPG jsem nic nepsal) bude natolik čistý, že obyvatelé budou na dražší vodík házet suverénně bobek.

Celé je to o ničem. Kdo zná dobře problematiku rozšiřování CNG, tak ví, jak je problematičtější vodík mimo. Sněte si dál.
3. 12. 2014 16:45
Re: zaujimavy clanok
prozatim je jedinou alternativou do budoucna prave elektromobil ;-) a je uplne jedno z ceho bude brat tu elektrinu, skladovacim mediem muze bejt vpodstate dobudoucna cokoliv ;-)
3. 12. 2014 15:41
Re: neviem, mozno mi niekde vypadlo jedno koliesko...
to ma tiez napadlo...ale pride mi to ako zbytocne vysoka dan za to, ze su tieto auta nasledne zavisle na envirotipkoch, pripadne exotoch, ktorym nezalezi, ako to auto vypada. mne teda na designe auta zalezi pomerne dost. ak nema byt dopyt po netradicnom pohone v prvom rade drajvovany uspornostou, resp. "cistotou", ale naopak hlavne tym, ze to auto puosobi exoticky, tak je to cele nejak chore :no:
3. 12. 2014 15:07
Re: RYCHLODOBÍJEČKY CHADEMO v JAPONSKU
Mel jsi tam dat smajlika, usetril bys mi jeden google search :-)
Avatar - Choochoo
3. 12. 2014 14:21
Re: Někdo se dokáže odlišit krásou a
Cista zavist >:D
Avatar - Choochoo
3. 12. 2014 14:17
Re: Toyota zklamala
Nevypustil jsem vyrobu, byl oddkaz na cerpacku s vyrobou. Klidne tady dalsi
[odkaz]

Jojo nacpat do baterii, lehce se rekne. Co takhle akumulace el. energie, to je obrovsky problem, kor kdyz dnes nemci maji nekolik Temelinu ve spatne regulovatelnych solarnich el. Takze tady se jevi vodik docela dobre. S porovnanim s tvyma baterkama primo spickove.

Jinak jak sam pises o Hello kitty, tak i o tomto vis stejne nic, jako ja. Skladuje se kapalina pro spalovani, plynny stav je pro palivove clanky. Nadrze jsou tedy potazeny specialni vrstvou ktera by mela zabranovat uniku. Nebo si snad cetl nekde jinde o unikani vodiku nez u spalovani od BMW. Nesmis se stale upinat ke spalovani cehokoli, jinak by jsme tu jezdili stale jen na naftu :-)
Kdyz si predstavim, ze bude mesto kde jezdi vsichni na vodik nebo kde pali CNG, LPG, tak kde asi bude cistej vzduch?
3. 12. 2014 14:16
Re: Toyota zklamala
Co pokrok, prijde zlevneni cehokoli
3. 12. 2014 14:02
Re: toyota jede
Japonci jsou jini a jestli je prvni serie rozprodana tak to nebude asi tak moc odporne. Lidi to kupujou kvuli necemu jinemu nez je krasa. Podobny pocit urcite prevladal pri predstaveni Priuse a kde je dnes?
No ten interier, no, no,... Ma to vodik, franta od vedle to nema, je to tech. spicka, takze to asi budouci majitel prekousne >:-[]
3. 12. 2014 13:58
Re: Toyota zklamala
V čem je elektromobil potřebující vodík lepší než dnešní elektromobily s velkými aku nebo PHEV se spalovákem na cng? Problém může nastat nejen ve výrobě, ale nastává i ve skladování. BTW je snad výroba nějak mimo ekologii, žes ji ze své úvahy vyřadil? Není lepší elektřinu pouštět rovnou do aku než z ní vyrábět vodík a energeticky brutální cestou ho zkapalňovat a pak čekat až mně za max. 15 dní z nádrže sám uteče protože -251 °C? Není lepší těžit zemní plyn, trochu ho stlačit a pak ho téměř bez škodlivých emisí jednoduše spálit v motoru? Chtěl jsem argumenty, ale koukám, že o výrobě a skladování vodíku, tady lidi vědí méně než já o hello kitty.
Avatar - Emel
3. 12. 2014 13:45
Re: RYCHLODOBÍJEČKY CHADEMO v JAPONSKU
Myslím, že to byl Sergio Pervitini...
Avatar - Emel
3. 12. 2014 13:42
Re: toyota jede
Mluvím hlavně o Toyotě jako takové a o designu tohoto stroje konkrétně, tohle se prostě nemůže lidem líbit. Minule jsem na silnici obdivoval LandCruiser a říkal si něco podobného... přední světla, to je dílo.

A v interiéru... no, jak woody dnes mluvil o těch sebevraždách...
[odkaz]
3. 12. 2014 13:35
Re: Někdo se dokáže odlišit krásou a
Výstižné :yes:
3. 12. 2014 13:33
Re: Fotka na hlavni...
Oujé, co to máte za systém, když si plete Toyotu s Maserati? >:D
Avatar - KANKUNEN
3. 12. 2014 13:14
Někdo se dokáže odlišit krásou a
jiný hnusem.
3. 12. 2014 13:00
Re: toyota jede
Kolega asi spise mluvil o technicke vyspelosti. Ty asi mluvis o "nejmenovanem" nemeckem vyrobci a mozna cinanech, co vyrabi kvantitu srotu recyklovanim starych dilu 20 let.
Jak vsichni asi vi, tak konkurovat se da pouze spickovym vyrobkem, o zbytek se postaraji cinani.
Avatar - 3_diamanty
3. 12. 2014 12:56
zaujimavy clanok
[odkaz] ... s elektormobilmi jednoznacny suhlas.... buducnost v nich rozhodne nie je a nikdy nebude..... ale bohuzial mam obavy ( mozno som prilis skepticky ) ze ani vodik nebude tou skutocnou a plnohodnotnou nahradou za fosilne paliva..... aspon nie v dohladnej dobe....

ocenujem technologicku vyspelost znacky toyota.... a jej snahu o taketo auta ( ved hyundai tiez skusa vodik [odkaz] ) ale spolocnost zatial este nie je pripravena ( nemyslim teraz financne ) na to aby tento sposob pohonu masovo a velkoseriovo nahradil ten sucasny ...
Avatar - Choochoo
3. 12. 2014 12:55
Re: Toyota zklamala
Tak z hlediska ekologie to neni nesmysl, ale spicka. Problem muze nastat jen s vyrobou vodiku. Kdyz se ale zacinaji stavet cerpacky na vodik se solarni elektrarnou, tak tam nevidim zas takovy problem [odkaz]
Cena po prepocitani 2Kc/km mi prijde stejna jako dnes za palivo, ale ekologie je nekde jinde. Je to budoucnost, ikdyz si v zaostale Evrope kdekdo mysli, ze technicky vykrik je benzinovy turbo motor.
3. 12. 2014 12:35
Re: Toyota zklamala
1) Och, takže zemní plyn je nakonec problémovější než vodík? V které galaxii? Vodík je jednoznačně to nejnáročnější co v dopravě můžeš mít a Rusko na tom nic nemění.

2) Různé studie tohle vyvrátily i potvrdily, ale v reálu se to zatím nijak neprojevilo, takže zatím budeme věřit těm optimistickým studiím. BTW jsou i jiné akumulátory nebo kondenzátory a toho lithia je tolik, že se většinou ani nerecykluje pro další použití v akumulátorech.

3) Tvoje argumenty střílí proti neexistujícímu cíli. NIkde jsem nenapsal, že chci jen CNG nebo jen elektromobily s lithiovými akumulátory. Vodík v dopravě je blbost pro minimálně několik následujících desetiletí - to jsem napsal. Blbá a zbytečná alternativa je jen plýtvání penězi.
3. 12. 2014 12:23
Re: RYCHLODOBÍJEČKY CHADEMO v JAPONSKU
Hele kup si jí a budeš vyléčený. Všechno ostatní zestárlo o deset let? Model S je pořád o dost lepším autem, které by tě při předváděčce ohromilo. Akcelerace, jízdní vlastnosti, problémy s vodíkem a náročnost servisu - nevidím tu technickou krásu proti ostatním elektromobilům. Vzhledem k ceně je to proti dnes prodávaným akumulátorovým elektromobilům neprodejné a těch pár nadšenců do palivových článků zbytek světa neporazí. Tohle nebude další Prius ani za 30 let. Jen další omyl v automobilové historii.
3. 12. 2014 12:13
Re: Toyota zklamala
1) dodávky zemního plynu jsou závislé na tom jak se Putin vyspí, Norsko by to neutáhlo
2) PHEV a hybridy potřebují baterky a množství lithia je omezeno, největší zdroje jsou v Chile, Argentině a Austrálii, tedy v nestabilních zemích (s výjimkou Austrálie).
Velké zdroje lithia jsou prý i v Afghanistánu, tedy další nestabilní zemi.

Proto každá další alternativa je dobrá.
3. 12. 2014 12:06
Re: neviem, mozno mi niekde vypadlo jedno koliesko...
Asi jim jde o to designem šokovat, aby se při pohledu na to auto o něm mluvilo a každý tak hned věděl, že tohle auto jezdí na vodík. Podobně jako každý pozná Prius a ví, že je to hybrid. Kdyby mělo standardní design, tak po něm ani pes neštěkne :-)
Avatar - rimow11
3. 12. 2014 11:56
Re: RYCHLODOBÍJEČKY CHADEMO v JAPONSKU
:yes: :yes:
3. 12. 2014 11:50
Re: RYCHLODOBÍJEČKY CHADEMO v JAPONSKU
kde s tim budes cepovat palivo?
Avatar - Emel
3. 12. 2014 11:17
Re: RYCHLODOBÍJEČKY CHADEMO v JAPONSKU
Budiž... podle mě "mám rád věci co se odlišují" není popis vkusu, ale spíš antivkusu - ve smyslu známého "Když ti dají linkovaný papír, piš napříč" (i kdyby to byla kravina). Pokud jsi rebel z povolání, asi nemůžeš jinak :-) .
Avatar - Emel
3. 12. 2014 11:11
Re: toyota jede
Jestli bude ujíždět tímhle tempem, dlouho největším výrobcem nezůstane.
Avatar - Dylan McKay
3. 12. 2014 11:05
Re: RYCHLODOBÍJEČKY CHADEMO v JAPONSKU
Líbí nelíbí, samozřejmě že není nádherná designem, ale je vzrušující svojí technikou a to ji dělá krásnou.
3. 12. 2014 11:04
Toyota zklamala
Jak mám rád hybridy od Toyoty a snad všechny Lexusy (kromě dieselových excesů), tak tímhle mě Toyota zklamala. Vodík je z hlediska financí, technologie a ekologie naprostý nesmysl. Rád bych aby mně to někdo vyvrátil věcnými a racionálními argumenty.

Máme zemního plynu jak na.ráno, máme koncepci PHEV a hybridy, máme akumulátorové elektromobily, ale stejně se zcela zbytečně a předčasně lejou peníze do vodíku. Více pragmatismu a smyslu pro realitu by lidstvu neuškodilo. Kdyby se vložily peníze co se doteď vyhodily do vodíkových experimentů v dopravě např. do CNG, tak by výsledkem bylo, že bychom v roce 2015 měli nesrovnatelně lepší vzduch než dnes. Ne, my musíme machrovat s vodíkem :no:
Avatar - _Karel_
3. 12. 2014 10:54
Re: RYCHLODOBÍJEČKY CHADEMO v JAPONSKU
Když se ti líbí, věřím, že bude i fungovat- takže ať slouží! Vkus můj a ostatních ti samozřejmě může být ukradenej. Není nad to, udělat si radost.
3. 12. 2014 10:35
Re: RYCHLODOBÍJEČKY CHADEMO v JAPONSKU
jj
SOUDRUZI MUDRCI, víte vy vůbec kolik RYCHLODOBÍJEČEK CHADEMO [odkaz] JE INSTALOVÁNO V JAPONSKU?? [odkaz]
MRTĚĚĚĚ !!! >:D >:D >:D >:D >:D a to už několik let
A víte vy vůbec kolik stojí výstavba vodíkový čerpačky? [odkaz] MEGA ani nechci vědět kolik jich mají, poněvadž je to bezpředmětné >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D protože 700 barová bomba vodíku do osobáku [odkaz] je BULLSHIT !!! >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Avatar - Dylan McKay
3. 12. 2014 10:05
Re: RYCHLODOBÍJEČKY CHADEMO v JAPONSKU
To je věc vkusu. Mám rád věci, které se odlišují. Třeba vůbec se mi nelíbí unisex v podání Audi a Škody, neoslovuje mě ani VW nebo Mercedes.
Tohle auto je prostě jiné. Musí se pochopit, stejně jako Prius. Toyota ví co dělá.
Avatar - kosmonaut
3. 12. 2014 10:00
Děs a hrůza
Třeba v hybridech já Toyotě hodně fandím, pokud by se sem dovážel, měl bych o jeden konkrétní i zájem.
Věřím, že i tenhle Mirai bude pecka, ale... Ale proč to proboha vypadá takhle? Neskutečně špatně vypadající auto, no hnus 8-s
3. 12. 2014 09:57
Re: RYCHLODOBÍJEČKY CHADEMO v JAPONSKU
Technicky taky muj salek, ale dizajn to ne. Nevi nekdo jmeno toho dizajnera, to musi byt jiny posuk.
3. 12. 2014 09:56
neviem, mozno mi niekde vypadlo jedno koliesko...
stale nedokazem pochopit, preco musi prevazna vaecsina aut s netradicnym pohonom vyzerat tak ohyzdne. tak zvonka, ako aj vnutri... HELP! 8-s
3. 12. 2014 09:49
toyota jede
No myslim, ze toyota je snad jedina automobilka, ktera zacina silne ujizdet ostatnim, hlavne evropskym automobilkam. Kdyz prisel prvni Prius, malokdo ocekaval velke prodeje a aktualne je jedina kdo nabizi nekolik modelu s hybridem za vcelku prijatelnou cenu. Ja jim fandim a drzim palce.
Avatar - Stefič
3. 12. 2014 09:44
Re: RYCHLODOBÍJEČKY CHADEMO v JAPONSKU
hele, buď k nám upřímnej... Žes to myslel jako recesi, že jo... >:-[]
Avatar - _Karel_
3. 12. 2014 09:44
Re: Láska na první pohled!
Tak či tak - vidím to jako obecný problém Toyoty, snad kromě sportovních aut. I když prodeje říkají něco jinýho. Ale - kupují zákazníci protože se jim design Toyot líbí, nebo kupují i přesto jak vypadají?
Avatar - Emel
3. 12. 2014 09:32
Re: Láska na první pohled!
Možná jen designovali každý kus jinde a pak to spojili ve špatném měřítku...
Avatar - N6600
3. 12. 2014 08:50
Re: RYCHLODOBÍJEČKY CHADEMO v JAPONSKU
Dufam, ze na Teba vyjde. Prva varka (200ks) z planovanych 700ks je uz rozobrana. Inak si budes musiet pockat az navysia produkciu :-)

Tak, ci onak - rozhodne Ti to prajem a drzim palce.
Avatar - _Karel_
3. 12. 2014 08:40
Re: Láska na první pohled!
Tak to gratuluju ;-) :yes: , já tedy, přes veškerou snahu o objektivitu- nedovedu si vybavit nic ošklivějšího. Mám dojem, že toyota už dlouho dluží výplaty svým designérům a ti jí to dali sežrat.
Avatar - Dylan McKay
3. 12. 2014 08:18
Láska na první pohled!
Je jiná, je krásná, bude moje!

Po několika Priusech ještě nějaký bude, ale tohle je cíl, to je přesně to co potřebuju. Všechno ostatní zestárlo o deset let...
Avatar - Honza Mička
3. 12. 2014 08:15
Re: Fotka na hlavni...
Dobrý den,

víme, víme, jenom nám trochu haproval systém. Už je to ale v pořádku ;-)
3. 12. 2014 08:02
Fotka na hlavni...
...se vam nejak poplantala - je na ni Maserati.