Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Fotograf našel na Kubě starý Mercedes Gullwing za miliony dolarů

Automobilový fotograf Piotr Degler se po měsíci cestování Kubou dopátral vysněné trofeje každého sběratele automobilových veteránů - legendárního sportovního kupé Mercedes-Benz 300 SL Gullwing Coupé.
Zpět na článek
30. 12. 2014 16:21
Re: Fotografiie ?
To už je tvůj problém. Ale nepiš lži, že tady ta fotka není. Když už, tak jsi měl napsat něco jako "do galerie jste měli dát tu fotku ve větším a vykašlat se na ty ostatní, co se k tomu vraku nevážou". Řada lidí ale na pěkné starouše po renovaci koukne.
30. 12. 2014 13:55
Re: Polorozpadlé? Rozpadlé!
Vzhledem k tomu, že MB nechá sešrotovat sebedokonalejší repliku, tak i vrak v takovémto stavu je velmi hodnotný kus.
30. 12. 2014 11:40
Re: Embargo
To mělo být decentní označení životní reality na Kubě ... rozhodně bych za to nevinil pouze Fidela, ale právě američany, kdy díky embargu Kubánci mají maximálně to, co si sami vyprodukují. Ono je to podobné, jako snažit se zničit Rusko tím, že na něj uvalím embargo ... myslet si, že "zavřením kohoutků" tu či onu zemi donutím k pokoře a že se připlazí a poprosí o milost je hoodně naivní... u Kuby se to nepodařilo ani za 50 let, takže konečně někdo začíná uvažovat o ukončení, jelikož kýžený cíl to stejně nesplnilo.

Kubánci se naučili žít s tím co mají a samozřejmě s tím co jim vedení jejich země povolí - ale to už je trochu jiný příběh.
Každopádně, BĚŽNÍ KUBÁNCI si před Fidelem nežili lépe, také proto dokázali v tomto režimu fungovat takhle dlouho, tedy dodnes, protože zkrátka nemají z vlastní zkušenosti možnost srovnání.
Pro někomu stačí ke spokojenému životu chatrč, někomu nestačí vila s vyhřívaným záchodovým prkénkem - takže nelze měřítkem američanů či středoevropanů hodnotit životní úroveň Kubánců.

Ad Fidel - můj osobní názor je, že ten si jako prase v žitě nežije, nýbrž, že už je po něm, ale dobře, teď si žije jako prase v žitě Raúl.

To co popisuješ je dnes poměrně běžná (bohužel) sexuální turistika. To není otázka jen Kuby, že když se ve vesnici objeví pracháč, koupí si cokoli bez ohledu na věk či pohlaví. Navíc ruku na srdce - v některých míste naší vlasti, případně na východním Slovensku to byť v menší míře - funguje taky.
Avatar - eXp10it
29. 12. 2014 20:18
Re: Polorozpadlé? Rozpadlé!
Auto je podle fotografie v takovém stavu že se z něj dá vyrobit ne jedno, ale rovnou dvě či více renovovaných veteránů. Co na tom záleží jestli bude nových dílů 97nebo 99%.
29. 12. 2014 17:14
Re: Embargo
Nevím,co si představuješ pod pojmem "není to život úplně easy",ale mi toto slovní spojení situaci na Kubě moc nepřipomíná,hlavně když vím,že si tam i čeští sexuchtiví turisté kupují každý den své dovolené jakoukoliv ženskou i dorostenku za pár dolarů a to nikoliv profesionálku ale opravdu doslova každou.To jsou ty výdobytky slavného revolucionáře Fidela,který si sám žije jak prase v žitě,zatímco běžní Kubánci žijí v strašlivé bídě.
29. 12. 2014 15:13
Re: Polorozpadlé? Rozpadlé!
Řekl bych, že to nemá ani převodovku :-)
www.youtube.com/watch?…
V renovacích se nevyznám, ale přijde mi divné, že je možné vydělat i na rozpadlé kostře, kde hmotnost nových dílů jasně převáží nad původním originálem.
29. 12. 2014 14:55
Re: Polorozpadlé? Rozpadlé!
Už na té fotce to vypadalo, že to nemá motor, ale ono to nemá ani interiér, ani skla ... je to prostě totálně sežraná kastle se zbytkem podvozku. Jak už jsem poznamenal rentabilní to nebude, ale samozřejmě chápu, že to někdo může chtít jako raritku.

Ale připadne mi to jako "zadarmo-drahé" :-) :-) :-)

https://www.youtube.com/watch?…
29. 12. 2014 14:48
Embargo
"Kuba po revoluci roku 1959 zakázala dovozy aut ze Západu, což vydrželo až do počátku letošního roku. Americký prezident Barack Obama nyní chystá ukončení embarga a normalizaci vztahů..."

Takže Kubánci si sami na sebe uvalili embargo, které teď Obama hodlá ukončit ? Pokud vím, tak embarga většinou uvalí jedna země na druhou, v tomhle případě svrhli Kubánci při revoluci Batistu se kterým to američané do té doby obchodně táhli, Fidelovi nabídli pomoc sověti a díky tomuto kroku dotčení američané uvalili na Kubu embargo, které teď zřejmě hodlá Obama zrušit, což už mohli udělat dávno, protože už dávno musí být jasné, že se Kubánci bez dovozu všeho moderního z USA nepose*ou ač to není život úplně easy.

Jinak Gullwing je velmi zajímavý úlovek, určitě bych tam tento model nehledal, ale je pravděpodobné, že tam je ještě z období před Fidelem, kdy byly všechny majetky vyvlastněny, zabaveny a zapečetěny - což se asi stalo i s tímto vozem. Podle fotky bych asi renovaci nepovažoval za rentabilní, ale třeba se prodá jako zajímavý exemplář. Jo a ta fotka v galerii co není v galerii je fajn :-O
29. 12. 2014 14:42
Polorozpadlé? Rozpadlé!
Po renovaci to může stát milion, ale ta renovace bude stát dva ;-)
Avatar - eXp10it
29. 12. 2014 12:59
Re: Fotografiie ?
No tak to je dost naivní se domnívat, že by si auto.cz kvůli krátké novince koupilo práva na zveřejnění té fotografie.
Avatar - demonicus
29. 12. 2014 12:47
Re: Fotografiie ?
Nestačí, pokud je titulní, není potřeba dávat dalších 69 které jsou "ilustrační" jen kvůli zobrazení reklamy.
29. 12. 2014 12:44
Re: Fotografiie ?
Nestačí, že je jako titulní?
Avatar - demonicus
29. 12. 2014 12:22
Fotografiie ?
U článku je přiloženo 69 fotografií, ale žádná nalezeného vraku... :no: