Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Nový Opel Astra má mít nejlepší sedadla ve své třídě (video)

Nový Opel Astra se ukáže již za pár týdnů na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Má mít nejlepší sedadla ve své třídě.
Zpět na článek
Avatar - Verny_2013
20. 7. 2015 21:15
kvalitní sedadla=velká konkurenční výhoda
V dnešním mainstreamu umí v podobné kvalitě a možnosti individuálního seřízení nabídnout jen Opel a VW. Je to u obou značek sice za příplatek ale stojí to za to. Jsem zvědavý kdy to francouzi a japončíci pochopí že rozvrzaná evropská záda potřebují něco extra.
Avatar - qwerty99
20. 7. 2015 11:23
Re: Sedadla
Jojo ty AGR jsou super i po delsi ceste nemam problemy, ale musi si clovek menit polohu te bederky. Jinak doufam, ze se u oplu polepsej se zadnimi sedackami ve Vectra C Caravan byly skvele zadni, treba v insignii se tak dobre vzadu necitim a to jsem mel ve vectre zakladni hadrove.

Qwerty.
Avatar - Nerez
20. 7. 2015 10:19
Re: Sedadla
Háčkovou Astru mám a mohu potvrdit. Sedadla dobře drží tělo a jsou pohodlná i na delší cesty. Na můj vkus mohly být i o něco užší, ale jsem prcek a sedadla jsou dělána univerzálně, takže tomu rozumím.
Zato Octavka II má sedadla strašná. Hodně úzká a prakticky bez bočního vedení. Když už se na ně vzpomělo :-)
Avatar - Dinar
20. 7. 2015 08:48
Re: Sedadla
Ta sedadla perfektně vypadala, byla ale úzká, podobný případ jako sedačky v C5 nebo DS5, hezká na pohled, funkční jen pro postavy menšího vzrůstu.
Avatar - Otrava
20. 7. 2015 01:58
Re: Základní model
Je fakt, že v tomhle jsem asi křivdil Opelu, protože ty sedačky v Octavii dost možná byly příplatkové. Jen mě štvalo, že v poměrně chudém C-Maxu byla páčka na jakés takés nastavení bederní opěrky a u Astry nic. No, fakt je, že příplatková sedadla u tohohle Opelu jsem viděl vynášet do nebes.
No, uvidíme jaká bude praxe u novinky. Myslím, že může mít slušné ambice.
19. 7. 2015 22:05
Re: Základní model
Zrovna na sedacky v octavce si spousta lidi stezuje, takze je to asi taky do jisty miry subjektivni, komu co "sedne". Jinak zvlastni je, ze na videu vypada to operadlo dost plose, az nepohodlne, zejmena ve srovnani s drazsimi francouzi apod. Ale to samozrejme nemusi nic znamenat.
19. 7. 2015 19:58
Tak uvidíme.
Nová Astra vypadá dost nadějně. Konečně zhubnula. Interiér vypadá velmi pěkně. Už současná Astra jezdí slušně. A ty sedačky vypadají taky nadějně. Jen nevím proč hne neuvedou i verzi kombi v evropě je to nutnost....
19. 7. 2015 19:39
Re: Sedadla
Tusim ze byl prvni kdo ve stredni tride mel sedadla s nejakym ortopedickym atestem.
Avatar - Otrava
19. 7. 2015 19:26
Základní model
Otázkou jest, jak na tom bude základní model (tedy spíš základní sedačky). Co mám zkušenost se současnou Astrou, tak mě po delší cestě trochu bolí bedra. Trochu mě to překvapilo, C-max v základu i Octavia II byly vcelku v pohodě. Jedničková Fábia nic extra, delší cesty možná +- podobné jako ta Astra. Postavu mám spíš průměrnou.
19. 7. 2015 19:16
Re: Sedadla
Aut se ročně vyrobí X , modelů je ročně představeno Y. Proč je problém udělat kvalitní sedačky? Neustále jsou v testech aut vytýkány problémy se sedačkama, nedostatečným vedením apod. a furt dokola .Já to nechápu.
19. 7. 2015 18:34
Re: Sedadla
Opel si na sedačkách dává záležet. Už před cca 6 léty jsem seděl v Isignii a sedadla byla perfektní. Tenkrát tuším jediné sedačky ve střední třídě s prodloužitelnym sedákem. (mimo prémie)
Avatar - mango
19. 7. 2015 17:31
Sedadla
Měl jsem H-áčkovou astru a musím říct, že sedadla byly opravdu pohodlné a zároveň držely tělo v zatáčkách. Pokud mají být ještě lepší v nové Astře, tak na to jsem zvědavý až do nich sednu :yes: