Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Škoda Roomster II: Známe podobu mladoboleslavského bratra VW Caddy

Druhá generace Škody Roomster měla být jen přeznačkovanou verzí VW Caddy. Obě auta se měla lišit jen v detailech.
Zpět na článek
Re: Neni ho skoda
Iba Roomsteru ako takého je snáď škoda, ten tým pádom skončil bez nástupcu. Malé MPV chýba Škode, a rovnako aj celému koncernu ako soľ.
Re: MPV
Pokrytecká odpoveď, práve teraz nemáš úroveň. Vymenuj aspoň tri malé MPV, porovnateľné výbavou a motorizáciou s Roomsterom, ktoré sú od neho lacnejšie. Inak len trepeš.
Avatar - Emel
31. 12. 2015 15:03
Re: Novinářské tápání
Co pokud by pro ně bylo to logo Škodovky právě ten důvod, který převáží váhy ve prospěch Roomsteru při srovnání s Kangoo, Doblo apod.?
Avatar - Emel
31. 12. 2015 15:01
Re: VW Roomster
Myslím, že to co jsi vyjmenoval z pohledu automobilky nejsou velké peníze... ale obecná myšlenka se změnou strategie od prodat co nejvíc na konsolidovat finance je asi správná.
Avatar - Otrava
31. 12. 2015 02:45
Mě Škodovácké Caddy nechybí
Netvrdím, že Škodovce MPV nebude chybět, ba i mě přijde blbost zařezávat vývoj v takovém okamžiku. Ale stejně mi takový vůz chybět nebude. Zaplaťpánbu, že má škodovka v současnosti svoji identitu a u jejích modelů je poměrně jasně poznat, že jde o škodovky. Výjimkou je jen citigo, ale i to má odlišný alespoň zadek. U nového Roomsteru vidím jen odlišný čumák...a to je asi trochu málo, tím spíš, když byla první generace tak výjimečná (v dobrém i zlém).
A potenciál? Už Caddy nebyl žádná lidovka a je jen otázkou jak moc by s cenou mohla jít Škoda dolů...každopádně by byla zcela jinde, než u prvního Roomsteru... a jiný důvod, proč si koupit stejné auto od (v hierarchii koncernu) "níže postaveného" výrobce?
31. 12. 2015 01:55
VW Roomster
Důvod zaříznutí Roomsteru je zřejmý. Změnila se strategie koncernu od "být největší" po "nahromadit hotovost". Roomster odnesl aféru Dieselgate. Ve Vlčím hradě je všem jasné, že jedničkou se v příštích pěti letech určitě nestanou a není třeba honit prodeje za každou cenu. Na druhou stranu potřebují hotovost pro zaplacení pokuty a tak optimalizují cashflow. Zavedení Roomsteru by určitě stálo další nemalé peníze. Např. homologace, nárazové testy, Press show, reklama, ale třeba i školení servisáků u dealerů, tištění letáků a manuálů nebo třeba aktualizace katalogů náhradních dílů. A tak si prostě a jednoduše spočítali přínosy a výdaje a vyšlo jim číslo...
Avatar - eXp10it
30. 12. 2015 18:45
Re: Experti
Ilumináti! Kdo jiný může stát za zmařením výroby, miliónových investic do plánů výrobní linky, administrativní podpory a reklamní kampaně, kór když už měli i natisknuté katalogy. >:D
30. 12. 2015 18:24
Re: MPV
To je něco jiného, vyjma citigo není žádná škodovka identickým dvojčetem modelu vw ;-)

A souhlas že rozhodně v celkových prodejích by se caddyny a roomstera prodalo víc než samotné caddyny, ovšem nikoliv "mnohem" více ale pouze více a asi né dost na to aby se to škodovce vyplatilo. Ono v tomhle segmentu zákazníků to s tou loajalitou k značce není zdaleka tak horké.
30. 12. 2015 18:17
Re: MPV
Nevím, co je podle tebe "mnohem víc", ale současnému vedení koncernu je to asi málo. Podobně "nelogicky" se chová třeba Renault s Talismanem a Espacem, které neprodává v Británii. Taky by zcela evidentně prodal víc kusů.
30. 12. 2015 18:14
Re: Novinářské tápání
Jestli jsi si toho nevšiml, tak se toho po DeiselGate v koncernu hodně změnilo. Teď nejde tolik o kusy. Už se řeší i náklady, které k těm kusům vedou. A to evidentně zařízlo Roomster.
Avatar - rohYpnol
30. 12. 2015 18:00
Re: Experti
ani omylem. I pár pozměněných dílů něco stojí, musí se upravit plán výrobní linky, připavit administrativní podpora, katalogy, reklamní kampaň... Tohle vše něco stojí.

Když pak za 5 minut 12 někdo projekt zařízne, evidentně se muselo něco změnit, jinak by asi na samém počátku rozhodovali blbci :-!
Avatar - rohYpnol
30. 12. 2015 17:56
Re: Novinářské tápání
A tohle nevěděli na samém počátku když se rozhodovali?? Nesmysl :-!
30. 12. 2015 17:42
Re: MPV
Napsal jsem to ve svém prvním příspěvku. Vyjma hodinek a kabelek není ve zboží, které by více podléhalo loajalitě ke značce než u aut. Podle této teorie by Škodovka nemusela vyrábět žádná auta, protože Up=Citigo, Polo=Fabie, Golf=Octavie, Passat=Superb.

Ano, automobily podléhají náklonosti lidí ke značce/brandu. A věřte, že Caddy+Roomster by v globálních číslech udělalo mnohem více prodejů než Caddy bez Roomstera.
Avatar - eXp10it
30. 12. 2015 17:21
Re: Experti
[ironie] Jakože přelepili 22 znáčků? [konec ironie]
Re: Experti
Nejedná se o "přelepení znáčku a výměnu masky na jednom caddym". Tech vozu Skoda Roomster II bylo vyrobeno v rámci pilotní série v továrne Volkswagen v Poznani víc.
30. 12. 2015 16:43
Neni ho skoda
Ac byl prvni Roomster sebekontroverznejsi, porad byl unikatni a zajimavy. Tohoto paskvilu vychazejiciho jeste ze stareho Caddyho neni opravdu skoda.
30. 12. 2015 16:37
Re: Experti
To zastavení je možná nezvyklé, ale dle mě zapadá do nové srategie VW. V dřívější honbě za největšími prodeji a prvním místem mezi výrobci dávalo těch pár kusů smysl. Dnes je pro koncern důležitější ziskovost a Roomster prostě neprošel.
Avatar - eXp10it
30. 12. 2015 16:14
Re: Experti
Dva roky článků a dva roky diskuzí o neexistujícím autě se z dnešního pohledu jeví jako zajímavá konverze peněz investovaných do přelepení znáčku a výměny masky na jednom caddym uskladněném někde v hale (vycházím z toho že fotky v článku nejsou podvrh).
Re: Experti
Nemuzu neco kvalifikovane komentovat kdyz neznám interní plánovací podklady. Jasné je, ze by Roomster II k urcitým dodatecným prodejum vedl. A jasné je taky, ze zastavení projektu ve fázi pilotní výroby je dost nezvyklé, i kdyz se jedná jen o modifikovaný Caddy a ne kompletne nový model.
Re: Experti
Náklady byly nízké ale ne nula. A co myslís tím marketingovým plácnutím do vody?
30. 12. 2015 14:56
Re: Novinářské tápání
Jak by to mělo uškodit? Caddyna je na trhu nějakých 12 let a prodává se velmi dobře a svou klientelu má a není důvod proč by jí v souvislosti s nerealizací roomsteru měla ztratit. A ta nová skupina potenciálních zákazníku roomsteru II (což jsou jiní než majitelé stávajícich roomsterů) nemá žádný důvod nekoupit si rovnou caddynu jenom proto že na tom nakonec není logo škodovky...
30. 12. 2015 14:49
Re: Novinářské tápání
To taky nikdo neměl v plánu.
Avatar - eXp10it
30. 12. 2015 14:47
Re: Experti
Výměna znaku a masky není žádný vývoj = náklady 0. Jako nejpravděpodobnější se nyní jeví že Roomster 2 vznikl jen jako marketingové plácnutí do vody.
30. 12. 2015 14:36
Re: Experti
Možná by stačilo napsat, jak to vidíš ty.
Experti
Hned nekolik "expertu" tady dokazuje, ze myslenka nabízet lehce modifikovaný VW Caddy pod znackou Skoda je evidentne zcela nesmyslná. Problém je v tom, ze koncern Volkswagen tuto zcela nesmyslnou vec plánoval, dosel az do pilotní výroby modelu Skoda Roomster II v Polsku a zastavil ten projekt az v poslední chvíli. Otázka je kde udelali soudruzi z Boleslavi a z mesta Stadt des KdF-Wagens bei Fallersleben chybu prípadne kdy bude místním "expertu" nabídnuto vedení oddelení strategického rozvoje ve firmách Skoda Auto a.s. a Volkswagen AG.
30. 12. 2015 13:43
Re: Novinářské tápání
On se nebude Caddy prodávat?
Avatar - Ozzman
30. 12. 2015 13:42
Re: Proč tolik nenávisti?
No upřímě, když jsem Talisman spatřil řekl jsem si... sakra, to je kára, to snad ani neni Renault, kus auta. Stejný pocit po usednutní. Věřím, že Superb umí nabídnout hodně a i v plné palbě vypadá velmi dobře, ale po usednutí do interiéru je tam hrozně moc rozporů, perfektní sedáky vs palubka z Octavie atd... Nehodnotním jízdu, protože Talisman to má velmi omezeno díky motorizacím, tyči na zadní nápravě nebo absenci 4x4 v této třídě. Opomenu-li tu jednašestku pod kapotou, tak je to auto co opravdu působí na ten milion co stojí.... těším se až se svezu, třeba mé nadšení opadne
Avatar - Googlit
30. 12. 2015 12:01
Re: MPV
Stejnou logikou dojdu k tomu že pro rodiny s dětmi je nejlepší Vito, ale není. Fňukat nad tím že VW nebude prodávat caddyho s logem škoda a nárazníkem ve stylu fabie je dost zvrácené a jak sleduji diskuzi tak pro některé skalní fanoušky roomsteru by mohl vw udělat edici caddy skoda line a za výměnu loga si ještě i něco naúčtovat navíc.
Avatar - leone
30. 12. 2015 11:54
Re: Novinářské tápání
... jenže teď může nastat situace,..že se nebude prodávat Roomster, ( který byl ztažen,),...ale ani Caddy, tak jak VW předpokládalo, (že ho budou kupovat Ti, co čekali na Roomster II ),....prostě zákazníci půjdou jinam,...to VW chce ______??,...asi ANO,....takže to ve finále VW uškodí tak jako tak !
Avatar - Googlit
30. 12. 2015 11:53
Re: MPV
U každé automobilky alespoň jeden kus. Stačí otevřít ceníky. Vyjmenovávat všechny značky na trhu je pod mou úroveň. Srovnávám jak se starým tak s caddym. Obojí jsou auta na vození nářadí a materiálu a ne kočárků.
30. 12. 2015 11:36
Re: Novinářské tápání
VW a tím i Škodovce by uškodilo, pokud by se Roomster prodával za nižší cenu.
30. 12. 2015 11:23
Re: Novinářské tápání
To právě nikoliv, bylo by to identické auto vyráběné na stejné lince - lince vw. Takže cena +- stejná a vw by to nijak zvlášť neuškodilo, protože by na tom tak jako tak profitovali oni.
Avatar - leone
30. 12. 2015 11:01
Re: Novinářské tápání
..... no dá se to říci i obráceně,....Roomster by "ŠKODA" asi nenabízela od 420tis, jako Caddy,....a to by byl velký problém pro Caddy neboli VW,....každopádně to odnese potencionální zákazník,...a nakonec i samotné VW, kdo nebude mít na předražené Caddy, půjde ke konkurenci !!!!!!!!!!!!! >:D >:D
30. 12. 2015 09:54
Re: Proč tolik nenávisti?
Je to celkem logické. Škodovka teď děla prvoplánový, líbivý design. Na první pohled se každému líbí, design však velice rychle stárne. Naproti tomu na design Renaultu si musíš zvyknout a auto vidět v reálu. Třeba Talisman ve mně zpočátku žádné nadšení nevyvolal. V čase je to však stále lepší a lepší. Podobné je to s Méganem. To je zárukou nestárnoucího designu.
30. 12. 2015 09:45
Re: MPV
Ale vždyť to auto bude - Caddy se prodává. Reálnému zákazníkovi bude jedno, jaký to má znak.
30. 12. 2015 09:43
Re: Novinářské tápání
Meleš nesmysly. Koncern Škodovku nijak nepřiškrcuje. Jen si teď spočítali, že nejde zvyšovat prodeje za každou cenu. Podle mě je to o tom, že by se musel Roomster prodávat za cenu Caddy. V tom případě by byl asi neprodejný. A těch pár tisíc prodaných Roomsterů navíc ty náklady nepokryje.
30. 12. 2015 09:42
Re: MPV
Prosím Vás, nechte toto na jednotlivých zákaznících, jak oni se rozhodnou. Posuvné boční dveře a dvojité zadní dveře jsou pro rodiny s harampádím k nezaplacení. Toto auto v portfoliu značky Škoda prostě chybí a je úplně jedno, jestli to je nebo není přeznačkovaný Caddy.
29. 12. 2015 23:54
Re: MPV
Zaujímavé, že ich taká jednoduchá (a správna) myšlienka nenapadla, keď prišli na nápad premaľovať Caddy na škodovku...
29. 12. 2015 23:53
Re: MPV
A ktoré to sú? A porovnávaš s odchádzajúcim Roomsterom alebo s tým novým nerealizovaným?
Avatar - JGucci
29. 12. 2015 21:34
Re: Novinářské tápání
Jj presne - na jednu stranu rikaji, ze jsou vytizeni a na druhou stranu maji strach, ze by se to neprodavalo...je to jen mazani medu kolem pusy!!! :no: :no: :no: podle me je pravym duvodem strach VW, ze by se Caddy po dieselgate prodavalo jeste mene...a tak radeji priskrti Skodovku :no: Je to ekonomicky neoduvoditelne a pouha JESITNOST VW!! :no: :no:
Avatar - JGucci
29. 12. 2015 21:04
Re: asi maj v koncernu
Je to smutne, ale je to tak :yes: >:D
Avatar - JirkaV8
29. 12. 2015 21:04
Re: Mnoho povyku...
Gilgit říká že někdo plácá a nudí. Ten Gilgit co by šel až světa kraj, kdyby jej alespoň jeden nick měl rád. Jen jeden, klidně student v teplákovce v orosených brýlích s tlustou poďobanou holkou, ale aspoň někdo. Ne ne a zase ne, nedaří se. Gilgit vylezl z WC kde jej štamgasti zamkli a potřísnili výkaly a nyní škemrá o trochu pozornosti u Xonika.
Avatar - _Karel_
29. 12. 2015 20:52
Re: Proč tolik nenávisti?
Taky jsem ho viděl, a souhlasím, prvotní nadšení ze Supa už u mě taky trochu vyprchalo.. Jen jsem zvědavý na levnější verze interiéru, v Brně zatím mají oba jen v IP a bojím se, že slabší verze nebudou ono.
Avatar - Googlit
29. 12. 2015 20:49
Re: Novinářské tápání
Blbost. Zdůvodnění je v pohodě. To přelepení loga na kapotě by bylo na škodu jak pro VW, tak pro škodu a navíc by to nikdo nekupoval.

VW by na západě utrpělo za to že rebranduje šunky z východu. Škoda by utrpěla za to že už nevyrábí vlastní auta no a nakonec který blázen by si u VW připlatil za jiný tvar nárazníku a odznáček škoda?
Avatar - Googlit
29. 12. 2015 20:32
Re: MPV
Blbost. Roomster je především firemní auto na převážení vercajku. Pro rodiny je tady spousta jiných MPV které jsou levnější, hezčí a variabilnější.
29. 12. 2015 19:14
Re: Vtipné
Je to tak. Rum-ster už nie je Tuzemák. ;-)
29. 12. 2015 16:48
Re: Mnoho povyku...
Slušně vedená diskuze. Tak je to správné-tak to má byť.Vidím to tak 10:2 pro Xoníka :-)
Avatar - twistedTSD
29. 12. 2015 16:40
Re: Roomster II
A prachy jsou přece to, o co automobilce jde. SUV/crossovery jsou módní hit a vytlačují MPV, přitom lze na nich získat slušnou marži. Smysluplnost uvedení Kodiaku bych rozhodně nezpochybňoval.
Avatar - twistedTSD
29. 12. 2015 16:38
Re: Roomster II
O tom dost pochybuji. Po silnicích jezdí maskované muly, přecejen už vývoj trvá nějakou dobu a už tolik se toho o něm napsalo. Nic nenasvědčuje tomu, že by mělo jít jen o nějaký přeznačkovaný Tiguan.
Avatar - rohYpnol
29. 12. 2015 16:25
Novinářské tápání
Nic proti, fotka se počítá.

Ale zdůvodnění je opravdu JPP. Důvodem měl být nezájem? Ok, pokud počítali s nezájmem, proč to vůbec vyvíjeli?

A i kdyby opravdu ten nezájem byl podle očekávání, tak asi nebude problém ta výrobní kapacita závodu, když nebude poptávka...

Zkrátka jen další neopdložená snůška novinářských mladoboleslavských bájí a pověstí :-!
29. 12. 2015 15:47
Re: ...
Pouští, ale to je jiný depozit než zrovna ten na fotografii. Byl jsem v muzeu letos a pustili mě do nepřístupného depozitu, nicméně je to starší budova.
Avatar - wakantanka
29. 12. 2015 15:43
Re: Roomster II
O tom že to bude plnohodnotný model Škodovky by som zatiaľ nehovoril. Ešte to môže dopadnúť podobne ako s Roomstrom, akurát že to bude mierne zmenený Tiguan plus,
Niečo v zmysle, tu trochu zahneme, tam vyrovnáme a nahodíme škodovácke markanty a hotovo. S ostatnými bodmi súhlas.
Avatar - Emel
29. 12. 2015 15:27
Re: Roomster II
Těch aut co Škoda nemá a zatím mít nebude je spousta... mně je sympatické to jádro nabídky, Fabia + Octavia + Superb. CitiGo, Rapid a Roomster bych oželel. Yeti jako první počin nebyl úplně špatný, ale pro rodinu bylo to auto malé... počkejme s čím přijde Qodiaq.
Avatar - Ji/Ri
29. 12. 2015 15:20
Re: Mnoho povyku...
On ale píše, ze to vše se vědělo a ze to neni nic nového ... Tak se vypráskat tkanickou z kožených kalhot Helmute hned napocatku...dneska nemáš formu. Ale to po proguglene noci neni nic překvapivého >:D >:D >:D
Avatar - Blue Sun
29. 12. 2015 15:12
Re: Roomster II
Máš k dispozici stejně vypadající Caddy, kde je problém?
29. 12. 2015 15:08
Re: ehm
Mas recht inzenyre, zrovna sem si na celo prilepil znak Hyundai, to je pecka :yes:
29. 12. 2015 15:04
Re: Roomster II
Pěkný :-)

tohle mi je jasný, prostě prachy.

Ale kdybych hledal praktický ale opravdu praktický auto tak ho Škoda v nabídce nemá a jak vidno ani mít nebude. Chápu, že momentálně SUV je módní hit a prodeje stoupají a budou, ale takový auto má do praktičnosti docela daleko. Takže nakonec bych musel jít ke konkurenci...
29. 12. 2015 15:01
Re: Roomster II
3/ Pořád tam je ohromný prostor pro nové modely. Prodeje Kadjaru, který v této třídě začíná, se v listopadu dostaly na 9 000 ks.
Avatar - Emel
29. 12. 2015 15:00
Re: článek o ničem
Aha, já zapomněl... jasně, hotové naleštěné bídy, protože se Škoda nechala svést na scestí. Kdyby ji tehdy tuneláři nestřelili do Německa, mohla dnes vyrábět poctivá auta pro dělnickou třídu... něco jako Lada nebo Dacia. Správně?
Avatar - Ji/Ri
29. 12. 2015 14:57
Re: Mnoho povyku...
U policejní Vesty to namackal pod den. WikiGooGil jel jak vztekla mys ...
Avatar - Emel
29. 12. 2015 14:53
Re: Roomster II
Řeknu ti několik dobrých důvodů:
1) Jedná se o vlastní model Škodovky, což zvyšuje image automobilky (ve srovnání s rebrandovaným VW)
2) Vyrábět se bude u nás a ne v Polsku
3) Prodeje kategorie SUV stoupají, Nissan Qashqai je nejprodávanější mimoevropské auto v Evropě
4) SUV se prodávají za vyšší ceny a je na nich lepší marže
5) K výrobnímu programu Škody má SUV blíž než LUV
29. 12. 2015 14:48
Re: Mnoho povyku...
Takže další offtopic... Máš tam teda něco nebo ne? ;-)
Re: Mnoho povyku...
Doporucujes vlastní metodu? >:D >:D >:D

Uz jsem ti to napsal - nic nevís, plácás a nudís.
29. 12. 2015 14:46
Re: Roomster II
No proti roomster/caddy ano. Z hlediska praktičnosti. Nebo mi řekneš nějaký dobrý důvod proč by měl být kodiak ve výrobě a roomster ne?
29. 12. 2015 14:44
Re: článek o ničem
Vidím ty ne? Hotoveho auta jakeho tomu říkáš auto? Znak W na šíp se slepicí to je terno >:D >:D
Re: Mnoho povyku...
Po té jak ses posledne sekl tak se v tomhle odvětví evidentne moc nepohybujes, prípadne pohybujes ale nejakým divným zpusobem. >:D >:D >:D
29. 12. 2015 14:39
Re: Mnoho povyku...
Takže další offtopic, hele možná nám rovnou sděl jak dlouho ti bude trvat si to vygooglit a napsat sem teda něco k tématu, my si počkáme a ty si tu zatím mužeš naklikat příspěvky.
;-)
Re: MPV
To jaký základ pro Roomster II plánovali pro Skodu/VW nebylo nic nového, sami to tak totiz urcili.
29. 12. 2015 14:37
Re: Mnoho povyku...
Většinou nepíšu žádné extra zákulisní informace, ale bězně věci co zná každý kdo se jenom trochu v tomhle odvětví pohybuje, chápu že pro tebe jsou to vždy novinky. ;-)
Re: Mnoho povyku...
Jak to mimo téma? Já cekám na informace velkého insidera. >:D >:D >:D Alespon jedno císlo (ovsem správné). >:D >:D >:D

Ale jinak celkem nudís, plácale. Není duvod se s tebou otravovat.
Avatar - Emel
29. 12. 2015 14:34
Re: SUV
Ne že by nesnášel VW, ale je mu třeba lhostejné. Roomster by si koupil u své oblíbené značky, ale pokud není, tak už dál vybírá bez jasných preferencí a koncern přijde o výhodu.
Avatar - twistedTSD
29. 12. 2015 14:32
Re: MPV
Těžko říct, proč tak náhle změnili názor na již hotový vůz. Údajně by rozhodnutí mělo být čistě iniciativou Škody. Na druhou stranu, obstarožní Caddy jako základ pro zcela nový model...
Re: Mnoho povyku...
Nenapsal jsi nic co by nebylo vseobecne známo. Kde jsou zákulisní informace velkého insidera koncernu Volkswagen AG? Ze by ti tentokrát nepomohli ani Google s Wikipedií dohromady? >:D >:D >:D

Az budes mít neco konkrétního tak se ozvi, plácale. >:D >:D >:D
29. 12. 2015 14:30
Re: Mnoho povyku...
Takže přelvapivě další příspěvek mimo téma, ale letošní žebříček diskutérů už bohužel nevyhraješ, tak můžeš klidně polevit v kvantitě a začít trochu pracovat na kvalitě - takže co nám povíš k roomsteru II? ;-)
29. 12. 2015 14:28
Re: SUV
Pokud by šlo o identická auta (Caddy a Roomster), tak proč jít do jiné značky? To podle tebe potenciální zákazník Škodovky nesnáší VW?
29. 12. 2015 14:26
Re: Mnoho povyku...
No je mi krajně podezdřelé že jsi v zásadě potvrdil má slova, to je u tebe nezvyk ;-)
Re: Mnoho povyku...
Copak, plácale, zase nic? Tentokrát ze sebe nevysoukás ani císlo které je o polovinu nizsí nez skutecnost? >:D >:D >:D
Re: Mnoho povyku...
Xoniku, práve ze jsem si precetl to na co reaguji.
29. 12. 2015 14:15
Re: MPV
Nevím jak na Slovensku, ale v Čechách toto pořád platí víc než dost. Přeci jen bez mála 40% prodejů v ČR dělají Škodovky. A nejedná se pouze o fleetová vozidla.
29. 12. 2015 14:14
Re: MPV
Neslovíčkařil bych, jestli MPV nebo LUV. Prostě Škodovce chybí opravdu velké auto za rozumné peníze a na Octaviu, Superba nebo SUV prostě řada lidí peníze nemá.

Caddy je ideální auto na odvoz kol, kočárků, harampádí na chatu atp. Superb taky, ale třičtvrtě milionu fakt mnoho rodin k dispozici nemá.
29. 12. 2015 13:56
Re: Mnoho povyku...
Spíš počkáme co zase za perlu vypadne z tebe, zatím jsi tu tradičně nenapsal k tématu absolutně nic. ;-)
29. 12. 2015 13:53
Re: Mnoho povyku...
Ha náš wikipedista a googlista se probral. ;-) Možná by chtělo si taky někdy přečíst to na co reaguješ ještě než na to reaguješ. Ale díky, pouze jsi potvrdil má slova. :yes:
Avatar - 3_diamanty
29. 12. 2015 13:48
Re: MPV
skoda uz davno nemysli na rodiny.. bejvavalo...... dnes uz mysli skor na firemne flotily.... casy ked si videl skodu v dvore kazdeho domceka za mestom su davno prec.. dnes tam maju ludia yarisy ceedy i30tky astry focusy ... novu octaviu v rodinach uz takmer nestretnes ( len starsie generacie )

bez debaty.. nejako to uzitkove/MPV auto bude skode hodne chybat... stopnutie uz hotoveho projektu nechapem ani ja.... ono aj ten udajne "nepodareny" roomster... predaval celkom slusne cisla a to aj mimo strednej europy.... tento tah ukoncit roomster bez nastupcu je preto podla mna dost nestastny... som zvedavy na "nove" ciele skody ... donedavna boli este dost odvazne.... lenze vtedy sa este ratalo s nastupcom roomstera .. tak uvidime aka nakoniec bude realita
29. 12. 2015 13:47
Re: MPV
Skodovce chybi uz radu let normalni MPV. Jejich prodeje posledni dobou klesaji (prave na ukor SUV) a Caddy MPV proste neni.
Avatar - Emel
29. 12. 2015 13:46
Re: MPV
Tohle ale mělo být spíš LUV než MPV...
Avatar - Emel
29. 12. 2015 13:44
Re: SUV
Evropa je moc hrubý pohled, v Evropě je dost trhů, kde má Škodovka silnější pozici než VW (hlavně postkomunistické, ale i některé další). A pak jsou tu samozřejmě i osobní preference, místo Škody se dá koupit Fiat nebo Renault stejně dobře jako VW.
Avatar - Ji/Ri
29. 12. 2015 13:09
Re: Proč tolik nenávisti?
Zatím z fotek vypadá skvěle! Tohle jako 3. třetí auto v nějaké outdoorové verzi nebude mít chybu s 1,6 tdi nebo 1,2tsi, autoklima, tempo, pár drobností do kabiny ať to není pohřebák a jazda :yes:
29. 12. 2015 13:05
MPV
Dovolím si také krátký komentář:

1. Škoda se považuje za automobilku zacílenou na rodinnou klientelu (alespoň to říká)
2. MPV je určeno především rodinám, které mají 2 a více dětí a nemají na velká SUV, přičemž do obyčejných kombíku nenaskládají veškeré harampádí na hory, do Chorvatska nebo jen na návštěvu za babičkama
3. Škoda nenabízí automobil s posuvnými dveřmi a s dělenými zadními dveřmi (kdo má v rodině pohybově handicapované příbuzné, ví o čem píšu
4. Nenalhávejme si, že se stále drtivá většina majitelů aut rozhoduje podle technických dat a srovnávacích testů. U zboží "automobil" pořád hraje významný prim srdeční záležitost. Neexistuje zboží (snad krom hodinek nebo kabelek), kde se lidé více rozhodují podle značky/brandu. Jsme přesvědčený, že si Caddyho z principu nekoupí tolik zákazníků, kolik by si koupilo Roomstera.

Z výše uvedených bodů jednoznačně vyplývá, že Škodovce chybí automobil, který je vyfocený na obrázku, ať jde o přeznačkovaného Caddyho nebo o svébytný model.

Vývoj automobilu samozřejmě něco stát musel a rozhodně to nebyla laciná záležitost. Nárazníky, světla, doplňky v interiéru. Vozidlo již bylo pravděpodobně homologováno a prošlo i několika crash testy. Smlouvy s dodavateli dílů již uzavřené atd.

Zaříznout tedy projekt, který byl hotový, a který by Škodovce rozhodně neublížil, je krok naprosto nepochopitelný.

Jestli za celou hysterií dieselgate můžou tyto unáhlené kroky z Wolfsburgu nebo nového ředitele ze Zuffenhausenu, no potěš koště. Co nás ještě čeká?
Avatar - Ji/Ri
29. 12. 2015 13:05
Re: ...
Vím o jednom, co to umí bravurně s telefonem. Jen jestli to nebyl ON. >:D
Avatar - rokyta.p
29. 12. 2015 12:57
Re: ...
To je úplně jedno kdo to fotil, tam se může pohybovat třeba spousta externích firem a dodavatelů atd. A i kdyby to byl řízený únik, tak je to úplně jedno. Podstatné je že máme fotku :-)
29. 12. 2015 12:36
Re: SUV
Myslíš, že má Škodovka v Evropě dostupnější servis než VW? Podle mě by málokdo, kdo by uvažoval o novém Roomsteru, skončil jinde než u VW. Místo Roomsteru si koupí Caddy. PSA bych neargumentoval. To je právě příklad, jak se dá na výrobě prodělat.
Avatar - JGucci
29. 12. 2015 12:25
Re: SUV
Prodeje by byly jiste vyssi, nebylo by to dvojnasobne, ale sympatie a dostupnost servisu i v mensim meste by prodeje celkove zvedlo. Kdyby to tak nebylo, tak proc by to delalo treba PSA ?
Re: Mnoho povyku...
Pockejme na Xonika. To je místní insider na zálezitosti koncernu ze vsech koncernu nejkoncernovatejsího, ten to jiste výborne vysvetlí a podlozí presnými císly. >:D >:D >:D
29. 12. 2015 11:57
Re: Mnoho povyku...
Asi jim dřív šlo o každý prodaný kus navíc. Vše šlo za jediným cílem - stát se největším výrobcem aut. A to za každou cenu. Dnes už se asi dívají i na tu cenu.
Avatar - pumpkin
29. 12. 2015 11:48
Re: Vtipné
Tomu rozumiem, išlo mi len o to, že názov Roomster si mohli nechať pre nejaké menšie MPV aj keď s ním v blízkej budúcnosti nepočítajú. Toto mohla byť pokojne Škoda Praktik.

Škode sa ale asi neoplatí budovať divíziu úžitkových áut kvôli jednému modelu (aspoň zatiaľ) a v prípade dobre vybavenej osobnej verzie asi aj tak väčšina pôjde do Caddy.
Re: Mnoho povyku...
Kdyz to je vsechno tak jasné tak proc vubec projekt Škoda Roomster II existoval?
29. 12. 2015 11:41
Re: SUV
A není to snad jedno? Zde snad o celkové prodeje koncernu a ty budou stejné.
29. 12. 2015 11:39
Re: Mnoho povyku...
Navíc by i celková prodejní čísla byla asi skoro stejná. Koncernovým zákazníkům je stejně celkem jedno jestli si koupí Škodovku nebo VW. A pokud by cena byla skoro stejná, tak budou za VW jen rádi.
Re: Mnoho povyku...
Xoniku, ty wikipedistický experte - to vsechno co píses se vedelo uz dávno, to není nic nového. Presto to VW/Skoda nechali zajít tak daleko ze se rozbehla pilotní výroba a az potom byl projekt zastaven. To moc nesvedcí o dobrém plánování.
Avatar - Uživatel_5340709
29. 12. 2015 11:31
Re: ehm
Tak tady je - Dacia Aventador, v Rumunsku už mají první prototyp: [odkaz] :yes:
Avatar - JGucci
29. 12. 2015 11:27
SUV
A to si ve Skode nedelali pruzkum trhu, ze uz hotovy vuz bloknou tesne pred zacatkem prodeje??? A SUV pry budou v Evrope jen 2. Na "X4 a Fabii SUV" pry Skoda nema v Evrope vyrobni kapacity, takze se docka jen Cina.
Roomster mohl byt branou pro firemni uzitkace, ale timto krokem si zavreli cestu...na 1,5 mil aut za rok Skoda jen tak nedosahne....
29. 12. 2015 11:25
Mnoho povyku...
Pro nic... To že by roomster II byl pouze přeznačková caddyna byl všeobecně známy fakt. To že pro škodovku by to žádný finanční trhák nebyl se taky vědělo, a to ze dvou důvodů - jednak by výroba neprobíhala u škodovky ale v polském závodě VW, takže na výrobě by vydělalo především VW a jednak by cena musela být v hladině caddyny - tedy výrazně výše než stávající roomster, což znamená oslovení úplně jiného segmentu zákazníků a nejistá prodejní čísla.
Avatar - Ozzman
29. 12. 2015 11:21
Proč tolik nenávisti?
Vždyť Škodovka takové auto prostě potřebuje a vůbec by nevadilo mít více užitkových aut v nabídce, jakožto levnější alternativa k VW (Transporteru) by nějaké takové auto jistě na východ od Německa nemuselo zapadnout jentak v červených číslech.

OT: Tak jsem se konečně dočkal a viděl naživo nový Talisman.... Jízda ještě nebyla možná, ale mám-li být upřímný, kam se hrabe nějaký Superb, je nádherný (černá perleť s nádechem do fialové, Initiale Paris). Jediná věc, které je u Škodovky lepší (jízdu nesrovnávám, takže statické dojmy) je místo v zadu a nad hlavou (tam Talisman hlavně nad hlavou moc rezervy nemá). Interiér je jak z jiného světa oproti Supu, i perfektní sedačky má a ani ten rámeček kolem navi není naživo tak hrozný :-) Nezbývá než popřát mu hodně štěstí, rozhodně je to dle mne nejlepší Renault, který sem zatím viděl.
29. 12. 2015 11:16
Re: ehm
Až na to, že nejde jen o znak. Minimálně máš komponenty jako nárazník nebo přední světlomety. Předpokládám ne úplně stejný interiér. Místy jiný software, nebo alespoň konfigurace. Klidně by se mohli rozhodnout pro trochu jiné naladění podvozku. Nebo to auto trochu někde oškubat, aby bylo horší než Caddy (předpokládám, že měl být o něco levnější). Atd.
Avatar - Emel
29. 12. 2015 11:13
Re: článek o ničem
Článek je jen omáčka, to hlavní je fotka hotového auta...

Vidíš snad, že by někdo jásal? Prostě malá rebrandovaná dodávka... ale tak na Mercedes by to stačilo ;-)
29. 12. 2015 11:11
Re: Roomster II
Přesně, to se mi taky libí. Ve verzi Praktik by už mohlo jít o opravdu praktické auto ne jako u současné generace. Naštěstí že jsou v móde praktičtější, hezčí a univerzálnější typy aut. Takže roomster se nebude vyrábět ale nesmysl typu kodiak dostal zelenou :no:
29. 12. 2015 10:51
Re: ehm
Copak nevíš, že přehození znáčku u škody není jen tak. Celý proces výroby nové škody je dnes již poměrně dobře zmapován i když stále nad ním visí pár otazníků.
Mistrové dizajnu se sejdou v obří meditační báni nad Wolfsburgem. 10 dní a deset nocí se za nimi zavřou psychoizolační dveře a nikdo se nedostane dovnitř ani ven.Tuto akci doprovázejí slavnosti čítající divoké orgie, lidské oběti a lukulské hody za účasti všech produktových novinářů světa. Po 10 dnech je jasno. Bylo stvořeno něco božského, něco mimo tuto planetu. Věc nadčasového dizajnu, která oslní všechna ubohá lidská stvoření, která na ni dohlédnou, září základní bílé perleti. A pak se všechna soukolí systému dají do pohybu. Miliony otroků ve dne v noci tesají z jednoho obřího kovového ingotu věc nadpozemské kvality a spolehlivosti. Z hloubky země, kde je země a kov tekutý se nabírá za cenu strašlivých ztrát na životech uzoufaných dělníků tato vroucí tekutina a odlévá se přímo do forem, ze kterých vzejde srdce tohoto stroje. Dávno zapomenutí bohové pak vdechnou život celému stroji a ten je potom nabídnut od 399 999,- včetně stěrače, na pultech andělsky krásných obchodů, zvaných v pozemské řeči šourůmy. Celé machinárium však stále není kompletní. Chybí mu pilot, který bude přikován k této věci. Člověk a stroj po zaplacení zálohy splyne. Nafta se zažehne za orchestru ventilů. Zemí a restauračními zařízeními zazní ódy. Nová škoda roomster TDI povstala. Hail TDI !
29. 12. 2015 10:42
asi maj v koncernu
asi maj v koncernu pocit, ze prilis velke prodeje koncernu tomu koncernu skodi a tak neni treba takovej model na trh uvadet a staci ho jen "vyvynout", musi se holt podporit konkurencni koncerny a jejich znacky >:D
29. 12. 2015 10:38
Re: ...
Mám dojem,že to psané na Idnesu,že je to v nepřístupné části depozitu.Ale do depozitu prý taky pouští.Já byl v muzeu naposled v roce 2008.
Avatar - mango
29. 12. 2015 10:35
Roomster II
Boční posuvné dveře -> :yes:
Zadní dělené dveře -> :yes:
29. 12. 2015 10:34
článek o ničem
Článek nepojednává o ničem jen ohrává ohrane jak chudá škodovka to dopracovala v zajetí VW. Auta jsou uplne stejná co taky čekat od koncernu . Nevím nad čím kdo jása .Doker je lepší :-)
29. 12. 2015 10:32
Re: ...
No a co? To ještě neznamená, že tam nefotil s tichým souhlasem zaměsntavatele.
Avatar - 3_diamanty
29. 12. 2015 10:31
Re: Vtipné
roomster v najlepsom obdobi predal aj vyse 50 tisic aut v eu..... posledne roky uz boli poslabsie ale celkovo to nebol ziaden prepadak ako sa vsade pise ... skode bude tento "uzitkac" rozhodne chybat vzhladom na jej ambiciozne predajne predpovede do buducna .... navyse ak by tento novy roomster vyzeral ako prelepeny caddy... dizajn by uz tolko neodradzal zakaznikov ako doteraz .. mohol to byt nakoniec celkom trhak... ale asi vw nechce aby mu skoda liezla do kapusty.... inak tazko vysvetlit stopku pre uz fakticky hotove auto pripravene na vyrobu....
Avatar - 3_diamanty
29. 12. 2015 10:24
poslat k vode
defakto uz hotove auto... dalsi z "uspesnych" krokov od vw

bol by to sice len preznackovany caddy ale skode bude tento typ auta v predajoch chybat
29. 12. 2015 10:23
Tak akosi nejak...
...mi ani nie je ľúto konca tohto "projektu". Kým sa šírili správy, že sa Roomster stane plnohodnotným malým MPV, fandil som mu. Odkedy spadol na púhe dvojča Caddy, stratil svoju cenu.
Avatar - pumpkin
29. 12. 2015 10:10
Re: ...
Nemusí to vedieť, ako sarkazmus je to dobré.
29. 12. 2015 10:09
Re: ...
Je to focené v nepřístupném depozitu muzea.
Avatar - pumpkin
29. 12. 2015 10:09
Vtipné
Kedysi to bolo naopak, Feliciu Pick-up predávali ako Caddy, napríklad na letisku v Štuttgarte ich mali ešte pred rokom. No a teraz to zas malo byť opačne. Asi by to bol ale podobný krok ako v prípade Citanu, aj keď Roomster II mal byť ten chudobnejší príbuzný.

Som rád že takto nesprznili meno Roomester. :yes:
Avatar - Emel
29. 12. 2015 10:04
Re: ehm
Ale prosímtě, nemáš ani Dacii, ani Aventador, tak co chceš přehazovat ;-) ?
Avatar - Stejsn
29. 12. 2015 10:00
ehm
"Vývoj ale byl v tak pokročilém stádiu, že existují hotové exempláře" - no, pokud přehození znáčku říkáte vývoj, tak mám potenciálně vyvinutou třeba Dacii Aventador... :-!
29. 12. 2015 09:56
...
Lukáš Mareš už ve Škodovce dopracoval >:D