Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Obecní policie možná přijde o právo měřit rychlost jízdy

Obecní policie by podle senátorů z ústavně-právního výboru měla ztratit právo měřit rychlost jízdy automobilů. Toto oprávnění by mělo zůstat pouze republikové policii.
Zpět na článek
9. 1. 2016 23:18
Re: Jsem proti
ber to tak ze MP byla vesmes sebranka toho nejhorsiho povlu bez uplneho stredniho vzdelani.
9. 1. 2016 00:27
Jsem proti
Já jsem proti, protože jezdím 17 let a za tu dobu mě ani jednou nikde police, nebo strážníci nezastavili a to asi pouze z jednoho prostého důvodu, který je jednoduchý Jezdím podle přepisů :-! Represe musí být a rozhodně to platí na silnicích, kde každý den umírají lidé. Ve většině případů, alespoň dle mého názoru, hraje roli stresy a spěch...a když člověk někam neustále spěchá, tak pochopitelně více šlape na plyn, což má ve finále mnohdy fatální důsledky....Měření rychlosti na místech, kde to nemá žádný vliv na bezpečnost a slouží to pouze k naplnění kasy, jak tady mnozí píšete je K ZAMYŠLENÍ! i když jsem se s tím naštěstí osobně ještě nesetkal a souhlasím s tím, že je to k nasr.....před Vámi pole, les a nejednou flastr....jedete 58....PS: člověk dodržující předpisy se nemusí bát a vždy máte příležitost a právo se k věci vyjádřit :-)
8. 1. 2016 10:15
Re: Snad to schválí
Naprostý souhlas, k tomu není co dodat. Slouží to jen k vybírání peněz pro obec - tzn. průjezdné :no:
7. 1. 2016 23:14
Re: Jsem pro
toto bylo v jednom pripadu US
- soud konstatoval, a to zcela v souladu s dikcí zákona č. 361/2000 Sb., že primární pro určení, zda se jedná o obec, je zastavěnost území a až poté označení jejího začátku a konce. V praxi může nastávat a také pravidelně nastává případ, že značka označující začátek popř. konec obce je umístěna mimo zastavěnou oblast. Takové uspořádání často využívají mmj. obecní policie k výběru pokut za rychlost. V takovém případě lze výrok soudu velmi dobře použít pro obhajobu toho řidiče, který se stane obětí těchto klamavých praktik, a to k podpoře argumentace o chybějící materiální stránce přestupku.
7. 1. 2016 19:47
Re: Jsem pro
Pokud se nepletu, ta značka nesmí být někde v polích. Takže se to dá napadnout. Pokud jde o pokutu za rychlost... pokud tam není vyloženě značka omezující rychlost, tak by ses z toho měl ve správním řízení dostat (za předpokladu, že to bylo bezpečné). Budou to však pravděpodobně brát tak, že jsi byl v obci. Nehledě na to, jestli značka byla umístěna v rozporu s vyhláškou (u značek platí presumpce, že jsou správně, a NSS myslím rozhodl, že není na řidičích, aby posuzovali, jestli je značka někde umístěna oprávněně nebo ne - pokud se ti ta značka nelíbí, musíš jít pěkně úřední cestou, nemůžeš ji prostě ignorovat).
7. 1. 2016 18:50
Re: Jsem pro
podle me je velmi sporny, jestli jsi vůbec povinej dodrzovat obligatni padesátku tesne před ceduli konce obce, když jsi uz mimo zastavene uzemi.
ja bych v tom pripade sel kazdopadne do spravniho rizeni abych je trochu potrapil.
vzhledem k tomu, ze az na výjimky jezdim striktne od cedule k ceduli 60 tacho, tedy 55 skutecnych, mel bych nejen k absenci materiálnímu aspektu prestupku velkou sanci na uspech, ale tim bych se pripadne ohanel az nakonec.
precti si jak je v zakone o silnicnim provozu definovana obec.
Avatar - JohnyRnR
7. 1. 2016 16:24
Jsem pro
Jsem pro, rychlost a dopravu obecně ať řeší dopraváci. Problém s měřením u cedule v polích ale primárně není na straně MP, ta jen využívá toho, že se některé cedule přesunuly z hranic obcí daleko do polí nebo lesů, jinými slovy nesmyslnosti značení. Problém je tedy na straně idiotů, co takové značení navrhli a především na straně těch, co jim jejich idiotské návrhy schválili. Následně se pak obě tyhle skupiny jistě nesmírně divily, že takové značení nikdo nedodržuje a určitě je napadlo zpřísnit postihy...
Avatar - Blue Sun
7. 1. 2016 14:15
Re: však co bylo původním smyslem...
Kdyby to ale bylo jen deset korun... Není tomu dávno, co Strakonice dovedly dát 10 Kč za půl hodiny. V Rakovníku byla taky super sazba 10 Kč/30 minut, 20 Kč/hodina, každá další hodina za třicet...
Avatar - Blue Sun
7. 1. 2016 14:13
Re: Snad to schválí
S nimi jsem tedy zatím problém neměl...
7. 1. 2016 13:43
Re: Snad to schválí
Ale dělá. Minimálně MP v Čelákovicích tě pár metrů před koncem obce vybere taky. Podotýkám, že to místo je už široko daleko v polích.
7. 1. 2016 13:41
MP
Kdyby bylo po mém já bych institut MP úplně zrušil. Je to jenom plnička peněz radničních pokladen. Tak doufám, že aspoň tohle omezení bude schváleno.
Avatar - Uživatel_5340709
7. 1. 2016 13:05
Re: Snad to schválí
Slušní lidé se většinou domluví.
/mě to Slovensko stálo 80e/
Avatar - KANKUNEN
7. 1. 2016 13:01
Re: však co bylo původním smyslem...
Je to úplná pitomost řešit 10 korun za parkovné, vím to, ale se.re mně to taky. Koupím raději jinde , kde neplatím parkovné.
Avatar - Ozzman
7. 1. 2016 12:41
Re: Snad to schválí
Já mam zase jednu čerstvou s MP Praha, ne o rychlosti, ale parkování na chodníku, řekli mi "ty ty ty" a odešel jsem, bohužel sem to musel řešit osobně a dojet tam :-) Ztráta času, ale za ty "prachy" to stálo :-)
Avatar - Uživatel_5340709
7. 1. 2016 12:29
Re: Snad to schválí
Mě naposledy "vykostila" slovenská státní policie, a to 5m před tabulí na výjezdu ! z obce. Moje blbost, ale tohle nedělá v ČR ani MP.
7. 1. 2016 12:15
Re: Snad to schválí
Neviem ako u vas, ale na SK je obecna policia v podstate pre obecny urad len "prijmova polozka". O bezpecnost nejde vobec (to by nemerali 5 metrov za tabulou "zaciatok obce", ale ked uz tak radsej pred skolou)! Hlavne je vybrat dost na pokutach, aby bolo na platy tychto "obecnych pandurov", na leasing sluzobnych aut a radarov, a este pribudla pekna sumicka do obecneho rozpoctu...
7. 1. 2016 11:56
Re: však co bylo původním smyslem...
U vás to evidentně, jestli jsem to dobře pochopil, dobře dopadlo.
Zastupitelé často argumentují tak, že městská policie "NIC NESTOJÍ", protože "si na sebe vydělá". To je ale velký omyl. Ty peníze co lidi vydají za pokutičku za parkování potom nejsou utraceny za zboží a služby a místní ekonomika je právě o tyto peníze chudší. Pak se všichni diví, proč jezdí lidi do hypermarketů na periferii. No proč asi. V centru města není kde zaparkovat a všude hlídá "městapo". Na periferii nic takového. Jenže tak daleko úvahy úřednictva nesahají a strašně se všemu diví.
7. 1. 2016 11:46
Re: však co bylo původním smyslem...
u nas vedle v malym meste zridili MP snad v okamziku, kdy mohli merit rychlost, takze nakoupili radar, auta a zridili MP, která vybirala na 30km/h a 40km/h nesmyslny pokuty a pokutovali toho, kdo nezaplatil za parkovani v nove postavenych parkovacích automatech. jinak se vůbec nic nezmenilo.

když prisla před 8?? lety na radnici nova garnitura, jednim z prvních kroku bylo zruseni MP, zruseni parkovacích automatu, takze se parkuje zadarmo, a výsledkem je plnejsi mestska kasa. ještě presvedcili par dobrovolniku v duchodu (mozna trochu placenych), kteří kazde rano a odpoledne stoji u několika frekventovanych prechodu když deti chodi do a ze skoly a drzi dohled nad prechazenim silnice.
7. 1. 2016 10:35
však co bylo původním smyslem...
Copak bylo původním smyslem obecních policií? Že by výběr rychlostní daně? Že by každodenní botičkování?
Ale lidí to tak chtějí. Pokaždé si volí takové zástupce, kterým tento tento stav vyhovuje. Kdepak starat se o bezpečnot občana. Nas.at. Botičky a radary sem.
Avatar - flyboyeda
7. 1. 2016 10:21
já bych jim vzal i právo řídit automobil
měli by chodit pěšky ani to kolo bych jim nepovolil, ještě někoho zajedou

;-)
Avatar - Dzakobo
7. 1. 2016 10:19
Snad to schválí
Stejně si z toho obce udělaly jen bezpracný zisk a o bezpečnost jde až na 3. místě. Přeji panu Kuberovi dostatečnou podporu v senátu. :yes: