Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Mitsubishi Lancer vs. kráva: Jak jinak mohla tahle bouračka skončit? (video)

Každému řidiči se občas stane, že jej na silnici někdo z protisměru „problikne“. Ne vždy se ale musí jednat o reakci na oslňování dálkovými světly.
Zpět na článek
Avatar - Pepa_007
8. 4. 2016 21:32
Re: Je to matlák
Jel na tlumené. Auto proti jej evidentně varovalo intenzivním blikáním na nebezpečí. Ničeho nedbal a mastil dál. Za mě to je jasné.
8. 4. 2016 21:18
Re: vina řidiče
Ano omlouvám se špatně jsem se vyjádřil, když mě někdo osilňuje tak zapnu dálkové na delší dobu ale ne na celou délku přibližování. Ale rozhodně to splní účel líp než když budu blikat...
8. 4. 2016 21:04
Re: vina řidiče
Vina řidiče - souhlas, problikávání, takové jako zde - souhlas, jízda na trvale dálková a to i když tě někdo oslňuje - prasárna. Stačí naznačit bliknutím. Protijedoucí, tebou oslněný řidič, může v extrému ohrozit i tebe.
Avatar - Kentaurek
8. 4. 2016 19:52
Re: Je to matlák
Je pravda, že platí, že řidič smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen auto zastavit na vzdálenost, na kterou vidí. V případě potkávacích světel to může v noci znamenat maximální rychlost kolem 50km/h (nebo i méně dle typu světel a také reakční doby řidiče). A tak bychom si měli přiznat, kdo z nás jezdí v noci takovou rychlostí a jak bezpečné je pak pro ostatní takto pomalu jedoucí auto. Samozřejmě chybou je nezapnout dálkové, když je možnost.
8. 4. 2016 19:51
vina řidiče
No tak já mám za problikávání protijedoucích aut za jasné nebezpečí na nejbližším úseku kam jedu. Za to když mě někdo osilňuje dálkovými či špatně seštelovanými světly, dám to najevo trvale zapnutými dalkovými.... A jet ve tmě, a široko daleko žádné auto, bez zapnutých dálkových světel navíc takhle rychle je taky pěkný hazard. Jasná vina řidiče.....
8. 4. 2016 19:35
Je to matlák
Jasně jeho chyba. Není co řešit. Jel rychleji než byla jeho schopnost vidět a ubrzdit. Na silnicích dnes běžný jev.