Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Video: Horké chvilky s Dodge Viper

Především první generace Dodge Viper platí za auto, které potřebuje zkušeného řidiče, protože s ovládnutím stovek koní pod kapotou mu nepomohou žádné asistenční systémy.
Zpět na článek
13. 6. 2016 10:38
Re: Ten češtin zase dostal na zadek
Problém je v tom, že ten titulek šel napsat i tak, aby tam byl předmětný název v základním tvaru. Místo toho ale autor zvolil paskvil. Skloňování "Dodge Viper" nepůsobí v ČJ žádné obtíže, a to ani ve výslovnosti. Toto nebyla úlitba čitelnosti, srozumitelnosti, výslovnosti, ale jen špatná manýra při použití mateřského jazyka. Napsat to správně by rozhodně nešlo za hranici použitelnosti češtiny. Naopak. Asi se shodneme na tom, že lidé, kteří profesionálně píší, by měli jazyk používat správně. Což se v tomto případě nestalo.
Avatar - Fána
12. 6. 2016 19:46
horké chvilky
Zdáse mi to a nebo je to tak že ty americký rychlíci umí jezdit jenom rovně a když příjde zatáčka tak jsou v (_!_)?
Avatar - curwasportiva
12. 6. 2016 18:35
Re: Ten češtin zase dostal na zadek
Nevim co je na tom spatne, snad jedine mohli pouzit uvozovky. Ono je kolikrat lepsi nechat slova v puvodnim tvaru a prizbusobit k nemu zbytek vety, nez je nasilne sklonovat. S Dodgem Viperem na vecne casy a nikdy jinak.

btw. Dobry priklad, kde je lepsi nechat jmeno v puvodnim tvaru je takovy "Patrick Roy" zklonovani + francouzska vyslovnost a mas zadelane na pekny jazykolam...
12. 6. 2016 13:05
Ten češtin zase dostal na zadek
Horké chvilky s Dodge Viper? Vážně? To už ani neskloňujete? Nebo jde o podlézavost botům vyhledávačů? Případně od obého trošku? Možná by bylo lepší psát články rovnou anglicky, aby to bylo totálně "cool", ne?