Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Honda Accord slaví 40 let: Od třídveřového kompaktu k velkému sedanu

Automobily v průběhu let rostou. Tento trend je patrný i na Hondě Accord, která za čtyři desetiletí postupně změnila svoji koncepci.
Zpět na článek
Avatar - TeeJay
4. 7. 2016 08:38
Re: Accord byl vždy považován za auto, které mělo nad Evropo
Přesně, zvlášť minulý Accord byl naprostá příšernost, však to byl jen blbý prémiový sedan od Acury >:D
4. 7. 2016 08:27
Re: 40 let Accordu ?
Je to tak. Teď se vymlouvají, že trh střední třídy ovládly německé automobilky (zajímavé, že podobně nebrečí Mazda, která také vyrábí v Japonsku). Ono není divu. Když si člověk koupí německé modely střední třídy, tak má celkem jistotu, že pokud bude spokojený a bude chtít od daného modelu i další generaci, dostane auto podobné koncepce a podobných užitných hodnot.
Tohle bohužel u Accordu neplatilo a to se potom těžko buduje nějaká stálá skupina zákazníků.
P.S. Tohle nepíšu jako nějaký fanda německých aut, ale jako na jednu stranu spokojený a na druhou (po té co Honda s Accordem v Evropě skončila) značně naštvaný majitel posledních dvou generací Accordu.
Avatar - KANKUNEN
4. 7. 2016 07:39
Accord byl vždy považován za auto, které mělo nad Evropou na
Měli lepší motory i podvozek. Jenže Honda zaspala a proto ji lidi přestali kupovat. Kdo chce v dnešní době japonce tak jde k Mazdě, protože speciálně udělali pro Evropu kombík, dělají ho v Japonsku a přesto není moc drahý. V těch výmluvách, že Evropa není důležitý trh hledej mezi řádky větu, naše auto není tak dobré, aby mohlo v Evropě uspět.
Avatar - rohYpnol
3. 7. 2016 13:13
K nevíře
Člověku se ani nechce věřit, jak některé věci vypadají... stále stejně >:-[]
Avatar - praděda7
3. 7. 2016 11:10
Re: 40 let Accordu ?
Jo, zcela rozdílné modely aut, které díky tomu, že designeři postupem času opustili originální koncept, pomalu stáhli Accord ke dnu. Učebnicový příklad, jak neustálým zvětšováním a "vylepšováním" se dá potopit i nepotopitelná vlajková loď.
3. 7. 2016 08:25
40 let Accordu ?
Takže ve skutečnosti slaví 40 let pouze název Accord, kterým byly během této doby z obchodních důvodů postupně označovány zcela rozdílné modely aut.
3. 7. 2016 08:22
něco tam chybí
Téměř 140 obrázků, ale poslední Accord coupé tam není...škoda, je to totiž veliký krasavec