Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Fordy Transit a Transit Custom chrání chodce. Dostaly systém Pre-Collision Assist

Systémy automatického brzdění jsou v osobních autech už celkem běžné. Ford jej nyní zavádí také do dodávek Transit a Transit Custom.
Zpět na článek
13. 8. 2016 07:24
Re: Další asistující vyfikundace
Hele, v něčem máš pravdu, ale na proškolení hloupého řidiče, jako se mi to stalo na cestě do MB je to účinná záležitost.

Jeli jsme s mladou, před námi kolona kamionů, tak je postupně hezky predjizdim, vždy na přehledném a bezpečném úseku. Tak předjedu asi 3. Následně predjizdim 4. ten ale začne schválně zrychlovat a zmenšovat mezeru před sebou na zařazeni. Jelikož mám malé auto, tak jsem se stejně vlezl no a co se nestalo. Tento protináryzový systém mě vyhodnotil jako překážku a zadupnul mu brzdy (byl to ten novej DAF). Tak se kamioňák začal rozčilovat a troubit atd. A zase na mě začal najíždět a zase ho to vybrzdilo >:D

Prostě u idiotů se to fakt hodí.
12. 8. 2016 22:20
Funkčnost
A bude to fungovat nebo to taky občas někoho přehlídne a jindy to zase bude brzdit zbytečně a jelikož na to lidi budou spoléhat tak mrtvých spíš přibude?
Avatar - JohnyRnR
12. 8. 2016 17:35
Další asistující vyfikundace
Proč ne, kdyby se to dalo jednoduše tlačítkem vypínat, jako třeba Start-Stop. Ale fakt se těším na to, až začne tenhle nesmysl kvůli chodci brzdit na sněhu nebo na ledě, samozřejmě proto, aby všechny a všechno ochránil a člověk skončí v hodinách v příkopě nebo pod protijedoucím kamionem a toho chodce ve finále stejně vezme s sebou... Zlatá a čím dál zlatější T4 - zámky na klíček, okna na kličku, manuální převodovka, manuální "klimatizace", manuální "multimediální systém", manuální tempomat, manuální nastavení sedadla řidiče s manuální pamětí, manuální senzor deště, manuální pre-collision assist, manuální asistent pro jízdu v pruzích, manuální asistent pro sjíždění kopců, manuální auto-hold, manuální ESP, dokonce i ABS je tu manuální :-) Jen posilovač řízení a brzd a je to parádní jízda, člověk ví přesně, co auto dělá, to třeba poslední Passat si jede tak nějak skoro sám a řidič neví od kol skoro nic. A jako bonus není potřeba až tolik koukat, kde zrovna radarem chrání pomahači, na dálnici rozhodně ne :-)
12. 8. 2016 17:28
Paráda
A bude obsažen v základu, nebo jako příplatek?