Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Fiat Ducato oslavil 35 let své výroby (+video)

Fiat Professional si připomněl významné výročí v historii jednoho ze svých nejvýznamnějších modelů. Fiat Ducato se vyrábí již 35 let.
Zpět na článek
Avatar - pallas
7. 11. 2016 02:12
Re: Dizajn tretej generácie
áno, dizajn karosérie Ducato/Jumper/Boxer je od Giugiara. A bol naozaj revolučný - vtedy ešte Mercedes vyrábal hranatý 208D, neexistoval MB Sprinter, Takisto Renault Master bol vtedy iba hranatý.
Avatar - pumpkin
6. 11. 2016 10:04
Dizajn tretej generácie
Vie mi niekto povedať, kto navrhol dizajn tretej generácie Ducata? Mám pocit, že to bolo nejaké známe dizajnérske štúdio (Giugiarov Italdesign?) a raz som aj videl náčrty, ale už sa k tomu neviem dopracovať. Je to podľa mňa zo všetkých generácií najlepší dizajn. Jeho uhladené tvary sú nadčasové a oproti druhej generácii priam revolučné.
A ešte taká zaujímavosť. Predné úzke svetlá boli neskôr použité pri modernizáciách električiek Tatra K2 a T3 s novými čelami od Patrika Kotasa. Zadné svetlá boli zas z Astry F.
Avatar - pumpkin
6. 11. 2016 09:37
Re: Nepřesný nadpis
To je asi len tvoj pocit, ostatným je to myslím jasné. Nikde sa navyše nepíše, že by malo ísť o tú istú generáciu, tak zbytočne nehľadajme problémy tam kde nie sú. ;-)
6. 11. 2016 08:52
Nepřesný nadpis
Nadpis článku navozuje pocit, že 35 let se vyrábí tentýž model auta. Což se ale následně uvádí na pravou míru, jednalo se o několik zcela rozdílných modelů užitkových vozidel, pro které Fiat jen použil shodný název. Podobně to dělají i ostatní výrobci

Takže výročí neslaví žádný z modelů, ale pouze používání názvu Ducato

jinak fajn