Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Audi Q8 Concept: Tohle je první oficiální snímek

Po dvou nákresech přichází první opravdová fotografie konceptu Q8. Cudně ukazuje část masky chladiče, světlometu a nárazníku.
Zpět na článek
27. 12. 2016 17:06
Re: Njekrásnější auto r. 2017!
To je vůl! >:D
Avatar - Bubáq
27. 12. 2016 16:06
Njekrásnější auto r. 2017!
Q8 určitě bude ten nejkrásnější a nejdokonalejší automobil představený v r. 2017. Zejména v tmavě červené mu to bude slušet. Béžový interiér pak doplní celek do podoby neskutečné elegance. Motory a převodovky už jsou v podstatě hotové a představují naprostou špičku v luxusní třídě. Šestiválec bude pro úsporu paliva vypínat pět, a osmiválec šest válců. Interiér bude dokonale odhlučněný, takže řidič uslyší tlukot vlastního srdce mírně zesílený palubním reproduktorovým systémem.
Jeden z dodavatelů Q8 mi umožnil krátkou, ale dostatečně dlouhou zkušební jízdu. Takový požitek za volantem ještě nikdo nezažil- a to se jednalo o předsériový prototyp!
Vysoce oceňuji především posaz za volantem: velmi nízko nad silnicí, jak se na sportovní auto sluší, a zároveň dostatečně vysoko, abych měl dokonalý přehled o dění před, za i nad vozem. Osobně bych snad jen trochu zvětší plochu zpětných zrcátek, anebo bych je nechal odstranit úplně. Tak dokonalý automobil vlastně zpětná zrcátka potřebovat nebude. Vůz za příplatek nabídne zatáčení všech 5 kol, ovšem za cenu mírného zmenšení zavazadlového prostoru, což je ovšem mírný ústupek za to, že rezerva nebude za jízdy jen tak zahálet.
Všem skeptikům pak vzkazuji, že sériové auto se prakticky nebude lišit od prototypu; Audi slibuje, že zachová všechny podstatné prvky designu. Jiný v sérii bude jen volant a pedál plynu, který bude nahrazen páčkou elektronického nastavení polohy škrtící klapky sání ve snadném dosahu rukou na volantu, popř. i rukou spolujezdce na zadním pravém sedadle. Více rozdílů pak na sériovém autě nenajdete.
Po krátké, ale dostatečně dlouhé jízdě s prototypem jsem se doslechl, že všichni ostatní výrobci automobilů se rozhodli v roce 2017 žádné novinky neprezentovat (viz. např. Peugeot, který již a vizoval, že do Frankfurtu na podzim nepřijede). Jde o logický krok, protože jakékoliv jiné novinky budou stejně v r. 2017 zcela zastíněny premiérou vozu Audi Q8. Jedinou výjimku představuje koncernový sourozenec Škoda, která na respektované výstavě v * vystaví prototyp na výrazně zkrácené, zúžené a zvýšené podvozkové platformě vozu Q8; proslýchá se, že půjde o první pokus škodovky zasáhnout do nově vznikajícího segmentu vozidel určených pro autonomní jízdu: vůz bude mít namísto kol pásy, a jeho dřív ě pro škodovku charakteristická maska chladiče bude nahrazena buldozerovou radlicí. další pozoruhodnou adaptací platformy MLQ pak bude výfuk vyvedený nahoru nad úroveň střechy kabiny. U benzínových variant bude výfuk vyveden před kabinou, u naftových variant pak za kabinou pro jednoho a půl cestujícího.
Jak můžete vidět, máme se v roce 2017 opravdu nač těšit!
Avatar - Lojza11
27. 12. 2016 14:29
Q8
Koncept, alespon ze predu vypada pekne. Snad nebude Q8 vypadat podobne ala Q7 zvenku.
Avatar - lexi
27. 12. 2016 14:00
konečně trefa do černého ...
tak po etapě tápání - nová Q7 , A4 a nakonec i A5, se Audi odhodlalo k počinu, který má odvahu a skutečně se mě líbí, Bravo Audi !!!
27. 12. 2016 12:09
Koncept...
...jo vypadá to pěkně, ale... Je to koncept a dotáhnout koncept do konce (do výroby) tak jak byl navržen to se jen tak nestává. Jediní co mají na to koule jsou v posledních deseti letech japonci...