Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: VW Arteon: Nejstylovější VW už není CC. Nebo je?

Jde sice o nástupce Volkswagenu CC, jmenuje se ale nově a trochu zvláštně, Arteon. Jaký vlastně je?
Zpět na článek
Avatar - removed
7. 3. 2017 18:02
Rozpaky...
Vnejsi design fajn, ocekavane strohy a presto libivy. Opravdu hezky VW... Ale... opet interier mne naplnil kritikou... Proc ty ventilacni otvory jak od prumysloveho elektromotoru?
neregistrovaný "SR20"
7. 3. 2017 17:17
Ja som videl Renault Latitude
Ja som videl foto len tak letmo, zdalo sa mi že vidím Latitude.
Avatar - iudex
7. 3. 2017 16:36
Re: Sportback pre chudobnejších
To aj mňa, ale zase VW si nemôže dovoliť nastaviť cenovku príliš blízko Audi, lebo to by mohli záujemcovia ísť rovno do prémie. Takže keď napr. Passat so 140 kW TDI stojí 33t eur a A5 SB 42t eur, Arteona s týmto motorom tipujem niekde na 36t. Takže úplne pre chudobných to zas nebude.
Avatar - flyboyeda
7. 3. 2017 16:31
Zklamání, nejdřív jsem si myslel že to je Renault
Potom jsem teda zjistil že to je VW, no ale orpoti minulé generaci je to cesta zpět, zatím z první fotky jsem hrozně zklamaný, obyčejný Passat vypadá mnohem lépe, ta Q8 to je taky hrůza , VW jsem měl vždy rád, tak je pro mě tohle říkat těžké, ale je to tak, palec dolů jak v TV Nova :no:
Avatar - _Karel_
7. 3. 2017 16:22
Re: Sportback pre chudobnejších
:yes: Souhlas, třeba v té bílé ten předek vypadá mnohem zkousnutelněji. Lift je super. 2,0TSI 140kw fajn kompromis a DSG - mě vyhovuje, ale chápu. Čekal bych ale, že automobilka s takovými možnostmi konfigurace časem možnost manuálu přidá.
Zajímavé bude, o kolik moc to bude pro chudší, než A5.
Avatar - iudex
7. 3. 2017 16:08
Sportback pre chudobnejších
Paradoxne menej nápadné farby a neeRkové modely vyzerajú lepšie, než ten žltý promo model a ten nezvyčajný predok tak nebije do očí a začína sa mi páčiť. Najviac kvitujem výklopnú zadnú stenu, na rozdiel od minulého sedanu CC je aktuálny liftback o triedu praktickejší a z tohto pohľadu ho vnímam ako ideálny kompromis medzi eleganciou klasického sedanu a praktickosťou kombi. Skrátka taký A5 Sportback pre chudobnejších.
Možno trochu škoda motorov, tam sa mohol VW odviazať viac, ako len vziať paletu Passata a vypustiť najslabšie motorizácie. Tiež mi vadí, že ako odporca DSG mám na výber z benzínov len základnú 1,5ku, predsalen pre "prémiovejší" a väčší Passat sa viac hodí dvojliter a ten je povinne s automatom aj v slabšej verzii, čo je zbytočné obmedzenie.
Každopádne za mňa dobré a teším sa na vyskúšanie.
7. 3. 2017 16:08
Re: Jak tak koukám na ty snímky,
zabudol si na seat, ateca a kodiak sú zo zadu skoro totožné, myslím tvarom nie veľkosťou
Avatar - Uživatel_5340709
7. 3. 2017 16:03
Jak tak koukám na ty snímky,
hlavně zadní část, je až s podivem, jak se smazávají designové rozdíly mezi audi, VW a škodou. Otázka je, co to přinese.