Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Nový Volkswagen Jetta na prvních snímcích. Co víme o nadcházejícím Golfu sedan?

V kompaktní třídě je Volkswagen vedle u nás dobře známého hatchbacku Golf zastoupen také sedanem Jetta. Postarší vůz se konečně dočká nástupce.
Zpět na článek
Avatar - Hammunasakra
12. 12. 2017 22:26
Re: Co to je za nesmysl?
Reálnej přínos dražších věcí je obecně problematickej = musíš přidat násobek ceny atd. = za relativně malý přilepšení. Ale přes vlastně eště nedávný přesvědčování ZF že 8 je maximum a víc nemá smysl = si myslim že to byl spíš marketing. I když jejich ZF8HP je fakt fenomenální

Třeba Lex má 8st. a to eště jinou sportovní verzi ke stejnýmu motoru [odkaz] a 10st. [odkaz] a prej to je poznat

Že lepší verze DSG nejsou až tak levný ale věděli než vrazili prachy do vývoje [odkaz] = navěky s 6-7 DSG vydržet nemůžou = obzvlášť v prémii nebo obecně dražších modelech. Ostatně Audi mimo Evropu na 8st. HDM začalo přecházet už před nějakou dobou
Avatar - Emel
12. 12. 2017 22:05
Re: Co to je za nesmysl?
Podívej se třeba na ten desetikvalt od GM. Devítka je 0,69:1 a desítka 0,64:1. To dělá přeskok necelých 8%. Otáčky spadnou třeba ze 3000 na 2780. Fakt to má smysl s těma pětilitrama, se kterejma se to prodává? Když to funguje tak asi proč ne, ale já v tom reálnej přínos nevidím.

Myslím, že právě ty mokré DSG už nejsou levné...
Avatar - Hammunasakra
12. 12. 2017 21:52
Re: Co to je za nesmysl?
Levný 2spojky napříč výrobcema jednu dobu vypadaly že ovládnou planetu = no dneska už sme trochu dál. Ve špičkovejch verzích kde náklady nehrajou roli fungujou skvěle a asi tam eště dlouho zůstanou = ty levný v masový výrobě = asi jen v Evropě = fuj to byl ale ošklivej vtip :-)

Odladit blbě neni problém = vem si že vlastně dodnes se nepodařilo do 100% stavu dát 9st. ZF a všichni radši přešli na 8st. Aisiny. Převodovka dle všeho potřebuje tak absolutně přesný nastavení = že to nestojí za to. Ostatně relativně rozdílný zkušenosti v různejch značkách sou i s tim 8st. Aisinem = byť ne tak problémový jako s tim ZF 9HP

Osobně věřim v přínos 9. a 10st. převodovek. Mercedes 9st. po krátkym úvodnim zaváhání už dneska funguje na výbornou snad ve všech modelech a motorech. Určitě lepší volba než postarší 6-7st. 2spojky

10 st. Aisin v Lexusech i 10st. GM [odkaz] [odkaz] dle všeho působěj velmi dobře. Nejde zůstat zaseknutej na 6-7 DSG = myslim že vývoj ukončili ne z důvodu nákladů, ale že chtěj nebo spíš musej jít jinou cestou. Viz BMW a třeba tahle Jetta = 8st. Aisin pro přední pohon je dneska asi cenově rozumnej a provozně totálně v pohodě
Avatar - Emel
12. 12. 2017 20:39
Re: Co to je za nesmysl?
Byla nezapomenutelná z pohledu spolehlivosti. Jezdil jsem s ní v A4 Cabrio a 2.0TSI myslím 155kW a uživatelsky to nakonec nebylo tak zlé... ale už je to hodně dávno, možná to prostě zachránil relativně silný motor.

Jasně, HDM automaty s přemostěním měniče se zbavili svého hlavního neduhu nižší účinnosti a fakticky nenechávají moc prostoru, kde by je DSG mohlo překonat. Co přesně stojí za koncem vývoje nevím, třeba je to nákladová stránka věci.

8ZF třeba v bávu asi jo, naopak na spoustu devítikvaltů (např. Fiat) i osmikvaltů (např. Opel) už jsem četl záporná hodnocení. To jsme zpět u toho, že důležitější je provedení. Osobně nevěřím v reálný přínos deváté nebo desáté rychlosti oproti dobře poskládanému sedmikvaltu, tím spíš u motoru 300Nm+.
Avatar - Hammunasakra
12. 12. 2017 20:24
Re: Co to je za nesmysl?
Jj Multitronic od Audi = to je velmi významná CVT = skoro se dá říct: Nezapomenutelná ;-)

Pro takový to běžný ježdění = pro to jak jezdí většina lidí = je dneska asi nejlepší = právě CVT = naprosto souhlasim s japonskym závěrem :-)

To co dovedou s motorama nový 8-9-10 kvalty je neskutečnej pokrok. Jak si vysvětluješ ukončení vývoje novejch DSG?
12. 12. 2017 18:39
Re: Co to je za nesmysl?
V Číně se mluvilo o DQ380 a neměla snad podporovat pohon všech kol, striktně FWD. 381 by měl být její derivát. I když je vezmeme jako jednu převodovku, pointa je, že ji Čína měla dřív. Nevím, kdy tu převodovku udělali, ale mluvilo se o ní už v roce 2012, ne-li dřív (tehdá pro ni začali v Číně stavět továrnu).
Avatar - Emel
12. 12. 2017 17:14
Re: Co to je za nesmysl?
Hele, mizerná CVT je asi to nejhorší, co tě může potkat. Zažil jsem taky, nikdy více. Ten Civic už nebyl vyloženě špatný, ale už to, že se kvůli převodovce omezuje krouťák motoru, považuju za špatné znamení. Nic lepšího s CVT jsem nejel (možná kdysi Multitronic od Audi), ale nevylučuju, že můžou existovat i skvělé CVT... jen jsem na ně zatím nenarazil.

Vícestupňové automaty jsou samy o sobě jiné téma. Osobně nevidím velký smysl v osmikvaltech nebo devítikvaltech, obzvlášť ve spojení s dnešními turbomotory s "placatým" průběhem výkonu, podle mě stačí chytře rozhodit těch 6 nebo 7 kvaltů... ale budiž, osm je víc než sedm, tak zase na druhou stranu proč ne, když se z toho řídící jednotka nezblázní.
Avatar - Hammunasakra
12. 12. 2017 16:45
Re: Co to je za nesmysl?
Ne důležitější je použitá technologie = jednoznačně a nejen v převodovkách :-)

Ne že by na konkrétnim naladění a použítí atd nezáleželo ;-)

Že více stupňový DSG je stopnutý ví všichni = kdy tohle skončí? :-)
Avatar - Emel
12. 12. 2017 15:05
Re: Co to je za nesmysl?
Psal ti to MT - Jetta měla v US Aisin i dřív, není to žádná "náhrada po stížnostech".

Shodou okolností jsem teď v rámci předváděček a půjčených aut projel HDM (Opel), CVT (Honda) i dvouspojku (Kia)... a nejlíp bych hodnotil to DCT.

Pointa? Pořád asi víc záleží na konkrétním odladění než na technologii.
Avatar - Hammunasakra
12. 12. 2017 14:21
Re: Co to je za nesmysl?
Poslední dobou to fakt přeháněj = nesmyslnej fakt už obtěžující nárůst reklam je už taky přes míru
Avatar - Hammunasakra
12. 12. 2017 14:18
Re: Co to je za nesmysl?
No = nevieš :-)

Ale si vtipnej = dej pár odkazů na ty náročnejšie testy = rád se pobavim >:-[]

Nebyl si posledních 10 let v kómatu? Lepší spotřebu a rychlejší časy než manuál maj dneska už i automaty s hydroměničem + sou jemnější jak píšeš. Prostě nezloběj v kolonách a při parkování ;-)

Úžasný levný 2spojky = nejen DSG = sou dneska už na ústupu. Ve větší míře sou rozšířený jen na jednom kontinentu = tom co preferuje naftu před benzínem >:D

I když i to se naštěstí už zase znormálňuje. Volba jestli 8st. HDM automat nebo 6-7 DSG = je celkem snadná

Zajímavý že furt existujou lidi vzývající tuhle pomalu ustupující poruchovou a viz srovnávací testy automatickejch převodovek = skoro ve všem včetně servisních nákladů = horší technologii

Jestli si nadšenej z DSG = eště by si mi moh říct v jakejch konkrétních modelech = počkej až se svezeš s 8 st. ZF nebo sportovní verzí 8st. Aisinu, 9st. Mercedesem, 10 st. Aisinem nebo GM. Prostě lepšíma automatama = než je DSG :-)

Rozhodnutí VW dát po problémech a stížnostech zákazníků do Jetty místo DSG radši 8st. HDM automat = je správný. Že se najdou extrémisti který je za to kritizujou = je tak trochu fascinující
12. 12. 2017 14:17
Re: Co to je za nesmysl?
Na tom sa zhodneme, v poslednej dobe je to zlé
12. 12. 2017 14:03
Re: Co to je za nesmysl?
Pokial viem, stazuju sa zrejme len teoreticki motoristicki novinari. Ti skutocni, co vedia autom aj jazdit ju skor odporucaju. Ale zrejme citam narocnejsie testy ako ty:-)

Radit v Auto bolo pre mna a stale je asi to najvacsie potesenie. nie je nic lepsie, ako dobry Motor, podvozok a dobra prevodovka vratane kvalitnej kulisy radenia. Ale DSG ma naozaj dostalo. Dokaze toho naozaj vela a hlavne dokaze este lepsie setrit palivo. So skusenym vodicom to robi uplne zazraky. Nehovorim, ze kvalitny Automat s hydrodynamickym menicom nebude este jemnejsi. Bude, lebo je to podstata hydrodynamickeho menica a DSG je len robotizovana manualna prevodovka. Ale to je to, co je na nej uzasne.
12. 12. 2017 13:43
Re: Co to je za nesmysl?
A teraz k téme, napísal ti fakt ohľadom cieľového trhu. Nedávno som strávil cca 2000 km s 6 st aisinom a odladenie bolo tak mizerné, že som sa tešil naspäť na dvojspojku. Dsg sem doliezlo v čase 5 a počiatkpch 6 st hdm automatov a v tej dobe to bola z môjho pohľadu leepšia alternatíva. Na strane druhej časy sa menia a vývoj napreduje. Chápem, že to nepochopíš. Som zvedavý, či to dolezie na web celé
Avatar - Hammunasakra
12. 12. 2017 13:37
Re: Co to je za nesmysl?
Software ACZ stál odvždy za = to samý co texty >:-[]
Avatar - Hammunasakra
12. 12. 2017 13:36
Re: Co to je za nesmysl?
Jj napísal som fakt :-)

Muj limit idiotů a podobně milejch oslovení prostě Karel překonal = si bude muset dát holt některý dny pauzu = nebo tak hezky oslovovat manželku nebo děti nebo tak
12. 12. 2017 13:34
Re: Co to je za nesmysl?
Kukám, že mobilné acz neposiela celé príspevky , ale časť sa stratí cestou :-(
12. 12. 2017 13:32
Re: Co to je za nesmysl?
Skús používať znamienko = zmysluplnejším spôsobom ako to robíš v súčasnosti. A teraz k téme. Naísal ti fakt, zjavne máš probl
Avatar - Hammunasakra
12. 12. 2017 12:30
Re: Co to je za nesmysl?
Na DSG si stěžujou všichni = včetně německejch testů. Prostě polena >:-[]
12. 12. 2017 11:32
Re: Co to je za nesmysl?
Co si myslel pod pojmom narocnejsi zakaznici na ostatnych kontinentoch? Pokial viem, iba v Nemecku mas neobmedzenu rychlost na dialnici ( teda niektore useky ) a preto vzdy boli a aj dalej budu zrejme nejnarocnejsi zakaznici v DE. Jednak maju kde Auto pretiahnutr a maju tiez na to prachy. Dalsia vec je, ze Nemec si velmi dobre rozmysli, co kupi a euro otoci 5x nez ho da z ruky.

No a DSG prevodovka? Je silno adaptivna. Co je vyhoda pre skusenych vodicov a nevyhoda pre vodicov polena. Mnoho ludi sa stazuje na DSG len preto, ze ju nevie normalne pouzivat. Ako som pisal, DSG je silno adaptivna a kto nevedel jazdit plynulo s manualom, bude s DSG na Tom este horsie. Vsetko je to len a len o pravej nohe a cite v nej. Mozes jazdit ako v bavlnke a zaraven velmi, velmi svizne. ale mozes byt pomaly a skakat jak hovado:-)

Takze aspon vies, kto je aky sofer. Kto sa na DSG stazuje, je to proste poleno:-)

Mam zatial len 65000 odjazdenych na DSG spriahnutych do 2.0TDI a je to doslova idealna kombinacia. A co je dolezite, DSG dokaze naozaj setrit palivo, ale neubera z dynamiky vozidla. To je vzacna kombinacia.
Avatar - Emel
12. 12. 2017 11:01
Re: Co to je za nesmysl?
V Číně se vyrábí ta sedmikvaltová DQ381, kterou má třeba RS245 nebo Clubsport, ne?
Avatar - Emel
12. 12. 2017 11:00
Re: Co to je za nesmysl?
V Insignii? Hele... asi jo, aspoň by se vidělo, jestli je v tom převodovka nevinně nebo ne :-)
12. 12. 2017 10:53
Re: 4,7m dlha jetta
preco zle..? nakoniec je to jedno , tak si kupis nizsiu triedu..
Avatar - 3_diamanty
12. 12. 2017 10:39
4,7m dlha jetta
ach jaj.... takze novy golfik 8 moze mat razom aj 4,5m a nicomu to vadit nebude ... mudre hlavy vw to opat poriesili ... a novy passat poprosim aspon 5m ... ;-)

kde je ta doba ked 4,7m dlzku mali auta vyssej strednej ( alfa 166 ) a dnes? kdejaka astra kombi je uz auto podobnych rozmerov a este sa tvari ako nizsia stredna... cele zle
Avatar - Hammunasakra
12. 12. 2017 10:30
Re: Co to je za nesmysl?
Nejen v Americe nebo Číně = skoro by šlo říct že jen v Evropě ne. Trend ústupu od dvojspojek začal už před delší dobou = byť to od nás neni až tak viditelný

Myslim 2spojek v masový produkci = McLaren, Ferrari, Porsche.. tam je to něco jinýho
12. 12. 2017 10:14
Re: Co to je za nesmysl?
ale z casti ma pravdu...rovnako to robi Ford.. v amerike mali z dvojspojkou vo Fieste problemy ( ja mam minulu generaciu a nemam problem ) pretoze americania na to nie su zvyknuty.. preto v benzinovych fordoch je hdm v dieslovych powershift .. teraz mam noveho focusa a ten ma prave hdm menic , takze mozem porovnavat..ano je to radenie plynulejsie a zmena prevodov neni citit .. dvojspojka ale funguje tiez dobre a plynulo.. to ze citis zopnutie spojky je proste vlastnost..
Avatar - Hammunasakra
12. 12. 2017 10:10
Re: 8 st. HDM Aisin (?)
2 spojky zkusili všude možně včetně USA = narozdíl od Evropy spíš nic moc
12. 12. 2017 09:49
Re: 8 st. HDM Aisin (?)
VW dlouhodobě používá Aisiny pro příčnou zástavbu (jako asi většina automobilek), takže asi nepřekvapí, když upgradují z šestistupňového na osmistupňový. Nemysli si, končící Jetta měla v USA Aisin. Stejný typ, jako byl v Mini a 2AT. A nebyla sama. Jetta snad nikdy Aisin neopustila. Audi to také takhle dělalo, do USA posílalo auta převážně s 8HP (co se týče tedy podélné zástavby). V širším měřítku to s S tronicem ani nezkoušeli. Dvouspojky byly vyvinuty pro EU, nebyly ani zamýšleny pro USA.
12. 12. 2017 09:30
Re: Co to je za nesmysl?
A proto pro Čínu tenkrát udělali jinou dvouspojku, kterou jsme tu ani nedostali. Až nedávno, nová převodovka v Atece, faceliftovaném Golfu atd. by měla vycházet z té čínské. Na DQ250 pak byly svolávačky myslím obsáhlejší, byly problémy s mechatronikou.
12. 12. 2017 08:59
8 st. HDM Aisin (?)
Ten Aisin tedy jen odhaduju, ale tak jako se pro podélnou zástavbu motoru rozšířila, samozřejmě až na výjimky, 8 st. převodovka ZF, vypadá to, že pro příčnou zástavbu bude první volbou právě 8 st. Aisin. U BMW už to tak funguje, teď se asi přidá VW/Audi...
Vypadá to tak, že 9 st. ZF pro příčnou zástavbu se nějak stále nedaří dostat do té správné formy.
No a co napsat k DSG a být alespoň trochu objektivní. VW se určitě podařilo dostat dvouspojky naprosto nejdál (ve velkosériové produkci samozřejmě) a některé už fungují docela použitelně. Jenže firmy jako ZF nebo Aisin ukazují, že HDM je v obecné rovině prostě lepší.
Avatar - N6600
12. 12. 2017 08:34
Re: Co to je za nesmysl?
Cina sa na DSG stazovala a docielila aj zvolavacku u VW. Preto VW nechce opakovat uz zazite a da tam klasicku spojku. Nic viac, nic menej...
Avatar - white label
11. 12. 2017 23:57
Re: A3 sedan?
Pokud v tom vidíš spíš 3er (nebo co v tom od BMW vlastně vůbec vidíš?), než A3 sedan, tak šupej k očnímu. ;-)
Avatar - wakantanka
11. 12. 2017 20:56
Re: Opět nechápu
no aj negatívna publicita je publicita >:D
Avatar - Bubáq
11. 12. 2017 20:23
Re: A3 sedan?
Ano, určitě. Konkurence z mnichova se v siluetě vyznačuje především ostrými přímkami a pak také třetím bočním oknem... Tady brýle už nepomohou...
Avatar - Bubáq
11. 12. 2017 20:22
Opět nechápu
VW opět prezentuje coby upoutávku zidealizovanou kresbu nové Jetty. A ta kresby svými proporcemi naprosto neodpovídá prezentovaným snímkům prototypů: ve skutečnosti má mnohem kratší rozvor v poměru k délce, je mnohem vyšší v poměru k délce a tak pravděpodobně bude autem s mnohem nudnějším designem, než jak naznačuje kresba. Má tohle někdo zapotřebí? Poslouchat po odhalení sériové podoby uštěpačné poznámky o tom, jak se prsili s kresbami a ve skutečnosti je to jen nuda? \co kdyby kresba jako upoutávka byla mnohem realističtější?!
Avatar - wakantanka
11. 12. 2017 20:17
A3 sedan?
Ja tam skor vidim v bocnej siluete skor konkurenciu z Mnichova. :-)
Avatar - Hammunasakra
11. 12. 2017 19:47
Re: Co to je za nesmysl?
Ty si prostě drzej jak vopice = umíš něco jinýho než každej den psát urážky i.diote bl.ej? ;-\

Svý IQ tykve neznalosti a komplexy si řeš jinde
Avatar - _Karel_
11. 12. 2017 19:37
Re: Co to je za nesmysl?
Ty seš prostě idi.ot a dokazuješ to každým svým dalším slovem.
Nenapsal jsem ani písmenko o tom, jak bych si přál dlouhé pokračování DSG, nenapsal jsem ani písmenko stran mého názoru na DSG, napsal jsem názor, že HDM v Jettě není první vlaštovkou konce DSG, ale má důvod v cílovém neevrospkém trhu. Co bych raději chtěl nebo nechtěl s tím nemá nic společného.
Avatar - Hammunasakra
11. 12. 2017 19:26
Re: Co to je za nesmysl?
Fakt bys radši chtěl 6-7 stupňový DSG = než 8 st. HDM? Dotaz myslim vážně!
Avatar - Hammunasakra
11. 12. 2017 19:15
Re: Co to je za nesmysl?
Některý jako ty to vědi už roky = a strkání hlavy do písku to fakt nezmění ;-)

Neboj = tady DSG přežije nejdýl. Jak správně zmińuješ = náročnější zákazníci na ostatních kontinentech 2spojky napříč značkama poslali do = evropani jako ty si je budou moct užívat eště roky :-)
Avatar - _Karel_
11. 12. 2017 19:08
Re: Co to je za nesmysl?
Kulový začíná. Jetta je auto zejména pro Čínu, pak pro USA a jen pár tisíc se jich prodá tady.
Golf jako primárně evropské auto je dál s DSG.
Avatar - Hammunasakra
11. 12. 2017 18:50
Re: Co to je za nesmysl?
Neni každej takovej klikař = proto 2 spojku už v Jettě nenajdeš :-)

Trochu překvapení je že to Bureše překvapilo = ví se to už roky = teď jen začíná reálnej útlum. Tebe jako s DSG spokojenýho evropana určitě potěší = že tady je budou doprodávat nejdýl ;-)

To nový rozšíření reklam do příspěvků rsp. kam to jen de :no: :no: 8-s
11. 12. 2017 18:45
Re: Co to je za nesmysl?
Mam s DSG najeto na vice autech cca 250tis km a taky mi nikdy nic nezazlobilo... :-! Melo by neco?
Avatar - Hammunasakra
11. 12. 2017 18:15
Co to je za nesmysl?
Že nepoužití dvojspojky je překvapení? :-|

DSG bude eště chvíli otravovat život evropanum = ale i tady se to časem zlepší :-)

Neni holt každej klikař jako diskutéři na ACZ = kterejm 2spojka nikdy nezazlobila >:-[]