Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Nová Toyota Corolla debutuje jako kombi. Nabídne jen jediný konvenční motor

Řada Auris končí, místo ní se vrací označení Corolla. Kombi Corolla Touring Sports chce lákat na prostor pro zadní cestující.
Zpět na článek
13. 5. 2019 18:47
Krásný kombík
Vzhled za jedna,motor by mohl být min1,6 turbo benzín .Při plném zatížení 1,2 nebude stíhat
14. 10. 2018 11:56
Re: Toyota
Mám Corollu 1.6 2017, ale za ten dvoulitrovej hybrid bych jí vyměnil, počkám zase na sedan. Snad bude...
6. 9. 2018 12:39
Re: z boku docela pěkné...
Full hybrid na váhe zase tak veľa nepridá (nie je omnoho ťažší ako porovnateľný turbo diesel) a to, čo pridá znižuje ťažisko, čo je výhoda. Ani cenovo to nie je oveľa drahšie, než diesel s automatom. A napokon, cena nie je len nákupná cena auta, ale cena všetkého za nejaké časové obdobie (prevádzka, údržba) s prihliadnutím na zostatkovú hodnotu, a z tohto pohľadu hybrid vychádza práveže lacnejší.

Tie emisné normy sú trochu za vlasy pritiahnuté, s tým súhlasím. A dá sa predpokladať, že to teraz bude trochu nahrávať hybridom. Ale hybridy sú tu 20 rokov a svoju životaschopnosť preukázali už aj doteraz, takže si nemyslím, že bez sprísnených noriem by nemali zmysel.

O spoľahlivosti, kultivovanosti už nejdem ani písať...
Avatar - .StenLi.
5. 9. 2018 20:29
Re: VAG koncern ma problem :)
Ano na Golf hybrid sa caka uz 21 rokov >:D
Passatu GTE sa moze len snivat o predajoch Camry hybrid.. Avensis je nepodarok pre europu ktory uz nastastie konci a nahradi ho prave najlepsia Camry s novym DFE hybridom uz predavanym v US.
Avatar - twistedTSD
5. 9. 2018 19:35
Re: VAG koncern ma problem :)
Nějaký napínák řetězu se jich vůbec netýká, protože řetěz nemají.
Avatar - Hammunasakra
5. 9. 2018 19:08
Re: Ujde
No když to bude Toyota bude mít elektronickou servisní knížku = takže jasnej počet km a stavu ;-)

A jako x-tý majitel ho předtim budeš nejdřív kupovat = takže tě docela zajímá co a jak :-)
5. 9. 2018 19:08
Re: z boku docela pěkné...
Samozřejmě, že si to uvědomuju. Drahé a těžké hybridy mají šanci jedině kvůli nemyslným emisním normám na CO2, jinak je to totální technický nesmysl. A i kdybych měl v přštích 30 letech jezdit jen v ojetínách, tak k jeho koupi mě nikdy nikdo nepřinutí! :-) To už je pro mě menší zlo auto na plyn! :-!
5. 9. 2018 19:04
Re: z boku docela pěkné...
No "mantra", špíš je to v ČR prostě bráno jako ideální benzinová motorizace pro kombi nišžší střední třídy vzhledem k poměru cena/výkon/dynamika. :-)
5. 9. 2018 17:12
Re: Ujde
Jo, takže to auto při 200tkm navíc budou prodávat jako x-tý majitel, tudíž staré ojeté auto, s objektivně nejasným a těžko doložitelným původem, servisem i zacházením. Sorry, zde skutečně nevidím rozdíl, jestli budu prodávat benzín, naftu, hybrid ...protože to pak jsou auta často reálně za 2-3 platy
5. 9. 2018 17:05
Re: Ujde
Já v tom nevidím nic divného ... Pokud jdu po ceně, tak auto podobně dynamické jako Auris koupím od 370tKč a budu se bavit o spodku nabídky dané značky. Když budu chtít Auris tak začínám na 520 a automat tam mám "povinně", tzn. jsem na ceně, kde pokud chci, si koupím běžně čtyřválec, a to i výrazně výkonnější (Astra 1.6T 147kW).

Úspora je možná příjemná, ale reálně zcela zanedbatelná a kontextu TCO nulová, resp. spíše záporná,kdy při typicky českém nájezdu mi vydělá tak na rozdíl komplexní pojistky.
Avatar - wakantanka
5. 9. 2018 15:36
Re: Ujde
Tot nedavno asi pred rokom aj tu bol taxikar z Viedne s Priusom co toho natocil hafo. Inak kopa Priusov ako taxi jazdi v Spanielsku casto s LPG. Vela som videl v Bruseli ci Holandsku ci na balkane. Takze tolko k tym Octaviam.
Avatar - Hammunasakra
5. 9. 2018 14:31
Re: Ujde
Je to jasný = seš psychicky nemocnej :-)

Eště že máš na svý straně Ozzyho >:-[]
Avatar - Hammunasakra
5. 9. 2018 14:24
Re: Ujde
Prius je pro svou spolehlivost a nízký nároky na údržbu oblíbenej taxík po celý planetě = ale tady v okolí třeba ve Vídni ;-)

Smutný že největší zem na světě = nemá vlastní auta. V Jeruzalémě myslim furt vládne E-Klasse

Ale odešel si od podstaty = definuj u nejspolehlivější automatický převodovky to svý hodně

Řekni jaký slovo používáš pro poruchovst DSG

Ty si nějak psychicky nemocnej? Že si vymejšlíš ty pazvuky atd.?
Nepoplet sis to s testama nový A6? Který vrzá palubovka? :-|
Avatar - Hammunasakra
5. 9. 2018 14:18
Re: Ujde
Většina kritizující 3válce nebo malý motory s turbem = opovrhne velkou atmosférou a víc válcema a de do míň válců a mini objemu = to si většina v česku vybere :-)

V příměstskym provozu je automat velký plus

Úspora je příjemná = stejně jako z principu konstrukce vyšší spolehlivost
Avatar - Hammunasakra
5. 9. 2018 14:14
Re: Ujde
Většina řidičů v Česku a na Slovensku = nemá na nový auto a jezdí ojetinou = takže těch 200t. km = je naprosto běžná hodnota

U nás je průměrnej věk osobního auta šílenejch 14,5 roku [odkaz] máte doma někdo tak starou pračku nebo televizi? ;-)
Avatar - Hammunasakra
5. 9. 2018 14:09
Re: Corolla a pristup Toyoty
Opakovaní je matka moudrosti = dělám si naděje že to třeba i tobě jednou dojde = a příště nenapíšeš takovou blbost = jako teď ;-)

Jo a Vaculík = rozumí autum o dost líp než ty = škoda že si to nepřipouštíš :-)

Autoforum sou většinou jen zprávy z oboru ze světovejch médii = přeložený pro lidi jako ty do češtiny = ale když chceš tak [odkaz] >:-[]

Teď vážnějš = zkusit použít to co máš na krku = a uvědomit si že tohle, to co se snažíš furt popírat = sou fakta = to nehrozí?
Avatar - _Karel_
5. 9. 2018 13:47
Re: Corolla a pristup Toyoty
Těžiště Aurisu v diskuzi potisící, v této konkrétní nejmíň podesáté. Ale jo, buď svůj.
Je třeba to neustále opakovat. Co kdyby někdo nečetl celou diskuzi a přehlídl, žes to napsal už devětkrát. Tak se to konečně dozví. Že ten Auris (a vůbec hybridy) nejsou přece žádný závoďáky, takže není podstatný jakou mají dynamiku. Přece nikdo normální nezávodí na semaforech. Nicméně je zcela zásadní, že mají nízký těžiště, páč i ti vyklidnění řidiči hybridních Aurisů (kteří nepotřebují závodit) projíždí po městech zatáčky tak rychle, že ostatní řidiči kompaktů , kteří je zkouší dohonit, končí převrácení ve škarpách, páč mají o 3cm vyšší těžiště. Ještě bych tam být tebou přidal nějak toho Vaculíka, jak říkal, že ta 1,8h je nejlepší pohon na světě, ať to máš kompletní, tos taky napsal od včera jen sedmnáctkrát, tak ať to nezapomeneme.
S pozdravem "opakování je otcem hammunasaker!" se loučím a těším se na nějakou diskuzi pod Audi, kam to zase dojdeš zaprasit jak tchoř. Toyota a Audi, to je tvoje.

(opovaž se, jestli ve tvé odpovědi nebude deset rovnítek a čtyři odkazy na Auto.forum k nespolehlivosti Audi, to bys mě fakt zklamal)
5. 9. 2018 13:41
Re: Ujde
Osobně najezdím ročně asi 20tkm, takže 200tkm se u mne žádné auto "nedožije" a i kdyby, tak za tu dobu je to auto doslova za pár výplat a je jedno, jestli benzín, nafta, hybrid ... A takových majitelů a řidičů je v ČR drtivá většina, když statisticky udávaný nájezd na řidiče je 12tkm/rok, na Slovensku dokonce jen 9 tkm/rok.

A máš pravdu, o svědomí a klidném spánku psát nemusíš, protože při nájezdu 200tkm a více jde o použitou věc ve značném stavu opotřebení, takže pokud nezatajím mně v té době známý stav a vady, tak spím úplně klidně, statistiku nepřečurám. Křivka spolehlivosti se při určitém nájezdu a stáří auta prostě zlomí a je jedno, jestli to auto budu mít dál já nebo už to spadne na nového majitele.

Nemluvě o tom, že je zcela pragmatické auto prodat právě před tím zlomem, aby ty nezanedbatelné náklady (v poměru k aktuální tržní ceně auta) typu rozvody, brzdy, tlumiče atd. spadly už na nového majitele.
5. 9. 2018 13:08
Re: Ujde
Porovnávám dynamicky srovnatelné motorizace v dané třídě, toť vše. Co si kdo vybere, nechám na každém. Já z nějakého důvodu vybírat v této cenové/výkonové kategorii, tak nejdu ani do jednoho ... Pokud je pro někoho výhoda automat a (pro mne zanedbatelná) úspora 0,5 litru na 100 s příplatkem 100 litrů, může být.
5. 9. 2018 12:43
Re: Ujde
Jasne ze uspora 7 hal na km a navratnost prestavby 360 tis km je nesmysl. Presto to bys musel u Aurise nebo Priuse absolvovat, aby jsi jezdil za stejny penize.
5. 9. 2018 12:36
Re: Ujde
Zrejme je to bezna zavada. Dale pry moc nevydrzi dily podvozku a auto je v interieru rozklizene uz po par desitkach tis km a vydava pazvuky. S 500 tis to bude tedy asi parada.

Ja nevim, kde pouzivaji taxikari Aurisy a Priusy, ale vim, ze vsude mozne po Evrope, v Rusku, Izraeli pouzivaji Oktavie ;)
5. 9. 2018 12:27
Re: VAG koncern ma problem :)
Tak toto by malo dostať cenu Automobilový Výrok Mesiaca. >:D
Avatar - Hammunasakra
5. 9. 2018 10:54
Re: Ujde
Tim současný myslíš po 1. září letošního roku? No možná :-)
Avatar - Hammunasakra
5. 9. 2018 10:52
Re: Ujde
Definuj hodně >:-[]

Řekni jak označuješ poruchovost DSG >:D
5. 9. 2018 10:40
Re: VAG koncern ma problem :)
Nebude to zadn vyjimka, ta auta jsou uplne bezproblemova.
5. 9. 2018 10:34
Re: Ujde
Soucasne tsi jsou spolehlive, takze tezko rici.
5. 9. 2018 10:33
Re: Ujde
"Z hodně ojetých priusů známe případy, kdy odešla i planetová převodovka. Například v Americe, kde je rozšíření hybridů větší, už dokonce existuje společnost, která se zaměřuje na repase. V evropských podmínkách však bude jednodušší sehnat nový díl například na vrakovišti - stojí kolem dvaceti tisíc. "
5. 9. 2018 10:17
Re: VAG koncern ma problem :)
V tomto kontexte je 122 tisíc málo, aby sa vynášali závery o spoľahlivosti.
Spoľahlivosť je štatistika. Konkrétny kus modelu s nízkou štatistickou spoľahlivosťou môže slúžiť dlho bez problémov a takisto konkrétny kus spoľahlivého modelu môže mať nejaký problém. Keď človek kupuje auto, dopredu nevie, aký kus dostane. Ale so spoľahlivým ide do menšieho rizika - viac urobiť nemôže.
Inak povedané, možno tá Octa bude slúžiť ďalších 200 tisíc bez problémov a bez výmeny turba, spojky a pod. Ale to bude iba vzácna výnimka, nie typický prípad. Hybrid žiadnu spojku, turbo, dvojhmotu ani nemá.
5. 9. 2018 10:11
Re: VAG koncern ma problem :)
Lebo stádo zostane stádom...
5. 9. 2018 10:04
Re: Nebe a dudy...
Tak aspoň vidno, koľko toho o hybridoch vieš. A že sa to nehanbíš takto verejne prezentovať. Až raz nadobudneš s nimi nejakú reálnu skúsenosť, potom sa možno budeš.
Avatar - Hammunasakra
5. 9. 2018 09:58
Re: VAG koncern ma problem :)
Nojo VW a motory to je nekonečná sága [odkaz] [odkaz] [odkaz]
5. 9. 2018 09:56
Re: Ujde
Len je rozdiel, ked predavas diesla s viac ako 200 tis. km s potencionálnymi problémami, alebo hybrida s úplne inou povesťou. Alebo inak: diesla s takým nájazdom predať musíš, hybrida môžeš (ale nemusíš).
O nejakom svedomí a kľudnom spánku po predaji auta, že čo si spôsobil niekomu - to asi nemá cenu písať, také úvahy chápe dnes už málokto...
5. 9. 2018 09:53
Re: konečně hezká corolla
A pak že to nejde.. auto vypadá víc evropsky, snad jen zadní světla mi připomínaj Karoq a ta krajní polovina předních zas superb II. generace. ale to bude možná tím, že škodovky už vidím všude >:D je taky těžký nevidět když všude jsou

Jinak se auto povedlo a kupovat kombíka tak ho zařadím do nejužšího výběru :yes:
Avatar - .StenLi.
5. 9. 2018 09:49
Re: VAG koncern ma problem :)
Ver mi ze sa prejavuju :-) a prave preto sa vyskytuju v bazaroch v tak hojnom pocte a dlho tam ostanu. Cudujem sa ze si o ich problemoch este nepocul, aj na tomto fore sa to dost preberalo. Treba povedat ze su to jedny z mala aut ktore sa nestacaju :-) majitelia si uvedomia problemovost a vacsinou to riesia tak ze si u VW daju opravit napinak rozvodovej retaze ktory vsak casto nevydrzi dlho a teda hned na to auto predavaju - nejazdia na nom, nechavaju ho v bazare.
Avatar - Hammunasakra
5. 9. 2018 09:44
Re: Ujde
Nojo nejspolehlivější R4 1.8 vs R3 krabice od mlíka s turbem = když jde o Toyota vs VW = najdou se najednou příznivci 3 válců a minimálního objemu >:D
Avatar - Hammunasakra
5. 9. 2018 09:38
Re: Corolla a pristup Toyoty
Zkus si pučit Auris hybrid a projeď si s nim zatáčky který znáš = ostře

Fakt to neni ani ryba ani rak ale nečekaně dobře sedící auto = díky nízkýmu těžišti a nadstandardnim závěsum = no to je logický co udělaj nadstandardní závěsy kol a nízký těžiště. I když ne každýmu >:-[]
5. 9. 2018 09:34
Re: Ujde
Tak okrem spotreby je tu ešte fakt, že ten hybrid je automat (geniálne jednoduchý, úplne plynulý, nie robotizovaná cukavá prekomplikovaná hračka ako v Golfe), ktorý nemá nič, čo by sa tam niekedy menilo alebo repasovalo. O porovnávaní overeného atmosférického motoru s trojvalcovým turbom už ani nejdem písať.
Avatar - Hammunasakra
5. 9. 2018 09:33
Re: Tak snad konečně hybridní volba, kdy můžeš koupit i rozu
To je tak neuvěřitelně nápaditý a bystrý = a originální = že tvou reakci chápu >:D

Já furt spíš ten Vaculík = tak nějak uvnitř cítím = že by o tom moh vědět víc než ty a Machýrek a Joab a andy a tak :-)

Mě teda dostal nejvíc tim Pašíkem = že místo něj do 18ti doporučenejch aut = zařadil C5 :yes: >:D

V přímym rozporu = s názorem diskutérů na ACZ >:-[]
No to se vlastně týká i Aurisu hybrid ;-)

A bude hůř [odkaz] >:-[]
5. 9. 2018 09:29
Re: Ujde
"... nova 1.5tsi a tam spolehlivost tezko rici..."

velice lehko rici: problemy jako obyčejně
Avatar - Hammunasakra
5. 9. 2018 09:29
Re: Nebe a dudy...
Tak di změř ten level a pak se ti omluvim >:-[]

Podle aut který máš a měl si = teda fanda dynamiky = fakt nejsi :-)

Hele = když jedeš Corollou 97 kW = tak v ČR si v reálu těžce v pohodě = většina lidí má horší auto = a je fakt naivní si myslet že s lepší dynamikou ;-)

Už jen když jedeš s C5 2.2 HDi = byl si docela král dynamiky = tak moc je to špatný :-)

ad PS: MPi 75 kW asi fakt nebylo dynamičtější než 97 kW v Corolle = tam je to relativně dost o řazení = prostě klasická benzínová atmosféra [odkaz]
Avatar - Hammunasakra
5. 9. 2018 09:24
Re: Nebe a dudy...
2 = o lidech určitě o tom žádná. Ale už i do česka dorazilo to na co si stěžujou majitelé dražších prémiovek venku = kvůli tisícum kusů levnejch modelů. Jejich prémiovost je v háji = servisy nerozlišujou jestli si přijel něčim tuctovym za pár set tisíc nebo třeba AMG za 5 mega. Prémiovost je v háji

Takovej Karel nedoved pochopit v čem může bejt novej pražskej Lexus nejlepší = no krom nejlepšího zázemí = i v tomhle

Nevim kam jezdíš s Jagem = tam je to snad taky ok. Německá D3 si navyšovánim výroby na miliony kusů = v tomhle podřízla větev. A lepší to už nebude
Avatar - Hammunasakra
5. 9. 2018 09:18
Re: Ujde
A proč jako podělanej? Cos to vymyslel za blbost?

Benzín je drahej = protože má vyšší daň = majitelé benzínovejch motorů holt sponzorujou naftomily :no: ;-\

Když vrátíš rovnou daň = naftový motory budou eště míň zajímavý = smysl budou mít jen při fakt vysokejch nájezdech

Jako taxikář víš = že Prius nebo obecně hybridní taxi sou po celym světě. No v Česku moc ne = i když v Praze minimálně 1 jezdí >:D
Avatar - Hammunasakra
5. 9. 2018 09:14
Re: Ujde
To seš fakt tak mimo = že myslíš že 1.4TSI a 1.8 hybrid maj stejnou spotřebu? :-)

A stejný náklady na servis? ;-)

A stejnou spolehlivost? >:-[]
Avatar - Hammunasakra
5. 9. 2018 09:12
Re: Ujde
Oběma? Tak co sis zase vymyslel? >:D

Logicky jednou = 2 lidi = jedno auto

Auris zůstává tady :-)

Neboj tablet mám vždycky s sebou >:-[]
5. 9. 2018 07:56
Re: Ujde
Ok ospravedlnujem sa, ja som daval 2016-teraz a zaratalo mi tam aj nejake 1.2...
Avatar - _Karel_
5. 9. 2018 06:51
Re: Ujde
andy, to už je na chocholouška - pokud při nájezdu 6000km měsíčně řešíš hypotetických 420kč. To je na úrovni chyby měření spotřeby. Nebo přestaneš v Praze šikanovat a vytlačovat Mustangy GT a máš to doma taky. ;-)
5. 9. 2018 02:39
Re: Ujde
Auris na LPG ma podle spritmonitoru spotrebu 6,12. Vysledny rozdil ve spotrebe kdyz beru nejlevnejsi LPG a nejlevnejsi CNG je 7 haliru na km, ,to je 420kc mesicne pri najezdu 6000km. Kdyz vezmu v potaz, ze prestavba na LPG stoji cca 25 tisic, vrati se to za 5 let, po 360 tis najetych km. Navic ted nabiha nova verze s 1.5tsi, ktera ma mit nizsi spotrebu a nejake 3 desetiny az pul litru to realne asi bude.

Cena auta - ja se divam na rocni, coz je pro mne zajimaci, Octa na CNG zacina na 330 tisicich, nejaka vybava 350-70, slusna 400. Auris zacina na 450, srovnatelna vybava, auto je minimalne o 50 tisic drazsi.

Takze pak je to porad sul nul a prijde mi to jako trochu krkolomne, navic Auris je mensi. Musel bych koupit Auris za 450 tisic + 25 tisic LPG, stejne bych nemohl jezdit tak jako jezdim ted no a mozna za 6 let by se mi to zacalo rentovat ,kdyz tedy vezmu v potaz, ze bych si to nechal ne do 300, ale do 500 tis., realne tedy o dva roky tri dele.

Nebo si koupim za 330-370 rozumnou Octu a proste 4-5 let jezdim.
5. 9. 2018 01:18
Re: Ujde
Takže ta statistika:

Golf od 2015, 1.0 TSi 81/85kW - 5,88
[odkaz]

Když vyselektuji novější variantu 85kW, tak dokonce jen 5,49, i když záznamů je tam zatím celkem málo ...

Auris hybrid od 2015 - 5,35
[odkaz]

Takže jak píšu, rozdíl pár deci. I kdyby půl litru, tak rozdíl při mírně nadprůměrném českém nájezdu 20tkm ročně je max. 5.000 Kč na palivu, a z toho tak polovinu sežere jen rozdíl v pojistce. Rozdíl v pořizovací ceně základu tak 100 litrů ...
Avatar - rokyta.p
5. 9. 2018 01:16
Re: Nebe a dudy...
Vzhledem k tomu, že provoz zrovna nebrzdím a spotřebu mám většinou do 5% od tabulkových hodnot, dálkové jízdy občas i pod tabulkovýma hodnotama, tak si myslím, že opravdu jezdím efektivně a hybrid mi nepomůže. Při konstantním odběru energie, když jsi pořád v křivce g/kW/h v obloučku dole, nemůže být hybrid ani úspornější. Brzdíš, hele to jsou páni kluci od TDI, kterým to musí škubat za krkem dopředu a dozadu, aby měli pocit, že řídí auto. To je jinej gang. Před stoupáním přidám, před vrcholem kopce uberu a přehoupnu se, ke křižovatce dojedu tak aby blikla zelená. Naopak já musím před STK brzdy probrzdit, protože zadek je dokonce z nečinnosti pomalu zatuhlý. Přední kotouče měněny v 239k, zadní stále factory fitted. Do vrecka se schovávají prachy, energie ne ;-)
5. 9. 2018 00:58
Re: Ujde
Hezká spotřeba. Já se bavil s Holanďanem co měl Prius na LPG = průměrná spotřeba 5,8L LPG. Když počítal cestu Amsterdam Praha tak měl spotřebu po přepočtu 2,6L benzínu na 100km. “No a CNG si můžeš dát někam”. Zrovna jako taxikář by jsi mohl ocenit i parkování v modrých zónách v Praze za 100,- ročně. Mimo jiné vím o případu, kdy Punto v CNG při jízdě vydalo ohlušující ránu z pod kapoty, a výsledek = motor v pr... a řidič cca týden pořádně neslyšel.
Avatar - Beefcake
5. 9. 2018 00:37
Re: z boku docela pěkné...
Ano 110kW , to je taka tunajsia mantra.
Avatar - twistedTSD
5. 9. 2018 00:33
Re: VAG koncern ma problem :)
První 1.2 a 1.4 přišly před šesti lety a dnes už vypadávají z produkce, takže se v hojnějším počtu vyskytují v bazarech a nájezdy atakují 200 tisíc. Vážné konstrukční vady známé z minulosti by se už musely projevovat. Zatím jsou naopak doporučovány jako docela bezproblémové.
5. 9. 2018 00:27
Re: Nebe a dudy...
Jojo síce som s tým nikdy nešiel ale viem sa k tomu isto vyjadriť >:D a kinetickú energiu si schovávaš do vrecka, keď brzdíš...
Avatar - rokyta.p
5. 9. 2018 00:25
Re: Dvoulitr...
Záleží který článek myslíš, ale před mnoha lety v Ojetinách kde byly 3 cesty za stejný peníz nedoporučoval Fabii. Popsal Mamuta, ale toho narozdíl od čtverky nikdy moc rád neměl, takže výsledek byl jasný. Báwo trojku, i když se základním motorem a Fabku. Martin řídit celkem umí takže vyhrálo Báwo jako kompromis. A nerýpejte do něj, nikdo lepší totiž není. Samozřejmě, že jak se zmiňuje o Škodovce nebo Áčkách, tak je to srandokaps. Ale jinak je mezi redaktory je asi jedinný, který o autech něco ví. Nejlepší je, jak vždycky zajde za dílenským školitelem dané značky. Se člověk hned i něco zajímavého dozví, to jiní nedělají. Vysoký nájezd není problém, třeba P605 nebo Ducato taky mega většinou umí. Navíc české odometry, polovina lidí tu má omlazené auto a ani o tom neví.
5. 9. 2018 00:23
Re: Ujde
A štatistika stoviek ľudí hovorí:
Auris HSD: 5.3l
Golf 1.0TSI: 6.2l
Golf 1.6TDI: 5.3l
Golf 1.4TSI 110kw: 6.9l

Takisto môžeme brať, že je Auris trocha v nevýhode, pretože Toyota už má 4. generáciu hybridného pohonu, ktorá je úspornejšia. Vyjadrené v číslach - Priusy 2009 - 2015 majú priemer 5.0l, pričom Priusy 2015-teraz majú priemer 4.4l.
Teda nový Auris bude pravdepodobne s 1.8 HSD priemerne brať jemne pod 5l. (1.0TSI je motor nový).
5. 9. 2018 00:19
Re: Ujde
Já to vidím ještě hůře - co do výkonů a dynamiky je dobíhající Auris ve všech motorizacích vozem podprůměrným, prakticky na úrovni základu jinde. A ve srovnání s ním nabízí jen o něco lepší spotřebu.

A cenově je naopak na úrovni průměrných (nebo i mírně nadprůměrných) motorizací konkurence, někde i včetně automatu - namátkou Astra (110/147kW), Focus (110/134kW) , M3 (121kW) ...
Avatar - rokyta.p
4. 9. 2018 23:54
Re: Nebe a dudy...
Kde je motor 1.8 a 2.0? Vidím jen zmínku o 1.2 turbo. I když já to jen proletěl, protože Burešovy články nečtu z důvodu, že se pán nemravně podbízí Hnůjdajistům. Už doposavadní Auris byl jen 1.6, kdežto třeba Civic mohl mít normálně 1.8 a Mazda 3 dokonce 2.0. Resp mohla mít Auriska 1.8, ale jen s Hybridem. Ten mě ale zas nezajímá, protože já nejezdím podle ostatních, ale podle toho, abych byl pořád v optimu. Stejně jako využívám kinetické energie atd. Takže mi hybrid ušetří 0,000nic, stejně jako nesmyslné moderní milion stupňové převodovky. Takové věci vůbec nejsou třeba. A kde má pls Martin 18 nej aut na trhu? Bych docela kouknul :-) Zda nadstandardně spolehlivý se uvidí až časem, ono navíc dneska to není až takový problém. Protože polovina moderních motorů má nějaké ale. Vždycky 5 dodatečných oprav, na to by mě neužilo. Buď funguje nebo ať si svůj přeoptimalizovaný zázrak nechají. Jako značku mám Toyotu raději, aj je jízdně o chloupek pohodlnější. Ale pokud jde čistě o motory, paradoxně mi přijde zajímavá Honda. Si nevzpomínám, žeby měla Honda v posledních 15-20 letech v běžném autě nějaký vyloženě průseratý motor. Ale zas mají CVT místo HDM, takže motorická výhoda je díky převodovce pryč.
Avatar - lamal
4. 9. 2018 23:52
Re: VAG koncern ma problem :)
co je dlouhodobe v tomto smere ? to bude tak po 20 rokoch
4. 9. 2018 23:46
Re: Ujde
S těmi turbobenzíny mám jakousi zkušenost, navíc u firemních aut spotřebu (už vůbec) neřeším. A máme ve fleetu i jako obchodnické lítačky po Evropě už hlavně 1.4 TSi a ta auta běžně jezdí 6,2 - 6,4. Můj osobní maximální rozptyl je 4,6 (podle mne na těžkou pohodu, ale skutečné "eko" by šlo ještě výrazně níž) vs. 7,6 (v noci, sportovně a totálně za všemi limity).

Takže jak píše Ozzy, u aut s lepší dynamikou (1.3T - 1.5T) se dostanu se spotřebou o max. 1 litr nahoru.

A když porovnán srovnatelné (Auris hybrid vs. třeba 1.0TSi), tak to bude dynamicky vyrovnané a spotřeba základního benzínu bude větší v řádu decilitrů ... A ta auta budou obdobně všestranná a obávám se, že i TCO po 10 letech prakticky stejné.
4. 9. 2018 23:22
Re: Ujde
A jak to tedy sedne hybridu, když je (dle tebe) možná rychlý na semaforu (0-50), ale 0 - 100 už má horší než ty dnes základní motory ve stejné kategorii, o těch průměrných už nemluvě, stejně tak nemluvě o dynamice ve vyšších rychlostech?

[odkaz]

Máš pravdu, 0 - 100 obvykle nezrychluješ, ale třeba 60 - 100 při předjíždění běžně ...
4. 9. 2018 23:07
Re: Ujde
A děti a vnoučata jiných diskutujících zase budou brát auto jako totálně spotřební věc, která zastará morálně mnohem dříve, než fyzicky a než najede u prvního majitele 250-300 tkm ...a prostě budou auta řešit stylem kup - prodej, kup - prodej, protože v dnešní době můžeš mít běžně záruku na 5 - 7 let ...
4. 9. 2018 22:58
Re: Ujde
Předpokládám, že běžná jízda s osmiválcem naprosto zásadně liší od běžné jízdy s hybridem. Když jsem zkoušel s minulou 300PS stíhačkou jet jednu delší štreku slušně a plynule, tzn. splynul s normálním provozem a vcelku dodržoval limity, tak jsem taky byl najednou na 6,2 místo obvyklých 8,4 ...
Avatar - miromen
4. 9. 2018 22:42
Re: Až na
Ten interier A3 je za mě hruza co se vzhledu tyče to i interier i30 se mi libi vic. Oba realně viděny. Tablety klidně, pokud i zbytek vypada nějak k světu.
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 22:34
Re: Ujde
A jedete oběma Ravkama?

Nechceš už odjet? Bude tu klid >:D
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 22:32
Re: Ujde
Ve 250ti tisících jsem taky ještě nic neměnil ...
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 22:29
Re: Ujde
A co to pochopit tak jak píšu - Auris hybrid je průměrným vozem své třídy za svou cenu.. jak z pohledů pořizovacích nákladů, dynamiky i výbavy... ok, má AT v základu, to beru jako plus...a je jedno jestli je to porovnání s naftou, benzínem, nebo hybridem ;)

Velmi liší, těžiště - to velmi si pořád nedefinoval........ je velmi velký rozdíl mezi 2.0 TDI 100kw 110 kw? Nebo je to velmi velký rozdíl jako mezi HTP a 2.0TSI ?

Jaký je tedy ten rozdíl oproti třeba etalonu - Golfu/Fokusu ? Je velmi velký ?
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 22:25
Re: Ujde
Ano, ale ten sprint ze semaforu myslím smrtelně vážně... ;-)
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 22:22
Re: Ujde
Jestli si o tý whisky nelhal = veškerý tvoje následující reakce = byly čirá katastrofa

Máš plus = za to že opovrhuješ Okecáváčkem :yes: ;-)
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 22:11
Re: Ujde
U tebe si nejsem jistej = minimálně někdy = to úmyslně děláš >:D
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 22:10
Re: Ujde
Už sem tam byl i autem i letadlem. Letadlo + půjčovna je lepší. Ale z víc důvodů prostě tentokrát jedeme = vezeme [odkaz]

Rozhodně bych nejel 4 tisíce km na dovolenou = i když znám lidi co jeli do USA na svatební cestu pučili si auto a objeli celý státy. Tak tohle možná jo :-)

Nic neni lepší než hybrid = i když na spotřebu za tyhle víc jak 3000 km sem docela zvědavej
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 22:07
Re: z boku docela pěkné...
2) to s těma hybridama si dle vývoje = asi skoro maximálně netrefil = uvědomuješ si to? ;-)
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 22:05
Re: Ujde
Škodovka si náhodou celkově nestojí s poruchovostí špatně = VW je na tom o hodně hůř = a Audi úplně nejhůř. Což je docela zajímavý

Ale pleteš si milion km = a milion km bez výměn. No a 1.8 hybrid = je nejspolehlivější pohon na planetě. Docela drtivej rozdíl je i mezi spolehlivostí tady vysmívanýho eCVT a DSG ;-)

Taky sem ho neřídil já = sakra co to přesně znamená? >:D
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 22:02
Re: Ujde
"Kdyby ten hybrid jezdil za polovinu toho.." Nojo = furt to nechápeš. Furt nejsi schopnej pobrat = že někdo typu Vaculík = to označí mezi nejlepší možnostma vůbec. Je přece nepochopitelný že by Auris hybrid = byl nejlepší. Všime tady přece víme = že je spíš nejhorší žejo :-)

No vypadá to = že příští generace = by mohla bejt eště lepší = jako že třeba úplně nejlepší? No to hlava prostě nebere >:D

Dnešní auta se furt velmi liší = třeba takový těžiště.. >:-[]
Počkej až ti jednou dojde = že to neni vtip

Ostatně = většina výrobců = se postupně dává cestou co se rozhodla Toyota před čtvrtstoletim. Možná to bude tim = že autum nerozuměj jako ty? ;-)
Avatar - JirkaVejrazka
4. 9. 2018 22:01
Re: Ujde
Za par tydnu 250 tisic, proste mladik v rozpuku. Proc? ;-)
4. 9. 2018 21:59
Re: z boku docela pěkné...
No třeba zde tuto informaci někdo ocení, ale moc takových diskutérů tu asi nebude. Za mě: 1) Nemám rád značku Hyndai, 2) Nenávidím elektromobily a hybridy, které považuji za naprosto slepou uličku vývoje. Stačí? ;-)
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 21:58
Re: Ujde
Nevím, jestli si to vylepšil tím, že to vlastně ani neděláš úmyslně >:D

Neber to politicky, okecáváš a reaguješ jen na to co chceš - to dělá i Ovčáček >:D Charakter je podobný, jen každý máte jiné téma >:D
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 21:56
Re: Ujde
Taky sem ho neřídil já >:D Je zdokumentována i Oktávia TDI s podobnou historií >:D
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 21:55
Re: Ujde
V Británii sem autem ještě nebyl, nechtělo by se mi asi shánět fólie a kdoví co ještě tam musíš dneska mít. Pak trajekt ? Nebo Tunel ? Moc řešení >:D Letadlo + půjčovna lepší >:D Ale nikdy neříkej nikdy, třeba to taky jednou dám. Jezdil jsem jen v Irsku v levo, měl jsem tam Fíkuse TDCi - 4,5 na sto.. paráda.. lepší než hybrid >:D

Já jezdím k moři autem, protože nejedeme přímo, ale zastavujeme různě i po cestě a nejezdíme přímo. Letos jsme třeba dali 2 dni v Bělehradě, což bylo super, pak Budapešť.. no tam to taky ujde, ale ja tam už byl několikrát >:D
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 21:54
Re: Ujde
Myslíš mluvit a diskutovat = po tvym. Jo souhlas

No a = mě je blíž stylem vyjadřování a úrovní informací = blíž ten Vaculík :-)
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 21:49
Re: stejne
Boha to sou kecy = za malý motory může Brusel :yes: >:-[]

Jak po bruselsku vymyslíš že pro stejnej objem Toyota použije 4válec a evropskej výrobce 3 válce? ;-)

A že pro stejnej výkon Toyota použije velkou atmosféru a evwropskej výrobce krabici od mlíka s turbem = fakt Bruselem? :-)

Nedávno byl novinářema po letech výroby důkladně probranej [odkaz] po letech výroby víme že vydrží to co starý atmosféry + patří přes tři válce a menší objem = k vůbec nejspolehlivějšim motorum na trhu

Spolehlivost = neni o objemu ani počtu válců. Máme násobně poruchovější i osmiválce
Zmenšování objemů a počtu válců = neni o Bruselu. Snaha snížit emise je vzhledem k tomu že chrlíme 100 milionů aut ročně = všude po planetě = snad krom nějaký rovníkový Afriky
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 21:48
Re: Ujde
Blíž v tom, že zvládá mluvit na téma a diskutovat... to ty jako jeden z mála ne... myslím, že Vaculík by to taky dal ;)
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 21:47
Re: Ujde
Ahoj, v zásadě jsem tu rozpoutal nechtěně boj proti všem hybridům, ale ten prapůvod je jinde. Vesměs to co píšeš, píšu taky, dobře funguje diesel, turbobenzín i hybrid, ale ten hybrid je jen jedno jediné auto, které mne moc neoslovuje a radši za ty podobné peníze dám přednost autu, co se mi bude víc líbit, bude třeba o trochu rychlejší, lépe projede zatáčku, nebo bude naopak komfortnější a vybavenější.... jde o to, že pro mne a mnoho dalších lidí zatím ten hybrid nemá nic tak bezkonkurenčního, abych přešel třeba pro mne některé nedostatky Aurisu jako modelu a to ani tu spotřebu, protože s podobnými auty na naftu i turbobenzín budu jezdit třeba o +/- 1-1,5 litru více a to není žádná katastrofam.... :-) Kdyby ten hybrid jezdil za polovinu toho, co ten 100kw benzín, nebo nafta a ještě byl stejně rychlý a stál stejně, pak hodně lidí včetně mne bude volit zase jinak...

Opět to tu píšu asi po stopadesáté, já proti hybridu nic nemám, ale někteří (tím nemyslím tebe) tu neumí pochopit, že dnešní moderní auta se o tolik neliší a nejsou horší a mnohdy jsou i jízdně/vzhledově/výkonnostně lepší a stojí +/- stejně.
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 21:47
Re: Ujde
Tak Machýrek a Andy :yes: :-)

To je pěkně blbý přirovnání = Okecáváček lže pro svýho šéfa a oblbování lidí naprosto úmyslně = je to prostě komunistickej křivák nejvyšší kategorie

To že ty odmítáš věřit mě a nechápeš mě a klidně popřeš i Vaculíka atd. = to je něco úplně jinýho ;-)
Avatar - _Karel_
4. 9. 2018 21:45
Re: Ujde
Mám svoje špatný vlastnosti, ale lhář nejsem.
Co se mě nelíbí napsal už Ozzy. Jen si na rozdíl od Ozzyho nemyslím, že je Ovčanda chytřejší než ty. Já osobně opovrhuju váma oběma zhruba stejně.
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 21:45
Re: Ujde
Bacha je zdokumentovanej Prius s milionem km = bez výměn! Teda olej a filtry.. :-)
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 21:44
Re: Ujde
No my teda zrovna za pár dní plánujeme autem Británii = ale to je z ryze praktickejch důvodů = jinak letadlem :-)
4. 9. 2018 21:43
Re: z boku docela pěkné...
No já vím,že to sem tak nějak nepatří,ale zde se o tom nemáme šanci dozvědět;-)..Hyundai Kona electric zvítězil v anketě Zelené auto roku 2018..
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 21:43
Re: Ujde
Sakra = ty mi vidíš i do hlavy >:D >:-[]
Avatar - twistedTSD
4. 9. 2018 21:43
Re: VAG koncern ma problem :)
Říkám, že řada EA211 = je dlouhodobě nadprůměrná.
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 21:42
Re: Ujde
Chápu = je ti blíž :-|

No a mě zase ten Vaculík >:-[]
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 21:42
Re: Ujde
Víš, Andy je sice svéráz, ale na rozdíl od tebe, Andy mi nakonec vysvětlil proč říká to, co říká... taky má jenom jeden pohled a to taxikáře, ale vesměs mu není co vytknout, protože pro jeho potřeby se rozhoduje pragmaticky a to taky píše. Kdežto ty neuznáš nic jiného, než to, co máš v garáži ;) a ještě jednu věc umí - odpoví na otázky >:D
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 21:40
Re: Ujde
Uvědomuje, proto reaguje jen někdy a na něco >:-[]
Avatar - .StenLi.
4. 9. 2018 21:40
Re: Ujde
On to stale nepochopi ze auto ma vydrzat viac ako 250-300tis.. a ekologickost auta sa prave zvysuje s kazdym prejdenym km bez potreby vyrobit nove. Deti a vnucata niektorych tu diskutujucich sa budu cudovat ako mohli byt ich otcovia a dedovia taki hlupaci zijuci v naliknovanom konzumnom rezime kup - servisuj - predaj - kup - servisuj...
Ceski diskuteri mi dokonca pripadaju hlupejsi a zaslepenejsi ako slovenski.. asi kvoli falosnemu Skoda patriotizmu..
4. 9. 2018 21:38
Re: z boku docela pěkné...
Proč? Tak to ti klidně vysvětlím - protože někdo "chytrý" na Seatu ČR variantu Leonu 1.4 TSI/110 kW s výbavou Style nezařadil do ceníku (přitom v Německu i na Slovensku ji nabízeli). A jelikož jsem pro rodinu nechtěl vrcholnou verzi FR s tvrdým podvozkem, tak jsem se skřípěním zubů musel vzít 1.4 TSI/92 kW a počítal,že to do budoucna vyřeším chip tuningem. Pak jsem ale zjistil, že to nejde kvůli použití slabé převodovky MQ 200, resp. jde, ale by to pro ní velmi riskantní... Po faceliftu už Leon s motorem 1.4 TSi/110 kW nabízejí i v kombinaci s novou luxusní výbavou Xcellence (se standardním podvozkem), ta ale v době, kdy jsem auto kupoval, neexistovala. Ale při modernizaci to zase zazdili el. P brzdou a ani ten facelift mě nijak nenadchl, takže všude je něco... ;-\ :'-( :-( Ovšem příští naše auto už těch minimálně 110 kW a 250 N.m mít bude, na tom už budu trvat. ;-)
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 21:37
Re: Ujde
Ano, a ještě jsem projel Srbsko, Bulharsko, Kosovo... hezky do 6ti na sto nafty, v komfortu, solidním výkonu a ještě sem neměl potřebu křičet na všechny okolo, jak jsem in >:D Cca 4 tisíce km.

Myslím, že to bylo důstojné rozloučení s autem.
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 21:35
Re: Ujde
Ano, měnil jsem spojku a převodovku, má své kilometry.. kolik má ten Prius ?
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 21:34
Re: Ujde
Tohle je to nejlepší přirovnání, co tu někdo za poslední rok použil... totálně sedí, styl, princip jeho diskuzního vyjadřován kroucení pravdy, neodpovídání na otázky.. akorát Ovčáček bych řekl, že je o trochu lepší a inteligentnější a řekl bych, že slušnější. :yes: :yes: :yes:
Avatar - xxc
4. 9. 2018 21:32
Re: Corolla kombi - líbí
Skôr treba také, čo ma aspoň 3 isofixy a to som zvedavý, či to dopredu dajú. Takto by bol ten hybrid ideálny do mesta na rozvoz deti do škôlky.
4. 9. 2018 21:32
Re: stejne
Možná je v pohodě, nevím? Za všechny tyto, promiňte všichni, pojeba-né motory může zas-raný Brusel.
Dříve byly motory větší a trvanlivé.Když byly malé, byly jednoduché, ale trvanlivé. Dnes jsou malé a oturbené a nespolehlivé. V rámci ekologie, malé spotřeby. Jakou ale mají životnost? Rozhodně nevydrží to co dřívější motory.
Když se tedy takový malý motor pokazí, co s ním? Většinou ho nemá smysl opravovat, tak ho pošleme do šrotu a dáme motor nový(bavím se o motoru v záruce). Tím pádem se musí vynaložit spoustu energie a emisí na výrobu nového motoru a ekologie jde tím pádem do háje.
Nebylo by lepší ponechat klasickou koncepci, zapracovat na efektivnosti a využít tak spolehlivosti dřívějších jednotek? Nevím, nejsem odborník a jen tak uvažuji. Jen my tak trochu něco říká, že není ekologie, jako ekologie.
Avatar - .StenLi.
4. 9. 2018 21:31
Re: Ujde
Aku rovnost vidis v tejto vete: Ozzy má v týhle diskuzi víc příspěvků = než já :-) V skole si asi chybal ty pretoze si ho pouzil gramaticky uplne nespravne. Ak to malo byt matematicke vyjadrenie tak ak ma niekto niecoho viac ako ty = asi nie je ten spravny znak >:D
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 21:25
Re: Ujde
Chyběl si ve škole? To je všeobecně známej symbol pro rovnost :-)
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 21:23
Re: Ujde
To se hrubě pleteš = třeba prolhanýho křivýho v autech se moc neorientujícího lháře a podvodníka = vidíš každý ráno v zrcadle :-)

Ale buď chlap = a řekni konkrétně proč = si to myslíš

Já to o Okecáváčkovi a Mynářovi a Nejedlym řict umim = a co hůř je to pravda :-|

Tobě se nelíbí..? ;-)
Avatar - .StenLi.
4. 9. 2018 21:06
Re: Ujde
Uvedomuje si ze mas kazdy prispevok pretkany uplne nezmyselnymi znakmi "=" ? :-)
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 21:02
Re: Ujde
Takže si binguješ s Andym? No tos to dopracoval >:-[]

Tak to já radši s Vaculíkem >:D
Avatar - .StenLi.
4. 9. 2018 21:02
Re: Ujde
Kym nebudes vlastnit hybrid tak si mozes akurat tak citat o jeho spotrebe a vlastnostiach. Ja som na Octavii, Golfe atd. najazdil dost (a minul dost penazi v servisoch) aby som vedel ze ku koncernu sa uz nikdy nevratim. Ten hybrid mam v Priuse 3 a asi mas problem chapat citany text: jazdim rychlejsie ako to umoznuju predpisy. Ak si predstavujes neposratu jazdu plyn brzda od semeforu k semaforu a rychlosti vysoko nad povolene, tak takyto experti ako ty, ktori sa zasekli v puberte su najvacsie nebezpecenstvo pre vsetkych vodicov bez ohladu na znacku. Za tymi spotrebami si stojim a vidim ich pri kazdom tankovani bez toho aby som si ich musel ist pozriet na spritmonitor :-) Ked uz tak oblubujes statistiky tak si nejako uplne zazracne zabudol na statistiky spolahlivosti a tie tvoje "naprosto spolehliva auta" v rebricku ani nedovidia na Toyoty, o to viac na najspolahlivejsie hybridy >:D Nuz 27 miliard eur zaplatenych za emisny podvod sa muselo niekde prejavit..
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 21:01
Re: VAG koncern ma problem :)
1) když sou ti známy = tak to neokecávaj. VW si stojí dlouhodobě podprůměrně = i když aktuálnim králem sou Audi a BMW

2) Krom dálkovejch tras napříč Německem = se hodí do každýho fleetu a pro častější městskej a příměstskej provoz = je to naprosto ideální náhrada dieslu
4. 9. 2018 21:00
Re: Nebe a dudy...
"ale tak toyota bola vzdy 20 rokov pred konkurenciou ktora na to este len za dlhe roky pride co ja a toyota uz davno vieme "

Tak ještě, že Ty to víš

Kluku, ty se už konečně rozhodni komu budeš fandit. Svého času to bylo samé - super Mercedes, pak fuj Mercedes. Jednou tady velebíš Hyunday a Kia a nadáváš na VW, abys vzápětí koupil Polo.

Snad máš schizofrenii jen v autech, jinak bys měl navštívit psychiatra.
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 20:57
Re: Ujde
Do města zrovna ne = ale jinak má pravdu = sou to tady extrémně podceňovaný auta
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 20:56
Re: Nebe a dudy...
Aspoň je to 4válec. A taky motor 1.8 a taky 2.0

85 až 132 kW je pro nižší střední pro takový to běžný popojíždění akorát = navíc všechny nadstandardně spolehlivý. Teda ten novej hybrid uvidíme = ale atmo benzín a tak = asi bude stejnej jako všechny ostatní..

Vaculíkovi se Auris s 1.2T a hlavně 1.8 hybrid vešel do 18 nej aut na trhu = to de. To je v reálu docela vysoký hodnocení. Zajímavý kolik lidí to popírá = že to přece neni možný >:-[]
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 20:51
Re: Ujde
Ozzy má v týhle diskuzi víc příspěvků = než já ;-)

Ozzy si doteď neuvědomuje ani obrovskej vliv těžiště u auta = to je asi marný

Mě testy úplně u zádele nejsou = zvlášť když Auris hybrid vybere mezi nejlepší někdo jako Vaculík. Ale je tu dost lidí který = věřej jenom sobě = a svý znalosti a zkušenosti řaděj třeba před ty Vaculíkovy :-)
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 20:47
Re: Ujde
Tak tohle beru za hodně sprostou urážku = větší zmr dy než parta kolem Zemana abys pohledal >:D
4. 9. 2018 20:39
Re: Nebe a dudy...
Tobě ale taky všechny auta co tu jsou, připomínají všechny auta co tu jsou >:-[] ;-) :-!
Avatar - Machýrek
4. 9. 2018 20:30
Re: Ujde
Hammunasakra tady na auto.cz je ekvivalent Ovčáčka na twitteru.
4. 9. 2018 20:20
Re: Ujde
Můžu Ti to srovnat s mým předešlým nafťákem. Pravda, výkon "jen" 81 kw. Byl to Avensis z roku 2001. Kupoval jsem ho jako tříleté auto. Pohodlné a dynamické auto. Nepoznal jsem nedostatek výkonu. Většinou jsem se pohyboval v průměru 5,1l. Rekord jsem udělal 3,8 l. Jednou! V zimním provozu to bylo 5,8 - 6l. Cesta na dovolenou cca. 1250 km, průměrná rychlost 98km/h spotřeba dle tankování 5,6l. Paráda ;-)
Současný Auris, komfortní, pohodlný, tichý a neskutečně uživatelsky přívětivý vůz. Spotřebu netřeba řešit, to tady bylo probráno mnohokrát. Snad jen cesta na dovolenou cca 950km, rychlostní průměr 94 km/h a spotřeba 5.6l ;-) myslím, že na automat v kombinaci s tempomatem není co řešit.
Naštěstí máme vždy možnost zvolit si co chceme, protože nám nevládnou komanči a trh je velmi pestrý ;-) >:D
4. 9. 2018 20:06
Re: z boku docela pěkné...
Tak to mi je záhada prečo nemáš to 110kw TSI ty >:D Takisto by som už bral 1.8 132kw nech tam nie je tá trubka od lešenia vzadu...
4. 9. 2018 19:53
Re: z boku docela pěkné...
...mnohem lepší než výchozí hatchback. Bohužel ale zůstává tragický předek a pohled na zadní část je zatím také nedostatečná, ale lze doufat. Tak teď ještě pořádný motor - dejme tomu 1,4 l Turbo/110 kW + 6st. manuál a to auto by mohlo být i pro Evropany použitelné... :-O
Avatar - JirkaVejrazka
4. 9. 2018 19:21
Re: Ujde
Blahopreju :-) A uz jsi na nem musel neco spravovat?
4. 9. 2018 19:15
Re: Ujde
Ozzmane, ty víš, že vlastním Aurise hybrida.
Nejsem Hammunasakra, abych zaplevelil diskuze.
Máš pravdu, že právě tak jak stejně dobře funguje diesel, nebo turbobenzín, tak naprosto stejně, komfortně a s velmi dobrou spotřebou funguje i ten hybrid. Vyšší výkon? Je Ti 100 kw málo? Jízdní vlastnosti! Co si pod tím představuješ? Já osobně to, že s naprosto dostatečným výkonem a skvělým jízdním komfortem, při zachování naprosto bezpečných jízdních vlastností (ruku na srdce, kolik si toho troufneš na běžné silnici?), má ten hybrid stejný smysl, jako ostatní auta.
Já osobně paradoxně jezdím naprostou většinu svých tras po dálnici. Elektřina velmi zdařile supluje turbo, takže najedu na požadovanou rychlost, dám tempomat a o nic víc se nestarám. Ještě se mi nestalo, že bych pocítil nedostatek výkonu. Tempomat udržoval požadovanou rychlost v jakékoli situaci. Kopec, nekopec, plné zatížení auta na dovolenou. Naprosto žádný problém. Takže co tvrdí nějaké testy je mi u zádele.
Já píšu z vlastních zkušeností. To je víc než krátkodobá zkušenost testerů. Oni hlavně testují většinou auta právě tak, jako by byli piloti F1. Uniká jim potom, že většina lidí potřebuje auto na běžné denní užívání. Když si budu chtít hodně zablbnout, tak klidně vezmu svého Aurise na autodrom do Brna a vyzkouším co všechno snese. Pak asi budu teprve překvapený. Protože i když už jsem z mého pohledu najel někde rychleji než je zdrávo, tak auris ani nehlesl a vše projel s "anglickým" klidem ;-) :-)
4. 9. 2018 19:13
Re: VAG koncern ma problem :)
Koukám, že pěkně meleš. Mám 3 roky OIII Combi s 1.4 G-Tec a najeto 122tis km jako služební auto. Za celé 3 roky se, světe div se, nic nestalo... Kde je to nespolehlivé TSI?

Btw neměl bych problém si OIII vyměnit za tuhle Corollu Touring v silnějším Hybridu, ale znáš to - německá firma = automaticky koncernové auto ;-)
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 18:55
Re: Ujde
Tak já byl letos s 10 let starým dieslem a skoro 300 tisíc kilometry v Řecku a představ si, nemusel sem ani dolévat ten olej.. ale musel sem tedy natankovat... to je fakt...
4. 9. 2018 18:38
Re: Ujde
Presne tak ak sa pozeráš len na cenu tak jazdíš za cenu nafty benzínom (okrem toho z použivateľského hľadiska to má aj iné výhody a nevýhody, ale keďže ty sa tým živíš chápem, že ti ide čisto o náklady).
A čo tak prestavať Prius na LPG? Na fóre je niekoľko takých áut a čo viem sú spokojní. To potom jazdíš za dajme tomu 6l/100km pri cene LPG 14kč za liter máš 84kč/100km teda ešte lepšie ako tvoje CNG s lepšou sieťou čerpačiek.
4. 9. 2018 17:44
Re: VAG koncern ma problem :)
To je s podivem, ze se levny crossover prodava vic nez stredni SUV premie >:D

Myslim, ze se ceka na Golf VIII s hybridni technikou. Proti Passatu GTE treba Avensis nikdy nemel nic ;-)
4. 9. 2018 17:41
Re: Až na
Co vidis na Audi nebo M-B sebehnusnejsiho?
4. 9. 2018 17:24
Re: Ujde
To mou penezenku asi uplne nezajima. Na nejblizsi roky se nic ohledne dane menit nema, sit CNG se stale rozsiruje, takze v soucasne dobe neni zadny duvod mit starost. No a za tech pet let, budu bohatsi o 300 tisic usetrenych na palivu.

Ja nezapominam,rikam jak to proste je.

Hybrid proste jak v nakladech, tak ekologii hraje uplne jinou ligu. Je to maximalne tak zpsuob, jak s benzinakem jezdit za naklady nafty.
4. 9. 2018 17:23
Re: Ujde
Jo súhlas, že taxikár dokáže naftu prevádzkovať aj v meste, ale plyn je určite lepší do mesta. No vidíš - 300 000 a šiel preč Sup lebo to šlo do kytek, s takým Priusom by si možno dal bez problémov milión ako kolega vo Viedni. A ak si jazdil za 5.5 v Okte 1.6 TDI tak podľa Spritmonitoru, by si na priuse jazdil za 5. A keď zarátaš, že Prius by ti vydržal namiesto 300 000km 600 000km, tak by to nebolo možno tak finančne smutné.

Nie ujo vodičák mi dajú až keď budem mať 18 - veď som sa len teraz pred rokom naučil v prvej triede písať.
Avatar - KANKUNEN
4. 9. 2018 17:18
Re: VAG koncern ma problem :)
Jsi jediný, kdo to nepoznal. Jak je vidět, hybridy posílají lidi mimo realitu, rekuperující nenávist ke koncernu i do kopce
4. 9. 2018 17:16
Re: Ujde
Chlape prober se. Jezdis jak podelanej, to je jedine vysvetleni tve spotreby. A vysvetleni vsech zazracnych spotreb ridicu, kteri se jimi chlubi. Podivej se na spritmonitor, za kolik tve auto realne jezdi. Auris hybrid 190 aut prumer 5,4l na sto. Predpoklad, ze hybrid teto velikosti jezdi za 5-6 litru je tedy naprosto spravny.

Co delat, kdyz jsem naletel reklame a presto mam auto ktere zere jako tank a jehoz naklady na palivo jsou i pri tankovani nejlevnejsiho benzinu na ONO 175kc/100km?

Resenim je Octavia/Golf/Passat/Leon na CNG. Octavia ma vzadu dokonce i ten viceprvek a auta jsou to naprosto spolehliva. Pritom jezdi za polovicni naklady nez to tve auto - 92kc/km. Doba uz je jinde.
Avatar - JirkaVejrazka
4. 9. 2018 17:05
Re: Ujde
"až na pár vyjímek, kdy se vám u nového auta stalo nějaká fatální porucha ? Pochopil bych tuhle argumentaci někde u desetileté ojetiny, ale tady ?"

Presne tak! Plne s tebou souhlasim, tyhle ojetiny uz nejsou, co byvaly. Zrovna minuly mesic mne na mem 10 let starem Priusu postihla prvni vazna zalezitost - musel jsem dolit olej mimo bezne servisni prohlidky! A to jsem s nim zrovna byl s celou rodinou v Dansku. No nenastvalo by vas to? ;-)
Avatar - .StenLi.
4. 9. 2018 16:49
Re: VAG koncern ma problem :)
Tento trapny koment bol k comu?
4. 9. 2018 16:48
Re: Ujde
takisto zabúdaš na najväčší problém a to, že daň na CNG je u nás len cca 1Kč na kg. Skús si spočítať náklady keby bola obdobná dani na benzín - teda 13kč/liter. Už to až tak extra výhodné nebude... a keby sa CNG masovo rozšírilo ver mi, že by daň stúpala.
Avatar - .StenLi.
4. 9. 2018 16:48
Re: VAG koncern ma problem :)
Mas internet.. zisti si to..
Avatar - .StenLi.
4. 9. 2018 16:47
Re: VAG koncern ma problem :)
Pisem to niekde? Nie, tak preco si domyslas taku hlupost? :-) Pisem ze Nemci kupuju japoncov vo velkom.. to ze si o nich myslia ze je to krap je tvoj osobny omyl o com vypovedaju aj prieskumi spokojnosti nemcov s jedntlivymi znackami. Dostuduj si to..
4. 9. 2018 16:43
Re: Ujde
Zase jedna pani povidala. S DPF jsou problemy az pri vysokych najezdech. On asi nikdo, kdo si koupi diesel nejezdi jen mesto. Taxikari ano, ale i oni najedou 200-300km za den z toho v prumeru treba 50 na nejake okresce, dalnici, magistrale, navic maji porad zahraty motor. Neslysel jsem, ze by s DPF byly nejake problem pred 200 tis km. Ja mel Superba a tam zacal zlobit az kolem 300 tis, pravda, pak to slo rychle. Navic, taxiky maji technickou kazdy rok.

Tyhle reci o spolehlivosti si strc za klobouk, zadne auto se nezacne s.at pod 250 tis km, ta auta to maji za 4 roky a uplne normalne jezdi dal, zbavuje se toho az kolem 300 tis, coz jsou petileta auta.
Avatar - rokyta.p
4. 9. 2018 16:43
Re: Konvenční motor?
proč? benzín je super ;-)
Avatar - rokyta.p
4. 9. 2018 16:41
Re: Nebe a dudy...
Jo auto je to super :-! ale motor jen 1.2? 8-s
4. 9. 2018 16:33
Re: Ujde
Vidis, jen potvrzujes ma slova. Pri 200 to zere 8. To odpovida 5,7 l te nejlevnejsi nafty z ONA. Uz to naznacuje, ze to opravdu jezdi skoro zadarmo. Me to ukazuje pri plnym plynu ma sestku 9. 200 tacho jsem jel snad jednoh, ale moje bezna cestovni rychlost je 160-180.

Ano, Mustanga jsem nahanel, pomalu jsem ho vytlacil, je to kram.

Vis, kdyby jsi mel neco najeto, tak budes vedet, ze nikdy nikdo nejede 380km s plnym plynem na podlaze maximalni rychlosti z bodu a do bodu b. Ono mas zuzeni, kde jedes 80, ono mas provoz, musis sem tam zbrzdit, nejake zatacky je take zahodno projizdet pomaleji,takze prumerna rychlost bude treba 130km/h. Zatimco kdyz jedes predpisove 130, ve skutecnosti budes rad za 100. Na to prijde kazdy, kdo trochu jezsi a zajima se o ty cislicka na ukazatelich, casy, prumery atd. A hlavne !! Pro udrzeni treba 180ti na spousta usecich nemusis mit plyn na podlaze, staci ho solichat a jedes rychle za prd. Z kopce uplne za minimum, na rovine atd.

Takze je to tak, jak jsem rekl. jel co to dalo a kolem 180 ti km/h jsem jel bezne.
Mas vubec ridicak?
4. 9. 2018 16:21
Re: Ujde
"Pokud budete jezdit běžným tempem, není ani ve městě problém udržet spotřebu do šesti litrů. Ano, jde to i za pět a méně, ale to už chce trochu dynamického odříkání."

Z testu Aurisu Hybrid na Autorevue.

Problem je, ze ja nejezdim beznym tempem, jezdim vsude rychle. Ano, z pulky v noci bez provozu, ale zase o to rychleji. Takze bych jezdil za tech 6. Vyhoda oproti dieselu?

S 1.6TDI v Octe jsem jezdil za 5,5, v Supu 2 za 5,9, v 103kw Supu 2 za 6,2 a v MB E 220d za 6,5. Ted jezdim za 99kc/km, tedy za 3,2 l nafty z Ona. Tomu rikam uspora. Jezdit za 5-6 neni uspora vubec zadna.
4. 9. 2018 16:16
Re: Ujde
Počkať nie si ty ten, čo v jednej diskusii naháňal porshe (alebo to bol iný športiak) so superbom 1.6TDI a vyhral? Zdá sa mi že hej, tak to ale nemám v tejto diskusií šancu teda... Pôjdem ja radšej uberom :-! .

Btw tie rozprávky o 4.7kg na 100km pri plnom plyne hovor niekomu inému [odkaz] tu to záhadne pri 200km/h žere medzi 7-8.5kg / 100km.

Ale každopádne ťa ako taxikára (alebo sa mýlim?) chválim za to, že si si kúpil auto na plyn do Prahy - rozumné rozhodnutie, určite lepšie ako tam trápiť naftu.
Avatar - speedfred
4. 9. 2018 16:10
Re: VAG koncern ma problem :)
len aby ti nepraskla žilka pri pohľade na svet z okna svojej garáže. :-!
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 16:08
Re: Ujde
Škoda, že už sem moc nechodí Barichello, ten by ti vysvětlil, že do města je ideální alespoň šestiválec v nějaké staré americe >:-[]
4. 9. 2018 16:04
Re: Ujde
No k tomu, že keď budeš jazdiť s naftou 90% mesto tak sa s tebou môže rozlúčiť DPF filter. Potom to nejaký Pepík dá vyrezať lebo veď to je to lacnejšie riešenie a človek musí v meste čuchať ten hnusný smrad...

Hybrid a obdobne výkonná nafta majú obdobné spotreby hybrid je vo výhode v meste nafta je vo výhode na diaľnici - ak je tvoj obľúbený šport valiť ku križovatke s plynom na podlahe, keď vidíš červenú a potom zaflekovať na čo najkratšej dráhe tak iste hybrid bude mať sťaženú pozíciu na šetrenie, ale nafta bude žrať tiež. Koľko neviem, lebo takto dementne ma jazdiť nebaví. Pri normalnej svižnej ale plynulej jazde hybrid funguje perfektne.

Jojo, lebo každý motor hlavne dnes je vhodný na LPG, navyše to je také lacné hlavne kvôli spotrebnej dani a keby sa to začalo naozaj masovo používať, myslíš, že by sa daň nedostala na úroveň benzínu a nafty? btw predstav si, že niekto dá aj ten hybrid do plynu - ešte lepšie, či? >:D
4. 9. 2018 16:02
Re: Ujde
Neporovnavej to s 1.6 tdi, to neni motor s nejnizsimi naklady. Porovnej to s G-Tecem. Stoji uplne stejne.

Spotreba: ciste mesto, taxi 4,5kg/100km, nekolik mesicu overeno pocitanim, BC ale na dlouhodobe promeruje jen o desetinu.

Dalnice nevim, nejdelsi cesta Praha Ostrava - tam co to slo, v zuzeni podle predpisu, mimo zuzeni plyn furt na podlaze, vysledek 4,7. Nazpatek uz unaveny v klidu 3,8. Vyhoda je, ze to neni citlive na styl jizdy. Jestli jedes normalne nebo jak prase nakonec neudela ani kilo rozdil. Pri plynu ma podlaze se ani pri rychlosti 180-190 nedostanes pres 9kg okamzite spotreby.

Kolik stoji benzin? Nejlevnejsi ono 32, preumer tak 34? CNG v Praze tankuju za 22, ale prumerna cena dejme tomu 24.

Dejme tomu, ze bych si to koupil. Tankoval bych samozrejme na Onu.
Auris Hybrid mesto bez omezovani a prizpusobovani spotreba 6. 191kc/100km. Octa CNG, tam kde tankuju za 22 kc 99kc/100km.

Hahahahaha. Pri mem najezdu 6 tis km mesicne 5,5 tis mesicne za palivo vyhozene z okna. 66 tis za rok, 260 tis za 4 roky.

Mam overeno ze servisu, kde ty auta primo servisuji, a nektera maji uz k 300 tisicum, ze jsou absolutne bezproblemova.

Takze si strc toho Japonce vis kam.

Ted bude nova 1.5tsi a tam spolehlivost tezko rici, ale to je u kazdeho noveho motoru, stejne jako prijde o viceprvek.
Avatar - twistedTSD
4. 9. 2018 15:59
Re: VAG koncern ma problem :)
Kolik stojí CH-R a kolik X3?
Avatar - lamal
4. 9. 2018 15:55
Re: Corolla a pristup Toyoty
Ono ten auris neurobil dieru do sveta, malo miesta, interier podivny a jazdne vlastnosti take nevyvazene ani ryba ani rak... na to ze to nejazdilo ako auto pre vodicov napr focus to bolo zbytocne tvrde a drncave, takze ani ten pocit komfortu nebol uplne... Inak to neboli zas uplne zle auta, az na D-CAT to sluzi dobre...
Avatar - twistedTSD
4. 9. 2018 15:54
Re: VAG koncern ma problem :)
1) Nepotřebuji si prohlížet žebříčky, problémy jednotlivých TSI jsou mi známy. Celá řada EA211 platí za vcelku povedenou. Výkonnější EA888 se podle všeho také podařilo vychytat k rozumné životnosti. Vždy se může nějaká konstrukční nebo výrobní vada objevit, ale to platí pro každého, ani Toyota není úplně bez viny.
2) Myslím si, že ne každý se kvůli troše výkonu nechá vnutit do hybridu a eCVT. A ne v každém fleetu je hybrid ideální náhradou dieselu.
Avatar - praděda7
4. 9. 2018 15:43
Re: Corolla a pristup Toyoty
Jasný. Jméno Corolla to byla a je paní značka. Proto již v roce 2006 Toyota Australia (TMCA) si postavila hlavu a jméno Auris odmítla. Historie ji dala za pravdu, i když TMC vyvinula nemalý tlak k prosazení nového jména.
4. 9. 2018 15:42
Re: VAG koncern ma problem :)
Ty vidíš CHR jako konkurenta X3? No, v tom případě už nemám, co bych dodal.
Jen možná doporučím někdy do toho Německa zajet a trochu se poptat, jestli si ten Němec koupí radši auto německý, nebo asijský.
4. 9. 2018 15:40
Re: Ujde
K cemu je ten hybrid, kdyz nizsi spotreby ve meste (a presto jen srovnatelnou s dieselem) dosahuje jen kdyz jedes jako podelanej?

Ja myslel, ze to jede ve meste za tri. Koukal jsem se na test Aurise Hybrid, spotreba ve meste (draheho benzinu) 6. Pet nebo lehce pod pet jen s hodne omezenym jizdnim stylem. Motor extra liny.

Kdyz budu chtit jezdit na spotrebu, dam tam CNG nebo LPG a nebudu se muset v nicem omezovat a pojedu za temer polovicni naklady.
Avatar - wakantanka
4. 9. 2018 15:29
Re: Ujde
Ty skaces jak teticka piska ... tak nehuc. :-)
Avatar - wakantanka
4. 9. 2018 15:27
Re: Ujde
Opravim ta v jednom. Nekupilo ale nafasovalo. :-)
Avatar - .StenLi.
4. 9. 2018 15:22
Re: VAG koncern ma problem :)
Krap je tvoja vedomost o kvalite aut :-) Nevidim dovod preco by Corolla nemohla prekonat Astru a Leon co su 7. a 8. najpredavanejsie auta v Nemecku.
Taka CH-R sa v Nemecku predava lepsie ako X3.
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 15:22
Re: Ujde
Dokáže to třeba 1.9/2.0Tdi, nebo 2.0 TDCi ;) A s posádkou. Dokonce nemusíš jet vždy jen tacho 135 >:D

A k těm servisním nákladům, kolik si na tom hybridu odjel, já jen, že moje či firemní auta mají a měla 200-300 tisíc km a s motorem se nikdy nic nedělalo... divný, co?

VW a Skoda z těch let 2009 má multilink, ale není jen VW a Škoda...

Zkušenosti s novou Corollou nejsou, o ní nic nepíšu.... bavíme se o Aurisu hybrid.

Reakce na plyn - jak už jsem tu mockrát řekl, na semaforu ti dvoulitr v naftě ujede, hlavně když bude v automatu, pokud zareaguje stejně a bude závodit.

I tebou vysmívané koncernové vozy s TDi mají výkonovou rezervu, dokonce docela velikou... .)

Já chápu, že si musíš obhájit vlastní garáž, naštěstí nejste všichni hybridní majitelé stejní, viz. Rasto... Ale realita je zatím ještě taková, že se hybrid teprve vyrovnal spalovákům, alespoň v této cenové mainstreamové nabídce.. až ji výrazně překoná, nemám problém to uznat :-)
Avatar - KANKUNEN
4. 9. 2018 15:22
Re: VAG koncern ma problem :)
Ber to tak, že si udělal dobře plivancem na VW, tradičně plivanec hloupý, jako by nebyly ani jiné automobilky. Kromě toho fleetové auta neřídí vlastníci, takže hybridní rekuperace je nebude trápit.
Avatar - .StenLi.
4. 9. 2018 15:17
Re: VAG koncern ma problem :)
1. To ze o niecom nevies neznamena ze sa to nedeje :-) Pozri si rebricky spolahlivosti motorov a podvodne navysovanie spotreby u VAG za ucelom neskorsieho vykazania markatnejsieho znizenia spotreby..
2. Motorizacie su nepodstatne ked Corolla az na najslabsi trojvalec pokryva (a prekonava) celu paletu vykonovych verzii.
4. 9. 2018 15:16
Re: Ujde
No jo. Malý znuděný dítě z Prahy si koupilo novou hračku. Alespoň, kdyby to bylo AUTO a ne Toyota. A kdyby si to dítě alespoň hrálo, a každý den nezasíralo svými moudry tento web... hned by bylo na světě líp. >:D
4. 9. 2018 15:11
Re: VAG koncern ma problem :)
Hele zní to jako hezky, akorát že realita je a bude prostě úplně jinde. Úplně vidim, jak najednou Němci začnou ve velkym nakupovat japonský křápy místo VW:)
Avatar - .StenLi.
4. 9. 2018 15:07
Re: Dvoulitr...
Co je zle na hybride 1.8 alebo 2.0 ktory je este vykonnejsi ako americka 2.0 atmo?
Avatar - N6600
4. 9. 2018 15:04
Re: VAG koncern ma problem :)
K bodu 2:
Ja si to nemyslim. Toyota ma v ramci fleet emisii vystarane. VW naopak. Takze je velmi pravdepodobne, ze sa VW pozrie do vod Toyoty. Bude musiet. A myslim, ze dojde aj k okresaniu mnozstva motorov, resp. vykonnostnych verzii.
Avatar - .StenLi.
4. 9. 2018 15:02
Re: Nebe a dudy...
Fakt by si pri tak uzasnom THS isiel do 1.2T? :-(
Avatar - .StenLi.
4. 9. 2018 14:59
Re: Ujde
Tu jasne vidno ze si nikdy hybrid nevlastnil :-) Myslis si ze hybrid dosiahne najnizsiu spotrebu resp. najvecsi rozdiel v spotrebe oproti klasickym motorm v meste? Omyl. Tak isto ako tvoj predpoklad ze THS jazdi za 5-6 litrov. Ja dosahujem najnizsie spotreby prave medzimesto a v kopcoch. Tam idem od 3,8 do 4,1 10% tacho nad speed limit (aby to bolo bez pokuty). Na dialnici 5,3 pri 135 tacho. Mesto jazdim za 4,2-4,4. Povedz nam prostimta ktory benzin alebo diesel s automatom s rokom vyroby 2009 toto dokaze? Resp. este vobec jazdi bez vymeny turba, vstrekov atd.. :-) A ktory 2018 model toto dokaze? Nehovorim o super nespolahlivosti TDI/TSI ktore maju v DE na krku hromadnu zalobu kedze sa rozpadavali uz od 43tis km a ostatne znacky a ich motory sa tiez ani len nepriblizuju spolahlivosti THS. Ak chces hovorit o spotrebe tak prave kvoli financnym usporam ktore si u konkurencie dokazes minut hned pri prvej (a nie poslednej) navsteve servisu. Zaroven ak chces usetrit, tak ides vysmiaty ako leco do jazdeneho hybridu. U TSI a TDI (a inych oznaceni konkurencie) so stiahnutym zadkom len duuufas ze ta necaka kolotoc oprav a vydavkov.
Povedz nam taktiez ake dynamicke vyhody VW a Skody so zavesnou zadnou napravou pocitujes alebo si nameral oproti Aurisu s multilinkom? A ake su tvoje skusenosti s jazdou s toutou novou Corollou?
Ak nevlastnis hybrid tak nikdy nepochopis tu okamzitu reakciu na plyn o ktorej sa pisalo vyssie, ci uz na semafore ale aj pri vyssich rychlostiach, o ktorej sa moze atmosferam a turbam iba snivat. V najlepsich supersportoch tiez nie su elektromotory kvoli spotrebe ale kvoli pomalosti turba a stupnovych prevodoviek.
Mna tesi ze Corrola 180k konecne spravi lepsie meno hybridom u ludi ktori este stale jazdia ako pubertaci ale aj u ludi ktori chcu vlastnit presne tu krasnu kombinaciu bezstarostneho a usporneho auta, ktore ma vykonovu rezervu ak ju treba, alebo ma na nu vodic chut ;)
Avatar - twistedTSD
4. 9. 2018 14:54
Re: VAG koncern ma problem :)
1) Nevím o žádném nespolehlivém nebo podvodném TSI/TDI na trhu.
2) Troufám si říct, že vzhledem k úplně odlišné paletě motorizací si koncern s Toyotou budou konkurovat jen málo.
Avatar - .StenLi.
4. 9. 2018 14:34
Re: VAG koncern ma problem :)
Ak sa ku top spolahlivosti a bezkonkurencnemu hybridnemu pohonnemu ustrojenstvu prida konecne pekna karoseria a interier, dokonca este sportova 180k verzia THSII, tak odvovodnit si kupu nespolahliveho TDI/TSI koncernoveho kusku s podvodnymi emisiami a nejasnou buducnostou a moznym hlbokym prepadom hodnoty jazdenky bude s Corollou veelmi tazke. Po prichode RAV4 2019 a s CH-R ma Toyota nasliapnute na rekordne EU predaje. Well done.
Avatar - N6600
4. 9. 2018 14:25
Re: Ujde
Vzhladom na to, ze budes mat dva rozne vykonne hybridy, to uz nemusi byt pravda. Aktualne nie je lepsi a kym tam nebude vykonnejsi, resp. Atkinsonom nezabity, motor, tak ani nebude. Ostatne, vykon hybridu je kombinacia vykonu motora a vykonu HSD a motor je tam vzdy slabsi, nez co ponuka konkurencia. Pretoze motor+HSD = motor samotny u konkurencie.

Ja som uz tak zhyckany, ze by som manual uz dnes nebral :-)
Avatar - lamal
4. 9. 2018 14:24
Re: Corolla a pristup Toyoty
Uz v case kedy pochovali meno Corolla som mal pocit, ze to je obrovska chyba, aj napriek konzervativnosti by dlhodobe kvality tohto modelu predavali.

Nova Corolla je perfektna, kratka verzia je mohutna, moderna, japonska no proste ina by byt nemala. Dizajn interieru je classy, to co mal sucasny Auris to je velka bieda. A este k tomu kombiku, ktory vyzera paradne, Auris kombi ma priserne malo miesta v zadu na sedenie, Toyka zareagovala ukazkovo a zvacsila razvor v novej generacii aby zabila jednu velku slabinu. Parada.... vidno, ze do Corolly sa rozhodla investovat a tak je to spravne.

Toto bude silny hrac aj pre Golf ktory v novej generacii mozna pride o kombik... motorizacie 1.2T 4valec s 85 kw je pre vacsinu EU dostatocne a 90KW + 132 KW hybrid je velmi plnohodnotna nahrada za ropáky... skvele, podla mna to bude mat uspech, jedine ze by cena... snad s 1.2T to nebude stat tak moc...
Avatar - Jenik3
4. 9. 2018 14:18
Re: atmo
Takze je cas vyrazit na nakup Cor. s 1.6. Do jakeho data se aktualni verze bude vyrabet?
4. 9. 2018 14:16
Re: Ujde
No tak na to máme spritmonitor a ten vraví (r2013 - teraz):
1.6TDI: 1111 áut, 5,37l
1.8HSD:1836 áut, 5.30l

Zas tu sa musím hybridu zastať, že komfort jazdy s M5 naftou a hybridom je neporovnateĺný :D. Dynamika je cca rovnaká, asi skôr kúsok v prospech hybridu.
4. 9. 2018 14:08
Re: Ujde
Nejsem majitel Hybridu >:D C-HR jsem měl na 10 dní
4. 9. 2018 14:01
Re: Ujde
Jasné nehovorím, že hybrid je jediná a najlepšia voľba - každý ma nejaké kritéria a podľa toho si vyberie, čo chce. Ak niekto chce manuál tak ho proste chce. Ak niekto chce turbozáťah tak ho proste chce... Ak niekto chce ťahať karaván k moru s hybridom tiež nepochodí. Ak sa niekto ba

Ja sa len snažím vyvrátiť mýty a polopravdy, ktoré sa šíria o hybridoch od Toyoty a to sú:
1. Baterky vydržia tak 100 000km + to má vyššie servisné náklady.
2. Na diaľnici to nefunguje.
3. Je to dobré len do veľkých miest.
4. Riadenie je utrpenie.
5. A čo keď ti dôjde baterka.
6. Nafta je aj tak úspornejšia.
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 13:59
Re: Ujde
Já bych uvítal komplexní srovnání toho hybridu třeba s podobnými auty za podobnou cenu v benzínu a naftě a hlavně né jen s redaktorem na palubě, ale i v zátěži a tak... můj otec jezdí v SUV s 1.6EB za 8, já za 11... takže to taky není relevantní >:D
4. 9. 2018 13:51
Re: Ujde
Ale nooo nemôžeš porovnávať spotrebu, keď hybridu šľapeš na krk a keď s TSI-čkom ideš na spotrebu - to vieš, že nie je fér. Otec jazdí s Aurisom dlhodobo za 4.2l. Pri extrémnej snahe o úsporu sa mi s ním podarilo ísť 50km trasu (okresky a dediny) tam za 3.5l a späť za 2.8l, tak tu prosím nepleť rôzne jazdné režimy a že sú spotreby rovnaké.
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 13:50
Re: Ujde
Já s tebou vesměs souhlasím, ale někdo tady podává Hybrid jako jedinou rozumnou volbu, já si to prostě nemyslím a radši si připlatím ten 0,5-1 litr na spotřebě za lepší dynamiku, nebo pro mne hezčí auto, popřípadě když už, tak třeba za tu naftu...

Rozhodně jsem nikdy nepsal, že je to horší, pouze jsem reagoval na pomateného Hamunasakru, který je jen zaslepený na jedno téma. Jsem rád, že s tebou se dá diskutovat :-)

K Mondeu - tam u aktuální generace bude spotřeba vyšší, je o dost těžší a větší. Na MK IV jezdím za 6,5 (ale k moři jsem jezdil taky za 6), u MK V je to kolem 7-7,3
Avatar - twistedTSD
4. 9. 2018 13:39
Re: Surprise
Z první fotky to vypadá na pěkný a vyvážený kombík. :yes: Jen ten tablet nic moc.
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 13:36
Re: Ujde
"P.S. koho baví jízda s naftou není nadšenec do aut, ale jen PACIENT. " To bych pochopil od někoho, kdo si užívá jízdu šestí a víceválcem... ale od majitele hybridu je to jako když zloděj kříčí chyťte zloděje >:D Hybrid je určitě auto hodné nadšence a petrollheada >:D

P.s. Za 5.5 - 6 jako ten Auris jezdí třeba 1.4TSI ;)
4. 9. 2018 13:34
Re: Ujde
Tak keď pozeráš základný cenník, ale momentálne to v akčnej ponuke (a že stále nejaká je) stojí 581 900Kč + máš k tomu sadu zimných kolies zadarmo ale to je tým, že auto je výbehový model - ak chceš proste 2.0 TDI zaplatíš určite viac a ak chceš aj automat a DSG tak by som pochyboval, či sa dostaneš pod 700 000.
Ja by som ale 1.8HST porovnával skôr s 1.6 TDI, ktoré sú aj cenovo aj reálne výkonovo podobné.

Áno, jedná sa o Mondeo z roku 2005 teda koniec predminulej generácie, zas nemá DPF, je ľahšie a menšie, s M6 takže myslím, že reálna spotreba aktuálnej generácie nebude lepšia.

1.5 litrové turbobenzíny budú dynamicky lepšie ale budú žrať o 1.5- 2l viac. anvyše sa bavíme o cenách bez automatu.

To že tebe auto nič nepridáva je v pohode, ak chceš manuál, vrčať si a 2 litre spotreby rád vymeníš za lepšiu dynamiku v pohode - je to normálne rozhodnutie.
Ak pokukuješ po automate, chceš mať dieselovú spotrebu, nemáš rad "kadle-kadle-kadle", chceš si auto nechať 10 rokov, bavíš sa tým, že prejdeš dedinu na elektriku alebo tým, že prakticky nepoužívaš brzdy, keď sa trochu posnažíš, jazdíš veľa v meste, tak to su pridané hodnoty hybridu. Takisto sa s ním nestratíš ani pri predbiehaní, jazde po diaľnici - je to proste normálne všestranné auto a úplne spĺňa popis "Nečekám, že budu popojíždět ze Žižkova do Holešovic a zpět, je to auto na to, abych vyrazil na výlet, za sportem, zábavou, k moři, převezl nákup, tu a tam něco většího a těžšího, partu přátel, rodinu, univerzál, co bude jezdit po celé ČR a okolních státech."
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 13:32
Re: Ujde
Ano, zvládne, ale nezvládne to líp, než konkurenční konvenční motorizace za podobné ceny :-)

Automat - jistě, to je pravda, s tím jsem nepočítal, i když už s AT jezdím a jsem hodně spokojen, asi by to pro mne nebylo zásadní a takový Leon s MT by mi rozhodně nevadil :-) Ten AT mi spíše sedí k dieslu :-)
Avatar - N6600
4. 9. 2018 13:23
Re: Ujde
Ja Ti rozumiem, co chces povedat. Myslim, ze to, co si popisoval, hybrid zvladne. Ostatne nie je dovod, preco by to nezvladol. Cele to stoji a pada na tom, ako casto to, co popisujes chces absolvovat. Je jasne, ze diesel ma na dialnici na vrch, ale staci pojazdit v kolone a uz to tak super nie je. Co sa tyka vybav konkurencie, nedokazem obsiahnut cennik kazdeho auta a hladat nieco, cim Ti to vyvratim. Na to nemam ani chut, ani povahu. Ale hybrid ma v "zaklade" napriklad automaticku prevodovku a to si nie som isty, ci konkurencia ma. Pre mna osobne napriklad by to bolo velke plus.

No, skusenosti ukazuju, ze VAG sa dokaze obratit chrbtom a to nemusis mat 10+ rocne auto.Navyse, typicke ceske rodinne auto nie je len na 2-3 roky. Co sa tyka problemov a kurvitok, mal som to na mysli obecne. Nevztahujem to len na motor. Moze to byt kludne aj elektrika.

PS. Palce nie su odo mna.
Avatar - Blue Sun
4. 9. 2018 13:21
Re: Až na
Opět se ukazuje, že ať prémie představí sebehnusnější věc, tady se všichni mohou přetrhnout v pochvalách...
4. 9. 2018 13:19
Re: Ujde
Ježiš zase se ozval další ROPA Pacient >:D a spotřeba turbobenzinů stejná jak u hybridu?? >:D >:D To musela být velká rána do hlavy. Hybrid je super věc na dopravu z bodu A do bodu B, ale závodník to fakt není :-) S Toyotou C-HR svižnou jízdou spotřeba 5.2l/100 s motorem, kterej měl najeto 2400km.
Nafta je stejně díky idiotům v EU do budoucna mrtvej agregát.
P.S. koho baví jízda s naftou není nadšenec do aut, ale jen PACIENT. >:D
Avatar - Blue Sun
4. 9. 2018 13:18
Re: Nebe a dudy...
Kdyby Evropský trh byl náročný, nikdy by si nenechal vnutit turbosekačky namísto motorů.
4. 9. 2018 13:13
Re: Corolla kombi - líbí
Ako vyssie webpaja, pripajam sa tiez k hybridu. Ak si pojdes vyskusat tie dalsie uvedene, tak 1.2T ani neskusaj, budes sklamany - porovnavaj to rovno s tym hybridom ked uz. Cenovo to bude na podobnej urovni ako leon FR
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 13:04
Re: Ujde
No, potvrzuješ to co říkám, žádná výhoda tam není.. a dvoulitrové moderní naftě nestačí, či turbo 1.5tce..... navíc, Mondeo je o třídu větší... a srovnáváš pravděpodobně s MK III, dle výkonu ?

Cena dle ceníku, co jsem teď stáhl je za max. výbavu 637 tisíc pro soukromníka v hotovosti.

Já neříkám, že je horší, ale že mi nedává nic navíc :).
Avatar - twistedTSD
4. 9. 2018 13:03
Re: Dvoulitr...
Někomu (tobě?) už jsem to jednou psal, ale nechápu, co mají prodeje modelu, který v části světa vůbec 1.6 nemá, společného s kvalitami tohoto motoru.
Avatar - twistedTSD
4. 9. 2018 12:59
Re: stejne
1.0 T-GDI nicméně nemůžeš brát jako referenční litrovou kosačku. Co jsem četl, lépe a za méně jezdí asi všechny ostatní.
4. 9. 2018 12:57
Re: Ujde
Ceny:
Auris TS HSD v plnej: 580 000Kč
Octavia 1.6TDI M5 Ambition: 580 000Kč (ak by si chcel dovibaviť na úroveň Aurisu tak si priprav ďalší balík, ale môžeme to zanedbať, lebo Auris už je výbehový model a nový bude drahší)
Ak chceš dvojliter TDI a ešte nebodaj s automatom zaplatíš viac (2.0 TDI 110kw bude dynamicky lepší ako 100kw HSD).

Diaľnice:
Teraz som sa vrátil z dovolenky (HR), cestovali sme Auris TS HSD a Mondeo 2.0TDCI 96kw a Corolla 1.6CVT. Dynamikou sú autá dosť podobné, nejaké porovnávanie sme nerobili,ale šlo sa svižne a nikto nemal problém nikomu stíhať. S HSD na diaľnici nie je najmenší problém čo sa týka výkonu - nie je problém zrýchliť v tiahlom kopci na 160km/h jasné, že v rámci výkonu, ktorý ponúka a s typickým zvukom, inak ustálená jazda 130km/h GPS je tichá.

Spotreba:
Cesta zo Žiliny cez HU, Zahreb do Splitu a potom po kľukatých kopcovitých okreskách na Dubrovník. Teda okrem časti Maďarska a cca 150km v Chorvátsku celý čas po diaľnici. Rýchlosť stále 130 GPS, alebo +4km/h GPS oproti limitu, po kľukatých cestách svižná jazda a sem tam predbiehanie. Teda absolútne žiadna eko jazda ani pokus o ňu.
Nakonci Mondeo ukázalo na PP 5.9l/100km a Auris HSD 5.7l/100km. Reálne to cca sedelo, lebo čo sme tankovali naraz tak kamarát tankoval do Mondea cca rovnako ako ja do Aurisu.
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 12:49
Re: Ujde
Jenže já neříkám, že je to s hybridem zlé, jen jsem realista.

Zkusím to vysvětlit ještě jednou:

Auris hybrid kombi je vozidlo nižší střední třídy, v ČR pro ty šťastnější jsou takto velká auta používaná jako rodinná auto na vše.

Nečekám, že budu popojíždět ze Žižkova do Holešovic a zpět, je to auto na to, abych vyrazil na výlet, za sportem, zábavou, k moři, převezl nákup, tu a tam něco většího a těžšího, partu přátel, rodinu, univerzál, co bude jezdit po celé ČR a okolních státech.

Při takovém režimu si vezme dejme tomu 5,5 litru.

A teď to poměřmě cenou: Základní cena je 540 tisíc kč a dle výbavy až 637 tisíc.

K tomu mám třeba namátkou :

Leon 1.5TSI 110kw 546 tis, nebo 2.0Tsi 140kw 628 tis. ve výbavě FR

Oktávka 1.5 TSI 110kw 560 tisíc, 2.0 TDi 110kw 634 tisíc ve výbavě Active

Astra kombi 1.6 Biturbo 110kw - 598 tisíc Dynamic , nebo Fokus kombi IV. generace 150k Ecoboost za 540 v titaniu.

A všechna tahle auta nebudou jezdit výrazně dráž, některá jsou hezčí, lépe vybavená, nebo lépe jezdící....

A kopa problémů? Jakých u nového auta ? To tady vždy někdo argumentuje dokolečka. diesel = problémy, turbobenzín = problémy.... až na pár vyjímek, kdy se vám u nového auta stalo nějaká fatální porucha ? Pochopil bych tuhle argumentaci někde u desetileté ojetiny, ale tady ?
Avatar - Dinar
4. 9. 2018 12:45
Re: Nebe a dudy...
Ne, ne, tohle specielně je BTV Tesla (Rožnov) s japonskou obrazovkou. Modří vědí... >:D >:D
Avatar - N6600
4. 9. 2018 12:33
Re: Ujde
Akurat Tvoja V8, predpokladam, nevypina motor, ako to ma hybrid vo zvyku aj pri beznej jazde. Na to, aby si jazdil za malo, nemusis byt brzdou.
Avatar - N6600
4. 9. 2018 12:23
Re: Ujde
Nemyslim, ze to bol zrovna eco run, ale budiz. Ja nemam nijaku snahu. Len sa Ti snazim vysvetlit, ze to s hybridom nie je tak zle, ako sa popisuje. Navyse, este nedosiahla svoje limity. Ako sa bude spravat v konkretnych situaciach si musis otestovat jedine sam. To pochybujem, ze Ti na toto nejaky test odpovie. A na to, ze to tato technologia da za 5.5 je skor vizitka pre naftu a turbo, nez pre hybrid. Pretoze to byva spravidla atmo. U Toyoty urcite. A je dost pravdepodobne, ze raz to prejde na turbo. Navyse je to aktualne bez roznych kurvitok, takze nemusis riesit kopu problemov.
Avatar - 3_diamanty
4. 9. 2018 12:18
Re: Corolla kombi - líbí
corolla 1,2T moze byt fakt sikovna volba... samozrejme neviem kde mas financny strop... ale ak by cena sadla tak asi aj ten hybrid s 90kw by som na tvojom mieste rad okusil... :yes:
4. 9. 2018 12:12
Re: Ujde
I já dokážu jet s vysokootáčkovým atmo V8 4,0l za 8,5l. Ale do běžné jízdy to má daleko ;-)
Avatar - 3_diamanty
4. 9. 2018 12:11
Re: Až na
mnohe medvede to maju ozaj otrasne riesene ... tvoj vyber je inak fajn .... :yes:

s tou A3 to poznam ... da sa tam pekne aj skryt ten displej do palubky ... ale stejne mi toto labilne riesenie nesedi .. ako pisem... mnohe premiovky toto maju neskutocne lacno a blbo poriesene hoc inak su to fajn vozy jasne ..
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 12:05
Re: Ujde
Mluvím o kombinované spotřebě, nějaký ecorun mimo provzo s nenaložným autem... Chápu, že je tu snaha ukázat, jak je hybrid superúsporný, tak se tomu přizpůsobí měření, ale já auto používám, jako rodinné, když už je to kombik a chtěl bych vidět, jak by sloužil při občasném předjíždění, nájezdech na dálnici, naložené auto a tak... a to se posouváme k tomu průměru 5,5 na sto, co dá nejedna nafta či turbobenzín.. o to jde.
4. 9. 2018 12:02
Re: Až na
Prémie:

[odkaz]

[odkaz]

a

[odkaz]

Ten rozdíl snad vidíme.

;-)
Avatar - N6600
4. 9. 2018 12:01
Re: Ujde
Myslis toto - "V září si to zopakoval, přičemž jeho velký den přišel v pondělí dvaadvacátého: po 33,3 km na okreskách kolem Prahy ukázal palubní počítač spotřebu 2,3 litru na 100 km – a to jsme ani na chvíli nestiskli tlačítko elektrického módu EV."? Alebo dialnice?
4. 9. 2018 11:57
Re: Corolla kombi - líbí
[odkaz]

Naopak si myslím, že hybrid tu bude nejlepší volbou.
4. 9. 2018 11:54
Re: Corolla kombi - líbí
Videl sem nejake US a AU recenze na Corollu hatch a v podstatě kritizuji jen malý kufr a chybejici vydechy klimy na zadni sedadla. To prvni resi kombik. Design exterieru nove Toyoty mě celkem oslovuje. Interier by se musel vyzkouset z fotek clovek houby pozna. Motory nic moc, na koketovani s hybridem jeste myslim nenazral cas...jedina pouzitelna je 1,2...je to na dolni hranici toho co bych akceptoval.

Mám 2 malé děti, krátký golf 7 musí z domu bud letos nebo pristi rok. Potrebuju kombi. Najezd do 15tis za rok. Moje rozhodovani se asi bude ubirat timto smerem...ale Corolla je mozna ted mirny favorit jestli to nepodelaji cenou:
Corolla combi 1,2 nebo Leon St FR 1,4 prip 1,5 nebo Focus kombi 1,5 nebo ceed kombi 1,4.
4. 9. 2018 11:50
Re: cena
Ten silnejsi hybrid s dvojlitrom urcite zabije cena. Za mna exterier fajn, interier tiez az na tu spodnu cast palubovky - z foto vypada tato cast tak nejak lacne.
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 11:48
Re: Tak snad konečně hybridní volba, kdy můžeš koupit i rozu
>:-[]
4. 9. 2018 11:45
Re: Tak snad konečně hybridní volba, kdy můžeš koupit i rozu
Tak co ty víš, třeba nějakej šikovnej zloděj staví barák a potřebuje solidní základovou desku. A kde najdeš lepčí a těžší, než na podvozku tohodle vozu - ono se to těžiště samo neudělá..
4. 9. 2018 11:45
Re: Dvoulitr...
Na můj vkus je to moc článků typu:

Fabia s milionem kilometrů, jak může být technicky tak v pořádku. Octavia s vysokým nájezdem... blabla.

Těžko mu věřit, jakkoliv bude technicky na výši. Odkud přijde pobídka, tam bude pěkný článek.
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 11:42
Re: Ujde
Tam se píše to, co tvrdím.. ve městě super... ale ja od rodinného kombi čekám i jízdu mimo město :-)
4. 9. 2018 11:42
Re: 132kW
Jojo, přesně jak píše Gagarin. Plus teda kvílivá převodovka, navigace z doby kamenné a otřesný jízdní vlastnosti. Proč to sem dáváš? Sem myslel, že to auto máš rád..
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 11:41
Re: Ujde
C5 2.2 jsem nejezdil, nemohu soudit, jak mu to trvá z místa, ale vím, že s auty, kterými jezdím bych ti zdatně konkuroval a na dálnici ujel.. ať už je to Superb, nebo Mondeo, nebo i aktuálně ty Ofce, co nám v práci koupili.
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 11:38
Re: Tak snad konečně hybridní volba, kdy můžeš koupit i rozu
Najdeš, kdo by ho kradl >:D
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 11:37
Re: Nebe a dudy...
Jettu bohužel nemáme od roku 2014.... dobré auto, v interiéru o 3 levely kvalitnější, než Corolla...... psal jsem ti to už mockrát, ale to nevadí :-) Já od auta čekám lepší dynamiku a tu si v ČR v aktuální Corolle nemohu koupit..ale nejel jsem, třeba mi taky na semaforu natrhne a budu čumět jak péro z gauče... ;)

Hele, to všichni kdo chce silnější auto, než je ta Corolla jsou hlupáci ?

p.s. Jetta 85kw bylo FSi, my měli MPi 75kw..
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 11:36
Re: Ujde
I když nás furt máš za jednoho = kolega nedávno C5 2.2 HDi prodal. Jel sem s nim mockrát = vim jak zrychluje a jezdí ;-)
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 11:34
Re: Ujde
Proč out? Čím je out? >:D

Jde o to, že za cenu hybridního Aurise máš 100kw naftu +/-. Drahý servis ? do dejme tomu 150-200 tisíc km, co na tom autě tak najedeš za dobu, co ho máš, povíš mi o co je to dražší, než na benzíně? Má interval oleje na 1000 km ? Nebo kde ?

Údržba - viz první odstavec, co s dieslem musím dělat navíc ?

Kvalita nafty - nevím jak tobě, ale já už párkrát natankoval i nekvalitní benzín a tuplem to bylo na downsizovaném motoru poznat. Větší nafta ti tohle spíše toleruje.

Zimné starty - měl jsem auto ( 2x Laguna, 3x Mondeo) na horách, kde bylo přes týden i - 20 C nikdy nezlobilo startování... budeš se divit, ale bylo nás tam tenkrát více a roztlačoval sem benziňáky... takže to je asi spíš o baterce a údržbě... nemyslíš ?

Já neříkám, že hybrid je špatný, jen pokud chceš rodinné auto, jezdíš i delší trasy a dálnice, poslouží ti za těch necelých 600 tisíc turbobenzín, nebo nafta a ještě se lépe svezeš...
4. 9. 2018 11:32
Re: Nebe a dudy...
Kolik je v ČR prodejních servisů? Dva nebo tři? Víš sám, že je to vždy o lidech a třeba v Auto Duba (nevím, jestli ještě Lex dělají) to bylo drámo ;-)
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 11:32
Re: Dvoulitr...
Vaculíka při doporučení modelů a motorů = sakra brát. Nikdo lepší tu neni
4. 9. 2018 11:32
Re: 132kW
No s těmi 132kW by to už mohlo jet jakžtakž obstojně. Řídil jsem Auris 2016 hybrid co měl 100+ kW kombinovaný výkon a akcelerace byla hrůzostrašná i ve sportovním módu.
Avatar - speedfred
4. 9. 2018 11:30
Re: Konvenční motor?
máš tam ale rovnú plochu v kufry. ;-)
4. 9. 2018 11:30
Re: Nebe a dudy...
Promiň, tak jsem to nemyslel. Ta tvoje je nesrovnatelně lepší!
4. 9. 2018 11:29
Re: Dvoulitr...
Vaculíka nebrat...to je ten, co ve SM doporučoval vždy radši koupit novou Fabii, která ojetým BMW natrhne zadek ;-)
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 11:29
Re: Ujde
Zabírat může, ale dvoulitrová nafta ti ujede, pokud bude vědět, že závodíte... :-! Toho Superba už v práci prodali, tak nabízim Mondeo.
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 11:28
Re: Nebe a dudy...
Prémiovou značku a narozdíl od D3 fakt prémiový zázemi a servis? Někdo to ocení = jestli u nás = fakt netušim
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 11:26
Re: Ujde
Protože se díky 60kW elektromotoru zabírajícímu okamžitě snáz rozjíždí = z principu

Ale že většina lidí spí = než zařadí a než se rozjede = to hodně z nich fakt děsně trvá = to máš pravdu
4. 9. 2018 11:24
Re: Tak snad konečně hybridní volba, kdy můžeš koupit i rozu
Jo, plus se nepozvracíš každý ráno, když otevřeš garáž, narozdíl od předchozího Aurisu (no, spíš když ho ráno najdeš na sídlištnim parkovišti, hehe).
Zásadní otázkou zůstává těžiště. Podařil se japonským inžinýrům podobný zázrak, jako posledně?
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 11:23
Re: Ujde
On by ani nepřijel...ví, že by prohrál.Stejne jako v mnoha jiných věcech, proto vzdy odvádí téma pryč a neodpoví. To není jen můj případ...
4. 9. 2018 11:22
Re: Dvoulitr
Tady je pěkné video dvoulitrového hybridního pohonu. Ta převodovka vypadá tak neuvěřitelně jednoduše, že to bude opravdu eCVT.
[odkaz]
Avatar - 3_diamanty
4. 9. 2018 11:22
Re: Ujde
ale sam vidis ze dizel v takychto vozoch je dnes uz out.... navyse drahy servis.. udrzba.. kvalita nafty ... zimne starty... je rok 2018 ... mne dizel vzdy daval zmysel aspon uz v nejakom passate priapdne velkom SUV ... este aj octavka ako dizel mi pride ako fail.. ale tak chapem.. skor asi kvoli firmam sa to takto riesilo ( biznis nepusti ) a ponukali tu tolko neskutocnych dizlov ... lebo sukromnikov jazdi coraz viac v benzine dnes uz aj v skode... ale tak pevne verim ze koncern casom tiez pride na to ze tlacit dizle vsade je dnes uz pekna blbost... ved nakoniec sa stejne vyautuju sami ked im el. ci hybridna konkurencia uz ukaze chrbat ... takze koniec koncov sa stejne budu musiet prisposobit aby im neutiekol vlak ;-) ... a coskoro aj oni uz ponuknu nejake tie el. auta a hybridy prave na ukor dizlov ci chcu alebo nechcu ;-)
4. 9. 2018 11:20
Re: Ujde
Nevim, jestli tim mudrcem myslis me, ale ja se s nim nehadam.

Mne to jen prijde zbytecny, stejne nikdy neuzna svoji chybu nebo omyl, ani kdyby jsi mu ujel na semaforech, NIKDY.
Avatar - KANKUNEN
4. 9. 2018 11:19
Re: Tak snad konečně hybridní volba, kdy můžeš koupit i rozu
Není to odporné jako Prius, díky menšímu odporu vzduchu narekuperuješ i něco na dálnici na rozdíl od krabic SUV a pokud ty baterky v kopci dojdou, tak dvoulitr to utáhne. Jen zbývá otázka jestli ten jejich dvoulitr díky atkinsonu neztratí 20% krouťáku.
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 11:17
Re: Dvoulitr...
Netušim = ten si nekupuju = ale nemyslim že by medián českýho kupce tukovejch rohlíků = jezdil v nový Corolle ;-)
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 11:16
Re: Nebe a dudy...
Nevim jak hrály BTV Orava = mám ale představu >:D

Myslim že takhle ne [odkaz] ;-)
4. 9. 2018 11:15
Re: Nebe a dudy...
Co nabídne kromě vyšší ceny oproti Camry? Jsou to v zásadě identické modely.
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 11:15
Re: Nebe a dudy...
Je fuk že to nechápeš = je to jeden z nejprodávanějších motorů na planetě

Ty to umíš posoudit jako majitel Jetty 85kW líp než já = prostě atmo 97kW

Ahoj :-)
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 11:14
Re: Nebe a dudy...
Lexus ES se prodává už skoro 30 let = bude líp odhlučněnej a lepší materiály a tak = přitom za rozumnou cenu. Po planetě to docela funguje = je to myslim nejprodávanější Lex vůbec

Evropský trh je špatný = je strašně přeregulovaný a pokřivený. Začal bych asi srovnánim daně z benzínu a nafty
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 11:11
Re: Ujde
Ok kdy a kde, když mi ujedeš, pochopím. Stejně já jsem první na semaforu na 125tce... ale jen proto, že ostatní zaspí, né protože je rychlejší.
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 11:10
Re: Ujde
No já ti nevim = fakt myslíš že Vaculík je mimo = a ty motory a jejich fungování chápeš líp? :-)
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 11:09
Re: Ujde
Ty to furt nechápeš! Já to přece denně zažívám :-)
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 11:09
Re: Ujde
Já neříkám, že nefunguje, ale že stejně dobře bude fungovat i diesel, nebo turbobenzín. Za 5-6 litrů jezdí většina motorizací nižší střední třídy mnohdy o vyšším výkonu, lepších jízdních vlastnostech a podobně... O to tu jde... má pak ten hybrid na takový provoz smysl? Na dálnici taktéž, tam se asi moc na elektriku už nepojede a absence výkonu bude hodně znát - dokazují to i testy.Do městu chápu, to mi nemusí nikdo vysvětlovat, tam spotřeba konvenčního spalováku roste...
Avatar - 3_diamanty
4. 9. 2018 11:09
Re: Až na
asi to znie lepsie ako mercedesacky ja viem ;-)

nastastie jeho implementacia a prevedenie ( toho v tej corolle ) mi je daleko blizsie ako to co vidim v nejednej o melon drahsej premii ... hjonde by som sem netahal... v danej cenovke to proste dnes inak aasi ani nejde ( hoc otvorene priznavam ze palubovka noveho ceedu ci ria mi pride uz hodne okliestena a akasi nijaka voci predchodcom ) .. skor je ale na zamyslenie preco setri ta uzasna premia a preco sa uchyluje k takymto rieseniam prave ona... dodnes len civim na tu hruzu v medvedoch za melon ci dva .. v nejednom teste pri CLA im to dokonca aj drncalo ten dolepeny tablet a nevyzeralo to moc kvalitne ... hold premia no ( mnohe su uz len predrazene sunty ale nic extra ) .. v tomto zlata corolla :yes:
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 11:07
Re: Dvoulitr...
Myslíš, že nejprodávanější pečivo - obyčejný tukový rohlík, je i nejlepší a nejchutnější? Ne, tohle nemá smysl >:D Šťour šťour....
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 11:06
Re: Ujde
Už poněkolikáte mne nebaví tady poslouchat od místních mudrců, co se s ním taky hádají, kolikrát i více, že já reaguji. Většinou napíšu už 1-2 příspěvky, reaguje především on na mne. Takže děkuji, ale starej se i o ostatní... potřetí už ustupovat nebudu....
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 11:06
Re: Dvoulitr...
Tak eště jednou [odkaz] abys trpěl musíš až na samej konec stránky >:D
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 11:04
Re: Ujde
Chápu, ale ty tu pořád argumentuješ rychlostí na semaforu, já ti říkám, že s obyčejným naftovým dvoulitrovým kombíkem budu minimálně stejně rychlý, ale spíš rychlejší. Já toto téma nanekousl....

Změř to, tipuju, že to bude mít stejný výsledek, jako rozdíl mezi auty se stejným motorem s 100 a 110kw...
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 11:04
Re: Dvoulitr...
Jak sem řek = jel sem s oběma. Je fakt že notebook sem s sebou neměl :-)
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 11:03
Re: Ujde
Ukaž jak skáčeš jak Harold píská ;-)
Avatar - 3_diamanty
4. 9. 2018 11:02
Re: Ujde
nahodou hybrid moze slusne fungovat aj mimo mesto... vid testy takychto aurisov.... samozrejem ak zrovna nejazdis 140 a viac .... chce to len chapat danej technologii... je jasne ze ak to clovek rozpeckuje po dialnici tak uz si tej hybridnej technologii asi moc neuzije ... to skor elektromobil funguje len v meste... ale hybrid mi dava zmysel prave aj mimo mesto... preto sa aj domnievam ( ako tu casto opakujkem ) ze najblizsia era nebude vyslovene elektricka.. ale skor hybrida.... a toyota to opat tak nejak skor vie ako konkurencia ;-)
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 11:02
Re: Dvoulitr...
No, já s jednašestkou taky nejel, ale živě si pamatuji, jak adrenalinově ji popisoval Woody >:D
4. 9. 2018 11:02
Re: Nebe a dudy...
To, že Toyota není schopna bodovat v evropě neznamená, že evropský trh je špatný. Naopak, je náročný a Toyota občas tápe jak předělat své vozy, aby vyhověly požadavkům evropské klientely.
Podívej jak dlouho nechala hnít v nabídce už vousatý a z pohledu konkurence impotentní Avensis. Doufám, že nová Camry bude opravdu dobrá. Osobně se mi to auto líbí, jen ES od Lexu nedává už žádný smysl.
4. 9. 2018 11:02
Re: Ujde
Tak na nej aspon nereaguj (vim, ze je to tezky), ale cist to samy v kazdy diskuzi je na ....
On/ona bude stejne porad opakovat to samy dokola a odvadet diskuzi uplne jinam.
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 11:02
Re: Ujde
Tak já to dojdu změřit >:-[]

132kW je hybrid ;-)

No ale já na těch semaforech poskakuju a narozdíl od smraďochů na elektřinu vyrobenou pidikopečkem a i malym přibržděnim. A vim jak se ostatní rozjížděj = dnes a denně :-)

Ty furt asi nechápeš tu podstatu = nejsou to auta na machrování = ale na ježdění. Reálný v reálnym světě. Prostě variátor a elektromotor zrychlujou snadnějš samozřejmějš = v reálu spíš rychlejš. Je to furt jen variace blbosti 0-100 km/h = tak skoro nikdy nezrychluješ = naopak tisíckrát tak = jak to sedne hybridu ;-)
4. 9. 2018 10:59
Re: Dvoulitr...
1,6 funguje při obsazení jedním člověkem, taška s notebookem už je znát a nedejbože, když je v ní ještě pytlík Bonparů. 1,2T je mnohem suverénnější díky krouťáku.
4. 9. 2018 10:58
Re: Nebe a dudy...
Interior by byl krásně minimalistický, nebýt té BTV Orava ;-)
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 10:57
Re: Dvoulitr...
Jel sem s oběma a popravdě nějak zásadní rozdíl mi nepřišel = vítěz mezi 1.6 atmo a 1.2T je hybrid 1.8 :-)
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 10:56
Re: Dvoulitr...
Viz nedávný doporučení a zhodnocení Vaculíka = považuje tenhle motor za :yes:
I když za nej- má hybrid
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 10:54
Re: Nebe a dudy...
Co s ní? Že se trápí s chudou východní částí a díky ní dost ztrácí = jo ;-\

No je smutný že třeba Camry a bohužel i jiný výrobky sou dřív v Africe než tady = ale je to tak
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 10:54
Re: Nebe a dudy...
Přečti si co jsem napsal v tom příspěvku o Corolle, nebaví mne se bavit s někým, kdo neumí číst...

"Corolla - tu jedinou chápu, ale chybí ji pořádný motor"

Ahoj.
Avatar - 3_diamanty
4. 9. 2018 10:53
Re: Nebe a dudy...
camry je krasna... hybridna technologia mi tam skratka sedi... neviem ci predsatvit uz dnes taketo auto v dizli ani v nejakom vytunenom malolitraku ... takze toyota za mna ide na to moc sikovne... a aj jej celosvetovy narast hybridov vravi jasnou recou... skoda len ze yaris mi svojou mpv kasnou moc nesadol a aj jeho hybrid bol stale aspon o tisicku mimo mna ale snad v dalsej generacii to bdue lepsie a potom uvidime... toyote sa nebranim... ( aj s brachom sme svojho casu auris obzerali ale vtedy to vajicko sa mu tiez moc nepacilo ... cena tu ale nebola zla ) .. takze toyota je stale medzi mojimi znackami ktore si viem predsatvit do buducna a priznavam ze novy aauris.. aprdon corolla sa mi uz voci ceed uzda motoricky daleko sikjovnejsie posadeny aj vizualne atraktivnejsi a krajsi... tu uz nie je o com :yes:
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 10:52
Re: Nebe a dudy...
No a současnou Corollu nechápeš [odkaz] tu a tam někdo jo :-)
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 10:50
Re: Nebe a dudy...
[odkaz]

Já nevim jak ty, ale novou Corollu tam nevidím a ta co tam je, má akorát zdechlou jednašestku, Avensis tam už není, ale Camry taky ne.... :no:
Avatar - Dinar
4. 9. 2018 10:50
Re: Nebe a dudy...
Oproti aurisu ts je povedené cokoliv, ale ano, na bídu toyota designu je tohle ještě slušný počin, jakkoliv světla ála dvojkový superb už jsou tvarově pasé a ta televize na palubce je mementem faktu, že ne každý designér zvládá proporce. ;-)
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 10:50
Re: Nebe a dudy...
Ale svět fakt neni o malym chudym česku = Camry poslední generace tj XV70 byla představená v lednu 2017
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 10:50
Re: Nebe a dudy...
Dobře, já mluvím o té aktuální Corolle a aktuální nabídce Toyoty... zkus to ještě jednou přečíst :-)
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 10:48
Re: Nebe a dudy...
C-HR [odkaz] :-)

Corolla = viz zmínka o motoru, evidentně nechápeš

Avensis už neni = zato Camry :yes:

Viz dlouhodobý celoplanetární prodeje = už sis uvědomil že jen pro ekofanatiky = to asi nebude co? ;-)
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 10:48
Re: Ujde
Byl tu už dříve.... je jedno, jestli jsem ho zmínil já, reagoval by stejně...
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 10:48
Re: Ujde
O kolik je to těžiště nižší, než třeba u Golfu kombi či u Fokusu ? A o kolik procent mohu jezdit rychleji zatáčkou ? Pokud mi odpovíš na tyto konkrétní otázky, veřejně se ti omluvím.

Na semaforech ti natrhne * kdejaká dvoulitrová nafta, už 2x jsem tě vyzval, aby jsme to zkusili, jinak je to pořád plácání prázdné slámy. Bavíme se o aktuálním Aurisu, který máš....

132kw dvoulitr nehybrid ano.

Nejspolehlivější možná, ale v době ,kdy mi ten jiný kombik bude zlobit, ho mít nebudu....
4. 9. 2018 10:46
Re: Ujde
Proc ho sem porad tahas ? Prijde, zasvini diskuzi a bude to zas o nicem.

edit: nez jsem to poslal, uz je to tady 8-s
Avatar - 3_diamanty
4. 9. 2018 10:46
Re: Nebe a dudy...
sranda ze si tu ironiu nevycitil... asi som tam mal dat smajla za tym danym slovickom ;-)
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 10:44
Re: Nebe a dudy...
Tu tady ještě nemaj, proto jsem poznamenal, že se blíží lepší časy :-)
4. 9. 2018 10:44
Re: Dvoulitr
Určite budú mať hybridy e-CVT prevodovku.
4. 9. 2018 10:43
Re: Nebe a dudy...
Škoda řadí Octavii RS s TDI mezi supersporty?
4. 9. 2018 10:43
Re: Konvenční motor?
Do muzea patříš tak leda ty, s tím svým nesmyslným protěžováním dieselů ve všem co má kola.
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 10:43
Re: Ujde
I když někomu doteď hlava nebere velkej plus nízkýho těžiště + a někomu okamžitej záběr elektromotorů = je to prostě tak :-)

Měl by sis aktualizovat data = dneska hybridy od Toyoty doporučujou lidi jako Rasťo a Martin V. a samozřejmě já >:-[]

132kW 2litr hybrid = ty si něco tak rychlýho měl? ;-)

Lepší dynamika? Kde žiješ? Hybrid je vymyšlenej pro reálnej svět = skvělá dynamika. Reálná dynamika = je udělanej pro reálný ježdění = to je ten rozdíl! Na machrování a přeměřování * uznávám moc neni >:D

Yaris hybrid = je jen technika předminulýho Priusu. I když se tomu něčí hlavy bráněj = je to nejspolehlivější pohon na světě :yes:
4. 9. 2018 10:41
Re: Dvoulitr...
Nižší maximální výkon vs. to, že díky točivému momentu je ten motor mnohem příjemnější na rodinné používání než ta 1,6.
Avatar - 3_diamanty
4. 9. 2018 10:38
Re: Nebe a dudy...
corolla poriadny motor predsa ma... kto chce moze ist predsa do 132 kw 2.0 hybridu.... pritom ani sa na ziadnu bomba RS verziu nehra ako uzasna supersportova octavka v dizli s automatom ;-) .. v tomto zlata corolla ... v danom segmente ma moje smypatie ;-) ..

a je fajn ze ani dizel tu uz nehrozi... ale tak toyota bola vzdy 20 rokov pred konkurenciou ktora na to este len za dlhe roky pride co ja a toyota uz davno vieme ;-)
4. 9. 2018 10:37
Re: stejne
Ja som to zobral vseobecne ako litrove motory v nizsej strednej. Nie konkretne na ceed. A lenive korejske poniky ako tak chapem, tento motorovy pocin od toyoty menej. Avsak dvojlitrovy hybrid by mohol byt naopak fajn.
4. 9. 2018 10:37
Re: Nebe a dudy...
Camry...lépe vypadající Lex za nižší peníze. ;-)
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 10:35
Re: Ujde
Hybrid - pro určitou skupinu Hammunasaker to asi je, kdo potřebuje jezdit po městě v kombíku. Já bych když už chtěl auto do města a šetřit, tak bych vzal spíš Yarise (ale šetřit nechci a Yaris se mi nelíbí, jen dává smysl). A kombík nižší střední v ČR slouží jako rodinné auto na kombinované použití a jestli budu jezdit za 5,5, nebo za 6 s lepší dynamikou a hezčím, řidičtějším autem, navíc za stejné, nebo mnohdy menší peníze ? No každý ať volí sám... ani na semaforech už s hybridním Aurisem nebudeš první >:D
Avatar - 3_diamanty
4. 9. 2018 10:33
Re: stejne
staci si pozriet recenzie tych litorvych motorov v ceede a ozaj moc chvaly sa co do spotreby nedocitas....
Avatar - dewill
4. 9. 2018 10:33
Re: Dvoulitr...
Já tedy žádné výhody 1.2 nevidím, tedy pokud v tedy nepočítám nižší výkon a přítomnost turba jako potencionálního kurvítka motoru.
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 10:32
Re: Nebe a dudy...
Podívej co za nádhery nabízí v ČR...

Aygo a Yaris - Transformeři s plastovým interiérem
Corolla - tu jedinou chápu, ale chybí ji pořádný motor
Auris - v kombíku ujde, ale premiant třídy to rozhodně není
C-HR - to je pro mne uplně totál out, auto k ničemu, ani SUV, ani coupé >:D
RAV4 - dejme tomu, ale jsou i lépe jezdící SUV na trhu s pořádným spolehlivým nafťákem, ten hybrid co bere 8 na dálnici je jen pro dámičky na periferii >:D
Avensis - škoda slov...
4. 9. 2018 10:32
Re: Dvoulitr
Jsem docela zvědavý na nový hybridní dvoulitr. Parametry vypadají docela slibně, k tomu snad bude i převodovka direct-shift CVT. Nevím ale, jestli tato nová převodovka nebude jen u 1.2T (a na jiných trzích pro jiné nehybridy) a hybridy nebudou mít nadále nějakou variantu e-CVT.
Avatar - 3_diamanty
4. 9. 2018 10:32
Re: stejne
nesranduj... ;-) .. ale ked vidim ake motory ponuka vw vo svojich novych vozoch tak ozaj asi budem musiet uz inam do buducna... co uz .. ale cas ukaze... pretoze stale je tu moznost upsizingu aj u vw za par rokov.... a uvidime ako na tom za 5-6 rokov budu cenou aj hybridy... osobne by som uz rad nejaky hybrid v buducnosti a tam kosacka nehrozi... aspon dufam :-)
4. 9. 2018 10:32
Re: stejne
Budem hadat - ten toyotacky motor si nejazdil. Ja totizto ano a smutne konstatujem, ze litrove kosacky idu lepsie. A ani so spotrebou nemas pravdu... Takze tolko k tym "esam"
4. 9. 2018 10:26
Re: stejne
Už sa teším ako si v ďalšom aute tú litrovú kosačku kúpiš a napíšeš, že to vlastne nie je až taký zlý motor :D.
Avatar - 3_diamanty
4. 9. 2018 10:25
Re: Ujde
za mna pekne moderne a proste toyotacke tvary... blizsi mi je ale hatch ... ale ten kombik sa tvarovo fakt vydaril to musim priznat ... viem si predstavit ze u nas ako sukromne auto to moze byt ci uz s 1,2T alebo v tej slabsej 90kw hybridnej verzii velmi zaujimava volba... :-)
Avatar - Hammunasakra
4. 9. 2018 10:24
Re: Nebe a dudy...
Největší automobilka = jen pro ekofanatiky? ;-)
Avatar - Rubb
4. 9. 2018 10:19
Re: Dvoulitr...
1.2T bude cenově na stejné úrovni jako 1.6 atmo. Přitom ta 1.2T je všem lepší, tak nebreč
;-)
Jinak chválím tenhle počin Toyoty, je to už klasicky kvalitní a nově i hezké auto (jak zvenku tak uvnitř) :yes:
Avatar - _Karel_
4. 9. 2018 10:18
Re: Ujde
"trochu jakoby tak nějak " >:D :yes:
Jo, v rámci designu Toyot už to začíná vypadat k světu.
Avatar - dewill
4. 9. 2018 10:10
Re: Ujde
Já si prostě nezvyknu na ty obrazovky trčící z palubní desky :-! alespoň že to není zceladotyková verze, ale má to alespoň manuální tlačítka.
Avatar - 3_diamanty
4. 9. 2018 10:09
Re: stejne
1,2T je tu absolutne v pohode... ale trojvalcovy liter ako v ceede by mi tu uz hodne vadil.. to uz fakt neznesie kazdy v takomto voze... rovnako sa vsadim ze ta 1,2T spotrebou zajazdi lepsie ako tie litrove kosacky v ceede... .. sranda no .. ak daju dobru cenu tak corolla ma eso v rukave... tu litrovy ceed kombi je zrazu zadupany do zeme este ani nezacal jeho predaj
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 10:08
Re: Nebe a dudy...
Že by Toyota začala vyrábět i auta, která nebudou vzrušovat jen ekofanatiky? To by bylo fajn.. dříve to taky šlo :-)
Avatar - dewill
4. 9. 2018 10:08
Re: Dvoulitr...
Pro mě jako vlastníka stávajícího Aurisu s 1.6 benzínovou atmosférou není žádný z nabízených motorů akceptovatelný... asi se půjdu podívat kolik by stál dovoz americké verze s dvoulitrem 168 hp :'-(
Avatar - WinDiesel
4. 9. 2018 10:07
Re: stejne
Smutné je že osobní auto bude pohánět motor o velikosti která sluší spíše motocyklům. A není to jen Toyota. A ty nad tím tady ještě jásáš >:-[]
Avatar - 3_diamanty
4. 9. 2018 10:06
Re: Nebe a dudy...
pripomina mi zboku kusok prave predosly ceed.. hlavne ta zadna polovica vozu.. to zadne male okno a tie zvysene boky kasne [odkaz] .. s tym 1,2T to bude ideal :yes:
Avatar - 3_diamanty
4. 9. 2018 10:03
Re: stejne
ten jediny konvencny motor ( teda ta 1,2T s 85kw ) tu za mna bude v tomto aute u nas aj najpredavanejsi... v podstate ma dokonale parametre.. vykon ... kroutak .. je to 4 valec... cena tiez este nijak premrstena nebude ... takze corolla moze byt fakt zaujimava volba kludne .... ak zvazime tie litrove kosacky v novom ceede a cenu zase tej uz vacsej 1,4ky ( pre niekoho uz nedostupnej varianty ) ... tak nakoniec prave corolla s tou 1,2T tu ma krasne eso v rukave ... a mne sa moc paci priznavam ( aj ked ja radsej hatch ) :yes:
4. 9. 2018 10:02
Re: Nebe a dudy...
...tak oproti Aurisu TS je to opravdu povedený kombík. Tvary jsou celkově ještě povedenější než u HB Corolla.

Líbí :yes:
Avatar - Ada je zase tady
4. 9. 2018 09:58
Re: Konvenční motor?
Tak co dělá pod kapotou to benzínové muzeum? Má tam být diesel! :yes:
Avatar - Ozzman
4. 9. 2018 09:58
Re: Ujde
Docela se mi i trochu jakoby tak nějak líbí, interiér už trochu horší, no každopádně proti Aurisu docela příjemná evoluce :-)