Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jak jezdit na podzim? Nezapomínejte na mlhovky a denní svícení! A dávejte pozor na mrazíky

I jízda na podzim má svá specifika. Dny se krátí, jezdí se tak více času za tmy. A potřeba je také dávat pozor na ranní mrazíky.
Zpět na článek
Avatar - xxc
22. 10. 2018 20:34
Re: hmlovky nie sú veľký problém
Presne tak, nechapem ludi, co dokazu na rovnej ceste niekolko krat brzdit a pridavat (alebo len brzdia?). Je to vysmech ekologii. Aj ten adaptivny tempomat sa tomu prisposobuje. A je velmi zaujimave, ze za niektorymi autami vie ist normalne a za niektorymi hore kopcom brzdi a dole kopcom pridava.
22. 10. 2018 12:49
Re: hmlovky nie sú veľký problém
je to možné, ale raz je to adaptívny tempomat, raz automat, raz štýl jazdy, ale furt niekto bliká brzdovými svetlami z pár metrov priamo do očí, lebo musíš sledovať auto pred sebou.
Avatar - wikinko
22. 10. 2018 12:26
Re: hmlovky nie sú veľký problém
to mal asi zapnuty adaptivny tempomat...
22. 10. 2018 11:51
hmlovky nie sú veľký problém
jasné, vytočí to, ale také počko je párkrát za rok a väčšína to vypne. Ja vidím ako väčší problém intenzitu brzdových svetiel v spojení s automatmi, ktorých je čím ďalej viac. Dnes som išiel v kolóne a borec s audinou išiel predo mnou a furt brzda plyn, ja som išiel za ním v pohode plynule ale on sa natlačil a brzda, natlačil a brzda, ísť za ním bolo peklo a bolo už svetlo. Celkovo keď sledujem autá, tak permanentne brzdia, v kolóne je to jak lunapark, pritom si to nevyžaduje premávka, len ich spôsob jazdy brzda plyn. toto ma vytáča oveľa viac, lebo to mám denne takmer celý rok.
Avatar - Jenik3
22. 10. 2018 11:46
Re: Proboha neposlouchejte
Mam opacny nazor. Lepe, kdyz auto sviti jak zbesile nez pripad, kdy nesviti vubec (denni svetla vpredu a vzadu tma).
Osobne mne mlhovky ostatnich neoslnuji, protoze do nich nekoukam primo.
Avatar - Jenik3
22. 10. 2018 11:43
Re: .
100% souhlas. Jen je treba dodat, ze mnozi ridici si musi precist navod k obsluze, aby vedeli, ze kdyz jim sviti budiky tak to vzdy neznamena, ze jim sviti svetla naplno (zejmena zadni).
Pokud zadni svetla nesviti, jedna se o neosvetlene auto.
Avatar - wikinko
22. 10. 2018 09:37
?
nerozumiem clanku. Pisu, ze iba dennym svietenim svietia vodici, ktori si vypnu automaticke zapnutie stretavacich svetiel. A ono je to presne naopak, dennym svietenim v zlych podmienkach svietia prave k..reteni, ktori jazdia so svetlami v polohe A.
Avatar - twistedTSD
21. 10. 2018 22:29
Re: Denné diódové svetlá
Corner mlhovka taky bývá uzpůsobena k tomu, aby do boku svítila. V klikatých uličkách se hodí.

K těm LED, vždy mě štve, když je automatika přepne na hlavní světla kdykoli, kdy na senzor nepraží slunce, ale zase je pravda, že pro jízdu za šera se (LED) už nehodí.
Avatar - jimmbo205
21. 10. 2018 22:00
Re: Proboha neposlouchejte
Já to znám tady na D5 u Plzně.. Tady je bejvá na mostech přes Úslavu a Klabavu občas taková mlha, že někteří svítí mlhovka až ve Berouně >:D
Avatar - jimmbo205
21. 10. 2018 21:58
Re: .
Když je mokro, tak přední mlhovky oslňují (odrazem o vozovku) skoro jako dálky...
Avatar - xxc
21. 10. 2018 20:45
Re: Denné diódové svetlá
Tam bol problem ten, ze s dennymi svetlami nemohli svietit zadne svetla. Co bol nezmysel. Neviem, ci to uz opravili, ale Renault uz svieti aj vzadu (a tak to ma byt). A hmlovky su asi upravene, aby svietili aj bocne. Ma to vyznam vo velmi malych rychlostiach. Lebo daleko to nedosvieti. Mozno to trosku nauci pouzivat ludi smerovky.
21. 10. 2018 19:48
Denné diódové svetlá
Hovorím od začiatku, ako ten nezmysel zaviedli, že denné diódové svetlá sú absolútna kravina. Za prvé produkujú biele rozptýlené svetlo často nemalej intenzity, ktoré oslepuje už pri malom šere alebo opare, v tme, pri daždi alebo v hmle ani nehovoriac. Naviac vzadu vtedy nesvieti vôbec nič. Ak už silou-mocou chceli zaviesť denné svietenie, mali striktne prikázať použitie bežných tlmených svetiel a nezavádzať ďalší zbytočný typ osvetlenia.
Čo sa týka hmloviek, je pravda, že po cestách jazdí hromada čurinkov, čo nimi svietia skoro stále, hmla-nehmla, dážď nedážď a v kolóne kvôli nim človek vidí na červeno. Sakriš, že ešte nikto nevymyslel nejaký solídny spoľahlivý senzor na hmlu.
K tomu len doplním, že napr. na tzv. prisvecovanie do zákrut hmlovkou som si už zvykol, aj keď mi jeho zmysel uchádza, svetlo do hmly predsa až tak stranou vedľa auta nesvieti, aby to malo veľký zmysel. Naviac vtedy zasvieti a zase zhasne len jedna hmlovka, čo bolo hlavne v čase zavádzania tejto novinky dosť mätúce.
21. 10. 2018 19:37
Re: .
Zadní oslňují, přední jsou spíš pro srandu, přínos jen zřídka a ostatní to neotravuje.
21. 10. 2018 19:34
Re: Proboha neposlouchejte
Ale oni si přečetli, že při mlze se musí pustit mlhová světla. A před 10 km jeli mlhou, tak co od nich jako chceš?! Ale zase si říkám, že snad lepší mlhovkáři než tmáři, co jedou na denní až do půlnoci a zrezlá Ducata nebo Transity, co maj místo světel bludičky, kdy není vidět ani při brzdění (třetí brzdové nesvítí vůbec).
Avatar - Ronault.
21. 10. 2018 18:12
Re: Proboha neposlouchejte
Přesně tak a nejlepší jsou *, co jedou s mlhovkama 30 km v ranni špičce v koloně, ty miluju. Někdy i zapnu dálkové, ale bohužel to je skupina poloridicu, kteří se buď nevěnují řízení nebo jsou rádi, že udrží auto na silnici, takže aby jim došlo, že někoho třeba značně obtěžují, to ne...

Kre..tenismus je diagnóza, ne urážka, proč mi to editor nechce schválit? :-O
Navíc je to jedna z má diagnóz, kterou jde určit i po telefonu >:D
Avatar - _Karel_
21. 10. 2018 18:05
Proboha neposlouchejte
rady z nadpisu a mlhovky raději zapomínejte. Pokud není mlha jak mlíko, raději bez, než mlhovky při každém mírném zhoršení viditelnosti.
Avatar - Uživatel_5340709
21. 10. 2018 17:44
Spíš je to
naopak, sice tma a pošmourno, ale viditelnost na 200m, a každej druhej idi.t svítí červenou mlhovkou jak o život. Přes takového hńupa pak není vidět vůbec.
Avatar - lordlord
21. 10. 2018 17:31
.
v mlze zapnout i tlumená světla, denní nestačí, mlhovky včas vypnout - oslňují