Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Spy Photos: Honda Legend v hávu Accordu

Nástup Hyundaie Genesis na americkém trhu je prý dost silný stimul k urychlení vývoje nové generace Hondy Legend.
Zpět na článek
neregistrovaný "babo"
20. 6. 2008 13:46
Re: pohon zadních kol?
SH-AWD samozrejme ponecha... a este na nom ma co piplat, aj ked do seriovej podoby prave HONDA priviedla ten napad rozdelovania tociveho momentu medzi zadnymi kolami.

Takto by mala ale moznost ponuknut len RWD, alebo kto chce, SH-AWD. Ponukut len FWD na 300k proste nemoze
Avatar - King
19. 6. 2008 16:55
Re: Honda anebo Acura?
Nevím - myslím si, že Acura ty modely už celkem dobře oddělené má (RDX, MDX, TL), chystaný supersport, třecí plochy jsou právě jen u TSX a RL. V Evropě Honda rozhodně nemá image jako v Americe (takový Volkswagen), ale zároveň ne tak silnou, jak by si přála mít a vstup značky, o které se vždy hovoří jako o "lepší Hondě" by skočil do subprémie takřka ihned. Myslím, že to jasně ukazuje i Accord - na rozdíl od většiny lidí si myslím, že TSX není převlečený Accord, ale že Accord je převlečené TSX. A to vnímám jako poměrně citelný rozdíl. Spíš by mě zajímalo, jak by se Acura popasovala s tou environmentální politikou Hondy jako takové. Jestli by to "green" platilo jen pro H a Acura by se tím nenechávala příliš svazovat, vnímal bych to pozitivně, protože balancování H na ostří ekologičnosti a sportovnosti vede k tomu, že se ten emotivní náboj otupuje.
Avatar - Dinar
19. 6. 2008 13:04
Re: Honda anebo Acura?
No vidíš, já mám představení RL nějak zafixováno v podobném čase, kdy přišla E60, tak jsem myslel, že to bylo dřív.
Avatar - Dinar
19. 6. 2008 13:01
Re: Honda anebo Acura?
No jo, ono naplnit obsahem dvě značky není jen tak, v tomhle má Honda, jako relat. malá automobilka, velký handicap ve srovnání s Toyotou nebo Nissanem. Vstupovat na EU trh s Acurou mi tedy moc rozumné nepřijde, tady má Honda určitě vyšší image než v USA, na uplacírování modelu ve vyšší střední by to mělo stačit, chce to jen trpělivost a širší nabídku variant. No, a ke vstupu mezi premiové limuzíny stejně nestačí jen přelepit značku, ale jestli si u Hondy myslí, že zvuk jména Acura bude v Evropě prestižnější než zvuk jména Honda, pak ať to zkusí, podle mého budou jen mrhat časem a prostředky.
Avatar - King
19. 6. 2008 13:00
Re: Honda anebo Acura?
Kdepak. V JPN od 2004, v USA od 2005 a Evropa tuším až od konce roku 2006. Předchozí generace byla ve výrobě 8 let... No, kdyby někdo věděl, proč se RL nechytlo, byl by asi hodně bohatý člověk. ;-)
Avatar - Dinar
19. 6. 2008 12:52
Re: Honda anebo Acura?
Rychlý remake? Jak dlouho se na US trhu prodává? Pět šest let určitě, ne? Jestli vyjede příští rok, bude to normální cyklus. Ten neúspěch v Americe mě celkem překvapuje, myslel bych, že tohle je za peníze, za které se tam prodává, ideální auto, kolik z konkurentů RL jede na osmiválcích (tedy jen na osmiválcích)?
Avatar - King
19. 6. 2008 11:50
Re: Honda anebo Acura?
On ten úspěch bohužel neslaví hlavně v Americe, to je hlavní důvod rychlého remake, ne nějaký Genesis. ;-) Myslím, že v Evropě celkem splňuje to, co od něj Honda čeká, ovšem v Americe se ho neprodává ani čtvrtina původních plánů. Je to opravdu zvláštní, vzhledem k tomu, jak je napěchovaný hi-tech a jak dobře je udělaný a vůbec - jak funguje. Zřejmě přes V8 (a pětistupňový manuál) za tyhle peníze v Americe vlak nejede. ;-\
Avatar - King
19. 6. 2008 11:48
Re: Honda anebo Acura?
U Hondy se bude za dva roky lámat chleba. Zatím to sice není oficiálně potvrzeno, ale někdy v té době by na evropský trh měla oficiálně vstoupit Acura jako samostatná značka (zatím potvrzeno na 2010 pouze pro Japonsko). Tak pokud to není kachna, bude zajímavé sledovat, jak se obě značky poperou o evropské modely, protože se v současnosti u nás prodávají Acury dvě - RL (Legend) a TSX (Accord). Pokud se z nich stane Acura, je otázka, co zbude Hondě. Což o to, Legend nutně nepotřebuje, ale ve střední třídě by být měla a americký Accord je moc velký. Tak třeba bude Acura v Evropě Acurou až od TL výš a střední třída bude ponechána Hondě, byť má Accord styling Acury a nikoli Hondy.
A jen na okraj - nový Legend už by měl být konkurentem MB-S a BMW7, do vyšší střední by se definitovně mělo posunout TL [odkaz] . Přijde mi nesmyslné, že má Acura v současnosti dvě auta ve vyšší střední.
19. 6. 2008 10:46
pohon zadních kol?
Není to chyba? Honda si vypiplala velmi dobrý pohon všech kol a teď z toho udělají zadokolku? Snad bude aspoň 6-i stupňová převodovka :-)
Avatar - Dinar
19. 6. 2008 10:16
Re: Honda anebo Acura?
Tak v Americe jistě jako Acura, a přestože současný Legend v Evropě moc úspěch neslaví, u další generace to může být jinak, jen by to chtělo víc variant, motory, převodovky.
Avatar - Pierro
19. 6. 2008 10:13
Honda anebo Acura?
Hmm, to jsem ocela zvědav. Jen i říkám, jestli tohle není spíše některá z Acur, které se v Evropě neobjeí... :-|