Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Mýtné pro osobní auta se v Německu bude platit od října 2020

Řidiči musí počítat s tím, že v Německu budou platit dálniční poplatky i za osobní auta od října příštího roku. O termínu informoval spolkový ministr dopravy Andreas Scheuer (CSU). Původně chtělo Německo bouřlivě probírané mýtné zavést už letos.
Zpět na článek
24. 2. 2019 21:11
dálnice
Ta situace se změnou pravidel mýtného v Německu mě příjde dost nepřehledá a tak pokaždé, když se tam chystám vydat, zkontroluji si na [odkaz] aktuální informace o tom jaké jsou na německých dálnicích poplatky popřípadě různá omezení a pak jsem v klidu, nerad bych totiž někde dostal pokutu.
Avatar - _Karel_
3. 1. 2019 12:10
Re: Mýtné
Ok, to je ale úplně jiná debata.
3. 1. 2019 09:47
Bez problému
Zaplatit za Německou dálnici mi nedělá nejmenší problém.. Ale platit za to parkoviště/tankodrom tady u nás, to mi přijde spíš k smíchu.
3. 1. 2019 08:18
Re: Mýtné
A já si zase myslím, že silnice včetně dálnic platíme všichni, my, Němci, Rakušani atd. už dávno formou daní z PHM i jiných daní. To jen nenasytné státní molochy chtějí stále víc.
Avatar - fOE
3. 1. 2019 07:55
Re: Mýtné
Samozrejme ze je zcela vporadku aby cizinci zacali za uziti nemeckych dalnic platit. Vi to Rakusan, vi to Belgican, vi to i Cech... jen se to holt nikomu nepozdava protoze doted jezdili vesele zadarmo. Cele to toceni se kolem formy zpoplatneni,danoveho odectu atd je pak jen chytani se slamky. Faktem ale zustava, ze nikdy nenastane situace, kdy by cizinec za uziti dalnic platil vic nez domorodec. Naopak, ve vetsine pripadu tomu bude prave naopak. Tak jakapak diskriminace.

Stejne ale kolem toho jeste bude humbuku. :-)
Avatar - _Karel_
2. 1. 2019 21:04
Mýtné
A já si pořád myslím, že je to o.k.
Němec projíždějící českem zaplatí dálniční poplatek.
Není důvod, aby čech projíždějící německem neplatil.
Němec si svou dálnici zaplatil, takže nikomu není nic do toho, jestli bude na SVÉ dálnici němec platit nebo ne.
Pomíjím drobnost, že Němec přispěl zřejmě i na českou dálnici.