Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Mercedes CLA unikl na svět pár hodin před premiérou. Nepřipomíná vám něco?

Původně jsme si na premiéru Mercedesu CLA měli počkat až na dnešní osmou hodinu večerní. Díky úniku z Austrálie se však s prvními snímky seznamujeme již nyní.
Zpět na článek
Avatar - white label
8. 1. 2019 22:50
Re: Malý a ještě menší
Přesto s ním má MB poměrně velký úspěch, pak se člověk v principu nemůže divit ani tomu, kdo nám tu dneska vládne.
8. 1. 2019 21:14
Re: Malý a ještě menší
Ano souhlas. S tímto autem jsem vždycky tak trochu opovrhoval a říkal si, jestli má tohle MB zapotřebí. Lidi jsou spotřebitelé a technika ta důležitá...( ne displej či ambientni osvětlení) je nezajímá. :-(
8. 1. 2019 16:34
Re: Muze mi nekdo vysvetlit vyznam tohoto vozidla
Nemůže. Kromě lidí z Mercedesu tomu nikdo nerozumí, a ti zas na naše dikuze dlabou. >:-[]
8. 1. 2019 15:52
Muze mi nekdo vysvetlit vyznam tohoto vozidla
Kdyz je tam A classe Sedan ??
8. 1. 2019 15:51
Mno design mercedesu se mi docela libi
Ale ta uniformita uz zacina byt moc.

todle vypada jako zmenseny CLS, ktery vypada jako Acko.

C / E / S jsou si taky podobne.

Libi se mi, vlastne pokud bych mel model nizsi tridy nove A a CLA tak by mi nevadilo ze vypada stejne jako CLS, ale naopak by mi to asi vadilo.
Avatar - fOE
8. 1. 2019 13:14
Re: Malý a ještě menší
Mels moznost porovnat s A3 sedan?
Avatar - fOE
8. 1. 2019 13:13
Re: Malý a ještě menší
Mel jsem napsany extra dlouhy prispevek ala capt. Obvious, ale nakonec to lze zkratit asi takto:

Alfa romeo (nebo treba Jaguar) = extremne stihle portfolio jen par modelu bez karosarskych variant.
MB / BMW = extremne roztristene portfolio s tridami, podtridami, karos. variantami a vsim kolem.

Kdo to dela lip? Na prahu krachu balancujici AR nebo 2mil+ rocne prodavajici a snad kazdy rok novy prodejni rekord uverejnujici BMW? ;-)
Avatar - iudex
8. 1. 2019 13:12
Re: Malý a ještě menší
Súhlas, nemám prejdených moc Mercedesov, ale z tých čo som jazdil bolo CLA zďaleka najhoršie auto, čistý mainstream technikou i pocitovo, moje asi najväčšie motoristické sklamanie. Ale zjavne predajne funguje. ;-\
Avatar - Dinar
8. 1. 2019 12:59
Re: Malý a ještě menší
A to ještě do toho vstupuje C-Klasse, viděl jsem pár kusů vrcholně nakonfigurovaných CLA, které stály více než C-Klasse se stejnou motorizací, divil jsem se, že si takové auto někdo koupí, prodejce tvrdil, že CLA je nejoblíbenější model, a že takové top verze se prodávají jako imidžovky. >:D >:D Lidé jsou prostě náchylní k opití rohlíkem, CLA bylo zatím největší šméčko, které kdy MB na své zákazníky udělal.
8. 1. 2019 12:31
Re: Malý a ještě menší
Přijde mi to stejná situace jako u VW na začátku tisíciletí, kdy nevěděli jak moc porostou hatchbacky a tak udělali Golfa V a Golfa Plus. A taky se nakonec prodával jen jeden.
8. 1. 2019 12:24
Miluju Mercedes, ale CLA
si mohl klidně odpustit.
Avatar - 3_diamanty
8. 1. 2019 12:15
Re: CLA
suhlas.. predny previs mi opat udrel do oci.. aj ten jeho nepomer k zadku a kabine... hold predokolkova premia ... za mna klasicke Cecko bude daleko lepsia volba hoc vo vysledku bude mozno len o chlp drahsie ako CLA .... ked ale zvazis ze kto uz ma financie na CLA iste ma aj na C tak tu nie je o com... podla mna by uplne stacilo mat v ponuke A sedan a C sedan.... takto ale medved opat si len sam ryje do vlastnej kapusty... aby nakoniec si nenarobil viac komplikacii ako radosti... ono vsetkym sa stejne neda vyhoviet a komu nevyhovuje C sedan ani A sedan tak toho uz ziadne CLA stejne nezachrani a aj tak pojde inam
Avatar - 3_diamanty
8. 1. 2019 12:10
Re: Cla
je to kdesi medzi A sedan a C sedan.... len k comu je dobre medzi ne pchat este CLA neviem.... uz tak je A sedan od C klasse v podstate hodne blizko ak vezmeme rozmery aj techniku a celkove know how
Avatar - fOE
8. 1. 2019 12:02
Re: CLA
Pockejme na unik zade. Precijen CLA krom profilu horelo prave tam.
Jinak i za me je to zlepseni, ale ten predni previs, holt technika se ani zde nezapre. ;-\
8. 1. 2019 11:58
Cla
No ziadne velke prekvapenie vyzera to ako keby CLS a A-cko mali dieta.
Avatar - 3_diamanty
8. 1. 2019 11:56
Re: Malý a ještě menší
no ja som zvedavy na ten kanibalizmus Acko sedan vs CLA ... k tomu Cecko .... nejak mi pride ze mat 3 sedany ktore su kazde od kazdeho rozdielne len o par centi je uz nic ine len vyhadzovanie penazi.... nakoniec sa stejne pozeru a a casom niekto bdue musiet "z kola von" ... v podstate by som povedal ze nove Acko sedan uz CLA v pohode nahradi tak k comu opat nove CLA fakticky s rovnakou technikou? to je ako vyrabat golf sedan a jettu ( ako dva odlisne modely ) sucasne akurat ich odlisime par centimetami na kasni a nejakym tym motorom navyse .... neverim vsak ze oba modely sucasne ( aj A sedan aj CLA ) budu mat uspech.. stopro sa nevzajom pozeru.... a nakoniec este aj Cecku uskodia
Avatar - iudex
8. 1. 2019 11:48
Re: Malý a ještě menší
Tiež sa mi javí, že pri tak malom trhu, ako sú sedany nižšej strednej triedy dva dosť podobné modely budú kanibalizovať navzájom. Ako píšeš kompaktné sedany nie sú na nejaký extra priestor vzadu, tak potom rovno priestor obetovať a ísť cestou štýlu, teda CLA. A sedan mi tak príde nadbytočný.
Avatar - 3_diamanty
8. 1. 2019 11:48
Re: Malý a ještě menší
jasne ze hej... napriklad aj to ze talisman nebude ziadny trhak a treba si pockat aspon rok dva a pojde dku dnu... a ono je to tak.. a o rok uz v eu preda mozno aj menej ako optima uvidis ;-)

velakrat nie som daleko od pravdy... hoc na prvy pohlad to mozno posobi ako blud... ale nakoniec ... nakoniec sa tak nejak vzdy trafim ;-)
Avatar - iudex
8. 1. 2019 11:46
Re: Malý a ještě menší
Tie tvoje predpovede... vyšla ti aspoň jedna z desiatich? ;-)
Avatar - iudex
8. 1. 2019 11:42
Re: CLA
Vidím to rovnako. Natiahnutie zadnej časti odstránilo do veľkej miery banánovitosť predchodcu a profil vyzerá oveľa elegantnejšie. Za mňa tiež značný pokrok.
Avatar - 3_diamanty
8. 1. 2019 11:35
Re: Malý a ještě menší
je to zda sa ciste uz len vec biznisu... lebo je jasne ze medved taketo nieco inak vobec nepotrebuje... ziadne CLA ani "shooting-braky" .. ale oni tieto mackopsy uz coskoro stejne vymru ... je to ich labutia piesen ... este 10 rokov a CLA bude len v muzeach ...

PS: nove vacsie CLS uz v tom braku .. teda v "kombiku" nebude.... a predpokladam ze ani toto CLA uz takuto variantu nedostane... dam kilo za to ze sa im to uz ani neoplati..
8. 1. 2019 11:28
Malý a ještě menší
Tohle nechápu, proč v tyhle kategorii , kde se prodávají hlavně hatchbacky, mají dva sedany. Jejich původní nápad místo klasického sedanu mít sportovně strizeny (to auto je beztak malý, tak ať je aspoň hezký) se mi líbil, i když původní cla nebylo nic extra. Ale proč ještě sedan k cla? Nesmysl.
Avatar - 3_diamanty
8. 1. 2019 11:26
Re: CLA
urcite je to uz lepsie ako ten sucasny banan so syndromom malych kol suhlasim... je to uz akesi stihlejsie a natiahnutejsie ale na druhej strane je ten predny previs za mna aj nadalej obrovsky a vzhladom k zadnemu previsu posobi to opat akosi cele nevyvazene... ked uz tak mal byt predny previs kratsi v kontexte s dlhsim zadnym previsom ... ale oni my pridu opat zhruba take nejake rovnake ... aj predny aj zadny... tym padom to posobi opat kusok divne .. aj ked vidim tu uz urputnu snahu posunut tu kabinu dalej od predneho kola ... aj mensie predne svetlomety su hned krajsie.... ale stejne pozri si klasicky C klasse alebo Ecko .. tam je jasne vidiet ze premiova kasna od MB vyzera proste nadalej inak a toto bude opat skor taky ten babsky predokolkovy medak v cene "od" aby medvedovi biznis frcal a cisla rastli kde sa len da .. ale ako darcek od otecka za uspesne studium by som ho bral tiez aj ked som chlap... :*)
8. 1. 2019 10:47
CLA
Uvidíme jak ještě zadnice, ale zatím to vypadá na pohledný malý sedan. Proti tomu banánovému paskvilu co vyrábí nyní je to určitě pokrok :yes:
Jen to rádoby mladické zbarvení mi moc nesedí.