Auto.cz

Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
neregistrovaný "vagi"
22. 9. 2005 08:46
Bez nadpisu
To Kolík:

Před 1/2 rokem jsem kupoval Premacy, r.v. 2000, motor DiTD 66 kW. Veškerá auta, která jsem měl před tím, byla s benzínovým motorem. Měl jsem obavy, tak jak říká Brázdič s hlučného dieselu, ale na druhou stranu bych se odvážil tvrdit, že co se zvuku a projevu týká, je tenhle motor skoro na stejné úrovni jako TDI koncernu WV. Samozřejmě motory HDI, CRDI jsou někde jinde. Výkon by pravda mohl být trochu větší (v roce 2001 už měli tyto motory 74 kW), není na žádné závodění, ale pohodlná cestovní rychlost 140-150 km/hod na dovolenou po dálnici je podle mne pro toto auto ideální. Jede to i tachometrových 180 km/hod. A zkušenosti? Zatím jsem najel cca 12 tis. km, vše OK. Podvozek je trochu tvrdší, ale jelikož je z mazdy 626 = dostatečný rozvor = pohodlí. Karoserie bez problémů. Interiér je trochu fádnější, ale s tím se musí o japonských aut z dob minulých, tak trochu počítat. Jinak prostor vnitřní i zavazadlový je, to co jsem chtěl. vybíral jsem MPV mezi Renaultem, Citroenem a Mazdou. Investice do oprav a údržby: Ihned po zakoupení výměna rozvodového řemene, náplní, filtrů a oprava klima, teď před zimou bude možná nutná výměna aku. Tedy běžné provozní náklady, které lze očekávat u 5 let starého auta. Spotřeba? Pohybuji se v rozmezí 6,5 - 7 l/100 km s podílem nájezdu 2/3 město, 1/3 mimo. myslím, že s benzínem bych jezdil, tak 8,5-9 l/100 km. To byl také důvod, proč jsem volil diesel i za cenu hlučnosti a jak někdo „rád” připomíná, větších nákladů na údržbu. Premacy je ještě náchylná na geometri přední nápravy, je třeba to nechat kontrolovat, protože se pak dost sjíždějí přední pneu. Jinak jsem spokojený a přesvědčený, že v rámci mnou nastavených kriterií a výše ceny, jsem zvolil dobře.
neregistrovaný "Brázdič1"
21. 9. 2005 22:28
Re: Re:
To kolík: Před půl rokem jsem manželce koupil Premacy 1,8 s najetýma 170tis.km. Při kontrole v servisu mi sdělili že na autě není co opravovat. Vše je až na drobnou vůli v řízení naprosto v pořádku. Dodnes se také žádná závada neprojevila. Jen bych vytknul tu vyšší spotřebu a celkem zastaralou konstrukci celého auta. Auto má průměrný podvozek, vzhledem k obsahu celkem líný motor a má hodně mizerně odhlučněný podvozek. Motor zas až tolik do kabiny neproniká, ale ten diesel co uvažuješ je jeden z nejhlučnějších co znám a obávák se že si budeš připadat jako v traktoru >:D Jinak z hlediska prostoru je auto daleko větší než na první pohled vypadá. Je to malej náklaďák. Pozor na absenci ISO FIX úchytů, která má Premacy až od Faceliftu.
neregistrovaný "romanca"
21. 9. 2005 22:00
Bez nadpisu
ja premacy mam od roku 2001 ako sluzobne auto, najazdenych 50000 km, zvacsa diaklove trasy po slovensku. je to drzak, ziaden problem, ale je to koncepcne starsie auto, nie je az take pekne, strohejsi interier. trochu poskakuje na nerovnej ceste ale inak v pohode. mam 1,8 benzin a tak mi vadi vacsia spotreba pri rychlosti od 140 aj vyse 13 litrov. ako jazdne to bude urcite dobra volba ak si nepotrpis na krasotinky a staci ti strohy japonec. aj interier je prekny priestranny, velky kufor. kludne by som si ju kupil, ale dal som prednost honde fr-v, ta ma esprit.
neregistrovaný "kolík"
13. 9. 2005 19:26
Zkušenosti s Premacy
Zvažuji o koupi vozu Mazda Premacy (2.0 DiTD rv. 2004) a rád bych věděl vaše zkušenosti s tímto vozem. Nebo vaše názory na jiné MPV v rozumné cenové kategorii. Zatím mám Renaulta Scenica a jsem s ním velmi s pokojen. Děkuji za každý váš názor a pomoc.