Auto.cz

Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
neregistrovaný "martinV"
23. 1. 2007 20:42
Re: Re:
one-z : taky se omlouvám , špatně jsem to četl "místo ve předu lepší" a přehlédl jsem závorku. :*)

Máš taky pravdu , že tazatel se chtěl v podstatě ujistit , že vybral dobře a naše dohady jsou vlastně zbytečný. ;-)
neregistrovaný "one-z"
23. 1. 2007 20:19
Re: Re:
martinV: :-O kde jsem psal, že je ve fabii více místa než v octavii :?: Místa je v octavii naopak více (především do šířky), ale v podélném směru mi to přišlo jako fabia. Jinak ve fabii to je i pro pět hubených lidí utrpení, proto by mě zajímalo jak na tom bude OI, myslim si, že to nebude o moc lepší a nechci to zažít

Neprostudoval jsem si ty nabídky, jen jsem na ně kouknul co mají shruba za výbavu a kolik stojí :*) , ani moc nevěřím, že by některý prodejce nabídl takovou nabídku na fabii, ale i teď se dostávají dost slušné slevy.

Necháme to být, každý máme trochu jiný názor na toto porovnání, ale oba se shodnem, že je lepší úplně něco jiného ;-) :)
23. 1. 2007 20:01
Bez nadpisu
Myslím že zrovna prostor pro zadní kolena bude tak na stejno,v octavii jezdím,dá se vzadu sedět,ale moc pohodlí si teda neužiješ 8-s

Jo,octavia II to je jiné kafe :)
neregistrovaný "martinV"
23. 1. 2007 20:00
Re: Diky za odpovedi
one-z : Nikde jsem neuvedl , že neuznávám Fabii jako konkurenci k OI. Jen jsem napsal , že bych OI radši než Fabii. Pak jsem taky reagoval na to, že jsi psal, že je ve Fabii víc místa než v OI. Není. Pak jsi taky napsal že Fabia vyjde ve stejné výbavě o 30 tis.levněji. To taky není tak úplně pravda.

Cenu za eleganci jsem uvedl proto , že má klimu jako ta OI jak jsem na ní dal odkaz.

Máš pravdu , že jsem měl uvést Ambiente+dálk.centrál+klima = 407 tis. (Musel bys dostat slevu víc než 10% aby jsi se dostal na 360 tis. a to Ti na individuálně objednanou Fabii málokdo dá)

Pak taky, jestli sis nevšiml, tak Klokočka neuváděl za tu cenu skladové , ale nové vozy - dodání 6-8 týdnů.

Jinak s Tebou souhlasím, že Elegance je už docela slušně vybavená, ale za ty prachy bych už vyzkoušel toho Ceeda. Ta výbava a cena je hodně lákavá.
neregistrovaný "indiana.jones1"
23. 1. 2007 19:58
octavia 1 vs fabia
obidve auta som jazdil a jednoznacne by som sa rozhodol pre octaviu. fabia je sice o nejaky rok technologicky mladsia, ale v praxi to vobec nepoznas a priestor v nej je podstatne vacsi ako vo fabke. hlavne na sirku. vo fabii sa citis ako keby si sa nemohol nadychnut. je to zkratka male auto. ak niekto tvrdi ze vo fabke je vzadu tolko miesta ako v octavii, tak v nej asi nesedel. zadne sedacky vo fabke su skor pre deti. ani v octavke to nie je ziadna slava, ale aspon nebudes po stokilometrovej ceste preklinat konstruktera. :-) ako tu uz bolo pisane skus sa kuknut aj po niecom novsom. ten focus by bol celkom fajn.
23. 1. 2007 19:35
Bez nadpisu
První generace octavie není určitě špatnou volbou,ale mě by svrbily prsty spíše na ten Cee´d :-(

Ale nejspíše bych si vybral nějakou zánovní octavii tour v bazaru :)
neregistrovaný "one-z"
23. 1. 2007 19:29
Re: Diky za odpovedi
nightx: možná jsem (určitě >:D ) rejpal, ale na tobě je vidět, že jsi se chtěl ujistit ve výběru a ani jsi sem nešel s tím, že by jsi výběr změnil. Jinak OII opravdu z roku 2004 nebrat (možná to trvalo i do roku 2005, nevim), co vim tak do nich všude možně teklo.

Ale abych nebyl jenom proti ní, určitě ti bude dobře sloužit (vždyť je 10 lety prověřená :-) ) a hodně šťastných a bezproblémových km ;-)
neregistrovaný "one-z"
23. 1. 2007 19:11
Re: Re:
TomKQT: jj, v mojich očích to taky není už nic moc :-) Připadá mi taky hodně obyčejně, asi jako fabia před faceliftem. Ale na malém městě stačí koupit OI za 100 tisíc a hned jsi mezi lepšími a teď si představ, když by si koupil Superba za nějakých 300 tisíc... tak je z tebe boháč a to mi věř. A je to jen tím co si ta octávka vydřela za těch 10 let, jsou to nejen vyšší ceny u ojetých vozů ale i určitá prestiž, která vznikla u prvních kousků (tak do 2000-2001). My co jsme tady na foru, to všechno většinou víme, ale lidé co se o auta příliš nezajímají, mají v krvi to co jsem napsal ;-) Asi jako spolehlivost starších fiatů, která se s nimi táhne dodnes a jen pomalu se odbourává...
neregistrovaný "one-z"
23. 1. 2007 18:49
Re: Re:
martinV: je vidět, že fabii coby konkurenta OI neuznáváš, tak alespoň nesrovnávej skladovku (OI) a fabku podle ceníku ;-) Podle ceníku vychází OI s 1.6 (shruba výbava Ambiente co je ve fabii) na 390t Kč a fabia combi s 1.4 74kw elegance (která je už podle mě pěkná) na 407t Kč. OI nemá navrh nad fabií o třídu, ale spíše o půl třídy, proto mi vychází jako daleko lepší koupě fabka, ale aby to nevypadalo, že tady kupujícímu nutím fabii, já mít ty prachy, tak jdu zcela určitě do něčeho konstrukčně novějšího (OII, Focus II, Astra...)
neregistrovaný "nightx"
23. 1. 2007 11:14
Diky za odpovedi
Diky za odpovedi, vesmes mate v necem pravdu ale myslim ze jsem vybral dobre. A nove oproti ojetemu je prece vyhoda.. 2 roky pokud to nebude "vyrobni zmetek" nebudu muset do auta ani sahnout coz u ojetiny neni nikdy jiste (nekdy by si clovek mel spocitat za kolik koupi ojetinu, kolik da po dobu dvou let do oprav a za kolik by se dalo koupit nove nejete auto - nekteri maji tu smulu ze natom vyjdou mnohokrat hur). Mel jsem sice moznost za stejnou cenu poridit i OII ale byla z roku 2004 tj. prvni serie a buh vi jake ma skryte vady a co se tam kazi. Taky ta OII nebyla vybavove nic moc svetoborneho. Dal jsem tedy nakonec prednost starsimu ale osvedcenemu modelu. Kdyz si to spocitam, tak v dane vybave by OII stala cca 500k a OI je za 360K (po slevach a trosku i po znamosti) coz myslim rozdilove je celkem hodne a jediny rozdil ve vybave pokud by se to dalo brat v podotaz je climatronik oproti manualni klimatizaci.

No a co se tyce jestli je okoukane nebo ne, tak mate pravdu, OI jezdi opravdu hodne, ale i nahradni dily jsou levnejsi a velmi dobre dostupne - preceje to oblibene auto a porad je i hezke (subjektivni nazor).

A vzhledem ktomu ze jsem mensiho vzrustu (170cm) tak myslim ze me ani velikosti na zadnich sedadlech nebudpou vadit - z rodiny nikdo nad 175cm myslim snad ani nemeri :-) takze i mysto tam snad v zadu bude.
neregistrovaný "TomKQT"
23. 1. 2007 09:15
Bez nadpisu
A tím dospělým autem vypadá tak akorát zvenku, no jo přeci musí sousedi vidět že na tu octávku máme...

Já jsem sice vždycky byl fanouškem Oktávek, vždycky se mi líbily, ale musím říct, že na mě osobně už dlouho Oktávie I (Tour) nepůsobí dojmem "koukni, já na to mám". Vypadá už hodně obyčejně, je taková nějaká "nijaká" a hlavně - když víte, za kolik se dá koupit v bazaru a jak je stará (technologicky), pak ten výsledný dojem je docela opačný.
neregistrovaný "martinV"
23. 1. 2007 07:45
Re: Re:
Není potřeba kupovat "žebráka". Mrkni na ty odkazy, ale máš pravdu, že konkurence je okolo téhle částky docela velká. Osobně bych do výběru k OI přidal Focuse II, Ceed. Ten Ceed by se měl pohybovat s plnou výbavou a motorem 1,6 kolem těch 360 tis.(možná 370-380) záleží jakou dokážeš vydundat slevu.

Kolem 400 tis.Kč se dá na leasing sehnat výborně vybavenej Golf V, možná i Seat Leon.
neregistrovaný "J23"
22. 1. 2007 23:47
Bez nadpisu
ceníkovka je 389.900 v základu (bez elektriky, klimatizace atd.) tzn. totální žebrák, ono je nové a nové. Jestli někde ležela skladovka, tak to za tu cenu můžeš dostat...možná stojí za to se podívat po konkurenci - třeba Kia ceed, základ 1.4 80 kW, 5 let záruka, 6 bagů atd. - zatím ale zkušenosti z provozu 0, až na pár novinářských testů...

ale 1000 lidí 1000 chutí. Záleží z čeho přesedáš, třeba budeš ze základu O1 1.6 SR nadšen...
neregistrovaný "martinV"
22. 1. 2007 23:09
Re: Re:
Sice to není za 360, ale taky to není špatný.

[odkaz]%8Akoda+Octav… />
[odkaz]

[odkaz]

Jinak je samozřejmé, že slabší motor 1,4 59kW bude levnější než 1,6 75kW. Fabia kombi se 74kW s klimou začíná na 407 tis.Kč.
neregistrovaný "Mira G61"
22. 1. 2007 22:43
Re: Re:
one-z: fakt si myslím, že v té octavii bude víc, je to přeci jen o třídu víš. Jo taky se mussím opravit nevšim jsem si že má 1,4 74 kw, myslel jsem, že se bavíme o 59 kw, ta fakt moc nejede. Jo taky jsem zastánce koupě ojetýho auta, ale zase beru že jsou lidi co chtěj nový a prostě jim to nevymluvíš
neregistrovaný "one-z"
22. 1. 2007 22:31
Bez nadpisu
martinV: řekl bych, že bude minimálně o 30t Kč dražší, spíše více. Když ale vememe u obou ceny podle ceníku, tak OI 1.6/75 - 390t Kč a fabka combi 1.4/59 Ambiente - 348t Kč, tedy rozdíl 42t Kč. Samozřejmě záleží na tom, jakou bude prodejce schopen udělat slevu, ale tipoval bych to na shruba stejnou, protože obě jsou v podstatě výběhové. Potom tedy nastává otázka, jestli mi trocha toho prostoru stojí za příplatek 40t Kč a následně dražší provoz, nebo ne. Mě to za to nestálo, jiným třeba bude.
neregistrovaný "m4lcolm"
22. 1. 2007 21:44
Bez nadpisu
Hlavně z hlediska podvozku je ten rozdíl mnohem větší než 3 roky.
neregistrovaný "martinV"
22. 1. 2007 21:41
Re: Re:
Tak hlavně jsem neřekl, že je OI lepší než Fabia, jen to , že bych jí radši.

Hlavní rozdíl je v šířce.

Fabia je o 7 cm užší ve předu a o 5 cm vzadu. Vzadu je víc místa taky v OI.

Cena bude při slušné výbavě (2x airbag, klima, aspoň 2x okna v el.) srovnatelná. Možná bude Octavia trošičku dražší , ale je to pořád o dost větší auto.
neregistrovaný "one-z"
22. 1. 2007 21:24
Re: Octavia tour 1.6 75kw
Mira: jo to jsem neuvedl moc dobrý příklad s tou fabií, jak jsem napsal již níže raději něco nového, ale pořád je o 3 roky konstrukčně mladší, což v automobilovém průmyslu mi nepřijde jako zanedbatelný. A zajímalo by mě kde jsi to místo u ní našel, jsem si tam připadal jako ve fabii. A jestli se ti více líbí houpavější podvozek, tak ten má OI, fabia je o něco tvrdší, každému prostě vyhovuje něco jiného. A tím dospělým autem vypadá tak akorát zvenku, no jo přeci musí sousedi vidět že na tu octávku máme... Její nákup chápu u ojeté, ale u nové 8-s Raději trochu jetou OII, nebo ušetřit a fabku. JE TO JEN MŮJ NÁZOR!!!
neregistrovaný "one-z"
22. 1. 2007 21:14
Re: Re:
martinV: nechci se rozhodně hádat, ale zajímalo by mě v čem je Octavia Tour lepší než fabia, když budeme brát verze liftback u OI a combi u FI. Najde se dost věcí ve kterých je OI lepší, ale všechno je to jen o kousíček, takže v případě fabie se nemusejí dělat v podstatě žádné ústupky a navíc vyjde jako nová levněji a následný provoz je také levnější.

Ale asi nejrozumnější opravdu bude jít do něčeho nového, již zmiňovaný focus II, Ceed, OII, Golf V...
neregistrovaný "Mira G61"
22. 1. 2007 21:13
Re: Octavia tour 1.6 75kw
No Ty kluku Ty by jsi mě rozesmál. Miloankrát radši by jsem 1,6 Octavii, než Fabii 1,4 combi. Tvý argumenty, že je octavia okoukaná a je v ní málo místa jsou vzhledem k tomu včem jezdíš směšný. Fabie snad není okoukaná ??? A copak je v ní nějaký místo. Divím se, že to auto homologovali pro 5. Máme je v práci, stejně tak i Felicie combi a ve Felicii je ve vnitř mnohem více místa. Navíc se starou Octavii 1,6 75 kw se i docela projedeš, fabie 1,4 i když 16 v je docela líná a jízdní vlastnosti jsou taky podivní. navíc Octavie je už dospělí auto. Jo a taky je z Fabie na H..... vidět.
neregistrovaný "martinV"
22. 1. 2007 21:02
Re: Re:
Proč ne. Ale když už, tak se slušnou výbavou. Sice jezdí už 10 let, ale v kombi se mi pořád celkem líbí. Pokud jezdíš sám, ve dvou nebo s dětma tak bych místo v zadu vůbec neřešil. Není to tak tragický. Rozhodně bych jí radši než Fabii.

Na druhou stranu za 360 tis.už se dá sehnat i něco novějšího Focus II, Ceed.
neregistrovaný "m4lcolm"
22. 1. 2007 20:15
Bez nadpisu
Rozhodně kup, pokud potřebuješ okoukané auto pro dva s obrovským kufrem... >:D
neregistrovaný "one-z"
22. 1. 2007 20:06
Re: Octavia tour 1.6 75kw
Záleží kolik tam budeš mít výbavy. Já osobně bych do ní nešel, 10 let tady jezdí je úplně šíleně okoukaná a místa v ní moc není, ikdyž je to pořád docela kvalitní výrobek i po tolika letech. To bych raději fabii combi (proto ji taky mám :-) ), kufr taky dost velký, místo vzadu stejné, vepředu o něco lepší (u octavie), provoz auta levnější (u fabie) ... A když by se ti fabia combi nezdála, tak třeba OII s najetýma 20 tkm, nebo Fiata Stilo, teď je úplně zadarmo ;-)

Si neumim představit kdyby se ještě teď prodávala felicia 8-s :mrgreen:
neregistrovaný "nightx"
22. 1. 2007 18:30
Octavia tour 1.6 75kw
Chtel bych vedet Vas nazor nato, ze bych si toto auto poridil. Nove, rok vyroby 2007. Myslite si ze je to dobry kup, ktery nejakou tu dobu vydri? Nebo by bylo lepsi se podivat po jinem aute za cenu 360 000 kc ?