Auto.cz

Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
neregistrovaný "mracek"
16. 12. 2001 09:56
Re: Cyklista možná není až tak problém.
prof-mas pravdu, taky jsem uz jich par potkal! Tomu se rika rozumny clovek!
neregistrovaný "PROF"
16. 12. 2001 07:28
Cyklista možná není až tak problém.
Když ho totiž v noci sejmete, protože nesvítil, nebudete na tom tak zle, jako když sejmete neosvětlenýho vrávorajícího chodce. Párkrát jsem se poslední dobou setkal s pár opravdu uvědomělejma chodcema, který měli baterku a včas párkrát zablikali, abych o nich, coby šofér, věděl. Těm bych dal nějaký ocenění za přínos k bezpečnosti silničního provozu, protože na rozdíl od cyklistů jim žádná vyhláška ani předpis neukládá, aby nosili na zadku červený odrazko a za snížený viditelnosti svítili, a oni to sami od sebe dělají (je jich teda opravdu málo, ale jsou). Tímto jim děkuju !
neregistrovaný "mafi"
10. 12. 2001 16:23
Nymburk - město ignorantů
V Nymburce bych vyhlásil dobrovolné vození cyklistů po haubně. Kdykoliv tam jedu potkám nejmíň 5 neosvětlenejch pablbů, jak se pincaj po silnici. Hlavně když mě tam kontrolovali policajti - doklady apod, ale že kolem projížděj ve tmě neosvětlený cyklisti nikoho nebere - asi už tam dlouho nikdo nikoho nepovozil na haubně.
neregistrovaný "bikeman"
29. 11. 2001 15:44
Policie by si měla víc hlídat a trestat neosvětlené cyklisty
Já jezdím na kole hodně, ale rozhodně je nebudu obhajovat. Neosvětlený cyklista nemá na silnici co dělat.
neregistrovaný "PROF"
25. 11. 2001 22:20
Re: Jsem asi jinde...
AC: Jen to klidně bez výčitek zaraz :-)
neregistrovaný "ace211"
25. 11. 2001 21:25
Re: Jsem asi jinde...
Cyklista byl už zastřelen, tak ted se už bavíme o něčem jiném :o)
neregistrovaný "AC1"
25. 11. 2001 19:42
Jsem asi jinde...
Tak jsem chtěl napsat, že kdyby to nebylo trestné, tak neosvětleného cyklistu patří na místě zastřelit, ale koukám, že máte jiné téma. Tož pardon... PS: Když jedu na kole za tmy, tak předpisově svítím.
neregistrovaný "PROF"
23. 11. 2001 18:54
Re: Ford SuperDuty
DP: No to by mě taky vadilo. To je ta státní správa. Tam si můžou dovolit všechno, jelikož mají na evidenci aut fakticky monopol. Dlouho jsem na magistrátě nebyl, ale během 14 dní tam půjdu, tak sem taky napíšu svoje poznatky. Možná ale do jiný rubriky, ne? Třeba Přihlašování aut.
neregistrovaný "ace211"
23. 11. 2001 12:11
Bez nadpisu
to já jsem si došel do 3. patra. Pozdravil jsem co a jak. A mel jsem hnedle SPZ :-) a dokonce i číslo 90-80 :-) stát ve frontě. Vždyť to není vůbec kapitalistické... :)
neregistrovaný "DieselPower1"
23. 11. 2001 11:32
Re: Ford SuperDuty
Přihlašování byla vcelku paráda. Ne že bych měl problémy, spíš to jen dlouho trvalo. Přesně v 9:20 jsem si utrhl lístek s pořadovým číslem 186 (ostatní čisla byla kolem 130-ti). Na řadu jsem došel v 11:55, předložil jsem všechny podklady, ale neměl jsem ještě pjistku. Nevěděl jsem, že auto, který stojí u dealera a prakticky ještě není moje už musí být pojištěno. To je teda logika věci jako hrom. Ta paní mi tedy řekla, že mám holt smůlu a že musím přijít znovu. Po 155-ti minutách čekání jsem to samozřejmě odmítl a řekl jsem jí, že si pojistku opatřím. Pobíhal jsem tam asi půl hodiny, až jsem v nějakém podchodu našel Kooperativu. Ne, že bych z toho měl zrovna radost, ale co mi zbývalo?!? Nakonec jsem už s SPZkou odešel ve 12:50. Docela úspěch, co? Nadruhé straně, protiví se mi fakt, že bych měl platit nějakému "zprostředkovateli" za to, že si tám příjde, jde k samostatnému okénku pěkně bez fronty a hned má všechno vyřízeno! Tohle je vážně hnus, možná, že jsem ten den přišel o nějeké peníze, co byly větší, než kdybych zaplatil nějakému "zprostředkovateli", ale vadí mi, když někdo profituje z nouze druhých!!! PS Ten den jsem dostal předposlední SPZku, na ostatní čekající se už nedostalo, naproti tomu, zprostředkovatelé si odnášeli i deset SPZek, je to fér??? Jak to, že mají přednost před ostatními???
neregistrovaný "DieselPower1"
23. 11. 2001 11:11
Re: Ford SuperDuty
PROF: No, na tom autě jsem mohl oči nechat, ale ty peníze se mi zdály trošku velký, má sice málo najeto, ale už je dva roky starý, takže by na něj mohla být nějaká sleva ;o))) Rozběhový modely jsou většinou průšvihový, ale taky záleží na modelu a výrobci. Třeba první Passaty B5 měly tak skřivený dveře, že nešli otevřít, resp. při otevření se musely úplně vypáčit a pak poslat celé auto zpátky, protože se tím otevíráním skřivila i karoserie. U tátové B5-ky odešlo turbo po dvaceti tisících a potom odešel i katalizátor. Naproti tomu, třeba u Renaultu platí, že nejlepší jsou ty úplně první série, pak už je to horší. Přesto, hodně mi leží na mozku Silverado 2500HD s Duramaxem... Nevím, mám ještě tři, čtyři roky o čem přemýšlet, ale pak do toho určitě půjdu, ať už to bude Chevy nebo Ford, full-size pick-up nebo full-size SUV. Tak mě napadlo, jestli ti vadí ten flat-bed, nešlo by místo něj sehnat klasickej "style-side". Promiň, můžu se zeptat, ty to auto používáš jako daily-driver, pracovně nebo jenom jako "leisure-time" auto?
neregistrovaný "PROF"
23. 11. 2001 08:48
Re: Ford SuperDuty
DP: Nevidím důvod, proč smekáš, ale jestli, tak nápodobně ! Ono těch 155 to jede i tak, ale ten motr běží opravdu jen navolno. Na ladění tohoto auta kašlu, ta korba je strašná a uvidím, až co se podaří splašit. Je taky možný, že nic a pak se do toho krámu teprve pustím. Cos jinak říkal na to zlatý auto? Je to ten "rozběhovej" model týhle nový série, má ještě jiný dveře a zrcátka. Jinak je opravdu v plný náloži, dokonce to i na dálku startuje. Mám ale pocit, že se na něm trochu podepsaly ty "rozběhový" problémy. Mě se na něm nejvíc líbí to propojení budky s korbou, který je pouze přes jedno okno a nástavba těsní přímo na budku. Copak, měl jsi s přihlašováním nějakej problém?
neregistrovaný "DieselPower1"
22. 11. 2001 17:08
Re: Ford SuperDuty
PROF: BTW: Tu zlatou F-350ku jsem v létě viděl u Mašína, v bazaru na trojském ostrově, i ta cena byla stejná.
neregistrovaný "DieselPower1"
21. 11. 2001 17:41
Re: Ford SuperDuty
PROF: Smekam!!! Mozna dat dozadu jiny prevod, treba 3.55 by ti urcite stacilo, jelo by ti to urcite pres sto sedesat a do kopce by ses na tech sto-ctyricet taky dostal!!! Ja jsem si dneska prihlasil sveho Peugeotka a muzu ti rict... dalsi auto nechci prihlasovat nejmin pet let... (par podrobnosti najdes tusim v sekci "911... a spol")! Promin, ale koncim ted v praci a ceka me presun domu, takze se tady jeste objevim kratce pred fotbalem... zatim preju hezky vecer!!!
neregistrovaný "PROF"
21. 11. 2001 17:28
Re: Ford SuperDuty
DP: Já nemám CC, ale jen obyčejnou budku, DRW, a navíc to není pickup, ale -amíci by napsali - "flatt bed". Pár se jich dovezlo a jeden nakonec skončil u mě. Potřeboval udělat pár věcí (spojka, všechny žhavičky, jeden vstřik, řízení komplet, nový gumy komplet, důkladnou očistu, všechny filtry a náplně, nový kotouče, desky, jedno ložisko v předním kole, SO starteru a poslední věcí jsou přední brzdový třmeny - nechce se mi rejpat se s gumičkama, prachovkama, plastovejma pístama a tak dám raději nový - už jsou na cestě) a ještě zbývá kosmetika toho valníku, ale zatím na to kašlu, protože mám práce dost. Takhle mi to zatím slouží dobře, nemám to na parádu. Ten motor je kouzelnej, v tak malým autě to dělá divy. Někde mi z něj ještě kape olej, ale zatím jsem se nedostal k tomu, abych to našel kde. Představ si, že bys táhl valník se dvěma kobylama a do kopců bys školil i maníky v docela silnejch autech. Táhl jsem za tím auťák na valníku, Ramchargera 1985, takže asi víš, o co jde (takový auto se na běžnej vozíček nevejde, máme kvůli tomu speciální širokej, delší a dimenzovanější), a když jsem pak ve 140 na dálnici kolem Tábora přehučel přes pár osobáků, myslím, že museli na chvilku zastavovat na rozdejchání. Ale to byla vyjímka. Je to příjemný, ale jak říkám, automat je automat, to řazení mě ruší, i když toho moc nenakvaltuju, pětka to bere většinou všechno. Je tam ale ten pomalej zadek, takže to jede tak 150 a kousek a to je všechno, i tak to na zcela běžný ježdění úplně stačí a dá se to používat místo osobáku bez nějakýho znatelnýho handicapu. Už to tady jeden koňák okukoval a snil o speciální nástavbě. Jinak mrkni se na nabídku aut IMPEXTY, je tam přesně to auto, co popisuješ, je ale s automatem a jedná se o F 350 CC Super duty Lariat, 4x4, SRW, SB. Mě se moc líbilo, znám jeho historii (to víš, u takovýho auta nesmím chybět :-)) ale říkal jsem si, že když takový, tak LB, navíc mě se tak nějak stále víc líbí ten starší model 1994 - 1997. Když jsem to porovnával, tak se mi zdálo, že ten novej je uvnitř nějak moc plastovej a takovej rozskřípanej a míň prostornej oproti tomu starýmu, kterej je sice už malinko z módy, ale o to solidnějším dojmem na mě působí. Ale to je věc názoru.
neregistrovaný "DieselPower1"
21. 11. 2001 16:58
Re: Ford SuperDuty
Jo, a taky, naco jsou vam dobry ty zdvojeny kola u 350-ky, vzdyt s tim uz se neda nikde zaparkovat (ve meste), teda jako kdyby to s 250-ko slou nejak extra, he he ;o)))
neregistrovaný "DieselPower1"
21. 11. 2001 16:56
Re: Ford SuperDuty
Vyhoda 6-ti kvaltu je hlavne v tom, ze kdyz si tam nechas dat misto 3.73 diferencialu s omezenou svornosti dva 3.08 samosvorny, tak vyjedes odkukoliv s cimkoliv a na dalnici si pofrcis 75mph pri 25mpg, coz Land Cruiser neumi, pokud vim, tak ten jeho 4.2L jezdi za 12L na dalnici a 14L ve meste. Do automatu muzes dat jenom 3.42, ale uz to neni ono (alespon podle amiku, ktery nedoporucuji tahat s 3.42 tezsi, nez 5000lbs tezky prives), coz sice neni pripad dvoukonoveho voziku (2t), ale kdybych si koupil lod (hodne velka budoucnost) tak uz to asi nebude ono (jiste ze 70mph to s tritunovou lodi vytahne, zatimco treba Land Cruiser se bude trapit kolem 90km/h ;o))). 3.08 se mi zda jako vyhra, protoze kdyz potrebujes skutecne zabrat, pouzijes jednicku s redukci a smosvorny diferenciali te z toho vytahnou, zatimco i 4.10 s omezenou svornosti se bude ve skuetecne tezkem terenu jenom zahrabavat hloub a hloub... jiste, muzes pouzit treba navijak, atd... ale to uz je skutecne jina story... (o spotrebe ani nemluve)
neregistrovaný "ace211"
20. 11. 2001 22:59
Ford SuperDuty
Tak ted jsem podival na tu novou F-350 XLT :-) No řekněme, že takovou dodavku bych si pořídil klidně jako primarní auto :-) Ten interier je dokonalost, ten exterier taktez :-) Volil bych barvu "True Blue" moc pekne, schvaluju. Motor 6.8 automat :-) Na diesel mě nepřesvědčíte. Jo kdybych mel jezdit pracovne timto vozem, tak bych klidně pracoval na nejake stavbe :o)
neregistrovaný "DieselPower1"
20. 11. 2001 22:27
Re: Ropák z USA
PROF: Ty máš F-350 CC? Tak to před tebou smekám!!! Jak ho máš dlouho? Jaký motor? Jak se ti žije s takovým autem a vůbec, prosím, napiš mi všechno, co tě jen napadane a kdyžtak pošli fotku! Díky!!! Moc si vážím tvého uznání, pravda je ta, že jsem vždycky chtěl dělat do aut, ale všichni si mysleli, že budu dělat počítače a nakonec to všechno dopadlo tak, že jsem sice ekonom-poradce, ale dělám do HI-TECH elektroniky a "špičkových technologií"... ale to je už vážně jiná story ;o))) Já osobně bych bral raději ten 6-ti kvalt ZF a krátkej F-250 7.3L PS TD (156 in. rozvor) AWD CC, asi červenej, výbavu XLT (Latriat je na mě zbytečně moc nóbl, a pak nemám rád tu americkou koženku). Bohužel, o Qatro s. system nic netuším...
neregistrovaný "PROF"
20. 11. 2001 20:24
Re: Ropák z USA
DP: Tak to s tebou souhlasím až na tu ZF 6-speed. Takovou převodovkou by bylo to celý auto značně znehodnocený. Navistaru přeci stačí obyčejnej 3 kvalt, samozřejmě automatickej. Není nic, co by se vyrovnalo sešlápnutí plynu a pak jen prožívání toho ukrutnýho krouťáku, kterej snad nemá ani konce. S mým 5 kvaltovým valníkem F350 je to nuda. Rozjedeš na 2, mírnš to rozstrčíš, pak už jen 4 a zakrátko 5 a to je všechno. Já jdu výhradně do F 350 LWB, AWD, peníze na něj venku mám, nicméně ještě nenašly svýho budoucího majitele, kterej musí vlastnit F 350 podle mých představ :-(. Těch 80 cm dýlky oproti F250 už nehraje roli, je to už jedno, jestli máš stodolu menší, nebo větší. Oceňuju vysoce tvoje velmi podrobný informace o vývoji nabídky jednotlivejch koncernů. Nějak si ale nedovedu dát dohromady, jak to :-). Nemáš náhodou nějaký informace o firmě Qatro s. system ?
neregistrovaný "DieselPower1"
20. 11. 2001 20:05
Re: Ropák z USA
Diky za rady. GM 6.5TD se uz nevyrabi cca. 3 roky. Vice nez rok se ted pouziva 6.6 Duramax V8 (32 ventilovej common-rail). Bohuzel, je po nich takova poptavka, ze ted clovek nesezene ani jeden a do Suburbanu ho montovat nebudou, protoze jich nemaji dostatek a hlavne ten automat co je v Suburbanu by se pod 520lb/ft (asi 750Nm) asi rozsypal. Jako automat proto do Silverada pouzivaji fungl novej petistupnovej Allison (nebo sestistupnovy manual ZF). Ani jeden vam vsak do Suburbanu nedaji, Allison se tam nevejde (nechapu proc, kdyz se tak stale silene podoba Siliveradu, potiz je nejspis v tom, ze Silverado 2500HD je trosku vetsi nez Suburban 1500/2500, kterej vychazi ze Silverada 1500) a manual tam nedaji z principu. Kdyz by slo o Forda, asi bych priplatil za Excursiona. Oproti F-250/350 SD ma sice snizenej vykon a tocivej moment (z 275HP na 250 a z 520lb/ft na 505lb/ft) kvuli automatu, vyhoda je, ze ma 137in dlouhej rozvor, oproti kratkymu F-250 se 156in resp. dlouhymu F-350 se 172in. S Excursionem se člověk aspoň otočí, ale parkovat v Praze s dlouhou F-350, to uz by asi bylo horsi. Na druhe strane, F-250 CrewCab 156in. AWD 7.3L PowerStroke TD (má přímej vstřik) s ZF 6-speed manual by byl možná lepší, protože se dá v pohodě odečíst DPH a navíc, ta volná korba pick-upu je taky super, muzes tam hodit co chces a nemusis se bat, ze si zaspinis bezovej vnitrek Excursiona (doma mu interne rikame Expansion ;o). Nevim, jeste mam skoro ctyri roky na premysleni, ale neco podobnyho si urcite koupim. Jedine, co to nebude je Dodge Ram. Cumminsu moc neverim a pokud vim, tak Detroit diesel dela jen velke motory a jeste k tomu patri GM. BTW Ten Duramax vlastne vymislelo ISUZU (konkretne divize lodnich motoru)(ISUZU je jak znamo take ve vlastnictvi GM - Opel Forntera = Isuzu Rodeo, Opel Monterey = Isuzu Trooper, atd...). Jo, a slamu sice nevozime, ale v privesu mame vzdycky nejake seno, presto, urcite by to vypadalo dost dobre, asi zvolim precijen to F-250.
neregistrovaný "ace211"
20. 11. 2001 19:50
Re: Ropák z USA
Hele a co místo Excursiona Navigatora ? To same ale luxusnejsi a kdyz je v čené barvě :))))))) Jednou jsem ho viděl. Krásná černá barva a kolem auta chromované rámy a zvlast ten přední. Ten měl tvar takoveho ostří jako mají v USA policejní auta. Jak rikam moc pekne.
neregistrovaný "PROF"
20. 11. 2001 19:23
Re: Ropák z USA
Podle mě nemá DP na vybranou. Musí koupit Excursiona s Navistarem od Internacionalu, RAMa s Cumminsem nebo Suburbana s motorem 6,5 turbo. Napsal jsem to v tom pořadí, který bych si sestavil. Samozřejmě, že bych nekupoval Excursiona, ale F350 CC, zvlášť když bych jezdil s koňma. Bylo by stylový mít na korbě několik balíků slámy, i když, DP oprav mě, jestli se mýlím, dneska už se asi s sebou sláma nevozí.
neregistrovaný "ace211"
20. 11. 2001 13:22
Re: Ropák z USA
No to je jednoduchý: :-)


Diesel ne :)

No vážně, zase se až tak v US dieselech nevyznam, ale když už budeš kupovat dieseluv motor, tak by mel byt od Dietroid Diesel, potom tu je ještě ten jaxe dává do Dodge RAMu Cummings (tak nejak se jmenuje) To jsou tuším jedinné dieselové motory co za to stojí. Jinak benzin, benzin, benzin :-) Jo a Suburbana si kup. Budes mit respekt a ma silu na to aby se za sebou tahnul vozejk s konem
neregistrovaný "lenin"
20. 11. 2001 12:24
Re: Ropák z USA
Neznám novou generaci motorů, ta chevy 6,2 je asi něco jiného. Ale je fakt, že jak chrysler tak ford užíval do svých vozů evropské motory ( což je ostatně taky kámen úrazu, protože ty motory jsou slabé a odcházejí). Ale zpět k americkým motorům. Diesel Oldsmobile 5,7 se montoval do vybraných modelů GM měl jednu nepopiratelnou výhodu - nízkou spotřebu, protože nepojízdný vůz nemá vysoké provozní náklady. Oni asi ti amíci diesly moc dělat neumí - proč taky, když tam i náklaďáky jezdí na benzin. Tahle 5,7 měla benzínový blok, jinou hlavu a díře místo rordělovače vězelo čerpadlo. Šrouby, které držely hlavy s tlakem 10 atm. na válec, držely hlavy s tlakem 22,5 atm.. Pokud to jezdilo tak to jezdilo za 12l/100km, naftu jsem měl za 10Kč/l, tak to byla pohoda, ale když to jezdilo...
neregistrovaný "DieselPower1"
20. 11. 2001 10:02
Re: Caddy
Dík, rád přijedu! Poděl se prosím o zkušenosti s americkými diesely. Začínám totiž o něm dost silně uvažovat (ve výhledu 3 až 4 let). Dík!
neregistrovaný "lenin"
20. 11. 2001 09:57
Re: Caddy
Přijeď, budeš vítán. Ale prosím nesnaž se tam někomu vysvětlit výhody dieslového motoru. Několik z nás vlastnilo americký diesel a máme z toho trvalé následky.
neregistrovaný "DieselPower1"
20. 11. 2001 08:42
Re: Caddy
to all: Můžu taky někdy přijet na sraz, ikdyž zrovna nemám Ameriku? Zrovna dnes ráno jsem stál v Legerově a vedle mě Suburuban s klasickým 6.5TD. Řeknu vám, ten motor má úplně skvělej zvuk. Až budou do Suburbanu dávat Duramax (někdy kolem 2003-4), tak asi neodolám a koupím si ho!!!
neregistrovaný "ace211"
19. 11. 2001 20:14
Re: Caddy
Jo tuším že Johny vždycky příjede na sraz s Voyem otevře zadní dveře a prodává, ten by si něco měl.

Jo jasně myslel jsem mikinu, nebo tričko. Oblečení je blbost a bylo by to moc drahy :-( Budu se na to muset podívat a zjistit kolik by co stalo.
neregistrovaný "lenin"
19. 11. 2001 19:49
Re: Caddy
U kopáčkova klubu proběhy mikyny. Já bych spíš než nějaký jednotný obečení ( taky kterýho klubu ) uvítal nabídku triček s motivy emblémů a věcí kolem amerik. Ono se to objevuje v chromu i na srazech venku, ale já za triko litr nedám.
neregistrovaný "ace211"
19. 11. 2001 19:36
Re: Caddy
...chodím oblečenej jako komparz ze sedmi statečných... Zase jsem poprskal monitor.

No to já zase nemám džínové oblečení v lasce, tedy spis ho nesnasim. No nejak se v nem necejtim dobre, i kdyz na srazy by to bylo dobre. No musim vymyslet nejakou alternativu. To klubove obleceni mam jako podmentny napad prave od tebe :o) Jen ho realizovat...
neregistrovaný "lenin"
19. 11. 2001 18:33
Re: Caddy
No já tu o tom psal - to jsem viděl ve Vídni, tam je klubů požehnaně a řešej to. Jo, i když můj styl to není. Ačkoliv i já chodím oblečenej jako komparz ze sedmi statečných.
neregistrovaný "ace211"
19. 11. 2001 17:45
Re: Caddy
:) he, he. Jako že pirát silnic :-) jo ? No při mé průměrné rychlosti na dálnici si na mě léči kde jaká Felda či Fáčko komplexy :)

No jo, když já zvířata zas až tak nemusím. No zas některý jo, ale s těma zase není žádná zábava. např želva skvělé stvoření, ale moc si s ní člověk nepokecá :o)

No když už jsme u toho oblečení do auta. Rád bych si nechal udělat klubovej dres. Každý kdo bude v našel pseudo klubu (žádné povinnosti, jen se pravidelně scházet za účelem vytahování a pochvalování miláčků) by měl mít alespon tričko, nebo jeste lepe bundu. Bylo by skvele takhle behat po srazech.
neregistrovaný "DieselPower1"
19. 11. 2001 17:37
Re: Caddy
... a ještě pásku přes oko!!! ;o)))
neregistrovaný "lenin"
19. 11. 2001 17:05
Re: Caddy
Už si Tě představuju jak sedíš za volantem Caddyho s papouchem na rameni. Pořiď si i dřevěnou nohu.
neregistrovaný "DieselPower1"
19. 11. 2001 16:43
Re: Ropák z USA
...ehm, jestli to takhle půjde dál, tak to tu za chvíli můžeme přejmenovat z MotorCafé na KoňoCafé... he he ;o)))
neregistrovaný "ace211"
19. 11. 2001 16:39
Re: Caddy
No asi si koupím papouška, abych byl taky za hodnýho člověka :o)
neregistrovaný "lenin"
19. 11. 2001 16:27
Re: Caddy
No jak říkám - rád mám koníčkové ale tak jaksi platonicky. Nevadí mi koně si po jízdě vyhřebelcovat, ale běhat do ohrady si ho pohladit, jako to dělá moje žena - to asi nebudu.
neregistrovaný "DieselPower1"
19. 11. 2001 16:03
Re: Caddy
No jasně, cos čekal, někdy ti může ukousnout třeba i nos mezi očima ;o)))
neregistrovaný "ace211"
19. 11. 2001 15:43
Re: Caddy
až tak krvežíznív je kůň ? :-)
neregistrovaný "DieselPower1"
19. 11. 2001 14:42
Re: Caddy
No jasně že koušou, někdy ti ukousnou jenom rukáv nebo kus svetru, jindy i pár prstů :o)))
neregistrovaný "lenin"
19. 11. 2001 13:54
Re: Caddy
No to se ani neptej, Znám holku, co má potrhaný ramenní vazy.
neregistrovaný "ace211"
19. 11. 2001 13:11
Re: Caddy
kůň kouše ?
neregistrovaný "ace211"
19. 11. 2001 13:10
Re: Caddy
To Mafi: Jo to já nevím :-) půl roku jsem ji neviděl. Předpokládám, že trenovala na koni pro budoucí praci :o)
neregistrovaný "lenin"
19. 11. 2001 12:51
Re: Ropák z USA
Já mám ke koňové takový rezervovaný, ale v zásadě kladný vztah. Rád jezdím, hlavně v zimě je to bomba - ticho, les, jen křupe sníh pod kopyty to se nedá zažít ani v autě, ani na mašině. Přitom je fakt v pohodě ten pocit, že se člověk s tím koněm zžívá a uvědomění, který mi trvalo poměrně dlouho, že mi ten kůň nechce ublížit, že je jen takovej. No a to je věc - Já se koní trochu bojím - jsou děsně velký a jankovitý. Párkrát mně kůň shodil. Nikdy mně nekousl, ani nenakopl, ale znám hodně koňáků a ti zlomeniny a úrazy berou prostě jako součást věci, jako, že to k tomu patří. Já začal s koňma asi před rokem a to z důvodů, že to vidím jako jeden z nejlepších a nejhezčích sportů - pocení se do tepláků fakt nemusím.
neregistrovaný "mafi"
19. 11. 2001 11:45
Re: Caddy
To ace2: náááádhernej kusan
neregistrovaný "mafi"
19. 11. 2001 11:37
Re: Ropák z USA
to ace2: Ta tvá kamarádka trénuje na koni pro práci nebo v práci na koně, cože?
neregistrovaný "ace211"
19. 11. 2001 00:00
Re: Horse
Klidně bych si bral na noc domů :-)
neregistrovaný "DieselPower1"
18. 11. 2001 22:08
Re: Horse
No jo, pěkně hranatej! A bílej, myslel jsem si, že je bílej, jo je vážně hezoučkej!!!
neregistrovaný "ace211"
18. 11. 2001 20:40
Re: Horse
Já jsem to ho ještě neukazoval ? Jako hrdý majitel ho ukazuji všude možně :-)))) Tak tedy tady:

[odkaz]

Jenom nemám fotku auta ze zadu, tak snad koleguv zadek. Uplne stejne jen v jine barve (a jinym poctem dveri)

[odkaz]
neregistrovaný "DieselPower1"
18. 11. 2001 20:06
Re: Horse
Jakou máš vlastně barvu, vůbec, pošli mi někdy fotku, nebo ji někam přilep na inet! Dík!
neregistrovaný "ace211"
18. 11. 2001 19:44
Re: Horse
Jo, tak to tě upřímně lituji :-) Když vánoční stres tak pořádnej :)

Jo jo, až budu zdráv, tak se zas vrhnu na auto a budu leštit a balzamovat a leštit a balzámovat a leštit... jo každý má toho svého koníčka :)
neregistrovaný "DieselPower1"
18. 11. 2001 19:23
Re: Horse
O Vánocích mi ani nemluv, navíc v prosinci mají všichni z rodiny narozeniny. Hele, jak se ti bude chtít, stačí brnknout! Hlavně nalešti CADDYHO!!!
neregistrovaný "ace211"
18. 11. 2001 19:11
Re: Horse
Zatím to nepospíchá. Dám předem vědět. Stejně nemám ted pořádně ani prachy na benzin :-) To víš Vánoce :-) Premie co jsem měl dostat jsem nedostal, neb šéf nám je zapoměl připsat :))) a tak no ... to sou věci, to sou věci.
neregistrovaný "DieselPower1"
18. 11. 2001 18:57
Re: Horse
Nejsem proti, ale teď trochu válčím s časem, vlastně s ním válčím celej rok, ale jsem pro!
neregistrovaný "ace211"
18. 11. 2001 18:56
Re: Horse
Jinak o tom jsem něco slyšel. Když jsou dostihy, tak prý kůň dává vše do závodu a špatně na něj působí když se musí opakovat start. Zajímavé, zvíře co chce vítězit. To se jinde neděje
neregistrovaný "ace211"
18. 11. 2001 18:53
Re: Horse
Aha, tak to ja bych se se souhlasem zastavil. Čislo na tě mám. Ted jsem tedy na antibiotikách, takže počkám až budu zdrav a když bude sucho, tak provětrám Caddyho a rovnou bych si mohl udělat výlet. Tedy když budeš souhlasit.
neregistrovaný "DieselPower1"
18. 11. 2001 18:47
Re: Horse
Jo, u Kácova, ale má to jeden háček, víš, já mám takový Německý závodní ... nechaj se sice rády pohladit a nacpat cukrem, sedat na ně ovšem pro nezkušeného nedoporučuju... koní je tam ale dost, takže si pohladit můžeš kterýho chceš! Jinak, kůň má šílenou radost, když může s jezdcem spolupracovat. Proč myslíš, že koně vůbec závodí? Ne proto, že je někdo honí a nutí k závodění, jak tvrdí některý sku*vený ochránci zvířat. Pro koně je radost s jezdcem spolupracovat a šíleně rád závodí a ještě raději vítězí!!!
neregistrovaný "ace211"
18. 11. 2001 18:38
Re: Horse
:-) aha, super a máš je někde blízko Prahy, že kdyby se někdy náhodou povedlo.... že bych byl za lidu/koňomila a tím bych přesvědčil o svém čistém nesobeckém, nemajetnickém charakteru :o)

Stejně, když to vemu kolem a kolem. Kdyby ten kůň chtěl tak by jakehokoliv člověka zašlapal do země a ani by se nemusel moc snažit. Takhle pořád někoho vozí na hřbetě :-)
neregistrovaný "DieselPower1"
18. 11. 2001 18:30
Re: Horse
Vždycky přistupuj ke koni od hlavy, tvař se mile a nedívej se mu upřeně do očí, to koně znervozňuje. Zkus ho pohladit, ale rukou pohybuj jen velmi pomalu a kdyby náhodou cuknul, tak nehýbej rukou rychle ani nedělej žádné prudké pohyby, toho by se mohl bát (myslel by, že jsi ho chtěl udeřit). Kdyžtak si do dlaně polož kostku cukru a nech ruku mírně nataženou. Kůň už si jistě poradí (a neboj, nesežere tě ;o). Ženským hodně imponuje, když to s koňma umíš a seš na ně hodnej, nesmíš se je snažit nějak krotit, to právě zkoušej holky aby si dokázaly, jak jsou dobrý, bohužel, výsledek je dost smutnej!
neregistrovaný "DieselPower1"
18. 11. 2001 18:24
Re: Ropák z USA
ace2: No, když mu nevadí to porno, zase asi mají dost peněz, he he he ;o)))

Jestli ženy vzrušuje přímo samotná jízda, to nevím, ale na to že máš živého koně dostaneš každou (a já mám čtyři, he he he :o))) !!!
neregistrovaný "ace211"
18. 11. 2001 18:21
Re: Horse
Já měl chrubek... :)
to chatu patří

A jakým způsobem reaguje ? Jde o to, jestli až se budu blížit ke koni (nebo on ke mě) tak jestli mám na něj zaujatě hledět a nebo dělat že ho vůbec nevidím. Nerad bych a by si mé případné pohledy nevyložit špatně :o)
neregistrovaný "ace211"
18. 11. 2001 18:18
Re: Horse
Jo její mladej něco na ten způsob říkal :o)

Jo jinak jako znalce koní se musím zeptat na zásadní otázku ? Nemáš nějaké zaručené info jestli je pro ženský fakt vzrušující jízda na koni ? Tedy po sexuální stránce. Zajímá mě to z čistě vědeckého důvodu, přirozeně. :-) Zatím mám rozpoluplné informace.... :o)
neregistrovaný "DieselPower1"
18. 11. 2001 18:14
Re: Horse
... teda my ... teď by se hodila ta zpětná editace!!!
neregistrovaný "DieselPower1"
18. 11. 2001 18:14
Re: Horse
to ace2: Podle koně se na svět koukáme divně mi... he he he ;o))) (vážně, důvod je ten, že zatímco kůň, jako všichni bíložravci mají oči na boku hlavy, tak šelmy - i lidi, mají oči vepředu) Jinak, kůň reaguje i na to, jestli a jak se na něj koukáš!
neregistrovaný "DieselPower1"
18. 11. 2001 18:10
Re: Horse
to ace2: Neboj, ani sedací část zad, ani kopulační orgány, naopak... jo, a ta tvoje kamarádka je asi pěkná kráva. Holky co chtějí mít koně "pod kontrolou" a ještě je honit bičíkem si tak jenom léčí svoje komplexy. Problém je v tom, že když to přeženou, skončí (v lepším případě jenom s ježděním). A nejhorší je, že to pak zkouší i na lidi, zvlášť na chlapy (což já osobně nesnáším)! Ale třeba se jí to v pornu hodí, he he he ;o)))
neregistrovaný "DieselPower1"
18. 11. 2001 18:06
Re: Horse
to wawrik: seru na něj :o)))
neregistrovaný "DieselPower1"
18. 11. 2001 18:05
Re: Ropák z USA
to mracek: To je dost hrozný, jenže takovej je život, hlavně, že se lidem nic nestalo, srazit koně v rychlosti okolo 100km/h, to je nejrychlejší cesta na hřbitov, pro koně i pro řidiče!!!
neregistrovaný "ace211"
18. 11. 2001 17:57
Re: Ropák z USA
Jo to jo :-) a nejlepe do poskladaný do V :-) chudáci.

Jo jinak taková technická. Vzhledem k tomu, že Motor Café je nedomyšleně naprogramováno, tak málo uživatelů zná funkci obnovit. Normálně se musí vyskočit a znova přihlásit... což je na hlavu. Nicméně stačí na seznamu klubů dát pravé tlačítko a vybrat Aktualizovat tím se načtou znova kluby přeřadí se podle času. Tím se dá téměř chatovat :-)
neregistrovaný "mracek"
18. 11. 2001 17:50
Re: Ropák z USA
ace2-lepsi je mit kone pod kapotou, to je taky muj nazor! :-)))
neregistrovaný "ace211"
18. 11. 2001 17:46
Re: Ropák z USA
jo asi před rokem jsem se ptal kamaradky co je tak na to ježdění na koni líbí, odpověděla, že miluje když ho má celého pod kontrolou a ještě ho může popohnat bičíkem :)


Ovšem nejlepší na celé věci je to, že jsem se nedávno dozvěděl, že začla hrát v pornofilmech :-) Tak tam si taky zabičíkuje... :o)

Hele, fakt z toho ježdění nic nebolí ?! Minimálně bych odhadl problém s tou částí těla, kde záda ztrácí slušný název.


Nehledě na mé utkvělé přesvědčení že mi kůň za každou cenu chce něco udělat. Kouká se tak divně, podle jeho očí si myslím, že jen hledá možnost jak mi něco udělat :-) Pouze spekulace z krátkých setkání s těmito savci.
neregistrovaný "wawrik"
18. 11. 2001 17:42
Re: Horse
2dieselpower: hm, a kam * davas blikatko? :-)
neregistrovaný "mracek"
18. 11. 2001 17:37
Re: Horse
u nas se tak pred 3 roky splasili Horses a bezeli po silnici I tridy, znicili par aut, dokonce se prosli i pres strechu auta, to se asi ridici nestacili divit, kdyz se proti nim zene kun a jeste v protismeru. Asi 3 Horses was dead. Docela smula a chudak kone!
neregistrovaný "DieselPower1"
18. 11. 2001 17:31
Re: Horse
Bylo to celkem O.K. Jezdím každý den, hlavně kvůli zádům (ikdyž koně jsou pro mne opravdovou vášní). Je to bezkonkurenčně nejzdravější sport, daleko lepší než plavání! Žádné bolesti zad ani jiné problémy, nádherný relax a zároveň skvělý sport (a hlavně, nemusíš šlapat jako guma, když chceš jet rychle, he he he ;o)))
neregistrovaný "tomcat"
18. 11. 2001 16:13
Hejno *
Včera jsem zase zažil skvělej moment. Málem jsem vjel do hejna * - cyklistů na strakonický dálnici v mlze. Bylo jich tolik, že zabírali celou krajnici a půlku pravýho pruhu. To jsem teda čuměl. Abych jim nekřivdil, tak cca každej desátej měl blikátko na *.
neregistrovaný "ace211"
18. 11. 2001 15:27
Re: Horse
To zrychlení je docela dobrý, leckterá raketa by mohla zavidět :)

No koukám, že jsi docela odvážný s 1HP na silnici :)))))

Jinak po 30 km v sedle mohl být nasledující týden velice zajímavý :)
neregistrovaný "DieselPower1"
18. 11. 2001 14:49
Re: Horse
No, ten můj miláček odmítl po závodech nastoupit do vozíku, takže mi nezbylo, než dojít po vlastní ose. Můžu ti říct, že pěšky by to byla procházka rájem! Když prší, nevidíš na krok, a hledáš cestu z míst, kde to vůbec neznáš... zkrátka, nepřál bych ti to zažít. Nejlepší bylo, když proti nám jel autobus a nějakej frajer ho ještě předjížděl. Naštěstí si to rozmyslel, jinak bych tohle už asi nepsal... Pro zajímavost, kůň má asi tyto parametry: krok 5km/h, klus 11km/h, cval 50-70km/h (záleží podle předepsané rychlosti v m/s dle tabulek ČJF - to ale platí pouze pro předepsané časy na závodech), zrychlení 0-60km/h cca. 1s atd... Kůň trénovanej na distanční závody může na jeden zátah udělat bez problémů 60-70km. Je to ale střídání kroku, klusu a samozřejmě jezdec taky někdy musí sesednout a běžet, he he he ;o)) Není to ale o vzdálenosti, každej kůň je jinej, na parkury, na drezůru, na dostihy,.. atd. Já dávám přednsot parkuru!
neregistrovaný "ace211"
18. 11. 2001 12:26
Re: Horse
No, ale pořád lepší než pěšky ne ? :-) A co že takovou dálku ? BTW jakou vzdálenost kůň ujde na jeden zátah ? 30km je docela hodně :(
neregistrovaný "DieselPower1"
18. 11. 2001 11:40
Re: auto versus motorka
BTW Jednou jsem na koni za tmy a šera beze světla(spíš za tmy) ušel 30km. Nikdy už bych si to nechtěl zopakovat a nikomu z vás to nepřeju!!!
neregistrovaný "DieselPower1"
18. 11. 2001 11:36
Re: auto versus motorka
Nevím, dělám koně odmalička a nestalo se mi, že by se kůň někdy "splašil", utekl na pět dní a pak se vrátil. Víte, kůň je jedno z nejhloupějších zvířat, ale má fenomenální paměť. Kůň má nejlepší paměť v celé živočišné říši, až daleko za ním jsou mořští savci a nakonec tolik zprofanovaný slon! Proto, když už se kůň něčeho lekne a jeho jezdec opustí sedlo, v 99ti procentech kůň zůstane stát na místě! Je pouze jedno procento případů, kdy kůň "uteče" a to vždy zamíří domů! To, že se někde toulá x dnů a nakonec ho někdo najde jsou většinou jen zkazky lidí, co s koňmi nikdy moc nepřišli do styku. Když jde o úrazy, jsou jistá pravidla, která je potřeba striktně dodržovat, jak se ke koni má člověk chovat a pracovat s ním. Veškeré úrazy vznikají pouze z nedbalosti a opomíjení těchto pravidel! K pokálené cestě nemůžu nic říct, to je otázka vzájemné tolerance a dohody. Jsou lidi a lidi, pokud se chtějí dohodnout, pak není co řešit a pokud ne... pak to není problém koní, ale lidí!
neregistrovaný "ace211"
17. 11. 2001 22:21
Re: auto versus motorka
Když jsme u těch koní. Popíše mi někdo důvod splašení koně ? Mě to příjde iracionální a pro něho poměrně i jako nebezpečná záležitost. To je jako, kdyby na mě někdo vybafl z poza rohu a vrátil bych se za týden s tím, že jsem se splašil :-) Dovedete si představit pracovní absenci u některých pracovníků ?! :-) U jiných zvířat jsem to nepostřehl. To jen takové Off-topic téma na vedlejší diskuzi:)
neregistrovaný "PROF"
17. 11. 2001 21:42
Re: auto versus motorka
DieselPower: Já vím, ale divil by ses, co se nauklízím bobků od koňů před vlastním barákem :). Vůbec to je dost náročný, když jezdeckej sport nemá jasně daný hranice. Po takový cestě, kudy jezděj koně, se totiž nedá ani jít pěšky, jet na kole ani autem. Proti chlupatejm koňům jsem neměl nic do tý doby, dokud se mě jedna bestie zcela zákeřně a bezdůvodně nepokusila kopnout. Tím u mně skončili navěky všechny. Ne, že bych je neměl rád (dostihy v televizi jsou dobrá podívaná), ale nevyhledávám je a hlavně se jim dostatečným obloukem vyhejbám, protože jim prostě nevěřím, že se jim to v tý velký hlavě zrovna v tom okamžiku zase nerupne. Koukám, že to docela sedí do cyklistů za tmy a šera, že? :-)))
neregistrovaný "DieselPower1"
17. 11. 2001 19:39
Re: auto versus motorka
to prof: ;o))) To byla jenom "metafora" ;o)
neregistrovaný "mracek"
17. 11. 2001 19:08
Re: auto versus motorka
Tak jedu autem 3x tak dlouho... :-)))
neregistrovaný "ace211"
17. 11. 2001 19:03
Re: auto versus motorka
No jo, ale co když prší :(
neregistrovaný "mracek"
17. 11. 2001 19:01
Re: auto versus motorka
Motorky jsou neco jineho nez kola, ja jsem si koupil schvalne motorku, abych Prahu projel rychlej! Propletani na motorce je bezna vec a navic tim motorkar nikoho nezdrzuje, jelikoz jeho zrychleni je daleko vetsi nez auta a lepsi zrychleni ma uz kdejaky 50 skutr!!!(myslim na dovolenou rychlost ve meste!) Jo a to je vlastne taky duvod, proc lide vynalezli skutra :-)))
neregistrovaný "PROF"
17. 11. 2001 18:43
Re: spat k teme
DieselPower: No, motorky, kola, ohleduplnost k nim, dá se to, musí se chtít. U koní, to je jiná. Řekl bych to asi takhle: Buď k nim ohleduplnej a nech je běhat tam, kde to pro ně má nějakej význam. Tím projevíš i ohleduplnost k ostatním řidičům, který ti po parkuru taky nerajtujou se svýma plechovkama :-).
neregistrovaný "DieselPower1"
17. 11. 2001 14:19
Re: spat k teme
Víte, chápu lidi, co milujou kolo, motorku a podobně... Ocenil bych ale, kdyby se se svými miláčky chovali ohleduplně k automobilistům a naopak. Copak o to, kolo nebo motorka se dá někam odstrčit, ale jak by se vám líbilo (automobilistům, motorkářům i ciklistům), kdybych se na semafor v Legerově postavil s koněm (a že mám koně čtyři, tak mám z čeho vybírat ;o))) ? Myslím, že vzájemná tolerance a ohleduplnost (ikdyž právě ode mne to zní asi zvlášť divně) je tady namístě!!!
neregistrovaný "PROF"
17. 11. 2001 06:20
Re: spat k teme
wawrik: Kdyby jenom motorky..:-))
neregistrovaný "wawrik"
16. 11. 2001 08:22
Re: spat k teme
2prof: a jejej, profove slabe miesto - motorky :-)
neregistrovaný "PROF"
15. 11. 2001 23:08
Re: spat k teme
audino: O to právě jde, abys mu tam nechal dost místa. V autě se o to snažím a na motorce jsem za to vděčnej. Na kole se takovým místům vyhejbám :-)
neregistrovaný "Audino"
15. 11. 2001 23:06
Re: spat k teme
Prof> Vies si ty predstavit, ako je takeho motocyklistu prepletajuceho sa pomedzi autami zle vidiet v spatnych zrkadielkach? Cim menej sa tam bude pchat a pliest, tym menej skody narobi :-)
neregistrovaný "PROF"
15. 11. 2001 21:58
Re: spat k teme
Hezky se to četlo, ovšem je dobrý si uvědomit, že by to asi nikdy nevzniklo, kdyby si ty cyklisti o to sami svým chováním neřekli. Takto je jim alespoň naznačeno, jaký arzenál "zbraní" mohou od šoférů čekat. Mrzí mě však audino-vův postoj :-( I ten však dokazuje, že by bylo nejlepší ty dva tábory, cyklisty a autaře od sebe oddělit. Ona soudnost chybí oběma.
neregistrovaný "mafi"
15. 11. 2001 16:32
Re: spat k teme
Mě v Praze vždy bavila myšlenka na křižovatce při čekání na zelenou otevřít jako spolujezdec pravý dveře a do okýnka si zavěsit messengera na babetě. Jednou měl ten vůl štěstí, že jsem se podíval do zrcátka a tam ho viděl přijždět. Kdybych to neudělal, tak si dal kotoul letmo srze okno předních dveří.
neregistrovaný "lenin"
15. 11. 2001 14:39
Re: spat k teme
Já teď nedávno sejmul cyklistku. Uprostřed křižovaky se rozhodla, že pojede jinam a aniž se rozhlédla, vjela mi přímo do předního blatníku.
neregistrovaný "lenin"
15. 11. 2001 14:36
Re: spat k teme
Faktem je, že když se začnou velocipédisté proplétat mezi auty, který se rozjíždí na zelenou, klátit se do stran, naskakovat do sedel, tak to blokování beru jako bezpečnostní opatření. Ale většině cykliszů je to stejně vuřt, vjedou na chodník a pokračují dál...
neregistrovaný "bob_1"
15. 11. 2001 14:13
Re: spat k teme
Take nemam rad objizdeni zprava (na svetlech).

Nutno vsak podotknout, ze blokovat rychlejsi

(vim zes to tak audino asi nemyslel, ale vyznelo to

tak); napriklad motorkare, nebo auta; je neslusne.

Vzdy se snazim uhnout, aby mne zleva mohl pospichajici

bezpecne a bez meho ohrozeni predjet. Zprava

jim ale prednost davat nebudu. Nejsme v Anglii.


Jo a ty vychcankove predjizdejici zprava, po

kolejich atd. Mne take serou...
neregistrovaný "Audino"
15. 11. 2001 10:46
Re: spat k teme
Ja ako priaznivec cyklistiky (a cyklista), voci cyklistom ako takym nic nemam, pokial neratam tych, kvoli ktorym tato diskusia bola zalozena t.j. neosvetlenych za zhorsenej viditelnosti. Kazdopadne v nizsie uvedenom clanku popisany "zip" s radostou pouzivam, ked vidim v spatnom zrkadle na krizovatke (prip. v lubovolnej inej kolone) motocyklistu prepletajuceho sa medzi autami. Motocyklisti oproti cyklistom maju naviac mensiu manevrovaciu schopnost a tym padom, ak maju zablokovanu pravu krajnicu, je pre nich vacsi problem prebojovat sa dolava, takze nepotrebujem sucinnost s ostatnymi cakajucimi vodicmi. Podobny postup pouzivam aj na dialnici, ked je nahodou zapcha a nejaky zufalci sa pokusaju predbehnut nas, poctivo cakajucich, cez odstavny pruh.
neregistrovaný "mafi"
15. 11. 2001 10:12
Re: spat k teme
Polechtal jsem si bránici, zasmál od srdce - sranda bejt musí a recese nemá hranic. To bike fanatics: využijte tento pokec na pomstu!!! Už se těším na vaše návody, jak deklasovat vodičov.
neregistrovaný "wawrik"
15. 11. 2001 09:33
Re: spat k teme
Ale skusat by si to zase nemusel :-) Skoda, ze obcas sa s tymi spominanymi "malymi naschvalmi" od vodicov ozaj stretavam. Najviac so zablokovanim krajnice, obcas s tymi ostrekovacmi, ale to snad nebude naschval :-) A ten saponat v ociach moj zrak ozaj zrovna nezostri ;-)
neregistrovaný "mracek"
14. 11. 2001 20:05
Re: spat k teme
It's good... :-)))
neregistrovaný "DieselPower1"
14. 11. 2001 17:06
Re: spat k teme
No, ja si to možná i zkusím ;o))) Byla to vážně prča!!!
neregistrovaný "bob_1"
14. 11. 2001 10:08
Re: spat k teme
Tak takhle jsem se jiz dlouho nezasmal. Odhlednu-li

od fakticke stranky (tj. asi by to nikdo nemel

prakticky zkouset a i sam autor na to na konci

upozornuje), tak je to velice dobre a vtipne

napsane :-)
neregistrovaný "beranek"
14. 11. 2001 09:48
Re: spat k teme
Obzvlast drsny humor! :-)
neregistrovaný "wawrik"
14. 11. 2001 09:18
spat k teme
*, ktory z vas to pisal? :-)))

[odkaz]
neregistrovaný "PROF"
13. 11. 2001 22:25
Re: Odbočka od tématu
DieselPower: Fuj, že se nestydíš! Takhle navádět k lumpárnám ! :-))) ace: Nedělej si iluze, že Čechy jsou tak malý, že by se o takovým Eldoradu 1959 na číslech nevědělo. Stačí si zabrousit do různejch přehledů MV, kde je přesně vypsaný co a jak starý je ještě registrováno. Našel jsem tam i svýho Buicka 1947, který jsou tady na číslech asi 3, nebo 5, už ani nevím. Těch policejních verzí je kupa. Od úplnejch chuďasů, co mají koženkový sedáky, klima, hledáček a vzadu klec na kriminálníky až po plně vybavený vším. Interceptors, to jsou ty stíhače s naladěnejma 5.7 motorama, skříněma a podvozkama, jsou relativně vzácný. Většinou jsou v těch autech ale jinak obyčejný 5.0 V8, popř. s trochu polepšeným výkonem. Můj 1989 má ten trochu hbitější motor, tvrdší pérování a stabilizátory, silikonový hadice s extrémní životností, malinko jinak elektriku kolem motoru, látkový sedáky, klima, rádio bez kazeťáku a centrál. Ještě má pár budíků navíc, zato nemá tempomat a má jenom tenký lišty v polovině dveří. Pochází z ambasády.
neregistrovaný "ace211"
13. 11. 2001 20:32
Re: Odbočka od tématu
Doufám, že to nebude něco na způsob SkyLinu :-) 0603/853 840
neregistrovaný "DieselPower1"
13. 11. 2001 19:30
Re: Odbočka od tématu
ace2: Hele, a proč pak bys nechtěl platit benzín bez DPH, nebo si vydělávat víc a přitom ušetří i tvůj zaměstnavatel? Pro bližší info sem napiš číslo svého mobilního telefonu anebo ho pošli na adresu nothingspecial@seznam.cz
neregistrovaný "ace211"
13. 11. 2001 18:56
Re: Odbočka od tématu
Jo tak to je Classica :-) Nejvic to nastve kdyz se tankuje benzin ? Jak tam ty dane jen tecou a tecou...
neregistrovaný "DieselPower1"
13. 11. 2001 18:51
Re: Odbočka od tématu
No, upřímně, jsem sice plátcem DPH, silniční daně, daně z přijmu fyzických a právnických osob, fakticky ale žádný daně neplatím, jen jsem si vylil vztek, jako bych je platil...!
neregistrovaný "ace211"
13. 11. 2001 18:49
Re: Odbočka od tématu
Aha :-) tak to jsem netusil :-) Ale klima tam snad musi byt, ne ? To si totiz nedokazu moc dobre predstavit...
neregistrovaný "lenin"
13. 11. 2001 18:47
Re: Odbočka od tématu
Nemá to klimu ani okna v el, asi kvůli odlehčení a výkonu motoru - zeptej se profa, ten měl tuším policejní verzi. A je tu i pár aut po FBI - tam není seriového skoro nic.
neregistrovaný "ace211"
13. 11. 2001 18:42
Re: Odbočka od tématu
Tys platil dane ?! :))
A to si říkáš finanční poradce :)))))

Jinak jsem myslel klasickou Caprice s klasickou (bohatou) výbavou a nalakovat ji na na barvy LAPD (čeno-bílá) NYPD se mi moc nepáči (modro-bíla) sehnat stroboskopy a to by bylo autíčko na srazy :)


Jinak jak jsou vybaveny original netusim, ale klimatizaci, a nezbytnou el. vybavu to bude mit urcite. Nehlede na jiny podvozel. Zesilene poloosy, misto 5.0 5.7 V8 napichovadlo na předním nárazníku :-) přídavný světlomet u "A" sloupku, držák na brokovnici :-) atd, atd. Ŕíkam stačila by civilní a jen ji nalakovat...
neregistrovaný "DieselPower1"
13. 11. 2001 18:35
Re: Odbočka od tématu
Poldové jsou "mrchy" (chtěl jsem napsat sv*ně, ale nechci bejt vulgární). Dali mi tuhle pokutu, prej symbolickejch 300 za špatný parkování, ale že mi vykradli auto, šlohli mi autorádio a notebook, to je ani trochu ne*ere!!! Nakopal bych je všechny někam a tu pokutu jim stejně nezaplatím, vlastně už nikdy žádnou nezplatím!!! Platím daně jako magor, ale že bych za to měl nějakou proti-službu od státu, to ani náhodou...! Tak jo, zejtra zajdu na finanční úřad a požádám o opravné přiznání, a už žádný daně platit nebudu!!! Nikdy!!!
neregistrovaný "lenin"
13. 11. 2001 18:31
Re: Odbočka od tématu
Pozor, cajtský auta jseou totální holátka, stejně jako drožky.
neregistrovaný "ace211"
13. 11. 2001 18:27
Re: Odbočka od tématu
No to jsou věci... Z Avie ?!


Ted jeden z Ambasady koupil Caprice (cernou) z 90. roku za 50 tis v aukci :-) Taky bych si nechal říct, černá Caprice :-) Hnedle bych si udelal bilé dveře. Maják na střechu :-) I když by se mi více libila Caprice 91 která už měla jako policejní ty užasný stroboskopy do trojuhelníku který jsou naprosto super :-) (ted je mají všichni USA policajti) Na srazech by to byla masaz. Nebo s takovou Caprice zastavit vedle Feldy nasich policajtů :-) Bejt jima tak zahodim klicky a davam vypoved :-) Naloženej vklimatizovanem voze s 5.0 V8 pod kapotou a znudeně se na ně dívat, jak se potí ve své neklimatizované bez posilovace vybavené 1.3 :))))))))
neregistrovaný "lenin"
13. 11. 2001 18:11
Re: Odbočka od tématu
to ace - Když jsem sháněl ameriku v devadesátým roce tak jsem jezdil právě po těch co tu byly už za komíků z ambasád. Jo, to jsem viděl věci - je libo ¨TransAma 75 s motorem Avia nebo Plymouth Fury s motorem volha. Auta z 50. let zašly nedostatkem ND ( byl tu imperial, vím o troskách 3 impal 1959, někde je údajně Caddy 1959 s motorem Bucegi - u amerik v oblibě hned za Avijkou.) Ale byly to hlavně menší auta - Ramblery americany, Plymouthy Savoy atd. Mimo několika exemplářů to jsou do neopravitelna zničené stroje.
neregistrovaný "ace211"
13. 11. 2001 17:53
Re: Odbočka od tématu
Mno co mám info, tak se da za 10 kKč zařídit i bigfoot :-) povinný ručení se platí jen třetina, ale stupidní je to že s tím můžeš jezdit jen do serivisu na srazy a nějaký km týdně. Nicméně vždy můžeš ject do servisu, že ? Nebo na sraz do Vídně, Berlína, Moskvy :o)
neregistrovaný "lenin"
13. 11. 2001 17:51
Re: Odbočka od tématu
Veteránský čísla ( pokud je ty íkvéčka na ministesrtvu dopravy nezakážou) jsou ideálním řešením.Pojistky platíš jen část, vůz musí být jen v dorém původním stavu. Horší je to ale s upravenými auty - hotrot, bigfoot atd. K těm nevím jak se testační komise postaví.
neregistrovaný "ace211"
13. 11. 2001 17:43
Re: Odbočka od tématu
Ale najde se docela dost aut. Na srazech je objevi par 60-70th ktery maji klasicke SPZ, takze to nejak slo :-) Nedavno jsem koukal nad jednou zelenomodrou Impalou
neregistrovaný "ace211"
13. 11. 2001 17:42
Re: Odbočka od tématu
No :-) třeba velvyslanectví USA bylo docela dobrý zdroj aut :-) Nebo se mozna dalo dovezt jeste pred restrikcema jako auto z USA a u nas prihlasit.
neregistrovaný "PROF"
13. 11. 2001 17:40
Re: Odbočka od tématu
ace: To jsem se musel zasmát :-). Kde by takový normální noty asi vzal, že?
neregistrovaný "lenin"
13. 11. 2001 12:45
Re: Odbočka od tématu
Počítej 300 - 500 kKč, dle stavu a rabatu dovozce.

Občas se objeví něco v AAA.
neregistrovaný "ace211"
13. 11. 2001 12:29
Re: Odbočka od tématu
Ve slušným stavu to není IMHO zas až tak velký problém. Nedavno jsem ho videl prodavat v inzeratu na www.usmotors.cz tak se na to podivej, eventualne bude nekde v blizke historii. Cena je dle stavu a SPZ. Pokud bude na klasickych SPZ coz neni moc pravdepodobne. Tak cena bude nekde kolem 300-400 Kc za vystavni stav. To jest na kousku, ktery potrebuje jen kazdou nedeli vylestit. Pokud budena veteranskych cislech coz je ta pravdepodobnejsi verze tak cena kolem 250 tis + - dle stavu. Nicméně tychla auta mají to výhodu, že nereznou coz je důležité a za druhé mají nesmrtelné motory, tuším že je tam 8.2L /V8 a to je motor, který se znicit nedá :-) Maximálně bude vyžilej interier, coz je hracka. Muzu ti klidne hodit kontakt na cloveka co dela renovaci interieru, pokud bys to chtel do kuze tak cena za sedacku 7 kKč. Samet by byl levnější, ale vzhledem k tomu, že je to convertible. Pokud by byl problém s převodovkou, což není běžný jev (spíš jen vyjímka když funguje špatně) tak mam taky kontakt na cloveka co je velmi dobre opravuje. Jinak tyhle auta jsou investici na ktere se neprodelava. Cenu si budou drzet stale stejnou a postupen casu bude stoupat, zvlast pokud se jednalo o vyjimecne modely, coz Eldorado bylo diky malo vyrobenym kusum vzdy a jeste k tomu convertible.... Lepsi uchovani penez nenajdes. Jenom to nesmis nekde nabourat... :-)

Pokud by jsi chtěl nějakou ultra klasiku, třeba Cadillac Eldorado Biaritz (asi to mam blbe napsany) convertible z roku 1959, a byl by ve vystavnim stavu tak si priprav půl mega :-) a nedejboze kdyby byl na normalnich SPZ... :)
neregistrovaný "d.aemon"
13. 11. 2001 12:08
Odbočka od tématu
Koukám, že to tady už s původním tématem vůbec nesouvisí, ale využiju toho a zeptám se vás:Jak těžký je u nás sehnat něco takovýho, jako to Eldorado na uvedeném obrázku ve slušným stavu a na kolik by takovej mazel přišel?
neregistrovaný "PROF"
12. 11. 2001 19:27
Re: Chevrolet Voyager
lenin: Pošli mi, prosím, mailem kontakt na ty noty. Je to od toho mýho černýho Cadyho? Kolik za ně chtěj? Máme tu jedno limo bez not. Jinak, co by stálo to auto celý tak jak je i s notama ? Já jsem totiž takový pako, že si kupuju svý auta klidně ještě jednou:-) Ne, tohle opravdu ne, ale ten, co si vzal to druhý limo, má nějakej problém s computerem, takže by to možná vzal na díly.
neregistrovaný "ace211"
12. 11. 2001 19:02
Re: Chevrolet Voyager
Samozřejmě Eldorado :-) a foto je pro pohodlnost tady


[odkaz]
neregistrovaný "ace211"
12. 11. 2001 18:48
Re: Chevrolet Voyager
Jo ten samej rok, ale Eldoardo convertible :)))) Obrazek jsem uz nekam daval (asi v jiný diskuzi)
neregistrovaný "DieselPower1"
12. 11. 2001 18:48
Re: Chevrolet Voyager
to lenin: Tak to jo... :o((( fňuk
neregistrovaný "lenin"
12. 11. 2001 18:44
Re: Chevrolet Voyager
to DP: Caddy De Ville 1977 2 dr, 500 cui. Moje představa o autě
neregistrovaný "lenin"
12. 11. 2001 18:42
Re: Chevrolet Voyager
2ace: určitě ne, ale o jedněch notách na limo vím.
neregistrovaný "ace211"
12. 11. 2001 18:38
Re: Chevrolet Voyager
Hele Lenine, když nad tím tak přemýšlím. Nebyl si to ty kdo po mě chtěl Limo do 200kKč a pak ji sehnal bez papírů ?
neregistrovaný "DieselPower1"
12. 11. 2001 18:27
Re: Chevrolet Voyager
lenin: Chápu, ať žije 454 Long Block!!! (když jsme u toho, líbí se mi .454 Casull, he he he :o)))
neregistrovaný "lenin"
12. 11. 2001 14:01
Re: Chevrolet Voyager
to ace+ Diesel: Nenapsal jsem, že to auto je ročník 1987. Ze je to chudáček píšu proto, že mně zajímají motory od 305 cui. Jinak jak jsem již napsal ten motor v Oldovi má stejnej výkon jako můj Grand Marquis.
neregistrovaný "mafi"
12. 11. 2001 08:36
Re: Cyklista v noci
taky jsemto přečet. Chudák, ale zavinil si to sám. Celkem bych rád viděl svědomí oněch řidičů který ho přejeli a srazili a ujeli. Mám pocit, že se jim musí "velmi dobře a klidně spát".
neregistrovaný "mracek"
11. 11. 2001 18:30
Re: Cyklista v noci
To jsem cetl uz na idnes! Tomu se povida smula! Sam jsem minuly tyden byl temer svedkem nehody, pri kterem byl usmrcen chodec! Vina byla pravdepodobne dana ridici, ale v tech mistech by chodci nemeli co delat, protoze je to v zatackach a silnice neni pro chodce vubec siroka! Chudak ridic a blbej chodec, ze tam leze! V tom miste je rocne usmrceno minimalne 5 lidi, vetsinou ridicu!
neregistrovaný "ace211"
11. 11. 2001 13:34
Cyklista v noci
Tak se přečtěte tento článek
[odkaz]


Docela to stojí za to :)
neregistrovaný "ace211"
8. 11. 2001 21:15
Re: Chevrolet Voyager
jo ten 3,5 od Chrysleru je jedno z nejlepších co se dá na USA trhu koupit hned po V8 od Northstaru, teda IMHO.
neregistrovaný "PROF"
8. 11. 2001 19:58
Re: Chevrolet Voyager
lenin, č. 113: To je to pravý: Mít svobodnou volbu jezdit v čem chceš, za předpokladu, že to je v dobrým technickým stavu, nebudou problémy se sháněním papírů.
neregistrovaný "DieselPower1"
8. 11. 2001 19:32
Re: Chevrolet Voyager
lenin: 3.8L Series II je sice V6 OHV, ale žádnej chudáček, má 195 až 205 koní (podle auta) jako atmosferickej a 240 jako přeplňovanej. V BUICKU Regal jezdí za 8.5L na 100km a v LeSabre 9L na 100km. A víš proč se pořád montuje? Oproti 3.4 DOHC má alespoň točivej moment a je prakticky bezporuchovej. Pokud bys chtěl nějaký auto od GM s 3.4L, tak ať je mladší než z roku 1998, jinak budeš v srvisu prostě furt. A ještě něco, 2.7L od Chryslera jezdí za 11.2L, 3.2L za 11L a 3.5L za 11.7L (viz vlastní zkušenost z USA), a to jsou "HI-TECH" all-aluminium DOHC.
neregistrovaný "lenin"
8. 11. 2001 18:43
Re: Chevrolet Voyager
Je tam 3,8, takový ten šestiválcový chdáček. no i když ono to má stenejch 170 HP jako 5l Mecury na menší auto, ale zas to jezdí za 10 l. Ale mně nebaví to kvičení předních kol.
neregistrovaný "ace211"
8. 11. 2001 18:37
Re: Chevrolet Voyager
kdo se má vyznat v těch nizko objemových motorech :)
neregistrovaný "DieselPower1"
8. 11. 2001 17:11
Re: Chevrolet Voyager
Pokud vím, tak GM dělá: 3.1, 3.4, 3.8. O 3.6 nemám tušení... :o?
neregistrovaný "lenin"
8. 11. 2001 11:44
Re: Chevrolet Voyager
Jo a pokud ná někdo noty z luminy na Voyageru, je to jednoznačně chyba týhle svobodný země - moct bez problémů přihlást auto v dobrým tech. stavu nebudu přemýšlet o shánění čísel.
neregistrovaný "lenin"
8. 11. 2001 11:38
Re: Chevrolet Voyager
jo a za rozumnou cenu - moh jsem je mít za 7tk, ale díky zmatkům v době přepisu jsem to nerealizoval a majitel už zmizel někde ve státech.
neregistrovaný "lenin"
8. 11. 2001 11:35
Re: Chevrolet Voyager
Jo já jsem taky měk Ford mercury sable lincoln Town. Teď prostě potřebuji papíry na tři konkrétní typy, který vypadají stejně - t.j. Buick le sabre85-92, Pontiac Bonnweville 85-92 a Olds Regency 85-92, FWD 3,8
neregistrovaný "ace211"
8. 11. 2001 11:22
Chevrolet Voyager
Hele on ten Chevrolet Voyager není vůbec nerealnej. Ted jsem zrovna mluvil s jedním člověkem ohledně papíru na GM 3.6 a říkal že papíry jsou problém, a že se nechce pouštět do něčeho čeho byl svědkem že má někdo napsanýho Chevroleta Voyagera.... takže jsem si vzpoměl :-) Tak ona to může být tvrdá realita :p)
neregistrovaný "ace211"
8. 11. 2001 11:18
Re: Charger
Jo jo ten zelenej. Ten pěknej. Ten divokej. Ten živočišnj... prostě muscle car se vším všudy. Já se v něm chci project. Moc moc :)
neregistrovaný "lenin"
8. 11. 2001 09:59
Re: Charger
Myslíš toho zelenýho - ?
neregistrovaný "DieselPower1"
7. 11. 2001 22:58
Re: Skoro jsem ho dostal
prof: Tak to jsi mě dostal!!! :o)))
neregistrovaný "ace211"
7. 11. 2001 22:55
Re: Skoro jsem ho dostal
Tak to je taky dobrý, sice je to mírně off topic ale hodně často se v inzerátech objevuje "centrální zamikání" :-/
neregistrovaný "PROF"
7. 11. 2001 22:36
Re: Skoro jsem ho dostal
DieselPower: Já jsem zas zrovna nedávno objevil v Annonci inzerát, že nějakej řízek prodává Chevrolet Voyager. To by se amíci divili, co všechno vyrobili, že jo?
neregistrovaný "ace211"
7. 11. 2001 20:24
Re: Skoro jsem ho dostal
To jo dobrý to je. Ale takovej Dodge Charger .... óóóóó kdo mě sveze ? Prosííím. Moc moc moc...
neregistrovaný "DieselPower1"
7. 11. 2001 19:50
Re: Skoro jsem ho dostal
Jo, s tím BUICKEM máš pravdu, je to taková Americká zelená (spíš zeleno modrá - asi jako má Nissan Primera podsvícené budíky, prostě taková studená modro-zelená). BTW: Corvette Z06 je u mě super auto, kam se hrabe Viper... Má sice jenom 405 koní, ale 60mil zvládá za 3.9 vteřiny!!! Jo, taky jsem slyšel, že bude speciální edica Fordu Mustang s přeplňovaným osmiválcem SOHC 2V (ne s tím DOHC 4V z Cobry), co má mít 420 koníků (takže snad strčí do kapsy i Cobru R z roku 1999 (je tady někde na AUTO.CZ recenzovaná)...
neregistrovaný "ace211"
7. 11. 2001 18:55
Re: Skoro jsem ho dostal
jestli to ma jeste zelenou barvu... tak urcite. Ale pochybuju ze by vymjsleli na dve auta ze stejneho koncernu odlisne veci
neregistrovaný "tomcat"
7. 11. 2001 18:02
Re: Skoro jsem ho dostal
to ace2: Takže to bude totéž co v Buicku....
neregistrovaný "tomcat"
7. 11. 2001 18:00
Re: Skoro jsem ho dostal
To DieselPower: Máš pravdu, měl jsem utkvělou představu, že to byl Viper a přitom to je Corvetta. Takže GM. Sorry.
neregistrovaný "ace211"
7. 11. 2001 17:57
Re: Skoro jsem ho dostal
Jo to je taky dobrý :-) Jestli promíta Corvetta rychlost na sklo, tak to je to same jako u Buicka. Ten ukazuje taky jen rychlost. I kdyz si dokazu predstavit ze v budoucnu si ridit navoli ty udaje ktere bude chtit zobrazovat a ktere ne. Treba jen Rychloměr, nebo jen otačkoměr (sportovní auta) nebo oboje. Plus další možné hodnoty definované uživatelem.
neregistrovaný "DieselPower1"
7. 11. 2001 17:41
Re: Skoro jsem ho dostal
to ace2: Znám týpka, kterej mi tvrdil, že Chrysler je značka od GM :o)))
neregistrovaný "ace211"
7. 11. 2001 17:36
Re: Skoro jsem ho dostal
No jo já sem *. To vím, ale ted najak na me to GM spadlo a mam tak nejak nutkani vsechno americky rvat do GM, hlavně že jsem měl chryslera...
neregistrovaný "DieselPower1"
7. 11. 2001 17:17
Re: Skoro jsem ho dostal
Viper na sklo nic nepromítá, teda pokud vím, tak na sklo promítá pouze Corvette, a to nikoliv NigtVision ale rychlost v milich za hodinu...
neregistrovaný "tomcat"
7. 11. 2001 16:58
Re: Skoro jsem ho dostal
to ace2: Je to jenom drobnost, ale Viper je Dodge a patří pod DaimlerChryslera a né pod GM.
neregistrovaný "ace211"
7. 11. 2001 10:32
Re: Skoro jsem ho dostal
jo ? tak to mi uniklo :-) mozne to je, GM jako GM...
neregistrovaný "DieselPower1"
7. 11. 2001 10:32
Re: Charger
to ACE> Do amerických aut jsem fanda tak ti můžu rovnou říct, že Seville není luxusnější než DeVille (zvlášť co do komfortu a velikosti je nemůžeš srovnávat, DeVille nabízí více místa než 613-ka), je tam jenom odlišná cenová politika, kdy Seville má kopírovat tzv. Evropské sportovní limuzíny (taky proto ho zkrátili na pět metrů). Do Seville se určitě nemontuje (a do současného modelu asi ani nebude). Jinak pár čísel, celkem se prodalo už přes deset tisíc DeVille s NightVision, deset tisíc jenom pro to, že firma, která tohle zařízení pro GM vyrabí jich ročně nestačí vyrobit víc, než 7.300ks. Auta s tímhle systémem jdou prostě na dračku.
neregistrovaný "tomcat"
7. 11. 2001 10:21
Re: Skoro jsem ho dostal
Myslim, že na sklo promítá údaje taky Viper.
neregistrovaný "ace211"
6. 11. 2001 18:21
Re: Skoro jsem ho dostal
Kdo chce vedet jak funguje nocni videni tak ukazka je na www.cadillac.com za priplatek se montuje do modelu DeVille. Do dneska jsem nezjistil jestli je i v SeVille coz je luxusnejsi model. Ve standartu neni a priplatkova polozka take chybi. Tak nevim. Kazdopadne technologie je to uz pomerne stara, ale stridave se objevovala na trhu a sridave mizela. Objevovala se jako dukaz pokroku te dane automobilky (Cadillac, Renault) a pote zas potichu moznost objednani zmizela pro nezajem z duvodu vysoke porizovaci ceny. Jinak jsem pro, rady bych to uvital, stejne tak jako moznost promitani udaju primo na sklo auta (momentalne jen Buick)
neregistrovaný "tomcat"
6. 11. 2001 10:04
Re: Skoro jsem ho dostal
to wawrik: Ono jde spíš o svobodu volby. Bez nočního vidění podle momentálních podmínek občas trefíš, občas netrefíš a je jedno, jestli jsi chtěl, nebo nechtěl. No a s nočním viděním si vždycky můžeš vybrat :o))))
neregistrovaný "wawrik"
6. 11. 2001 09:22
Re: Skoro jsem ho dostal
2tomcat: jo, s nocnym videnim by si ich trafil vzdy :-)
neregistrovaný "tomcat"
6. 11. 2001 08:58
Re: Skoro jsem ho dostal
to ace2: Nemám tam lamely, ale králičí pletivo - to se čistí dobře :o))). Na autosalónu jsem viděl (myslím, že to bylo u Cadillacu) systém nočního vidění, kterej tyhle * umí dobře detekovat. Teda, auta byly fest hnusný, ale tohle bych si dal říct....
neregistrovaný "ace211"
6. 11. 2001 07:47
Re: Skoro jsem ho dostal
to je pravda taky bych se lekl. Zaschla krev se blbe dostava u predniho grilu. Se musi čistit lamala po lamele a to je zbytecnej vopruz....
neregistrovaný "PROF"
5. 11. 2001 23:16
Re: Skoro jsem ho dostal
Teď, cestou z chalupy, jsem potkal taky jednu lahůdku, ale pro změnu chodce. V lese po krajnici se motal v maskáčích, takže byl dokonale neviditelnej. Ani si neuvědomuju, jak jsem ho lokalizoval. Přežil to, já leknutím, že ho sejmu, málem ne.
neregistrovaný "mafi"
5. 11. 2001 22:17
Re: Skoro jsem ho dostal
To já jich v pátek v cca 19 hod v Nymburce dostal málem několik. Tma jako v pytli a místní saigonská skupina v černých bundách a kalhotách plnila bobříka odvahy jízdou na neosvětleném kole. Okovanou botu a kopat a kopat a kopat ....
neregistrovaný "tomcat"
5. 11. 2001 08:20
Skoro jsem ho dostal
Včera večer jsem skoro dostal jednoho * - cyklistu. Odrazky - nic, světla - nic s výjimkou blikátka nahoře na baťohu, který tam asi měl, aby na něj nesedlo letadlo. Jel prostředkem blbě osvětlený ulice - asi chtěl odbočovat doleva. Losí manévr to spravil, blbě se mi udělalo až doma. Ještě, že jsem jel pomalu. *.
neregistrovaný "mafi"
29. 10. 2001 09:31
Re: to prof & monsoon
Chlapi máte oba pravdu. Budeme se akorát zbytečně rozčilovat a bude to stejně na nic. To že můj pohled na svět je v tuto chvíli těžce negativní je fakt, ale na druhou stranu - komu je co do toho a nehodlám tím nikoho otravovat. Je to můj problém a já si ho vyřeším. Pravdou zůstává, že boží mlýny melou pomalu, ale spravedlivě a na každýho jednou dojde. Doufám, že mé příští interpelace budou pozitivní. čágo a mějte se líp než já!
neregistrovaný "PROF"
28. 10. 2001 18:18
Re: to mafi
monsoon: Ironie je, že oba máte pravdu i stejný zájem a přitom se hádáte. A ty, které by měla vaše nespokojenost zajímat, nemají ani v nejmenším ochotu, připustit, že se některýmu z vás něco nelíbí. Jenom by mě, monsoon, zajímalo, jestli je "tam" alespoň jedinej, o kterým by se dalo říct, že je to člověk na svým místě a dělá to dobře, prostě, že to není *. Ptám se proto, abych se pokusil objevit někoho, komu bych mohl dát s čistým svědomím svůj hlas.
neregistrovaný "monsoon"
28. 10. 2001 09:57
to mafi
- urcite si nemyslim, ze jsi blbecek, jenom si myslim, ze vsechno moc "roznamnavas" zabejvas se detailama a dulezity veci ti unikaj. Kdyz to takhle budes delat dal, prozijes zbytek zivata stale nasranej. Drive se tyhle veci nedostali vubec "napovrch" (protoze se v mediich smelo hovorit o pouze o uspesich - prestoze miliardy tekli na Kubu, Ruska, Vetnamu, Albanska....) jenze jsme o tom nevedeli a tak jsme zili relativne spokojeni. Nevim jak te muze rozcilit kotel, ja se na takovej ucelovej "bulvar" vubec nedivam. Ovsem nenapadla te jedna zasadni vec? Ze treba drive by vubec takova vec nebyla mozna, aby obycejni lidi mohli nekde v televizi pokrikovat a kritizovat vladnouci nebo i jine ministry a poslance? A to jsou ty "veci", kterych ja si vsimam jako dulezitejsich a podstatnejsich. A to, ze je Zeleznej *, to neznamena, ze budu kvuli tomu nadavat na vsechny.
neregistrovaný "beranek"
27. 10. 2001 21:57
Re: Gulianiho praktiky v NY
A co se tyce koukani do kufru, zakon podminky takoveho prohledavani opravdu dost zprisnuje.§18 z.o PCR:"1) Při pronásledování pachatelů některého ze zvlášť závažných úmyslných trestných činů :-! anebo jiných úmyslných

trestných činů, k jejichž stíhání zavazuje vyhlášená mezinárodní smlouva, a při pátrání po těchto pachatelích a věcech

pocházejících anebo souvisejících s uvedenými trestnými činy, je policista oprávněn prohlížet dopravní prostředky, zda se v nich

tito pachatelé anebo věci nenacházejí.

(2) Při pátrání po hledaných osobách, zbraních, střelivu,výbušninách, omamných prostředcích nebo odcizených věcech, jsou

policisté oprávněni přesvědčit se, zda se hledaná osoba nebo věc nenachází v dopravních prostředcích, je-li důvodné podezření, že

tomu tak je."
neregistrovaný "beranek"
27. 10. 2001 21:53
Re: Gulianiho praktiky v NY
To vse je otazka dukaznich prostredku a jejich primerenosti.Jak jinak nez mericim zarizenim bys chtel presne zmerit rychlost jedouciho vozidla, aby to bylo objektivni?Na to, ze jedes na cervenou ovsem, staci svedectvi policisty.Takova je praxe a jina asi byt nemuze.Kdybys chtel po kazdym policistovi, aby te mel natocenyho, jak blikas dalkovyma, to by nikdo za prestupek nepykal.Taky se mi to nelibi, ale lepsi reseni, v mezich prava, neexistuje.Jinak vidim, ze mas smysl pro humor a to je dobre."Obvineni ze spineni auta", mas na mysli jako trestny cin?Nebo prestupek? :-)))
neregistrovaný "Jery V."
27. 10. 2001 20:50
Re: Gulianiho praktiky v NY
To s tím šacováním auta by mě taky zajímalo.Kdysi dávno nám na školení řidičů referentskejch vozidel vykládal lektor z autoškoly,že polda nemá nárok vidět obsah tašky,vaku nebo kabely v zavazadlovym prostoru,prej by musel mít povolení k domovní prohlídce.Má prej právo jen na věci od auta-rezervu,žárovky atd.Je to pravda???
neregistrovaný "mafi"
26. 10. 2001 22:57
Re: Gulianiho praktiky v NY
to monsoon: Hezký, že nás vychovávaj rodiče - svatá pravda, kdo má to štěstí. Otázkou zůstává v jakým systému nás vychovávaj a co nám říkaj, že je správný. Já si pamatuju doby komunismu, kdy nám říkali jak to bylo a po revoluci, jak to asi má být. Použiju slova hereckého mistra Landovského: Lidi měli na hlávě máslo, pak si hlavu posypali popelem a dneska jim ty *** tečou po ksichtě." A pokud si myslíš, že jsem pouze blbeček co vykřikuje "hospodský nesmysly" tak nad tím začni trochu přemejšlet a věci spolu nesouvisející si dávej do logickejch souvislostí. Budeš překvapenej na co příjdeš sám selským rozumem. Např. proč český stát z peněz daňových poplatníků, bude platit pokutu uznanou arbitrážním soudem ve Švédsku za soukromou osobu pana Železného a jeho CET 21? By se mi taky líbilo okrást někoho o jednu miliardu a ještě si nechat zaplatit soudní výlohy od spoluobčanů. Železný sám přiznal dohodu s ODS a ČSSD o informacích poskytovaných do vysílání!!!! Proboha živýho kde to jsme? když si politici diktujou do televize co se má říkat a co ne? Tyhle hnusy snad nebyly ani za komunismu!! Co mě taky vytáčí je kotel paní Jílkové. Když se tam obyčejný český člověk rozčiluje nad oprávněnou věcí, tak mu pí. Jílková sdělí, že není konkrétní. A zažil jsem a viděli to milióny TV diváků a našich spoluobčanů, kdy onen člověk měl jasně dokazující materiály o vině a lžích daného politika, a pí. Jílková mu vzala slovo a zametla to do autu, že je příliš konkrétní. Jílková má vymezej okruh otázek, který prostě nesměj do vysílání a pokud se na to někdo zeptá, tak to musí smíst ze stolu. To si toho všímám jenom já? Nebo trpím na deja vu? Žiju ve snu?
neregistrovaný "ace211"
26. 10. 2001 21:54
Re: Gulianiho praktiky v NY
Počkej mě to fakt někdo říkal, že když se chce policajt hrabat v cizím autě, tak musí mít rukavice aby


1. Nebyl obviněn z ušpinění auta


2. Z rozsévání nemoci :-) (co když před chvilkou konktroloval nějakou šlapku,nebo feťáka)

A jak to, že při rychlosti musí dát důkaz, a pří blikání světlama nemusí, to snad divný ne ? I když je fakt, že když nezastavím na STOPce tak taky těžko dodá důkaz a přesto mě asi může dát pokutu.
neregistrovaný "beranek"
26. 10. 2001 20:15
Re: Gulianiho praktiky v NY
Aci, upozornuji te, ze k uznani vinnym z prestupku, kdy blikas dalkovyma, staci svedectvi policisty.U rychlosti je to jine.Policajt ze nema pravo nechat cloveka vystoupit z auta?No, nikde se to vyslovne nerika, to je pravda, ale co tim jako ziskas?S tema rukavicema, to je dobrej for.
neregistrovaný "beranek"
26. 10. 2001 20:11
Re: to monsoon
Ach jo, nekdo tady mota pojem vina(asi ma na mysli umysl) a pojem zavineni, pod ktery se vejde jeste take nedbalost.Podle prestupkoveho zakona mame nedbalost vedomou a nevedomou.Takze kdyz jedeme rychle, staci jako zavineni nedbalost.Jinymi slovy bud vedel ridic, ze porusuje pravem chraneny zajem, ale spolehal, ze jej neohrozi nebo nevedel, ackoli vedet mel a mohl.Tim mame zavineni.Policista se zepta, proc jsi jel rychle a co mu reknes?Kaslu na nejakou rychlost - nedbalost.Jel jsem rychle, ja vim - umysl.Porad budes uznan vinnym z prestupku.Jiste, ze svoji nevinu neprokazujes, policista ti vyse popsanym postupem vinu(rozumej zavineni) prokaze.Nic jineho jsem netvrdil.
neregistrovaný "PROF"
26. 10. 2001 19:11
Re: Gulianiho praktiky v NY
wawrik: Já vím, mám úplně stejný zkušenosti jako cyklista i jako šofér.
neregistrovaný "PROF"
26. 10. 2001 19:10
Re: to monsoon
mansoon: Máš pravdu, tak jak to popisuješ by to byla paráda. Ovšem to by ty naše zákony musely mít malinko jinou úroveň, aby se daly pochopit jednoznačně a jasně a ne aby ses na každou blbost musel dotazovat na příslušný ministerstvo, jak to vlastně mysleli v tom a tom paragrafu. Svý by ti beranek jistě řekl a to je pro něj, jako právního profesionála podstatně jednodušší, se v těch výtvorech orientovat. Sám privatizovatel knižního velkoobchodu se nechal nedávno slyšet, že pro prostého občana je prakticky nemožné se v zákonech vyznat. Nevím, jak často a v jakých věcech jsi se již potřeboval do zákonů podívat, já mám s výkladem zákonů jen ty nejhrůznější a těžko představitelný zkušenosti. Navíc tvojí příjemný iluzi brání ještě jedna skutečnost a to ta, že ty zákony jsou schvalovány právě těmi, co jsou více vidět a nedělám si iluze, že je mezi nimi většina těch slušných. Stará pravda mluví o tom, že slušnej člověk do politiky neleze a pokud to udělá, tak tam jeho ideje dlouho nevydrží. Ale nic ve zlým, tvůj výklad by seděl, ovšem v současný situaci v ČR je více tou pouhou iluzí o tom, jak by to tu mělo chodit.
neregistrovaný "wawrik"
26. 10. 2001 13:46
Re: Gulianiho praktiky v NY
2prof: je pravdou, ze taketo debaty beriem vaznejsie, ako by bolo zdrave. Chodim na bajku dost a _kazdy_ den ma niekto ohrozi. Naposledy pred desiatimi minutami mi * z bocnej nedal prednost, zastavili sme tak, ze som mal nohu opretu o jeho kapotu a odtlacal som sa nou. * vyliezol, ze preco nemam zapnute svetlo (bolo nieco po jedenej), ze on ma nemohol vidiet (nosim svietivo zltu bundu, uz nic svetlejsie neexistuje) a podobne dristy. Toto je presne ten typ ludi, co vytlaca cyklistov na krajnicu, predbehne ich a dupne na brzdu a podobne. A deje sa to kazdy bozi den. Nerobim si nadeje, ze kazdy cyklista jazdi tak, ako ja, nech uz to je dobre alebo zle. Ale stale ostava faktom, ze ako cyklista som viac ohrozeny autami. Ako vodic mam s cyklistami ovela menej problemov, nie ze by som ich nemal, ale dokazem ich spravanie predvidat a nerobi mi problem trebars pribrzdit a vliect sa za nim 50 m trebars tridsatkilometrovou rychlostou, pretoze ostava malo miesta. Nezabije ma to, ale jeho by mohlo, dotiahnute ad absurdum.
neregistrovaný "ace211"
26. 10. 2001 11:00
Re: Gulianiho praktiky v NY
No já si myslím. Musí prokázat vinu a ne já nevinu. Presunkce neviny funguje i v přestupkovém řízení. Takže v mém hypotetickém případě bych musel být na jejich videokameře jak zuřivě blikám na protijedoucí. To samé je s rychlostí. Když ti policajt řekne že jsi jel rychle tak musí být schopen doložit zaznam přestupku. Jinak * off.. A když začne hodně prudit, tak mu řekneš že není předpisově ustrojen a zažádáš si jeho číslo odznaku a hodnost.

Jinak jsem slyšel, že policajt nemá právo nechat vystoupit člověka z auta. A další prý když se chce podívat do auta tak musí mít rukavice :-) Netušíte jak to s tím je ?
neregistrovaný "monsoon"
26. 10. 2001 10:41
Re: Gulianiho praktiky v NY
Ach jo.... svoji nevinu nemusis prokazovat - prober se chlape - kde to zijes?
neregistrovaný "wawrik"
26. 10. 2001 09:48
Re: Gulianiho praktiky v NY
2lenin: moment, ja nevrdim, ze sa cyklista nema chovat zodpovedne, to je omyl. Ale je to zacarovany kruh, ako cyklistu ma nikto neberie vazne, som len zle pohodeny karton na krajnici, ktoremu sa netreba ani vyhybat. Preto musim davat bacha a robit veci, ktore by som inak nerobil, a o ktorych viem, ze su vodicom proti srsti. Uz som to tu v motorcafe aspon dvakrat popisoval, nechcem sa opakovat.

2ace: brzdit kamiony v kopci ma nenapadlo :-) Ale skus ho - trebars aj s americkou kravou - vytlacit, alebo ho vystras tym, ze nanho zatrubis :-))
neregistrovaný "beranek"
26. 10. 2001 09:36
Re: Gulianiho praktiky v NY
to ace2:Vyjma pripadu mereni rychlosti, kde je potreba zkalibrovane zarizeni a fotka, staci svedectvi policisty k tomu, abys byl uznan vinnym z prestupku.Umysl je krasna vec, ale o prokazovani umyslu se hovori u trestnych cinu, nikoli u prestupku.Ve skutecnosti je to v prestupkovem zakone presne naopak nez v trestnim.Staci totiz nedbalost, umysl jen tam, kde je to vyslovne stanoveno(a to u prestupku na useku bezpecnosti silnicniho provozu neni).Nechci te strasit, ale nas pravni rad umoznuje nasledujici situaci:Bude stat policejni hlidka(2 policajti), ktera te zastavi.Pane ridici, bla bla bla, jak to ze blikate dalkovyma?A ty budes rikat, zes neblikal(treba).No co, dukazy tady posuzuje policista a sankci uklada taky on.Takze to mame za 200, jste drzej?Za 500!Ty odmitnes zaplatit na miste, bude to resit okresni urad(porad ty samy lidi tzn. zpravidla bejvaly policajti).A hadej komu bude verit?No tobe rozhodne ne!Probehne rizeni, dalsich 500 jako naklady rizeni.Jo, odvolat se muzes, ale na kraji to potvrdi, protoze bude verit tem na okrese.Argument, ze si to vymysleli, nezabere.A tim to skonci.A ty nikdy neprokazes(leda ze bys mel duveryhodny svedky, a to hodne svedku), ze si to vymysleli.Od unora pristiho roku bude mozno nechat tyto spravni rozhodnuti prezkoumat soudem, ale neni odhadnutelne, komu uveri soud, kdyz nebudes mit svedky.Tak jen tolik k otazce prokazovani zavineni v prestupkovem rizeni.Musis spolehat na to, ze jsou policajti slusny lidi.Ale kdyz te budou chtit dostat, nezabranis tomu.
neregistrovaný "monsoon"
26. 10. 2001 08:18
Re: Gulianiho praktiky v NY
to prof - to já se zase navezu..., protože tyhle "hospodský" naprosto nekonkrétní tlachy mě už začínají docela nasýrat. V minulosti tady bylo už pár národů co chtěli tu svoji společnost vychovat v lepší společnost. Nevím jak dalece jsi pamětník, ale připomenu ti třeba Sovětskej Svaz nebo Kubu a jiné. Já vycházím s toho že velká většina lidí a tím i rodiču jsou slušný lidi. Ovšem o těch se nikde nepíše takže nejsou v mediích tak vidět jako ty neslušný. Těch však není většina, jenom maj větší popularitu. Jsou tu přeci nějaká pravidla, říká se tomu zákon, stačí jenom lépe vymahat jeho dodržování (to však není zase zadarmo). Všude na světě jsou lidi, kteří hrubě porušují zákon. Proto, ale není třeba převychovávat společnost. To dokonce ani nejde, ještě se to v minulosti nepodařilo nikde na světě. (už snad někdo převychoval cikány?).

Morální bahno ve kterým vězí národ a td. to už jsou fakt skutečný tlachy. Kdo je ten chytrej co má určovat, co je morální a co ne. Kdo má ten patent na rozum. Vidíš, že tady kdosi dokonce psal o tom jak by bylo morální za přestupek vypouštět pneumatiky a mě to zase přijde nemorální a víc ponižující než třeba zaplatit velkou pokutu. A kdo nás rozsoudí, kdo bude mít ten patent na rozum. Zase nějakej "bůh" v podobě Lenina nebo kdo?

Jaký bordel má mafi na mysli skutečně nemohu vědět, když to nenapsal. Potřim totiž mezi ty, co zastávaj názor, že když se o někom řekne, hele on (nebo oni) je zloděj (nebo tunelář), tak se musí říct i to "B", co konkrétně ukrad. Jinak je to jen SPROSTÁ pomluva a nemorální je pak akorát ten, kdo to říká. Jak by se ti asi libilo, kdyby někdo říkal "vaše rodina jsou samí zloději a potřebovali by převychovat", ale neřekl by nic proč to tvrdí a všude by to roztruboval až by tomu ostatní uvěřili. Jak by jsi se bránil? Nepřijde ti to podobné. Nespokojenců je tu jak maku, ale málo kdo řekne něco konkrétního, takže sou to jen tlachy. Skutečně v žádném vnějším světě nežiju. Jenom všechno novinářům nežeru, mám svůj vlastní rozum. Ještě jsem neviděl žádného novináře, který by napsal o nějakém slušném malém podnikateli, který má třeba knihkupectví, nepředražuje má otevříno i v neděli a poctivě platí daně. O takovém se nikdy v novinách nedočteš přesto, že jich je hodně. Ale když někdo údajně vytuneluje knižní velkoobchod, dozvíš se to ihned. Přemejšlej trochu.
26. 10. 2001 08:08
Lov na cyklisty
Tak jsem si v regionálním tisku přečetl, že tento měsíc proběhli už 3 policejní akce zaměřené speciálně na nesvítící cyklisty (já tuhle policejní hlídku viděl jednou) a tyto akce mají probíhat ještě celý listopad. A aby se jim to nevyplatilo, tak pokuty jsou od 500,- kč víš. Třeba se jim konečně rozsvítí i v hlavě. Zatím bohužel po těchto akcích nepozoruji žádné zlepšení.
neregistrovaný "PROF"
26. 10. 2001 06:04
Re: Gulianiho praktiky v NY
monsoon: Já bych se do mafiho takhle nenavážel. Když se budem ptát takhle všichni, tak nakonec zjistíme, že vlastně ani nejsme ochotni přijmout nějaké aslušnější normy chování, než které tady v současné době panují. Mám pocit, že i kdyby přišel někdo, kdo je opravdu tento národ schopen vyvést z toho morálního bahna, ve kterým teď vězí, najde se spousta takových, kteří se zeptají stejně jako ty: "Proč by měl českej národ vychovávat ke slušnosti zrovna on?" Jako bych za tou větou slyšel: "Proč to nemám být zrovna já?" Navíc si uvědom jednu věc. Tvoji rodiče jsou možná slušní lidé a dokázali ti vštípit základní návyky slušnosti, ohleduplnosti a čestnosti. Jsou však také lidé, kteří to štěstí neměli. Jak chceš docílit toho, aby neslušní rodiče vychovali slušné děti? A pokud ti není jasné, jaký bordel má mafi na mysli, tak snad potom nemůžeš ani žít v týhle zemi a koukáš do ní zpoza, s největší pravděpodobností, západních hranic.
neregistrovaný "monsoon"
25. 10. 2001 22:50
Re: Gulianiho praktiky v NY
to mafi - nezlob se, ale mnohému s tvé reci vobec, ale vubec nerozumím. Kdo by mel

ceskej národ "znova" vychovávat, kdo by ho mel vést ke slusnosti a kdo by byl ten co urcuje co je slusné. Já tomu nerozumím, nejaký novodobí komunisti? ty predchozí se nás tady uz jednou prevychovat v lepsí lidi snazili. Meli vsak podivné názory na to co je to slusnost. A o jakym bordelu mluvis, nemuzes byt konkretni. Tohle me dost pripadá jako nejaký hospodský tlachy.

Myslím si, ze me rodice ucili co je slusny. Zadnyho policajta nebo uredníka na to nepotrebuju. Jak se ma spravne jezdit na kole me taky ucili rodice. Vychovavat maj rodice, nevim proc by pak mel jeste "nekdo" me prevychovavat?
neregistrovaný "PROF"
25. 10. 2001 20:53
Re: Gulianiho praktiky v NY
mafi: No, ono to dobře mělo bejt v uvozovkách :-). Po chvilce naší rozpravy se zpoza šoféra totiž vysoukal další pořízek, kterej se díky naší debatě vzbudil a nejen že se nekoukal zrovna přívětivě, ale ty 2 metry měl určitě :-). Já byl sám, takže jsem radši vyklidil pole, dokud by se do toho ty dva nepustili sami.
neregistrovaný "mafi"
25. 10. 2001 19:30
Re: Gulianiho praktiky v NY
To prof: že si dokázal tímto způsobem zastavit kamión a ještě si "přátelsky pokecat" s řidičem je obdivuhodné. Nejsi náhodou vysokej dva metry, 120 kilo, nabušenej a s pohledem zabijáka? Tohle udělat já tak už mi nosej kytičky na krchov.
neregistrovaný "mafi"
25. 10. 2001 19:26
Re: Gulianiho praktiky v NY
to prof: plně s tebou souhlasím, že v tomhle podělaným státe se stávajícími zákony se dá vytvářet tak akorát tunel. Politici to dobře vědí a proto se houževnatě snaží zákony neměnit, protože ryba smrdí od hlavy a oni jako první by byli hnáni k zodpovědnosti. A tenhle bordel je příčinou všeho co se tu děje. Českej pronárod by potřeboval znova vychovat a vést ke slušnosti.
neregistrovaný "mafi"
25. 10. 2001 19:20
Re: to monsoon
to beranek: pokud mi policista nemůže nic dokázat, tak ať mi dá svátek. Pokud provedu nějakou hovadinu a uvidí mě u toho, tak nevidím důvod, proč se nepřiznat a neříct, že sem to trošku pos... Ale pokud povalím kilo pade a on mě stopne, že jsem jel rychle a nedokáže mi to tak co? Nic. Prostě jsem si nevšiml kolik jedu. Věnuji se bezpečnému řízení vozidla a ne koukání na rychloměr. Tečka
neregistrovaný "PROF"
25. 10. 2001 19:17
Re: Gulianiho praktiky v NY
wawrik: Ty tady tu debatu bereš buď moc vážně a nebo seš moc vztahovačnej. Já tady nikomu nepropichuju gumy a i kdybych to udělal, tak by mi za to ten ožrala nakonec přišel možná poděkovat, jelikož bude na živu a s ním i plnej autobus školních dětí, kterej se neskutálel s kopce, kdyby se musel takovýmu individuu vyhejbat. Chápeš už, kde jsou ty hranice, po který platí zákon a za kterýma už se musí jednat? Na moje chování k cyklistům si žádnej z nch zatím nestěžoval a asi ani nebude, jelikož stejně, jako ty jezdím na kole a dodržuju pravidlo, že co se nelíbí mně, nedělám ani druhejm. A to si piš, že na ně ani bezdůvodně netroubím, abych je nevyděsil. To je zrovna věc, kterou jako cyklista nesnáším. Že je takový jednání mnoha šoférům cizí, to už jsme si tady řekli a víme asi, co je to zač. Se šoférama kamionů jsem rychle hotovej a žádný mindráky z nich nemám. Vím totiž moc dobře, co na ně platí. Jednoho jsem tuhle musel zastavit a to tak, že jsem mu píchnul káru napříč silnicí a řeknu ti, že mi bylo v tu chvíli úplně jedno, jestli mu to brzdí, nebo ne. Moc prima jsme si popovídali. beranek: No my jsme za komoušů o nějakým právu neměli jako děti ani páru, takže jsme kola vždycky odtlačili domů a dostali jsme pár pohlavků, za to, že jsme museli asi dělat pořádnou neplechu, když nám policajti museli vypustit kola. Častěji jsme se s tím raději ani nepochlubili. To, že aplikace něčeho obdobnýho by v dnešní době sotva přicházela v Čechách v úvahu, je jasný, nicméně právní systém USA a postupy, o kterých je nadpis příspěvku dokazují, že to jde, musí k tomu však být dost politické i té obyčejné vůle. Potíž je v tom, že pokud by chtěl někdo prosazovat spravedlnost a slušné chování, musel by se nejprve podle toho sám chovat a to, jak jistě všichni víme, není na naší současné ani budoucí politické scéně vůbec reálné.
neregistrovaný "ace211"
25. 10. 2001 17:15
Re: Gulianiho praktiky v NY
No já nevím, ale tohle by na mě fakt asi neuhrál, nejsem frajírek co dělá chytrýho, ale vždycky se v případě blikajících světel můžu vymluvit, že se světla automaticky zapínali a vypínali a holt jsem si toho za dne nevšiml :-) Takže úmysl mi nikdo dokázat nemůže...
neregistrovaný "beranek"
25. 10. 2001 16:40
Re: Gulianiho praktiky v NY
to Ace2:V prestupkovem rizeni u nas existuji dve pravidla:1)Policista nemusi nic dokazovat, ma totiz vzdycky pravdu.2)Nema-li policista pravdu, postupuje se podle pravidla c.1! -:))) Jo, byla by to sranda, kdyby to nebyla pravda.
neregistrovaný "beranek"
25. 10. 2001 16:33
Re: že se nestydíte....
Profe, nechci se zastavat nezodpovednych cyklistu, ale takove vypusteni kola, no z pravniho hlediska by to ten policista udelal pravnikovi jen jednou.Ja vim, je to takove lidova tvorivost policie a zadne namitky ze strany postizenych, ale takhle se to delat neda.Zakon o provozu na pozemnich komunikacich sice zna pripad, kdy je policista opravnen znemoznit ridici dalsi jizdu, byla-li by touto jizdou ohrozena bezpecnost a plynulost silnicniho provozu, ale to se na kola patrne nevztahuje(alespon to tvrdi jedno soudni rozhodnuti z dob totality, kdy opily cyklista srazil chodce a nebyl odsouzen za trestny cin ohrozeni pod vlivem navykove latky, coz by ridic auta byl).A i kdybychom souhlasili s tim, ze neosvetleny cyklista ohrozuje ostatni ucastniky silnicniho provozu, pak ani potom mi vypusteni kola nepripada jako primerena reakce.Snad by se to dalo zaridit i jinak, aniz by majetek nezodpovedneho cyklisty utrpel skodu. :-)
neregistrovaný "ace211"
25. 10. 2001 13:56
Re: Gulianiho praktiky v NY
Jenom by me zajímalo, jak by to policajt dokazoval :o)
neregistrovaný "bob_1"
25. 10. 2001 13:29
Re: Gulianiho praktiky v NY
lenin Proc musi byt cyklista ockovanej a jeste k tomu beloch :-)?
neregistrovaný "monsoon"
25. 10. 2001 12:21
Re: Gulianiho praktiky v NY
to máš pravdu ve Světě motorů se někdy dočteš zajimavé krávoviny. Jednou jsem se tam dočetl, že upozorňování protijedoucich řidičů na radar, rozsvěcením světel je trestnej čin "bránění v úředním výkonu" a lze udělit pokutu do 5t. Vůbec autoroj článku nevadilo, že je to zhovadilost a totální nesmysl, něco takového napsat. Musíš prostě některé články brát s patřičnou rezervou. Divím se však té redakci jako celku, to by měli být profesionálové.
neregistrovaný "lenin"
25. 10. 2001 12:08
Re: Gulianiho praktiky v NY
To Wawrik: no to jsem čekal, kdy to někdo vytáhne O postoji k tyrákům jsme tu už s profem psali. Ale patrně jsem to nenapal již dvakrát dosti důrazně, nebo čitelně__________ AŤ SI NA KOLE JEZDÍ KDO CHCE ALE AŤ SE CHOVÁ JAKO DOSPĚLEJ OČKOVANEJ BĚLOCH!!!!!!!!!!!!!se zodpovědností za své činy. Pokud bude právoplatným účastníkem silničního provozu, budeme ho tak brát!!!!!!!!!!!!!!!!!!
neregistrovaný "ace211"
25. 10. 2001 08:58
Re: Gulianiho praktiky v NY
Taky jsme agresivní na kamionisty. Prof i ja mame velke a těžke auta :-) oblíbený trest je přibrzdit je v kopci :o) Holt když někdo nedáva blinkr...
neregistrovaný "wawrik"
25. 10. 2001 08:06
Re: Gulianiho praktiky v NY
2prof: mne zostava rozum stat nad pristup niektorych vodicov. Ze su cyklisti s chodcami najzranitelnejsimi ucastnikmi a preto vyzaduju vacsiu ochranu, ako auta, je proste fakt, tak isto ako to, ze ich vodici neberu ako plnohodnotnych ucastnikov. Typickym dosledkom takehoto pristupu su nazory tvojho typu, ze neukaznenym cyklistom by si najradsej prepichoval gumy, alebo saabove oblubene trubenie len preto, aby som cyklistu postrasil. Je to hlupe az primitivne (aj ked beriem saabove vysvetlenie, ze obcas clovek kona skratovo). Preco nechces prepichovanim gum riesit priestupky vodicov, napriklad za vypalenu ziarovku?

Vsetko je o tolerancii, vyvrsovat sa na cyklistoch dokaze kazdy, ale skus byt agresivny ku kamionistom. To uz nejde, vsak? Tam uz ide o kozu tebe. Primitivne spravanie vhodne dokumetujuce kulturnu uroven v nasich socialistickych statoch...
neregistrovaný "PROF"
25. 10. 2001 07:47
Re: Gulianiho praktiky v NY
Svět motorů 42/2001, článek "Obranou je ochrana" od Pavla Pachmana Úvodník: "Cyklista je spolu s chodcem nejzranitelnějším účastníkem silničního provozu. Ostatní jsou mnohem rychlejší, robustnější a viditelnější." První odstavec: "Cyklista v běžném silničním provozu nepřetržitě riskuje kolizi. Vzhledem ke špatné výchově řidičů není považovn za plnohodnotného účastníka silničního provozu. To je patrné na přezíravém chování řidičů motorových vozidel. Obě skupiny ...atd." Dále se však autor nezabývá návrhem, jak danou situaci zlepšit, logicky bych očekával, že navrhne nějaká zlepšení výchovy řidičů, když její nedostatečnosti přiřknul vinu na nehodovosti cyklistů. On zde však překvapivě probírá všechny možné příčiny nehod cyklistů zapříčiněné jimi samotnými, tedy jejich nedostatečné vybavení přílbami a reflexními oděvy, špatným osvětlením za snížené viditelnosti, nesprávným chováním, alkohl nevyjímaje. Účel článku se tedy stává doslova jeho název. Tak tomu říkám prevence jako řemen! Je tedy risk cyklisty opravdu zapříčiněn onou špatnou výchovou řidičů? Pane Pachmane, nespletl jste si náhodou ty špatně vychovávané řidiče s některými prakticky vůbec nijak nevychovávanými cyklisty ? Že odborněji probírá motoristickou tématiku jž i nedělní příloha kdejakého bulváru, to je již známé delší dobu. Opět jsem naletěl a prolistoval jsem si náš starý Svět motorů, ale co zde lze nalézt, nad tím opravdu zůstává rozum stát.
neregistrovaný "ace211"
24. 10. 2001 21:36
Re: Gulianiho praktiky v NY
jo to by byla. Škoda 120 rok výroby 81 vyvolávací cena 2 tis poprvé, podruhé, potřetí prodáno ! Jo to nebylo by to špatné :-) Chlastat se nemá, ale s tou rychlostí bych do toho nešel. 30 mil za hodinu pro Praze fakt nejezdím, teda po většinou. A vy snad jo ?
neregistrovaný "PROF"
24. 10. 2001 21:29
Re: Gulianiho praktiky v NY
takže vol radikály, ty se takovejch pokusů obvykle nebojí :-)
neregistrovaný "mafi"
24. 10. 2001 20:23
Gulianiho praktiky v NY
Tak některé praktiky tohoto newyorkského starosty bych zavedl u nás. Zjistí ti 0,1 promile alkoholu v krvi a zabavěj ti auto a vydražej v dražbě (snad i kolo). Překročení rychlosti - basa. Zkusil bych u nás někdy chytat cyklisty a dávat jim kejchnout do balónku a fendlovat jim řidičáky - to by byla *!
neregistrovaný "Audino"
24. 10. 2001 18:10
Predvidanie prekazky...
...je velmi zavadzajuci pojem.
Ak by sme mali vsetci jazdit tak, aby sme boli schopni zareagovat na akukolvek neocakavanu situaciu, asi by sme vsetci museli chodit po cestach maximalne 20-30km/h. To by sme urcite vsetci zareagovali a ak nie, tak by pri takej rychlosti boli urcite napachane skody mensie.
Je to podobne, ako ked sa stane dopravna nehoda a policajti ti nevedia nic prisit, tak si aspon "neprisposobil rychlost stavu a povahe vozovky".


Jednemu znamemu sa stalo ako tesne pred nim vypadol na cestu opilec, ktory sa predtym opieral o stlp poulicneho osvetlenia a vobec ho za nim nebolo vidno. Skor nez na to stihol zareagovat, tak ucitil iba ako mu najprv prave prene a potom zadne koleso po niecom (niekom) preslo. A dozvedel sa od policie, ze to mal predvidat. No nie je to do neba volajuca hlupost?
neregistrovaný "PROF"
24. 10. 2001 17:33
Re: že se nestydíte....
Honza: My se do nich nenavážíme, my jen vyjadřujeme obavy o jejich zdraví a životy a opakujeme si zde jednotlivá práva a povinnosti jednotlivých účastníků silničního provozu.
neregistrovaný "lenin"
24. 10. 2001 16:05
plná právní odpovědnost cyklistů
Po tom jsem volal již pár přízpěvků zpět: Pokud chce být cyklista účastníkem silničního provozu ať jím je, ale ať jím je s plnou právní zodpovědností za své činy, ať má velocipéd, který splňuje svou výbavou a stavbou podmínky pro provoz na komunikacích, a má ochranné pomůcky. A ať neskuhrá: vy zlí řidiči, máte velká auta, já jsem proti Vám slabý bezbranný. Jezdit na kole ho nikdo nenutí a když chce, tak jde do toho rizika vědomně, podobně jako motorkáři.
neregistrovaný "bob_1"
24. 10. 2001 09:55
Re: auta za tmy a šera "skoro" bez světla
monsoon vecer (tedy jestli myslis kdyz uz je vice ci mene tma a i ten nejvetsi ignorant sezdal, ze by se melo svitit) jezdim stejne jako ve dne proto, ze predpokladam, ze ti, co jsou na silnici, maji rozsviceno a jsou videt. Je pravdou, ze je to neco jineho ve meste, kde te dosti oslnuji protijedouci auta a poulicni lampy, takze je moznost neco prehlednout (obzvlaste chodce na prechodech). Takze ve meste jezdim opatrneji.


Ale mimo obec je neosvetleny objekt (chodec, a hlavne cyklista) na silnici "nepredvidatelna prekazka". Chodci se vyhnes - jde po krajnici, tak se tam vleze, ale cyklistovi napodobujicimu Abduzaparova, nebo kdyz se vyhyba diram a jede v pulce silnice, tak tomu se nevyhnes. Jestli nemel cyklista v noci svetlo a stala se nehoda, mela by to byt pritezujici okolnost, stejne tak jako alkohol -- ten by se take na silnici nemel (v krvi ridice) vubec objevit.


Honza D :-) A nevis kde se takovehle kurzy poradaji? Co je to vubec ta "nepredvidatelna prekazka"? Je to nekde v zakone definovano? Ja to chapu tak, ze to je neco, co na silnici nepatri a omylem se to tam dostalo -- tedy auto (cyklista) beze svetel, nekdo kdo vjel z vedlejsi silnice (nebo z mista leziciho mimo vozovku), aniz by mel dostatecny rozhled (takhle tam vjet nesmi -- ma si treba prizvat i treti osobu), strom. Nepocitam tam diry, opravy silnice, prechody, to vse OZNACENE znackou. Stejne tak i vozidlo odstavene na silnici (bez vystrazneho trojuhelniku) je nepredvidatelna prekazka. Jakmile ho trojuhelnikem oznacim, je jiz prekazkou predvidatelnou :-)


Stejne ale jezdim tak, abych stihl zabrzdit na vzdalenosti, na kterou mam rozhled. Ovsem tato pravni nejistota ohledne terminu "nepredvidatelna prekazka" (nebojaktotvtomzakoneje) mne ...ehm... sere.
neregistrovaný "Honza D"
24. 10. 2001 07:49
Re: že se nestydíte....
Pánové, proč se tady neustále navážíte do chudáků neosvětlených cyklistů. Vždyť oni podle současného zákona svítit nemusejí. Takže brečíte hezky, ale na špatném hrobě. Cyklista odpovědnost za způsobenou nehodu nenesl (pokud přežil) ani když povinost svítit měl, tak nečekejte dneska nějakou změnu. Přihlašte se do kurzů jasnovidectví, protože to, že jste kolizi měli předvídat je jediné, co od policajtů uslyšíte.
neregistrovaný "PROF"
24. 10. 2001 06:38
Re: že se nestydíte....
mafi: Kdysi za komoušů, když nás policajti chytili, že jezdíme na kolách bez jakýhokoliv vybavení (prostě jen rám, kola, řidítka, sedlo, pedály a řetěz), tak nám jednoduše ty kola vypustili a sdělili nám, že kdybychom měli s sebou pumpičku, tak jsme nemuseli jít domů po svejch. Možná, že by se to v případech neosvětlených a neukázněných cyklistů dalo docela dobře realizovat s tím, že ventilky si necháš pro jistotu u sebe. Pokud by byl ještě drzej, potom by bylo lepší mu ty gumy vypustit šroubovákem.
neregistrovaný "mafi"
23. 10. 2001 22:47
Re: že se nestydíte....
všechno je to v lidech. Kdyby lidi neměli v palici nasráno a mysleli u toho co právě dělaj a chtěj dělat, bylo by to jiný. Trošku slušnosti, předvídání, ohleduplnosti by neškodilo. V pondělí ráno jsem si to zkusil snad všechno. Cestou z KH do LBC mě opakuji mě (jezdím Saab 900 Turbo) předjel šílenej vůl v podrážděným kamiónu. No a pak následovala obvyklá saigonská vložka v podání připitomělých cyklistů v Nymburce. Připitomělostí mám na mysli opičku z nedělního tahu, ochrápanost a zácpu nebo naopak běhavku (na kole dobrej kulturní zážitek). Kolem 7 hodiny v pondělí ráno je to fakt nářez. Cyklistům tam zřejmě patří celý město - nezájem o dopravní značky apod, takže se vám v klidu stane, že jedete po hlavní a najednou zprava pantáta na ukrajině to tam foukne. Co na tom? ten půl metru se pro mě najde všude ne? A pak už jen brzdím vším co jde a v šoku a leknutí jsem sprostej a ťukám si na čelo. Ovšem ve výrazu cyklisty je výraz ještě horší. A vo tomhle tenhle zkuvenej českej pronárod je - jinýmu vyvíst sviňárnu a ještě se po něm povozit. Kdy se tohle odnaučíme?
neregistrovaný "monsoon"
19. 10. 2001 10:14
Re: auta za tmy a šera "skoro" bez světla
to Bob - v tomhle jsem s tebou zajedno. Má-li být rovný přístup k "právu". Měl by nést cyklista plnou odpovědnost za prokazatelně zaviněnou nehodu. Jenže je tady právě ta "věc", že řidič má použít takovou rychlost, aby dokázal reagovat na jakoukoliv vzniklou překážku. Tohle řidiče dost zavazuje a viny ho sprošťuje pouze náhlá událost, kterou nemohl v žádném případě předvídat. A to se myslím neděje hlavně za tmy. Podívej se na silnice večer, auta jezděj stejně tak rychle jako za dne.
neregistrovaný "bob_1"
19. 10. 2001 09:37
Re: auta za tmy a šera "skoro" bez světla
monsoon promin, ale tady se nadava vzdy tomu KONKRETNIMU cyklistovi, ktery scym jendanim zpusobil na silnici problem. A vis co me sere nejvic? Ze kdyz se neco stane, tak za to vice ci mene muze ten v te plechove krabici. Ma davat pozor, ma dodrzovat bezpecnou vzdalenost atd. At se ti dobrovolni darci organu zabijou nekde jinde a ne pod mimi koly. Ja pak kvuli nim pujdu sedet a budu mit depku ze jsem nekoho zabil.


damilAle jak účinně oslovit takové řidiče?

Myslel jsem, ze od toho je ta nase PCR... Ale asi ne.

Problem je, ze se PCR nevenuje svym povinostem tak jak ma -- kontrola i cyklistu, kontrola zakladniho technickeho stavu -- napriklad ve vyhlasce je napsano, ze se s nefunkcnim levym svetlem nesmi jet. Kolik jsem jiz videl aut, ktera projela okolo svestky (stanoviste svestek) a nikdo je nezastavil. Co s tim?
neregistrovaný "beranek"
19. 10. 2001 09:24
Re: Policejní ignorace
Mestska s tim nic delat nemuze.Tohle je zalezitost PCR.
neregistrovaný "damil"
19. 10. 2001 08:31
auta za tmy a šera "skoro" bez světla
Podívejme se také do vlastních řad. Kolik aut potkáte se zřejmě neseřízenými světlomety. Jedno svítí do nebe a druhé do země. Který z Vás si aspoň jednou nezanadával na řidiče, který Vás oslnil jedním světlem a když mu bliknete dálkovým tak blikne také a oslní Vás pro změnu druhým světlem. Určitě na takové řidiče neblikám sám a to si všímám pouze těch kteří oslňují dost výrazně. Pokud by na mě pořád někdo blikal tak mě to napadne, idiota asi NE. Odvážnější jezdí s jedním světlem a ti nejodvážnější jen s pravým světlem a v levém nesvítí ani parkovačka. To mám potom dojem, že v protisměru jede motorka. To je sranda! A pak až je těsně vedle vidím, že ten stín je nějak větší. Ještě štěstí, že jsem nic nemusel objíždět a vybočit do protisměru. Dá se takový vůl předvídat??? A jak jsem viděl tak jen na parkovačky se taky jezdí a kdyby jen ve městě nebo na osvětlené silnici. HA HA Ale jak účinně oslovit takové řidiče. Je to stejné jako s nepoučitelnými cyklisty. A řidič co kašle na to v čem jezdí, tak je mu to i na kole jedno.

zdar damil
neregistrovaný "monsoon"
19. 10. 2001 06:59
Re: že se nestydíte....
To prof - já jsem o cyklistech, kteří jezdí po silnicích I. třídy nic nepsal, osobně je vůbec nechápů (že se jim ten smrad náklaďáku chce čuchat). Myslím, že skuteční (tur.) cyklisti na těchto silnicích nejezdí. To, že mají stejná práva tomu se nediv, taky platí daně a komouši jim nějak zapoměli vybudovat cyklostezky. Když chci jezdit přírodou a nemotat se na silnici tak musim bohužel do Rakouska nebo jinam. (zrovna tak by cyklisti mohli požadovat zákaz provozu trabantů warburků, nebo zákaz provozu všech aut) Je to kacířská a ujetá myšlenka, ale když si uvědomíš, že žádná skupina není méněcenná a má stejná práva na existenci...... osobně však ježdění cyklistů po dálkových trasách také neschvaluji. Za úvahu by však stálo co je vlastně pro cyklistu víc nebezpečné. Na hlavní široké silnici, kde je ve většině ještě široký odstavný pruh kde se vozidla nepohybují nebo na úzké silnici se samou zatáčkou kde se musí řidič náklaďáku cyklistům vyhýbat až do protisměru. Kde vlastně je cyklista bezpečnější.... tam, kde jsou ohleduplní řidiči.
neregistrovaný "PROF"
18. 10. 2001 16:48
Re: že se nestydíte....
monsoon: Na takovýhle příspěvek jsem čekal. Už jsem se divil, že cyklisti tu kritiku chápou a že se budou jen polepšovat. Bohužel, řekl bych, že ani jeden cyklista, o kterým je řeč se o týhle diskuzi nikdy nic nedozví, pouze bude slyšet, jak na něj někdo troubí a on samozřejmě nebude vědět proč. O cyklistech jsem již kdesi psal a strašně se do mně pustili, že jsem prosazoval zákaz jízdy na kole po silnicích I. třídy. Podle mně to má logiku, mám spoustu argumentů pro, bylo by to opatření sledující především a hlavně ochranu života a zdraví cyklistů. Ti však protestují, jelikož by jim tak bylo znemožněno najezdit jejich denní dávku km po hlavních tranzitních trasách, které mají přeci jenom kvalitnější povrch, než okresky. Nezastávám se řidičů, z nichž většina opravdu považuje cyklisty za obtížný hmyz, nicméně cyklisty, zvláště pak cyklisty a motoristy zárověň žádám, aby se snažili pochopit, že na silnicích I. třídy není bezpečno ani v jakémkoliv automobilu, natož pak na kole. Ano, ano, vyhláška hovoří jasně, cyklisté mají na komunikace I. třídy stejná práva jako řidiči atd. Uvědomme si však, že ten, kdo vyhlášku vymýšlel určitě na kole po silnici I. třídy mnoho nenajezdil a pokud ano, byla pro ten případ pro běžný provoz z bezpečnostních důvodů uzavřena.
neregistrovaný "monsoon"
18. 10. 2001 16:20
Re: že se nestydíte....
Však já vím, jenže když si to tady pročteš tak to tady je pouze samej útok na cyklisty, přitom ty jsou dost v nevýhodě. Bezohledná jízda dvou cyklistů vedle sebe neohrožuje řidiče auta tolik jako bezohledná jízda řidiče auta cyklistu.

Řidič by měl předvídat, že ten "blbec" na kole zahne doleva a vůbec neúkaže, pak je to teprve dobrej řidič. Namísto toho se řidič * tmou 80Km rychlostí aniž by ho vůbec napadlo, že na tu vzdálenost co mu svítěj světla vubec nedokáže zastavit. Uvažuj, že tam nemusí být neosvětlenej cyklista, ale třeba padlej strom, nebo něco jinýho neosvětlenýho, dobrej řidič vždycky jede tak aby dokázal zastavit.
18. 10. 2001 14:00
Re: že se nestydíte....
to monsoon: zkus si převést nedodržování vyhlášky na procenta. Kolik řidičů bez toho aby se rozhlídli a neukázali změnu směru odbočí vlevo, kolik jich projede na červenou, kolik aut jezdí v jednom pruhu vedle sebe atd. Ani jedna skupina není dokonalá.
18. 10. 2001 13:51
Re: *!!!
to wawrik: vím že to byla blbost, ale taky stačilo abych se chvilku věnoval třeba zesílení autorádia a mohl být mrtvý, protože bych se mu nestihl vyhnout. Bylo to na rovné asfaltové okresce a udělal jsem to v afektu. Letos jsem tam ještě neosvětleného cyklistu nezaznamenal, horší je to ve městech.
neregistrovaný "monsoon"
18. 10. 2001 13:16
že se nestydíte....
No to je teda paráda, pěkně jste tady na cyklisty naplivali, jen co je pravda.

Nehodlám se zastávat těch blbců co za šera nebo tmy nesvítěj.

To jsou hovádka, který si nevážej vlastního života (mezi řidičema je ale takovejch

hovádek co si života nevážej také hodně).

Jsem řidič, ovšem v létě najezdím víc na kole než autem. Patřím k těm co ráno

sednou na kolo a večer jsou o 200km dál. A můžu vám říct s jistotou, že řidiči aut

jsou daleko větší hovada (snad bych řek i * vypaštěny, bezohledný) k cyklistům

než je tomu obráceně. Samozřejmě ne všichni, ale je jich dost pro které cyklista není

rovnocenný účastník silničního provozu, ale pouze obtížný hmyz co se motá po silnici.

Někdo prostě sedne do auta a je "bůh" a nad něj není. Cyklista není chráněn a zasluhoval

by si větší ohleduplnost od ostatních, zatím je to naopak. Tak vám radím páni řidiči,

udělejte si někdy vejlet třeba 100km po naši vlasti na kole a až se vrátíte, budete se k

cyklistům chovat lépe protože zjistíte, že to vůbec nemaj jednoduchý.

Přitom sy myslím, že by vůbec nebylo na škodu kdyby cyklistů přibylo a aut ubylo.

Cyklisti málo kdy obtěžují ostatní nebezpeně rychlou jízdou, smradem z vejfuků, přeplněnejma

městama parkujících plechovek.... atd.

Navíc je ježdění na kole zdravější (když vás zrovna nepřejede nějakej rychle rozjetej vůl co cyklistům

v žádném případě přednost nedává) než ježdění autem.

Nebo víte co, přečtěte si podrobně vyhlášku a chvíli se dívejte kolik řidiču ji dodržuje, kolik jich

jezdí přes plnou, předjíždí i když je v protisměru auto, parkuje tam kde nemá, nedodržuje povolenou

rychlost.... kolik jich je...nebudete se stačit divit.... a kolik tohle dělá cyklistů.... zamyslete se SAKRA.

Co k tomu dodat... asi jen, že ty co nesvítěj jsou blbci a jednou je to vytrestá jinak nic protože na

řidičích taky není co k pochválení.
neregistrovaný "wawrik"
18. 10. 2001 08:32
Re: *!!!
2Saab: ze sa iny spravaju sprosto neznamena, ze sa rovnako sprosto musis spravat aj ty. V Blave na Pionierskej pred troma rokmi kvoli takejto sprostej srandicke jedene bajker zomrel. Nikdy nevies, kam ten bajker spadne, tento mal smolu, ze nabehol na vyhodenu dlazobnu kocku a padol na obrubnik. Toto su mimoriadne prijebane srandicky.
18. 10. 2001 07:26
Policejní ignorace
Včera ráno jsem ve městě (cca v 6:30 ráno) viděl stát auto městské policie a kolem auta jim projelo několik neosvětlených cyklistů, ale s nimi to ani nehlo, raději počkali až někdo blbě zaparkuje, aby mu mohli dát botičku.
18. 10. 2001 07:23
Re: *!!!
to zadek524: ano máš pravdu, jsou to ty dvě klasický červený trubky s kompresorem. Loni jsem si tak jednoho neosvětlenýho v noci vychutnal, nikde nic nejelo, tak hned jak jsem ho předjel, tak jsem zatroubil a cyklista se dal na slalom :-) Já vím jsem ***, ale kdyby svítil, tak by se mu to nestalo.
neregistrovaný "lenin"
17. 10. 2001 21:01
Re: Z vlastnej skusenosti...
Zajímalo by mně, kdy se cykliste stanou opravdu součástí silničního provozu - s povinnou výbavou, tech. stavem velocipédu a hlavně plnou právní odpovědností za své bezohledné chování. Když bych vjel já autem na cyklstezku a choval se tam jako většina z nich na silci! To je samozřejmě přitažený za vlasy, ale kolik z nich má kola, která patří na silnici, kolik z nich má přílbu?
neregistrovaný "FULAN1"
17. 10. 2001 20:21
Re: Z vlastnej skusenosti...
Jo, souhlasím, jsou to *, oni si vůbec neuvědomujou, že nejvíc jsou ohrožený právě cyklisti ! Takže přijet za cyklistu a pořádně ho vytroubit .
neregistrovaný "Audino"
17. 10. 2001 12:37
Z vlastnej skusenosti...
... mozem potvrdit, ze su to hovada. Cim horsie poveternostne a svetelne podmienky, tym sa ich vyroji na cesty viac a s horsie vybavenym srotom. Uplne najhorsie je to, ked snezi a rano o nejakej 6 si to vsetci hrnu po okreskach do prace.
neregistrovaný "luf"
17. 10. 2001 10:45
Cyklista na dialnici
Raz v noci, cca 0:45 si to valim po dialnici spolu s ostatnymi autami, normalna rychlost v tej chvili bola asi 160, velke rozostupy, proste pohoda. Ked som sa blizil k odbocke z dialnice, sofer predo mnou hodil blinker, ze tam odboci, moc ani nespomaloval, neni to tam treba, takze cca 140 isiel. Zrazu zasvietili jeho brzdove svetla a zacal dost kluckovat, uhol som sa mu do praveho pruhu a ten chudak mal plne ruky prace vyhnut sa cyklistovi, ktory neosvetleny isiel po ciare oddelujucej odbocovaci a normalny pruh. Mal som sto chuti zastavit a tomu cyklistovi rozbit hubu a dolamat nohy, mozno by mi bol vdacny, ze skoncil iba takto a nie na prednej maske niektoreho z aut. Chudak ten vodic, musel byt z toho poriadne soknuty, isiel iba na stretavacky, takze cyklistu zbadal dost neskoro, viete si predstavit nasledky zrazky pri tejto havarii. A som mu vdacny, ze nesiel do smyku a udrzal auto v tych dvoch pruhoch, ktore som mu nechal.
neregistrovaný "roberto11"
17. 10. 2001 10:19
Re: Co jsem zkusil já.
No to je krasny... Ale na beznej silnicich to neni moc dobry reseni...
neregistrovaný "feliss"
17. 10. 2001 08:58
Co jsem zkusil já.
Já jsem kříženec všech skupin provozu. Motorista, ciklista a dříve jsem v práci byl aviatik. Jezdil jsem s chlebem ráno do krámů a taky do kantýn v různých fabrikách. K Pardubický TMS, (nebo co to je) se jede po úzký asfaltopanelový cestě, kolem šesté ráno, kdy je ještě tma, ale plno ciklistů samozřejmě nesvítících. Troubení+dálkový je nechává zcela klidný, Tak jsem zhasnul taky. Všechno. Podřadil jsem na 3 a přišlápl plyn. Ani jsem netušil, co všechno uměj na těch kolech rozsvítit.
neregistrovaný "bob_1"
17. 10. 2001 08:37
Hlavne ze jsme se shodli :-)
Dokaze mne az k nepricetnosti vytocit, kdyz ostatni (a i ja, ale to se nestava :-)) porusuji vyhlasku, nebo jezdi jako prasata...


Dnes mohlo byt zase o jednoho cyklistu mene (a o jednoho zavreneho motoristu vice :-(). Jedu takhle po ctyrproude silnici v prostrednim pruhu (na ctyrproude je ktery prostredni? :-))) a vlevo si to sine nejaky cerny flek... a to bude zase nejaky darce organu! Najednou to zalomi vpravo (do meho pruhu)... Ani neupazi, neohledne se, nic. Proste VUUUUL. Kdyz mne slysel brzdit, tak se ohledl. Docela by mne zajimalo co si o me myslel. *...


No a svestky ktere neplni svoji povinnost, pouze buzeruji, ty mne toci nejvice. Nastesti (pro mne i je) se mi jeste pri mem vytoceni nedostali do rukou. Ale jednou jsem stal na krizovatce (kriz), kterou jsem chtel projet kolmo na snuru aut (vypadovka na dalnici) a asi tri cykly semaforu jsem se nehnul. To jsem byl tak nasranej, ze jsem polisum volal mobilem, nastesti mi to stale hlasilo obsazeno. Jinak bych asi sel sedet za "urazku verejneho cinitele", protoze bych sproste vynadal (asi nevinemu) operatorovi, ktery by to zvedl :-) Celkove tedy policie CR (obzvlaste jeji dopravni slozka) u mne nema dobry zvuk... Ale je asi muj nazor nesere...
neregistrovaný "MarekRS2000"
16. 10. 2001 16:58
Re: *!!!
No,já jako ciklista vidím za tmy lépe než s rozsvíceným světlem,ale vozím si s sebou velkou Halogenovou baterku a jak slyším auto nebo vidím,tak zapínám (zadní blikajdu mám imr vére zapnutou). U nás jsou bohužel takový *,že jim ta baterkoidní svítilna nestačí a opírají do ksichtu dálkovky.Tak jim taky posvítím halogenem rovnou do vočí a voni si to rozmyslí:)))

Jinak jako řidič nadávám na cyklisty porád-jaká je to pakáž a jak se chovaj( a to i ve dne) :)))))
neregistrovaný "zadek5241"
16. 10. 2001 15:01
Re: *!!!
Jak funguje takovej podtlakovej klakson? Nemyslel jsi spíš trubku s kompresorem?
neregistrovaný "Bitovod"
16. 10. 2001 12:57
Sebevrazi
Jsem taky spíš častý řidič, ale jen občasný cyklista, ale jednak mám o sebe strach a jednak jako řidič vím, co je z cyklisty vidět i když na kole má všechno, co mít má. Já nevím, ale mě ty odrazky dopředu/dozadu/na šlapky/do drátů zase nevyšly nikterak draho, stejně tak blikátko dozadu a přední světlo (rozhodně levněji, než náklady na pracovní neschopnost či na pohřeb). A protože v noci a šeru jezdím výjimečně, používám přední světlo takové sundavací baterkoidní - na dva velké monočlánky, a vydrží to v kuse svítit hezkých pár hodin - tak dlouho se v noci na kole netoulám... I tak se mi tu a tam stane, že mně občas skoro sejme nějakej aviatik, kupodivu jako nejslušnější mi připadají rakouští a maďarští (ti hlavně) TIRáci. Ono to je možná i tím, že tyhle velký, těžký a drahý auta musejí být asi v trochu lepším technickém stavu (to platí v tomto případě samozřejmě hlavně o světlech), než jsou Avie, které se šinou jen od vesnice k vesnici, a to celou cestu na parkovačky...
K tomu je asi jen jediná rada pro cyklisty - za šera nejezdit (já osobně jako řidič nejblběji vidím v okamžiku na přelomu dne a noci - světla ještě pořádně nefungujou a oči už to neberou) a pro řidiče nevím - jezdit prostředkem? To taky smrdí průšvihem...
neregistrovaný "supersaab"
16. 10. 2001 11:46
Re: *!!!
Ale vsichni blby nejsou. Ja taky jezdim na kole, ale snazim se jezdit v pohode a mimo silnice. I kdyz musim priznat, ze cyklistu-* je fakt dost.
16. 10. 2001 11:39
Re: *!!!
Potkat ráno kolem 6:30 ve městě neosvětleného cyklistu už začínám pomalu považovat za samozřejmost a nerozhodí je ani to, že je mlha. Je to banda blbců, navíc téměř všichni měli na kolech světla ! Před pár dny jsem jel za tmy (cca 22 hod) a potkal jsem neosvětleného cyklistu v protisměru, tak jsem mu rozsvítil výkonná dálková světla, ten blbec to nepochopil a navíc mi začal hrozit, tak jsem pro výstrahu ještě použil podtlakový klakson. Pak mi kamoš řekl, že ho zná a že je to profesionální (?) řidič autobusu. Loni se mi zase stala příhoda na kole, kdy za mírného šera jsem svítil a cyklista v protisměru na mě začal volat, že jsem zapomněl vypnout světla :-)
neregistrovaný "damil"
16. 10. 2001 11:13
Re: ad Osvetleni policiste
Zanedlouho nastane řidičům povinnost svítit i ve dne. Jsem zvedav zda cyklisti začnou svítit v noci a za šera. Policie na ně kašle, co si na nich vezmou.
neregistrovaný "damil"
16. 10. 2001 10:20
Re: *!!!
Dnes ráno jsem jich potkal tak deset a ani jeden nesvítil(dopředu), blikačky vzadu měli dva, jeden však na batohu svítil do nebe(asi strach z letadel). U jednoho jsem zahlédl i světlo, ale šetřil baterky. Proč by měli svítit když je šero a oni vidí. To,že jsou vidět na poslední chvíli je nezajímá. Opravdu * a vymatlanci.
neregistrovaný "roberto11"
16. 10. 2001 10:09
ad Osvetleni policiste
Nejak neudrzim po ranu myslenku. Chtel jsem rici, ze povazuji za chybu nektere priority policie a jejich kapitanu. Jako obcasny cyklista i jako castejsi ridic jsem za zivot videl 1x policisty jak kontroluji cyklistu. Ale auta na :nepouzivanem" chodniku okamzite perzekuuji, a prestupek tezkeho kalibru, vjeti do plne krizovatky /nemozno projet/ je nechava zcela v klidu. Bylo to jak z brozury, za 2min se prihnala houkajici sanita /mozna za jela pro nejakeho prejeteho cyklistu :-) / a koukam, jak se marne pasiruje do plne krizovatky. Dutym hlavam zdar.
neregistrovaný "roberto11"
16. 10. 2001 09:59
Osvetleni policiste
Je to tak, kdyz trochu cyklista zainvestuje, neni blbej, tak ma slusnou sanci zustat celej. Ale pochopitelne je to vzdy on, kdo doplati na chybu svou nebo ostatnich ucastniku silnic.provozu. Statistiky jsou jasne> Nejvetsi pomer nehod/mrtvol kolem zavini kamionaci, tak ciklistovi nepomuze nic nez Bozi prozretelnost.
neregistrovaný "roberto11"
16. 10. 2001 09:53
Bez nadpisu
Myslim ze velmi vstricna pro cyklisty je Viden, a pochopitelne raj kyklistu, Holandsko. Jak pribyly prizp., vidim ze nikdo z vas neni cyklista?
neregistrovaný "tomcat"
16. 10. 2001 09:51
Osvětlení
V létě jsem ve tmě předjížděl cyklistu, který měl kolo vybavený tak, jak to má být - vzadu světlo, červená odrazka, odrazky na šlapkách, odrazky na kolech - to byste čuměli, jak to bylo vidět z dálky - prostě nepřehlídne ani slepej.
neregistrovaný "roberto11"
16. 10. 2001 09:48
Bez nadpisu
Souhlasim, vypatlanci. Ale je to i symtom spatne vychovy. Rodice v sobe /nekteri/ nemaji takovou zodpovednost aby detem venovavali peci a dokoupili svetla, helmy ap. Mne se stalo> za sera zjistuji ze nefunguje dynamo na kole, nemaje verkcajk, pokracuji dal v jizde /ale hruzou najezen/. Takze je to i takova drobna laxnost, jako skontrolovat na cem pojedu.

Dalsi kapitola je nevybavenost mest po strance cyklistu. Nerad bych se mylil, ale nikde v Praze jsem nevidel na chodniku pruh pro cyklisty, netoz pres cestu. Napr. Budapest /mimochodem v centru dopravne docela sikovne vymyslena - podel reky vedene komunikace, tramvaje, chodniky/ castecne k ciklistum vstricna, chodniky jsou deleny napul chodcum a ciklistum. To be continued....
neregistrovaný "Morfikus"
16. 10. 2001 09:46
Re: ZABÍT
Samo,myslím zabit tyhle nezodpovedný cyklisty,dost casto mi to neda a aspon je vytroubim,kdyz je nahodou vcas zahlednu. Ale stejne jim to asi nedochazi,co?
neregistrovaný "Morfikus"
16. 10. 2001 09:44
ZABÍT
ZABÍT JE!!!! Vrazi
neregistrovaný "Zodiax"
16. 10. 2001 09:34
Re: *!!!
Skoda jen, ze se to posuzuje globalne. Vetsinou se nejedna o cyklisti, ktere kolo bavi a je jejich konickem, ale o stare deduly vracejici se z hospody. A ty jsou fakt nebezpecny. Bohuzel, ale zadne statistiky tohle nerozlisuji - myslim prilezitostny cyklista a vykonostni.

BTW: bohuzel je ale dost i cyklistu zabitych za plneho dne vinou ridice :(
neregistrovaný "zadek5241"
16. 10. 2001 08:57
Re: *!!!
Zajímalo by mě jakým způsobem posuzují policie a soudy smrťáky nebo zranění vzniklé tímhle hazardem. Neřek bych, že jsou tihle cyklisté, ale totálním vymatlanci nebo sebevrazi, kteří svým debilním počínáním přivedou akorát tak do maléru nevinné řidiče!!!
neregistrovaný "pikachu"
16. 10. 2001 08:53
*!!!
K tomu nemám co víc dodat. Potkávám denně.