Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

7 komentářů

Ahoj, mám dotaz, chci přes net koupit mot. olej , je levnější než v servisu, nevíte někdo nebo nemáte s tím nějaké zkušenosti , kde je nějaká seriozní firma? Jde mi o Total 7000, díky všem a přeji hezký den, něco jsem slyšel o firmě - superautodíly.cz , díky za každý názor.
Neboj, taky jsem se bál, teda měl jsem šok z jejich cen, ale objednal jsem si tam Total 5W40 ještě za akční ceny před 18.3. a max. spokojenost. Ale teď už i ostatní (vidřiduši) se vzpamatovali a začali slevňovat (např. oleje.cz o 50 % oleje Liqui Moly, což je dost dobrá firma) a za 595,- 5l LM 10w40 a to je ještě -5% za osobní odběr sleva je dost dobrá cena.
dcgsd
zrovna s brnenskou prodejnou oleje.cz mam dobre zkusenosti. Kupuju hlavne sudove oleje. Jeste docela slusni jsou Plzenaci. Na ty ted web nevim ale tusim okoil.cz.
Koukni na olejservis.cz Nevím jací jsou, ale ceny docela ujdou. Já bych vzal Valvoline 10W-40
Sprint
Je dobrá značka olejů Mogul?

V čem se vůbec (kromě ceny) můžou oleje stejné specifikace lišit?.

Třeba do Škodovek v servisu u nás nabízejí buď oleje Mogul a nebo Agip.

Dají zákazníkovi vybrat jestli levnější, nebo dražší, ale na přímou otázku v čem je Agip lepší mi nikdo nebyl schopen odpovědět.

Děkuji
Někde jsem již četl v čem se to liší, ale bohužel si z toho článku již nepamatuji. U nás ve škodováckým servisu Ti do auta nalejou buď Castrol nebo Mobil. Já si u Feldy vyměňuji olej sám a leju ji tam Valvoline (4l za 690 Kč) + filtr origo Škoda za 103 Kč nebo filtr MANN.
V čem se liší? Je toho dost v čem se oleje liší. Počínaje způsobem výroby (obsah syntetické složky až po hydrokrak), přes viskozitu při 50/100 C (jak olej při dané teplotě řídne), alkalická rezerva TBN (schopnost odolávat kyselým produktům spalování), bod tuhnutí, bod vzplanutí, obsah aditiv, disperzantů, detergentů, popele, síry. Seriózní výrobce uvedené parametry uvádí v tzv. technickém listě.

Srovnání některých značek olejů je třeba tady😒br />
[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

Ten poslední link je třeba brát s rezervou, protože je to spíš reklama Amsoil.