0
Ahoj, mám dotaz, chci přes net koupit mot. olej , je levnější než v servisu, nevíte někdo nebo nemáte s tím nějaké zkušenosti , kde je nějaká seriozní firma? Jde mi o Total 7000, díky všem a přeji hezký den, něco jsem slyšel o firmě - superautodíly.cz , díky za každý názor.
Neboj, taky jsem se bál, teda měl jsem šok z jejich cen, ale objednal jsem si tam Total 5W40 ještě za akční ceny před 18.3. a max. spokojenost. Ale teď už i ostatní (vidřiduši) se vzpamatovali a začali slevňovat (např. oleje.cz o 50 % oleje Liqui Moly, což je dost dobrá firma) a za 595,- 5l LM 10w40 a to je ještě -5% za osobní odběr sleva je dost dobrá cena.
Je dobrá značka olejů Mogul?
V čem se vůbec (kromě ceny) můžou oleje stejné specifikace lišit?.
Třeba do Škodovek v servisu u nás nabízejí buď oleje Mogul a nebo Agip.
Dají zákazníkovi vybrat jestli levnější, nebo dražší, ale na přímou otázku v čem je Agip lepší mi nikdo nebyl schopen odpovědět.
Děkuji
V čem se vůbec (kromě ceny) můžou oleje stejné specifikace lišit?.
Třeba do Škodovek v servisu u nás nabízejí buď oleje Mogul a nebo Agip.
Dají zákazníkovi vybrat jestli levnější, nebo dražší, ale na přímou otázku v čem je Agip lepší mi nikdo nebyl schopen odpovědět.
Děkuji
Někde jsem již četl v čem se to liší, ale bohužel si z toho článku již nepamatuji. U nás ve škodováckým servisu Ti do auta nalejou buď Castrol nebo Mobil. Já si u Feldy vyměňuji olej sám a leju ji tam Valvoline (4l za 690 Kč) + filtr origo Škoda za 103 Kč nebo filtr MANN.
V čem se liší? Je toho dost v čem se oleje liší. Počínaje způsobem výroby (obsah syntetické složky až po hydrokrak), přes viskozitu při 50/100 C (jak olej při dané teplotě řídne), alkalická rezerva TBN (schopnost odolávat kyselým produktům spalování), bod tuhnutí, bod vzplanutí, obsah aditiv, disperzantů, detergentů, popele, síry. Seriózní výrobce uvedené parametry uvádí v tzv. technickém listě.
Srovnání některých značek olejů je třeba tady😒br />
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Ten poslední link je třeba brát s rezervou, protože je to spíš reklama Amsoil.
Srovnání některých značek olejů je třeba tady😒br />
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Ten poslední link je třeba brát s rezervou, protože je to spíš reklama Amsoil.