Auto.cz

Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
31. 10. 2020 22:21
zadřený motor
Moc se v dané problematice nevyznám, ale celkem vydařený návod o tom jak poznat zadřený motor najdeš na https://kralmotoru.cz/…na-zadreny-motor I tak bych však situaci nepodceňoval a raději zavolal automechanika a nechal to na něm.
Avatar - mysak2
28. 8. 2010 06:28
Re: pokazeny motor na Fabke
když ten motor chcípneš a necháš chcílu vypnutej , zlobí to dál? Zkus sejmout modul zapalování ze svíček(je dobře přístupný po otevření kapoty a drží ho 2 imbusové šrouby). Vyjmy svíčky a nasa´d je zpět do zapalovacího modulu(cívek). Tyto přilož ke kovovému bloku motoru(nejlépe jdnu po druhé) a pomocník ´t ti zastartuje, pokud jiskry na svíčkách nepřekskují zkuus je vyměnit a znovu odskoušet(nové svíčky cca 300,- CZK), pokud přesto svíčky jiskry nehážou, odpoj 4 pólový konektro který vede k modulu zkontroluj zda není zaoxidovaný, nebo nějak poškozený. POkud i toto je v pořádku může být vadný celý zapal. modul a je třeba ho vyměnit. DAlší možnost je že neotvíra nějaký vstřikovací ventil. i to se dá zkontzrolovat bez nějakého super vybavení. Sundáš plastový kryt motoru a odpojíš jeden po druhém konektory ze vstřikovacích ventilů(jsou na zadní straně motoru) Mezi 2 piny na ventilu připojíš multimetr a změříš jejich odpor. Pokud naměříš 0 je ovládací cívka ventilu KO.
25. 7. 2010 23:26
pokazeny motor na Fabke
Dobry den som student vlastniaci skodu fabiu combi rv.2001 1,4 MPI 50 kw.... vcera pri beznej jazde mi z nicoho nic zacal klesat vykon motora tak som zastavim lebo som si myslel ze to je defekt pretoze autom zacalo triast.. a prudko spomalovalo ... po vyradeni prevodoveho stupno . Auto na volnobeznych otackach strasne trasie ako cely motor keby siel na 2 valce :D.. a striela do vyfuku .. strasne slaby tah .. Ziadna kontrolka sa nerozviestila , voda v chladici cista a je jej dost rovnako ako oleja.. neporadite niekto co s tym moze byt ? aby ma v servise neoklamali a nenauctovali mi tam neake zbytocnosti .. U nas na slovensku totiz bezna prax.. Dakujem za pomoc.