Auto.cz

Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Avatar - AnnaXxx
19. 1. 2020 20:05
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
15. 1. 2020 13:11
Auto
Při výběru ojetého auta se určitě vyplatí být co nejvíce ostražitý, kamarád co prodával auto do áček, tedy aaa auto, tak mi říkal, že při výkupu se na jeho autě kontrolovalo vše do posledního šroubku, takže jsem šel pro ojeté auto tam.
Avatar - Flash666
30. 7. 2010 18:24
Re: Máte někdo zkušenosti s reklamováním vozu?
Udelal jste chybu hned na zacatku, vzdycky kdyz si kupujete neco, tak si sebou vemte nekoho kdo tomu rozumi. pokud nikoho neznate, tak si zajdete do nejakeho mensiho autoservisu a pozadejte o pomoc a dle meho nazoru vam vyhovi ci najdou jine lepsi auto. :-)

ale ted k vasemu problemu: mate par moznosti co delat. takze :

1.v tutom pripade je asi opravdu lepsi to resit obcansko pravnim sporem. ale nereknu vam jestli to bude knicemu, neznam casove lhuty na reklamaci veci. a taky jak vypadala kupni smlouva.

2.urcite znate nejake poradne velke chlapy tak jim dat neco na pivo a at se jdou do bazaru zeptat proc vam nechtej dat ten papir :-) ci zajit hned za puvodnim majitelem. ale to bych delal kdyztak az po vyreseni pres pravnika :-)

PS:timto nenabadam k trestnemu cinu si podobne.

PS2: jakto ze nemate vuz ?
neregistrovaný "bertleek"
30. 7. 2010 17:48
Máte někdo zkušenosti s reklamováním vozu?
Dobrý den,

obracím se na toto fórum protože si nevím rady.
Před zhruba měsícem jsem koupil vůz VW Golf IV 1.9 TDI z jednoho bazaru u Benešova. Auto jsem si projel, zdálo se být v pořádku, tedy úměrně svému stáří. Podotýkám ale že jsem laik a upřímně nevím kolik se toho dá zjistit během cca 15 minutové testovací jízdy. Byl jsem ujištěn, že vůz je v pořádku, měl servisní knížku a tak jsem ho koupil (na splátky).

Po zhruba dvou týdnech se zničehonic rozsvítila kontrolka oleje a tak jsem auto ihned nechal celé prohlédnout v servisu, do kterého normálně jezdím. Tam mi bylo řečeno, že auto je v naprosto katastrofickém stavu, turbo na odpis, bylo bourané (žádná zmínka v servisní knížce), přetočený tachometr a dokonce vůbec nemá katalyzátor. Ihned jsem zavolal do autobazaru a ohlásil, že ho chci reklamovat, jelikož mi prodali vůz, který je nezpůsobilý pro jízdu na silnici a že jsem byl záměrně uveden v omyl. Auto jsem jim odvezl zpět a čekal na vyjádření jejich technika.

Problém je v tom, že bazar tvrdí, že auto bylo v komisním prodeji a tudíž za to nenese žádnou zodpovědnost. Původní majitel, který už samozřejmě byl vyplacen odstoupit od smlouvy nehodlá a tvrdí, že maximum co udělá je, že tam katalyzátor nechá namontovat. To je pro mě krajně nevhodné řešení a pochopitelně s majitelem, natož s bazarem, už nechci mít nic společného a trvám na odstoupení od smlouvy. Bazar mi ovšem odmítá vystavit reklamační list (který bych mohl předat leasingové společnosti, abych nemusel nadále splácet vůz, který už ani nemám) a peníze mi vrátit také nechce.

Jak mám v takovéto situaci postupovat? Měl jste někdo podobnou zkušenost? Pokud ano, jak jste ji řešili?

Moc bych ocenil jakoukoliv Vaši radu, jelikož už mi nezbývá nic jiného než konzultovat celou věc s právníkem a řešit to občanskoprávním sporem, což se mi pochopitelně nechce.

Děkuji.

Hezký den přeje

Štěpán Bärtl