Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: BMW X6: ceny na českém trhu asi o 100 tisíc vyšší než u X5

Ceník nového BMW X6 platný od dubna 2008 začíná na částce 1.623.220,- Kč. Stotisícový příplatek proti X5, ale vynahrazuje lepší standardní výbava.
Zpět na článek
neregistrovaný "Sparrow"
14. 3. 2008 05:50
X6 - preference většiny
Pánové, podívejte se, prosím, na výsledky hlasování nás všech, kde X6 zaujímá celkově a s obrovským náskokem 2. místo (za Superbem) a dokonce 1. místo mezi německými SUV. Že na něj asi většina z nás nemá? Nevadí. Vůz je to stejně hezký. Zapomeňte chvilku na ega, komplexy či co. Snít je přece tak krásné ...
13. 3. 2008 14:30
Re: Stale vpred...
Na slonovi jsem nikdy nejel, takže nevím o čem jízda na něm je. Stejně jako jsi nikdy nejel s X6, abys dokázal posoudit její vlastnosti. Za každou třídou automobilů dnes stojí v první řadě marketingové oddělení, které dává managementu doporučení, co by bylo vhodné vyrábět. Konstruktéři "jen" zhodnotí, zda-li je to v praxi proveditelné.

PS: kdyby nebyl problém stvořit obludu s vlastnostmi X6, už by jí vyraběl kdekdo.
anonym
13. 3. 2008 10:13
Re: Stale vpred...
S projetím to nemá nic společného. Je to jako se zeptat jestli jsem jel na slonu.
Pokud bys chtěl vyjímečné auto kvůli svezení hledal bys možná sti nebo ve vyšších cenách rs4,rs6,m3, ale to jsou auta, která nejsou vidět.
Produkování těchto suv nemají na svědomí konstruktéři aut, ti by na takovou kravinu nepřišli. Tohle vyprodukovali marketingové a psychologické průzkumy a ti vymysleli co vyžaduje tato skupina lidí, kterých je poměrně hodně, mají dost peněz a potřebují k hadrům hugo boss ještě nějaký vhodný prezentační doplněk.
Dříve jízda na slonu dnes jízda v SUV.
O nic jiného nejde, jenom si to přiznat to bolí.
13. 3. 2008 08:46
Re: Stale vpred...
Jel si v tom? Doporučuji alespoň krátkou jízdu, než něco napíšeš.

Pokud budu chtít poutat neustálou pozornost okolí, pořídím si např. STI v modré metle, zlatými koly a obrovským křídlem, a abych byl i k nepřeslechnutí, tak s otevřeným výfukem. A ještě mi milion zbyde.
anonym
13. 3. 2008 08:16
Re: Stale vpred...
Stokrát opakovaná skutečnost. Auta tohoto typu jsou marketingově cílena na skupinu osob, které potřebují tímto produktem vyztužit své ego. Technicky je to nesmysl. Obzvlášť u automobilky jako je bmw (porsche etc.). Pro rychlou jízdu je nevhodné a do terénu taky. Tento produk je zaměřen na dnešní pomalý městský provoz, kde se posunují tyto skvosty za stálé pozornosti okolí. Proto to musí upoutat. Rychlá placky typu sporťáku není vidět a nemá v hustém provozu žádný důvod. Není problém stvořit takovou obludu za pár šupů se shodným technickým výsledkem. Je přímo nutné aby to stálo aspoň 2mega, aby bylo jasné že ten kdo s tím jede na to má.
Jinak řečeno je to nástavec na pen*s.
neregistrovaný "Sparrow"
13. 3. 2008 00:00
Re: Neopakujme chyby minulosti
Hezky napsáno. Nicméně mě není úplně jasné, proč je kupec většího SUV automaticky považován za osobu, která si léčí své mindráky či co. Mě se X6 líbí, a to rozhodně více než Q7 či ML, spíš bych měl problém s tím, abych se sám sebe přesvědčil, že vypláznutí 2 mega a víc za dostavník jsou účelně vynaložené peníze.
Avatar - Falco
12. 3. 2008 21:09
Re: Neopakujme chyby minulosti
o tom žádná :]
anonym
12. 3. 2008 20:05
Re: Stale vpred...
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
:yes:
Avatar - T613
12. 3. 2008 18:17
Re: Neopakujme chyby minulosti
nicméně kydy ve stylu "jste socky, tak to nehodnoťte" jsou zde stejně častým extrémem. Byť od předpubertálních dětí ;-)
Avatar - Falco
12. 3. 2008 17:36
Re: Neopakujme chyby minulosti
jednou snad pochopíš, o čem mluvím...
Avatar - Falco
12. 3. 2008 17:36
Re: Neopakujme chyby minulosti
to jsem rád :]
neregistrovaný "Kamill"
12. 3. 2008 14:24
Re: Neopakujme chyby minulosti
Pane jo, ty jsi extratřída! Kvůli takovejm, jako jsi ty, si každej kupuje SUV, pokud ovšem má "jen" Santa Fé, tak se tolik nepotíš, že?
Avatar - MajoThePuk
12. 3. 2008 11:01
Re: Design
Esteze existuju svetozname talianske dizajnerske studia, kde sa este neznamy Bangle ucil "kreslit" a pricuchol k umeniu dizajnu... :-!
anonym
12. 3. 2008 09:49
Re: Neopakujme chyby minulosti
nazdar Falco,

vidim ze ziez patris medzi tych ktori uvazuju ako drviva väcsina ludi ktori zavidia, teraz bez urazky prosim!!!
Som clovek ktory vlastni velke SUV, podotykam ze som v celku inteligentny vzdelani clovek, ktori nepije nefajci nefetuje a nezahyba svojej manzelke. Moje ego je upone v poriadku, manzelka hovori ze moj .... je velky az az. ;-)
SUV som si kupil lebo sa mi pacilo, je super mat dobry rozhlad, pocit bezpecia a trochu respektu. Nie preto aby som mal dobry pocit ze aky som frajer ale preto ze sa mi hociaky natuneny pako nepcha predo mna a ja nemusim panicky brzdit ako na byvalom Cliu ked ma ohrozovali aj cyklisti. Takze ja nepotrebujem SUV na ego a kompenzovat maleho pinda, len sa mi to paci a som uplne normalny cestny chlap ktori nepodvadza a nikomu nezavidi. Hawk :-)
neregistrovaný "xt3"
12. 3. 2008 08:49
Re: Univerzální vozidlo
Jak jako upřesnit, myslím, že jsem se vyjádřil dost přesně....
Prostě řadící páka má stejný tvar jako v X5, ale převodovka je sportovní stejná jako v 6 kpvé serii (pro automat) a nebo volitelná v 5 serii.

PS: Ale to vůbec nevadí, že tomu žádná z dostupných informací, které máte tomu nenasvěčuje.... Ono většina lidí v tom neseděla a většina lidí se o to důkladně nezajímá :-!
neregistrovaný "Donaldd"
12. 3. 2008 08:33
Re: Univerzální vozidlo
O rychlosti X6 nepochybuji. Jen nevím, jak by si poradila právě s tou úzkou a velmi kroucenou okreskou v porovnání s nějakým hothatchem. Každopádně jak píši výše, je to jen jedno velmi úzké specifikum, ale všude jinde i v porovnání s konkurencí na tom bude velmi dobře. ;-)
12. 3. 2008 07:39
Stale vpred...
Cerstvy majitel nove X6 se pranic nebude zajimat o nenavistné recicky neuspesnych, tmava skla nepropusti zavistive pohledy, pres skvele audio neuslysi syceni jedovatych jazyku...opre koleno o kozenou operku,ruce spocinou na volantu s razenim, oci uprene na head up...a miri vpred za skvelymi zazitky. :yes: :yes:
Avatar - T613
12. 3. 2008 06:39
Re: Neopakujme chyby minulosti
Tak to sorry, tyhle kydy jsem nepostřehl ;-)
Avatar - Falco
11. 3. 2008 23:30
Re: Neopakujme chyby minulosti
"Ještě se totiž nikomu nepovedlo vyvrátit mojí teorii o velikosti vozu a velikosti vlastní sebedůvěry,já mám prostě pocit,že většina majitelů velkých SUV si tím léčí vlastní malinký komplex"

" BMW udělalo další kousek pro maséry. V jakémkoliv smyslu. Ať již masírují své okolí, tím, že na to mají(nezáviďme jim - do hrobu si to nevezmou) nebo jen své ego,které potřebuje nějakou berličku pro ostatní nedostatečnost. Je to BMW - a velmi povedené. BMW se trefilo do vkusu své třídy zákazníků"

" Nebudu nikomu říkat, že si to kupovat nesmí, ale kdo si tohle koupí, tak je pro mě člověk, kterému nevadí vyhodit velké peníze v podstatě jenom za to, jak vypadá před ostatními"

"Když vidíte z toho vystupovat jednu osobu, která se v tom motá po Praze tak opravdu souhlasím s názorem, že tyto auta jenom vyztužují ego majitele"

" No a proč v nich jezdí??? Protože tím dávají na odiv sůj majetek, postavení"

- vzdělaný, inteligentní, úspěšný a sebevědomý člověk (osmdesát procent majitelů podobných automobilů) právě vůbec nemá potřebu ukazovat "že na to má" zvyšovat si prestiž na úkor ostatních nebo léčit komplexy! Prostě a jednoduše si jen rád kupuje krásné věci, od automobilů až po hodinky!

Ale nečekám, že to pochopí každý...
11. 3. 2008 23:18
Re: Univerzální vozidlo
Můžeš upřesnit svůj výrok ohledně převodovky v X6? Mám za to, že je technicky totožná s X5. Žádná z dostupných informací nenasvědčuje, že by tomu mělo být jinak.
11. 3. 2008 23:11
Re: Ssang Yong Actyon
Actyon bohužel nepřesáhl stín svého výrobce. Zůstal v jedné třetině cesty, jak technicky, tak designově. Byl sice, možná, první, ale své prvenství nedokázal náležitě zužitkovat, což znamená, že min. tato generace skončí v zapomění.

PS: X6 nemá, snad kromě filozofie, s Actyonem pranic společného. Ani tu siluetu.
Avatar - T613
11. 3. 2008 22:20
Re: Neopakujme chyby minulosti
Nevšiml jsem si včera a ani dnes, že by tímto krom zastánců X6 někdo argumentoval?? :-|
anonym
11. 3. 2008 22:05
Ssang Yong Actyon
Hlavne, ze sa tu vzdy ludia rozculovali nad tym, kto koho kopiruje, davali rozumy, co ako vizera a co sa na co napadne podoba, ale to ze X6 tak trochu dost pripomina Ssang Yong Actyon a koncepciu sport activity coupe, to tu nejak nikto nespomenul.
anonym
11. 3. 2008 21:40
Re: Neopakujme chyby minulosti
Svatá pravda! Je to jen ve výchově otců Klementů, Gustávů a podobných... Ale mě se naopak líbí svojí "netuctovostí" a taky si nekupuju auto, abych s ním soustavně parkoval, nebo ohromoval zamindrákovaný hlupáky. Naopak chci, aby mě auto při každodenním používání dělalo i radost z jízdy, jak to má BMW v reklamním sloganu.
anonym
11. 3. 2008 21:38
Re: BMW X6
dealer v bavarii v kosiciach mi vravel ze x6 je vypredana po celom svete. takze ludia ju asi kupuju.
Avatar - Falco
11. 3. 2008 21:06
Neopakujme chyby minulosti
Nikdy bych si podobné auto nepořídil a musím přiznat, že se mi X6 vůbec nelibí. Ale poslouchat řeči typu - no jo, zase si koupil velké auto, jen chce dokazovat svojí povýšenost, je to masírek s malým egem, stejně s tím ve městě nezaparkuje (přitom je většina SUV stejně dlouhá jako obyčejné kombi) Nechápu! Ať si třeba koupí raketoplán, co je komu do toho!? Proč si nemůžeme vážit bohatých a úspěšných lidí, kteří něco dokázali! Určitě pro tuhle společnost udělali více než většina z nás! Pokud vidím, že si u nás v ulici někdo staví hezký barák, napadne mne, jo, to je pracovitý a chytrý člověk. Ovšem to neplatí o zbytku populace, která dotyčného obviní z tunelařiny, úplatků, zlodějny a v neposlední řadě z povyšování, proč by si jinak stavěl vetší barák než máme my! Svinská česká závist už napáchala spoustu zla, tak se poučme!
neregistrovaný "xt3"
11. 3. 2008 20:29
Re: Univerzální vozidlo
Jen tak pro informaci:
Severní smyčku dala X6 50i o 3 vteřiny rychleji, než Maserati 3200 GT.... ;-)

PS. Pro "autora odborného novináře"
automatická převodovka, není klasická, ale pouze sportovní tj. stejná jako v 6serie a ne jako v X5 i když design řadičky svádí k omylu....

PPS. Jinak je to nádherné auto, na vlastní kůži jsem si ho osahal a zvuk 4.4 biturbo je lahodný....

:-!
neregistrovaný "palo__"
11. 3. 2008 20:29
Re: hybrid
tiez mam ten nazor. mozno by to nebolo zle keby maska nebola kopia z x5. 6er tiez nema masku z 5er. pockam si na novu verziu, mozno dovtedy nan budem aj mat :-)
anonym
11. 3. 2008 19:43
Re: Skvělé auto
Kulance = ztráta pro dealera. Tak proč by ji měl poskytovat nějakýmu chytrákovi, co si koupil auto v německu????
Když ji chcete, jeďte tam, kde jste si auto koupil.
11. 3. 2008 19:32
Re: Design
Bangle je dnes šéfem přes design pro všechny značky, které BMW vlastní. Přímo se nepodílí na vývoji designu nových BMW. Má roli spíše "konzultanta". Za designem X6 stojí Adrian van Hooydonk, ten faceliftoval třeba BMW 7, či se podílel i na X5.
neregistrovaný "wumpy"
11. 3. 2008 19:01
zajímavé že v německu se dá koupit za 49000 euro
jak je možneé že v na autoscout24.de je ta 49 ooo euro?
neregistrovaný "PeTo_H"
11. 3. 2008 18:30
Re: 3,0SD
ten motor tam samozrejme je, ale je pomenovany 35d :-)
Avatar - princ
11. 3. 2008 18:19
3,0SD
Prave tehle motor bych cekal v X6, pokud to ma mit sportovni ambice, tak neni duvod proc ho nezaradit rovnou. Ale asi to bude stejny pripad jako nova X5. Rozhodne by mu ale prave SD sluselo nejlip, pokud se nechci bavit o benzinu.
neregistrovaný "jakub747"
11. 3. 2008 17:39
Re: Skvělé auto
Moje zkušenost je, že dostaneš z Mnichova cenu, na jakou ti tady nikdy nepůjdou. Na X5 starý model loni přes 20%, na aktuální 5er 15%...osobní zkušenost.
neregistrovaný "Donaldd"
11. 3. 2008 16:38
Re: Univerzální vozidlo
Hodně odvážné tvrzení, ale rychlá bude X6 dost a i kdyby jí ten nějakej "malej" dravec na klikaté okresce ujel (a myslim, že by to nebylo o moc), tak se nemá za co stydět, protože ve všech ostatních disciplínách ty malé drzky překoná. ;-)
11. 3. 2008 16:28
Re: Univerzální vozidlo
Vzhledem k tomu, jaká technika je skryta v útrobách X6, bych ji nepodceňoval ani na výsostném území hothatchů.
neregistrovaný "Wp"
11. 3. 2008 16:20
Re: BMW X6
No, koukám, že tu z něho všichni slintáte, tak já jsem na druhé straně, tomuhle hnusu říkám ne! ;-)
neregistrovaný "FiĽu s.r.o"
11. 3. 2008 16:13
BMW X6
toto auto je fakt ale fakt super!!!!!!!! :-)
neregistrovaný "Donaldd"
11. 3. 2008 15:58
Re: Univerzální vozidlo
Hothatchům dýchat na záda....?? Jak kde. Tam, kde se hothatch cítí jak ryba ve vodě to nebude. Pravdou je, že X6 je velmi zajímavý univerzál.
neregistrovaný "Deception"
11. 3. 2008 15:43
Re: Skvělé auto
Kolik procent byla sleva na X5?
anonym
11. 3. 2008 15:40
Re: Skvělé auto
X5, 730D auto Leebmann v Passau a XC90 s XC70. Nikdo tady nepise, ze pojedu jen tak okolo a zacnu to zkouset na nejakyho prodejce s balikem penez v kapse. Takovy uvahy jsou pro blbce, co o tom polemizujou. Kazda nemecka firma si overuje tvuj kredit at si odkudkoliv a nevim, proc by je melo zajimat DPH, kdyz auto zaplati pres ucet CS firma a auto jde ven z nemecka. Nemam rad pitomce, co se snazej hledat chyby, nebo nekoho nachytat na hovadinach.
neregistrovaný "Deception"
11. 3. 2008 15:30
Re: Skvělé auto
Jaký vůs si v Německu již kupoval, ať tu nemlátíme prázdnou slámu?
Ono to totiž v příadě nových vozů chodí přesně tak, jak píše FX. Z bazaru si odvez co chceš, ale nové auto = daňová povinnost. Čech = žádná záruka placení DPH. A určitě se ještě přetrhnou, aby ti dali slevu.
Avatar - CountachSV
11. 3. 2008 15:22
mastodont horizont
ošklivá potvora, toť můj názor... dohromady mi to připadá jako těžko představitelnej výsledek genetickýho mixu mezi plejtvákem a slonem. Jinými slovy BMW dokázalo nemožné :-O :no:
tenhle článek je o ceně a ta mi o 100 kolíků vyšší než X5 přemrštěná nepřijde... otázkou je jestli z obavy jak trh auto přijme nebo ne.
anonym
11. 3. 2008 14:54
Re: Skvělé auto
Ja ti mozna pripadam, ale legracni si spis ty. Pokud ovsem vypadas a chovas se jako ruskej podvodnik, tak je mi jasny, ze si v nemecku nedokazes koupit ani fritovaci hrnec.
neregistrovaný "FX_"
11. 3. 2008 14:49
Re: Skvělé auto
Tak to musíš být velký zvíře, když si myslíš, že se tam s tebou někdo bude chtít dohadovat o ceně vozu, který stejně musíš vzít bez DPH (kterou zaplatíš u nás). Nicméně samotní skopčáci se netváří nijak nadšeně, když se jim snažíš vysvětlit, že DPH určitě zaplatíš u nás a k žádnému daňovému úniku nedojde.
V praxi je to asi tak, "nějakej rusák tu chce koupit auto a ještě chce po nás chce slevu, ale nemáme jistotu, že na nás nešije daňovou habaďůru. Vykašleme se na něj, bude o jeden potenciální problém méně. Aut beztak prodáváme dost."

PS: Připadáš mi hodně komický. Opravdu jsi už někdy kupoval nový vůz v zahraničí?
neregistrovaný "Shkodillac"
11. 3. 2008 14:45
Design
Chris Bangle je génius - o tom žádná. Uznávám, že první Bavoráky bylo tehdy divoký (7 a částečně i 5) ale od šestky patřím mezi zbožňovatele jeho stylu. A tohle je jen logický vývoj Bangleovského designu. Prostě :yes:
anonym
11. 3. 2008 14:29
Re: Skvělé auto
Ja si radsi uhadam dalsi slevu v nemecku, to je daleko prijemnejsi smich, nenapadlo te to?
neregistrovaný "FX_"
11. 3. 2008 14:06
Re: Skvělé auto
>:D

Tomu se musím smát. Pokud bys už někdy takový vůz kupoval, věděl bys, že můžeš dostat slevu obdobné výše (rozdíl D x CZ ceny), záleží na tvých schopnostech a jednání.
A to se nebudeš muset hnát ani do rajchu.

Jinak jsem čekal cenu X6 tedy vyšší - příjemně překvapili.
neregistrovaný "johnatanx"
11. 3. 2008 13:51
hybrid
No nevim, dlouho mi trvalo než sem si zvyknul na Banglův styl ale tohle to je fakt HYBRID, to auto se mi absolutně nelíbí (aspoň na fotkách). X5 je o dost elegantnější, dělat kupé v stylu CLS je OK, ale kupé z teréňáku.... Ale proti gustu.... :-)
anonym
11. 3. 2008 13:43
Re: Skvělé auto
O tom prave pochybuju, protoze vydaj cenik "platny od" a i kdyby spadlo euro o korunu, tak je cena porad stejna....Alespon v mym pripade, kdy spadnul dolar skoro o 2 Kc, nez me dodali Mercedes za 6 mesicu, tak o cene nechteli slyset. Je to tezky, kdyby sel nahoru, tak nechci slyset zase ja:)
anonym
11. 3. 2008 13:39
Re: Skvělé auto
Protoze to jsou smejdi. Spousta lidi si ho koupi z lenosti u nas i proto ze maj radi tu "polivcicku" v servisu a radi si nechaj rikat "pane majiteli". Dalsi problem jsou garancni opravy, kdy se mistni servisy chovaj k dovozum, jako prasata a lame se z nich kazdy dil. Mam takovou zkusenost s BMW i Volvem a o kulanci uz ani nemluvim. Vyplati se s tim jezdit i na servis do Nemecka, nez se tady koukat na umasteny mechaniky a priblbly prijimaci techniky s kravatickama. Prihranicni dealer v maly vesnici je solidni a chova se daleko vstricneji. Slozitejsi je samozrejme danova legislativa a leasingy, ale vsechno jde.
anonym
11. 3. 2008 13:35
Re: Skvělé auto
Musím se zastat importéra BMW, protože pokud vím tak cena se přepočítává podle aktuálního kurzu v den prodeje.
neregistrovaný "Ambroz"
11. 3. 2008 13:27
Skvělé auto
Skvělé auto, ale proč se dá o pár kilometrů na západ od našich hranic koupit o 200 tis Kč levněji? Za je to dost výbavy navíc.
Počítání s "loňským" kurzem Eura je pro importéra asi výhodné, ale jen do doby než si to i Češi začnou raději kupovat v Norimberku.
11. 3. 2008 13:16
Univerzální vozidlo
Není to parádní vozítko? :-) Rodinku v luxusním interiéru odveze na dovolenou, manažera bude skvěle reprezentovat, cestou do/z práce jej může protáhnout po oblíbených cestách, v případě takové motorizace jako je 35d bude i hothatchům dýchat na záda, může dokonce poznávat přírodu i mimo zpevněné silnice, v zimě ho nenechá ve štychu, v případě potřeby utáhne těžší přívěs a to vše za 10l v průměru. Není to paráda!