Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

10 komentářů

No kamadadovi to delalo podobně musel vymenit vysokotlakej ventil na vysokotlakem cetpadle. A pak to bylo OK.
Mondeo je jednoznačně lepší, ročník 2004 má vychytané elektronické mouchy.

Pokud je to auto z dovozu, mělo by být v lepším stavu než z ČR. Pokud znáš historii vozu, paráda.

Nešetři na kvalitní naftě, ještě lépe je přidávat aditivum a to pravidelně. Vrátí se Ti to.

Brát naftu u stanic, kde se hodně vytočí a tudíž naní čas na čachry (Makro, Globus, Tesco) - tehdy ale investuj ušetřené peníze do aditiva a máš záruku kvalitní dobře mazající nafty.

Na autě nešetři, zkracuj servisní intervaly výměny fitrů a oleje o 1/3 až o 1/4, vyplatí se to.
Jestli bydlíš na samotě, tak tam asi hodně sněží , nebyl by špatnej traktor. Ve sněhu ze 4O6 raději pozadu a užší pneu. Ted' vážně. Já jsem kupoval vyrobeneou 15/11 '99 (když už měla něco nalítáno) - takže jí považuju za prototyp první generace ,,comonrailu,,. S elektronikou jsem nikdy problémy neměl. Nikdy mě to nikde nenechalo. Chce to dát bacha v zimě na žhavičky 20 Ampér každá (celkem80), 1. za rok každou za tepla preventivně vytočit , jěstě lépe potřít závit grafitem, a zatočit. Ono je nepříjemný když ji najednou ráno před barákem vzimě ukroutíš poté , co nenastartuješ.

To třeba Toyotu Hyace atm.diesel lze natočit i bez nich. Jenže je to dodávka MIMO SNÍH a spotřeba jaksi 11.

Pokud 406 jezdila v čechách, tak si ihed nech vyčistit nádrž od řepky, jezdi s ní jen na extrakvalitní naftu,kde ji unás vzit nevim. Použivej ADITIVUM. Taky je dobrý vyčistit pod tapecírungem zadní sedačky a krytkou kontaky podávacího čerpadla, pokud ho tam teda novější modely maj, já na tom měl obrovskou vrstvu prachu prosypanou skrz konektor. Taky konektory v motoru jednou za 100000 vyčistit. Prolézt kovový stahovací pásky na hadicích - i ZA MOTOREM , CO JDE ,,VZDUCHOOLEJ,, HADICE GUMA-PLAST od chl.turba se to vytřásá. A můžeš vyrazit. Po několika kilometrech zjistíš, že ti svítěj boční Airbagy , případně hlavní kontrolka AIRBAGŮ. Žádný strach , vyhledej pod předníma sedačkama konektory bočních airbagů a předpínačů pásů , vyštípej je , proletuj dráty , zaizoluj a je vystaráno. Natoč motor a sleduj jak se Ti zas třeba někdy rozsvítí kontrolka ,,autodiagnostika motoru,, a autíčko jede líně. Nic se neboj , vyměn ventilek k turbu za 1400,- a směle vpřed.

Používej baterku TAB 75Ah - ÚDRŽBOVOU!!!!!!!!!!! Udržuj ji a ona bude skvělá spoustu let.

Osobně bych dal přednost autu ze Švýcarska , ale nikomu to necpu.

Nebýt toho,že jsem do ní lil Humus! mohlo to být slušné auto.

Jak moc se změnila 406 za 3 roky? Nevím.

Pokud nejezdíš extrémě hodně uvažuj o benzínové variantě.
Tak pořád váhám mezi P 406 Break HDI 80kW (2003)

a Mondeo kombi 2.0 TDCI 85 kW (2004). Má někdo zkušenosti z obojím ?

Jezdím každý den a jde mně hlavně o spolehlivost, neb bydlím na samotě

a bez auta jsem kaput. Teď dojíždím P405 1,9TD. U novějších aut mám hrůzu z nespolehlivé elektroniky. Dělám si naději že 406 nebude ještě tak "prošpikovaná" jako Mondeo.
Já bych to tak tragicky neviděl, ale faktem je, že hodně času strávím v zahraničí, tam nic nehrozí, a navíc používám aditivum, jinak jezdím k Shellu.

A nemám problém, ani EGR není odpojený, vše v původním stavu, 135000, Mondeo TDCi.
Bojím se jezdit už i k OMV. OMV v CZ je údajně nejmenší zlo. Jinak nafta prej nemá bejt zelená. Fakt jsem to podcenil. §§§§§§Vyčistim si snad kanystry lihem a začnu jezdit do rakouské spediční firmy pro naftu!!!!!!§§§§§§§§ Už aby se jezdilo na tu slivovici, nebo aspon vodík §§§§§§§

Ted ala važně dik za odpověd.
Tomu cosi se teď vyhýbej. A už napořád.

Bylo v tom cosi také něco vody?

Být tebou, zajel bych do diesel servisu co má ultrazvuk, nechal bych všechno přečistit ultrazvukem.

Al první, co bych udělal by bylo použití láhve s čistícím prostředkem/sditivem, který by pročistil/rozpustil zbytky svinstev v nádrži, promazal čerpadlo a vstřikovače a zajistil kvalitní spalování ve válcích/vypálení nespálených zbytků svinstva.

Můžeš mít vše zalepené, musíš to nějak uvolnit. Ventil PCV na čerpadle bych také vyčistil ultrazvukem nebo dal nový.
Na přepady se podívám. Paradoxní je , že ty problémy začaly po kompletní výměně oleje,a všech filtrů. Předtím zlobil jen ventilek turba. EGR mám odstavenej, mnozí to tak provozují, protože se rychle zaneřádí.

Nejsem zrovna odborník , ale zaslechl jsem o egru , že je to jen slepé střevo celého systému. Co Ty? Jen pro upřesnění , jezdil jsem na COSI ,příliš se naftě nepodobající. V nádrži byl hroznej humus. Zpočátku to škubalo při akceleraci, ted' při udržování plynu , ale spíše víjímečně a vždy jen po důkladném prohřátí.
Máš vyměněný palivový filtr? To se totiž taky dělá, víme?

Ventil u čerpadla vyčištěný, no asi musíš dát nový, přečištění příliš nepomůže.

Taky mohou být načnuté vstřikovače, přezkoušej přepady paliva, jestli mají stejné hodnoty (třeba do sklenice, va volnoběh, vstřikovač s výrazně vyšším přepadovým množstvím je v háji).

Vyplatí se do nafty fouknot řádnou dávku nějakého aditiva k pročištění celého systému.

Také to smrdí zaneseným váznoucím EGR ventilem, je ho třeba prohlédnout a pořádně přečistit.

Nějakou diagnostikou přeměřit činnost turba.
4O6 HDi 8OkWRHZ 11/99 novější typ. Postupně to začínalo škubat víc a víc dokonce se jednou zastavil motor při sešlápnutém plynu v rychlosti asi 75 na trojku. Vyčistila se nádrž a ventil u tlakového čerpadla. Problémy ustoupily , ne však na 100%. Občas ten tlak paliva prostě zakolísá. Cerpadla se mi zrovna měnit nechtějí. Máte někdo podobné problémy?