Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Audi bude i nadále vyvíjet vysokovýkonné modely. Budou ale jiné!

Ingolstadtská automobilka hodlá i nadále pracovat na výkonných modelech. Namísto přeplňovaného pětiválce či točivých desetiválců je ale bude pohánět elektromotor.
Zpět na článek
Avatar - WinDiesel
16. 3. 2019 19:51
Dnes vyšlo také ...
... na Autoforu:
Dle francouzských zdrojů se ale chystá náprava, přičemž ta je snad ještě překvapivější než fakt, že Audi zaspalo s novými homologacemi. Němci mají velké plány se zbrusu novým šestiválcovým turbodieselem, který byl poprvé představen pod kapotou modelu SQ5 TDI. V případě SUV pohonná jednotka nabízí 347 koní a 700 Nm točivého momentu a právě tento motor si má najít cestu do Audi S5. A z toho pak i do S4, S4 Avant a možná i S5 Sportback.
Byl by to docela zásadní krok, neboť něco jako „sportovní diesel” bylo téměř neexistující věcí i v dobách, kdy se naftové motory hřály na výsluní. Modely jako VW Golf GTD, Škoda Octavua RS TDI nebo Renault Mégane RS dCi byly spíše trochu silnějšími diesely navlečenými v hávu skutečných sportovních derivátů a výše zmíněný pojem by šlo s přimhouřeným okem navléci snad leda na BMW M550d - jinak se takových verzí dočkala leda SUV jako Audi SQ7 TDI. Pokud tedy nyní Němci přijdou s Audi S5 TDI, bude to skoro šok. Nový šestiválcový diesel svými parametry prakticky plně vyrovnává třílitrový benzinový turbomotor, který rodinu S5 kdysi poháněl. O nějaké druhé lize tedy nemůže být řeč.
16. 3. 2019 09:56
Re: Už je to fakt nesnesitelné...
S tím nelze než souhlasit, ta elektro masáž je k zblití :no:
Avatar - Hammunasakra
16. 3. 2019 00:36
Re: Už je to fakt nesnesitelné...
Tak zrovna v tomhle asi nebude rozdíl jestli tam je benzín nebo elektrika žejo? >:D

Idiotovi stačí i náklaďák [odkaz]
16. 3. 2019 00:23
Re: Už je to fakt nesnesitelné...
Hmm, hlavně na mokru, až za tím bude sedět nějaký mladý debílek, to bude fakt maso! >:-[]
Avatar - Hammunasakra
15. 3. 2019 23:50
Re: Už je to fakt nesnesitelné...
Je načase = abys konečně nějaký vyzkoušel [odkaz] :yes: :-)
15. 3. 2019 22:06
Už je to fakt nesnesitelné...
...v posledních dnech už na těchto stránkách nečteme pomalu nic jiného, než zprávy o připravovaných elektromobilech a hybridech! To je fakt na blití!!! 8-s 8-s 8-s :no: :no: :no:
Avatar - JohnST
15. 3. 2019 20:06
Audi uz hrabe
Nemecke automobilky posobia uplne zmatene Audi nevinimajuc. :no: :no: