Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: EU půjde opravdu automobilkám po krku. Přísnější podoba norem schválena!

Členské státy dnes potvrdily podobu přísnějších emisních norem pro osobní automobily a lehká užitková vozidla
Zpět na článek
18. 4. 2019 16:43
Re: Jsem
Oni se vypracovali náhodou a teď bez naší rady zase spadnou dolů.. příjde ti to jako logická myšlenka po tom co němci od války rostou? Co jsme udělali za ty léta my v čechách? Není spíš čas se zamyslet kdo to teda dělá špatně?
18. 4. 2019 15:51
Re: Jsem
Zelený idioti ovšem Německu nevládnou odjakživa. Když si pod sebou řežeš větev tak to chvilku vydrží než praskne. To bude ten důvod. Ano chytří Češi se spoléhají zatím na to nejlepší co lidstvo vyvinulo tj. jaderný elektrárny doplněný přiměřeným množstvím elektřiny z obnovitelných zdrojů. Ono to nakonec dopadne tak, že ti Němci budou od "hloupých" Čechů nakupovat elektřinu >:-[]
18. 4. 2019 15:46
Re: Jsem
Píšeš zcela správně PRŮMĚRNĚ. Tj někomu i 6 a někomu holt 2. Takže já spadám do tý části, který vydržej zimáky podprůměrně dlouhou dobu. S tou tvojí imaginární VŠE by si to už konečně mohl pochopit a přestat mě s tím konečně otravovat. Nevím proč ti furt hlava nedokáže pobrat, že mě zimáky prostě 4 roky nevydržej.
Avatar - Hammunasakra
18. 4. 2019 08:13
Re: Jsem
Je to tak = zimní většině = lidem co najezděj ca průměrně = vydržej 4 roky. Tak to prostě je ;-)
17. 4. 2019 20:12
Re: Jsem
Německo, vyspělá země, která má nějvětší ekonomiku EU je tak hloupá a ty češi vědí jak na to a můžou jí poradit.. Proč teda jsou ty němci na tom tak dobře a ty chytří češi ne?
17. 4. 2019 14:46
Re: Jsem
To víš že nebude. Ty tomu nerozumíš stejně jako všichni kolem. Hammuna ti to vysvětlí. On je na tuhle problematiku totiž odborník víš. Průmyslový Německo bude závislý jen na solárech na střechách a větrných farmách, k tomu přibude desetitisíce elektromobilů, který tím budou živit a ještě budou proud vyvážet kolik ho budou mít, protože celkově Německo sníží spotřebu elektrický energie >:D >:D
17. 4. 2019 14:42
Re: Jsem
Ty seš totiž de-b-il, kterej zjevně jen sedí u kompu a čte. Ven hlavu nevystrčíš a veškerý tvoje zkušenosti vychází z toho co si kde načteš. Takže sis přečetl, že zimní musí vydržet 4 zimy a to je dogma. Prostě to psali na netu, takže žádná jiná eventualita nepřichází v úvahu.

Němci zatím ještě všechny jaderky nevypnuli, takže průmysl živí z konvenčních elektráren a přebytky, z větrných, pro který nemají využití prodávají Dánům a Polákům. Fajn co bude v roce 2022, až to všechno vypnou? Myslíš, že budou pořád v přebytku? A co když nebude foukat nebudou náhodou v hajzlu? Odklon od jaderný energetiky bylo v případě Německa hysterický rozhodnutí skupinky dutohlavejch populistickejch politků. To že je to nesmysl, stejně jako byla propagace dieselů před 10 lety, tak na to přijdou teprve časem.
Avatar - CICERO
17. 4. 2019 13:37
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Hammunasakra
17. 4. 2019 10:28
Re: Jsem
>:D >:D Nepoužívej cizí slova kterejm nerozumíš = teď myslim "logický" Viz předchozí odkaz kterej se snažíš zpochybnit nebo co = SALDO https://www.penize.cz/slovnik/saldo = to znamená že Německo je dlouhodobej CELKOVEJ VÝVOZCE Nejde o sever a jih to je marginální primární je PŘEBYTEK = dlouhodobej trvalej PŘEBYTEKJakej bude jejich energetickej mix v budoucnu atd. to fakt nevim = momentálně je to spíš NAOPAK než si představuješ = z obnovitelnejch zdrojů sou naopak PŘEBYTKY https://oenergetice.cz/…eckem-danskem/Je to složitější téma než tvoje nedávný "zimní pneu vydržej 1 sezónu" a po odkazech na naměřený km v testech = tak dvě :yes: >:D No většině ostatních 4 i dýl ;-) Tim si mě = fakt dostal = tys eště NIKDY neměl nový zimní? :-)
17. 4. 2019 09:27
Re: Jsem
https://oenergetice.cz/…nde-a-jeji-cile/

Rozvoj obnovitelných zdrojů energie jde ruku v ruce s rozšířením přenosové soustavy. V budoucnu musí být elektřina v Německu transportována beze ztráty na velké vzdálenosti, jako například z větrných elektráren na severu do místa spotřeby na jihu a na západě. V současné době je při vysoké produkci elektráren na severu země nemožné přenášet dostatečný výkon na jih do míst spotřeby. Výkon je proto exportován přes Polsko, ČR a případně i do Dánska.

Vzhledem k tomu, že se elektrická energie blbě skladuje, tak v případě přebytku na severu ji Německo prostě musí prodat. Vzhledem k tomu, že bude trvat desítky let vybudovat přenosovou soustavu, aby se daly zdroje elektrické energie v severním Německu použít k zásobování průmyslových podniků na jihu ji Němci v případě přebytku prostě vyvážejí.

Je celkem logický, že těch 22 GW elektřiny vyrobený v jaderkách jen tak lusknutím prstu nenahradíš, takže Německu elektřina spíš chybí nebo někdy nárazově a lokálně přebývá. Což je důsledek pablbů co bojují proti jaderným elektrárnám.
Avatar - Jerry.Gunman
17. 4. 2019 00:18
Re: Tak schvalne - co si myslite
Mně se líbí ta představa, jak tady v části Evropy pod kuratelou Štras-Brusele snižováním emisí budeme zachraňovat celosvětové klíma a urputně bránit globálnímu woteplování :D.Přirozený přírůstek obyvatelstva v Africe je (cosi maličko nad) 80.000 lidí DENNĚ. Tzn. každých 12 dní tam přibude milion lidí. Jedna celá ČR za 4 měsíce, za rok tedy okrouhlá sumička cca 30 milionů nových duší. A kdyby jen duší, jsou u nich těla... .30 milionů lidí do roka - a každý z nich chce jíst. .Pozvolna (pokud vůbec) rostoucí koláč úhrného HDP všech afrických států dohromady se každým rokem dělí mezi víc a víc hladových lidí, jejichž útěšná a úděsná rozplozovací schopnost se dá popsat jako populační bomba. A Evropská Unije, hubami a zadky svých štrasbruselských poslanců zachraňuje světové klíma tím, že přitvrzuje emisní limity za hranici fyzikálních zákonů..Připomíná mi to jednání purkmistrů a starosty staroslavného Města Kocourkova, kde bojovali za čistotu vzduchu tím, že zakázali lidem topit uhlím a kouřit dýmky i cigarety - a zároveň na městské skládce spalovali všeliký brajgl a čurbes, který se na katastru obce nalézal. A JAKÉ TAM MĚLI čisté ovzduší! Lidi mrzli doma (protože zatopit si nesměli, anžto komíny kouří) nesměli se ohřát ani od fajfky tabáku (protože ta TAKÉ kouří) - a z městské skládky stoupal tlustý sloup hustého černého dýmu, každým dnem sílící víc a víc.
Avatar - CICERO
16. 4. 2019 23:52
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - CICERO
16. 4. 2019 23:21
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
16. 4. 2019 22:02
Re: Jsem
Země která si po 40 letech komunismu zvolí znovu komunisty a hlavního mafiána jako předsedu vlády, země která není schopna opravit vlastně svoji jedinou dálnici dřív než se začne znovu rozpadat bude radit ostatním (kteří nás berou mezi sebe) jak dělají všechno špatně..
Není čas taky vystrčit hlavu z písku?
Avatar - CHerokee
16. 4. 2019 22:01
Re: Jsem
Zavřeli jádro a obnovili spalování hnědého uhlí, a tak to chodí v pseudoekologickém světě.
Avatar - CICERO
16. 4. 2019 20:11
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Jerry.Gunman
16. 4. 2019 18:59
Re: Nic moc
Kolegi Siseró,
samozřejmě, že řešení JE ;-) ;-) ;-)
(1) více Evropy
(2) více Evropy
(3) více Evropy
a Fír šafen dás
.
No a kdyby nedej Bůh, ééé, co to plácám, nedej PŘÍRODA ti zapšklí kremloboti, russsssssssssssssssákofilové, Putinovi (nebo ještě raději Putlerovi) agenti, voliči koblih, Zemanoidi a podobná verbež nesouhlasili, tak je (jak pravil Bursík své milované Kačekce Jau-Jau) SILOU, Kačenko, SILOU ze slušné společnosti "vyakčníme"
Facebook, "moderované" diskuse s povinným přihlašováním a osobním ID, trestné činy Haet-Speech, bezhotovostní ekonomika, kamerové systémy, kontroly... Možností je, jéje.
.
Číňani to už v této věci dotáhli velmi daleko a mají kompletní systém, který daným lidem znemožní téměř jakoukoli "moderní" existenci. Systém jim neumožní koupit si letenky či jízdenky, ruší jim elektronické formy komunikace, může jim blokovat platební karty a bankovní účty. Může na jejich auta i na ně samotné navádět policii pro neustálé kontroly, můž ejejich dětem a příbuzným znesnadnit či znemožnit svyšší formu studia...
Toť pravá a zářná budoucnost EUrobruselské Evropy.
.
Jak geniálně napsal BertoldBrecht už někdy vo roce 1956(???)
"... Lid zcela ztratil důvěru vlády a nemá šanci si ji zpět vydobýti ani zdvojnásobením svého úsilí. Nebylo by tedy jednodušší, kdyby vláda lid rozpustila a v nejbližších volbách si zvolila lid nový? "
.
S EUrounijním svazem tajak s jedovatým plazem
Avatar - CICERO
16. 4. 2019 14:39
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - CICERO
16. 4. 2019 14:32
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Jerry.Gunman
16. 4. 2019 14:28
Re: Nic moc
No, ona nám ta Čína zase není AŽ TAK vzdálená - a obě strany dělají, co mohou, aby se ta distanc mezi námi postupně zkracovala...
.
Hořkost vtipu tkví v tom, že zatímco Čína drastickými metodami bičuje průmysl k hospodářskému růstu (a na nějaká lidská práva v okcidentálním pojetí defekuje Bílej Tesák), tak EU pod vedením "těch nejlepších veleduchů" ze Štras-Brusele tlačí na postupnou (a potupnou) deindustrializaci Evropy - a pod záminkou (stále bobtnajících a narůstajících) lidských práv a podpory utlačovaných menšin (kdo není příslušníkem utlačované menšiny, ať se přihlásí) postupně (leč vytrvale) ukrajuje, snižuje, limituje a umenšuje práva obyčejných lidí.

Dříve či později se Čína s Euro-Unijí setká a střetne. A zkuste hádat - jak asi může dopadnout střet disciplinované, motivované, silné a hospodářsky rostoucí skupiny s unaveným, slábnoucím a vnitřně nesoudržným společenstvím, jehož vedení podniká rozhodující kroky striktně PROTI zájmům vlastního obyvatelstva?
.
Jakže to psal Orwell? Válka je mír, otroctví je svoboda, záhuba je vykoupení?
.
.
S Europejským svazem tajak s jedovatým plazem
Avatar - Ja Prvni 123
16. 4. 2019 14:18
Je to pořád stejný.
Tahle gesta je třeba zaplatit, a tohle by mohlo docela slušně vynášet.
Nikdo nedokáže splnit = všichni budou platit.

A skutečně svobodný pohyb lidi stejně není v zájmu této čtvrté říše, takže všechno je v pořádku.

Ještě chybí přijmout rozhodnutí, že auta, která neplni aspoň eur 7 vůbec nesmí na silnici... A pak bude na světě ráj: všichni budou pracovat z domu, objednávat si podle reklam v televizi a platit mobilem.
To bude krása...
Avatar - Ja Prvni 123
16. 4. 2019 14:12
Re: Tak schvalne - co si myslite
Milá fretko, tohle je demagogie, jako každá jiná. :-)Emise je třeba hlídat, ale to co EK předvádí je hysterické zakryvani oborových daní, to už s ekologii nesouvisí. Takze hodnotit ti nebudu, a ty nereaguj na komentář.
Avatar - CHerokee
16. 4. 2019 13:50
Re: jak jde auto.cz do p***
Svět není černobílý, to je hodně zúžený pohled na skutečnost, pane Cicero.
Avatar - CICERO
16. 4. 2019 13:47
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
16. 4. 2019 13:36
Tak schvalne - co si myslite
Schvalne by me zajimalo:

+++ CHCI ZMENU. Dejte prispevku PLUS, pokud si myslite ze auta se spalovacim motorem zbytecne nici planetu a je potreba to zmenit +++

--- NECHCI ZMENU. Dejte prispevku minus, pokud si myslite, ze se na to muzeme vykaslat a nechat emise aut tak jak jsou ted ---

Prosim jen plusy a minusy, debatovat se mi o tom fakt nechce, na odpovedi nereaguju. Ale vazne by me celkem zajimal vysledek, tak snad se zucastni nejake rozumne mnozstvi lidi :-)
Avatar - Hammunasakra
16. 4. 2019 13:15
Re: Nic moc
Čína postavila za posledních 19 let 132 tisíc kilometrů dálnic :yes:U nás to po slušnejch 90. letech už zase maličko drhne https://www.novinky.cz/…t-za-12-let.html vs https://echo24.cz/…metry-dalnicNaše realita je https://echo24.cz/…ohani-cislem-127 a snad nebude https://zpravy.aktualne.cz/…abeac1f6b220ee8/
Avatar - pradeda777
16. 4. 2019 13:00
Re: Nic moc
Ještě nedávno jsme se smáli, jak čínské silnice patřily jen cyklistům. Teď se karta pomalu otáčí.... ;-\
Avatar - CICERO
16. 4. 2019 12:35
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - CICERO
16. 4. 2019 12:26
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - JirkaV8
16. 4. 2019 12:03
Nic moc
Jsou sami proti sobe, muzou rovnou rict auta zakazujeme a zustavaji jen kolobezky.
16. 4. 2019 11:08
Re: Mobilita
Ale nesmí si u toho uprdnout >:D
Avatar - CICERO
16. 4. 2019 10:50
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Magister
16. 4. 2019 10:41
Re: jak jde auto.cz do p***
EU si vážím. Jsem rád, že jsme členy. Ale jejich pseudozelená politika a šikana automobilek mi opravdu leze krkem.
Avatar - pradeda777
16. 4. 2019 10:41
Re: Já bych to viděl asi takto:
Angličané by řekli...ten CICERO je ale waste of talent...to myslím upřímně ne ironicky.... :-!
Avatar - pradeda777
16. 4. 2019 10:30
Re: Jsem
Vidíš, hned se tu dva bolševici objevili a dali ti :no: ........ >:-[]A ti samí to dali teď mě.....a ještě jeden se objevil....ach jo, to je národ...
Avatar - CICERO
16. 4. 2019 10:06
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Jerry.Gunman
16. 4. 2019 09:12
Re: Jsem
Ozzy, dozajista míníš nebohé uprchlíky ze Spojeného Království, kteří odtamtud hojně emigrují u vědomí toho, že až nastane Brexit, otevrou se brány pekelné, nastane konec věků, Slunce přestane vycházet, ptáci budou létat pozpátku, sloni budou hranatý vejce snášet a mluvit u toho lidskými hlasy (nejčastěji něco jako "jauvajs, to to ale bolí) - v takovémto duchu totiž o rozhodnutí UK informují mnohá "nezávislá" (arciže pro -Bruselská) média
;-) ;-) ;-)
Avatar - Jerry.Gunman
16. 4. 2019 09:05
Já bych to viděl asi takto:
https://ken-seton.blogspot.com/…ivat-blbost.html
.
Tentoť obrázek umístit na štrasbruselský parlament a pořádal bych tam exkurze se školními dítky...
.
Máme ve zvyku dívat se na naše předky a říkat si, jak mohli být tak hloupí/ nevzdělaní / tupí / ..., že nevěděli to a ono a že dělali hentoťtoto a támhletuto. Budou-li se jedno nějací badatelé věděcky zaobírat evropskou a euro-unijní historií konce XX. a začátku XXI. století, butou si to říkat ONI o NÁS. A budou mít pravdu.
.
Nejhorší je, že toto je ta MÉNĚ špatná varianta. Reálnějším a pohříchu výrazně pravděpodobnějším předpokladem je to, že za nějaká 2-3 století (dejme tomu 16. radžánu roku 1658 hidžry) naši potomci už nebudou - a v ruinách pradávné civilizace na kontinentu kdysi zvaném Evropa budou vegetovat nomádské skupiny členů (dejme tomu) růmijského chalífátu...
.
Historie má tendenci se opakovat - Řím, Byzanc - no a teď Evropská Unie
Avatar - Ozzman
16. 4. 2019 09:03
Re: Jsem
To nevíš, že Notre Dame zapálili uprchlíci? Psali to podobní osvícenci na novinkách v diskuzi !
Avatar - Hittman
16. 4. 2019 08:28
Re: Jsem
„Kolem roku 2022 se zřejmě Německo z největšího čistého exportéra elektřiny stane jejím čistým importérem. To bude mít samozřejmě zásadní dopad na sousední státy i na trh s elektřinou ve střední Evropě. Je potřeba počítat s tím, že velkoobchodní ceny elektřiny porostou a v zimních obdobích, kdy nebude nad Německem ani svítit slunce, ani foukat vítr, bude mít střední Evropa potíže s vážným nedostatkem elektřiny,“ varuje před dopady pravděpodobného německého rozhodnutí ředitel Teplárenského sdružení České republiky Martin Hájek.
16. 4. 2019 08:20
Re: Jsem
A kde ji prosim te berou kdyz si vypnuli pres 20 gigawat jadernych elektraren kvuli hoaxum ktery sirej lidi jako ty?
16. 4. 2019 08:18
Re: Jsem
Jiste stejne neobratne jako jejich kretenskej napad pred par lety kdy tlacili na prosazovani dieselu. Ale je par pomatencu co tomu fandi >:D
Avatar - Hammunasakra
16. 4. 2019 07:47
Re: KDE TO ŽIJEME JAK TO ŽE NECHAME VLÁDNOUT TAKOVÉ ZRUD
:no: :no:
Avatar - Hittman
16. 4. 2019 07:30
Jsem
vcelku zvědavý, jak za pár roků bude EU toto své slepé rozhodnutí napravovat... Stačí se podívat na idiocii politiků před čtyřmi lety, když začala migrace, co říkali tehdy a co říkají dnes a jaká je realita oproti jejich deklarovaným kecům, jak nám migrace ekonomicky a kulturně pomůže... Podobný případ budou i emise. Již teď Rakousko a Německo nakupují elektřinu ve velkém, jsem zvědav, kdo jim to bude prodávat, až budeme nuceni odstavit uhelné zdroje.
16. 4. 2019 07:17
Re: KDE TO ŽIJEME JAK TO ŽE NECHAME VLÁDNOUT TAKOVÉ ZRUD
AJ Hitler by zbledol od závisti...
16. 4. 2019 07:09
jak jde auto.cz do p***
kvalitní články nikde, ale osvědčený kontroverzní nadpis a vlajka EU přiláká dost lidí co chtějí svalit svůj životní neúspěch na někoho jiného :no:
16. 4. 2019 07:05
Re: Mobilita
Jednoduše používat vlastní nohy, třeba na kole nebo pěšky nebo se člověk může i proběhnout ;-)
Avatar - CICERO
15. 4. 2019 21:02
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - lyon667
15. 4. 2019 20:16
nula
Tak a teď ještě přijít na to, kde vzít mobilitu s nulovými emisemi, drazí eurosoudruzi.
Avatar - CICERO
15. 4. 2019 18:43
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - WinDiesel
15. 4. 2019 18:40
Re: Jak kdo hlasoval?
Ti co to schválili za ČR jsou prakticky všichni europoslanci, v čele s ANO.
Co dodat.
Našich pár troubů poslanců chce být papežštější než papež.
Opravdu doufám že dostanou v eurovolbách do držky. A třeba se to zruší stejně jako to zrušil Trump v USA po volbách. Zlo už se stalo ale můžeme doufat.
15. 4. 2019 18:35
Jak kdo hlasoval?
No a kde je v článku seznam, jak hlasovali naši zástupci v EP??!!
To že nesmyslné normy byly schváleny se můžu dozvědět na každém rohu, ale mne především zajímá jak hlasovali naši europoslanci!!! Zvláště teď před volbami! Co na to redakce??
15. 4. 2019 18:07
KDE TO ŽIJEME JAK TO ŽE NECHAME VLÁDNOUT TAKOVÉ ZRUDY
ONI NA TO MAJÍ !! KLIDNĚ SI BUDOU KUPOVAT LUXUSNÍ AUTA S ŠESTILOTROVÝMI MOTORY A MY BUDEME JEZDIT V AUTECH O OBSAHU 400 CM !!!!!JO MY SE BUDEME MÍT !!ZAVIDÍM AFRIČANŮM, ČIŇANŮM,RUSŮM A OBČANŮM DALŠICH NEDEMOKRATICKÝCH ZEMÍ ŽE BUDOU JEZDIT S AUTY O OBSAHU 2000 A VICE A MY SE NA TO BUDEME MOŽNÁ MOCI PODIVAT !!UŽ SETĚŠÍM JAK SE POJEDU DO RUSKA NA DOVOLENOU ABYCH SI ZAJEZDIL AUTEM O OBSAHU 2000