Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jak na kameru v autě: Kde všude je zakázaná?

Stále více řidičů instaluje do auta zařízení snímající provoz předvozem. Jaká pravidla je třeba dodržet, abyste vyhověli všem zákonům a normám při cestách po Česku a v zahraničí?
Zpět na článek
2. 6. 2022 08:38
Palubní kamera
Tyjo, mockrát díky za rady. Já si myslím, že taková palubní kamera opravdu může být skvělý pomocník. Dnes se člověk totiž může připlést do nějaké dopravní nehody ani neví jak. Já mám už delší dobu také v plánu si nějakou koupit. Hodně mě zaujala jedna, kterou mají na https://www.2din.cz/ Vidím to tak, že ji asi brzy objednám.
12. 11. 2020 15:47
Kamera do auta
Koupil jsem ji z internetového obchodu 1obchod .com Objednávku jsem udělal ráno a další den jsem ji měl doma. Mají to tam tak zařízené, že pokud uděláte objednávku do 14:00, tak to posílají ještě ten den. Kamera funguje dobře a instalace není vůbec složitá, je k tomu přiložený podrobný návod
10. 11. 2020 23:43
Kamera do auta
Jste s ní spokojený? můžete mi poradit, kde takovou kameru za 3 tisíce koupit? je složité ji do auta nainstalovat?
6. 11. 2020 20:41
Kamera do auta
Kameru do auta, která má i noční vidění jsem koupil za 3 tisíce korun z obchodu, ze kterého mi přišla hned další den, protože jsem ji objednával ráno. Důležité u kamery do auta je právě noční vidění, aby byl záběr kvalitní i v noci
2. 11. 2020 11:17
Kamera do auta
Jakou máte zkušenost s kamerou do auta? kolik tak cca stojí kvalitní kamera do auta?
30. 4. 2019 00:13
Sto let za opicema
Absolutně nechápu tohle "právo na soukromí"!
Jak to řeší v USA: Pakliže se pohybuji ve veřejně přístupném prostoru tzn. veřejná prostranství, veřejné části budov vč. státních institucí (jako pošta, policejní stanice, věznice, letiště), soukromích nákupních center atd. nemám právo na soukromí - proto je tam to slovo veřejné! Vše co vidím z veřejného místa vč. toho co je za plotem, mám právo zaznamenat, jen záznam musím pořizovat viditelně! Jediné co nesmí člověk je nahrávat skrytě, nahrávat cizí osobní údaje a někde se musí rozmazat obličeje dětí pod 18 let. Chceš-li soukromí, tak si zalez na svůj pozemek, do svého domu či bytu!
Nikdo tam neřeší nějaké SPZ! Žádný zloděj se s nikým nesoudí, že zveřejnil záznam krádeže apod.

Copak je tak složité pochopit slovo "veřejný"?!
29. 4. 2019 22:14
Re: Rakousko
To je jedna z tych dogmatickych blbosti, ktore sa na ACZ opakuju so zeleznou pravidelnostou. Dalsimi je napriklad tvdenie ze rezim "lock" rozdeluje krutiaci moment 50:50, alebo ze v Rakusku na rychlostnych cestach je povolene maximalne 100km/h. Redaktori ACZ skratka nedokazu priznat ze sa mylia...
29. 4. 2019 14:26
policejní omyl
...natočení registrační značky vozidla. „Je to totiž údaj, podle něhož lze řidiče ztotožnit,“ říká policie.
Policajti asi nebudou moc chytří, když říkají takový nesmysl. Řidiče opravdu nelze ztotožnit. Ve své nevědomosti zaměnili vlastníka vozidla a řidiče.
29. 4. 2019 12:04
prepočet
Podle čeho máte přepočet € na koruny třeba u Portugalska?
Avatar - Aoyagi
29. 4. 2019 10:41
Hm.....
„[Registrační značka] je to totiž údaj, podle něhož lze řidiče ztotožnit,

Kdyby tohle byla pravda, tak nemusíte chodit podávat vysvětlení když spácháte přestupek. Dle RZ lze identifikovat vlastníka/provozovatele, ne řidiče.

Jinak se mi zdá, že celý článek je reklama na ten Lumax nebo jak to bylo.

A to o Rakousku je fake news. Jezdím tam často a mojí kameru stoprocentně policie viděla několikrát, když mi omylem svítily přisvěcovací LEDky.
Avatar - Ozzman
29. 4. 2019 09:19
Re: Nastaverni kamery bez displeje
Ty kamery s displayem mají takovou funkci, že když natáčí, display je vyplý, takže nikoho neruší. Zapne se až tehdy, když se jí dotkneš na nějakém tlačítku....
29. 4. 2019 08:28
Nastaverni kamery bez displeje
Autor je fakt mimo - 99% kamer ktere nemaji displej maji zobrazeni obrazu pres wifi na mobilu. Me osobne prijde displej na kamere jako velke minus - kolik lidi se asi tak kocha za jizdy tim co nataci nebo si prehrava jak jeli hned po zastaveni? Mozna tak prvni tyden po montazi pak je to prestane bavit a uzivaji si jen toho ze jim v noci displej tahne oci tim jak sviti.
Avatar - m.z.
28. 4. 2019 21:37
Re: Rakusko
Takhle se šíří bludy, je ostuda redakce, že si neověří informace a šíří nesmysly o drakonických pokutách za běžné používání kamery.
28. 4. 2019 20:17
Re: Dobrá je kamera Xiaomi
Čitateľnosť špz áut pred tebou a v protismere?
Kvalita obrazu proti slnku?
Kvalita obrazu a čitateľnosť špz áut v noci?
Inak to môže byť celkom dobrý tip. :yes:
28. 4. 2019 20:15
Re: kamera
Ale prd bráni vo výhľade...keby si ju mal pri A-stĺpiku ako majú podaktorí mobil, tak povedzme že hej, ale v strede čelného skla napr. pod vnútorným späťákom...čo si tam vo výhľade zakryješ? Ani ten semafor čo visí hore nad cestou sa za ňu neschová...
Mimochodom, kameru nemáš, a mudruješ. Vyššia cena kamery nezaručí dobré fungovanie, akurát ponúka viac funkcií a väčšie možnosti nastavenia - čo je niekedy dobré, ale niekto to možno ani nechce alebo nepotrebuje. Kamera za 5,-€ je samozrejme úplná kravina. Ja som tiež nechcel dať za kameru majland, núkali mi modely, za 300, 400 aj 600,-€. Vzal som Blaupunkt, ktorý sa predáva za 80 - 100,-€ a som spokojný. Uvažujem, že si dokúpim ešte jednu takú, čo otočím smerom dozadu. Na našich cestách to môže byť, žiaľ, dobrá investícia.
Avatar - palix
28. 4. 2019 19:42
kamera
Ako tak pozerám po autách, veľmi veľa vodičov si kameru namontuje práve tak, že visí v strede okna a určite bráni výhľadu. Prípadne visí voľne kábel pred očami vodiča... Jeden z mála vodičov, ktorý si dal kameru namontovať poriadne je môj kolega - umiestnil ju za zrkadlo tak aby mu ani náhodou nebránila vo výhľade, káble mu namontovali pod tapacierung a pripojili niekde mimo 12V zásuvky = profi riešenie. Navyše má drahšiu kameru, ktorá aj funguje. On je ale tak trochu detailista, čo sa áut týka.
Ak by som mal mať kameru ja (akože nemám), dal by som to spraviť presne tak ako môj kolega. Najlacnejšie modely by som ani nepozeral.
Druhý kolega má kameru z "ali..." za 5€ kus a tá ledva funguje :).
Avatar - jozephko
28. 4. 2019 18:27
Dobrá je kamera Xiaomi
Ja používam novinku z konca minulého roku Xiaomi 70mai Pro.
https://www.google.com/search?…
Nestojí veľa - do 60 eúr, má slušné rozlíšenie, možnosť prehrávať obraz pomocou Wi-Fi do mobilu, nastaviť si kameru na malom monitore kamery, ale aj pomocou aplikácie v mobilnom telefóne, možnosť prikúpiť si GPS anténu (za cca 10 €). Okrem klasických vecí, ktoré tieto kamerky majú, má možnosť hlasových povelov pre vytvorenie zálohy práve snímaného obrazu či vytvorenie fotky. Obraz je pekný, veľmi ľahko sa dá zobrať zo stojanu. Zaujímavosťou je, že obsahuje 2 plastové fólie, ktorými sa dočasne dá kamera nalepiť na predné sklo a tak si odskúšať, či je umiestnenie kamery vyhovuje.
Ja som vhodnú kameru hľadal vyše roka, a s touto som vcelku spokojný.
28. 4. 2019 18:16
Rakusko
Vážená redakcia... prečo opakovane šírite mýtus o zakázaných kamerách v rakúsku? Nie je to pravda!
Overte sa najskôr fakty a potom niečo píšte!

https://www.slovdekra.sk/…skych-krajinach-

https://www.kamerydoauta.sk/…v-rakusku-a-v-eu
28. 4. 2019 17:59
Rakousko
V Rakousku je kamera pro soukromé účely povolená. Každý rok se tady tento nesmysl o zákazu opakuje:

https://www.oeamtc.at/thema/vorschriften-strafen/zulaessigkeit-von-dashcams-im-oesterreichischen-strassenverkehr-16180594
28. 4. 2019 17:46
Re: Německo
V Německu je použití kamery už stejné jako v ČR. Loni rozhodl po několika letech soud a běžné použití schválil.
28. 4. 2019 14:44
Německo
Popis situace v Německu je vskutku profesionální a vyčerpávající. Hned vím, na čem v Německu s kamerou jsem! :no: