Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Vyvažování kol se často podceňuje. A pak hledá drahá oprava. Zbytečně

Vyvážení kol považujeme za servisní rutinu, na níž není co pokazit. Takže když i poté auto vibruje, pouštíme se do mnohem dražších oprav. Často zbytečně –- příčinou nejčastěji bývají opravdu ta kola.
Zpět na článek
28. 4. 2019 15:43
Re: Bestdrive
Je to prostě o lidech a pobočka od pobočky jednu dobu jsem tam musel kvůli leasingovce přezouvat A co se týče objednávání termínu tak si stěžovat nemůžu
Avatar - Lumix56
28. 4. 2019 14:36
Skryté ventilky
Při vyšších rychlostech jsem na letních kolech (Dunlop SportMax 225/40R18) pociťoval jemné vibrace přecházejíci v hučení. Před několika dny jsem vyměnil ráfky - při demontáži vypadla z pneumatiky kontramatka skrytého ventilku. Prohlédl jsem disk - byl olepen 5g závažími na mnoha místech - zřejmě podle toho na které místo se uvolněná kontramatka při rotaci kola zrovna přesunula. Výhodou malého pneuservisu je že vidíte mechanikovi na ruce. To se rozhodně nedá říci o značkovém servisu, kde nevíte co se s vaším vozem po předání klíčků děje (místo předešlé montáže kol a ventilů).
27. 4. 2019 17:43
Po prezuti problem
Zdarec, po prezuti na letni auto pri 25-30 kmh taha lehce za volant, nejde asi primo rict do ktere strany, nemam to uplne vysledovane. Pneu jsou conti sport contact 5, 235/50 r18. Pri jizde nad 50kmh nezaznamenavam nic neobvykleho. Pneu byly prezuty a vyvazeny.. nekdo nejaky napad co to muze delat?
27. 4. 2019 14:48
Hunter elit
Jo jo vyvazovacka Hunter nápad dobrý. Dodavatel Ad technik lháři a vynlouvaci neskutečný. Hunter program ktery hunter obsahuje je uz 2 roky nefunkční a nedá se na jeho data spolehnout. Vyvažování dobré, ale to ostatní je podvod co nefunguje už nikdy a pokud ano tak ne od ČR. AD technik.
27. 4. 2019 11:15
hmm
Po kazdorocnom masirovani roznych podobnych sprav mam opacny pocit - ze sa to precenuje. Rovnako ako sa precenuje uskladnenie pneu na stojany, lebo ked ich da clovek aj s kolesami na seba, tak ich musi chodit vymienat atd.. Takze som si spravil maly test pre vlastne potreby. Vyvazene kolesa od vyrobcu letne, v zime kupena zimna sada disky+pneu - samozrejme vyvazene. Letne som hodil do pivnice, zimne som pojazdil, na jar prezul tie odlezane letne, zimne hodil do pivnice na karton a koncom leta, kedy maju v pneuservise skor prazdno, tak som siel vyvazit tie zimne. Vysledok - 2x 0g 2x5g, Tak vravim, ked som tu chodil iba pre 5g, tak mi zhodte tie letne a vyvazte ich. Situacia: 1x0g, 3x5g. Ak mi niekto ide tvrdit, ze 5-10g (pripadne spominane "4" kamienky v drazke) rozhadze auto tak, ze zacne sposobovat nepredstavitelne drahe problemy, nech ide do haja to su sprostosti. Urcite zavisi kde auto a hlavne po com jazdi a tiez aky ten najazd je. Takze pausalne tvrdit, ze je to vhodne je dobre akurat len pre servis, nie pre majitela. Ak uz niekto v servise prezuva z roznych dovodov, tak sa to vyvazenie oplati - to su naozaj drobne k tomu co tam aj tak necha a malo by to byt OK. Ak ale si clovek prezuva sam, tak vobec sa nemusi kazdy rok babrat s vyvazenim ak nema velky najazd pripadne nechyti kazdu chvilu nejaku jamu. Tento rok si vyskusam celorocky, takze odpadne aj problem s prezuvanim, ale po roku so zaujimavosti vyvazit pojdem. Uvidim, ci sa vysledky zmenia.
27. 4. 2019 10:50
Re: Bestdrive
My tam přezouváme firemní vozy v rámci operativního leasingu. Jediný problém bývá s dlouhými čekacími lhůtami. Co se kvality týče, žádná sláva to není.
27. 4. 2019 09:33
Bestdrive
Jezdíte někdo do toho Bestdrivu? Já jsem nic horšího nezažil. Dovolat se tam nedá. Všichni otrávený. Zkoušel jsem dvě pobočky v Praze. Na Smíchově mě dokonce odmítli obsloužit s píchlým kolem na autě, že prostě nemají čas.