Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Nejvyšší soud bude řešit, jak potrestat hozenou lahev na pomalejší řidičku

Nejvyšší soud (NS) musí zodpovědět otázku, zda je lahev hozená z auta na paralelně jedoucí vůz projevem nebezpečného pirátství.
Zpět na článek
Avatar - xxc
30. 4. 2019 15:36
Re: obecne informace
Ide o jeden skrat, co sa moze stat kazdemu (hlavne ked sme tam neboli a nevedeli co sa udialo pred tym). Pokial je clovek trosku rozumny, uz v zivote nic z auta nevyhodi. Pokial to robil pravidelne, tak suhlasim, za volant nepatri (ale ani do bezneho zivota a spolocnost by sa mala zamysliet, ci mu bude platit ubytovanie a ochranu niekde v base).
Avatar - CICERO
30. 4. 2019 15:29
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - rokyta.p
30. 4. 2019 12:39
Re: Uplna informace
za výrazné pomoci "trošičku" nepovedého přechodu na nové stránky a s tím souvisejícím odlivem značné části normálních diskutérů :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
30. 4. 2019 10:54
Re: obecne informace
S tím předjetím je právě problém, když to prostě není možné a někdo třeba schválně takhle jede vedle auta v pravém pruhu 120 km/h (na dálnici). Nebo že když je tam díra, tak místo aby auto uhlo, tak dá plný plyn a ztěžuje předjíždění. To když chci předjet zprava, tak je z toho docela nebezpečná situace - za kterou bych opět někde ze záznamu jasným viníkem na pranýři já, že agresivně předjíždím zprava. To si nevymýšlím a fakt se mi to stává. Když si člověk třeba řekne, kašlu na to, pojedu chvíli pomalu, tak tihle vychovávači (nebo o co jim jde?) se zařadí přede mě a takhle se mnou jedou pořád, tak nezbývá než jim fakt ujet, což je nebezpečné, zbytečně.

Největší extrém byla ale, shodou okolností také žena za volantem, měla asi pocit, že jsem nějaký agresor co závodí nebo nevím, souběžnou jízdou vedle kamionů mě a všechny za mnou blokovala asi 10 min. Pak uhla a přesně jak se údajně stalo v tom případu v článku - něco vyřvávala a ukazovala vstyčený prostředníček. O co jí šlo dodnes netuším, celé to vyprovokoval můj levý blinkr po tom co několikrát neuhla když bylo volno (kamion třeba viditelný až za kilometr), následně klasické problikání a pak to celé začalo.

Zajímavé, že 99% těchto situací zažívám právě v tom hothatchi, ale když to stejné udělám v Passatu tak je to každému jedno. Nebo aspoň mi to tak statisticky vyšlo.
30. 4. 2019 10:05
Re: Uplna informace
Ty se fakt jdi léčit, tohle opravdu není normální...

Dříve tu byly opravdu nejlepší diskuze o autech na CZ webu. Dnes to tu několik vykolejených jedinců za výrazné pomoci "trošičku" nepovedého přechodu na nové stránky a s tím souvisejícím odlivem značné části normálních diskutérů zaplevelilo natolik, že se to nedá číst.
Tyto stránky odolávaly dlouho, ale obávám se že teď vidíme konečnou prohru.

R.I.P., ACZ.
Avatar - Blue Sun
30. 4. 2019 08:33
Re: obecne informace
Nebezpečnost letícího předmětu (jakéhokoli) je i v tom, že se řidič lekne a v důsledku toho může způsobit nehodu s mnohem horšími následky, než jaké způsobí ten samotný předmět. Zrovna před pár dny se takhle proti mně vydal od autobusu docela velký kus plastu nebo gumy z podběhu, když mu bouchlo kolo. Neuhnul jsem, měl jsem kliku, stihl jsem zabrzdit a ten plast přede mnou zpomalil taky skoro na nulu, trochu mi ťukl do auta. Být tam někdo méně zkušený nebo trošku lekavější, byla z toho hromadná nehoda, jak by se snažil vyhýbat, a při tom zbořil auta ve vedlejším pruhu.
Házení čehokoli po autech (a zvláště na dálnici) prostě není "jen" výtržnictví nebo nějaký přestupek.
30. 4. 2019 08:22
Re: obecne informace
Ako keby tu šlo o fľašu, ale ani som nečakal, že to pochopíš.
30. 4. 2019 08:21
Re: obecne informace
Určite, ani dotyčná vodička nemusela byť bez viny, čo ale nijak nezmenšuje vinu vodiča, ktorý tú fľašu hodil. Keď stretnem na ceste blbca, tak ho proste obídem, keď sa nedá zľava, tak sprava, vždy je to menší priestupok a menej nebezpečné ako sa s ním naťahovať a oplácať mu provokáciu agresivitou.
V tomto smere nechápem tlaky na tzv. ochranu súkromia, ja by som kamery v autách priam prikázal, jednu dopredu a jednu dozadu. Trebárs by boli zaplombované a prístup k obsahu by mala len polícia. Príspevok k bezpečnosti na cestách by bol násobne väčší, ako majú všetci tí elektronickí asistenti, ktorých nám do áut nasilu pchajú - každý by vedel, že je všetko na kamerách a nedovolil by si to, čo si dovolí. Čierna skrinka s kamerou, a jazdilo by sa trochu inak.
30. 4. 2019 08:12
Re: obecne informace
Tak je rozdiel niečo z auta vyhodiť ako odpad (a videl som na balkánskych cestách moslimských šmejdov sypať na diaľnicu vedrá odpadkov v stokilometrovej rýchlosti) a vyhodiť niečo z auta s úmyslom ublížiť. V druhom prípade je úplne jedno, či to bola sklená alebo plastová fľaša, či pokrivil plechy alebo rozbil čelné sklo a aké drahé... Také prasa skrátka patrí do basy a nie za volant.
Avatar - xxc
29. 4. 2019 22:40
Re: obecne informace
Ved uz su potrestani, tahat sa po sudoch roky nie je nic moc :-) Z jednej flase netreba robit dramu, stavaju sa aj horsie veci.
Avatar - JirkaV8
29. 4. 2019 20:08
Re: obecne informace
Ja jsem taky pro prisne potrestani, v tom se urcite shodneme. Jenze si myslim, ze je treba nejak zduvodnit tu nebezpecnost cituace / leticiho predmetu. Pak muzou vyhodit decka z okna okousany ohryzek od jabka, nejaky co projizdi za nima to chytne a prece to neni stejna situace. Kterou pak nekdo osvobodi kdyz se pachatel omluvi. Prave to chci jen nejak uchopit aby se vinik nevyvlekl.
29. 4. 2019 19:47
Re: obecne informace
Souhlasím, ten řidič byl asi trochu magor když po ní něco hodil. Stejně tak ale nikdo nemá právo vychovávat tak jak to údajně dělala ta řidička. Tohle je typická situace když se sejdou dva opačné extrémy.

Do podobných situací se dostávám často a obzvlášť když jedu "výraznějším" hothatchem, tak jsem si všiml, že lidi mají tendenci dělat naschvály a přesně takhle mě s výsměchem blokovat. To co se mi stane během jedné cesty hothatchem několikrát, tak se mi stejným jízdním stylem jiným autem nestane skoro nikdy. Narážím tím na to tvrzení o závodění, to si totiž asi spousta omezenců myslí když za sebou vidí sportovní auto s hlučným výfukem...akorát že ten dojem závodění pak mají podle zvuku i když jenom parkuju.

Samozřejmě tady jsem nebyl a nevím co se dělo, ale můj povrchní názor je, že se sešli dva blázni, jen každý trochu jinak. Jestli to tak bylo, tak mi vadí, že zase vyhraje ten "pasivně agresivní", tzn. provokatér, který pak brečí jaký je chudák. Potrestáni by v takovém případě měli být oba.
29. 4. 2019 19:08
Re: obecne informace
Hlúposti riešiš... Keď raz niečo hodil, nezáleží na materiálnej škode - také správanie je spoločensky nebezpečné a preto by mal dotyčný dostať exemplárny trest. Nie je v kompetencii ktoréhokoľvek vodiča, aby niekoho iného na ceste vychovával. A už vôbec nie takýmto spôsobom.
Avatar - CICERO
29. 4. 2019 18:29
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - JirkaV8
29. 4. 2019 17:39
obecne informace
Chtelo by to rekonstrukci a take rict, zda lahev byla sklenena nebo plastova, prazdna ci plna, prihlednout ke skodam na vozidle poskozene. Celni sklo muze byt na nekterych autech k 50tkc, jinde treba 5-10tkc.