Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Servis klimatizace: Proč je právě na jaře vhodná doba na její kontrolu? A proč ji pouštět i v zimě?

Jaro je ideální doba na prohlídku klimatizace. Kontrolovat by se měla pravidelně, ne až v době, kdy přestane chladit nebo se z ní line zápach.
Zpět na článek
30. 4. 2023 01:32
Klimatizace
Je až k nevíře kolik lidí právě pravidelný servis klimatizace zanedbává. Alespoň nějaké to základní čištění je určitě dobré dělat pravidelně, jinak je to prý i celkem slušný hazard se zdravím. Já jsem zrovna nedávno měl s klimatizací v autě problém. Odešel mi tam kompresor. Nakonec jsem si ho ale z https://www.autodilyvojkov.cz/…peni-klimatizace objednal a opravil jsem si to sám podle návodu, který jsem našel na internetu. Nebylo to nakonec vůbec tak těžké, jak to na první pohled vypadalo.
12. 12. 2020 14:31
Klimoška
My tedy jedinou klimatizaci, kterou jsme řešili byla ta, kterou máme doma. Tzv. Klimatizace domácí obecná :-D Ne teď vážně, kupovali jsme si novou klimatizaci ze stránek https://www.baxx.cz/…aci-klimatizace/ a musím říct, že pokud si člověk trochu více připlatí, tak určitě litovat nebude.
27. 10. 2020 05:39
Klimatizace
My v autě klimatizaci nemáme. Po cestě nám teplo není, protože máme stažená okénka, ale co byl problém, tak teplo v karavanu. To jsem vyřešil tak, že jsem koupil mobilní klimatizaci ze Vzdušínu https://www.vzdusin.cz/…ilni-klimatizace a tu manželka před létem nějak čistí, ale jak, to nevím. Do uklízení a mytí se jí nepletu :-D .
30. 7. 2020 15:55
Re:
To 100%
Já nechávám pravidelně na jaře doplnit tu https://www.euromotors.cz/…eni-klimatizace/ a jsem spokojená...
Cena i kvalita super)
15. 6. 2019 08:28
Re: Vypinat klimu pred dojazdom je blbost
Vy jste v zivote neumyl chladnicku? Ta udrzba o ktere se mluvi je v podstate to same. Co se tyka chladiva, klimatizace je precijen o neco vykonnejsi a podleha vetsim rozdilum teplot, takze unik je tam trochu pravdepodobnejsi, nez v chladnicce.
13. 6. 2019 00:51
Re: Vypinat klimu pred dojazdom je blbost
Ja to vidím tak: pred 6 rokmi sme kúpili C3 z bazaru. Momentálne ma auto 16rokov. My sme zatial ziadny servis klimy nerobili a ani nehodlame pokial fuka prijemny studeny vzduvh. Je to automaticka klima a aj po tych vsetkych rokoch funguje. Neviem ci to predosla majitelka nejako servisovala...neriesim...chladnicku tiez doma servisujete? Kvalitne poskladany system funguje aj par desatroci. Moj nazor
12. 6. 2019 19:13
Vypinat klimu pred dojazdom je blbost
Pridavam prispevok chlapa z fachu:
"Keďže sa klimatizáciam trochu venujem (nie len v autách), servis určite nie je marketing. Pokiaľ však klíma funguje, do chladiarenského okruhu nezasahovať. Snímače tlaku si to postrážia. Dosušenie výparníka ventilátorom je blbosť, nakoľko ten "bordel" z neho v takom prípade nestečie, ale pekne zostane prilepený a baktérie majú super živnú pôdu. Odporúčam čistiť kondenzátor (chladič) v maske auta. Značne sa tým znižuje zaťaženie kompresora a zároveň predlžuje jeho životnosť.

Prefiltrovanie a vysušenie chladiva v tých originál plničkách je z chladiarenského hľadiska blbosť. Nepoznám ich konštrukciu, no musel by v nich byť filter dehydrátor a po každom "prefiltrovaní" chladiva by sa musel meniť. Neverím, že to niekto robí. V podstate tí, čo majú v servise plničky, nemajú tušenia ako to funguje. Pripoja hadice a stlačia play (90% z nich). Keď vidím na bločiku z plničky úkon výmeny chladiva za 20 min, tak nechápem. Len vákuovanie okruhu by malo trvať minimálne 30 min.

Dezinfekcia ozónom je parádna vec, no nie je to záležitosť na 10 min, aspoň hodina".