Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Mercedes představil koncept revoluční autosedačky, bezpečně ohlídá děti i rodiče

Automobilka Mercedes-Benz se pochlubila dalším nevšedním pokrokem na poli bezpečnostni. Svůj koncept bezpečného vozu ESF (Experimental Safety Vehicle) totiž osadila konceptem dětské autosedačky nové generace, která pohlídá děti i rodiče.
Zpět na článek
12. 6. 2019 13:24
nejtěžší je hlava
Je jasné, že sedačka u nemluvňat by měla být vždy proti směru jízdy a to právě kvůli poranění krční páteře. Nechápu, proč není nějaká vysouvací fixace hlavy, třeba při nárazu zezadu (při otočené dětské sedačce). A kdyby ještě sedačka byla na kolejích a to jak předozadním, tak i bočním směru, tak by mohla více eliminovat přetížení, něco jako hlaveň pistole při výstřelu. A né se spoléhat jen na pásy. Bezva by bylo i její vyhřívání, chlazení a ventilace, když už chceme luxus... Tím by se také eliminovalo zbytečné nabalování dětí a tím i snížení optimální funkce pásů.
11. 6. 2019 16:30
Re: memo
OK, ďakujem, to som si neuvedomil... spomenul som si teraz na test jednej takejto "otočnej" sedačky z minulosti, keď celá základňa pri náraze vyletela, tak som to nejako vypustil z hlavy, že takéto riešenie vôbec existuje...
Avatar - xxc
11. 6. 2019 15:24
To je to najdolezitejsie
pozerat live video pocas jazdy :-) Inak suhlasim, kazde zlepsenie je dobre, asi najdolezitejsie je, aby automaticky dieta pritiahlo pasmi, tam sa robia najcastejsie chyby. Este by to mohli rozsirit na monitorovanie zivotnych funkcii ostatnych pasazierov.
11. 6. 2019 15:06
Re: memo
Je to jen možnost jak si usnadnit vložení dítěte do autosedačky.
11. 6. 2019 13:41
memo
Odkedy je detská autosedačka (vajíčko) upevnené bokom k smeru jazdy?? :-O