Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Tesla Semi se podle plánu vyrábět nestihne. Musk slíbil start produkce na závěr příštího roku

Původně avizovaný start produkce tahače Tesla Semi se odkládá. Podle aktualizovaného plánu se zájemci dočkají až závěrem příštího roku.
Zpět na článek
16. 6. 2019 22:25
Re: Možná
Chtěl jsem tím říci to co jsem řekl, že když si kupuji auto, kde výrobce deklaruje nějakou Vmax, tak předpokládám, že je auto schopné touto Vmax také trvale jezdit. Pokud není a přehřívá se během pár vteřin, tak je to podvod a výrobce by měl zapracovat na splnění toho co deklaruje. Dále předpokládám, že auto v ceně modelu 3 je schopné jet po dálnici klidně, bez vibrací a natřásání (autor sám ve videu říká, že pneumatiky jsou vyvážené, takže na vině nejsou).
Poučování o tom co je a co není bezpečná rychlost na německé dálnici si nech na nějaké politické agitky, to je asi tak na stejné úrovni jako prodat kilo šunky z čehož tři čtvrti kila bude zkažené a argumentovat tím, že normálnímu spotřebiteli k nasycení bohatě stačí čtvrt kila. To jsou takové komunistické pravdy, ano stačí, ale když si někdo koupí kilo, tak má dostat kilo, víc o tom nemá smysl diskutovat.
16. 6. 2019 21:43
Re: Možná
A co jsi tim vsim chtel rict?

Ano Tesla neni (zatim) na cestovani rychlostmi pres 200km/h.

Doufam, ze z toho mas patricnou radost. A uprimne ti preju hodne stesti pri cestovani tvym dieselem 250km/h rychlosti. Protoze v tyhle rychlosti uz je stesti zapotrebi..

Ja jsem driv jezdil casteji po Nemecku a v realnym provozu mne dostacovalo i 180, i kdyz to bylo vyrazne pod moznosti aut, kteryma jsem jezdil. Pohodove cestovani je podle me tak pri 160i. Kazdy ma tu hranici jinde, ale kdyz pojedes pres 130 v Nemecku a dojde k nehode, tak se muzes stat lehce spoluvinikem. A kdyz ti dokazou pres 200, tak budes spoluvinikem vzdy.
https://m.focus.de/…_id_3488552.html

PS Podle me, v provozu je uz rychlost 230 hodne nebezpecna Brzdna draha z 200 neni 2x tak dlouha, ale 4x oproti 100-0. A z 250 uz mas brzdnou drahou 300m..
https://sellcargetcash.com/…ance-calculator/
16. 6. 2019 20:05
Re: Možná
Model 3 se na dálnici přehřeje později než model S a X. To je sice hezké, ale i tak se přehřeje velice brzy, prakticky v cukuletu. Při snaze jet 233 km/h je auto za pár desítek sekund přehřáté a snižuje rychlost, přitom venku je 19. Z celého videa dokáže jet maximálkou dohromady cca minutu a jinak chladí a jede pod 200. Celkem nechápu proč je udávaná maximální rychlost 233 km/h když touto rychlostí není auto zcela evidentně schopné trvale jet. S dieselem sice 200km/h nejezdím za 5 litrů, ale je trvale schopen jet 250. A tankování jakéhokoliv dieselu nebo toho 1.4 TSI trvá 5 minut. Takže mluvit o dojezdu je celkem mimo mísu, ve skutečnosti je dojezd tolik, kolik si řidič přeje, protože tankování je zcela banální a minimálně obtěžující záležitost.
Avatar - speedfred
16. 6. 2019 17:53
Re: Babiš strčí Muska do kapsy
Už celkom unavuješ s Babišom. Je sloboda podnikania tak šup,šup a začni pestovať aj ty repku a podobne dotované plodiny.
16. 6. 2019 16:23
Re: Možná
Ahoj Simpanzi.
Diky za video. Nevim, jestli jsi rozumel tomu, jak to autor komentuje. :-)
Model 3 je na dalnici rychlejsi nez Model X i Model S.
Klepani bylo dane zrejme pneumatikami, nasledne se objevila chyba TPS..

Je to s prehledem nejrychlejsi (seriovy) elektromobil sveta, minimalne do modernizace Modelu S.
200km/h udrzi jako nic.
A mas pravdu v rychlostech nad 200 kapacita baterky klesa rychle.
Ale pres 200 ani s dieselem nejezdis za pet litru ;-)

PS Rychlosti nad 200km/h jinde nez na nemecky dalnici, pripadne na uzavrene draze, nepotrebujes.
https://m.focus.de/…_id_3515475.html
Golf 1.4tsi ma dojezd na plnej plyn 245km..
16. 6. 2019 10:55
Možná
by bylo lepší, kdyby se na tahač úplně vybodl a dal do pořádku stávající modely. Model 3 na německé dálnici, klepe se, třese se, neustále se přehřívá i když venkovní teplota je pod 20 st. a baterky žere rychleji než Babiš dotace.
https://www.youtube.com/watch?…
Avatar - Hammunasakra
16. 6. 2019 07:59
Re: Babiš strčí Muska do kapsy
No právě = co všechno dokázal Musk? ;-)

Ano můj jednoduchý ekonomický pohled řiká = že Babišův zisk z každýho prodanýho litru paliva = je sakra hodně zajímavej. Dělá to pro vašeho dřívějšího slovenskýho estébáka a komunistu a našeho současnýho předsedu vlády příjem odhadem asi 4 až 5 tisíc milionů korun = ročně. Furt myslíš že "na nějaků repku olejnatů se Babiš může víš co"? :D Kvůli tomu že to je moc = se o život bál bejvalej majitel https://www.reportermagazin.cz/…-a-ti-co-prezili jak víme právem :-)
Avatar - HitmanPB
15. 6. 2019 21:48
Re: Babiš strčí Muska do kapsy
Myslím, že Babišove firmy sú v pohode a na nejakú repku olejnatú sa Babiš môže vieš čo...
On nemá na repke postavený biznis, to je iba tvoj jednoduchý pohľad. Pozri si jeho firmy.
Zato Musk, čo dokázal ?
Najväčší problém je, že drží veľkých investorov za gule a tí nesmú priznať, že zo seba urobili debilov a nesmú priznať chybu. Preto pomaly diverzifikujú aktíva a Elon o tom vie. Veľkí hráči nemôžu spustiť výpredaj, musia predávať pomaličky, aby nespôsobili paniku na trhu. Bude to trvať nejaký čas. Ale veľkí hráči eliminujú straty, Elon získa nových svedkov Elonových a pyramída bude pokračovať :)
Avatar - Hammunasakra
15. 6. 2019 17:13
Re: Minus v USA neznamena minus
Máš tam chybu = úplně vypouštíš hodnotu firmy

Babiš nepřináší nic = jen hamouní majetek = Tesla přinesla radikální změnu celýho oboru = a všichni se snažej její know-how napodobit a dohnat

Půjčka Tesly na rozšiřování výroby je zlomkem hodnoty + má teoretickou velkou nebo spis obří perspektivu
Předseda vlády má sekeru 35 000 000 000 a kdyby nebyl ve vládě a neovlivňoval ve svuj prospěch = už by byl možná v hajzlu

Teslu když neukočíruje provozní kapitál = rád někdo koupí = I když to asi nechceš slyšet

Když Babiš nebude ve vládě = někdo leda stopne řepku a prachy co mu jdou z každýho litru benzinu i nafty bez ohledu na značku
Avatar - Hammunasakra
15. 6. 2019 16:56
Re: Babiš strčí Muska do kapsy
Máš tam chybu, půjčky a dotace samozřejmě nedělaj všechno :-) když už chceš bejt wostrej tak nepiš krawiny :-!

https://www.e15.cz/…k-haissl-1359842
Avatar - WinDiesel
15. 6. 2019 16:30
Babiš strčí Muska do kapsy
U Muska dělají půjčky a dotace všechno
U Babiše jen 40% ze zisků ne-jeho firem :-!
Kam se ten Musk hrabe
Oba mají své fandy kteří vyznávají kult Must/Babiš
Avatar - WinDiesel
15. 6. 2019 16:27
Re: Minus v USA neznamena minus
máš tam chybu, chytrolínci by čuměli :-) když už chceš bejt wostrej, tak nepiš krawiny :-!
kult je to od začátku a krachující, funguje pouze na bázi vypůjčených peněz, víc prodělají = víc si půjčí
a za potíže může vždycky někdo jiný
15. 6. 2019 14:56
Minus v USA neznamena minus
Aby to nedopadlo s Teslou stejne jako s Applem, az na pokraji krachu se ze znacky stal kult 😁 To by nekteri neprejici chytrolinci tady cumely 😁