Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Fiat má 120 let. Proslavily ho hlavně malé automobily, vybrali jsme ty nejzajímavější

Čtvrtou nejstarší automobilku světa proslavily zejména modely menších kategorií.
Zpět na článek
Avatar - Jerry.Gunman
13. 7. 2019 01:06
Re: Nápady a důvtip
Pro mé potřeby jsou bohužel malé Fiatky příliš malé - a na to, abch si koupil všeechna auta "pro radost", to asi nikdy mít nebudu.
Ale nikdy nezapomenu na dobu, kdy mne jako malučkého ogárka vozili v 500 Topolinu, 600 a "velké" 850 :D
Avatar - Ja Prvni 123
12. 7. 2019 22:00
Re: Nápady a důvtip
Umi si uzivat zivota.
Ve vsech smerech - vcetne tech aut.
Proto je rad ridim... a vlastnim.
;-)
Avatar - Ja Prvni 123
12. 7. 2019 21:58
Re: Kam zmizel původní článek? A jeho diskuze...
Uz jsem to zjistil.
Ale dik.
;-)
12. 7. 2019 15:03
Nápady a důvtip
Fiat - a italské automobilky obecně - se vždy vyznačovaly nápaditostí a důvtipem. Proto uměly i malé vozy! Mnoho konstrukčních a stylistických věcí vzniklo v Itálii a ty následně převzali v Evropě ostatní. Ovšem s prodejem? - jakoby si Italové nedělali starosti - vyšel jeden nápad a aniž by ho opatrovali, přešel a narodil se jiný. O nápady nebyla nikdy nouze. Na rozdíl od různé konkurence, která dokázala a dokáže prodat i méně dokonalé až zastaralé. Nemá ten fištrón, ale umí reklamu a marketing vůbec.
Nápady a důvtip obdivuji a miluji. To je pokrok!
Avatar - Jerry.Gunman
12. 7. 2019 13:21
Re: Fiat
FIAT vždy exceloval v tom, co jemu vlastní - tj. malá autíčka s velkým srdcem a BRUTÁLNĚ NADPRŮMĚRNOU dávkou charismatu a zábavnosti.

Typické italské městečko má tvoří (staro)římský či alespoň středověký základ, na který se postupně nabalují okrajové čtvrti relativně moderního rázu. Ale střed města, to je nepřehledá změť a motanice nejrůznějších ulic, uliček, průjezdů, průchodů, schodů a zadních či bočních vchodů, podchodů a vubec všeho, kudy v kteroukoli večerní či noční hodinu proudí davy krásných italských žen a mužných a zároveň velmi elegantních chlapů. A Ital bez auta a nebo alespoň bez své Vespy, to by skoro ani nebyl Ital.

Takže je vlastně logické, že (malé) Fiatky jsou takové jaké jsou - malé, roztomilé, zaoblené jako boky Sophie Loren a ňadra kterékoli italské krasavice pod 25 let, sympaticky drzé jako Giacoppo z taverny odvedle - prostě autíčka jako foxteriér. Neustále připravená vyvést nějakou tu lumpárnu a dávat člověku radost už jenom tím, že JSOU :-)

Mám rád Itálii a Italy - a kdo ne, ať si trhne nohou a škubne fanglí :D
Avatar - Ja Prvni 123
11. 7. 2019 19:46
Re: Fiat
No, mně se líbí - většina. Ale ano, to je subjektivní.

To, co je na nich sympatické je ta důsledná konstrukce s cílem splnit účel... jeden čas Fiat "sešel z cesty" a přizpůsoboval se módě... z mého pohledu jsem rád, že se vrátil zpátky.
I ta 500, vyloženě "designová hračka" důsledně plní funkci - je to malé auto postavené tak, aby bylo použitelné.
A u toho je .. úsměvné.
;-)
Avatar - Ja Prvni 123
11. 7. 2019 19:43
Kam zmizel původní článek? A jeho diskuze...
Jinak Panda se ještě furt vyrábí... a dobře prodává.
:-)
Avatar - AntonioKekelli
11. 7. 2019 19:24
Fiat
Tohle je stejně zajímavá automobilka, tedy z mého osobního pohledu určitě.. Velká řada jejich vozidel vlastně ani není moc pěkných (jaká byla jízdně nevím, nikdy jsem neměl to štěstí je řídit), ale něco v sobě mají, a to jim dává jakýsi podivný charakter a styl. Zvláštní. :-)