Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Audi RS 4 Avant po faceliftu: Má výraznější masku, lepší infotainment a pořád šestiválec

Masáž novými sportovními modely čtyř kruhů nebere konce. Po sérii několika novinek se představuje další z nich – Audi RS 4 Avant.
Zpět na článek
Avatar - Dany
3. 10. 2019 07:40
Re: Super, ale...
Čierne logo je detail, ktorý je riešiteľný. Mňa teší, že nesprasili interiér celodotykovým ovládaním. :yes:
Avatar - white label
3. 10. 2019 01:25
Re: Super, ale...
V Německu stojí TT RS "jen" 67.700,- eur, což už je rozdíl (3.300,- eur) pro který bych se klidně vydal do Německa.
Avatar - iudex
2. 10. 2019 16:14
Re: Super, ale...
Práveže ten čumák je parádny, Audi v poslednej dobe išlo moc do understatementu, vyvrcholilo to s modelmi S, ktoré sú úplne nenápadné. Od 300-400k auta s označením S (ako Sport) už chcem, aby vyzeralo trochu dynamickejšie ako základ. Takže som rád, že aspoň RS modely sú na pohľad odlišné od série. Za mňa tá maska nie je prehnaná, presne akurát vyvážená pre RS sedan/kombi: https://img2.auto.cz/…ull/5951399_.jpg
S čiernym logom ale máš pravdu, čierne na čiernom, to nevyzerá dobre, úplne zaniká.
Avatar - Emel
2. 10. 2019 15:43
Re: Super, ale...
Na mě je ten čumák moc a třeba černé logo považuju za dost nešťastný nápad. Interiér ale vypadá dost dobře.
Avatar - iudex
2. 10. 2019 14:31
Super, ale...
Tak tento facelift sa podaril, ako pri bežných modeloch, tak aj pri RS. Vizuálne je to pre mňa najkrajšie kombi triedy, má to tú správnu mieru agresivity a ako kombi je to dokonalý kompromis, dynamika blížiaca sa superšportom, ale stále priestranné rodinné auto bez praktických obmedzení; k tomu dokonalý audiňácky interiér. O to viac RS poteší, keď Audi sklamalo s S modelmi, keď z nich spravili iba rýchle naftiaky. RS našťastie zostáva s poriadnym benzínom (a súčasne je ešte výraznejší odstup S a RS a väčšia exkluzivita RS).
Škoda, že BMW nerobí Mko v kombíku, jediný konkurent zostáva C AMG kombi a z tejto dvojice sa mi viac páči RS4, je vizuálne ostrejšie a krajšie (aj keď AMG má osemvalec, uprednostnil by som nižšiu hmotnosť a agilitu V6, naviac 2,9TFSI je veľmi vydarený a chválený motor a ani výkonovo za AMG moc nezaostáva).
Jediný problém zostáva cena, Audi (a materský VW tiež) v poslednej dobe nenápadne, ale sústavne zdražujú (emisné pokuty treba z niečoho zaplatiť). Prekvapila ma napr. cena TT RS, ktoré stojí 71t eur, čo je za malé kupé na platforme MQB fakt dosť (pre porovnanie M2Copmetition s výkonnejším a väčším motorom stojí 64t). Takže sa obávam, že RS4 bude poriadne mastné, tipujem niekde okolo 80t eur.