Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Dotace na elektromobily: Pro rok 2020 méně peněz a přísnější podmínky

Také v České republice lze požádat o dotaci na nákup elektromobilu. Podmínky dotací v roce 2020 ale budou nejspíše přísnější než dosud.
Zpět na článek
27. 2. 2020 17:00
rok 2019
Elektromobilita, čim dál, tím více jede! Ted jsem zrovna četlv (www.dopravniznaceni.com/…k-2019-b5189.htm) že za rok 2019 je zaznamenán obrovský růst. Asi to nebude novou teslou cybertruck :D
12. 1. 2020 19:49
Dotace nám pomohla
Na úkor tolika negativních názorů musím říct jeden pozitivní. Jako OSVČ jsem byl mile překvapen, když jsme s manželkou mohli pořidit elektromobil za super cenu a díky tomu ušetřit na rozvozu nákupů pro nemohoucí. Díky ale patří lidem, kteří nám s tím pomohli https://www.dotace-na-elektromobil.cz/. Věřím, že tyto dotace nejsou jen pro ty na nejvyšších místech :-)
Avatar - Barrichello
26. 10. 2019 19:41
Re: Nojo vládne nám Andrej
Mě to narozdíl od ekofanatiků myslí dobře :-)
Avatar - Hammunasakra
25. 10. 2019 17:06
Re: Nojo vládne nám Andrej
Bariku tvá ZASLEPENOST = je fascinující

Na to kolik dat faktů dovedeš nasbírat = tak s nima FAKT BLBĚ pracuješ :-)

Jo 50 vědeckejch ústavů a asi 8 tisíc lidí co sdružuje česká Akademie věd = je víc než 500 = anomálií o kterejch mluvíš ty :-!

Navíc o to = VŮBEC NEJDE ;-)

Na to JAK MOC nadáváš na nějakou švédskou puberťačku = zdá se že VŮBEC NEVÍŠ = o čem to je :-)
Avatar - Barrichello
24. 10. 2019 20:51
Re: Nojo vládne nám Andrej
Jasně, 500 zahraničních vědců předčí naše akademie věd :-) :-)

Jistě že si bolševik, ale zelenej. Je to na úrovni 50. let kdy dělali a podporovali nesmysly a to samé je podpora tzv. obnovitelných zdrojů a ignorace zásadních problémů jako přelidněnost, špatné zemědělství, zadržování vody, vybetonování krajiny, špatné a nesmyslné regulace toků atd

A ingorace faktů, že se opakují cykly kdy je planeta chladnější a kdy teplejší.
Avatar - Hammunasakra
23. 10. 2019 11:40
Re: Nojo vládne nám Andrej
Aha = tak TAKHLE to hraješ? Nebo si to FAKT NEPAMATUJEŠ? :-!

No celoročky FURT STEJNĚ. A když sme u tý paměti = pamatuješ si ty 2 poDieselgate hoaxy VW? Tak CO = věřil si tehdy, i přes mý vysvětlení že to SOU HOAXY kraviny výmysl oblbující kravina = dál VW nebo mě. JAK to je = už dneska víme. Některý z nás to věděli hned :-)
Hele teď sem si vzpomněl na to LEPŠÍ = jasně ty Micheliny a Goodyeary byly fakt LEPŠÍ než levný plívy = třeba čínský. Jinak lepší NEŽ střídání letní/zimní z vlastní stáje = to samozřejmě ne :)


No a OPĚT si nezvlád to NEJZAJÍMAVĚJŠÍ

2. DŮCHODY ODTRŽENÉ OD REALITY = náš exkomunistickej z principu požadavků který potřebuje neudržitelnej systém, nebo ty dlouhodobě nejlíp hodnocený = kde je REALITA přesně OBRÁCENÁ než komunista a socdemák tvrdil? Teda že my MŮŽEME BEJT v důchodech SVĚTOVOU ANOMÁLIÍ?

1. to je oblíbená odpověď = tisíckrát vysvětlená = že to je víceméně BLBOST = navíc při tvym nájezdu km = ti DALEKO DŘÍV odejdou pneu stářim, než ojetim vzorku. Ale chtěl sem to slyšet ŽE to je TENHLE důvod. No tak po 1001 = to je MYLNÁ představa. Ale teď k těm důchodum TO je OPRAVDU zajímavý = to mě OPRAVDU zajímá. Přiznám že mě docela NEGATIVNĚ překvapil Emel

Jo a ad to Německo = když to chceš brát jako příklad tak když jedeš 230 km/h tak to neni problém ale když se něco děje nebo hustě prší atd. tak prostě zpomalíš, pneu většinou ve vteřině nepřezuješ. Ty si přezouváš sám? https://www.auto.cz/…-zdanlive-131567

https://www.novinky.cz/…ochladi-40300998

Jo a NEZAPOMEŃ na to 2.!!!
23. 10. 2019 11:30
Re: Nojo vládne nám Andrej
Aha takže už si to změnil. Já netvrdil, že celoročky ne. V určitých podmínkách a určitým způsobu provozu auta jsou 2 sady kol nesmysl. Do hor si celoročky asi nikdo kupovat nebude, protože by se s nima trápil, ale jezdit s nima v polabí nebo na jižni moravě proč ne. Doporučení má svoji logiku, ale jak píšeš je to doporučení tj. záleží na dalších okolnostech jestli se tím budeš nebo nebudeš řídit. Ty to zcela špatně chápeš tak, že kdo se neřídí doporučením dělá to špatně (konkrétně já). Ale tak to samozřejmě není. V Německu je taky doporučená 130 a rozhodně není špatně když tam jedeš 200. S těma zimákama je to úplně stejný. Jsem rád, že jsi to konečně pochopil a přestaneš to furt vytahovat kdykoliv něco napíšu :D A víš proč? protože bych rád, aby až začne skutečně zima měl co nejlepší vzorek a ne že si ho ohobluju na suchým asfaltu a pak ty gumy za 2 roky můžu zahodit. Oni totiž na suchým asfaltu v nadprůměrných teplotách dost rychle mizej.
Avatar - Hammunasakra
23. 10. 2019 11:26
Re: Nojo vládne nám Andrej
X-krát sem ti řek ať mi neřikáš neomarxisto = hrubě mě to uráží + je to kravina :-)

Jak bys chtěl naopak řikat člověku co po revoluci volí komunisty = než komunisto? Voliči komunistů? :-!

Sranda když člověk co se mu víc líbí starý komunistický časy = řiká jejich odpůrci, kterej si viz Zemanův článek před revolucí, jen eště do větší šíře viz nedávná diskuze o SOUČASNEJCH a BUDOUCÍCH důchodech uvědomuje dopady socialismu = větší bolševiku než komunisti :D

To "ZALEZ DO KOUTA A BUĎ ZTICHA" to je takový dost komunistický zdá se mi = sranda jak se komunistický přiznivci oklepali žejo? :-!

Ad tvoje obsese ze snah míň devastovat planetu kombinovaná s klasickou pro míň vzdělaný a starší = CHCI VŠECHNO POSTARU = dám holt spíš na českou Akademii věd, než na kraviny co ty někde hledáš na netu. A to HOOODNĚ jednoznačně
Avatar - Hammunasakra
23. 10. 2019 11:21
Re: Nojo vládne nám Andrej
Ne nějaký a ne líp než zimáky = to je vono no

Ale jo že pro běžný ježdění už POPRVÉ v historii sou dvoje celoročky který sou naprosto v poho = Michelin Crossclimate dneska už maj i verzi Crossclimate+ a druhá generace https://www.testpneumatik.eu/goodyear-vector-4seasons-gen-2

Nepotřebuju si nic psát = prostě ca doporučení kdy ca měnit = má svou logiku. Takže nevim proč VYMEJŠLET něco jinýho. My máme obě auta objednaný = a jestli napadne sníh nebo 11.11. nebo o měsíc pozdějš = je fuk. ŽE spousty lidí Z NĚJAKÝHO ZÁHADNÝHO důvodu čeká do dne kdy napadne a pak je v pneuservisech totální nával = to je rok co rok řešená a nevyřešená záhada :-!

Ale jako obvykle = ses vyhnul tomu PODSTATNÝMU = viz já 14:11

1. PROČ čekat? Do poslední chvíle? Co to přinese?

2. CO KONKRÉTNĚ ti přijde "odtržený od reality"? Náš důchodovej systém, nebo ty roky nejlíp fungující hodnocený?
23. 10. 2019 11:11
Re: Nojo vládne nám Andrej
čoveče, není to tak dávno co si mě přesvědčoval, že nějaký konkrétní celoročky vyšly v testech líp než zimáky. Tvrdil jsem ti, že celoročka je kompromis, takže nemůže být lepší než zimní guma a ty ses mi vysmál. Zjevně si to už nepamatuješ nebo si prostě jen pochopil, že si s takovým názorem za vola, tak děláš jako že se to nestalo. A jestli bude na svatýho Martina sněžit tak si piš, že já budu mít určitě přezuto zimní.
23. 10. 2019 11:08
Re: Nojo vládne nám Andrej
Proč? To poznáš podle teplot a předpovědi počasí víš. Ne podle kalendáře a doporučení EU. A seš si jistej, že výrobci doporučují používat zimní gumy podle kalendáře nebo podle povětrnostních podmínek? Já mám dojem, že si to vysvětluješ zase špatně :D :D
Avatar - Barrichello
23. 10. 2019 00:59
Re: elektro
PPG: odstěhuj se do hor nebo na Šumavu nebo třeba na Kamčatku když ti vadí město.

Nejde tu vůbec o komíny, ale o těžbu, zpracování a výstavbu tzv. obnovitelných zdrohů energie, které sou postaveny 100% z neobnovitelných zdrojů za masivního, ale VEMI masivního podílu UHLI, ROPY A JADRA!!!!!!

Takže ZASE PODVOD a lžete si do vlastní kapsy!!!

https://ekolist.cz/…a-ktera-nepotesi?…
Avatar - Barrichello
23. 10. 2019 00:55
Re: Nojo vládne nám Andrej
Neomarixsto, prestan tu laskavě lidem říkat komunisto. Sám seš větší bolševik než ty komunisti. Zalez do kouta a bud ZTICHA!

https://www.energie-portal.sk/…ikov-105458.aspx?…
Avatar - Barrichello
23. 10. 2019 00:53
Re: Nojo vládne nám Andrej
Nebav se s ním, to nemá cenu. Zeleným ekomarixistům přijde normální dotovat nesmysly a vykašlat se na lidi. V tom se liší od těch komunistů co nenávidí, ale jinak maj v kebuli ještě větší řezanku a plodí ještě větší nebo stejné nesmysly jak bolševici ve 20-50 letech.
Avatar - Hammunasakra
22. 10. 2019 14:11
Re: Nojo vládne nám Andrej
1. Takže starší člověku s nižším vzděláním https://domaci.ihned.cz/…e-ukazal-pruzkum
PROČ pneu = ca o měsíc pozdějš? Než doporučuje pranostika, EU a hlavně výrobce?

2. Tak CO KONRÉTNĚ = ti přijde odtržený od reality? Náš důchodovej systém = narozdíl od těch holandskejch, dánskejch atd? Nebo ORBRÁCENĚ?
Avatar - Hammunasakra
22. 10. 2019 13:38
Re: Nojo vládne nám Andrej
Kdo to kdy řek, že stáří moudré a požehnané jest = to je citát :-!

Nenavrhuju JÁ = smutný že neumíš číst = ani černý na bílym

Samozřejmě že to je o komunistech = musíš mít hlavu fakt hodně mimo realitu = když ti to nejde ani po tak triviálních příkladech. Viz diskuze s Emelem a fakt jednoduchej OBECNĚ snad ZNÁMEJ příklad ktere https://www.auto.cz/diskuse/72195/1?… tak to prostě je = a dopad na výši důchodů budou mít lidi NE jen dneska 30 let po ekonomickym krachu gigantický části světa ovládaný komunistama, ale dokonce i ten bráchův vs stejně starý rakušanky za dalších 30 rsp. eště víc let. I za DALŠÍCH 30 let = kdy budou žít ve světě stejnejch cen a aspoň už podobnejch příjmů, tak furt bude OBŘÍ ROZDÍL v jejich důchodovym příjmu

Jedno jestli to ty nechápeš, nebo se jen snažíš z principu odmítat.

Celoročky jezdí v zimě LÍP než zimáky? Asi bys měl jít k psychiatrovi = i když na to že pomotáš obrátíš nepochopíš už sem řikal OPAČNĚ pochopíš? skoro VŠECHNO = na to nepomůže :-!

Ne opět NE PODLE MĚ = co na tom furt nechápeš? :D

Ale máš plus za to že Ondráček je důkaz nižší kvality vysokejch než za socialismu. Teda za tu druhou část co sis zase VYMYSLEL a je přesně NAOPAK za tu ne = ale za to že někdo jeho intelektuální úrovně by titul fakt mít neměl. Bohužel Ondráčkové s titulem byli i za toho socíku = jen s bonusem co ti vysvělil Zeman https://www.facebook.com/…152963423674009/
Ondráčkové dneska ani za socíku = nevypovídaj v tomhle směru NIC. Ale jinak sranda jak se někdo bez maturity dál a dál snaží posuzovat = něco o čem NIC neví a netuší :yes: :-)

Ad pneu = co když na svatýho Martina napadne sníh? Tu a tam se to stává ;-)
Tvoje plácání že si CHYTŘEJŠÍ než výrobce = je zajímavý ale už docela obtěžující. Prostě to doporučení co si nejdřív házel že VYMYSLELA EU než ti bylo vysvětleno že tak nějak odpovídá tomu sv. Martinovi bojkotuješ PROČ? Ono má svou logiku
22. 10. 2019 13:04
Re: Nojo vládne nám Andrej
Kdybys uměl číst, tak jsem ti to napsal. Je vidět, že seš mladej cucák, kterej ví o životě totální -ho-vno. Takže až tak za 50 let v 70 odejdeš do důchodu, tak jsem na tebe hrozně zvědavej jak opustíš rodinu a odletíš zdechnout sám na druhej konec světa to je ta realita co ti uniká. To není o žádným komunismu ty chytrolíne. Starý lidi jsou rádi, že nejsou sami a ne že všechno opustí a odjedou do háje, protože jim to ekonomicky líp vychází. Možná taky kdyby šli do důchodu v 55 jako dřív, ale v 70 jak navrhuješ ty sotva.

A dobře že si vytáhnul téma pneumatiky. Teď na ně byl pěknej článek tady na ACZ. Psali tam o tobě. Jak ses ztrapnil, když si tu hlásal, že celoročky jezdí v zimě líp než zimáky. Nevím kde si na takovej blábol vůbec přišel. BTW už máš přezuto? Víš jaký je doporučení výrobců. Já to dělám celej život špatně, tak koukej ať jdeš příkladem a foukni tam v těch 20 stupních zimní, ať to neprošvihneš. Já jak již tradičně buď až začnou zimní podmínky nebo začátkem prosince. Takže samozřejmě podle tebe špatně viď ty trapáku :D :D
Avatar - Hammunasakra
22. 10. 2019 11:11
Re: Nojo vládne nám Andrej
Boha do toho netahej = si volič komunistů = radikální bezvěrec https://denikn.cz/…y-spatne-zpravy/

To co ty považuješ za ODTRŽENÍ OD REALITY = je jen ZNALOST REALITY :-)
Vim že to je nejen tobě extrémně cizí = a viz cos napsal i v takhle jednoznačný věci = tu prokazatelnou realitu nazýváš dokonce ODTRŽENIM OD REALITY :yes: :-!

Protože se ti realita nelíbí nechápeš jí a všechno hodnotíš IDEOLOGICKY = což je bohužel ta úplně nejblbější cesta. Ta nevede nikam. No vlastně do pr... u nás do 17. listopadu před 30ti lety + bohužel do obřího nejen ekonomickýho zaostání = jak tehdy správně napsal Zeman

Ale to by mě vlastně zajímalo CO vnímáš jako to odtržení od reality? Nizozemskou, dánskou, kanadskou atd. realitu důchodů? Nebo co konkrétně?

Jo a odkazy = dál dávat NEUMÍŠ = zapracuj na tom. Nejdřív ty drobný věci typu kdy měnit pneu a odkazy apod. a pak jednou za roky = ty složitý věci typu důchodový systémy nebo energetický koncepce států apod. Až zvládneš malý pokračuj k většim = pak stačí těch ca 20 tisíc hodin učení a odborný praxe = a můžeš posuzovat odbornější věci = třeba ty důchody a co a jak a proč..

Nicméně ta odpověď CO KONKRÉTNĚ = ta mě fakt zajímá

Viz praděda včera 13:27 https://www.auto.cz/diskuse/72195/1?…
22. 10. 2019 11:03
Re: Nojo vládne nám Andrej
Tohle je ovšem taky perla, kterou jsem překouknul.

Jo a do našeho postsocialistickýho ekonomicky naprosto nereálnýho myšlení zatim nedorazilo ani tohle https://eurozpravy.cz/…ehovat.0ff0ab57/

Takže až budeš starej a budeš rád že lezeš, tak tady necháš rodinu, děti, vnoučata a odjedeš zdechnout sám někam na druhej konec světa :D :D Bože ty seš tak odtrženej od reality, že sem většího mimoně fakt ještě neviděl.
22. 10. 2019 11:00
Re: Nojo vládne nám Andrej
No když ti přijde normální posílat lidi do důchodu v 70 letech a na druhý straně ti přijde normální, aby se z veřejných daní přispívalo na nákup novýho auta vybraným lidem, tak to o tobě celkem dost vypovídá nemyslíš, ale rozhodně ne že jsi tady nějaký představitel inteligence :D :D
Avatar - Hammunasakra
22. 10. 2019 09:14
Re: Nojo vládne nám Andrej
Ale my na důchody nemáme JEN kvůli komunistum a levici = jak kvůli socialistický minulosti a propadu z ca stejný úrovně na asi 10% rakouskýho rozpočtu, což je PROPAD JAK KRÁVA tak kvůli jejich aktuálním aktivitám, kdy komunisti a další populisti místní OPOŽDĚNEJ začátek nutný penzijní reformy https://www.facebook.com/…160287716670220/ před lety společně prohlasovali teda ODMÍTLI. Tak sme holt světová anomálie = kde lidi politikum ZBAŠTILI KRAVINU že důchod může bejt JEN státní :D :-!

My prostě rádi věci děláme dráž neefektivnějš = sem zvědav co češi řeknou na tenhle návrh nebejt dál anomálie https://www.e15.cz/…oce-2021-1363503

Zrovna včera byl zase vyhlášenej nejlepší důchodovej systém = dlouhodobě si první místo přehazuje Nizozemí a Dánsko výborně si stojí Austrálie, Kanada, Norsko, Nový Zéland, Švédsko, Singapur = my bohužel přesnej opak https://www.idnes.cz/…120317_penze_zuk v tom Holandsku co je aktuálně 1. je aktuálně větší část důchodovýho příjmu = z jinejch než státních zdrojů = viz tabulka v článku 6 let starym. No a O TOM to je. Ale tady jako obvykle zvítězili populisti žvanilové kecalové = který tvrdili PRAVEJ OPAK = no a jako obvykle jim to většina lidí sežrala. Co ty? ;-)
Že si naopak většina ekonomů rve vlasy jak MOC VELKÝ kecy žvanění lhaní zase zvítězily = no co naděláš. Časem si zvykneš :-!

Takže co je úchylárna = už víš. Podpora aut s nulovejma lokálníma emisema = tak moc ne. Ale URČITĚ jako volič těch největších populistů = nebudeš dbát

Jo a do našeho postsocialistickýho ekonomicky naprosto nereálnýho myšlení zatim nedorazilo ani tohle https://eurozpravy.cz/…ehovat.0ff0ab57/
22. 10. 2019 09:14
Re: elektro
Dotace zrušit, ale zavést nepřímou podporu ,dálnice grátis ,parkování grátis apod. vyčistit jeden komín na elektrárně je lepší než čistit 1000ce komínů ve městě a dávat jim dpf, gpf a podobný blbosti. já když chodím po městě musím dýchat ty ne?
21. 10. 2019 22:05
Re: Nojo vládne nám Andrej
To je taky dobre. Nemit na duchody a na druhy strane platit lidem nakup novych aut je fakt uchylarna. Jestli nekdo chce el mobil tak proc ne. At si ho koupi ale za svy. Zadny dotace.
21. 10. 2019 21:53
Dotace jsou zlo.
Opět si našli důvod proč rozdávat peníze daňových poplatníků bohatým.
21. 10. 2019 21:16
elektro
Dotace ZRUŠIT a tyto rádoby elektrické auta také, jsou k ničemu a přivedou nás k velkému průseru. :no:
Avatar - CICERO
21. 10. 2019 15:37
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - CICERO
21. 10. 2019 15:34
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - WinDiesel
21. 10. 2019 15:34
Re: Když nebudu mít žádné auto
tys neslyšel o dotaci na 1 koně?
Avatar - pradeda777
21. 10. 2019 14:56
Konečně....
....dobrá zpráva........jo, někdy je dobrá zpráva taky zpráva........ ;-)
Avatar - Hammunasakra
21. 10. 2019 14:45
Re: Nojo vládne nám Andrej
No VELKEJ problém milej občas drzej CICERO je = že žijeme NEJEN teď ale dost z nás bude i ZÍTRA

Úhel pohledu samozřejmě dost ovlivňuje KOLIK kterýmu z nás je :-!
Avatar - Hammunasakra
21. 10. 2019 14:42
Re: Nojo vládne nám Andrej
:yes: :yes:

Takže si těžko bude kazit byznys = což pro nás znamená to tvrdý zaostání vůči ostatnim zemím Evropy
Avatar - CICERO
21. 10. 2019 14:41
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Mikesus
21. 10. 2019 14:12
Re: Když nebudu mít žádné auto
Loď je neekologická, kolo se taky musí vyrobit, kůň prdí a někdo musí po něm uklízet. Tak jen pěšky, ale to se opotrebovava obuv a to je potřeba taky vyrobit. Tedy pokud nebudeš chodit v drevacich. A pokud jo, tak nemáš náklady a nemáš nárok na dotaci.
:-[]
21. 10. 2019 13:36
Re: HMM
to ano. celkovy objem dotacii je tusim 5 mio EUR a limitovana kupna cena auta bude 50 000 EUR / asi s DPH / ... u nas je totiz pred volbami :-)
21. 10. 2019 13:24
Re: Nojo vládne nám Andrej
Babišův GreenChem a AddBlue jsou neskutečný vejvar.
21. 10. 2019 13:11
Když nebudu mít žádné auto
a budu se výhradně pohybovat pěšky, na kole, na koni, na lodi ... dostanu také dotaci ? A kolik ?
21. 10. 2019 12:49
Re: HMM
Zrovna včera v autosalonu na STV1 byla zmínka 5000 EUR pro pluginhybrid a 8000 EUR pro elektro auto. Není to prý ještě jisté, ale pokud to na Slovensku schválí, tak zájem tam určitě bude.
Avatar - CICERO
21. 10. 2019 12:37
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - CICERO
21. 10. 2019 12:36
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
21. 10. 2019 12:36
HMM
Elektro auta se musí rozšířit především kvůli tomu, že je budou zákazníci chtít. Musí mít takové vlastnosti, aby byli pro lidi atraktivní. Cesta dotací je rozhodně špatná.
Avatar - Hammunasakra
21. 10. 2019 12:00
Nojo vládne nám Andrej
Když má předseda vlády byznys z každýho litru prodanýho benzínu i nafty a skoromonopol na adBlue = sakra přece SI nebude kazit kšefty elektromobilama nebo budovánim vodíkovejch čepraček a dobíjecích míst = co že sme propadli na chvost Evropy a soupeříme už jen s Rumunskem ;-\

Bohužel zvolil maximální populismus = pro nás = a vychází mu to
A maximální zisky = pro sebe = a vychází mu to

Bohužel nekecá https://www.e15.cz/…i-konzum-1363461