Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Karavanem na dovolenou? České kempy na ně nejsou připraveny, tvrdí expert

Podle experta se řada karavanistů ze zahraničí České republice vyhýbá a jezdí raději do zemí, které jsou na dovolenou v karavanu připraveny lépe.
Zpět na článek
14. 12. 2020 21:40
karavan
Naše rodina sice jeden moc pěkný obytný vůz vlastní, ale je pravdou, že jsme s ním nikdy po České republice nezkoušeli jezdit - jednak na to nejsou kempy připraveny, to moc dobře popisujete v článku a dále se to nevyplatí. Mnohem lepší je se v těchto případech vybavit potřebami na stanování, například já jsem spokojen s obchodem https://www.naturehikecz.cz/ a jet do kempu klasickým osobákem.
23. 12. 2019 02:39
karavan
My jsme letos karavanem procestovali půlku republiky a na většině míst to bylo naprosto bez problému. I tak jsme však byli připraveni na vše, takže jsme nikdy neměli nějaké větší problémy i když to zázemí někde nebylo. Zachránila nás hlavně kvalitní outdoor výbava z https://armik.cz/ , odkud jsme měli třeba i plynový vyřič nebo spacáky.
10. 11. 2019 19:08
Re: za vodou
Pochybuju že to někdo změní. To by s karavany museli úředníci sami jezdit, jinak je to asi zajímat nebude
10. 11. 2019 10:50
Re: za vodou
K vybaveni Českych kempu je zbytecne cokoliv dodavat.Ale,co se tyče obytnych vozidel na 3.5 t. to je ostuda cele EU. Jezdime se soupravou auto+karavan souprava nad 3.5t tak za to platim v Řecku a Italii mytne,jako 40 ti tumovy kamion v prepočtu až 8.- kč/km. U načich dousedu v Polsku Ostrava - Drazdany 400.-kc. a na Slovensku 2ks. dalnicni znamku 20E. i na treba kousek dalnice do tater na 7dnu. Mnoho let se diskutuje o kategorii "Rekreacni vozidla" bez vahoveho omezeni.
Nic proti placeni dalnic,ale my karavaniste proste nejsme komercni dopravci s kamiony. Podivejme se v Nemecku na podil karavanu do 3.5t a nad 3.5. t. Ty vetsi vedou ale u nas jeko kamiony, bohuzel. A karavaning v USA, o tom si muzeme nechat jen zdat. Tam radeji ani nejezdit,asi bych se uz do Evropy nevratil. Chvala EU.
Muze to uz konecne nekdo zmenit?
Avatar - CICERO
9. 11. 2019 16:00
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
9. 11. 2019 09:21
za vodou
No, taky sem kdysi chtel cestovat. Jenze pak sem videl jak se cestuje po spojenych statech a bylo mi z toho do breku.